Penisforlenger og ny en panne

Categories Blogg

Penisforlenger og ny en panne

Kjære frue, du som er fylt med restylane, botox, silikon og plater steder jeg ikke visste det var mulig å fylle en gang – hvorfor tier du i botoxdiskusjonen?

Kjære finansmann, du som løper i designdressen din, med den dyre klokka di og kjører i den eksklusive kompensjonsbilen din – hvorfor tier du i stressdiskusjonene? 

Kjære tante, du som kun drakk smoothie, dro på spinning hver kveld og aldri deltok på familiemiddagene – hvorfor tier du i spiseforrstylelsesdiskusjonene? 

Kjære lærer, du som plutselig forsvant, du som alle sa prøvde å ta livet av deg og du som aldri kom tilbake – hvorfor tier du i psykologdiskusjonene? 

Kjære frue, alle vet jo at du fyller deg med plastikk. Kjære finansmann, alle vet jo at du stadig møter veggen. Kjære tante, alle vet jo at du før kastet opp hver dag og ikke klarte å spise. Kjære lærer, alle vet jo at du ikke takler hverdagen og at du er avhengig av psykologhjelp. 

Så hvorfor kan ikke dere være ærlige? Hvorfor kan ikke dere fortelle? Kanskje det hadde vært litt lettere for oss hvis dere hadde snakket og informert om hvordan ting er? Kanskje det ikke er 20 åringene som burde herjet i botoxdiskusjonene – når dere er like ille? Kanskje 15 åringene som går på antidepressiva hadde hatt en litt lettere hverdag hvis pappa, onkel, bestefar eller gud vet hvem sto frem og sa at det er normalt å være stressa, ha tøffe dager og tatt opp kampen sammen med de? Kanskje kroppspresset blant de som sliter hadde blitt bedre hvis en voksen, sånn som deg, kjære tante hadde stått frem og kjempet litt i mot dette enorme presset du later som du aldri har vært fanget av? Kjære lærer, kanskje terskelen vår for å søke hjelp hadde vært litt lavere hvis du hadde vært villig til å stå frem å si at det faktisk er normalt å trenge og snakke med noen og søke hjelp? 

Kanskje dere i foreldregenerasjonen bare har dukket unna, kjøpt dere en penisforlenger, rynkefri panne, og latt være å prate – og at det har hatt en påvirkning på oss, som tar opp kampen dere kanskje burde tatt for oss – eller som vi hvertfall burde tatt sammen? 
 

 

Følg meg gjerne på Facebook her

Og Instagram her 

#nettavisen 

 

– Marty

6 kommentarer

6 thoughts on “Penisforlenger og ny en panne

 1. Kjære Martine.
  Du kritiserer vel mye på denne bloggen. Du kommer med tildels usaklig poeng, ogjeg tror veldig mange reagerer på de i overkant sterke meningene om ting som ikke er helt utenkelig. Kan du vær så snill og slutte å kritisere alle andre generasjoner og gjøre oss til en stakkarsmeg-generasjon.

 2. Hei!
  Som representant for foreldregenerasjonen skal jeg prøve å gi noen mulige svar.
  A. Den stressa mannen gjør det kanskje for å tjene nok penger til å betale blant annet slalåmutstyr, PC, klær og mat til barna sine? En god, varm bolig og en bil å frakte ungdommene i, er heller ikke gratis.
  B. De eldre kvinnene som betaler oppstramming og utfylling føler vel at en tidligere stram og ok kropp mister spenst og får rynker. Ikke like lett å takle det bestandig. Om de angriper unge jenter som med deres ungdommelige skjønnhet, allikevel legger seg under kniven, kan det kanskje skyldes en tristhet over egen tapt ungdom?
  C. Spiseproblemer er vel i seg selv så ømtålig og vanskelig å snakke om, og kanskje særlig innad i familien, at det er vondt å lufte med en ungdom. Kanskje man også er redd for å skape bekymring for mammas/onkels helse?
  D. Hadde det vært meg som sluttet i jobben og prøvde å ta livet av meg, tror jeg terskelen for å lufte det med ungdommer ville være høy, og fagpersoner vil nok være å foretrekke for alvorlige psykiske problemer.
  Jeg ble nok litt provosert av innlegget ditt, og mitt svar er preget av det. Selvsagt ønsker jeg åpenhet om de temaene du tar opp, men kjenner også på at noe er for personlig, og at det faktisk kan være greit å skåne dere ungdommer for en del av det vi voksne har med oss i bagasjen. Men spør…kanskje får dere et ærlig svar?
  Elin.

 3. Anonym: Hei Elin! Takk for at du tok deg tid til å lese innlegget og svare meg. Setter stor pris på det – og det er jo derfor jeg også spør. Som du sier, hvis vi spør, så får vi kanskje også et ærlig svar 🙂 Ønsker deg en god helg.

 4. Kommentar til Elin: jeg kan forstå at noen ting er veldig personlig. Likevel, mener jeg det kommer ikke noe godt i å “skåne” oss ungdommer. Fordi en dag, kommer vi kanskje til å gå igjennom akkurat det samme. Vi er mennesker alle sammen. Da hadde vært godt å vite at det man er ikke alene med å ha negative tanker. Og at det kommer til å bli bedre. Jeg håper indelig at foreldregenerasjon tørr å dele sine egne opplevelser 🙂 Hilsen jente 19 år.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *