Har du helt glemt #MeToo?

Til du som kløyp meg på rumpa på vei ut fra festivalområdet på Stavern i går kveld! Hvem i alle dager tror du at du er? Hvorfor i alle dager trodde du at du kunne tillate deg det? Hvorfor i alle dager trodde du at det var greit? 

For det første er det helt uakseptabelt å ta på noen på den måten, både kvinner og menn. 

For det andre er det helt uakseptabelt å skade eller gjøre noen vondt, både kvinner og menn. 

Jeg vet ikke om det var alkoholen som gjorde at du trodde det var greit, jeg vet ikke om det var egoet ditt som gjorde at du trodde det var greit eller om du rett og slett trodde at akkurat du hadde lov – Men nei. Det er overhode ikke greit og jeg er så lei av at noen går rundt og tror at de har rett til å gjøre akkurat som du. At noen går rundt og tillater seg å trakassere og krenke. For nei, selvom du påstår at det var uskyldig moro, så lurer jeg på om du syntes bildet over går under kategorien “uskyldig moro” eller bare litt flørting? Det syntes hvert fall ikke jeg. 

Jeg håper virkelig at du skammer deg og vær så snill – Mann deg opp og skjerp deg! Ekte menn klyper nemlig ikke fremmede damer i rumpa, ekte menn lager ikke blåmerker på kvinner og ekte menn er menn nok til å si unnskyld når de har driti seg ut.

Har du helt glemt #MeToo eller trodde ikke du at det gjaldt deg? Eller er du en av de som syntes kampanjen har vært slitsom og altfor mye, fordi du ikke har fått lov til å oppføre deg akkurat som du vil? 

Det er nemlig sånne som deg som er grunnen til at det har vært og er så viktig! 

Og til alle andre som ser eller opplever noe av det samme i sommer. Sett ned foten, si tydelig i fra og vær så snill – Ikke la det skje. Om du ser noen som gjør noe liknende på en du kjenner eller på en tilfeldig så bryt inn! Ikke stå og se på at noen oppfører seg som en dritt. Men viktigst av alt: Ikke gjør sånt mot andre og ikke tillat at noen gjør sånt med deg. 

La oss oppføre oss og være greie i sommer. La oss være enige om å la andre sine kropper være i fred, det er faktisk ikke så vanskelig!

 

(Takk til vakten på festivalen som bidro og for en ellers fantastisk festivalopplevelse) 

Facebook HER – Instagram HER – Snapchat Martinehalvs

// Marty 

 

10 kommentarer
  1. Ja det er trist! Det er mange som mangler folkeskikk, – og ikke bare menn dessverre. Slik er det, og det ser ut til å heller eskalere enn å bli bedre. Samfunnet går i revers på de fleste områder, merkelig nok. Man skulle jo tro at et intelligent samfunn ble klokere og mer erfarent og derme friere og bedre, men neida. Totalovervåkning synes å bli resultatet av en merkelig voksende umodenhet.
   Jeg savner en Hetoo kampanje. Det er nemlig mange jenter og kvinner som både legger opp til usømmelig adferd og selv begår dette. Da jeg var 14 satt jeg en formiddag på puben min far jobbet og ventet på han. Jeg sitter med bardisken med en cola og ei dame snur seg mot meg stryker meg oppover låret og gliser, hvem er du for en… Det samme skjedde på Mallorca da jeg var 17 og satt på en lunsjbar eller noe lignende. En sosialkurator presset meg nesten opp mot veggen og var tydelig “het” da hun samtidig spurte om jeg har testet meg… Dette har jeg ikke lagt opp til og det skjer mye sprøtt og sprøere ting fra hunkjønnet enn dette.
   På diskusjon.no for noen dager siden var det en som ba om råd. Han var innkalt av ledelsen om mulig oppsigelse neste dag i forbindelese med jobben. Det viste seg at en kvinnelig medarbeider som også er forlovet hadde sendt han en melding hvor hun spurte om de to skulle ta noen øl sammen. Mannen svarte nei og nå viser det seg at hun så gikk til ledelsen og beskyldte han for å ha trakassert henne og tatt på henne. Han viste ledelsen tekstmeldingen som han hadde og slapp heldigvis unna, men kvinner kan være farlige. Kanskje var hun redd avvisningen kunne føre til at dette ble kjent siden han ikke var med på notene og for mange er angrep beste forsvar. Så var det alle de falske beskyldningene om voldtekt, om kvinner i skillsmisse som kommer med falske påstander om incest, vold og overgrep for å få mannen bort fra henne – og barna. Nettavisen hadde en artikkel om slike skilsmisse/samboerbrudd der dette virker å skje oftere enn man tror.
   Jeg mener bare at denne debatten har sporet helt av og man ser alt fra en side. Hvor mange av alle disse meetoo sakene har flere sider, eller hvor mange av dem er basert på ønske om publisitet og kanskje omtanke. Ordet “selvskading” er mye brukt i vår tid og omhandler først og fremst kvinner. Mange skader seg selv i frutrasjon og også for å få sårt tiltrengt omsorg. En falsk voldtektsannklage f.eks. kan også være en form for selvskading…
   Kvinnen har enorm makt over mannen, om ikke fysisk så på andre måter og hun er sterkt beskyttet av rettsvern og mye annt i forhold til menn. Se bare på den idiotiske prostitusjonsloven hvor det er lov og friste og selge sex, et “drug” mange synes villig til å gå ekstemt langt for å få. Voldtekt og drap florerer. Men det er ikke lov å kjøpe sex… Mannen, eller kunden demoniseres, kvinnen betaler skatt og kunden får bot på opptil 25.000.
   Forestill deg pushere nedover Karl Johan med boder fulle av all verdens godsaker på dopmarkedet, men det er ikke lov til å kjøpe. Det bringer også frem et interessant spørsmål. Er det pusheren som er offeret når folk og dopavhengie kjøper drugs, eller er det den dopavhengie eller andre kunder som skal ha seg en “fest”? Jeg kan jo legge til at det er mange som tvinges til å selge dop også, enten fordi dem selv bruker eller fordi dem skylder penger, blant annet. Og mange gjør det frivillig. Det er raske penger.
   Jeg tror bare at vi må begynne å se på livet og samfunnet med TO øyne og kanskje bruke begge hjernehalvdelene om det skal bli noe bedre. Kanskje bør man se litt på dette med oppdragelse i hjemmet og disiplin i skolen som man har gått helt bortifra. Alt flyter helt ut og mobbing og sjikanering florerer i media. Se på NRKs hetsing av Kari Jaquesson hvor de kjøper sex og henger henne ut i en bisarr pornofilm, og på tross av at de brøt sexloven på alle fire punktene ble saken henlagt. Da nytter det ikke å lære andre folkeskikk. NRK er ekstrem på sjikane og trakkesaering og skjuler seg bak at det er satire (Satyr)
   Kanskje kan meeto lede til noe mer enn offentliggjøring av menns tafsing og seksuelle overgrep på kvinner, men da må vi få en helhetlig tenkning. Folk er et produkt av de samfunnet de vokser opp i, et samfunn som ofte skaper splid, både mellom kjønnene og grupper. Og husk at eple ikke faller langt fra stammen. Den går til media, mødre, fedre og politikere…

  2. Muligens denne mannen hadde glemt #metoo. Kvinner derimot glemmer ikke #metoo, de bare tror det ikke gjelder dem selv. For kvinner så er det vis nok helt greit å sette seg på en manns fang, gift eller ei. Opplevd dette flere ganger. Slutt med det!

  3. Ja det var feil, men hold nå kjeft om den jævla metoo nå da. Det har gått altfor langt, dere kvinner ødela for dere selv fordi dere dro den for langt.

  4. Hvem i alle dager tror du at du er? Hvorfor i alle dager trodde du at du kunne tillate deg det? Hvorfor i alle dager trodde du at det var greit?
   #krenket
   #crymeariver

  5. Det er pga sånne ting som det her som ødelegger og gir menn angst! Metoo handler om mer alvorlige ting, det der er bare en tullete greie fra noen som er full. Virker ikke for at du tåler noe som helst, og det er sjokkerende, med så mye ting du tar opp!
   Sier ikke at det er greit at de gjør det, men å knytte det til Metoo er IKKE greit. Det er ikke synd på deg, du må gå i deg selv, og det skal ikke de som er “innenfor” Metoo.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg