Derfor droppet jeg russetiden

Categories Tanker 💭

Russetiden er rett rundt hjørnet, og noen har allerede dratt på seg russebuksene og er klare for sin livsopplevelse. For et år siden var de fleste fra mitt årskull elleville, våryre og sprekkeferdige til at russetiden skulle sette i gang. Store deler av videregående var for mange brukt til å planlegge russetiden nøye, mange hadde jobbet hardt for å få råd og noen hadde allerede brukt titusenvis av kroner på russetiden. Noen hadde til og med planlagt siden ungdomsskolen. 

Jeg derimot, valgte å droppe hele russetiden. 

Mange vil nok mene at det å stå over russetiden er håpløst, at man da går glipp av sin livsopplevelse og ikke minst mye sosialt. For min del var der derimot viktigere å føle magefølelsen enn strømmen, og magefølelsen min sa hele tiden at russetiden ikke var noe for meg. 

På mange måter skulle jeg gjerne tøffet meg og sagt at jeg gjorde det for å vise at jeg står i mot de dårligere verdiene og holdningene som mange av russen representerer, men sannheten er at jeg gjorde det for meg selv. Rett og slett fordi det ikke fristet! Det fristet ikke å bruke penger på noe jeg bare følte at jeg måtte, grøftefyll og tusj i panna. 

Personlig valgte jeg tidlig å ikke identifisere meg med russetiden, og det fortjener verken applaus eller kritikk. Det var et gjennomtenk valg og noe jeg ikke angrer et eneste sekund på et år etter. 

På Facebook har jeg allerede lest om fortvilte foreldre og unge som føler seg utestengt fra russetiden, og ironisk nok så valgte jeg å utestenge meg selv. Samtidig så vil jeg komme med en oppfordring til både fortvilte foreldre og unge som føler seg utestengt fordi de ikke er på den kuleste russebussen, fordi de ikke det siste året har gått rundt med like gensere som klassekameratene sine og fordi navnet deres ikke står bakpå. Jeg mener oppriktig at det ikke er noe å henge med hodet av, verken som forelder eller som russ. 

Du velger helt selv hvor du legger lista, og jeg vet at mye blir med forventingene. Russetiden kan være så mye mer enn å drikke seg dritings, ha grøftesex og ha tusj i fjeset. Ingen kritikk av det, men du velger faktisk selv om det er det du ønsker eller ikke. Om et par måneder er mye historie, og alle skal videre i tusenvis av forskjellige retninger. 

Personlig valgte jeg å gå min vei litt tidligere enn de andre og jeg valgte å stå opp for meg selv, og akseptere at russetiden ikke var noe jeg ønsket å engasjere meg i. Når jeg fortalte folk det for et år siden så var det flere som sa at jeg kom til å angre, men faktisk er jeg ganske stolt over at jeg valgte å følge magefølelsen fremfor forventingene til alle andre. 

Man har faktisk alltid et valg! 

Lykke til, til alle russ! Kos dere MAX.

// Marty 

 

2 kommentarer

2 thoughts on “Derfor droppet jeg russetiden

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *