Til drittsekkene på treningssenteret:

Categories Tanker 💭

Jeg er en av de irriterende helårsmosjonistene. Jeg trener like mye i mars, som jeg gjør i september og i januar. Og om du lurer på om det var snikskryt, så kan jeg skrive under på at det var det. Hallo, litt skryt må da være lov. 

Jeg skal også ærlig innrømme at jeg er en av de som kan irritere meg over stappfulle treningssentre på nyåret Jeg irriterer meg ikke over at folk trener, men at det blir fullt, rotete og dobbelt så bråkete. Men, det er mitt problem og takler jeg det ikke så får jeg trene ute i stedet. Eller noe. 

I går overhørte jeg en samtale i treningsgarderoben mellom to jenter. Jentene snakket om hvor irriterende det var med fulle treningssentre på nyåret. Jentene snakket om de irriterende menneskene, alle som trodde de kunne trene, alle som ikke hadde noe der å gjøre og alle som så dumme ut når de trente.

Feig og nordmann som jeg er så lot jeg være å si noe, og jeg angrer fortsatt. Jeg har ikke til å vane å blande meg inn i hva andre snakker om mens de skifter i garderoben, men i går så burde jeg gjort det.

Jentene kan umulig ha tenkt på meg, og alle de andre som også var i garderoben. De to eldre damene som sto og skiftet. Jenta som prøvde og gjemme seg i hjørnet. Hun som gikk inn på toalettet for å skifte. Jeg som motvillig hadde kommet meg til treningssenteret. Hvem er disse jentene til å bestemme hvem som er bra nok til å være på trening og ikke? Hvordan kan disse jentene vite om jenta som gjemte seg i hjørnet har som mål for det nye året at hun skal tørre å gå ut av døra og komme seg på trening, fordi hun lider av angst?

Om de eldre damene som ja, stort sett ikke gjør annet enn å skravle når de er der, har lengtet til januar fordi de har sittet ensomme og alene i jula? Om han fyren som ser helt dust ut når han løfter vekter gjør sitt aller beste? Om dama som nesten ikke løfter noen ting og som bare er der i ti minutter nettopp har blitt skrevet ut av sykehuset etter en stygg ulykke og gjør det hun klarer?

For ikke å snakke om de som er “så tjukke at de nesten trenger to sykler når de sykler”… Hallo, burde vi ikke virkelig heie på de? Løfte de frem? Klappe i hendene for at de faktisk har kommet seg dit? Jeg er nemlig temmelig sikker på at de aller fleste er livredde for selvopptatte, snerpete, drittfolk på treningsstudioet som skal se på de, le av de og snakke stygt om de.

Det er hvert fall jeg. 

La oss være litt rause, la oss heie, la oss rydde opp etter oss, la oss gi et smil, la oss bidra, la oss hjelpe og la oss senke terskelen for å komme seg på treningssenteret! Jeg vet at jeg har mer enn nok med meg selv når jeg er der, og det har nok de aller fleste andre også.

Jeg har hvert fall bestemt meg for at jeg skal gi en hjelpende hånd og et smil, i stedet for å være en dritt fordi jeg tror at jeg er bedre enn noen andre.

GOD TRENING til store, små, høye, lave, brede, trente, utrente, nybegynnere, kvinner, menn, unge og gamle. Vi er så flinke som i det hele tatt kommer oss dit og jeg heier på oss alle💪🏻 

77 kommentarer

77 thoughts on “Til drittsekkene på treningssenteret:

 1. godt sagt og jeg er helt enige med deg :=) jeg er ikke på treningstudio,men jeg skal bli flinkere å komme meg på en spasertur HVER dag uansett vær,det er mitt løfte til meg selv i det nye året.Godt nytt år

 2. Sist eg var på et treningssenter sto tre karer og peika på ræva mi og lo. Eg hadde ikke råd til annet enn en billig jalla tights, så cellulittene var synlig gjennom. Dette var visst hysterisk morsomt for de tre tullingene som selv ikke hadde annet enn campingkropper å stille opp med. Eg har funnet andre måter å trene på, men det dabbet av da treningsgleden forsvant..

 3. Alle har noe på treningssenteret å gjøre…unntatt de idiotene som du overhørte. 🙂 De er vel der først og fremst for å posere og vise seg frem, tenker jeg. ( Ja, jeg er småslem nå) Det kan de gjøre på nettet….

 4. Som ei som sliter med angst og stress betyr det utrolig mye å komme seg ut å trene. Det er både fysisk og psykisk trening. Men kjenner veldig på at jeg er redd for å se dum ut eller at andre ser at jeg ikke trener så hardt eller lenge. Eller at jeg ikke har dyrt treningstøy..

  Så er godt å vite at vi kan heie på hverandre!! Lykke til til alle som gjør så godt de kan ut fra sine forutsetninger!

 5. Hell yessssss! Endelig noen som satte ord på dette🌟 Blir så sint når folk snakker på den måten, uten engang å tenke seg om! Heia alle mennesker som gjør sitt aller beste på treningssenteret, uansett hva slags form man er i og uansett hva slags mål man har. Alle har rett til å være der uten å bli dømt av andre❤️

 6. Hei, fine Martine!
  veldig bra formulert – jeg er helt enig!! – og supert at du tar dette opp! vet at mange i min vennekrets føler seg elendig på treningssenteret (pga mange mennesker/mennesker som baksnakker – slik du nevnte) og dermed tenker jeg at et smil eller en hjelpende hånd er et bra tiltak!
  mange klemmer ❤️

 7. Tror de aller fleste er typisk nordmenn på det å ikke gi beskjed!
  Men jeg kunne ikke vært mer enig med deg og slenger meg på bølgen og heier på alle uansett utfordring og bakgrunn!💪👏

 8. Derfor unngår jeg trenings sentere Marty, går ikke dit for å få knust selvtilliten igjen.
  Jeg har mine ekstra kilo rundt magen,flat rompe og tynne bein,mine kilo på magen er av medisinske årsaker,men det vet jo ikke folk,men snakke bak ryggen min skal de..
  Jeg koser meg med bloggen din,den får meg opp når jeg er nede,da skal faen ikke bortskjemte jenter jeg kunne vært mora til ødelegge dagen min på gymmen. Derfor ut i skogen,mye bedre.
  Ønsker deg en flott dag Marty 😉

 9. Amen! INGEN vet hvordan andre har det på innsiden. Har alltid vært en person som ikke forhåndsdømmer noen, men har blitt ennå mer bevvist på det etter jeg fikk kjenne på livets harde sider selv. Jeg kan kanskje i ulike situasjoner se “normal” ut utad, men sannheten kan være at jeg holder på å kaste opp, føler jeg svimer av osv. og dette er noe mange kanskje ikke skjønner før man har vært der selv, dessverre. Skulle sånn ønske at flere her på denne kloden kunne vært greiere med hverandre, så fint at du bevisstgjør dette Martine <3

 10. Dette er så midt i blinken! Jeg kvier meg for så mye på grunn av slike folk – stadig vekk skrives det om at det er bare noe man tror at folk oppfører seg sånn, men realiteten er som du sier her. Og tro meg – man både ser og hører det! Det være seg på treningssenteret, i prøveromkøen eller bare generelt ute blant folk hører man denne drittslengingen. Jeg har sittet blant venner som prater nedlatende om overvektige – mens jeg selv sitter der tjukk og har det jævlig, og når man har svært få venner og bekjente er det ikke sånn at man bare kan droppe de få man har..
  Takk for at du sier det som det er, og for at du er et forbilde for hvordan man bør oppføre seg i et samfunn 🙏
  Hilsen en som fremdeles aldri har satt sine bein i treningsstudio og heller aldri vil gjøre det, men som ved hjelp av @camillalor har trent masse hjemme og ute likevel..

  1. Hvis de vennene som snakker slikt foran deg suger energien din osv så kan faktisk droppe de få en har også. Jeg har gjort det selv og aldri angret. Det kommer tid når en må tenke på seg selv og ingen andre. Da kan du være både venneløs og gå på treningssenter og ha det fint med deg selv 😀

 11. Fantastisk godt skrevet! Vi må heie på alle som vil trene!

  Hilsen Lasse, 60 år 😃

 12. Så utrolig bra skrevet 🙂 Jeg er en av dem som sliter en del med angst som ønsker å kunne trene på treningssenter men opplevd flere ganger at kan få rare blikk eller ser på meg som om skulle vært så mye bedre enn meg derfor hsr desverre lagt dette på hyllen etter noen forsøk.

 13. Eg er ein av dei som sliter like mye med og oppsøke eit treningssenter pga av slike som det tiltaket med og begynne!Om eg ein dag klarer det så håper eg og treffe mennesker med holdningen din.

  Stå på videre!

 14. Bra skrevet, tenk på alle de som faktisk er redd for å gå på treningssenter pga nettopp akkurat sånne? De bare bekrefter det de fleste er redd for når de starter

 15. Fantastisk bra skrevet. Sant det. Vi er alle unike på hver vår måte. Tommel opp for sånne som deg. Som tør å ta tak i ting hvor enkelte andre feiger ut.

 16. Så enig med deg. Ego sentriske menesker som tror de er bedre en andre jeg trener styrkeløft tre ganger i uka. Og ser og hører mye både jenter og gutter som tror de eier stede 🤔men på meg virker det som de yngre er verstingene. Når det gjelder og se ned på andre som har litt mye eller kanskje ikke orker så mye de vil.?? Jeg syntes det står respekt av de som virkelig prøver og vill få noe ut av treningen. 😊 I stede for og stå foran speilet og ta selfier 🤳 og skryte jeg er der for og trene og holde meg i form ikke for og vise meg frem. 😊👍

 17. Jeg er overvektig, type feit. To ganger har jeg prøvd treningssenter til tross for at alt inni meg stritter mot. Første gangen gikk det bra en måned. Før jeg stod i garderoben og skiftet og to yngre jenter begynte å peke og si det var ekkelt at sånne som meg fikk skifte offentlig der. Akkurat høyt nok til at jeg hørte det. Jeg slutta kort tid etterpå av skammen. Andre gangen var jeg noen år eldre, deltok på flere fellestimer og fant stor glede i yoga blant annet. Helt til ei høyt og tydelig i en time kommenterte at hun måtte flytte seg for hun ble så kvalm av å se på sånne feite rumper som hun foran henne hadde. Hun foran, var meg. Jeg stormet ut gråtende og så meg aldri tilbake. Og jeg kommer aldri til å sette mine bein i et igjen selv om jeg burde. For sånne folk er det alt for mange av der

  1. Nei dette blir jeg bare trist av å lese. Jeg er av sorten feit jeg også, pga angst, isolering og medisinering. For Ca 6 mnd siden klarte jeg å snu synet på min kropp noen lunde og fokuserer på kroppspositivitet. Det er tross alt ikke andre sin jobb å fortelle meg at jeg er feit, jeg har et speil. Men jaggu er jeg god nok og feit er ikke et skjellsord. Jeg har i år brutt barrieren og meldt meg på treningssenter, og jeg gjør det ikke for å gå ned i vekt men for helsemessige grunner. Jeg skal ikke lyge å si at jeg gleder meg, jeg er livredd. Men jeg gjør det for min psykiske og fysiske helse og det skal ikke folk få nekte meg, og spesielt ikke slike folk som ikke har opparbeidet seg sosiale antenner fra tidlig alder, de kan faktisk ta seg en bolle 🙂

  2. Ingrid!! Jeg får oppriktig vondt av å lese dette 🙈 Faen så skuffa og sint jeg blir over slik ondskap! Hadde jeg vært der og hørt hva de sa skulle jeg støttet og forsvart deg ❤️ Håper av hele mitt hjerte at du klarer å overse det, komme deg tilbake og finne treningsgleden❤️🙏

 18. Helt fantastisk skrevet! Jeg er av sorten «hun tynne som ikke burde trene fordi hun er så tynn, og sikkert bare spiser salat og kanskje har anoreksia, og ofte løfter de letteste vektene – og bare trener noen mnd i året fordi jeg sliter med å komme meg på treningsstudio»…
  Nå har jeg meldt meg ut nok en gang. Skulle ønske det var flere som deg!

 19. Jeg er så hjertens enig med deg. Uansett hvem vi er, så skal alle ha en plass overalt. Inkluderende fellesskap er en grunnstein i det norske samfunnet. De 2 jentene mangler både folkeskikk og gangsyn. Håper de leser ordene dine, og går i seg selv.

 20. HERREGUD JA! APPLAUS FOR DETTE INNLEGGET! Applaus til alle der ute som tør å dra på treningssenteret, applaus til alle som orker og vil, og kanskje må. La oss heie hverandre frem istedenfor å rakke hverandre ned. Er så lei av at vi ikke bare kan være snille mot hverandre, alle sammen. Jeg håper jentene leser dette innlegget. Skam.

 21. Fantastisk skrevet 👏👏
  D burde vært flere som tenkte som deg !
  Takk for at du sier ifra om d mange av oss andre tenker 😀

 22. Så bra skrevet det er pgr disse k8mentarene og blikkene jeg IKKE går på trenings studio . Men nå har jeg begynt. Og er sammen med en herlig gjeng. Om jeg fortsetter etterpå vet jeg ikke. Takk for at du har satt ord på dette.

 23. Så leit med sånne folk! Tenker at de må jo virkelig ha det kjipt med seg sjøl. Jeg er tjukk, veldig feit faktisk. Jeg tvinger meg på treningssenter for å være med på spinningtimer og trene styrke. Der jeg trener er folk stort sett hyggelige, nikker smilende for å hilse (bortsett fra yngre generasjon; de nedlater seg ikke til å hilse på noen de ikke kjenner). Et par ganger har jeg fått noen blikk som ikke kunne midtolkes, men de skal ikke få stoppe meg. Jeg plager ingen ved å være der, det er min rett like mye som deres. Slutter jeg å gå dit, slutter jeg å trene og da har de vunnet. Og det skal de ikke. Det skal sies at jeg ikke bruker garderoben. Kommer ferdigskifta med treningsskoa i hånda, og reiser hjem for å dusje….

 24. Jeg er en av dem som har fått blikk. Satt på en spinningsykkel, pustet og peste, svetten rant og håret stod til alle kanter. To jenter i 14-16 årsalderen så rart på meg, men jeg så rart tilbake. «Herregud, som hun svetter» så jeg i blikkene deres. Jeg la merke til at de var mer opptatt av å ta bilder av hverandre når de «løftet tungt», og de satt på et av apparatene i kanskje ti minutter uten å gjøre noe. Ikke var de særlig svette heller. Tenker da at kanskje er det de som ikke har noe på treningssenter å gjøre, som bare tar opp plassen til oss som faktisk vil trene litt?

 25. Jeg setter så pris på de kloke ordene du deler. Folk vil mene ting uansett, og man burde ikke bry seg – men man gjør det så gjerne allikevel.

  Det er få ganger jeg klarer å være på et treningssenter da jeg har PTSD, og det å trene når det er menn tilstede er en ekstra utfordring. Jeg har mine skavanker som jeg har hatet meg selv for i flere år, og når jeg tar et steg for å forbedre meg i f.eks det fysiske aspektet, opplever jeg stygge blikk og skjulte kommentarer til venninna på siden. Jeg tror ikke folk vet hvor ille det er for meg å gå ut av døra, og ikke minst å faktisk gå inn på et treningssenter!

  Jeg har funnet ut at trening og mosjon er akkurat det både min mentale og fysiske helse trenger. Når jeg er ferdig med en god økt så føler jeg meg sterkere og at jeg mestrer noe, som igjen gjør at jeg føler meg tryggere og at PTSDen ikke oppleves like ille. Men det er vanskelig.. det er vanskelig at folk skal mene så stygt om mennesker de ikke kjenner en gang – at de har så høye meninger om seg selv at de mener at det er okei å ytre seg på en slik måte.

  Sånn er det nok mange som opplever – mennesker som prøver det beste for SEG, som ikke står i veien for andre eller gjør noe som angår noen andre enn seg selv, og opplever blikkene, kommentarene, skrattingen osv.

  Folk er kvalme, rett og slett.

 26. Jeg er så enig i det du skriver! Selv er jeg blant dem som helst ikke skifter og dusjer i garderoben, men kommer ferdig skiftet og dusjer hjemme. En av grunnene til dette er nettopp den iboende frykten for stygge blikk og kommentarer. Hadde en episode en gang, var i garderoben etter endt økt (låser inn ting i skapet i stedet for å drasse de med meg rundt i senterer). Sto ei jente foran speilet som også nettopp var ferdig med å trene. Hun måtte ha tre forsøk på å få hestehalen til å ligge riktig over jakka. Og før hun gikk, målte hun meg opp og ned med blikket. Jeg valgte, heldigvis, å se det komiske i nettopp den situasjonen. Dessverre er ikke det alltid like enkelt.

 27. Fy for noen jenter!! Er desverre en del slike. Tightsen langt opp i røffla, singlet med utrigning og puppene trykt nesten over kanten. Ser det på insta også hvem som legger ut bilder.
  I dag var jeg å trente 05.14. Ikke fordi jeg måtte, men fikk ikke sove. Ikke en sjel frem til 06.30. Fantastisk!! Ellers trives jeg best når pensjonistene er der. Hyggelige, og de slår av en prat. Ikke komfortabel med tights og studio, men nå har jeg satt meg et mål. Det skal jeg klare uansett hvor hva andre mener. Jeg gjør mitt beste.

  Tusen takk for at du tar opp dette.

 28. Eller så kan man jo drite i hva andre måtte synes og ikke bruke energi på det ? Folk bruker for mye energi på å bekymre seg for hva Andre måtte tenke eller si. Tren det/hvor man vil og ignorer andre, andre folk lever sjelden opp til ens forventninger uansett. Ignorer

  1. Hei.
   Jeg er hun som trenger to ergometersykkel for å sykle – eller tre…
   Jeg har aldri vært på noe treningssenter. Burde sikkert, men selv om jeg er tøff og ikke bryr meg om folk som glor, peker eller kommet med dumme kommentarer har jeg aldri hatt lyst til å utseyte meg for det der. Pleier å klare å gi slike folk et ufiltrert svar som får i gang hjernrvinningene deres eller sender de gråtende til psykiater. Men jeg liker ikke å være slem.
   Men en gang, for noen år siden, var jeg på rehabilitering etter en skade. På det rehabiliteringssenteret var jeg i treningssalen mye. Mye mer enn de obligatoriske øktene. Jeg ville jo bli bra! Og jeg fant treningsgleden. Hadde jo vært greit å finne den sånn til vanlig, men jeg er for feit til å orke å utsette meg for slike folk som de du overhørte. I tillegg til å være feit er jeg også gammel, eldgammel! Har passert 50 for flere år siden.

 29. Bra skrevet! Trist at det skal være slik, kan bare oppfordre alle til å si i fra høyt og tydelig hvis man opplever ubehageligheter fra andre.
  Desverre virker det som dette problemet er størst blant jenter, kan ikke huske å ha sett eller hørt noe lignende i min tid på trening. (30 år ), men det utelukker ikke at gutta kan være slemme med hverandre også. Stå på, gi faen i drittsekker og tren i vei. God helse!

 30. Pga deg fikk jeg nå lyst og overvinne angsten for treningsstudio og bare gå! 🙂 Du sitter ord på noe mange sliter med.
  Alle har noe på ett treningsstudio og gjøre. Uansett formål. Noen skal ned i vekt, andre opp, noen bygge muskler, noen få bedre kondisjon. Finnes garantert andre grunner også. 🙂
  Vi burde alle heie på hverandre, ikke bare på ett studio, men i livet generelt. ❤️

 31. Da er spørsmålet – hvorfor sier ikke nordmenn i fra?
  Hvorfor lar man drittungene på treningssenter bli uimotsagt?
  Jeg legger ikke to fingre i mellom og si akkurat hva jeg mener til slike.
  Blåser en lang marsj i hva de måtte tro og synes om meg.
  Samme med folk som sniker i køen – verste jeg vet. Hallo! resten av oss står jo ikke her bare for moroskyld!!!

 32. Har trent i mange mange år på treningsstudio, men har aldri opplevd noen snakke sånn. Forferdelig trist at sånt skjer. Jeg har vært i begge skalaer på vekten. Nå er jeg i den nedre og kan oppleve blikk, men de «driter jeg i» for å si det rett ut. Folk får tro og mene hva de vil. Jeg er der for å trene og har mer enn nok med meg selv.
  Det er en ting som riktignok plager meg og faktisk gjør meg syk. Det er all parfymebruken både på kropper og som skyllemiddel i klær. Dette er en pest og en plage og spesielt når kroppene som har giften på seg, begynner å svette. Da spres giften rundt i lokalet. Bare en ekstra oppfordring fra meg.
  Ellers oppfordrer jeg alle til å oppmuntre alle medtrimmere til å føle seg velkommen. Uansett om det er på treningssenter, skiløyper eller turløyper. Vi er jo der for å ha det moro og få en sunn kropp og et sunt liv 👍

 33. Takk! Hilsen en av de feite, halvgamle med en kropp som ikke tåler mye tyngde, men som er avhengig av trening for ikke å bli verre. Ei av de som vet at hun ikke ser perfekt ut, men går likevel.
  Stå på alle som ikke lever opp til idealet men som er perfekte som dere er!

 34. Det gjelder forresten ikke bare på treningssentere. Jeg synes også at på de fleste arenaer så er det alt for mye dårlig oppførsel, både verbal drittslenging og baksnakking og ikke-verbal(stirring,blikk osv). Det er så sykt frekt. Alle har like stor rett til å føle seg tilfreds i livet, og det er så sykt urettferdig at noen ødelegger så grenseløst mye for andre. Tenk for et mye bedre sted jorda hadde vært om alle fikk være seg selv uten å bli rakket ned på🖤 vær greie mot hverandre folkens!!

 35. Du får det virkelig sagt!!! Applaus til deg for dine syn 😀 du har helt rett i at folk ikke føler seg velkommen når de hører slikt i garderoben!

 36. Jeg setter ikke mine bein mer på ett treningsstudio! Jeg er en av dem som di to jentene snakket om! Jeg er tjukk, trenger å gå ned i vekt. Sliter med vond rygg og forslitningsskadr! Når jeg endelig hadde våget meg til treningssentret så mötte jeg di to der. Ikke di samme to, men samme typen….
  Hörte dem snakke. “vad har hun der borte her å gjöre? Ikke har a pent treningstöy en gang! Hun klarer ikke å gjöre noe! Hun kan ju ikke” osv… Jeg var kjapt ute, kom meg bort til bussen og hjem. Lovet meg den gang et jeg ALDRIG skulle på trengingssenter mer!
  Har ikke värt der siden den gang, og ferdig med det.
  Tusen takk for ett bra blogginlegg!

 37. Fantastisk bra skrevet Martine 👏👏👏 Jobber selv på ‘lavterskel treningssenter’ der vi hjelper folk opp, og tålererer ikke nedverdigende prat, blikk og kommentarer. Vi vet ikke bakgrunnen til de forskjellige individene, det tyder på lite dømmekraft og sosial intelligens når man dømmer folk utifra utseende, fasong, hva de driver med osv. Alle som er på et treningssenter har i utganspunktet samme mål 👌👍

 38. Jeg leser ikke på blogger og jeg kommentere de i alle fall ikke. Men dette skriverinnlegget ble delt på facebook, og jeg ble med en gang nysjerrig.

  Jeg er 100% enig i alt det du skriver. Det er viktig å heie på de som kanskje ikke er rippa med muskler. Det er dessverre slik at mange VIL trene, men mange tør ikke pga. sosial angst. Angsten for å bli sett på, latterliggjort, møte folk man kjenner som kanskje vil snakke om deg bak din rygg. Det er drittsekker, og de bidrar til et dårligere miljø på treningssentrene.

  Hilsen en bittelitt tynn mann på 25 år som kvier seg for å gå inn døra på treningssenteret pga. sosial angst. Men trene skal jeg uansett, så får idiotene bare være idioter.

 39. Kunne ikke vært mer enig !!!
  For en som sliter med angst og PTSD satt det langt inne og gå inn på ett trenings senter , men ved hjelp av verdens beste venninne klarte jeg det ….
  Vi har alle våre grunner og historier men istedet for og snakke bak ryggen på hverandre burde vi heie hverandre frem
  Ett steg av gangen ….
  Takk for ett fantastisk innlegg , dette gav meg mer motivasjon til og stå på videre 😘
  Stå på alle sammen

 40. Er en av de halvgamle damene med altfor mye på både mage og rumpe, men jeg trener på helsestudio. Fordi jeg trenger det. Trener vekter og trener kondis. Har trent både på Sats, Avancia og på Fresh Fitness. Foretrekker Fresh Fitness fordi det ikke er så hipt og populært. Koster i tillegg mindre. Er kun bemannet mellom 16 og 20, så ingen bryr seg om når du kommer og mår du går. Stort sett så bryr folk seg bare om seg selv. Og det er jo helt greit på et treningssenter. På Sats og Avancia var det en del mer hippe unge jenter og må få si: Du bruker ikke parfyme på trening! For oss som er allergiske ødelegger det totalt treningen, for jeg får ikke puste da. Så en anbefaling, tenk! Før du uttaler deg om andre (gå en 1 mil i andres sko før du vet hvordan denne personen har det), hvordan din oppførsel påvirker andre, ta hensyn og vis omsorg. Bli litt mindre egoistisk og selvsentrert. Dette gjelder i grunnen ung og gammel, mann og kvinne. Et lite råd til de som tar seg nær av kommentarer, blikk eller annet: Gi faen! (unnskyld språkbruken) Stol på deg selv, vær stolt av deg selv for hva du får til i din hverdag og gi blaffen i disse ignorante menneskene, for vet du hva? de teller ikke – ikke for deg. Og til dere som sliter med angst (har selv vært der og ja det går an å bli frisk) ta et skritt av gangen, men tør å utfordre deg selv. Og lær deg meditasjon og hvordan ta kontroll over tankene dine igjen. Bruker teknikker hver dag, selv i dag, for å forhindre stress, senke pulsen, tømme hjernen for tanker og ha kontroll over meg selv. Angst er et helvete som jeg ikke unner min verste fiende, og jeg husker så godt de som sa: Det er jo bare å ta seg sammen. Du som vet bedre, sjal derfor være stolt over alle små steg du klarer å gjøre. Og dra tilbake til treningsstudioet (selv etter idiotiske opplevelser) for trening tømmer hjernen din for tanker, tilfører endorfiner og gjør deg bedre! Dette ble et veldig langt, ikke for besserwisser innlegg håper jeg. Trodde ikke jeg skulle bli så engasjert av et blogginnlegg, men tydeligvis har det gnagd meg mer enn jeg har visst selv. Uansett, du, jeg, vi, er alle GODE NOK og det holder. 😊

 41. VELDIG bra du tar opp dette!
  De jentene du overhørte er sikkert innom for å kunne ha på seg 2xu’en og ta noen kjappe Selfies i speilet og komme seg hjem for å poste på Instagram.
  Man ser jo lett de jentene som ikke blir svette en gang, men som bare kommer ned for å ta bilder.

  Det er de som ikke har noe på treningssenter å gjøre.

 42. Vil påpeke at det er like vanskelig for en som er “feit”, og for en som “ser ut som ikke har spist før” akkurat der. Dette innlegget fikk meg til å tenke.. og jeg som kan kategorisere meg som slank og høy, der presset om å SPISE går til hodet på meg. “Spiser du ikke”, er topp 10 av kommentarene jeg får. Visst faen spiser jeg. På familiebesøk, der en gammel tante sier til min mor: “gir du ikke datteren din nok mat”, er også typisk at jeg får slengt etter meg. I steden for å PÅPEKE at jeg er UTROLIG TYNN, hold kjeft. Jeg tror alle vet hvordan kroppen deres ser ut. Dette er noen av de kommentarene som både gjør det vanskelig for treningsmoral, det å gå inn på treningssenter, presset til å spise mye/eller lite på resturanter. DEN INNSTILLINGEN. VEKK MED DEN. Sist men ikke minst så MÅ folk forstå at det er akk likt det å vere veldig tynn som det å være større. Samme press. Just sayin’

 43. Tårer i øynene!
  Wow for noen flotte holdninger du har, kunne ønske alle delte de holdningene med deg ❤
  Tusen takk for at akkurat du gjør verden til et bedre sted å leve!

 44. Så bra skrevet!
  Jeg er selv ikke i form, jeg kan kun gjøre en aktivitet pr dag, ellers blir jeg skikkelig dårlig ( som jeg ofte er) Jeg har gull kort og er så glad for å ha et flott senter i nærheten. Men en fantastisk yoga dame og bra spinning trenere. Jeg har hjertefeil å oppnår maxpuls ved å reise meg. Føler meg så dum som sitter når andre står å sykler. Men instruktørene er så oppmuntrende og sier i hver pause at det er oss selv som er målet og konkurrenten vår. Det hjelper! ❤️
  Takk for at du setter fokus på disse tingene

 45. Jeg må si at jeg er utrolig glad for at jeg ikke går på samme treningsenteret som mange av dere går på! Jeg har mange av disse veltrente vennene som går på treningsenteret, og de er de som er de flinkeste til å hjelpe meg med å komme meg dit og heier på meg når jeg klarer å nå nye mål! Takket være dem så har jeg vært aktiv på trening i 1år nå 😊
  Så jeg synes faktisk vi ikke skal dra alle under en kam og heller heie frem de som er flinke til å gi det smilet og gir den hjelpen du trenger!😊
  Og om en av disse veltrente kommer bort til deg å retter på deg, så er det først og fremst for å hjelpe deg slik at du gjør det rett og ikke skader deg.😊
  Så kanskje vi alle skal smile til hverandre? Istedenfor å mene at andre er sure? Kanskje de bare ser litt sure ut naturlig? For det vet jeg at jeg gjør, jeg kan se sur ut og litt skummel ut har jeg fått beskjed om. Men det er fordi jeg er sjenert. Kanskje disse veltrente deittsekkene som du kaller dem nettopp er det de også? Hva vet du om hva de tenker eller går igjennom?
  Kanskje disse jentene egentlig er sjenerte og trudde de måtte tøffe seg litt for hverandre eller dere andre som var der?

 46. Heit utrolig bra skrevet🙂
  Er sjøl den dama så gjemmer meg litt i hjørnet å det har kostet masse psykisk å begynne på trening senter.
  Di første gangene satt jeg faktisk bare i sofaen for tørte ikkje gå inn å trena, nå er det ca 3,5 mnd siden jeg startet trener 5 – 6 dager i uken , men kjenner fremdeles angst for å gå på trening.
  Har jo sjølsagt blitt noe bedre men er alt etter hvem som er på trening hvor mye jeg klarer å yte sjøl.
  Så takk for bra skrevet innlegg🙂

 47. Blir så glad når jeg ser utrente eller overvektige folk som akkurat har begynt å trent,- de er så flinke som har kommet seg dit!
  Synes det derimot er synd st mange trener på feil måte, da de kan få skader, og de får ikke de resultatene de ønsker. Skulle ønske en instruktør gikk rundt og veiledet med et smil,- så folk ikke føler seg dumme. Mange får to gratis veiledningstimer, men trener feil framover, og ingen sier fra. Skulle gjerne gjort det selv, men tør ikke, da jeg er redd de skal ta det ille opp. Men gjør det med glede hvis noen spør. Alle som kommer seg opp av sofaene bør bli møtt med et smil🙂

 48. Takk Gud for at det finnes mennesker som deg!! ❤️ Verden utvikler seg helt feil vei 😭😭

 49. Ah, jeg drømmer stadig om folketomme helsesentere og kafeer, så jeg kan slappe av og trene og kose meg uten alle disse folka overalt. Trist å høre at de ikke kan oppføre seg. Noen ganger bare gir jeg dem opp. 🙂

 50. Kjære deg❤️ Takk❤️ Har en datter som ble alvorlig skadet i en mc-ulykke, og som nå over ett år etter fortsatt har en lang vei å gå, både på trening og i livet ellers. Og det å føle seg beglodd på trening når en står å løfter på kosteskaftet er ikke helende. La alle trene med den kroppen og den forutsetning vi har, kun da blir vi bedre❤️ Klem fra en mamma som ser kampen HVER dag, og ikke bare timen på trening.

 51. Heilt einig med deg, Martine! Godt skrive innlegg. Har vore oppi ekle situasjonar sjølv, og det er det ingen som vil oppleve. Hurra for treningsglede og ein sunn treningskultur der alle er velkomne 💓

 52. Kjære Martine.
  Du har stor påvirkningskraft. Neste gang du hører at, noe sånt blir sagt så si fra til den/de. Tror nok de får seg ett støkk de sent vil glemme.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *