I dag skal det være bra nok

31.12.15:

Jeg gråter. Jeg er sint. Jeg vil aller helst bare sove. Jeg er skuffet, fortvilet og misfornøyd. Jeg føler at jeg ikke strekker til, at jeg ikke er bra nok og at det er synd på alle menneskene som tilbringer tid med meg. Jeg får lyst til å kaste opp av bildene som popper opp på telefonen, alle hilsningene og alle festene. Æsj. Jeg prøver intenst å fortelle meg selv at de ikke har det så kult der de ligger fulle i vei kanten, havner i fremmede senger og sovner før fyrverkeriet er skutt opp. Jeg prøver å late som at jeg ikke bryr meg når meldingen fra venninnen min tikker inn på telefonen om at de rett og slett glemte å invitere meg.

“MARTINE. Skitt!!! Unnskyld, unnskyld. Jeg hadde HELT glemt at du var hjemme på nyttårsaften. Det var ikke meningen å ikke invitere deg. Jeg håper du får en fin kveld for det <3 Tusen takk for dette fine året med deg. Jeg er kjempe glad i deg.”

Jeg kaster telefonen ned i senga. Faen. Hun husket ikke på meg. Ikke denne gangen heller. “Ha en fin kveld”.
 

31.12.16

I år har jeg gruet meg like mye som i fjor til nyttårsaften. Mer enn til eksamen. Jeg har ikke fått invitasjonen jeg ble lovet i fjor i år heller. Faen heller. Jeg orker ikke. Jeg orker ikke å gråte. Jeg orker ikke være sint. Jeg vil ikke bare sove. Jeg vil være, jeg vil nyte og jeg vil oppleve. Jeg vil ikke sitte inne og syntes synd på meg selv. Jeg vil ikke gråte i dusjen, motvillig ta på meg kjolen til familiemiddagen og stirre ut i løse lufta, med den konstante følelsen av å ikke være bra nok. Jeg vil ikke.

I dag har jeg lyst til å være fornøyd. Jeg har lyst til å nyte det jeg er heldig å faktisk få være en del av. Jeg har ikke lyst til å se hva alle andre gjør, hvor kult alle andre har det og hvor fint alt ser ut, for uansett hva jeg sier – så påvirker det meg. Det gjør at jeg føler at det jeg gjør ikke er bra nok. Så i kveld, skal jeg legge bort mobilen, logge ut av Snapchat og heller fokusere på hva jeg selv får oppleve. Om det er film i sofaen, dans med venner, middag eller tidlig kvelden, så skal det jeg gjør, være bra nok. 

Jeg ønsker deg et godt nytt år, og jeg håper feiringen din også blir mer enn bra nok. 


 

Følg meg gjerne: men lover at det ikke blir noen oppdateringer i kveld. 

Facebook HER

Instagram HER

Snapchat: Martinehalvs 

// Marty. 

  1. Kjenner meg veldig igjen i det du skriver. Husk at du ikke er alene om å føle det slik! Ikke tro på alle glansbildene du ser av andre som ser ut til å ha null bekymringer. Det er ikke sant. Du virker som en flott jente, jeg håper du klarer å få en fin kveld uansett!
   Masse klemmer til deg <3

  2. Åh, tusen takk for dette innlegget! Jeg kjenner meg så utrolig mye igjen i det du skriver. De siste årene, og egentlig hele min ungdomstid, har jeg vært hjemme med foreldrene mine på nyttårsaften. Jeg har opplevd utfrysning og følt meg veldig ensom gjennom tenårene, noe som etter flere år førte til at jeg utviklet en spiseforstyrrelse. Jeg har hatet nyttårsaften og gruet meg til den, akkurat som deg, og det kommer jeg nok til å fortsette å gjøre en god stund fremover. Selv om jeg skal bort på middag i dag, minner denne dagen meg om andre vonde dager og om hvor få venner jeg har. Å se folk kose seg på snapchat, og å se bilder på instagram og facebook dagen etter, gjør ensomheten bare enda større og vondere. Det å vite at man ikke er alene hjelper veldig, og det er så bra at du tør å skrive om det mange andre ikke tør å snakke om! Tusen takk for at du deler, det viser så mye styrke og mot, og det er mange som er deg evig takknemlig. Jeg håper du koser deg i kveld, det skal iallefall jeg gjøre! Vi er BRA NOK 🙂 Stor klem

  3. Tusen takk for dette innlegget! Det hjalp på. Føler meg ganske ensom idag, så det å lese at andre har det likt. Håper du får en fin nyttårsfeiring ! <3 Klemmer til deg

  4. Det hadde vært en sann glede å kunne vært alene på julaften og nyttår, men hvert år blir jeg invitert og å si nei ansees som frekt. Jeg må derfor si jeg misunner deg som kan slappe av hjemme på nyttår og nyte friheten det innebærer å være alene.

  5. Da må du invitere deg selv, eller invitere noen hjemme hos deg. Det du ikke må gjøre er å skrive ett blogginnlegg om det, selv om oppmerksomhet på internett er som heroin for unge kvinner 😛

  6. Om du har andre venner å være sammen med (ref: dans med venner), så er det jo ikke så ille 🙂 Vi er nemlig mange som ikke har det heller. Da føles det nesten litt som et hån at noen syntes det er kjipt å ikke bli invitert på en nyttårsfest når de bare kan dra på en annen..

  7. Jeg kan ikke si at jeg har blitt invitert til noen nyttårsfester jeg heller, men for min del ser jeg fordelen med det da jeg får muligheten til å være hjemme alene mens jeg holder et øye med katten og slappe av. 🙂

  8. Du er ung, du vil delta i eget og andres liv.. Det er forståelig. Og jeg føler med deg.
   Men likevel er du utrolig heldig!
   Selv er jeg 56 år, og innvendig er jeg like ung som deg! -Klarer du å forstå det?
   Jeg er skilt, men har 4 barn i alderen 25-35 år.
   Julaften tilbragte jeg alene.
   Jeg gråt litt. Men det gikk bra.
   I dag, nyttårsaften, er jeg også alene. Det går sikkert også greit. I morgen er en ny dag!
   Det jeg så gjerne vil si til deg er: Tenk over hvor heldig du er som har familie å feire med!! Mange av oss har ikke det.
   Jeg skjønner GODT at du er skuffet – og UTÅLMODIG på livet -og anledninger til å “slå ut håret” sammen med venner og andre ungdommer!
   -Ved neste anledning kan kanskje DU invitere til en skikkelig fest?
   -Man må ikke alltid sitte og vente på at ANDRE skal invitere… Innimellom må man gjøre det selv!
   Men; kjære du: Jeg ønsker deg en fin nyttårsaften med din familie! -De er sikkert kjempeglade for å feire med deg ❤
   Husk: Man må SÅ for å høste!
   Klem fra Bente.

  9. Beklager men jeg forstår ikke. Det ser ut som om at alle skriver nå om ensomheten alle bloggerne føler. Det er vel det som er in å skrive nå. Jeg har nå 15 juler som jeg har vært alene, dette gjelder også nyttår. Det er ingen som har ringt eller sendt en sms. Ingen julegaver eller middager sammen med noen. Skal ikke på fest i kveld eller få besøk av noen. Gråter jeg av den grunn? Nei, for dette er bare en helt vanlig dag for meg, det er slik hele året. På de siste 3 år er den 1 person som har vært her inne hos meg og det var en elektriker som skiftet strømmåleren. Veldig bra at det er fokus på ensomhet nå i høytiden, men ikke glem resten av året. Hvis dere kjenner noen så ring og si noen ord. Jeg kjenner ingen som jeg kan ringe, men jeg ønsker alle et godt nytt år.

  10. Håper du får mange nye gode venner i 2017, og at du får tatt et skikkelig oppgjør med alle de falske “vennene”. Ikke fortvil. Det er venner nok til alle der ute. Du vil også bli noens bestevenn 😊

  11. Join the club. Nå er jeg midt i 30 årene. Foreldre har flyttet til utlandet. Så i kveld blir det nok bare å prøve å se film. Har prøvd å hinte til bekjente at jeg ikke har planer i dag. Men egoisme står dessverre veldig høyt i dag…..
   Håper å skrive dette letter litt på trykket. Er veldig kjipt dette. Håper dagen går over fort. Har handlet inn vin, men tror jeg står over den i dag. Varmer opp joikakakene og får prøve å se film.
   Får ihvertfall si godt nytt år til dere her.

  12. Det er oppskrytt å være sammen med andre. Mye bedre å lese en god bok eller å se litt på en god film.

  13. Ikke syntes synd på deg selv! Det er det dummeste man gjør! Hvert år har jeg altid hengt på en venn til deres feiring! Når jeg endelig kjøpte meg hus og skulle invitere en gjeng til meg, problemet ble at alle de invitere (som hadde sagt ja) valgte å reise på nyttårskryssning i stede!
   Så min løsning ble en bedre middag til meg selv og en bra film!

  14. Hei! Veldig godt skrevet. Takk for at du setter ord på det og viser at det er flere unge voksne som gruer seg til nyttårsaften, føler seg ensomme og ikke blir bedt med på ting. Jeg føler det likens, og sosiale medier er skikkelig dritt på sånne høytidsdager hvor “alle” har det kult og bra, men ikke du. Håper du får en fin kveld, og at 2017 blir bedre for alle oss som har det slik du beskriver 🙂 Godt nytt år!

  15. kanskje du faktisk er slitsom å være med, på en eller annen måte? Kanskje du bare omgås “haters” som ikke vil dele oppmerksomhet med deg der de skal være? Jeg kjenner deg ikke, og kan ikke dømme, ingen kan, men du kan selv analysere ting for å finne ut hvor problemet ligger, og fikse det, om du ser på det som et problem.

  16. Hvorfor sutre over manglende invitasjoner???? Stell i stand nyttårsfest sjøl og inviter venner, familie, naboer og kolleger. Hvorfor er det slik at du bare “sitter på rævva” å venter på invitasjoner som uteblir, for så å synes synd på deg sjøl. Unnskyld meg men her har jeg null sympati

  17. Tips: slutt å være i jentemiljø! Dere har sikkert hørt fra voksne damer og eldre jenter om hvor slemme mennene er og hvordan de stenger dere ute fra de feite jobbene sine og at jenter blir skvist ut fra de feite topojobbene sv menn – Hvor tror dere de toskene har den oppfatningen av menn fra!? Jo – fra seg selv, sine egne jentevenner og venninneflokk! De kjenner ingen menn eller gutter! De tror at guttene er akkurat som de selv – at de tisker og baksnakker og bitcher og fryser ut! 😀 Det er f meg latterlig! 🙂 Så jenter: kom dere ut av det ekle bitche-jente-jeg bare er sånn jeg-jentemiljøet! 🙂 Bli venn med guttene! Da slipper dere sånnt drit! Dere vil få venner for livet, gode kontakter, flott nettverk og feite jobber! 🙂 Så slipper dere å leve resten av livet og bitche rundt og vise rompa for å få designerveske! 😀 Trust me! Jeg valgte guttene! 🙂 Har aldri angret! Godt nyttår! 😀

  18. Hei Martine.
   Ønsker deg et riktig godt nytt år. Vit at det er mennesker rundt om i hele verden som kan kjenne seg igjen i det du skriver. Ensomhet er forferdelig tungt og ikke minst flaut. Takk for at du skriver så åpent om dette viktige temaet.
   Jeg ønsker herved å sende en åpen invitasjon for hele 2017, men særlig nyttårsfesten 2017. Jeg bor i Bergen, men det er heldigvis god tid til å planlegge.
   Ha en fantastisk kveld sammen med familien.
   Varm klem fra Bergen 🍸🍾

  19. Ærlig talt, kjære deg! Det du kommuniserer til oss alle er at de du tross alt skal få lov til å være med i kveld egentlig ikke er “gode” nok for sånne som deg.. Hva er det du innbiller deg? At det er en menneskerett å få invitasjoner til grupper/gjenger hvor du kanskje egentlig ikke hører hjemme.. Du vil gjerne bli assosiert med disse, men av diverse grunner virker det på meg som du ikke har et opplagt medlemsskap. Det er for lite som binder dere sammen – det er ikke mer mystisk enn dét! Dere unge må innse at hele verden ikke står i kø for å tilfredsstille deres ønsker og behov for oppmerksomhet til enhver tid. Du får ingenting gratis – du må faktisk yte for å nyte! Du må gjøre noe selv for å oppnå dine mål – enten det er å tilhøre den rette vennegjengen eller få den og den jobben! Wake up, girl!!

  20. Sitter alene selv, 26år. Mye skyldes litt angst, men i år satt jeg meg i bilen og kjørte opp på hytta og gjør det beste ut av det. Blir vell dritings pga slippe å tenke men i morgen blir det lang lang tur på fjellet😀

  21. Kjenner meg så alt dor godt igjen i hvordan du har det,, og det føles ikke godt. men jeg håper du får en fin kveld og gjør det beste Ut av kvelden.
   Ønsker deg et riktig godt nyttår, og håper du får et godt år.

  22. Kjenner meg igjen i dette. Ligger selv i sengen nå og blar gjennom facebook og snapchat, ser hvor gøy alle vennene mine har det.. føler meg rett og slett mislykket.
   Men etter jeg leste dette så føler jeg meg litt bedre,tusen takk <3

  23. Kjenner ikke din historie men kjenner meg igjen i din situasjon. Mitt råd: flytt til annen del av landet for studier, vær aktiv allerede fra fadderuke og gjennom studietiden. I typiske studentbyer stiller de fleste likt og du har muligheten til å møte folk med samme interesser og har flere år på å bli godt kjent. Fant min kone og venner for livet.
   Stå på!

  24. Her blir det å vente på å se fyrverkeri fra taket på hotellet aleina mens det er masse indere rundt som danser til indisk musikk..for jeg er nemlig alene i Dubai pga jobb. Og det er helt greit det, for det er ikke første nytt år jeg venter på alene. Men blir bra nytt år det er jeg sikker på! Så bare nyt kvelden uansett alene eller med noen 🙂 Godt nytt år ! 😀

  25. Folk må slutte å sutre sånn for alt mulig. Jeg sitter her alene på nyttårsaften og har spist big one til middag, men klager ikke av den grunn.

  26. Det er hva du gjør det til. Jeg Har mistet min mor og far og mine søsken har sin familie og venner. Jeg klager ikke selv om jeg er alene. Ellers i året er jeg i lag med alle. Og jeg liker litt stund for meg selv. Da kan jeg gjøre hva jeg vil og ikke tenke på noe. Tror noen må begynne å våkne det er da ikke noe å klage og syte for!!! Bruk fantasien og finn på noe.

  27. Første gang iår jeg ble bedt på fest på 15+ år i år, men da er jeg selvfølgelig så sliten at jeg rett og slett ikke ikke orker både mentalt og fysisk. 🙁 Men var hyggelig å bli bli bedt da selv om han som ba meg ikke ville ha gjort det hadde han ikke vist at jeg sliter litt ekstra om dagen. Det skal ikke MYE til for oss “ensome” for at vi skal føle oss litt velkomne av våre “venner” spesielt i hverdagen. Høytider og Jul osv. er ikke egentlig problemet for da skjønner jeg at familie er første prioritet for de fleste. Det er hverdagen de andre 340 dagene i året som er værst å ikke bli “tenkt” på. Men når det er sagt så har jeg aldri følt meg SÅ alene som på Julaften med familiemiddagen hvor jeg fortsatt er den “rare” onkelen som bor alene og som ungene og svigers til brodern må ta hensyn til og passe på å ikke “slite” meg ut så JEG skal bli sur. Ender stort sett i at de andre blir sure og jeg bare smiler og prøver å gjøre det beste ut av det når unga får kjeft for å mase og gjøre som unger gjør i liten alder.

  28. Så overfladisk at det er flaut…. Enda verre at noen ser det du uttrykker som noe annet en selvsentrert, selvmedlidende og patetisk. Se deg rundt i samfunnet. Det er fullt av personer som er mutters alene uten samboere, kjærester eller noen i det hele tatt. Da blir det for dumt med din sutring!!!!

  29. Gjør noe med det da, istedenfor for å sutre til verden for sympati.. grow a backbone… Bloggere er bare sutre unger med et eksponering s behov.. get a real life og slutt å bare skriv om problemet ditt som egentlig bare er deg

  30. Jeg kjenner meg godt igjen i det du skriver. Jeg har også opplevd å bli glemt. Nå klarer jeg heldigvis å gjøre som deg, nemlig å fokusere på alt som faktisk skjer i nuet.
   Jeg ønsker deg en fin kveld! Og godt nyttår! 🙂

  31. Hei Martine!
   Jeg har lest bloggen din en stund nå og vil at du skal vite at du ikke er alene om å føle deg ensom og uten nære venner. Jeg har de siste halvåret bodd et godt stykke unna familie og mine kjære på grunn av studier og jobb. Dette var et bevisst valg fordi jeg hadde behov for en forandring, og derfor tok jeg muligheten som kom til å flytte 8 timer unna hjembyen. Likevel har ikke dette vært like vellykket som jeg skulle ønsket. Jeg har ikke fått disse nære kontaktene og vennene i denne nye byen og føler meg rett og slett veldig ensom i hverdagen. Etter en fin juleferie hjemme med familien, måtte jeg reise tilbake på hit på grunn av arbeid. I førsten følte jeg at dette var greit ettersom jeg skulle jobbe både i dag og i morgen, men nå som jeg sitter her skulle jeg ønske at jeg var hjemme med mine nærmeste. Skulle ønske jeg kunne gi noen en klem å si godt nyttår, men slik er det ikke. Dette er ikke noe jeg kan gjøre noe med akkurat nå og vet at neste år blir det forhåpentligvis annerledes.
   Planen er å sitte inne i kveld med film og slappe av, prøve å kose meg i eget selskap. Ha fin kveld og et godt nytt år!
   Om du trenger å snakke med noen er det bare å ta kontakt

  32. Jeg har laget min egen tradisjon på nyttårsaften. Leier meg inn på hotell, lager meg et prosjekt og sitter der og slapper av. Stueforandring i alle fall. Var også på aromamassasje i dag. Om jeg har det topp? Nei, ikke som den gangen jeg var en del av gjengen som feiret nyttår sammen for mange år tilbake. Men for meg er det ok. Slippe å henge på søskens familier, men heller ha egen tradisjon.
   Ønsker deg et godt nytt år. Kanskje du kan invitere noen neste år?
   LAG ett godt nytt år 🙂

  33. Skjønner ikke helt, virker nesten som du velger å være alene, og da er det vel ikke så synd på deg. 😪😑. Hvis det er tilfellet, at du bare leker prinsessen på erten-leken, så kan du vel heller offer de en tanke som er alene i dag og ikke har noe valg.

  34. Jeg føler kanskje du trenger noen nye venner. Som er Inkluderende. Personlig har jeg ei vennine som aldri svarer og sender ting når det passer henne, svarer jeg får jeg ikke svar. Men jeg inviterer henne alltid uansett. Fordi hun kanskje trenger at noen er det og ikke gir “henne opp”
   Du virker å være ei veldig kule jente. Du fortjener gode å inkluderende venner:)

  35. Det var leit å høre. Husk at dette er en veldig vanlig hendelse. De fleste har nok opplevd noe lignende.

  36. Takk for at du skriver om dette! Etter middag med mamma var jeg og alene hele kvelden, det var litt trist, men det blir jo litt som man gjør det til, som du sier. Med god innstilling blir det alltid litt lettere:) Klem

  37. For det første så burde du kanskje sosialisere litt mer enn å være den alltvitende på blogg. Det å ha en blogger som venn er sikkert litt slitsomt siden du mener så sterkt om alt og mååå få det ut. En tanke irriterende og slitsomt siden sikkert ikke alle er enige med deg. Hvis du vil på fest så får du begynne å jobbe med det sosiale, i møte ansikt til ansikt, og ikke bare på mail, chat eller twitter.
   Jeg tror du nå spiller på ensomhetsgreia som farer igjennom media rundt jul og nytt år. Du er vel bare en klikk…. du som alle andre bloggere. Du har jo venner, verre med de som ikke har det engang.
   Så til slutt, det er ikke så farlig å være alene nyttårsaften om du trives med det ellers i året. Hvis ikke, ring vennene dine da og inviter ut i ny og ne og ikke vent at alle skal løpe etter deg. Da blir det nyttårsfest for deg også om det er drømmen.

  38. Heia deg Martine! Du er veldig modig som dele sårbare følelser. Og alle andre som stiller spørsmålstegn og “kritiserer” Martines tanker og følelser… det er veldig uvist gjort! Det er alltid noen i verden som har det værre enn en.. det vil ikke si at man ikke kan dele det man kjenner på. En ting er hva man føler, en annen ting er hva man gjør med det. Om dere leser litt lenger ned på bloggen til Martine står det jo en lang liste over masse flott hun skal gjøre! Takk for at du deler Martine! Prøv å overse alle kommentarene som ikke er til oppbyggelse.. klem

  39. Var også alene nyttårsaften og elsket det!
   Har ennå ikke fått noen nyttårshilsner fra de såkalte “vennene” og kommer ikke til å sende noen til de falske “vennene”.
   Har vært på utallige nyttårsfester der alle skulle være påtatt festglade og kl 24 skulle vi klemme personer vi egentlig ikke kan fordra.
   Kuttet det hele ut for noen år siden og satser 100 % på kjæreste som er på jobb og familie som bor på en annen kant av landet, samt noen ekte venner som lå i influensa.

  40. Kjenner meg helt igjen i det du skriver, har holdt meg unna sosiale medier på nyttårsaften. Jeg prøver å si til meg selv at det bare er oppskrytt. Synes også det er vanskelig når alle har en årsoppsummering på face, og de har gjerne både giftet seg, fått barn og kjøpt hus. Mitt liv har ikke forandret seg.

  41. Er møkk lei hysteriske nyttårsfester og såkalte “venner” som skal kysse og klemme nyttårsaften men som oppfører seg som back stabbing bitches resten av året – er såååå hyggelige når vi møtes men som prater drit om deg når du vender ryggen til. Og naturligvis med 2000 “venner” på facebook som “hyller” når man sier og gjør et eller annet tåpelig.
   Og nyttårsfesten som er “så fantastisk” men alle lurer på hvordan de skal få taxi hjem..
   2017 skal bli sorteringens år – vekk med de falske og satse på de få og ekte.

  42. Sitte alene og samtidig være i dårlig og kjedelig selskap. Merkelig! Du hadde jo ALLE muligheter til gjøre som du ville. Uforstyrret! Istedet setter du deg ned og sutrer?

  43. Kjære dere som tar dere tid til å trolle på nettet. Jeg er intet annet enn fascinert. At dere gidder å gå inn her for å rakke ned på et så gjenkjennelig innlegg? For det er vel det det er – gjenkjennelig. Martine setter ord på noe mange føler og hva får hun? Folk som leter etter flest mulig feil ved innlegget. Patetisk!
   Dere ber henne om å slutte å sutre og følger opp med en “hør på min historie, den er mye verre enn din!”?
   Jeg gjetter meg til at Martine IKKE er ute etter trøst eller dårlige råd. Jeg gjetter (med sterk overbevisning) meg til at hun er ute etter noe så enkelt som gjenkjennelse. Er ikke det ganske innlysende?
   Er ikke det egentlig ganske generøst?

  44. Du ble ikke invitert i fjor og du ble ikke invitert i år. Kan årsaken være at du aldri inviterer noen selv?

  45. Du har i det minste en venn som glemte å invitere deg.
   Slutt å syntes så synd på deg selv og gjør noe med livet ditt i stede for å klage på at ingen andre gjør noe med ditt liv for deg.

  46. Dette traff meg hardt. Det er så trist at vi må ha det slik.. jeg er så glad jeg er ferdig med vgs og ikke må være rundt de “vennene” som liksom glemte å invitere meg, men det er vondt å høre at de fortsatt er sammen og feirer. Nyttårsaften er oppskrytt – en koselig middag med familien kan være like bra. Vi har så store forventninger til denne dagen, og det ødelegger for oss. Men – de som glemte å invitere deg gjør det nok under andre anledninger også, kanskje de ikke er til å samle på? Jeg droppet disse vennene. Håper du hadde en fin kveld for det.

  47. Ærlig talt. Her sitter voksne mennesker av noen nettroll og rakker ned på en ung, ensom jente som faktisk tørr å innrømme at hun ikke får noen invitasjon og som sitter hjemme hjemme med familien sin på nyttårsaften. Hva er galt med dere?! Hva får dere til å trampe på ei jente som helt åpenlyst allerede ligger nede? Ta dere sammen og tenk litt over hva dere skriver. Nettvett gamlinger! Dere snakker om at det er så jævlig enkelt å gjøre noe med ensomhet, men jeg tror de som er mest ensomme her er dere! Så dette er til alle dere stygge nettroll der ute; jeg håper karmaen biter dere i ræva og at dere får et ordentlig møkkaår! Til alle dere andre, inkl. deg Martine; godt nyttår! 🙂 Håper 2017 blir et bra år.

  48. Nå begynner dette “ensomhetskortet” å bli vell oppbrukt, synes du ikke? Venner kommer ikke flygende på døren, det gjør ingenting her i livet. For å få penger, må man jobbe for det. Sånn er der med alt i livet. Kanskje det er på tide å ta opp telefonen å ringe å ringe selv. Ta litt initiativ da 😊

  49. Ja ærlig talt Margrethe……… Nettroll, rakker ned, tråkker på noen som ligger nede, gamlinger osv. Har du spist hoggorm til middag. “Gamlinger” har faktisk vært ute ei vinternatt før og har livserfaring. Her er det ikke snakk om å tråkke på noen som ” ligger nede ” Martine som alle andre må kunne tåle å høre at hun faktisk kan gjøre noe med ensomheten sin sjøl. Om man føler seg tråkket på av å få høre gode råd, ja da har man større problem enn ensomhet. Martine kunne selv invitert til nyttårsfest. Kunne rett og slett ha invitert andre ensomme sjeler blandt leserne sine, så hadde hun slått to fluer i en smekk. Å det finnes ingen unnskyldning for å ikke gjøre det. Om leiligheten/huset hennes er forlite, så leier man inn ett lokalet å har spleisefest. Poenget mitt og mange andres, er at Martines ensomhet er på en måte sjølforskyldt og kan gjøres noe med. Di som skikkelig venneløse, null sosialt nettverk, lite og ingen familie………Det er di som lider, for di klarer ikke å komme ut av ensoheten sin. Så for meg så blir dette primadonna nykker over ikke å bli invitert på di kule festene med di kule folkene. Forøvrig, så vil jeg si til Martine, at jeg har ingenting imot deg og håper du kommer utav ensomheten din den ene eller andre veien.

  50. Margrete – du må på et kurs for å temme sinnet ditt. Det er lov å beholde hodet kaldt.
   Du får ingen sympatier med mobbing av “gamlinger” og “nett-troll”. Du er selv et nett-troll og kommer med 100 % sikkerhet å bli gammel en dag. Det går fortere enn dur tror.
   Men selv mener jeg hun har lov å klage på dårlige venninner som “glemmer” å invitere henne. De har ikke glemt det – det er gjort med overlegg.

  51. Nettroll? Vel, når man skriver en blogg som er offentlig og legger ut meninger så må man forvente at noen har andre synspunkter og meninger. Jeg personlig tror at blogger dro ensomhet følelsen sin langt og fikk dermed reaksjoner av den grunn. Det at noen ikke er helt enig eller støtter blogger betyr ikke at dette er nettroll eller gamlinger. Det at Margrethe går ut å ønsker alle som ikke legger seg nesegrus ned i beundring av blogger eller er helt enig med Margrethe et møkka år gidder jeg ikke en gang å kommentere.
   Tror kanskje at de som har venner og som “føler” seg ensom burde ta opp telefonene og ringe noen som de ikke har sett eller snakket med på lenge. Kanskje dere kjenner noen som er litt mer ensom enn dere føler dere.
   Jeg vil faktisk gå så lang å komme med en uhørt oppfordring, hva med å gå å besøke noen.

  52. Syns det er på tide at folk begynner å ta litt mer ansvar for sitt sosiale liv. Du er ikke utstøtt, du har venner, men gode venner må du jobbe mye hardere for! Vil du ha folk til å stille opp? Gjør du det selv? Arrangerer du fester? Du kan ikke forvente å få slengt invitasjoner etter deg. Det er ikke sånn den voksne verden fungerer.
   Ensomhet er ofte ufrivillig, men det virker som om du er skyld i din egen ensomhet. Jeg blir provosert. Gjør en egeninnsats. Dersom du alltid utelates av vennegjengen, bør du heller tenke gjennom hvem som er dine virkelige venner. Jeg har ikke noe imot deg, men ta deg litt sammen. La 2017 bli et år hvor du tar ansvar for å jobbe mot ensomheten! Du er ressurssterk! Vis det!

  53. Hei,hadde vært interessant med et oppfølgingsinnlegg her etter å ha snakket med venninnen din som ikke inviterte deg. Regner med at hun leser bloggen din? Føler hun seg dum i dag? Har hun gjort noe for å veie opp? Hva synes hun om at du skrev om dette? Stor klem 🙂 (og PS. Det er ingen skam og ta kontakt med folk å invitere seg selv :))

  54. Kjære vene… dere som kritiserer her… SERIØST! Jenta har jo allerede TATT grep med det hun skriver!
   STÅ PÅ, MARTINE! Gi deg sjøl stadig nye mål. Fortsett med å utfordre deg selv! Fortsett med å grave etter din egen styrke i jeg-et ditt! Dette fikser du! 🙂 Ikke glem at du faktisk er mer en nok, bare i kraft av deg selv, og gi du bare beng i dem som prøver å dra deg ned. De er ikke verd energien du bruker på å tenke på dem.
   Forøvrig så ønsker jeg deg et heidundrende godt nytt år, og en diger, varm, god nyttårsklem sendes deg fra meg gjennom cyber’n! <3 Hilsen Heidi

  55. Hei Martine!
   Eg vil først av alt sei at eg syns da e bra at du fronte temaet ensomhet. Da e et tema som e “tabu” for mangen å ekstremt vanskelig å snakka om for dei som slite med da.
   MEN, å da e et stort men, eg klare ikkje å få sympati med deg itte tv2 innslaget du var med på eller itte å ha lest på bloggen din.
   Grunnlaget for at eg skrive da?
   1) Du har ein støttande familie
   2) Du har ein fantastisk samboer
   3) Du har vært på tv i programmer som “Sykt perfekt” og “Top model”
   Å når du i tillegg skrive om vennene som “glemte” invitasjonen igjen, så begynne eg å lure på deg som person. Tror du ikke at du skremmer bort nåverende å framtidige venner med innleggene som henger ut de som ikke er med deg? Eller tror du at du får flere venner av å stikke deg frem hele tiden å rope høyest?
   Istedet for å hele tiden søke andres aksept, så er det kanskje på tide å sette pris på de få du har i livet? Det er selvsagt helt opp til deg, men eg trur du bør tenke deg om at det er en mulighet for at det kanskje det er noe du gjør feil rundt eller mot de vennene du har. Refleker litt over dine egne egenskaper å personlighet, så kanskje vil det ordne seg etterhvert.
   Ps: Ser du takker alle som skriver positivt tilbakemeldinger eller tar deg i forsvar om noen skriver litt negativt her i kommentatorfeltet. Hvorfor tørr du ikke å ta ein debatt som faktisk skriver saklig MOT deg? Du er sikkert en kjempe jente, men sånn som du stikker deg frem, er venner eg ikke vil ha.
   Uansett-lykke til videre

  56. Jeg sitter med en følelse at mange har det slik. Men hvorfor er det ingen som spør. Kan dette være en bieffekt av den såkalte curlingforeldrenes arbeide? Allerede i 90-tallet fikk vi et begrep som ble kalt curlingforeldre. Se for deg curlingspillet der en mann sender en sten bortover isen, og hans medspillere som løper foran stenen og feier isen slik at stenen skal skli bedre. På samme måte har foreldre feiet til side alle negative ting i sine barns oppvekst slik at deres liv skal bli bedre. Kjenner også en mor som “jukset” i kortspill og brettspill slik at barnet alltid vant. Årsaken var at barnet alltid ble lei seg om det tapte.
   Resultatet er at vi har fått en generasjon med mennesker som faktisk ikke har hatt motgang i det hele tatt. Og når de som voksne faktisk opplever litt motgang så oppleves det som et PTSD, et posttraumatisk stressyndrom. De vet rett og slett ikke hvordan de skal forholde seg til motgang. Og venner som faktisk glemmer å invitere venner er en del av den egoistiske oppveksten. De vet rett og slett ikke hvordan de skal forholde seg til andre mennesker.
   Eventuelt så er dette faktisk internettgenerasjonens traumatisme. De er så isolert i dagliglivet at de rett og slett ikke har et sosialt nettverk annet enn på facebook der alle pusser fasade og tror alle er venner. I virkeligheten er de ikke venner i det hele tatt og dermed lite sosiale. Jeg forsøker å si til min datter som sitter og ser på serier på Netflix dagen lang at den hvite ridderen kommer faktisk ikke her på døra og ringer på. Du må opp fra sofaen og ut for å møte noen.. Men prater da til en vegg…

  57. Fy flate jeg blir så provosert av enkelte av disse innleggene her. Man kan faktisk føle seg ensom selv om man har mange rundt seg. Det at faktisk folk tørr på sette ord på der er bra. Altfor mange negative kommentarer. . Hva er det med folk?

  58. Så fin kjole, kan jeg spørre hvor den er fra? Hev deg over de negative kommentarene som kommer inn. Syns det er tøft at du velgerne skrive om dette<3 er nok mange som kjenner seg igjen <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg