Vi blir ikke mer likestilte av å vise puppene!

Holding her breasts
Licensed from: feierabend / yayimages.com

Nå er kvinnedagen over og etter årets markering sitter jeg igjen med en del spørsmål. Blant annet om det å kaste klærne, flashe puppene og vise hud gjør oss kvinner mer likestilt.  

For jeg mener nemlig ikke at det å vise puppene gjøre oss mer likestilte, ei heller det å slutte og barbere leggene. For vi kvinner må gjerne vise frem puppene våre, men det å skylde på at vi gjør det for likestilling mener jeg er feil. For hvem blir mer likestilt av at jeg legger ut bilde av puppene mine på Instagram? Får jeg bedre lønn av å legge ut puppene mine på bloggen min? Får jeg mer respekt av å slutte og barbere leggene? Blir færre jenter giftet bort hvis jeg går med hårete armhuler? 

Eller? 

Jeg vet hvert fall at jeg sikrer en del likes og klikk, for det er ingen hemmelighet at pupper selger. Og jo, jeg kjøper argumentet med at det er synd at damers pupper tiltrekker seg mye likes og oppmerksomhet, mens menns ikke gjør det. For ja, kvinnekroppen er noe av det mest naturlige som finnes. Og nei, kvinnekroppen er ingenting å skamme seg over, men jeg tror med hånda på hjertet at de færreste skammer seg noe mindre av å se pupper på sosiale medier eller en bikinikropp med 1500 likes på Insta. 

Jeg er en stolt feminist. Jeg er opptatt av kvinners rettigheter, jeg er opptatt av at vi kvinner skal få være oss selv, jeg er opptatt av at vi kvinner skal få gjøre som vi vil og jeg er opptatt av at vi kvinner skal få være hvem vi vil. Det inkluderer også at hvem som helst skal få lov til å legge ut nakenbilder og hårete legger på nett, men jeg må ærlig innrømme at jeg kjenner at jeg er rimelig lei at det gjøres i likestillingens navn. 

For noen måneder siden kastet jeg, og halve blogg-Norge klærne (eller hvert fall BH-en) som en festlig greie etter at Anna Rasmussen hadde lagt vegg-til-vegg-teppe toppløs, og selv syntes jeg faktisk det var litt kult og ikke minst gøyalt. Men til tross for humor, glimt i øyet og fleip, sladdet jeg puppene mine og jeg tror ikke at vårt stunt gjorde at noen kvinner fikk bedre lønn dagen etter eller at noen kvinner sluttet å dekke seg til som et resultat av vårt friske pust. 

Rett og slett fordi jeg ikke tror det å dingle med puppa, eller å presse rumpa opp i et kamera samtidig som vi søker etter likestilling, gjør ting så mye bedre.

Kle gjerne av deg, dans naken, kast barberhøvelen – Men jeg tror sannelig ikke at vi blir mer likestilte av den grunn. 
 

Facebook HER – Instagram HER – YouTube HER – Snapchat Martinehalvs

// Marty 

    1. Skjønner hvor du kommer fra, men for meg handler likestilling og feminisme om så mye mer enn like lønner. Du sier også respekt, men hva er egt respekt? Skal ikke andre respektere om noen velger å vise brysta sine. Eller respektere at noen har hår under armene og ikke reagere med avsky, for det er dessverre slik at om en kvinne velger å gå i singlet med hår under armene så reagerer de fleste med avsky, men ingen reagerer om en mann gjør det samme.
      Bottomline: Likestilling har mange aspekter. Kontroll over egne valg, utseende og kropp vil jeg si er noen av det viktigste aspektene i dagens samfunn.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg