Derfor burde du droppe alkoholen i påsken!

Categories Tanker 💭

Hei fra solveggen! 

Det er ingen hemmelighet at vi nordmenn inntar store mengder alkohol i påsken. Påsken er en tid for å kose seg og det er digg! I 2016 drakk faktisk vi nordmenn i påskemåneden 5,5 millioner liten vin… 

Jeg er jo en av de som ikke drikker alkohol og jeg tenkte derfor å nevne noen grunner til at man skal stå over det å drikke alkohol i påsken. For de grunnene finnes, tro det eller ei 🐣 Og hvis man har glemt å hamstre alkohol til påskedagene så er det kanskje ikke så ille allikevel? 

Derfor burde du droppe alkohol i påsken: 

1. Du sover bedre – For mange av oss betyr jo ferie at vi skal sove, slappe av og lade batteriene. Mange av oss tror jo også at vi slapper av mer etter et glass vin eller en øl, og det stemmer jo at vi blir sigene eller å ha inntatt et glass eller to, men man sover dårligere rett og slett fordi søvnkvaliteten blir dårligere etter at man har drukket alkohol! Alkohol påvirker det stadiet i søvnen som er viktig at vi skal føle oss opplagte neste dag. 

2. Du sparer penger – Alkohol er IKKE gratis og øl nederst i bakken koster FLESK. Det å være konge på byen koster fort en dagslønn, eller fire. Og hvor ofte er det egentlig verdt det? 

3. Ingen dagen derpå – De fleste som vanligvis hiver innpå med alkohol i påsken har fri, og det er faktisk kjipt å ødelegge dagen derpå med å være kvalm, fyllesyk og sliten. 

4. Det er spådd sol – Flere steder i landet er det spådd strålende sol flere dager i påsken. Nå har vi omtrent hatt januar-måned i tre måneder, uten så mye som et glimt av solen og våren. Det MÅ nytes ute! 

5. Det er sunnere – Det er jo ingen hemmelighet at det er sunnere å la være å drikke, men visste du at du må jogge i 20 minutter for å forbrenne en halvliter pils?  Eller at du etter en sixpack med pils så må du løpe i trapper i 1 time for å forbrenne det? 

6. Du unngår kleine situasjoner – Du slipper å sende kleine meldinger til eksen eller å danse naken for jentene du gikk på skole med for syv år siden. Fordi du er deg selv og ikke den kleineste utgaven av deg selv etter litt for mange shoots og timer med alkohol. 

7. Du har det gøy uansett – Mange tror at de må drikke alkohol for å ha det gøy. Men da mener jeg at man ikke har prøvd! Det er faktisk fullt mulig å både danse, være sosial og stå på ski helt edru!

God påske! 

Facebook HER – Instagram HER – Snapchat Martinehalvs 

// Marty 

3 kommentarer

3 thoughts on “Derfor burde du droppe alkoholen i påsken!

  1. Skjønner hva poenget ditt er, men det går ann å kose seg med litt alkahol også. Er gravid, men jeg savner å kunne kose meg med ett glass rødvin, og er ikke noe skam i det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *