Bare en barnehagetante!

Categories Tanker 💭

I går satt jeg på bussen. Foran meg satt det to unge jenter og pratet. De pratet om hva de skulle utdanne seg som, om fremtiden sin og hva de en gang håper å jobbe med. Midt i samtalen sa den ene jenta at «jeg skal hvert fall ikke jobbe i barnehage eller noe ass», der den andre svarte «hvem er det egentlig som vil være barnehagetante, sånn egentlig?»

Akkurat som at det var det aller dummeste man kunne finne på.

Det kan hende at jeg er litt hårsår akkurat her, jeg vet ikke. Mammaen min har nemlig jobbet i barnehage i mange år, og hun har trøstet mange barn hun. Hun har lært mange barn å gå hun. Hun har plastret mange knær hun. Hun har tørket mange snørrete neser hun. Hun har gitt mye omsorg, trygghet, kjærlighet og forståelse hun. Så ikke kom her og si at det er «bare, bare».

For hvem skal egentlig tilbringe tid med barna når mamma og pappa drar på de «kjempeviktige»jobbene sine? Hva skulle egentlig toppsjefene, lærerne, bussjåførene og butikksjefene gjort uten sånne som mammaen min?

Det er nemlig ingen straff å jobbe i barnehage.

Det er jo de som er der når barna dine tar sine første steg. De er der og passer på at barna dine har tørre og rene klær. De er der og passer på at barna dine er mette i magen. De er der når barnet ditt lærer seg å telle til hundre.

Og bare for å ha sagt det. De er ikke «bare barnehagetanter» eller «bare barnehageonkler». De er sinnssykt viktige.

Så takk. Takk til deg som går på jobb og ivaretar barna, til deg som gir dem kunnskap og trygghet. Til deg som tar de på fanget og trøster de når mamma og pappa må på jobb og til deg som møter foreldrene med et smil når de kommer og henter.

Takk!

– Følg meg gjerne på Instagram: @martine.halvs – 

// Marty

65 kommentarer

65 thoughts on “Bare en barnehagetante!

 1. Takk for at du satte ord på dette! Vi er mange pedagoger i barnehage som både har bachelor og master – så er ikke en straff som du sier 🙂 den viktigste tiden i et menneskes liv ang utvikling på alle nivåer er faktisk i barnehagealder!

 2. Verdens viktigste jobb! Det er jo neste generasjon! <3 Søsteren min er barnehagelærer og jeg er kjempestolt! Barna i den barnehagen og mange andre er kjempeheldige som har flinke barnehagelærere!

 3. Dette ble jeg skikkelig glad av å lese, Martine!!
  Jeg er en av di som BARE jobber i barnehage. Men det at jeg bryr meg virkelig om hvert eneste barn, eller at jeg ser heller muligheter og nye veier, enn hinder og «problembarn». Og at jeg med glede står opp kl.05:30 for å kjøre til jobben min for å møte 30 trøtte fjes som løper inn i armene mine… DET er vel bare bare for di, men for meg så er det en helt fantastisk og givende følelse.

 4. Takk for at du delte dette, har følt på det selv at jeg «bare» jobber i barnehage.
  Jeg digger deg!

 5. Dette var fantastisk godt å lese! Jeg hadde også en tanke tidligere om at jobben som barnehagelærer eller barnehagetante ikke kunne være noe annet enn bare å leke og tørke snørra til noen småunger, jeg så ikke betydningen av jobben. Det var helt til jeg dikk prøve meg i praksis på en barnehage, og herregud så utrolig givende og bra det var. Det er liksom noe helt eget å få se hvor mye du betyr for små barn når du er der for dem, hjelper dem når de trenger det og støtter dem. ❤️

  På grunn av de ukene i praksis har jeg fått så mye innsikt i det enorme ansvaret man har når man jobber i en barnehage og det har gjort at jeg har søkt for å bli barnehagepedagog (krysser fingrene) 🙈

 6. Takk, jobber som fagarbeider i barnehage. Vi har en kjempefin arbeidsdag, ingen lik.

 7. Så godt sakt! Jeg er en gutt på 18 år, og holder på som lærling i barn og ungdomsarbeider faget. Har nå jobbet i barnehage i 8 måneder, og har stor trivdes! Fått mange fine minner, og er stolt over og kunne lære andre barn og hjelpe de videre! Ingen ting er viktigere enn å gi barna en glede i hverdagen, når de er så mange timer hos oss. Viktig yrke, og flere ønsker vi inn i dette yrket!

 8. Bestevenninna mi er barnehage lærer og for en viktig jobb sånne som henne og alle “barnehage tanter/onkler ” gjør!
  De får være med å forme framtiden og skape gode barndoms minner ❤

 9. Takk for at du skrev dette, er selv BARE en barnehagetante og er utdannet som barn og ungdomsarbeider.
  Vi jobber ikke i barnehagen for at vi ikke har noen andre steder å jobbe, vi jobber i barnehage for å forme barn og lære de til å bli selvstendige og modige mennesker.

 10. Ikke bare er de viktige, men dette er virkelig ikke en jobb for hvem som helst.
  Du må være “alt” hvis du jobber i barnehage du må være kreativ, myk, bestemt, du må klare å snakke, synge og klovne i forsamling, du må klare å ta en seriøs samtale om absolutt alle temaer, ingen sak er for liten eller for stor når det er snakk om barn, fra fødsel til død og alt i mellom.
  Ikke nok med det, men du må også klare å legge fra deg jobben nok til at du klarer å leve et liv utenom jobb og akkurat det krever en spesiell type mennesker.
  Jeg har prøvd det og “feilet”. Selve jobben var fantastisk, jeg drister meg til og med til å si at jeg var flink i den, men tanker og bekymringer rundt enkelte barn tok nattesøvnen fra meg så jeg måtte gi opp.

  Så ære være englene som har og klarer å gjøre denne viktige jobben!

 11. Tenk hvilken viktig jobb barnehagetantene gjør! Det er jo de som er med på å legge grunnlaget for god sosialisering og utvikling av våre kommende samfunnsborgere. Tommel opp til alle barnehagetanter 👍🏻❤️

 12. Vi som barnehagelærere har også et enormt ansvar når det gjelder barn i vanskelige livssituasjoner. Vi må trå til i tilfeller der det er snakk om omsorgssvikt, seksuelle overgrep og andre forferdelige ting. Vi passer ikke bare barn – vi er til stede store deler av deres utvikling, og har mulighet til å hjelpe der det trengs. Dessuten er det ingen yrker som gir så mye glede og kjærlighet som det å jobbe i barnehage.

  Jeg hadde også et dårlig inntrykk før jeg selv tok utdanningen. Dette er heldigvis endret. Hurra for alle de sterke og flotte barnehagelærerne som til tross for liten verdsettelse jobber beinhardt for at barn skal ha det fint!🌸

 13. Veldig bra skreve👍 Barnehagetanter/onkler er veldig viktig å ha. Jeg har jobbet selv i barnehage å det er kjempe kjekt å så mange snille herlige barn og voksne❤

 14. Er selv utdannet barnehagelærer, og jeg skulle så inderlig ønske at samfunnet skulle sett hvor viktig jobben i barnehagen egentlig er! Tusen takk for at du belyser dette, og at du forstår hva det vil si å jobbe i bhg❤️ alle jobber er like viktig, uansett for hvordan ellers skulle samfunnet/verden gått rundt🌍

 15. Bra du kastet lys på dette, og det er skremmende at unge jenter har slike holdninger! Det er jo faktisk verdens viktigste jobb, vi danner grunnlaget for fremtiden!

  Hilsen en barnehagelærer

 16. Den viktigste jobben gjøres i barnehagen! Der må vi ha de BESTE folka som skal utvikle morgendagens voksne.
  Så folk som ikke har lystvil vi ikke ha der, de kan gjøre noe annet!
  Som pedagog må jeg si at vi fortsatt har en jobb med å få andre til å forstå viktigheten av den jobben som gjøres i barnehagen. Alle kan faktisk ikke jobbe i barnehage!!

 17. Er selv utdannet barne og ungdomsarbeider har jobbet flere år i bhg.. men må desverre si at eg verken vil eller kan jobbet der slik det er nå med hus og hjem. Alt for dårligt betalt for en 100% stilling..

 18. Har møtt mange sånne fordommer, så glad for at du bruker stemmen din til å sette lys på dette! ♥

 19. Det er først etter at jeg fikk (barnehage)barn at jeg forsto viktigheten av jobben til de som jobber i barnehage. Både lederne, pedagoger OG assistenter. Du får bare overse dumme kommentarer fra uvitende småjenter. De tar til vettet 🙂

 20. Herlig!!! Jeg håper navnene «barnehagetante og barnehageonkel» snart blir tatt vekk fra barnehagen!! Jeg utdanner meg til Barnehagelærer, dette krever en bachelor eller master grad hvor jeg blir lærer og pedagog. Det er nedgraderende å bli kalt tante da dette er det gamle navnet til assistent…

 21. Utvikling, kunnskap, sosiale koder, forståelse, sympati, empati, oppdragelse, følelser, god kost, glede, støtte, trøst, latter, rampestreker, historier, rollespill, fysisk utvikling, en hånd å holde i, trygghet og vennskap..

  5 dager i uken gir en håndfull fantastiske, rause, og omsorgsfulle mennesker alt dette til mine døttre.

  5 dager i uken hjelper de mine døttre med å gå sine egne veier, og styrke egenskapene sine.

  5 dager i uken møter vi superhelter med et smil og et «God morgen. Så fint å se deg!»

  5 dager i uken blir hver minste lille detalje lagt merke til. «Så fin hårspenne du har på deg». Den hårspenna som kom i posten i går fra bestemor. Den som var den fineste hårspenna i hele verden.

  5 dager i uka får min to døttre alt dette.

  5 dager i uka drar jeg fra jentene mlne vell viten om at de faktisk ikke kunne hatt det bedre. Jeg er trygg på at mine barn er trygg!

  Når de kommer hjem fra barnehagen og lukter parfyme kjenner jeg en trygghet. Det betyr at de har hatt et fang å sitte i, fått trøst og den omsorgen de trengte!

  5 dager i uka, 8 timer om dag! Folkens, dette er faktisk helt ekte superhelter vi snakker om!

  Takk! Takk for alt dere gir barna våre, oss foreldre og fremtiden. Takk!

 22. En arbeidsdag for oss fleste voksne er 7,5 time pr. dag. En «arbeidsdag» for et barn er ofte 8-8,5 t, foreldrene leverer før de drar på jobb, og ofte må de handle før de henter i barnehagen. Etter jobb er det middag, litt Barne-TV, og kanskje litt lek før leggetid, det betyr at det er vi voksne som jobber sammen med disse barna som er rollemodeller store deler av døgnet. Vi gir omsorg, skaper vennskap, gir glede og mestringsfølelse, lager grunnmuren for deres videre liv. Jeg mener vi har verdens viktigste jobb.

 23. Barnehagelærere/barn og ungdomsarbeidere/ pedagoger/ fagarbeidere / assistenter skal få slippe å bli kalt -tante og -onkel.. Det er viktig å skille på familie og barnehage, der de som jobber i barnehagen er på JOBB. Jobben er å ta vare på barna og bidra til deres lærings og samlingsprosesser før de begynner på skolen.

  Jeg tør påstå at dette er en av verdens viktigste jobber!

 24. Jobbet i barnehage i mange år. De som snakker nedsettende om den jobben har ikke peiling på hva det egentlig dreier seg om. Viktigste jobben som finnes. Alle burde jobbet et par år i barnehage før de gikk videre i livet 😊

 25. Barnehageansatte og de som jobber i eldreomsorgen er etter min mening de virkelige hverdagsheltene ♥️ De trenger bare et løft når det gjelder lønnsnivå og ressurser, slik at yrkene blir mer attraktive for neste generasjon… Heia alle flotte barnehageansatte som tar vare på de viktigste skattene våre ♥️ …og takk for at du står opp for dem🥰

 26. Jeg jobber i barnehage og kunne ikke vært mer stolt av yrket jeg har valgt! Den gleden som møter deg når du kommer på jobb, eller når barna blir levert om morgenen, det er det ingenting som kan overgå!❤️
  Vi som er med de døgnet rundt er barna sine rollemodeller mener jeg. Vi tørker tårer, skaper vennskap og ikke minst lærer de det de burde ha med seg videre i livet. Livet i barnehage er fantastisk❤️ En klapp på skuldra til alle som «bare» jobber i barnehage!

 27. Så hyggelig at du skriver om verdens beste jobb… Ingenting er bedre enn å komme på jobb og du blir møt av små armer som skal gi deg kos og sier “god morgen sirtrine”..
  Herlig innlegg… ❤️😊

 28. Ble såååå glad når jeg så du skrev dette Martine! Jeg er 15 og har jobbet praksis noen få ganger i en barnehage. Da fikk jeg virkelig ordentlig respekt for dem som jobber der! Det er en sååå viktig jobb, men også veldig tung! Tusen takk for at du tok opp dette, stå på❤️💪🏼

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *