Nei, jeg er ikke invitert

Jeg har akkurat bladd gjennom alt av sosiale medier. Jeg gjør som regel det hver eneste morgen og mine sosiale kanaler har vist frem festivaler, solbrune legger og lykkelige vennegjenger i flere uker nå. 

Jeg skal være så ærlig å innrømme at det påvirker meg. Det kan tidvis gjøre at jeg føler meg skikkelig ensom, rett og slett fordi det virker som at jeg er den eneste som ikke konstant er omgitt av en stor vennegjeng, at jeg er den eneste som ikke gjør kule ting hver eneste dag og som er konstant lykkelig. Det gjør at jeg føler meg annerledes, utenfor og rar.

Her om dagen fikk jeg tilsendt et bilde på Snapchat av en venninne og hun lurte på om jeg skulle være med på en festival sammen med “de andre”. Jeg hadde ikke en gang hørt om det, og det tok ikke lang tid før jeg skjønte at jeg ikke var invitert. Vanligvis ville jeg gått rett i kjelleren, men jeg orket rett og slett ikke. 

Jeg har ikke tall på hvor mange somre jeg har gått rundt med en klump i magen fordi jeg har følt at alle andre har hatt det så mye bedre og kulere enn meg. Fordi det har sett ut sånn på Instagram. Men grunnen er jo rett og slett at nesten ingen av oss poster bilder av alt det andre. Som krangling om hvor mye penger man skal bruke på ferie, hvem som skal følge opp barna på fotballskolen og fylleangsten fra den sjukt fete sommerfesten som var. 

Jeg vet at jeg kommer til å føle meg ensom i løpet av sommeren i år også, jeg vet at jeg kommer til å føle at “alle andre” har det kulere enn meg og jeg vet at jeg kommer til å kjenne på klumpen i magen i år også, men jeg tror faktisk at det er ganske så vanlig. Jeg håper hvert fall at det er det. 

Jeg håper også at ingen strekker seg etter min sommer, sånn som jeg kan finne på å gjøre med mange andre. Jeg har nemlig min sommer, også har du din. 

Sommeren blir jo som alt annet det vi gjør den til selv, ensom eller ei. Jeg har valgt å prøve og lage en bra sommer i år med de rammene jeg har, de menneskene jeg er heldig å få tilbringe tid med og ikke minst – Med meg selv. Uten å bruke så mye tid og energi på alle tingene jeg ikke er invitert med på, på hva alle andre gjør eller andre sin lykke. 

Så vær så snill og husk at du ikke er annerledes, teit eller nødvendigvis ensom fordi du ikke gjør de samme tingene som “alle andre” eller har det like fett som det virker som at “alle andre” har det. 

Jeg har aldri vært på jentetur med 20 bestevenner, og det går faktisk helt fint. 

Det er oss selv det kommer an på og av og til er det nok lurt å logge av Instagram og logge på livet 💛

Facebook HER – Instagram HER – Snapchat Martinehalvs

// Marty 

 

15 kommentarer
  1. Bra skrevet – er så enig!
   Jeg har gode venninner, men flere av oss bor spredt i landet, så vi ses ikke alle så ofte. Vi har vært 2-3 stk på jentetur – men 10-20 stk på tur sammen er helt urealistisk for meg, jeg har rett og slett ikke så mange venninner. Men jeg har det bra likevel 😊

  2. Ååh, elsker dette innlegget… TAKK, Martine! Virkelig. Jeg kjenner meg SÅ igjen!! Glad jeg ikke er alene, og når jeg leser dette så føler jeg meg mye bedre… <3

  3. Så mange venninner? På tur sammen?Det er jo drømme tall da. De fleste vet jo at man ender opp m ca 3 stk… for at det ikke passer til alle som egentlig skulle. Men som du sier sommeren er hva du gjør det til selv.

  4. Trengte en reminder jeg også. Føler meg ofte utenfor, så føles godt å vite at jeg ikke er alene om det!

  5. Beste innlegget jeg har lest på lenge <3 Det gjelder nok mange fler enn vi tror at man kan føle seg ekstra ensom i disse tider, jeg føler meg i hvert fall bedre nå. Takk!

  6. Så utrolig bra innlegg! Jeg synes du legger frem så sykt viktige saker, og jeg kjenner meg sååå godt igjen i alt du skriver 🙂 så ærlig og ekte! Jeg leser vanligvis ikke blogger fordi jeg synes mye kan være litt overfladisk, men dette, dette er veldigveldig bra!! Nei åh jeg bare digger at du tar opp så såre temaer som man vanligvis ikke vil snakke om. Det gjorde faktisk dagen min litt bedre, og jeg føler meg plutselig ikke like alene om sånne følelser og tanker. TAKK for at du er så flott og jeg håper du får en superfin sommer 🙂 og forresten, du ser dritbra ut!

  7. Bedre med få gode venniner en 20 halv gode venniner, tror de fleste har det som deg! Deilig å høre noen sette ord på det 🙂

  8. Det er nok flere som har det som deg, men forskjellen fra dem og deg, er at svært få har titusenvis av følgere på sosiale medier og som drifter inntekten din ved å lese bloggen jevnlig. Antageligvis hadde du nok fått flere forespørsler om å finne på noe hvis du hadde lagt ut en melding på instagram “noen som vil finne på noe?”.

  9. Kjenner megselv igjen så mye i dette, har en stor familie og mange venner, men det er absolut ikke mange av de som spør om man har lyst te å finne på noe, rettere sagt, det er ikke noen som spør. For meg, så er det bare meg og min mor, men ho er jo dårlig, å det blir jo ikke mye med det å ta ho med ut, og selv så har jeg ting jeg slitter med selv som er te hinder. Sitte tilbake og bare see på andres profiler hvor de har vært og gjort ditt og datt mens man selv visner bort i en krok så og si. Nei, det er ikke koselig og man mang en gang lurer på om noen virkelig bryr seg. Man foler seg anerledes og som om man ikke hærer hjemme noe sted, og man ofte lurer på om det er en selv det er noe galt med eller om man er virkelig så anerledes en andre. Men nei, man er jo ikke det egentlig. Det finnes jo noen som er i samme sittuasjon og føler akkurat det samme, men det er ikke så mange som sier noe på det fordi de muligens er redd for hva andre ska tenke å tru. Men vit at du er ikke alene om dette, er der selv.

  10. Trengte en reminder jeg også. Føler meg stadig utenfor, så føles godt å vite at jeg ikke er alene om det!

  11. Bra skrevet!:) Tips fra en som er (mye) eldre enn deg, og som (heldigvis) har opplevd ungdomstiden uten sosiale medier; logg av så mye du kan, bry deg mindre om hva «alle andre» gjør, lev livet DITT, gjør det DU syns er gøy og givende med de menneskene DU liker å gjøre dette med. Eller alene, om det er det du foretrekker. Det er hva DU bruker DIN verdifulle tid på som betyr noe, ikke hva andre viser frem at de gjør!:):) Hvis du vil dra på festival, på bading eller på forballkamp, får du sikkert med deg en eller annen (kanskje en slektning hvis alle andre er «opptatte»), man har det ofte minst like gøy med bare en annen person enn med en hel gjeng. Hvis du vil gå en tur i skogen alene eller lese en bok i hengekøya, gjør det da vel- lag deg iste og nyyt! DU er hovedpersonen i DITT liv, ikke la andre ta den rollen. Finn ut hva DU innerst inne ønsker å gjøre denne sommeren. Skaff deg drømmer og mål og jobb for å komme dit. Når man er hundre år og ved sitt livs ende, tror jeg ikke man bryr seg en døyt om hva «alle andre» gjorde, men hva man gjorde med sitt eget liv; hva opplevde du? hva ga du? hva følte du? hva slags drømmer oppfylte du? Vet det er vanskelig, men logg deg ut av sosiale medier og le, løp, dans, lev! Det betyr ingenting hva de andre holder på med, de er antakeligvis ikke noe lykkeligere fordi de er på festival med «tjue andre»- hvorfor har de isåfall så stort behov for å vise det frem til enda flere? Nei, glem disse såkalte «vellykkede» med femti «bestevenner», la dem holde på med sitt, and you do you;):) God sommer!:)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg