Hva er det Mads Hansen driver med?

Når man velger å bli en offentlig person velger man også at folk skal få lov til å mene noe om deg. På mange måter er det baksiden av medaljen, for man får aldri styrt hva folk mener om deg. Samtidig så er man nødt til å akseptere at ikke alle liker deg og at noen er uenig med deg, samme hva. Sånn er det genrelt i livet, og ikke bare når man er en offentlig person. Forskjellen er at det blir så mye mer synlig når er offentlig person får kritikk. 

For noen måneder siden publiserte Mads Hansen en Instastory der han lagde humor ut av noe jeg hadde skrevet. Etter at han hadde gjort det tikket det inn med meldinger fra folk som lurte på om jeg følte meg mobbet, om jeg ble sint og om hvordan jeg hadde det. Og om jeg tok meg nær av det? Overhode ikke. Og grunnen er så enkel som at jeg er nødt til å tåle at noen tuller med det jeg gjør og at noen er uenige. 

Tenk hvor kjedelig det hadde vært hvis vi aldri kunne tulla med hverandre eller stilt spørsmål til hverandre! 

Og folkens. Jeg hadde skrevet om hvorfor jenter som skal onanere, la meg være ærlig: Det er klikkvennlig. Jeg ba om at det skulle komme. 

Mads har også stilt spørsmål og lagd humor ut av flere andre bloggere og influencere, og nei – Han treffer ikke alltid. Men flere av disse bloggerne og influencerne har blitt forbanna og påstått at Mads har mobbet dem. Men er det egentlig mobbing at noen stiller spørsmål om at noen bruker barna sine til å tjene penger? Eller er det bare veldig på tide og viktig? Mobbing og trakassering er det hvert fall ikke. Jeg vet at det kan være flaut og at man kan føle seg tråkket på, men det er klart det er ubehagelig når noen stiller spørsmål til det man gjør – Og spesielt når det ikke er positivt. 

Mobbing er aldri greit, men det er ikke mobbing at noen er uenig med deg eller at noen stiller spørsmål til noe en person gjør. Jeg har aldri opplevd å blitt mobbet selv, men jeg vil tørre å påstå at det er å gjøre narr av de som virkelig har blitt mobbet å si at man har det – Fordi noen er uenig i noe du sier eller gjør. 

Jeg ser at mange lurer på hva Mads Hansen driver med, og jeg mener at det han gjør er viktig. Mange lurer også på hvordan en voksen mann kan mobbe og trakassere unge jenter, men det han gjør er å sette ting på spissen og stille spørsmål – Og jeg mener at det er helt riktig at en voksen mann gjør det. Det er nemlig hans barn som vokser opp med disse som forbilder. Vi bloggere kan ikke alltid skylde på at vi er unge, dumme eller sårbare, og hvert fall ikke når vi er i en bransje med skyhøye månedslønner og et enormt publikum, for ikke å snakke om et enormt ansvar. 

Jeg syntes Mads Hansen er morsom, og jeg må tåle at han tuller med det jeg sier og gjør – Jeg tjener hvert fall ingenting på å bli sur på at han treffer spikeren på hodet på mine vegne. 

Det er fullt mulig at noen syntes jeg er helt håpløs som mener dette, men jeg trøster meg med at det er noen som ikke liker Beyoncé også – Og da går det liksom litt bedre 😉

Facebook HER – Instagram HER – Snapchat Martinehalvs 

// Marty

  1. Baksiden av å legge ut bilder av sine barn og hele livet sitt er ganske så skummelt. Det finnes pedofile som sitter og ser på disse bildene, og vi vet alle hva de bruker det til. Tenk om fritelsen blir for stor og når de da vet så mye, er det ikke vanskelig å finne disse barna. Å derfor skjønner jeg ikke hvorfor noen vil være så åpen om livet til barna når noe sånt kan skje. Å vertfall ikke sitte der og tjene penger på de mellom en blogg. Å når man da har tatt det valget, bør man også tåle kritikk så lenge det er saklig.

  2. Jeg kommenterer aldri på blogger, men nå må jeg!!
   Takk for at du står frem å skriver dette, tusen takk!!
   Blir så dumt at Anna og Isabell skal sutre for noe de kan for selv.. Anna som ikke engang innser at Hansen har rett, enda hun har to barnevernsaker på et år nettopp pga hvordan hun eksponerer barna sine……….
   Ikke flatterende med annet hvert bilde halvnaken Anna og så bilder av barn, finn i det minste en vei å gå enn å blande inn de to tingene sammen..
   Igjen; Tusen takk for at du står frem å understreker at dette ikke er mobbing

  3. Fy fader, endelig en som tørr å ta bladet fra munn og som er en blogger selv. Mads er ingen mobber, som du skriver, han setter spørsmålstegn ved hva mennesker som er forbilder for barn og unge promoterer.

  4. Jeg blir skuffet, Martine.. om man ser gjennom instafeeden til Mads, så finner man mange eksempler på mobbing, i tillegg til at det han legger ut inviterer følgere hans til å føle de har rett til å trakassere og se ned på andre. Han er ingen hyggelig man.

  5. Jeg er sånn halvveis enig, halvveis uenig. Visse saker er morsomme og noe man kanskje får stå ut med, andre er rett og slett utrivelige og godt på vei over grensa til mobbing. Hvorfor skal en godt voksen mann holde på sånn..? Det er greit å ha meninger og mislike visse holdninger, men det er måten han gjør det på som blir helt usmakelig noen ganger.

  6. Syntes det er synd at du støtter denne mannen. Joda, han har poeng osv, men måten han gjør det på er lavmål. Kunne han ikke heller komme med noe konstruktivt og ekte, fremfor å komme med ekle og stygge kommentarer til enkeltmennesker ? Det han gjør er IKKE greit. Han henger ut enkeltindivider fremfor å ta kritikken på et objektivt nivå. Greit nok at en ikke skal fronte ditt og datt som blogger. Men du mener der er greit at man skal kunne legge ut bilde av mennesker med latterlige tekster og henge dem ut?
   Det Mads Hansen gjør er IKKE greit ! Vi skal prøve lære barna våre folkeskikk og gode normer. Vil si at Isabelle raad bidrar mer der enn det mads Hansen gjør. At du stiller deg bak dette er bare lavmål. Du gjør det vel fordi du tror du får klikk, men her mistet du ALL min respekt.

  7. Fantastisk skrevet, er helt enig med deg! Mads Hansen tar opp viktige temaer på en humoristisk måte og er en av få som tør å stille spørsmål til visse bloggeres oppførsel. Flere skulle vært som han, og som deg, for at du også, som blogger selv, tør å skrive ett innlegg mange av dine kolleger kanskje er uenig i. Dritbra.

  8. Takk Martine 👍endelig en blogger som har skjønt poenget..jeg digger deg og følger bloggen din så ofte jeg kan..du skriver fra hjertet og det merker ihvertfall jeg som leser. Love yaa 🌞

  9. “Det er mobbing når en person gjentatte ganger og over tid utsettes for negative handlinger. Dette kan dreie seg om trakassering, plaging, utfrysing, sårende erting og lignende. Det er typisk for situasjonen at offeret ikke er i stand til å forsvare seg.
   Dersom partene som står mot hverandre er like sterke eller det handler om enkeltstående episoder, defineres det ikke som mobbing”. (Arbeidstilsynet)
   I denne saken tar Hansen om problematiske aspekt ved bloggeres atferd, og han setter ting på spissen for å få fram sine poeng – og det skaper debatt. Det er i utgangspunktet ikke en skjev maktballanse. “Ofrene” her er jo sterkt profilerte personer, som bevisst kommuniserer for å tjene penger, og som kan ha sterk innflytelse på andre. Velger man en slik vei, må man også forvente at det vil kunne komme reaksjoner – også fra folk som ikke er enige med dem og måten de går fram på.
   Hansen stiller seg jo også selv i en i en posisjon der han nå kan bli angrepet tilbake, og sånn sett er han jo ganske modig som våger å si åpenlyst og høyt det mange tenker. Men vi trenger at noen sier det høyt. Vi trenger debatten. Vi trenger at folk begynner å tenke litt.

  10. Ekstremt bra at du som en blogger skriver dette! Synes at enkelte bloggere tar på seg rollen som et offer med en gang i istedenfor å kunne gå inn i en ordentlig diskusjon.

  11. Fyyy søren jeg kunne ikke vært mere enig. Ahh, nei, du sier det så riktig. Du svarer så realistisk og overdriver ingenting. Fy søren, i love it. Jeg elsker meningene dine og du er virkelig ett stort forbildet for meg. For rundt ett år siden bestemte jeg meg for å slutte å lese bloggene til Isabell Raad, Sophie Elise og folk som dem, fordi det ødela meg. Det å se hvor perfekte de var og hvor perfekt de hadde det gjorde at jeg følte meg mislykka. Jeg har nå lest alle innleggene dine i snart ett år. Alle tipsene dine har virkelig hjulpet meg fremover. Jeg er så mye mer komfertabel i min kropp og jeg gir mye blaffen i hva alle tenker. Selvfølgelig har jeg mine komplekser fortsatt, men de er så mye mindre enn før. Før turte jeg ikke å gå på stranda nesten. Etter ett innlegg fra deg bestemte jeg meg for å dra. Jeg dro en gang ikke så mange var der. Alt gikk jo helt fint. Jeg begynte å bli med mer og mer. Og til slutt, stoppet ikke kroppen meg fra å gå på stranda. Tusen takk for all hjelp du gir. At du viser dine gode og dårlige sider. Og at du viser at man ikke trenger en perfekt kropp for å være glad. Du har virkelig hjulpet meg. Jeg tenker nesten ikke noe over kroppen min. Jeg passer på hva jeg spiser, fordi jeg ønsker en ren kropp innvendig. Ikke for en stram kropp utenpå. Jeg trener den treninga jeg synes er gøy. Tusen takk Martine<3 dessverre startet jeg å lese disse bloggene og følge med på disse når jeg var rundt 10. Noe jeg aldri burde startet med, men jeg ville bli som dem. Nå som 14 åring har jeg det så mye bedre. Tusen takk igjen

  12. Forstår ikke helt hvordan du tenker her, eller jeg gjør vel det, men er nok ikke helt enig. Ja, folk har forskjellig humor. Ja, dette er ikke mobbing – men helt på grensen, og nei det er ikke greit. Alle partene har ytret sine meninger og lagt opp til debattene selv. Men måten Mads Hansen godtar den åpenbare mobbingen av andre i sine kommentarfelt, og legger opp til at det skal skje er ikke greit. Sakene han fronter er gode og aktuelle saker, men måten det blir gjort på er for barnslig og useriøs. Tenker om han hadde ytret seg på annet vis ville det skapt en helt annen saklig debatt, en drittslenging fra alle kanter. Tror ingen hadde syntes dette var greit om det var et barn/ungdom som postet saker på instagram, om et annet barn/ungdom på denne måten. Bare fordi man er kjent betyr det ikke at man skal godta dette, uansett alder. Folk snakker alltid om hvordan barna våre skal oppføre seg, og hvor de lærer fra. Vil vi virkelig at barna våre skal oppføre seg på denne måten, altså som noen av partene? Syntes det blir feil å velge side i denne saken, da begge sidene har gjort sine feil.
   Det er første gang jeg kommenterer her på bloggen din, og syntes stort sett at det du skriver er veldig bra gjennomtenkt, at du har gode meninger og virker generelt som en sjukt oppegående person, men i denne saken syntes jeg det ble feil av deg å støtte denne oppførselen, da du også (som de andre partene i denne saken) har unge følgere, og å oppfordre til å kritisere andre på denne måten over nett ikke fører med seg noe godt.

  13. Vil først begynne med å si at jeg ikke er fan av Isabell, Anna eller Mads. Har absolutt ikke noe til felles med noen av de, mitt A4 liv fins ikke relaterbart til noen av deres liv. Men jeg har fått med meg «diskusjonen» som inneholder gråting og mye mer.
   Og jeg er helt enig i at han tar opp viktige saker, ingen burde bruke barn som inntektskilde. Dette gjelder MANGE bloggere, ikke bare Anna. Vi må også få opp diskusjonen på plastikk kirurgi, restylane, jeg mener for så vidt at alt av extentions osv også burde blitt tatt med. Jeg har 2 barn og gruer meg til de vokser opp i en Internett verden full i perfekte kropper, plastikk og et forvrengt syn på hva virkelighet er. Jeg mener også at alle bloggere skal tåle kritikk om dette, fullt og helt. De har et stort ansvar når de velger å være offentlige personer. Ikke mange tar dette ansvaret på alvor, mens andre gjør det noe bedre.
   MEN, det er et stort men. Det jeg ikke er enig i er måten dette bli gjort på. Ja humor kan noen ganger være bra, men det jeg ser på som like ille som det bloggerne driver med er det mads legger opp til i kommentarfeltet. Hva godt kan komme ut av et kommentarfelt full i oppgulp og stygge kommentarer? Får vi noe god debatt om sakene? Fører det til noe annet enn vonde ting for alle involverte? Jeg må si jeg gruer meg minst like mye til mine to barn skal sitte å lese de samme kommentarene som jeg leser nå. Jeg får en klump i magen når jeg leser hva Isabell og Anna må lese om seg selv. Tenk om det hadde vært mitt barn som hadde fått de kommentarene? Hvis Mads er så utrolig interresert i å få disse sakene opp til en fornuftig å god debatt, versegod!! Jeg skal være en av de første som applauderer. Det er utrolig viktig og det er på høy tid!
   Men å henge ut enkelt personer til å tåle en slik hets, er mye for et menneske. Selv for offentlige personer. Jeg har opplevd hva mobbing og hets gjør med mennesker og konsekvensene er så ufattelig store.
   Er det et slik samfunn vi ønsker? Et samfunn der netthetset tar over det som skal være en god debatt og et viktig tema. Jeg vil også legge en liten obs på at både Isabell og Anna har lagt ut at de har slitt med psyke og store komplekser med seg selv. Er det virkelig slik at man skal trigge dette? Hva kan konsekvensen av dette bli?
   Ser også at mange skriver de bare har seg selv og takke. Enig og uenig. De er forholdsvis bare 21 og 22år? Jeg vet jeg gjorde mange tabber på den alderen og hadde mye å vokse på, trodde jeg visste alt og det beste. De som alle andre må lære hva som er best for seg og de rundt seg. Kanskje det ikke blir de samme om 5 år som det det er nå. Livet er ikke enkelt i seg selv, og med halve Norges befolkning hengende på slep tror jeg ikke gjør ting enklere.
   Avsluttingsvis vil jeg bare ønske at vi kan vise hverandre litt tolmodighet og kjærlighet. Det er ingenting som får et menneske til å vokse som det. Støtt hverandre, respekt hverandre og hei på hverandre. Og vil man rette kritikk mot noe så gjør det på en måte som ikke ødelegger en person.

  14. Godt skrevet! Og modig 👍Ser noen skriver at han lar «mobbe» kommentarer stå i kommentarfeltet sitt. Den som blir mest «mobbe» i det feltet er jo han selv! Der kaster fansen til Anna og Isabel seg på og er rimelig stygge. Det som sikkert er uvant for de fleste er at han driver ikke med sensur og ergo er han den som får mest dritt. Og han viser det, og står ved det!

  15. Digger Mads Hansen! Elsker at han outer både Isabel og Anna. Spesielt Anna som lever av å eksponere mindreårige og tjener penger på det. Blir kvalm. Også sutrer hun og går i offerrollen med en gang. VOKS OPP JENTE!!!

  16. Martine – I love u! Tusen takk! 😍Endelig noen med selvironi. Skremmende at bloggNorge vanner ut en så viktig problemstilling som mobbing.

  17. Amen!! 🙏🏼🙏🏼🙏🏼
   Skjønner heller ikke hvorfor folk bruker alderen hans som et argument for at han mobber. Om han er 20 eller 34 har ingen ting å si. Veldig enig med deg!!

  18. Nå bekrefta du bare det bra inntrykket jeg har av deg. Det er et sååå viktig tema og ta opp,og blogg verdenen må ta et oppgjør med seg selv snart. Retningslinjer, kjøreregler whatever. Og da trengs det en Mads Hansen. Det er ikke uskyldige tenåringsjenter han pirker borti her, det er voksne mennesker som driver million buisness, uten tanke på konsekvenser for sine nærmeste eller sine følgere.

  19. Det som er jævlig fucked up, er at Isabel alltid står på beina sine uten noen form for ansvar.
   Det ble veldig fort glemt at hun drev med reklame for et reisebyrå som var nok så useriøst. Og ikke for å glemme alle de gangene hun bokstaveligtalt lurer folk inn på bloggen sin. Jeg kjenner jeg får diaré bare av tanken.
   Mads har aldri snakket stygt om noen av toppbloggerne som personer, men gjort narr av det dem frivillig har publisert for hele verden å se. Jeg synes det er oppriktig kvalmende at både Isabel og mammaen gråter krokodilletårer og roper mobber mot en som faktisk er jævla innafor.
   Hvis du selv velger å frivillig gå inn i en offentlig rolle, slik som toppbloggerne gjør, så er du også nødt til å finne det i dritet. Alle opplever baksnakking, kjent eller ei. De burde alle ta seg en bolle å holde munnen igjen.

  20. Jeg kommenterer sjeldent på blogger, men ble så glad av denne posten at jeg bare måtte! Trengs at noen som deg som betyr litt får fram at Mads Hansen ikke bedriver mobbing. Hele saken har gått alt for langt og de ekte mobberene er dessverre ofte de yngre følgerene til begge parter som sender hatmeldinger i hytt og pine.

  21. Men.. Nå kan ikke du definere en slik opplevelse på andres vegne. Mobbing? Kanskje ikke.. Trakassering? Ja. Det Mads Hansen viser sine barn, er at de kan poste bilder av andre på nett som ?humor?, uten at det gjør noe.. Samtidig siler han ikke ut nett-troll, noe jeg virkelig syns dere alle burde kritisere han for :/ Har dere ikke fått med dere gir stort problem nett-mobbing er for barn? Er ikke bare kroppspress som er problemet. Alle 16 åringer ser nå på dette og ler, men hadde de gjort dette mot hverandre hadde det garantert vært nett-mobbing på sekundet.
   Jeg kunne ønske man samlet alle disse bloggerne under en kam, istedenfor å henge ut enkeltpersoner annenhver dag.. At de snakket om selve operasjonene, istedenfor å peke ut kroppsdeler. Hva er det Mads egentlig oppnår her, bortsett fra at de respektive tilhengerne krangler med hverandre i kommentarfeltet..?
   Jeg syns absolutt ikke det er innafor at såpass profilerte mennesker kan promotere så åpenlyst for operasjoner/fillers o.l, uten konsekvenser (!), jeg er bare ikke helt enig i måten man går frem på for å ?ta avstand?. Jeg syns bare ikke det har ført noe godt med seg, eller gjort den minste endring.

  22. Tusen takk for et fint innlegg! Synes du viser stor innsikt i hva Mads Hansen driver med: å kritisere de som driver med reklame for plastisk kirurgi rettet mot barn. Jeg kommenterer aldri på blogger, men nå måtte jeg 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg