Det å jobbe med kreft

Categories Podkast 🎧

Er det noen jeg har skikkelig respekt for, så er det mennesker som har som jobb å ta vare på andre. Mennesker som vier sin tid til å lære bort, ta vare på og passe på andre mennesker. Alt fra ansatte i barnehager, de som jobber på gamlehjem, de som reiser til andre land for å bistå og for eksempel sykepleiere.

Jeg mistet bestemoren min til kreften for litt over to år siden. Det var veldig tøft og vanskelig.

Jeg var til stede da hun døde, og det var både grusomt, vondt og fint på samme tid. Jeg har tenkt mye på den dagen i ettertid, og selv om det var ganske så brutalt, så var det også viktig for meg å være tilstede.

Jeg var på sykehuset da det skjedde og jeg har i ettertid beundret sykepleieren som var tilstede under prosessen. Han bare var der, tok hensyn, var klok, ufarliggjorde og var ekspert.

I ettertid har jeg lurt på hvordan det var for han å være der. Jeg har lurt på hvordan det er å jobbe med syke mennesker, hvordan det er å gi noen beskjed om at de har fått kreft og være tilstede når noen forlater jorda.

I dagens episode prater jeg med Lotta som er kreftsykepleier. Vi snakker om jobben hennes og hvordan det er å jobbe så tett på sykdommen.

Hvordan fungerer det egentlig, klarer man å legge fra seg jobben hjemme og blir det noen gang nok?

Du finner episoden der man finner podkast ved å søke etter ‘Sykt Ærlig Med Martine’ på feks iTunes, Spotify eller i podkastappen (kan lastes ned for de med Android eller andre mobiler)🖤

2 kommentarer

2 thoughts on “Det å jobbe med kreft

  1. Jeg blir så skuffet over det norske helsevesenet når det gjelder dette med mennesker som får uhelbredelig kreft eller andre sykdommer de kommer til å dø av. De skal lide igjen dette og i mine øyne er ikke dette en verdig måte å dø på. Når man sitter igjen som pårørende og er glad for at de har sovnet inn pga de slipper smerter. Når vi gjør dette med et dyr her i landet, blir det sett på som dyremishandling. Men et menneske skal ligge der og lide. Eller så kan de dra til de landene hvor de har aktiv dødshjelp langt unna det som er kjent og for å ikke snakke om hvor mye det koster. På tide ting forandrer seg akkurat på det punktet.

  2. Dette har ikke noe med kreft og gjøre men.. jeg jobber med å passe på mennesker og iblandt er der vanskelig å legge fra seg jobben.. Men det er så gjøre noe som betyr noe for andre mennesker og som har en stor betydning for livet til et annet menneske. Det er hyggelig å vite at jobben min handler om å være der for andre mennesker.. ❤️❤️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *