De forbanna bøndene!

Categories Blogg, Tanker 💭

Jeg er oppvokst på en gård og min nærmeste nabo var jordbæråkeren. Hver sommer syklet jeg til stallen for å holde på med hestene, på jordene rundt meg jobbet bøndene og det var trygt, fint og barnevennlig.

Jeg har så mange gode minner. Alt fra når vi barna smakte på kornet som bonden hadde gjort i stand for å sende av gårde til vi lagde hytter på jordene av halmen som skulle fraktes videre. Eller når vi gikk på jordbærslang og spiste oss mette på jordbær lenge før middag. Ja, eller da jeg var hos bestefar og hilste på grisene få meter fra barndomshjemmet til pappa, som rullet seg i søla og hadde det som plommen i egget.

Jeg håper og tror at det fleste har fått med seg NRK brennpunkt-dokumentaren «Griseindustriens hemmeligheter». Om ikke, så anbefaler jeg deg på det sterkeste å sjekke den ut.

Jeg er fortsatt rystet etter det jeg fikk se og jeg klarer egentlig ikke å fatte og begripe at grusomhetene faktisk har funnet sted. For det er forferdelig, det er grusomt og det er så uholdbart det får blitt.

I dag er jeg sint og jeg er sint på alle som behandler dyra våre sånn som dette og som er så kyniske og grusomme at jeg brekker meg av bare tanken.

Men, jeg er også ganske lei meg. Jeg blir nemlig litt trist når jeg ser lange og sinte Facebookstatuser, illsinte influensere og truende kommentarer mot alle som ikke har gjort noe gærent. Som den tidligere naboen til bestefar, som der jeg er oppvokst og som de jeg kjenner, som lever og ånder for at dyra skal ha det best mulig.

For de bøndene jeg kjenner er skikkelig fine folk, som eier friske og glade dyr og som driver både landbruk og jordbruk sånn det burde drives.

De bøndene jeg kjenner er ikke noen groteske j*vler, noen for*ulte drittsekker og de fortjener hvert fall ikke å bli tatt livet av, sånn som noen i kommentarfeltene rundt om mener.

De bøndene jeg kjenner gjør en fantastisk viktig og god jobb, og jeg blir skikkelig lei meg over at noen ødelegger for andre.

Mye av det bøndene driver med er absolutt nødvendig næringsvirksomhet, og vi er nødt til å huske på det. For de bøndene som behandler grisene og dyrene sine på måten man fikk se i dokumentaren burde ikke være verdige nok til å kalle seg bønder en gang, og jeg håper at de aldri får komme i nærheten av et dyr igjen.

Det burde vært sånn at man fikk et bevis på at man kunne eie og ta seg av dyr når man ble 18 år, og at man kunne miste det på lik linje som man mister førerkortet om man brøt regler og gjorde noe ulovlig.

Men vi må huske å ikke sette alle i en bås og at de aller fleste bønder er fine folk.

Idioter og dårlige folk finnes det dessverre overalt.

Tusen takk til landets bønder som tar ansvar, som sørger for at dyrene har det bra og som er fine folk.

Del gjerne. 

2 kommentarer

2 thoughts on “De forbanna bøndene!

  1. Det jeg ønsker, er strenge straffer for dem som mishandler dyr. Det gjelder også saker der dyr sulter ihjel fordi bonden ikke mater dem. Da kalles det alltid “personlig tragedie” i media. Men om en person er deppa, er det ikke noen unnskyldning for å gi faen i dyrene. Og er det økonomien som er ræva, så selg dyrene eller send dem til slakt fremfor å la dem sulte og tørste ihjel stående i egen møkk til knærne.
    Jeg savner vel kanskje også at bøndene roper ut når drittforhold avdekkes. For de tier jo, skal ikke kritisere en kollega kanskje? Men, flere og flere unge mennesker går over på vegetarkost, og dyremishandling er en av grunnene… Jo mer skit som kommer frem, jo flere slutter med kjøtt. Sånn sett ødelegger mishandlerne veldig mye.
    Noen tror at bare kjøttet settes opp i pris, så skjer ikke mishandling. Det er jo bare pisspreik. En bonde som mangler så mye i toppen at han er stygg mot dyrene sine, blir ikke snillere mot dem av høye priser. Dessuten får neppe bonden noe mer betalt, pengene går gjerne til de neste leddene med det systemet vi har i Norge…

    Og jeg snakker ikke for meg selv..jeg blåser i prisen på juleribbe, for jeg spiser ikke ribbe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *