“Skal du ikke få barn snart?”

I helgen fikk jeg panikk. Jeg fikk panikk for noe jeg aldri har gjort før og voksenlivet slo meg hardt og brutalt i ansiktet. Eller, steinharde og dyre forlovelsesringer og skrikende, søte babyer klaska meg regelrett rett i fleisen.

I løpet av helgen fikk nemlig to av mine gamle bekjente barn. Altså, to forskjellige, noe som betyr et barn hver. En barndomsvenninne forlovet seg. En annen god venninne fortalte at hun er gravid. En gammel venninne viser seg å ha vært gravid i seks måneder og enda en strutter rundt med den flotteste gravidmagen du kan tenke deg – Og jeg? Jeg sitter sånn som dette:

I ført pysjen min, med sjokkisen rett foran gapet og lurer på om jeg skal bestille mat for å slippe og treffe mennesker. Fy søren så svett jeg blir. Og, hvis du er usikker på hvor gammel jeg er så kan jeg meddele at jeg er 20 år gammel. Jepp. For to år siden løp kullet mitt rundt å spruta på hverandre med billig studentpils i ført røde russebukser og for et kvarter siden savnet jeg å ligge i vogna til mamma. Ja, kanskje ikke akkurat – Men du skjønner.

Det er skikkelig rart å face at livet skjer, at mennesker jeg er vokst opp sammen med skal bli mammaer og papper, kone og mann. . At skal skal bli skilt, få ølmage og evigvarende kontorjobber. Jeg som følte at jeg nettopp var 14 år, hadde nok med å tørre og kline og lese på en matteprøve.

Av og til kjenner jeg at jeg gjerne skulle trykket på pause, pusta litt med magen og bare vært, for jeg må ærlig innrømme at jeg blir ganske stressa og at jeg ikke minst føler på presset! Ikke nødvendigvis presset om å bli mamma i løpet av neste år, men presset om å gå i gradene. Finne meg en fyr jeg digger, kjøpe meg en fin leilighet, ha drømmebryllupet, presse ut noen kids, være vellykket, tynn og vakker. Og ja, det at mine barndomsvenner, gamle bekjente og tidligere klassekamerater allerede er godt i gang er flott for de (og for meg for jeg elsker babyer), men det gjør at jeg blir sittende å stirre i veggen og lure på hva jeg egentlig holder på med her jeg sitter. Jeg lurer nemlig på hvor jeg kan få lastet ned Sims.

Og for første gang syntes jeg faktisk synd på de som klager på presset de føler om å få barn når de bikker tredve. Når skal du få barn da? Har du tenkt noe på barn? Er det noen mann inne i bildet eller? Er det ikke på tide snart da?

Nei. Spar meg a, haha! Nå skal jeg drikke litt Pepsi Max, minne meg selv på at jeg skal drite i hva alle andre holder på med og at jeg skal gjøre det som føles rett for meg. SKÅL!

Forresten: Jeg hadde ikke trodd at det skulle stå en termindato eller tre i kalenderen min for 2019. Wow.

// Marty

  1. Kjenner følelsen. Jeg er 38 år, for tiden singel og har ingen barn. Det er snart ikke en igjen av mine venner som ikke er etablert… Men føler ikke at panikken har slått meg enda for det, da! Har det greit alene og… Hehe…

  2. Du er bare 20 år, det er vel heller vennene dine som er tidlig ute. Du har goooood tid til å finne både mann og få barn 😄 Når man bikker 30 kan man kanskje begynne å føle litt på presset, men også da har man jo noen år til på seg, og det er over 10 ÅR til du er 30 Martine 😉 Ta det heeelt lugnt og nyt det å være ung og bare ha ansvar for deg selv! Gjeldstyngede foreldre kan man være resten av livet.

  3. Last ned origin, der kjøper du sims!! Hilsen jente 22 med verken ring på fingeren eller barn i magen 🤷🏼‍♀️

  4. Haha! Ingenting å stresse med! Jeg fikk barn når jeg var 23 og 27. Ville aldri vært foruten dem. Men du er da så ung! Dessuten får man ikke barn fordi alle vennene får barn. Haha! Nei kos deg med pepsimaxen i pysjen du. <3 ha en fin kveld videre!

  5. Fortsett å nyt livet å ta ditt liv i ditt tempo. Du lever ditt liv og din drøm, de sin. Noen ganger vil du misunne dem barn og mann, andre ganger vil de misunne deg frihet og opplevelser. Jeg har brukt de barnløse (og tidvis kjæresteløse) årene på å leve livet med min drøm om reiser og ekspedisjoner. K en alder av 38 år møtte jeg endelig drømmemannen, men ville aldri vært foruten de årene og opplevelsene jeg har hatt hit. Kanskje blir det barn nå, men er det for sent kommer vi til å ha et fantastisk liv uten også ❤️

  6. Jeg hadde 2 barn da jeg var 18 år. Jeg var hjemme oh oppdro barn mens jevnaldrende gikk skole, festet og var med venner. Du er BARE 20 år og har mange år foran deg før du i det hele tatt trenger og tenke på det 🙂
   Hadde jeg vært deg så hadde jeg nytet og være alene med kjæresten 🙂

   Nå er jeg 30 år og sitter med 4 barn på 2 år, 6 år, 11 år og 13 år 🙂 Nå er jeg heldig hvis jeg får sitte i sofaen i 5 minutt og slappe av 😛
   Men hadde ikke vært de foruten, men kunne tenkt meg og ventet til jeg ble gamlere med og få barn istedet for og bli gravid som 16 åring 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg