Sånn får du en perfekt 17.mai!

Det slår aldri feil. Hvert eneste år dukker det opp den ene etter den andre artikkelen om hvordan vi får en perfekt 17.mai. Hvordan vi kan lage den perfekte kaken, hvordan du arrangerer den beste champagnefrokosten, hvordan du må stryke bunadsskjorten og ja, you name it.

Jeg har derfor samlet opp de viktigste rådene. Ingen vil jo være ensom, utenfor eller mislykket på en SÅ viktig dag!

For hvordan får du egentlig en vellykket 17.mai?

🇧🇻 Vær på 17.mai-frokost. Gjerne med champagne, reker og dine aller beste venner. Heng med kule mennesker og send mange fete snapper.

🇧🇻 Det er teit å ikke ha bunad og du risikerer å ikke få være med (eller ville være med) når alle andre har det på. Ja, du risikerer hvert fall å ikke få være med på gruppebilde.

🇧🇻 Du må kunne vite hvor bunaden din er fra, historien bak og prislappen. Joggesko til bunaden, hudfargende strømpebukser og solbriller er ikke innafor.

🇧🇻 Du må ikke ha på deg for mye sminke. 17.mai betyr en naturlig look!

🇧🇻 Du må ha planer for kvelden. Grillfest eller middag med gode venner er obligatorisk. Gjerne med vin, mye latter og noen fine instagramstories.

🇧🇻 Du burde ha et ekstra antrekk liggende. Det kan bli kjipt å gå i bunad hele dagen, så du må helst ha en kjole i tillegg som passer til å nyte 17.mai-kvelden i godt selskap.

🇧🇻 Kjøp inn nok drikke slik at du har bobler som varer hele dagen.

🇧🇻 Du må unngå at sminken klumper seg eller blir flekkete. Ha ALLTID med noe du kan freshe opp sminken med!

🇧🇻 Du må ikke ta på deg deodorant uten å la den tørke først. I følge ekspertene er det fy, fy.

🇧🇻 For all del… Ikke bruk paraply – Selv om det bøttregner. Det ødelegger antrekket.

🇧🇻 Legg ut bilde på Facebook og/eller Instagram der du ønsker alle ‘GRARULERER MED DAGEN’.

🇧🇻 Om du ikke skulle klare å oppfylle disse kravene må du nesten bare bla hjemme, fortsette å lese på eksamen og være en taper. Jeg vet det er lett å føle seg sånn. 

Greit?

… Neida, jeg bare tuller. Jeg er så lei av at det settes regler for hvordan man burde ha det på 17.mai, at vi fortelles hvordan alt må være etter punkt og prikke og at vi skal være så forbanna vellykkede.

Jeg vet at det sitter mange som føler seg ensomme, som føler at de ikke strekker til og at de ikke føler seg bra nok på en dag som 17.mai. Og det er faktisk ikke så rart!

Jeg stemmer for at man følger magefølelsen, at man feirer akkurat slik man selv vil (eller ikke vil) og lar være å lese alle listene om ‘hvordan du får en perfekt 17.mai’.

Personlig er jeg en ekspert til å ikke føle meg bra nok på sånne dager, men tanke på at ‘alle andre’ har det så mye bedre enn meg.

Det er ikke obligatorisk å feire 17.mai på en viss måte. Men ikke legg deg under dyna (sånn jeg pleier å ville gjøre) fordi du ikke klarer å fylle kravene eller forventingene. Ikke drikk deg dritings for å ha en grunn til å dra hjem eller for å passe inn (du trenger faktisk ikke å drikke i det hele tatt om du ikke vil). Ikke bry deg om antrekk, deodorant triks og perfekte 17.mai kaker.

17.mai handler om å feire grunnloven, stolthet og selvstendighet. For ikke å snakke om ytringsfriheten!

God 17.mai, slik du velger å feire den❤

8 kommentarer
  1. Jeg er helt enig. Jeg synes at presset om å ha “en perfekt 17.mai” er litt i samme gate som juletiden. De forventningene om at alle skal være med familie og venner, feste og ha det morsomt. Allikevel sliter mange med ensomhet på slike begivenheter. Jeg har både feiret 17.mai der jeg har vært ute med venner hele dagen, men også da jeg knapt har vært ute og kun vært med familien og kost meg uten å pynte meg noe særlig. Ett tips er å legge fra seg mobilen, slik at man ikke sjekker sosiale medier og se hva alle og enhver poster. Da blir man ikke påminnet om at man “burde” gjort noe mer ut av dagen.

  2. Du får sagt det!! Jeg er helt enig! Fy søren folk må gi seg med det hersens maset om hvordan å få en “perfekt” 17. mai. Dette er som regel de samme folka som maser om den perfekte nyttårsaften, julaften, bursdagsfeiringen, ja, you name it. Det må jo være utrolig slitsomt å henge seg opp i, tenker jeg.

  3. Kunne ikkje laver å le litt i starten, sikkert fordi der eg kommer fra, så føler eg ikkje at det er san, og kanskje litt fordi eg er ute i Nordsjøen på ein båt, og har feiret 17 mai her før.
   Skulle gjerne vert heima med bunaden og samboeren min på 17mai, men her blir da arbeidsklær, 17mai sløyfe og sikkert nåken norske flag, og ka er vel 17mai uten is. 😁
   Hmmm… ingen 17mai for meg uten is. Hehe.
   Håper då får ein strålande dag, og at du får ein fin feiring i måro.

  4. Jeg har i går kjøpt meg en festdrakt og var kjempe stolt over den. Men i dag tidlig når jeg våknet å leste avisen(noe jeg gjør hver morgen før min sønn våkner) så ble jeg litt skuffet og lei meg. Der står det så fint at festdrakt ikke burde være lov. Flere i kommentarfeltet bedyret at det var en skam eller latterlig å kle seg i festdrakt. Ord som wannabe bunad osv. Det gjør meg veldig trist å se at noen bryr seg så mye om hva jeg har på meg på 17 mai. Jeg har ikke vært så heldig å arve noen bunad og ikke kan jeg ta meg råd tid det med et barn og ringevikar stilling samtidig med studie. Det er trist at folk velger å mobbe noen som har mindre midler eller bare rett og slett prioriterer anderledes en dem selv. Jeg har bestemt meg for å feire 17 mai i min festdrakt og være stolt alikevel.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg