Til du som mener jeg ikke fortjener å leve

Categories Hverdagskaos 🏃🏼‍♀️

Til deg som mener at jeg ikke fortjener å leve: 

Jeg er 19 år gammel. Jeg er nesten 1.80 cm høy. Jeg er blond, og jeg har blå øyne. Jeg liker å trene, jeg liker å le og jeg liker å være sammen med de som jeg er glad i. Jeg liker å spise is, jeg liker å gå turer i skogen og jeg liker kattene mine. Jeg liker å skrive, jeg liker å mene og jeg liker å gå i joggebukser. Jeg liker å synge i dusjen, jeg liker å grille om sommeren og jeg liker å bade i sjøen. 

For to dager siden skrev du at jeg ikke fortjente å leve. Mye på bakgrunn av at du mente at volden jeg ble utsatt for, for 8 dager siden aldri har hendt. Fordi du mente at jeg talte en sak jeg ikke burde, fordi du mente at jeg snakket for kvinner som behøvde det og fordi du mente at jeg burde straffes. 

Men se på meg. Se godt på meg. Til venstre har du meg. Her har jeg blåmerker, vonde sår og en kropp som ikke orker å gråte mer. Til høyre har du også meg. Her er jeg helt uten blåmerker, sår eller traumer. Her er jeg glad, jeg ler og jeg smiler. Her er jeg trygg, her er jeg fredfull og her er jeg meg selv. 

Jeg vet at du ønsker at jeg skal slutte å skrive. Jeg vet at du ønsker at jeg skal forsvinne. Jeg vet at du ønsker at jeg aldri skal lage et eneste ord til. Men jeg har en ting å si: 

– Jeg kommer aldri til å slutte å skrive. Jeg kommer aldri til å forsvinne. Jeg kommer alltid til å rope høyt, mene og skrive så mange ord at du kommer til å miste kontrollen. 

For jeg fortjener å leve, jeg fortjener å mene og jeg fortjener å være meg selv. Og hvis jeg skal være så ærlig, så syntes jeg du skal ta på deg et par baller, og finne på noe bedre å gjøre. Verden trenger kjærlighet fremfor hat, verden trenger godhet fremfor diskriminering og verden trenger klemmer fremfor slag. Du, kan bidra meg dette. Du kan mette mager, du kan gi varme og du kan gi lærdom. Bruk dette, fremfor hatet ditt. 

Du skal ikke ta friheten fra meg. Og du skal ikke tråkke på meg. For jeg, jeg fortjener å leve.

 

Facebook HER – Instagram HER – Snapchat Martinehalvs 

// Marty

24 kommentarer

24 thoughts on “Til du som mener jeg ikke fortjener å leve

  1. Herremin! Hva folk får seg til å skrive når de ikke må ut med fullt navn. Jeg gremmes. 😵GODT du ikke gir deg. Skrik ut så høyt du kan.❤Ha en nydelig helg. Klemmer

  2. Kjære kjære Martine! Stå på og hold ut <3
    Du er fin akkurat som du er, både på innsiden og på utsiden. ikke la denne personen svekke det fine menneske du er <3

  3. Hva skjer med verden,hva skjer oppe i hodene på enkelte ????? Jeg blir helt lamslått av all ondskap som florerer ,misunnelse og bitterhet. Blir helt skremt 😱 Noe lignende skjedde med meg på ferietur i Hellas for 4 år siden ,skrekken sitter i enda , men det går bedre.Men jeg er blitt ekstremt forsiktig! Verden er farligere enn noen gang,men med forholdsregler lever jeg ganske uredd i hverdagen nå vil jeg si.Jeg måtte få hjelp i ettertid,slet veldig med både søvn og angst i lang tid. Jeg føler virkelig med deg og ønsker deg ALT godt 💜 At noen har sendt deg denne ondskapen , har ikke ord, syke mennesker! Du vil komme deg etter dette, tusen klemmer 💜💜💜💜💜

  4. Du lever, syns det er veldig bra at du viser deg sterk.. Veldig trist at det finnes mennesker som absolutt må vise slik atferd, forkastelig. Skremmende. God klem!

  5. Skremmende. Nå kjenner jeg ikke bloggen din og vet ingenting om hva du står for, men det du opplever her er LANGT hinsides det som er akseptabelt. Uansett om man er enig med deg eller ikke.
    Håper du klarer å legge dette bak deg ganske snart, selv om jeg har stor forståelse for at det skremmer!
    Oppmuntringsklemmmmmmm på vei.

  6. Kjenner jeg er litt lei av klisje-innlegg som dette. Ikke noe feil med budskapet, for du fortjener å leve, og denne personen som sa dette til deg kan ikke ha det godt med seg selv. Er bare måten slike innlegg blir skrevet på, måten du/dere ordlegger dere som blir ekstremt klisje og bare, ja… pinlig, selv om jeg ikke helt kan sette ord på hvorfor. Men for all del, budskapet er fint!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *