Hei, din drittsekk!

De siste ukene har det kommet haugevis av snø, og selv er jeg møkkalei. Ikke nødvendigvis av snøen, men av all måkinga. Jeg banner, sverter, fryser og klager over at jeg ikke gjør noe annet. Kanskje du kjenner deg igjen? For til tross for at det er vakkert med all snøen og at skiløypene er strålende, så skaper det også et enormt kaos med all snøen som kommer.

Tidligere i dag kom jeg over en sak i lokalavisa mi. Brøytemannskapene i nærmiljøet fortalte om hvordan folk behandler de og jeg er mildt sagt i sjokk. De kunne fortelle om trusler, om folk som viser fingeren og at folk slår etter brøytemaskinene og brøytemannskapet. Og vet du hva? Jeg blir brydd. Skikkelig brydd. 

Like brydd som når jeg leser Facebookstatuser skrevet av folk som irriterer seg over at de våkner av brøytebilene midt på natten og som kaller brøytemannskapet en gjeng med drittsekker.

For kom igjen folkens! Hva i alle dager skulle vi gjort uten? Jeg er evig takknemlig ovenfor de som tar jobben, ovenfor de som dropper nattesøvnen og ovenfor de som gjør det mulig for meg å komme meg på jobb om morgenen, å rekke det jeg skal og kjøre trygt på veiene. De jobber døgnet rundt for at vi skal rekke spinning, henting i barnehagen og de dødsviktige morgenmøtetene våre.

Vi er faktisk totalt avhengige, så kan vi ikke heller snu rumpa til og sove videre, i stedet for å stå opp og vise fingeren til han som er ute og måker snø for oss midt på natten? Kan vi ikke heller vinke og si takk, enn å slå etter brøytemannskapet? Kan vi ikke slutte å være så forbanna bortskjemte, gretne og kjipe og slutte med sinte Facebook-statuser på de som faktisk gjør en heroisk innsats?

De som måker veiene for oss er ikke en gjeng med drittsekker, de er en gjeng med hverdagshelter og jeg hyller de. Så flytt deg, hold kjeft og vær litt takknemlig!

Takk til alle som tar jobben. Verden stopper opp uten dere.

// Marty

 

 

 

33 kommentarer
  1. Amen! Typen min kjører snø han også, ser ikke mye til han nå om dagen for å si det sånn! Kommer stadig hjem uten flere timer med søvn og bare kjeft og få. De fleste som driver med dette har jo gjerne en kjørerute som tar minst 5 timer å kjøre igjennom, og da er det ikke rart det blir litt snø i veien før dem rekker å komme tilbake 😅

  2. Jeg har aldri vært skikkelig hissig pga brøytemannskapet, men jeg har latt meg irritere.. Helt til jeg leste et innlegg av Stine Skoli (speiltvillingene). I dette innlegget skrev hun om mannen, han som jobber en 100% stilling fra før, og som må ut sent på kvelden og jobbe til langt på natt, fordi vi skal komme oss frem til jobb dagen etter. Og når han var ferdig med å brøyte, så skulle han selv på jobb igjen..

   Vi kunne jo gitt disse folka 1 uke fri, bare for å se hvordan det er å komme seg ut og fram da..

  3. Kjempe bra skrevet. Pleier ikke og kommentere blogg innlegg men dette var faktisk verdt det. ❤

  4. Enig i at man ikke skal skjelle ut disse folkene, og det er en viktig jobb de gjør. Men de gjør jo ikke dette gratis – det er jo en jobb. Slitsomt den korte perioden det står på – men fortsatt en jobb og god tilleggs inntekt. Da er det vel litt drøyt å kalle de hverdagshelter

   1. En hverdagshelt er da for svarte en person gjør hverdagen til andre bedre, du er sikkert en hverdagshelt på din egen måte, selv om jeg lurer litt mtp din innstilling til dette. For å sette det på spissen:
    Søppelmannen er en hverdagshelt, han fjerner søpla di, på samme måte som brøytemannskapene er vinterens største hverdagshelter ,i mine øyne, på vinterstid..
    puh, måtte få ut den akutte frustrasjonen!

  5. Hyggelig lesing! Jobber selv daglig i fast jobb, men kjører litt brøyting på kvelder og helger når det er behov.

   Jeg har ikke opplevd så mye negativt men ser jo frustrasjonen hos folk når man kommer enda en gang med snø til innkjørselen dems som de akkurat har måkt.
   Flere har jeg stoppet og snakket med for å fortelle at vi kommer flere ganger og hvordan vi jobber osv. Står det noen å tar sin innkjørsel så senker jeg farten, snur litt på plogen ellerno sånn at de ikke får så mye snø der.

   Og alle de som ligger i kø bak på veien.. skjønner irritasjonen godt når vi må ligge i maks 40km/t og folk vil forbi. Noen SKAL forbi og andre kjører forbi der det er fine muligheter for det.
   Men jeg smetter innom en busslomme om mulig, tar ett par runder ekstra i rundkjøringen f.eks. for å få litt trafikk forbi.

   Litt velvilje og samarbeid fra alle løser mye, ett smil, litt hensyn og av og til noen forklarende (trøstende) ord også hjelper på.

   Men de som kjører i boligstrøk osv. med traktorer og brøyter roden sin timesvis før de må begynne på nytt for det har snødd igjen får nok en del mer kjeft pga når de er der, når de skulle ha vært der, hvor de la snøen, hvor de burde lagt snøen og alt annet surr. DE folka der skal tåle mye pepper fra folk, og de får det ufortjent mye.

   Men ja, vi parkerer lastebiler, traktorer og maskiner neste gang det kommer 10-15cm snø så skal vi se hvilken låt pipa får da 😉

   Takk for ett hyggelig innlegg Martine 👌🏼

  6. Hei! Dette var et skikkelig bra innlegg! Kunne faktisk ikke vært mer enig med deg!! Denne saken er enkel… De som klager over at brøytemannskapene måker snø om natten, blir forbanna, men hvordan hadde de ikke reagert da om det var store mengder snø på veiene, såpeglatt og ingen fremkommelighet hverken for bil eller buss…? Er sant som du sier, vi er totalt avhengig av dem, og de gjør en fantastisk jobb. Jeg personlig blir glad av å se dem og høre dem om natten 👏👏

  7. Som jeg selv skulle skrevet det.

   Du er en dame med fornuft, meninger og gode holdninger. Det er befriende sammenlignet med bloggere med trutmunn som bare framsnakker alskens produkter.

  8. Men i himmelens navn. Det er jo jobben deres! Ser ikke så mye til de? Jeg jobber jo også natten, og er mye borte fra familie. Det er igjen som legger igjen statuser om at lærerne er våre helter, eller takk til alle sykepleiere som får kjeft og dritt på legevakta?! De får jo penger for denne jobben! Mange av disse er i tillegg ufyselige, måker ekstra snø inn i oppkjørseler fordi de blir irriterte og kjefter tilbake. Jobber 100% til daglig? Ja, da får de en god årslønn da med all denne snøen! Uten klaging blir det ikke bedre kundebehandling, og ja, det er via blog private som er kundene!

   1. Det er ikke bare på natta det snør, og det kan gjerne snø flere døgn i strekk. Det finnes ingenting som heter kjøre og hviletid innenfor brøyting, så de som gjør denna uvurdelige jobben kan sitte å kjøre fra søndag til onsdag med kun en halvtimes hvile i døgnet. Ja det er en jobb og de får betalt, men de blir langt i fra rike av det. De gjør desuten mye gratis bare for å være hyggelige å hjelpe andre.
    Jeg regner med at du også ville blitt litt mindre hyggelig etter x-antall fingre, hender, blinkende lys, tuter og kjefting i løpet av få timer!

   2. Okay du må nesten ta deg en chill pill! Selvom det er en jobb så skal da vel ikke folk få kjeft, pg jeg vet at de fleste som gjør denne jobben ikke ønsker å gjøre noen forbanna eller irritert. Du er sikkert kjempe hyggelig i din jobb hvis du hisser deg sånn opp over at andre kanskje fortjener en ekstra takknemlighet i noen perioder. Men kjører du bort snø i ett boliglag så må nødvendigvis naboen på den ene eller andre siden av veien få snø i innkjørselen. Sånn er det bare. Og bare for å ha det på det rene de fleste som kjører snø, har faktisk en fast pris så blir ikke ekstra mye penger når det snør mye nei.

   3. Jeg brøyter, døgnet rund innimellom, du er absolutt et slikt menneske som jeg ihvertfall ikke hadde godde å rygga inn i tunet å tatt et jafs med fresen..for det gjør jeg gjerne, når folk er hyggelige. Er man ufyselig kan man stå der å slite med den dumme spaden😊🚜

   4. Å kunne holde ut i en jobb hvor du får veldig mye ufortjent kjeft gjør at de menneskene du snakker om er hverdagsdagshelter.
    Sykepleiere (eller andre i helsevesenet med eller uten utdanning), lærere, brøytekjørere er hverdagshelter fordi de blir ikke satt pris på slik de burde.
    Poenget til Martine er at folk klager unødvendig mye! Spesielt når folk klager over å bli vekt av brøytebiler.. det må man nesten regne med når det snør så mye..

    Kan man ikke sette pris på mennesker i viktige yrker selvom de får lønn for deg? Går ikke det ann altså ?

  9. Samme med redningsbilane. De jobber døgnet rundt når snøen kommer og det norske folk oppfører seg som Bambi på glattisen, bare bak rattet. De blir også bannet nord og ned, fordi vi ikke kommer oss dit vi vil, mens de står ute i snøstorm og mangfoldige minus – ofte mer enn et parr timer etter leggetid.
   Folk er så forbanna egoistiske i tankene. Skulle likt å se hvordan de samme folka kjefta og smalt om brøytebilen ble hjemme med familien, og viking gikk å la seg. 😉

  10. Jeg brøyter, døgnet rund innimellom, du er absolutt et slikt menneske som jeg ihvertfall ikke hadde godde å rygga inn i tunet å tatt et jafs med fresen..for det gjør jeg gjerne, når folk er hyggelige. Er man ufyselig kan man stå der å slite med den dumme spaden😊🚜

  11. Tusen takk for dette varmer et brøyte hjerte som sover litte om dagen å er dritt lei av klager om dette her. Sånne ord takk igjen.

  12. Så godt skrevet, ser noen kommenterer at det finnes mange helter og at de får jo betalt for jobben. Selvfølgelig er det mange hverdagshelter der ute, men nå gjaldt innlegget ros til folk som gjør en fantastisk jobb med å måke veiene for oss. Det er faktisk en rimelig tøff jobb i de periodene det snør mye. Slenger meg på og sier meg enig med Martine, tusen takk til alle dere brøyte mannskap der ute

  13. Hva skulle vi gjort uten brøyting ? Kommmer jo ikke frem på fortauene med rullestoler eller barnevogner uten hjelp, når vi må ut i veien så skjønner bilistene det , PG stopper opp og vinker oss frem . Og folk er flinke til og hjelpe til når man blir stående å sluere og ikke kommer av flekken. Skam dere dere som klager over brøyting 😡😡😡😡

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg