Pippi VS. 2016

Categories Blogg

Hvem har ikke hørt historien om jenta med røde musefletter, lange fargerike strømper og altfor store sko? Hvem kjenner ikke til verdens sterkeste jente, som hamler opp med både tyver, lærere, politi og andre bøller? Pippi Langstrømpe er på mange måter mitt forbilde, og hun trenger verken bil eller moped – for hun har jo en hest hun kan ri på. Hun trenger ingen til å forsvare seg, for hun hamler opp med både stort og smått. Pippi reiser verden rundt etter sin sjørøver pappa, med en veske full av gullpenger. Pippi bryr seg ikke om hva folk mener om henne, verken hva hun spiser, hva hun gjør, når hun legger seg eller hva hun har på seg – det gjør derimot vennene hennes Tommy og Annika, som er veloppdragne, lydige, pliktoppfyllende og gjør som de stort sett får beskjed om. 

Jeg lurer på hvordan Pippi hadde klart seg i 2016. Kanskje pappaen til Pappi hadde jobbet i den delvis statseide banken DNB og lagt til rette for at kundene kunne skjule pengene sine på de syv hav og unngå skatt, i stedet for å være sjørøver? Kanskje han hadde leid inn en Au pair til å ta seg av Pippi, og gitt Pippi ett Visakort fra banken, istedet for en veske med gullpenger? Kanskje Pippi måtte vært på barnehjem og hadde vært diagnotisert med ADHD? 

Kanskje Tommy hadde vært gutten som lurte Aftenposten til å trykke debattinnlegget og lage en nyhetssak på en usann historie om russebussen som silte ut taperne ved hjelp av spørreskjemaer? Eller kanskje han hadde vært homofil, jobbet for menneskers rettigheter og vært trenngsentusiast? Kanskje vi hadde møtt Tommy i “Petter Uteligger” på TV 2 i vinter? 

Kanskje Annika hadde hatt det såkalte “flink pike syndromet”, fordi hun var så pliktoppfyllende og flink? Kanskje Annika hadde hatt seksere i alle fag og søkt seg inn på legestudie? Eller kanskje Annika hadde hatt spiseforstyrrelser, så hun ikke kunne bakt pepperkaker med Pippi på kjøkkengulvet? Eller kanskje Annika hadde vært med i Hele Norge Baker? 

Hadde Pippi egentlig passet inn hos oss i 2016? Med røde musefletter, fregner, sine egne meninger og sterk som en okse? Og har vi egentlig noen Pippi idag? 

Jeg tror kanskje vi som faktisk lever i 2016, har godt av å ta med oss litt av Pippis holdninger og meninger. For det er ikke bare, bare, men da er det kanskje viktig at vi gjør som Pippi, er litt selvstendige, ikke er så pliktoppfyllende og tør å stå litt i mot? For det er klart Pippi kunne levd hos oss i 2016, dømt hadde hun nok blitt – sånn som alle, men det er da Pippi hadde måtte sått i mot, vært seg selv og stått opp for sine egne meninger og verdier. 

For det er vel som Pippi sier at: “Det har jeg ikke gjort før… Så det kan jeg helt sikkert!”. 

 


Bildekilde
 

Følg meg gjerne på Facebook HER

og Instagram HER

– Marty 

 

1 kommentar

1 thought on “Pippi VS. 2016

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *