– Pannekakesøndag –
Ikke søren at jeg kaster mat om ikke jeg må. Det er så mye som kan fryses ned, brukes opp og ja – Man må jo ikke kaste, selv om ting har gått ut på dato. Jeg prøver alltid å finne måter jeg kan bruke opp for eksempel melka som gikk ut for to dager siden, yoghurten som burde vært spist for fire dager siden og salaten som begynner å visne. Og stort sett, så finnes det jo gode løsninger.
… Og, er det en ting jeg er selvutnevnt ekspert på, så er det vafler og pannekaker. Jada, det krever ikke allverdens – Men la meg får leve med den tittelen, haha!
Jeg tenkte jeg skulle dele “jeg bruker det jeg har”-oppskrift til pannekaker, ja, eller om du foretrekker vafler. Den funker både til kveldsmat på en tirsdag og til en digg frokost på en søndag.
✗ Mel. Fint mel, grovt mel – Ja, det du har å velge i!
✗ Yoghurt. Jeg bruker naturell yoghurt i pannekakene, og de blir så gode. Hvis du har kesam eller creme fraiche som burde brukes? Bruk det!
✗ Egg. Ikke et must, men har du kan du bruke det!
✗ Banan. Vi har ofte en eller to bananer som blir liggende fordi de har blitt litt for brune, men det er topp i pannekakerøre!
✗ Melk. Gikk den ut for tre dager siden? Best før, men ikke dårlig etter. Det samme gjelder fløte. Har jeg fløte, så bruker jeg fløte.
✗ Honning. Vi hadde stående honning etter at C brukte det når han var forkjøla, og det er søtt – Og funker prima i røra. Ja, i smoothie også faktisk.
✗ Sukker eller sukrin. Det er heller ikke et must!
✗ Kardemomme + bakepulver. Har du, bruk litt!
Forresten. La dere merke til at jeg hadde smugspist på pannekaken på tallerknen? Det har man lov til. Haha!
Velbekomme 🍽
artig å se du erså flink til å bruk opp rester 🙂 er flink du 🙂 hilsen en kokk:)
Wiii, tusen takk 😀