Hvordan er det egentlig å gå tilbake til eksen?

Categories Sex- og kjærlighetsspalten

Hver fredag deler jeg et nytt innlegg som frem til nå har blitt kalt sex og singelliv-spalten. Fremover vil jeg kalle den sex og kjærlighets-spalten! Det er SÅ mye jeg trenger å prate om, så mye jeg ikke skjønner og så mye jeg har på hjertet. Det er så mye jeg ikke kan forstå når det kommer til kjærligheten og det er så mange ubesvarte spørsmål! Det virker som at mye av det som omhandler kjærligheten er et konstant spill, og jeg blir aldri klok på spillereglene eller på hva som kreves. Ja, også er det ganske mye jeg har gått lei og som jeg ikke kan forstå meg på – Som hvert fall jeg syntes vi burde prate om! Er vi for kravstore, hva forventes det egentlig av oss og er det innafor å ligge på første date eller er det ut?

Det er ikke så lenge siden noen sa til meg at: Det å gå tilbake til eksen sin er som å ta en dusj, for også ta på seg det skitne undertøyet sitt igjen. Joda, det kan gi mening for en som har blitt behandlet som en dritt eller for en som er skikkelig såret, men ikke for meg. Vel, jeg hadde skiftet undertøy, men det må man jo gjøre i et forhold også. Må man ikke?

Det er kanskje en klisje å si at «Er det meant to be, så er det meant to be», men jeg liker å tro på det. 

Tidligere i uken fortalte jeg at jeg har blitt sammen med fyren jeg egentlig har vært sammen med i fire år igjen. Vi gjorde det slutt i fjor sommer og nå er ting akkurat sånn det skal være igjen. Siden jeg delte dette har jeg fått mange spørsmål fra forskjellige jenter som lurer på om det egentlig er mulig, om hvordan det er å bli sammen med eksen sin igjen og om jeg ikke er redd for at det samme skal skje igjen.

Alle spørsmålene som har kommet har fått meg til å tenke, og vanligvis så pleier jeg ikke å snakke rett fra mitt eget hjerte i denne spalten, men i dag så føler jeg at det er litt nødvendig. Det viser seg nemlig at det sitter ekstremt mange som savner eksen sin, som har det skikkelig vondt og som er desperate på at ting skal løse seg, og det tror jeg vi trenger å prate om. Jeg er ingen ekspert, men jeg skal prøve å dele litt fra hjertet mitt. Til alle de som trenger å høre det.

Det sier seg selv at det er en grunn til at et forhold tar slutt, men trenger det å bety at det aldri kan bli noe igjen? Av og til så kan det være feil sted, feil tid eller bare feil. Og vet du? Det er helt greit, og jeg er hvert fall et eksempel på at det er greit.

For min, eller vår del så var bruddet rent, alt var på det tørre. Vi trengte avstand, å finne ut av ting på hver vår kant og være alene. Det var trist, vondt, ja, skikkelig vondt, men jeg klamret meg til at hvis det var meningen at det skulle være oss, så ville det bli oss. Om ikke, vel, da ville det ikke vært meningen.

For vår del så ordnet det seg etter mye om og men, etter litt oppvask på hver vår kant og fordi vi begge ville, noe jeg er skikkelig glad for. Samtidig så har jeg ingen garanti for at det vil vare livet ut, selv om jeg selvfølgelig håper det.

Jeg vet at det sitter ekstremt mange som savner eksen sin, og det skjønner jeg godt. Jeg er temmelig sikker på at det ikke finnes noe fasitsvar om hva som er rett eller galt, og til syvende og sist så er det de det gjelder som er nødt til å finne ut av hva som er rett eller galt – Og vel, svaret er vel ikke alltid fornuftig.

For kjærlighet er jo ikke fornuftig, det er jo kaotisk, vondt, godt, sårt, jævlig og fantastisk på samme tid, og vi er jo egentlig gærne som utsetter oss selv for det. Jeg liker å tro at vi innerst inne vet hva som er rett, og jeg tror at det er viktig å lytte til den følelsen. Det gjorde jeg, og det er jeg glad for.

Flere jenter har lurt på om de burde tørre å forsøke på nytt med sin eks, og jeg har ikke peiling. Jeg vet hvert fall at ingen av oss skal finne oss i å bli behandlet dårlig og at ingen skal få såre oss eller gjøre oss vondt. Vi fortjener å ha det bra, å være forelska og at ting er som vi ønsker og om det er mulig med eksen vår, vel, da er det kanskje verdt et forsøk? Og om ikke, så finnes det andre der ute, selv om det kanskje ikke virker sånn akkurat nå.

Bare lov meg en ting. Ikke minst deg selv i jakten på noen andre. For klisje som det er: Du kan godt elske andre, men da må du elske deg sjæl først. Eller noe.

Klem fra meg💝

// Marty

5 kommentarer

5 thoughts on “Hvordan er det egentlig å gå tilbake til eksen?

  1. Flott at du tar opp dette:) Det finnes ikke noe rett og galt i kjærligheten, og det er mange eksempler på at folk har funnet tilbake til hverandre. Mange er nok for stolt til å våge, lyger for seg selv og for andre. Du er modig! Heier på dere og kjærligheten <3

  2. (VELKOMMEN TIL SEA MASTER Spiritual Template). Passerer du vanskeligheter i livet, trenger du eks-ryggen, pengespråk, skjønnhetsformel, returrett eller andre trolldom Vil du ha rikdom, eller lykke, eller en kompis E.T.C. Jeg er en Lost lover-spesialist, jeg har hjulpet så mange mennesker rundt om i verden med å stave trolldom på 1. bringe tilbake mistet elsker 2. vinn ditt kjære hjerte 3. hjelpe single mennesker å finne partnere 4. være gift 5. Love attraksjon 6 Gifte problemer og skilsmisse 8. Kjærlighetsdel 9. nyreproblem alle slags sykdommer du kan kontakte meg på whatsapp med (+2348158911896) Eller send meg en e-post på: [email protected]

  3. (VELKOMMEN TIL SEA MASTER Spiritual Template). Passerer du vanskeligheter i livet, trenger du eks-ryggen, pengespråk, skjønnhetsformel, returrett eller andre trolldom Vil du ha rikdom, eller lykke, eller en kompis E.T.C. Jeg er en Lost lover-spesialist, jeg har hjulpet så mange mennesker rundt om i verden med å stave trolldom på 1. bringe tilbake mistet elsker 2. vinn ditt kjære hjerte 3. hjelpe single mennesker å finne partnere 4. være gift 5. Love attraksjon 6 Gifte problemer og skilsmisse 8. Kjærlighetsdel 9. nyreproblem alle slags sykdommer du kan kontakte meg på whatsapp med (+2348158911896) Eller send meg en e-post på: [email protected]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *