Jeg hater nyttårsaften

I år igjen er nyttårsaften en av de dagene i løpet av året som jeg gruer meg mest til. Jeg har egentlig ikke en god forklaring på hvorfor, men det er en av de dagene i løpet av året der jeg føler meg mest mislykka, ensom, teit og ubrukelig. Jeg tror det er fordi forventingene er skyhøye til at det skal bli årets kveld, at man skal kose seg gløgg i hjel og at man skal være både lykkelig og berusa. 

Hvis man i det hele tatt blir invitert et sted. 

Jeg tror en av grunnene til at jeg kan bli kvalm av å tenke på nyttårsaften er fordi jeg egentlig aldri har hatt en kul nyttårsaften. Misforstå meg rett. Jeg har vært mett i magen, en familie å være sammen med og raketter på himmelen. Det har bare aldri vært sånn jeg føler at det burde være eller sånn jeg føler at det forventes at det skal være. Eller sånn det kanskje ser ut på Instagram.

Og det har resultert i mange tårevåte dusjer, sure miner og klumper i magen. 

For jeg er så lei det, og jeg er så lei av å ikke føle meg bra nok. Jeg vil ikke drikke meg dritings for å feire nyttårsaften. Jeg kan ikke legge ut bilder av alle mine ti bestevenninner på Snapchat. Jeg må ikke sende bilder av skålende vinglass. Og jeg må slutte å tro at alt er så perfekt, og kanskje heller fokusere på hva jeg syntes er ålreit. 

Jeg må slutte å tro at jeg ikke er bra nok. 

I fjor, som året før avsluttet jeg nyttårsaften med å gråte. For det som skulle bli livets kveld ble aldri det, og jeg endte opp med å føle meg som verdens mest mislykka menneske. Men det fine med feiringen i fjor var at jeg logget av, og det skal jeg gjøre i år også.

For uansett hva jeg sier og forteller meg selv, så påvirker det meg hva alle andre gjør. Jeg kommer derfor til å logge av, og jeg kommer til å danse på bordet hvis det er det jeg vil, se serier fra sofaen, synge av full hals, subbe i joggebuksa, kapre meg nyttårskysset eller sovne tidlig. På min egne premisser. 

For jeg blir sliten av å føle at nyttårsaften er en dag som skal være perfekt, så jeg skal forsøke å heller ha det bra sjæl, fokusere litt på hva jeg syntes er ålreit og logge av. 

Til syvende og sist så er det jo bare en vanlig dag, og vi velger selv hva vi vil gjøre med den. 

Og, i år skal nyttårsaften være bra nok – På min måte. 

Facebook HER – Instagram HER – Snapchat Martinehalvs
Stem gjerne på meg på til Vixen Influencer Awards HER

// Marty 

  1. Du er hvert fall ikke alene om å ha det sånn. Ja, jeg har feiret med gode venner, men jeg kjører solo og blir ofte det femte hjulet på vogna. I år skal jeg være alene, jeg skal spise viltgryte og drikke vin, og jeg skal tenke på hvordan livet har vært og hvordan jeg ønsker at livet skal bli. Skal si farvel til all dritt og negativitet i 2017 og skrive ned hva jeg vil oppnå i 2018. Kjenne på ensomheten, men også kjenne på hvor godt livet kan være.

  2. Takk for at du skriver det du gjør, og takk for at du tar det opp. Nyttårsaften skal liksom være den beste dagen i året, og skal fremstilles som om alle har det kjempe gøy med masse venner og mye alkohol. Det å sitte alene på nyttårsaften kan være deilig, men veldig kjedelig å ikke bli invitert med av venner. Så igjen, takk for dette innlegget. Ha en strålende nyttårsaften og godt nyttår til deg og dine💓

  3. Dette er grunnen til at jeg er så glad for at du blogger. Jeg har følt meg så alene om å ha de samme tankene om nyttårsaften! For meg ser det ut som at alle har en perfekt nyttårsaften, typ det som er perfekt for sosiale medier i hvertfall. Jeg skal også prøve å ta det litt mer med ro og ikke streve sånn etter å ha det så perfekt denne nyttårsaften. Jeg vil bare ha en dag hvor jeg koser meg og nyter at vi går inn i et nytt og spennende år!

  4. Du er ikke alene! Tusen takk for at du skriver om dette! Det gjør at i hvertfall jeg føler at det er flere der ute som har det som meg😅 I år har jeg ikke blitt invitert på festen «vennegjengen» min har vært år.. så takk for at du er så ærlig❤️

  5. Jeg skjønner hva du mener. Men jeg har ikke hatt en ordentlig vennegjeng noen gang så jeg har heller aldri ikke hatt store forventninger til nyttårsaften.
   Jeg tenker at fyll kan bli slitsomt på nyttårsaften og jeg tåler alkohol dårlig, og jeg synes det er fantastisk å ikke være fyllesjuk den første dagen i det nye året.
   Etter at jeg fikk meg kjæreste så stresser jeg aldri med nyttårsaften. Vi har alltid funnet et sted å være de siste 5 årene.
   Men jeg vil gjerne reise bort og oppleve nyttårsaften i andre land, og da kan det hende det blir med venninner.
   Men Martine.. ikke vær så fokusert på hva alle andre gjør hele tiden og ingen legger ut det kjipe på sosiale medier.. alle legger jo ut det fantastiske og super positive.
   Jeg har ikke instagram og heller ikke face på mobilen og jeg har merka at jeg bruker mobilen mye mindre👍 snapchat kan være stressende på dager som disse men.. Jeg liker å kunne prate med venner og familie på snapchat med bilder.
   Uansett. Jeg håper du får en fin dag❤
   Tenk på at når du blir gammel så angrer du på at du ødela dine egne nyttårsaftener med å tenke på hva alle andre gjør og måler det du gjør opp til forventningene.
   Deg som gammel kunne ønske at du bare koste deg med den siste kvelden i året med familie og kjæreste.
   Godt nyttår❤🎊

  6. Denne nyttårsaften satt jeg alene i leiligheten med pysjamasen på og filmer som rulla på tv-skjermen! La meg til og med klokken 23, orka ikke tanken på å være oppe til fyrverkeriet…

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg