Hvor mye tjener egentlig jeg?

Egentlig holder jeg på å vaske badet, men jeg tenkte jeg skulle stikke innom og snakke om en ting jeg har tenkt på idag. 

Det siste året har jeg ukentlig fått spørsmål om hva jeg tjener, jeg har fått spørsmål fra ukjente og jeg har fått private meldinger fra bekjente. I dag ble skattelistene offentliggjort og hver eneste nettavis i hele landet har bugnet av “så mye tjener disse-lister”. 

Da jeg startet å blogge hadde jeg ingen ide om at jeg verken kunne eller skulle tjene en eneste krone på det å blogge. For meg startet det jo som en hobby, en interesse og som noe jeg brant for. Og sånn er det fortsatt, heldigvis. Den eneste forskjellen er at jeg nå kan leve av noe av det jeg syntes er kulest i hele verden og av en av mine største interesser, nemlig det å skrive, dele og formidle. 

Mange bloggere er ekstremt åpne om hva de tjener, mange deler hvor mye de bruker på diverse ting og mange er flinke til å vise frem hvor mye penger de har på kontoene sine. I mine øyne finnes det ikke relevant, fordi det har faktisk ingenting med din verdi som verken blogger eller menneske å gjøre. 

Jeg tror ekstremt mange har et glorifisert bilde av det å blogge, og jeg tror mange tror at det automatisk ligger ekstremt mye penger i det – Men det gjør det ikke. Men, hvis man får det til kan man fint leve av det. Og hvis ikke så er det en fantastisk hobby!

Jeg lyver hvis jeg ikke sier at det økonomiske har en betydning, for situasjonen nå er jo at bloggen er levebrødet mitt. Det betyr at det automatisk har en hel del å si. Samtidig så ser jeg ingen grunn til at jeg skal snakke om min økonomi noe mer enn hva foreldrene mine trenger, enn det den gamle læreren min trenger eller enn det broren min trenger. 

For min del har det skjedd mye økonomisk, spesielt den siste tiden. Det er ikke bare på grunn av bloggen, men fordi jeg har gått fra å være skoleelev til å jobbe 100 % og vel så det. Jeg klarer meg godt, betaler regningene mine selv og stortrives med det jeg driver med. 

Så hvis du lurer på om jeg blir rik av å blogge så kan jeg nevne noen av tingene jeg blir rik på:

– Jeg blir rik på opplevelser.

– Jeg blir rik på kunnskap og lærdom.

– Jeg blir rik på vennskap, kontakter og gode stunder.

– Jeg blir rik på latterkuler og tårer.

– Jeg blir rik på oppturer og nedturer.

– Jeg blir rik på erfaring.

– Jeg blir rik på en hverdag, et liv og en bransje jeg er evig takknemlig for å ta del i. 

På mange måter kan jeg si at jeg tjener en halv million i måneden, for på mange måter kjennes det sånn ut. I form av opplevelser, kunnskap og minner. 

Faen, så heldig jeg er. Skål for det:

// Marty 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg