Nakenbildet er henlagt

Jeg vet ikke hvordan jeg skal skrive dette. Jeg vet ikke om jeg skal gråte, være sint eller om jeg skal le. Jeg vet ikke om jeg skal gi opp eller kjempe videre. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, men jeg vet at det eneste jeg kjenner på nå er en enrom hjelpeløshet. 

Nå er det snart fire måneder siden noen valgte å publisere et nakenbilde av meg og i går kom henleggelsen i posten. På en måte så kom det ikke som et sjokk, men på en annen måte så er det sjokkerende. Det er sjokkerende fordi jeg føler meg så hjelpesløs og fordi det er så lite politiet får gjort. 

Noen har tatt et nakenbilde av meg mens jeg skifter i en garderobe, noen har oppholdt det på telefonen sin, noen har spredd det på en app, noen har spredd det videre, noen har publisert det på en pornoside, noen har ledd av det, noen har hatet på det og noen har misbrukt det. Og, det er jeg som har vondt. Det er jeg som føler meg naken og det er jeg som føler at jeg like godt kunne stått naken midt på Karl Johan. Det er jeg som får kommentarer på at jeg er fin å onanere til, det er jeg som får kommentarer på at jeg er en hore og det er jeg kan begynne å gråte av ingenting. 

Og det føles så ufattelig urettferdig. 

Det føles urettferdig at det er jeg som blir fremstilt som en hore. Til tross for at det er jeg som blir tatt bilde av uten at jeg vet det. Er jeg en hore fordi jeg skifta i garderoben på treningssenteret? Er jeg en hore fordi jeg er kvinne? Er jeg en hore fordi noen har tatt eierskap over min kropp og sendt det videre?

Saken min er henlagt og de som har spredd det kan gå videre som om ingenting har skjedd. Men det kan ikke jeg. 

Politiet har i min sak valgt å henlegge saken “da det ikke har kommet frem tilstrekkelige opplysninger til å identifisere gjerningsmannen” og for meg så sier dette mye. Nesten altfor mye.

1. Vi trenger en real debatt om spredning av nakenbilder. Vi trenger at politikerne ønsker å engasjere seg og at de ønsker å legge resurser på feltet.

2. Vi trenger at disse resursene blir brukt til å gi MYE mer kunnskap til politiet. Vi som har opplevd dette treffer på politi som ikke en gang vet hva “Messenger” er. Det hjelper ikke å treffe på politibetjenter som forteller oss hvor sterke vi er – Når våre overgripere går fritt rundt. 

3. Vi trenger mer fokus på spredning av nakenbilder i skolen. Barn og unge er nødt til å få kunnskap om dette allerede fra de er små. Vi er nødt til å få kunnskap om at den morsomme snappen vi sender av en kompis som har sex med en jente på Snapchat kan få fatale konsekvenser. For jenta. 

4. Vi trenger at foreldre forstår omfanget av dette og at det også kan gjelde deres barn. 

5. Vi trenger et samfunn som ønsker å prate om dette. Et samfunn som ikke legger skylda på ofrene, et samfunn som ikke syntes det er flaut å snakke om og et samfunn som ikke sprer materiale som dette videre. 

Og husk: Man er mer enn et nakenbildet, men skaden har skjedd når det trykkes “publiser”. 
 

Facebook HER – Instagram Martinehalv – Snapchat Martinehalvs

// Marty 

 

  1. Hvorfor kan de ikke sjekke hvem som var på treningssenteret denne dagen bildet ble tatt? Er det virkelig ikke noe de kan gjøre? Syntes det er helt sykt at de ikke finner ut av en sak som dette. Kan ikke forestille meg hvor forferdelig det må være for deg, og spesielt når saken henlegges som om dette er en filleting. Håper virkelig det går bra med deg❤️ Klem

  2. Jeg kan forstå din frustrasjon og fortvilelse! Det er helt klart en naturlig reaksjon etter en henleggelse. Jeg har gitt opp dette systemet! Virker som samfunn alt har nådd klimax.. Samfunnsutviklingen de siste 10 årene er hårreisende. Vi går i møte med en svært ubehagelig og narsissistisk fremtid.

  3. Hei, synes så ufattelig synd i deg:( er stolt av at du tar slike problemer opp i lyset!! synes at du er tøff som kan stå opp uten å skjule hvem du er til og med! til h med de som gjorde det, jeg synes at dette problemet er tabubelagt av absolutt alle… det skjer faktisk og her hat vi et eksempel… hadde satt pris på om du tok en tur innom min blogg (ikke om du har hatt problemer med selvskading som du sliter med) det jeg trenger er basically oppmerksomhet… takk for at du er deg… du er veldig inspirerende, håper du vet det!!! ta kontakt med meg om du vil vite hvem jeg er (om du tar deg bryet)

  4. Jeg kunne nesten sakt til deg at saken blir henlagt, jeg har selv vært i en slik situasjon,men jeg var mye yngre. Det ble spredt rundt, som endte med at pappa fikk det på mail liksom. Mamma ringte til politiet for å anmelde det, hun fikk til svar at de gjør ingenting med slike saker da de får inn telefon om slikt hverdag, å de ikke har nok folk til å kunne ta seg av slike saker. Å det er ufattelig trist når man vet at slike ting er ulovlig.
   Håper ikke du gir opp slik jeg gjorde, hadde jeg vist bedre hadde jeg virkelig stått på å gjort noe.
   Masse lykke til <3

  5. Dette du skriver om er liksom min største frykt og man kan virkelig ikke stole på noen lengre. jeg er livredd for at undertøysbilder av meg spres av tidligere kjærester for. eksempel hører jo skrekk historier hele tiden. ønsker deg virkelig alt godt, selvom jeg ikke vet hvordan du har det, men kan forestille meg noe av det, av å være redd og føle seg ukomfertabel til enhver tid fordi du aldri vet hvem som har sett deg naken eller ikke. du er tøff! dtå på!

  6. Dette er ikke for å kritisere deg, men jeg skjønner ikke helt forskjellen på bildet som ble tatt i garderoben av deg toppløs og toppløs-bildene du selv delte her på bloggen for å sette lys på hvor normalt det er å toppløs?
   Skjønner heller ikke at noen ville kalt deg hore for å skifte klær på et treningssenter, virker veldig ulogisk dette. Syns absolutt ikke det er greit at du ble tatt bilde av, det er helt uakseptabelt, men at det skal skade deg så mye, når alle allerede har sett puppene dine fra før, og du selv argumenterte for at det var helt naturlig og normalt, virker litt rart.

  7. Nå kan du heller lage innlegg om FRP i Aust-Agder som har stemt for at kvinner må dekke utgiftene til abort selv, fordi de mener at man vet hva konsekvensene kan bli om man har sex..man kan bli gravid, og eventuell abort skal ikke staten betale for. Jeg holdt på å fly i taket. Snakker om gufs fra fortiden, der kvinner får alt ansvar for sex som resulterer i graviditet. For ikke å snakke om at folk med dårlig økonomi ikke får råd til det, mens de velstående kan betale for seg.

  8. Skrekkelig at de slike bilder har kommet på avveie. Nå har ikke jeg fått med meg saken fra start av, men slik jeg har forstått det så var det noen som tok bilder av deg, noe som overhode ikke er greit. At folk kan få seg selv til og gjøre noe sånt, å det og sendte bildene videre er jo bare ondskapsfullt. At noen kan gjøre sånn mot deg er bare hårreisende! Jeg beklager så mye at du måtte oppleve dette 🙁
   Skjønner at dette går innpå deg og håper det går bra med deg oppi det her. <3

  9. HUff..Synd politiet henla saken, og at du måtte gå gjennom dette.. Jeg har vært borti lignende.. et bilde ble tatt av meg også, og lagt ut på facebook med navnet mitt tagga, så alle faceboookvennene mine kunne se det. politiet sa de ikke kunne gjøre noe.

  10. Tnja, jeg sjønner at dette er ubehagelig for Martine Halvorsen, men jeg har noen innvendinger.
   1) Hvor mye tid og penger ønsker vi å bruke for at politiet etterforske hvem som har tatt dette bildet? Beklager å si det, men politiet har viktigere ting å gjøre. Samtidig er det usannsynelig at de kommer til å finne gjerningspersonen, siden det ikke er noen vitner som har sett personen som tok bildet. Jeg sier det ikke er noen vitner fordi ett eventuelt vitne som er villig til å stå frem, ville allerede ha meldt seg etter all medieoppmerksomheten dette har fått.
   2) Hvis noen kaller deg hore eller lignende fordi noen har tatt ett bilde av deg i en garderobe sier dette mye mer om de enn det gjør om deg. Ingen normale personer tenker mindre om deg fordi noen har snikfotografert deg i en garderobe. All støtten du har fått og fremdeles får beviser dette. Det er ikke tvil i mine øyne om at du har blitt krenket av de som tok bildet av deg, men siden det ikke er noe du kan gjøre med saken vil jeg anbefale deg å komme deg videre. Det flyter ett nakenbilde av deg rundt på internett en plass, men hva så? Det skader kun deg selv å ha negative tanker og følelser om dette. Lykke til.

  11. Jeg har hørt at venninnen din tok bilde og at alt var fake..er dette sant? Og i bunn og grunn så heter det jo “kropp er kropp” alle har kropp. Tror jeg har sett en sladdet versjon av det på bloggen din om jeg ikke husker feil, det var jo ikke et stygt bilde? Eneste straffen jeg synes personen skulle fått, hvis de hadde funnet ut hvem det er syns jeg burde være samme straff som hvis folk tar bidler i garderoben, for det er jo ikke lov. Kanskje bare tilsnakk om at dette ikke er greit. Er jo ikke slik som nora mørk sine bilder eller jenny at de hacket til seg bildene. Vi har jo sett dristigere bilder av deg enn det bildet. Håper alt ordner seg for deg <3

  12. Anonym: hei! Dette er overhode ikke fake, og det er helt vanvittig at det alltid skal komme historier og rykter ut når det faktisk blir begått handlinger som dette. Så nei, det er ingen venninne som har tatt dette bildet. Det er ikke et seksualisert bilde på noen som helst måte, men det er et bilde som er tatt mens jeg står uten klær og skifter – altså et overgrep. Jeg mener at denne personen burde bli straffet mer enn med tilsnakk 🙂 takk <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg