Nå har det klikka for oss!

La meg aller første starte med å si: HVA I ALLE DAGER ER DET VI HOLDER PÅ MED?

Jeg tror nemlig noen av oss holder på å klikke og miste hodet helt. Dette landet holder nemlig på å gå berserk og det virker som at noen av oss er besatt av å krenkes. Krenk, krenk, krenk. 

3.november 2017 la jeg ut bildet øverst i innlegget på Instagram. Idag, nesten et år etter fikk jeg verdens lengste kommentar på bildet bestående av kjeft, krenk og enda litt kjeft. Damen som kommenterte var nemlig overbevist over at jeg støttet pelsindustrien med å bruke jakken, og hun fikk med seg hele vennegjengen hennes til å bombardere kommentarfeltet mitt med hvor håpløs, hjerteløs og tåpelig jeg er. Men hallo… Jakken er av fuskepels. Jeg syntes nemlig ikke at det er så fett med ekte pels. 

Altså folkens. Jeg er HELT enig i at vi skal slå hånda i bordet når noe er feil, men vi må da for svingende klare å trekke på smilebåndet en gang i blant og se forbi ting som det virkelig ikke er vits i å kaste bort så mye som én kalori på. OG HVERT FALL TING VI IKKE HAR PEILING PÅ! 

Det virker som at noen av oss står opp om morgenen og tenker «av hvem, hva eller på vegne av hvem kan jeg bli krenket i dag?». Det virker som at man ikke kan gjøre noe som helst uten at noen krenkes av det og at noen leter etter ting å la seg krenkes av. 

Og la oss være litt alvorlige. Det er så mye vi kan la oss krenke av! Det er så mye vi kan reagere på! Det er så mye vi kan bli sinte for!

Vi kan reagere på at barn blir seksuelt misbrukt. Vi kan reagere på at det foregår dyremishandling. Vi kan reagere på at bloggere deler ut rabattkoder for at kidsa skal endre på seg sjæl. Vi kan reagere på at flyktninger drukner. Vi kan reagere på at politikere seksuelt trakasserer.

Men vi trenger ikke å reagere på at en dame på Instagram kanskje bruker en jakke med ekte pels. Som ikke er ekte pels. 

Vi fornærmes av spill som er morsomme, vi fornærmes av kostymer som har eksistert siden før bestefar ble født og vi fornærmes av nisseluer. Skjønner vi hvordan samfunn vi egentlig holder på å lage? Vi kommer jo til å enda opp som fornærma, sure og gretne folk alle sammen hvis ikke vi slutter å bli krenka for absolutt alt. 

Jeg blir helt svett jeg! SMIL FOLKENS. 

Facebook HER – Instagram Martinehalv – Snapchat Martinehalvs

// Marty 

 

  1. Skriv en #pelsfri under bildet ditt så slipper du det. Ekte pels er like forkastelig som menesklig mishanling, om ikke verre! Vi har et ansvar om å si ifra.

  2. Først og fremst må jeg bare få sagt at pelsdyrindustrien er blandt det mest motbydelige verden har å by på, og dermed det siste en skal se igjennom fingrene på!
   Når det er sagt, blir det for dumt å angripe på denne måten uten å ha sjekket fakta i saken. Her skulle de definitivt ha spurt seg frem først.. Det som for noen av oss er tydelig er fuskpels er dog ikke like tydelig for andre, så i fremtiden burde du være påpasselig med å opplyse om dette.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg