Slik får du en “perfekt” 17.mai!

Det bogner av diverse artikler om hvordan du får en vellykket 17.mai. Jeg har derfor samlet opp de viktigste rådene. Ingen vil jo ikke være ensom, utenfor eller mislykket på en SÅ viktig dag?

For hvordan får du egentlig en vellykket 17.mai?

Vær på 17.mai-frokost. Gjerne med champagne og reker. Heng med masse kule mennesker og send mange snapper.

– Det er teit å ikke ha bunad, og du risikerer å ikke få være med (eller ville være med) når alle andre har på det. Festdrakt er for så vidt helt ut.

– Du må kunne hvor bunaden din er fra. Historien bak (og prislappen). Det er synd at du ikke kan skylde på hvor fint været er i år, og at det er grunnen til at du ikke har på deg bunaden din. PS: Joggesko til bunaden, eller hudfargede strømpebukser er ulovlig. 

– Du må ikke ha på deg for mye sminke. 17.mai betyr en naturlig look. 

– Du må ha planer på kvelden. Grillfest eller middag med gode venner er obligatorisk. Gjerne med vin, og mye latter. (Husk å dokumentere det)

– Du må ha et ekstra antrekk. Man kan ikke gå i bunad hele dagen, så du må ha en kjole i tillegg som passer til å nyte 17.mai kvelden i godt selskap! 

– Kjøp inn nok drikke slik at du har bobler som varer hele dagen. 

– Du må unngå at sminken klumper seg eller blir flekkete. Ha ALLTID med noe du kan freshe opp sminken med! 

– Du må ikke ta på deg deodorant uten å la den tørke først. I følge ekspertene er det fy fy. 

IKKE bruk paraply. Det ødelegger hele antrekket. 

– Legg ut bilde på Facebook der du ønsker alle “GRATULERER MED DAGEN”. 

– Ha med deg gnagsårplaster. Kun urutinerte får gnagsår. 

– Hvis ikke du klarer å oppfylle disse kravene må du nesten bare bli hjemme, fortsette å lese på eksamen og være en taper. (Jeg vet at det er slik du føler deg)
 

Greit? 

 

Nei. Jeg bare tuller! Jeg er så lei av at det settes regler for hvordan man burde ha det på 17.mai. Jeg vet at det sitter enormt mange som føler seg ensomme, som føler at de ikke strekker til og at de ikke føler seg bra nok på en dag som 17.mai. Jeg stemmer for at man følger magefølelsen, feirer slik man vil og at man lar være å lese alle listene om “Hvordan du får en PERFEKT 17.mai”. Personlig er jeg ekspert til å ikke føle meg bra nok på slike dager, med tanke på at alle andre har det så mye bedre enn meg. 

Det er faktisk ikke obligatorisk å feire 17.mai, men ikke legg deg under dyna (slik jeg pleier) fordi du føler at du ikke klarer å fylle kravene og forventingene. 
Ikke drikk deg dritings for å ha en grunn til å dra hjem, eller for å passe inn (anbefales ikke, du trenger for så vidt ikke drikke i det hele tatt) og ikke bry deg om antrekk, deodorant triks og perfekte kaker. 17.mai handler om å feire grunnloven, stolthet og selvstendighet. For ikke snakke om ytringsfriheten!

I morgen skal du slippe snapper fra meg om hvor fantastisk jeg har det. Men det kan hende jeg sender deg en snap og sier gratulerer med dagen, av svette-ringene mine, av sminken som har klumpet seg, av gnagssåret mitt eller fra under dyna. Men, det vil være et tappert forsøk på at du ikke skal føle deg alene. 

God 17.mai, slik du velger å feire den! 

 

Følg meg gjerne: Facebook HER – Instagram HER – Snapchat Martinehalvs


 

// Marty

5 kommentarer
    1. Vel og merke, så er det folk som jobber for at mange skal få den “perfekte feiringen”. Jeg skulle ønske jeg hadde muligheten til å velge hvordan jeg skulle feire den, og blir faktisk litt irritert over alle de som klager så fælt. Jeg står innestengt på et kjøkken i flere timer, og de timene jeg ikke er det har jeg ingen å være med fordi alle har lagt sine egne planer.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg