Kjære du – som snakker om sykkelbukser og voldtekt

Categories Blogg

Kjære du som oppfordrer russejenter til å ikke bli overstadig beruset og gå rundt alene…

Du som oppfordrer til å gå med sykkelbukse under russebuksa, og ikke sende ut signaler som kan misforståes…

For å ikke bli voldtatt. 

Kjære du.  

Det er nemlig viktigere at du ikke blir overstadig opptatt av å legge skylden på russejentene, og gå rundt å legge skylden på andre…

Og jeg syntes ikke det verken burde være et råd, alternativ eller nødvendig å bruke sykkelbukse under russebuksa for å unngå voldtekt…

Og jeg syntes det er viktig at verken du og eller noen andre sender ut signaler om at det er noen andre sin skyld en overgriperen selv?

Når noen blir voldtatt.  

Det er nemlig ikke sånn, at noen har rett til å voldta verken meg, deg eller hvilken som helst russejente – fordi hun er overstadig beruset, går alene, er ett lett bytte eller fordi hun rett og slett er russ. Det er ingen andre sin skyld, enn personen som begår overgrep. 

Jeg syntes kanskje det er på tide, at vi snakker om hvorfor man IKKE skal voldta, fremfor hva man skal gjøre, for å ikke bli voldtatt. 

bildekilde
 

Følg meg gjerne på Facebook HER

og Instagram HER 

5 kommentarer

5 thoughts on “Kjære du – som snakker om sykkelbukser og voldtekt

  1. Jeg skjønner hva du sier. Men det kommer alltid til å være noen der ute som voldtar, dreper, stjeler, raner osv. Her er det snakk om forholdsregler. Hvorfor låser man døra om natten? Hvorfor låser vi bilen når vi går fra parkeringen nede i sentrum? Jo, fordi ingen skal komme inn å stjele, eller gjøre noe vold. Man tar vare på verdisakene. Hva med å ta vare på seg selv? Jeg kler meg nå akkurat slik jeg vil. Og nå har jeg tilgang til sykkelbukse hjemme, men jeg hadde nok aldri kjøpt meg en sykkelbukse for engangsbruk i russetiden. Men han kommer med tips til hvordan man kan gjøre det vanskeligere for overgriperen. Overgriperen vil bruke lenger tid på å komme ned i buksene på jenta om hun har noe ekstra under. Kanskje kan de få sekundene det tar på å få dette også av, gjøre slik at noen rekker å komme til stedet før overgriperen rekker å komme seg i buksene på jenta.
    Det er utrolig trist at det skal være slik. Og at vi jenter skal måtte kle oss etter hva som går der ute og hva som kan skje oss. Og klesstilen vår har ikke noe å si. Jeg kjenner ei som gikk hjem i joggebukse og en stor hettegenser, men hun ble voldtatt. Det har liksom ikke noe å si. Å kle seg “utfordrende” er det ikke noe som heter. Man ber aldri om å bli voldtatt. Og han her som anbefaler å bruke sykkelbukse under russebuksa forteller oss ikke at vi kler oss utfordrende, men han tipser om noe som kan gjøre det vanskeligere for overgriperen.
    Vi jenter vil aldri ha en skyld i voldtekten, men man kan iallefall, for vår egen del, gjøre det vi kan for å gjøre det vanskeligere for overgriperen.
    Dette er min mening. Fordi jeg vet at uansett så vil det finnes disse ekle menneskene. Uansett om man får strengere straffer, så vil disse menneskene eksistere. Fordi de bryr seg ikke om straffen, fordi de tror de kan slippe unna med det. Og fordi de er syyyke i hodet.

  2. Helt enig med deg, Martine! Kunne ikke sagt det bedre selv. Det er viktig å opplyse hvorfor man IKKE skal voldta! Og da spesielt unge mennesker som begynner å ta dårlige valg, stoppe dem, og hjelpe dem forstå konsekvenser. Stå på, du er flink!

  3. Joa, men altså ser du virkelig på samfunnet nå og tenker: “Herregud, alle går rundt og skylder på jenter for at de blir voldtatt!”. Vel, det er vel helt klart at så å si alle ikke skylder på jentene? Alle har det så klart for seg at det ikke er jentene sin feil. Det er et svært, svært, svært smått mindretall så tenker den veien. At noen kan gå ut og be jenter passe på seg selv er vel ikke å skylde på jentene, så det blir svært feil å tolke “Ta på deg sykkelbukse så du ikke blir voldtatt” til “Det er din skyld om du blir voldtatt fordi du valgte å ikke bruke sykkelbukse.”. Altså kom igjen da, klart det høres rart ut å si sånt, men hva annet skal man gjøre da? Det vil alltid være noen som har intensjoner om å begå voldtekt, og det i seg selv er helt feil – og det vet samfunnet – men det skjer. Så hvorfor ikke prøve å gardere seg best mulig mot det? Ops, nå ble jeg visst overstadig opptatt av å legge skylden på russejentene

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *