Husk på dette på Black Friday!

Black Friday tilbudene trekker i morgen haugevis av kunder til butikkene, og det er lett å la seg friste! Flere butikker og nettsider har fristet med tilbud hele uken, før det smeller ordentlig i morgen.

Personlig har jeg jobbet lenge med å ta meg sammen, tenke nøye gjennom hva jeg kjøper, og ikke minst hva jeg faktisk trenger. Det er lett å la seg friste av rabattene, og det er da kanskje ekstra viktig å ha noen regler å følge. 

1. Tenk deg om to ganger – Det er lett å bli revet med, men ta deg to sekunder ekstra til å tenke over om det faktisk er verdt det. 

2. Ikke kjøp bare for å kjøpe – Hva er vitsen med det? Har du hatt lyst på det? Behøver du det virkelig? Hvis ja, go for it. Det er ikke vits å kjøpe bare for å kjøpe. Spør deg selv spørsmålet om du faktisk hadde kjøpt den sammen tingen hvis det var til fullpris!

3. Tenk langsiktig – Vi trenger alle noen basisting av og til. Det kan være lurt å investere i t-shirts, undertøy og sokker når det er ekstra gode priser.

4. Er det verdt maset? – Det er mye mer behagelig å handle på nett enn å trave rundt i fullstappede butikker. Et godt tips er å lage deg en ønskeliste på forhånd, eller i løpet av dagen for å så klinke til!

6. Det er ikke barebare – Pengene går fort når det er salg, så ikke gå i fellen med å kjøpe noe som er på salg fordi det bare koster det det gjør. Det er veldig verdt det å ofre en tanke til miljøet også. Mange av oss en ekstremt opptatt av miljøet ellers i året, og det er ikke noen mindre grunn til å være det på Black Friday! 

7. Planlegg og vit hva du skal ha – Planlegging er alltid lurt. Det er ikke sikkert du har mulighet til å prøve og spørre etter størrelser, så det er alltid en fordel å være forbredt. Og hold deg til planen… Det dyreste du kan gjøre er å kjøpe noe som ikke var på planen.

8. Hvor bra er egentlig tilbudet? – Det er ikke nødvendigvis et godt kjøp fordi det har en rød lapp på seg som lyser salg. Mange butikker er sleipe, så det kan også være lurt å sjekke hva det faktisk koster ordinært. Oftes er elektronikkjedene verst på akkurat dette!  

9. Har du råd? – Salg er fantastisk, men det skal ikke gå på bekostning av noe. Det er lett å bli fristet til å kjøpe noe dyrere, kun fordi det er avslag. 

10. Returrett – Det kan skje at men ender opp med å gjøre et bomkjøp. Da er det godt å vite hvilke returbetingelser butikkene opererer med. Dette kan du sjekke på forhånd! I nettbutikkene står vilkårene som regel i handelsvilkårene, og i fysiske butikker kan du rett og slett spørre de som står i kassen. Uansett er det viktig at du tar vare på kvitteringen. Om du har gjort et bomkjøp, eller produktet viser seg å ha en feil er dette det du kan bruke som garantibevis – Uansett hvor mye du gir!

Lykke til ♥ Og handle med måte (For miljøet sitt beste
 

// Marty

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg