Kjære politi, gjelder ikke fartsgrensa for dere?

På ettermiddagen i dag kjørte jeg og pappaen min forbi Dal Skole i Frogn på vei innover. Foran meg kjørte det to politibiler som verken så ut til å være på utrykning eller ha noen grunn til å kjøre for fort. Dette også fordi de senere hentet inn både en buss, og flere biler de ble værende bak.

Det var først ved Dal Skole jeg faktisk la merke til at det var to politibiler, og jeg la først merke til det når de kjørte i noe som må ha vært nærmere 90 km/t forbi barneskolen, en strekning det er 60 km/t. Flere barn var å lekte på skolen. 

Vi kjører i fartsgrensa, og på flere steder ser det ut til at politibilen kjører i fra oss, noe som betyr at de flere steder har kjørt det som jeg som vanlig sjåfør hadde blitt bøtelagt for i både 60 og 70-sona. 

Etter litt kommer etter noen kilometer vi til noe som kalles Eklundsletta på Nesodden. Her har bilene foran politibilene observert at det kjører politi bak dem, og de kjører derfor saktere enn de har gjort tidligere. Allikevel kjører politibilen over 80 km/t i 70-sona, noe den også fortsetter med godt inn i 60-sona. Den samme 60-sona som ble endret for noen år siden fordi det foregikk så mye stygg kjøring der og fordi det ferdes så mange barn langs veien. På samme strekning der jeg mistet en venninne i bilulykke for ca. 8 år siden. 

Etter enda noen meter kjører vi forbi enda en skole, og denne skolen kjører også politiet for fort forbi i forhold til fartsgrensa. 

Jeg forstår at det kun sitter mennesker bak rattene i disse politibilene også, men når disse menneskene sitter bak rattet og representerer loven, så sender det ekstremt feil signaler når de velger å kjøre for fort. Flere ganger. Faktisk er det ganske skuffende, og ikke minst ganske irriterende at det kjennes ut som at loven ikke gjelder for dem. 

Jeg forstår at situasjonen hadde vært noe annet hvis politiet hadde en situasjon de var nødt til å komme raskt til. Men politibilene ga på ingen måte utrykk for at de hastet noe sted. De kjørte for fort på et sted der jeg aldri, i de får årene jeg har hatt førekort har turt å kjøre for fort. Fordi jeg har opplevd å miste en jeg er glad i der, noe som kanskje gjør det ekstra vondt. Mye også fordi jeg vet at det er et sted det daglig kjøres for fort og et sted det daglig oppstår skremmende situasjoner. 

Jeg har respekt når jeg ferdes i trafikken, både for de andre som ferdes der, for omgivelsene rundt, for fartsgrenser og for utrykning. Jeg ser INGEN grunn til at politiet i situasjoner som ikke er kritiske ikke gjør det samme. 

For fartsgrensa gjelder faktisk også for dem. 

Jeg håper egentlig at situasjonen var kritisk eller at de hadde dårlig tid med tanke på kjøringen, for hvis ikke er det faktisk ingenting som forsvarer en slik kjøring. 

Del gjerne. 

Facebook HER – Instagram HER – Snapchat Martinehalvs

// Marty

 

    1. Politiet kan kjøre uten lys for å ikke vekke oppmerksomhet. Det kan være nødvendig i situasjoner hvor det fryktes en varsling.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg