Jeg er ikke tjukk, jeg har det bra!

I forrige uke skrev jeg et innlegg til drittsekkene på treningssenteret. Du vet de som snakker nedlatende om andre på trening, de som mener at ikke alle har rett til å være på treningssenteret og de som ler av de som er annerledes enn seg selv…

Etter at jeg skrev innlegget har jeg opplevd utelukkende positive og hyggelige kommentarer, og det har gledet meg stort at flere har skrevet at de nå skal ta mot til seg og komme seg til treningssenteret (YES!), men det er spesielt én kommentar jeg ikke har klart å legge fra meg. Nemlig kommentaren som lød “du er så tjukk du, og det er klart man ler av tjukkaser”.

Som regel hever jeg hodet, ser en annen vei og klarer å ikke bry meg, men denne gangen har jeg faktisk lyst til å svare. Ikke fordi han kaller meg tjukk (misforstå meg rett, det finnes faktisk verre ting enn å være det) men fordi jeg er så lei av at folk tar seg rett til å mene noe om andres kropper og om hvem som har rett til hva – Basert på hvordan man ser ut.

For du som kalte meg tjukk… Jeg har aldri spurt deg om hva du mener om min kropp – Og føler du deg bedre av å slenge ut den kommentaren? Jeg anser det ikke som din oppgave å si ifra til meg eller å uttale deg om verken min kropp eller om min størrelse.

De siste dagene har jeg sett meg om når jeg har vært på treningssenteret. Jeg har lagt merke til de eldre damene i hjørnet, jentene som stort sett tar selfies i speilet, han som løper, løper og løper og gutta som viser seg frem i speilet. Det bugner av alle slags mulige kropper! Det er kropper med historier, med arr, med merker, med sår og kropper med sjel. Jeg ser kun skjoldet til disse menneskene og jeg er fullstendig klar over at de er mer enn de kroppene de bærer, og at de er mer enn det jeg ser når de løper, knipser bilder eller viser frem musklene sine i speilet.

Jeg vet ikke når det ble greit å verken kritisere eller å se ned på noen på grunnlag av utseende, og jeg mener at man har et problem hvis man tar seg rett til det. For andre sine kropper har ingenting å si for verken min eller for din verdi, og da syntes jeg egentlig vi kan la det ligge.

Det spiller nemlig ingen rolle for meg hvordan hun ved siden av meg på bussen ser ut og det spiller ingen rolle for meg hvordan kjæresten til kollegaen min ser ut. Herregud, det må være skikkelig slitsomt å skulle henge seg opp i hvordan alle andre ser ut… Jeg har hvert fall mer enn nok med meg selv. 

Jeg er, på lik linje som deg, så mye mer enn kroppen min. I disse dager er jeg glad, jeg er fornøyd og jeg anerkjenner meg selv, og det føles godt. Det skal så lite til for å ta den gleden fra noen, og det er faktisk ikke verdt det.

Hvordan tilstand du som slenger ut sånne kommentarer er i, det aner jeg ikke, men du vet heller ikke hvordan tilstand jeg er i. For alt du vet kan det hende at jeg er syk, og at det er grunnen til at jeg ser ut som jeg gjør. For alt du vet kan det hende at jeg endelig har lært meg og stortrives med den kroppen jeg har. For alt du vet kan det hende at jeg kaster opp etter hver gang jeg har spist fordi jeg hater å bære kroppen min. Du har ikke peiling.

Jeg er fullstendig klar over at jeg ikke passer inn i malen det muligens forventes at man skal passe inn i – Men hvem gjør egentlig det? Gjør du det? Jeg tror alle, på en eller annen måte har noe de ikke er fornøyd med ved sin egen kropp, og jeg tror det er sånn det er å ha en kropp! Så i stedet for å snakke nedlatende om hverandre, slenge ut tjukkaskommentarer og le, kan vi ikke bare la være? Vanskeligere er det jo faktisk ikke!

Jeg syntes det er ganske mye kulere å heie på hverandre, gi hverandre et klapp på skulderen og gi hverandre et kompliment, enn å peke, le og slenge med leppa! Er du ikke enig?!

Jeg er ikke tjukk, jeg har det bra – Og det føles MYE bedre enn å kritisere andre for hvordan de ser ut.

PS: En siste ting… Fikk du det bedre med deg selv av å kalle meg tjukk…? 

Ha en fin, sporty og glad dag ☀

// Marty

40 kommentarer
  1. Hei:) er så enig i hva du skriver her. ingen har noe med hva type kroppsform vært enkelte har. jeg har vært begge delene og det er det samme om man er tykk eller tynn så lenge man har en bra helse tenker nå jeg. veldig fin blogg du har.

  2. Jeg er glad jeg har en kropp som er frisk, det tar jeg ikke som en selvfølge, fordi det har den ikke alltid vært. I 2 år kjempet jeg og jeg ble frisk! Så nå er det det samme for meg om jeg har litt ekstra på magen og litt strekkmerker her og der. Jeg har en kropp som er sunn og frisk, som mot alle odds også klarte å bære frem et barn. Jeg er glad kroppen min er frisk og jeg gjør det jeg kan for å ta vare på kroppen min slik at jeg holder meg frisk, ikke for å “se bra ut” jeg blir oppriktig lei meg når folk slenger ut sånne kommentarer.. tenk på alle dem med en kropp som ikke er frisk, hva dem ville byttet mot å få akkurat en slik kropp (altså en kropp som ikke er “idealet’) Jeg vet ihvertfall at når jeg var syk hadde jeg tatt hvilken som helst annen kropp om jeg kunne sålenge den var friskere enn meg uansett hvordan den så ut.

  3. Jeg synes det er teit med mennesker som bruker så mye tid på å tenke på kordan min kropp og mitt utsende ser ut .mennesker som forteller meg ka eg bør og ikkje bør ete. Kordan eg bør og ikkje bør trene. For eg tenker ikkje på de i det hele tatt 🙂

  4. Tenk den dagen da alle er klar over at kropp er kropp uansett størrelse og form. Det har ikke noe og si om osen den ser ut så lenge man trives og har det bra med seg selv.
   Blir så irritert vær gang folk skal kommentere andre sis kropper.

  5. Du stråler og er både sunn, frisk og vakker. Samfunnet vårt treng fleire som deg! Som mor til tenåringsdøtre saknar eg fleire naturlege jenter blant dei mange “influencerane” som dominerer på sosiale media.

   Dei som skriv slike flåsete, nedsetjande og respektlause kommentarar har det nok ikkje så godt med seg sjølv.
   Det er flott at du er eit sunt og naturlege forbilde, hald fram med det❤️

  6. Jeg synes du retter søkelyset mot et viktig tema, som dessverre ikke avtar. Kudos til deg for å fremstå med en sunn og oppegående holdning til dette. Problemet, slik jeg ser det, i mange tilfeller ligger dessverre hos den som kommer med kommentaren, samt slik samfunnet har formet oss. Det er mye enklere å dra folk ned, enn å bygge dem opp da positivitet koster oss mere psykisk enn det negativitet gjør. Det er også enklere å trekke andre ned til(og gjerne under) sitt eget psykiske nivå, og sådan føle seg bedre enn dem, enn det er å jobbe med seg selv og sin egen psyke i søken mot en bedre selvfølelse. Og vi mennesker er gjerne late av natur – vi velger den enkleste utveien. Jeg sier på ingen måte at du fortjener slike kommentarer da det krever sitt mot å stå frem slik du gjør – men legger vekt på at det psykososiale aspektet i den kommentaren du fikk “slengt i trynet” er utrolig spennende. Og det er som du sier: man kan få utelukkende positive tilbakemeldinger – men det er den ene negative som får det til å boble i oss når det egentlig ikke gir noen over hodet praktisk betydning for det vedkommende hvilken form og fasong du egentlig har.

   Når det er sakt: jeg heier på deg!

  7. Jo, du er tjukk. Tjukk i den forstand hvor det er helsefarlig. Slutt å heie opp tjukke jenter og heller bli sunn og frisk!

   1. Merkelig at du kaller deg helse eksperten.. -som for øvrig er feilstavet😂 Ikke fremmer du helse og ikke er du noen ekspert.

    Jeg ler av deg.

   2. Stakkars deg «helse eksperten» 😂😂 Rettskriving og å være et godt medmenneske betyr mer enn kropp. Kroppen til Martine skriker ikke helsefare men sunnhet!! Hilsen dame på 44 år som setter stor pris på det Martine skriver! Ser ikke at hun heier frem fedme, men hun framsnakker sunne friske kropper og ønsker at menneskene skal være glad i seg selv så lenge de er friske, den dagen du henger deg opp i kropp blir man mentalt syk. Lev livet og gled dere over en kropp som virker!!! Endelig har jeg også det, tatt av 40 kg, sees nok som tykk ennå, men de som kommenterer det de ler jeg av, de skulle visst!!! Jeg virker og har ikke sykdommer pga vekt lengre. Ler fortsatt av deg du såkalte ekspert 😂😂😂

   3. Håper du en dag lærer å bli et medmenneske, «Helse eksperten», for det du gjør med disse kommentarene dine er ikke noe annet enn å medvirke til dårlig psykisk helse hos andre. Du er på ingen måte en helseekspert (slik det staves korrekt), da hadde du visst hvordan du skal oppføre deg mot andre angående dette temaet.

    Martine, du er flott på både innsiden og utsiden!

  8. Vettu hva. Du er så kjukk at du er tynnere enn meg. Og skrive om den kroppen du har som kjukk, er ikke innafor. Beklager å kritisere, men om en idiot kaller meg dum, fet og blond, så tør jeg først påstå at jeg ikke har veldig lyst hår. Fet er jeg ikke, og vi alle kan tidvis være dumme. Du er ikke i nærheten av kjukk men trist at du tar deg nær av sånn idioti. Du er bedre!

  9. Mange i dagens samfunn har den ideale kroppen i hode, og når de finner noen som ikke er som de “skal” være MÅ de jo utpeke dette.. Vertfall det min søster sier. Jeg kommer fra en trenings familie der å være Tynn betyr alt! Alle mine venner og familie medlemmer har alltid sagt, hvorfor er du ikke som søstrene dine eller broren din?!
   Jeg er ikke slik som dem fordi jeg har blitt mobbet hele mitt liv pga mine store bryster, som forværret seg med at jeg la på meg etter depresjonen kom.
   Jeg vet jeg er overvektig, men selv om jeg er det trener jeg og vekten min er ikke skadelig for meg sier legene.
   Kroppen min bare ble sånn.
   Men det folk ikke viste om min familie, var at minne søsken hadde anoreksia i tillegg til at de trente til de besvimte.. Jeg ville ikke bli som dem og for å være ærlig er jeg fortsatt glad for at jeg ikke valgte det, den dag i dag.
   Jeg er friskere enn dem både fysisk og psykisk i dag!

   Men til alle de som dømmer de som drar for å trene som ikke “hører til der”, meningen med et treningssenter er nettopp for å komme seg i form og lære treningsmetoder du kan gjøre hjemme i tillegg.
   Har ikke vi “sjukke” rett til det, jeg har gått ned snart 20kg i fjord og dere på treningssenteret kaller meg fortsatt sjukka osv.
   Men jeg tror selv om selvtilliten min ikke er på topp pga nettopp dere, skal dere ikke stoppe meg for å bli den beste versjonen av meg selv.

   Du er den du er, og er du fornøyd med hvordan du ser ut er det supert 🙂 ikke la noen stoppe deg fra noe du ønsker, uansett for shitty de er!

   Elsker denne bloggen ❤️

  10. Mange i dagens samfunn har den ideale kroppen i hode, og når de finner noen som ikke er som de “skal” være MÅ de jo utpeke dette.. Vertfall det min søster sier. Jeg kommer fra en trenings familie der å være Tynn betyr alt! Alle mine venner og familie medlemmer har alltid sagt, hvorfor er du ikke som søstrene dine eller broren din?!
   Jeg er ikke slik som dem fordi jeg har blitt mobbet hele mitt liv pga mine store bryster, som forværret seg med at jeg la på meg etter depresjonen kom.
   Jeg vet jeg er overvektig, men selv om jeg er det trener jeg og vekten min er ikke skadelig for meg sier legene.
   Kroppen min bare ble sånn.
   Men det folk ikke viste om min familie, var at minne søsken hadde anoreksia i tillegg til at de trente til de besvimte.. Jeg ville ikke bli som dem og for å være ærlig er jeg fortsatt glad for at jeg ikke valgte det, den dag i dag.
   Jeg er friskere enn dem både fysisk og psykisk i dag!

   Men til alle de som dømmer de som drar for å trene som ikke “hører til der”, meningen med et treningssenter er nettopp for å komme seg i form og lære treningsmetoder du kan gjøre hjemme i tillegg.
   Har ikke vi “sjukke” rett til det, jeg har gått ned snart 20kg i fjord og dere på treningssenteret kaller meg fortsatt sjukka osv.
   Men jeg tror selv om selvtilliten min ikke er på topp pga nettopp dere, skal dere ikke stoppe meg for å bli den beste versjonen av meg selv.

   Du er den du er, og er du fornøyd med hvordan du ser ut er det supert 🙂 ikke la noen stoppe deg fra noe du ønsker, uansett for shitty de er!

   Elsker denne bloggen ❤️

  11. Slike unyttige kommentarer florerer på nett. Kommentarer som sannsynligvis ikke ville blitt sakt om vedkommende stod ansikt til ansikt med deg.
   Det handler om nettvett.
   1. Er dette noe jeg ville sakt til deg ansikt til ansikt?
   2. Er det noe som vil hjelpe deg?
   3. Er det positivt?
   4. Er det fakta / sant?

   Hvis du kan si nei på ett eller flere av disse spørsmålene, så la være å kommenter.

   Folkevett sier at har du ikke noe positivt/ konstruktivt å komme med, så hold munn!

   Ganske enkelt, men bak et tastatur så slenges det ut meninger uten tanke for mottakeren i andre enden. Kommunikasjon er sånn ca 20% verbalt og 80% nonverbalt. Språk/ mimikk.

   Stå på. Ikke la en negativ kommentar få ta plassen / oppmerksomheten fra alle de andre positive. 😊

  12. Hei, kan du ta en test som viser til at du har en sunn og frisk kropp? Interessant å se fettprosent, utholdenhet, oksygenopptak, BMI osv.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg