Er det trendy å hate muslimer?

Categories Tanker 💭

Jeg stiller spørsmål om det er trendy å hate muslimer, for det sitter nemlig voksne mennesker i egne lukkede grupper på Facebook og deler hatytringer seg i mellom. De brøler ut, de trykker liker på hverandres ytringer og er samstemte om at Islam er det verste som har skjedd Norge. 

“En god muslim er en død muslim. Hilsen Ola og Kari normannsen” skriver en. 

“I HATE ISLAM”, skriver en annen. 

Jeg gremmes, og jeg skjemmes. For disse menneskene tråkker på vår ytringsfrihet og vår neste kjærlighet, og jeg skammer meg over å være norsk når holdninger som dette regjerer. For hvem sa at hverdagsrasismen i Norge var borte? 

Disse holdningene har nemlig ingenting med god debattkultur eller gode meninger å gjøre. Disse råtne holdningene er ikke annet enn triste, uvitende og tåpelige. 

Jeg er skremt. For uansett hvor saklig, velformulert og dyktige en muslim fremstår, er det så mange nordmenn som velger å møte de med hat. Det overveiende flertallet henger seg opp i dette med hijab fordi de påstår at det er et symbol på at “de” ikke vil bli som “oss”, og jeg kan faktisk ikke forstå problemet. Jeg kan heller ikke forstå hva som er så truende med en hijab. Det jeg syntes er truende er når norske, bemidlede mennesker sitter og ytrer hat, på hat, på hat til uskyldige, hardtarbeidene, helt vanlige mennesker. 

Jeg har selv vært vitne til at folk har fått klar beskjed om å dra tilbake dit de kommer fra, at muslimer ikke har noe i Norge å gjøre, og at de aldri blir norske uansett hvor mye de prøver. Jeg har selv fått høre fra naboer at de blir skremt av at det bor muslimer i området, og jeg har venninner som har blitt spurt om de ikke respekterer Norge nok til å slutte med hijab. For ikke å snakke om alle som har ytret at de syntes synd på de undertrykte, muslimske kvinnene. 

Debatten om TV-programmet “Faten tar valget” har rast i flere uker, lenge før noen i det hele tatt hadde fått sett hva programmet går ut på. Kringkastingsrådet har mottatt rekordmange klager, 5.300 i følge NRK.no. De fleste klagene går på at NRK tillater bruk av hijab, samtidig som de nektet Siv Kristin Sællmann å bruke kors på NRK i 2013. I dag ble det også kjent at Elin Ørjasæter er så misfornøyd med håndteringen av hijabklagene til Kringkastingsrådet, at hun trekker seg fra rådet.
Samtidig ønsker jeg å påpeke at det i mine øyne er en selvfølge at NRK har latt Faten bruke hijab i programmene sine, for det omhandler ikke på noen måte forskjellsbehandling eller likestilling. NRK har en klar regel om at nyhetsankere ikke skal bruke religiøse symboler, men Faten har sammen med NRK gjort et personlig prosjekt sammen med NRK, noe som betyr at hun selvfølgelig skal opptre som vanlig. På lik linje som at jeg selvfølgelig kunne brukt kors hvis jeg hadde vært i Faten sin posisjon. 

Jeg oppfatter at hatet mot Islam blir styrket, og at seriøsiteten i debatten sakte men sikkert forsvinner. Noe som er veldig synd. Jeg trodde ikke det var typisk norsk å møte fremmedfrykt med hat, og ønsker gjerne svar på om det har blitt trendy å hate muslimer. Jeg lurer også på om dere som skriver disse hatytringene noen gang skammer dere? 

 

Facebook HER – Instagram HER – Snapchat Martinehalvs 

 

// Marty

 

 

 

2 kommentarer

2 thoughts on “Er det trendy å hate muslimer?

  1. Nei det er heldigvis ikke en trend.. Det som derimot er en trend er at rasisme mot ikke norske blir forsvart på det sterkeste mens rasisme mot norske eller hvite skal ties ihjel…akkurat som en voldtekt, helt for jævlig syntes jeg..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *