hits

mai 2018

Jeg ender nok opp naken!

Det er den tiden på året igjen. Den tiden på året der de tjukke genserne skal pakkes bort, der klærne skal av og bikinien på. Og hvis du er en sånn som meg, som bruker opp bikiniene dine hver sesong og derfor trenger en, to, eller fire nye bikinier hvert eneste år...

Oh boy. 

Hvert eneste år må jeg kvinne meg opp til å gå inn i landets butikker, vrenge av meg klærne og dra med meg de bikiniene jeg syntes er fine inn i prøverommet. Prøverommet som viser frem hver eneste valke og cellulitt jeg ikke en gang var klar over at fantes. Og det er like frustrerende hver eneste gang.

Faktisk lurer jeg på om bikinishopping er på topp 10 lista mi over ting jeg hater. For nei, jeg hater ikke bikini, sol eller sommer... Det elsker jeg faktisk så høyt at jeg nærmest går rundt i en konstant lykkerus i disse dager. Jeg hater bare det å finne en bikini, eller tre som jeg føler at passer meg og som jeg føler meg fin i på stranda. En som ikke viser frem alt annet enn streken i rumpa eller niplene mine. For det vil jeg faktisk aller helst ha i fred! Tro det eller ei. 

Jeg er en stor dame. Jeg er 1.80 cm høy og jeg er alt annet enn en størrelse small. Jeg er bred over skuldrene, jeg har både rumpe og hofter. Jeg smiler stort sett hele tiden og jeg er relativt fornøyd med det jeg har fått utdelt. 

Det jeg derimot ikke er så fornøyd med er hvor små og smale mange av bikiniene som selges er. For selv om jeg ser ut som jeg gjør, så vil jeg også ha fine bikinier. Jeg vil ikke måtte bruke fire ganger så mye penger som en annen, kun fordi at puppene mine er store eller fordi at rumpa mi er bred. Jeg vil ikke gå med "mammabikinier" (nei, ikke noe galt med det) når jeg er 20 år og jeg vil også være deilig på stranda! Selv om jeg ser ut som jeg gjør (Noe som faktisk er ganske normalt). 

Jeg har langt i fra landets største pupper, og det sier litt når 90 % av bikiniene viser, skivser eller moser puppene mine. Og jeg kan være enig i at kløft er tøft, men det er fint om det ikke er mer kløft enn bikini. 

Hvis jeg skal være helt ærlig så vet jeg ikke helt hva jeg skal gjøre med det såkalte bikiniproblemet mitt, så hvis dere plutselig ser en naken dame som tar bomba fra landets brygger, som soler seg på terrassen eller kjøper is i kiosken... Så er det nok bare meg. For jeg ender nok opp naken. 

Æsj, jeg HATER bikinishopping. 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs

// Marty

 

Er det greit å komme på jobb i dette?

Jeg har akkurat spist lunsjen min foran reprisen av God Morgen Norge. På skjermen har det blitt diskutert hvordan man burde kle seg på jobb etter at sjefredaktøren i den danske avisen Jyllands-Posten for noen uker siden sendte ut en mail til alle de ansatte om hvilke kleskoder han forventet at de skulle følge. Han skrev blant annet at kvinner gjerne kan kle seg i knelange kjoler, men ikke miniskjørt og hotpants. Det har skapt en stor debatt, og en ansatt har til og med påstått at det er brudd på menneskerettighetene. 

Personlig er jeg en av de som mener at man skal kunne kle seg i akkurat hva man vil og det man føler for. Jeg mener at antrekket du velger å bruke i utgangspunktet ikke har noen ting å si for hvem du er som menneske, men i jobb så representerer man noe annet enn seg selv og man skal ha en viss seriøsitet, og miniskjørt mener jeg sender signaler på jobb - Som ikke hører hjemme. Det er en stor forskjell på jobb og fritid og antrekk du velger å ha på deg sier jo noe om seriøsiteten din. Og det er de færreste jobber jeg kommer på, der jeg tenker at miniskjørt er greit. 

Jeg og noen venninner diskuterte faktisk dette i fjor sommer. Vi var nemlig på shopping og i en av butikkene vi var innom gikk tre av de ansatte med klær jeg personlig mener hører til stranda. En av venninnene mine argumenterte med at butikken selger klærne jentene har på seg og at det derfor var greit. Men butikken solgte også bikinier, men det er jo ikke sånn at jentene brukte det, selv om butikken solgte det. 

Jeg mener at miniskjørt, bare mager og dyp utringing ikke hører hjemme, nærmest i hvilken som helst jobb. 

Måten vi kler oss på og hvilke kleskoder vi følger på jobb har jo ofte noe å si om hvem vi er og hva vi er. Det har noe å si om hva vi ønsker, hva slags ærend vi har eller hvordan arbeid vi skal delta i.

Vi skal selvfølgelig kle oss for sommeren, også på jobb, men det er fullt mulig å kle seg lettere og mer sommerlig, og fortsatt kle seg anstendig - Både for kvinner og for menn.  

Jeg har aldri sett pappaen min dra på jobb i shorts, men det er ingen som er så glad i å hive buksa og hoppe i shortsen så fort han kommer hjem fra jobb. 

Som sagt... Det er jo faktisk forskjell på jobb og fritid! Og det er jeg innmari glad for. 

Hva mener du? 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs

// Marty 

 

 

Det er fantastisk!

Og det gjør meg SÅ glad! 

Jeg vet ikke om du visste at jeg egentlig er en skikkelig hestejente? Jeg har drevet med hest store deler av livet. Jeg har brukt så mye tid, jeg har konkurrert, lært mye og opplevd mye. På et tidspunkt tok fotballen over og jeg måtte velge mellom fotballen og hest. Jeg angrer overhode ikke på at jeg valgte fotballen, men jeg savner det å drive mest hest. Sånn ordentlig. Jeg har alltid sagt at jeg skal kjøpe meg hest når det en gang passer inn i livet igjen, men vi får se! Jeg er hvert fall fast bestemt på at mine fremtidige barn skal lære seg å ri, for det er så bra! De skal få velge om det er noe de ønsker å drive med, men jeg skal hvert fall presentere de for det. Man lærer så mye om seg selv!

Det er liksom en egen ro å komme til stallen, og hvis ikke du kjenner til den tror jeg neppe at du forstår hva jeg snakker om. Som nevnt så savner jeg det å drive med hest. Heldigvis har jeg fortsatt noen gode venninner som driver med hest. De får alltid en melding når savnet blir for stort, og jeg er veldig takknemlig for å da kunne henge meg på og gjøre noe av det jeg liker aller best.

Ah. Jeg savner det SÅ! Men, en dag er jeg tilbake for fullt. Forresten! Jeg vet at en del gjør narr av hestejenter, men fysøren så mye ben de har i nesa! Visste du at hestejenter ofte er de beste sjefene?... 

Haha! Vi snakkes 🌞🌞

// Marty 

Slutt å send bilder av tissen din!

I dag morges våknet jeg opp til en melding som lød som følger "Vil du komme hit og suge kuk". Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte, for hvordan skal jeg egentlig håndtere det? Skal jeg bare la det være og finne meg i det? For hvordan får man egentlig satt en stopper for meldinger som dette? 

Det fornuftige svaret er at man skal anmelde. Men hvor seriøst blir egentlig dette tatt, og skal man gjøre det hver eneste gang? Hver gang dette temaet blir tatt opp er det alltid noen som svarer useriøst, som i eksemplene under: 

1. Det er jo bare å blokkere personen: 

- Nei. For dette gjelder ikke bare én person. Dette gjelder så vanvittig mange, og det er skremmende hvor mange det er som finner det pirrende og interessant å sende slike bilder.

2. Du kan ikke ta screenshot, for det er ulovlig.

- Okei, men hvordan skal jeg da kunne anmelde forholdene hvis ikke jeg har noe bevis på at penis, etter penis dukker opp i innboksen? Er det seriøst verre å ta screenshot enn at en fremmed person, uoppfordret sender bilder og meldinger som dette? Hadde mannen stått på døren min og gjort akkurat det samme, så hadde det blitt tatt ekstremt alvorlig - Hvorfor er det mer greit når det skjer i innboksen?

3. Det er jo bare å ikke svare:

- Ser det sånn ut? 

4. Det er jo helt uskyldig morro:

- Nei, dette finnes ikke uskyldig, og det er hvert fall ikke morro. Det handler heller ikke om at jeg er sur eller sutrete, det handler om at det oppriktig kan være ubehagelig. For det er ikke bare jeg som får disse bildene uoppfordret. Vi kan da ikke finne på å normalisere og uskyldiggjøre dette? Det blir som å si at man må finne seg i at man får vulgære meldinger og bilder, og at det er noe vi bare må lære oss å leve med. Det er faktisk ikke greit. 

5. Du må ta det som er kompliment:

- Når skal man skjønne at penis ikke er det som gir bekreftelse til oss damer? Vi kan ikke feie dette under teppet, med unnskyldninger om at det er en bekreftelse på at man er attraktiv og flott. Sier man også det til 13 års gamle jenter som også får penisbilder? 

6. Hvis du sier ifra eller blir irritert, så kommer det bare flere:

- Skal man læres opp til at man ikke skal si ifra? Og er penisbilder en morsom lek, som aldri stopper? 

7. Hvis du slutter å vise deg så frem, så slutter det kanskje:

- Disse bildene har ingenting med utseende å gjøre. Det er ikke sånn at man ber om intime meldinger eller penisbilder fordi man legger ut et bilde i bikini på Instagram. 

Dette er ikke noen andre sin feil enn den som sender, og hvis man på død og liv har et behov for det - Så spør hvert fall om det er greit først. Vi må slutte å legge skylda på de som mottar det, for det finnes ingen grunn til at man verken fortjener det eller ber om det. 

Jeg aner faktisk ikke hva man kan gjøre for å stoppe det. Og forventet egentlig mannen som sendte meg melding i natt at jeg skulle hive meg rundt, dra på meg klærne og løpe til bussen med glidemiddel i hånda? Eller er det bare et sinnsykt markeringsbehov? 

Kjære mannfolk med rare behov som dette... Slutt a! 
 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs


 

// Marty

 

Hvor er barna?

Noe av det jeg husker aller best fra da jeg var liten er da jeg og vennene mine lekte. Da vi spilte fotball etter skoletid, da vi lekte i timesvis i hagen til naboen eller da vi bare var, kastet ball og drømte oss bort. 

I går var jeg i stallen. Det første som slo meg var hvor stille det var. Det var nemlig ingen som løp rundt, som lekte på gresset og som hang i gangene sånn som da jeg var liten. Da samlet vi oss så fort det var noen fridager, vi red, lekte og prata. Noen dager var vi der før solen sto opp og til lenge etter at den hadde gått ned. 

I dag var jeg på fotballbanen. Heller ikke her var det noen, til tross for at det er fridag, for at solen skinner og for at det ikke finnes noe deiligere sted å være på en dag som idag. Da jeg var liten møttes vi på banen, spilte fotball, lo og tulla. Vi holdt på i timesvis, ble kjent med andre og underholdt oss selv. 

Vi møttes, så hverandre og prata. Vi lekte, ble kjent og hadde det som plommen i egget. 

Men nå er det ingen barn å se, og hvor er egentlig barna? 

Er det sånn at dagens barn har for mye å gjøre? Er det sånn at det alltid skjer noe kulere som gjør at det å "bare treffes" ikke lenger er kult nok? Eller er det sånn at de ikke lenger har tid til å treffes på fotballbanen og spille fotball?

Jeg spurte en venninne som jobber i stallen om hvor barna ble av, og om det ikke lenger var sånn som når vi var små. Hun fortalte meg at foreldrene kjører barna sånn at de kommer rett før de skal ri, at de så rir og drar hjem igjen, eller til neste aktivitet - Uten å en gang hilse på hverandre, leke og le. 

Jeg spurte også pappa som er fotballtrener om det ikke lenger er noen barn på løkka lenger, og han sa at det nesten aldri er å se noen barn som er og leker på eget initiativ lenger.

Og at det er sånn det har blitt gjør meg ordentlig trist. 

Vi trenger barn i fysisk aktivitet, barn som finner på ting og barn som er dyktige. Men det er enda viktigere med barn som leker, barn som gjør ting på eget initiativ og barn som er glade. 

Alt trenger ikke være organisert for at barna skal ha det gøy. Barna trenger ikke å curles og følges opp slavisk, barna trenger å finne ut av ting selv, lære seg å kjenne andre og lære seg å prøve og feile - Og det gjør man ikke ved at mamma og pappa alltid bestemmer hva som skal skje og ved å alltid følge et tidsskjema proppet fullt av aktiviteter. Ei heller ved å sitte med en iPad i hånda. 

Det er ingen barn ute og leker i gata lenger. Jeg vet ikke om det er fordi det ikke er tilrettelagt for det eller fordi de ikke har tid til det - Men jeg vet at det er ordentlig synd. Barna trenger å få være barn, uten at mamma og pappa kjøper, ordner, fikser, tilrettelegger og organiserer. 

Jeg er kun 20 år, og jeg savner barna. Jeg savner barnelatter i gatene, glade barn på løkka og barn som får lov til å være barn - Uten at treneren skal dele inn i lag og at aktivitetene skal foregår i akkurat 1 time og 30 minutter. 

LA BARNA VÆRE BARN!

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs

// Marty

 

Nå svarer jeg på spørsmålene!

Hey! Det er klart for ukens spørsmål. Denne uken har det kommet mye juicy og relativt mye rart (haha) i innboksen, men jeg har forsøkt å svare på det jeg selv har ment er viktigst og som det har vært størst interesse rundt. 

🌼 Hvorfor spiller du så ofte offer?

Dette har jeg sett at flere har skrevet i anonymeforumer og liknende og jeg lurer på hvorfor. Offer, fordi hva da? Fordi jeg har blitt drapstruet? Overfalt? Og fått et nakenbilde spredd på nett? Hvis det er disse sakene som har gjort at noen har et bilde av at jeg "spiller" offer, så mener jeg oppriktig at det er rimelig sykt. Dette er jo min blogg og her deles mine tanker og følelser - Og selvfølgelig kommer saker og synspunkter fra meg. Om noen er uenig i det og mener at jeg burde gjort ting annerledes så er jo det helt i orden! :-)

🌼 Jeg så at du og Isabel Raad var på samme utested på 17.mai, var ikke det rimelig kleint?

Jeg hørte at hun var der, men jeg traff ikke på henne. Og for min del så er ikke det kleint! 

🌼 Hvorfor lyver du om at du ikke drikker alkohol når det var tydelig at du hadde drukket på utestedet på torsdag?

Jeg hadde bilnøkkelen i veska og et glass vann i hånda - Og det går faktisk an å ha det SJUKT moro uten å drikke!

🌼 Hvorfor har du ikke skrevet noe om 17.mai på bloggen annet enn hva du hadde på deg?

Hmm... Rett og slett fordi jeg ikke har hatt noe behov for det! 

🌼 Hvordan går det med ankelen din nå som du spiller fotball igjen?

I starten var det vondt hver eneste dag, men nå går det faktisk overraskende bra og det er helt fantastisk! Takk som spør <3

🌼 Hvor handler du mesteparten av klærne dine?

Oi... Jeg skulle gjerne svart en butikk, men jeg handler faktisk klær overalt der jeg finner noe jeg liker! 

🌼 Hvordan går det mellom deg og C nå?

Det går bra! Vi har det veldig fint begge to, og det gjør jo at vi får det veldig fint sammen også. Vi har jo våre greier, som alle andre par - Men alt er fint og det gjør meg glad. Eller, ingenting gjør meg gladere egentlig. 

🌼 ​Hvor har du kjøpt den stripete bikinien fra bildet på Instagram?

Den er fra H&M! Jeg kjøpte den i fjor, men jeg tror faktisk at den finnes fortsatt.

🌼 Hvor gammel er søsteren din?

Hun er 15 år! 

🌼 Hvor er bunaden din fra? 

Det er en Dovrebunad! Det er veldig gøy for det er ikke så mange som har den. 

🌼 Leaser du bil eller har du kjøpt?

Jeg har kjøpt :-) 

🌼 Hvor mye betaler du i husleie der du bor?

Det er hemmelig! 

🌼 ​Er foreldrene dine skilt?

Nei, de er sammen og har vært det i snart 30 år! WOW. 

🌼 Kunne du tenke deg å få barn nå?

Nei, og ja. Altså. Jeg kan av og til tenke at det hadde vært amazing, samtidig så er jeg veldig der at det ikke passer og at jeg vil være eldre. 

🌼 Blir du lei deg når folk skriver/sier stygge ting om deg?

Ja, det blir jeg. Samtidig så jobber jeg med å ikke ta meg nær av det. Noen ganger er det enkelt, andre ganger er det ordentlig vanskelig! 

🌼 Tror du at mange har et feil bilde av hvordan du er?

Ja, det tror jeg faktisk. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har møtt mennesker som sier "Oi, jeg visste ikke at du var SÅ hyggelig i virkeligheten"... HAHA! 

🌼 Hva syntes du om Mads Hansen?

Det er fjerde uken på rad jeg får dette spørsmålet! Jeg syntes MYE av det han sier og gjør er på sin plass (og festlig), men det er også en del jeg ikke helt forstår at er humor. Jeg tror også at man må være obs så det ikke blir for mye! 

🌼 Hvor ofte trener du?

Ah. Det varierer veldig fra uke til uke, men jeg trener minimum 3 ganger i uka! 

Dett var dett. Nå skal jeg ut å spille fotball med C, lillesøs og pappa! Vi snakkes. Nyt sola og dagen ☀️🌈

// Marty 

Må du ligge med noen for å få råd til champagne?

På 17.mai var jeg ute hele dagen og dagen besto stort sett av fest og moro. Jeg er på ingen måte en stor partyløve, men siden det var 17.mai slo jeg meg løs og tok på meg danseskoa, aka bunadsskoa. 

Jeg er kanskje den 20-åringen i Norge som kan minst om de forskjellige utestedene i Oslo og jeg diltet derfor bare etter de jeg var sammen med og jeg skjønte egentlig fort at stedet vi endte opp på virkelig ikke var et sted for meg. Eller et sted der jeg føler meg komfortabel. Men, siden jeg var med de jeg var med så gikk det helt fint! 

Det som sjokkerte meg var at flere av jentene som var der hang rundt de eldre, tilsynelatende rike mannfolka, med store pengetegn i øynene. Samtidig som de trippet rundt i høye heler, dyrere vesker enn studielånene deres og forstørra lepper. Og sponsa champagne. 

Samtidig som de sirklet seg rundt mennene, blafret med øyevippene og ventet på å få bli med en av de hjem - I bytte mot dyr luksus. 

Jeg har lest om det før, det har vært diskutert tidligere, jeg har sett det på film og jeg har hørt om at det eksisterer i det utlandet. Men at det skulle fungere sånn rett foran nesa mi, det hadde jeg aldri trodd - Og ja, det er mulig at jeg er litt naiv.

Det er jo heller ikke altfor lenge siden en nettside som tilbyr "byttehandler" mellom unge jenter og gutter, med rike kvinner og menn reklamerte for det på åpen gate rundt om i landet, med teksten: 

"Hei studenter! 0 i studielån? Date en sugar daddy!". 

Den ene venninnen min som har tilbragt litt flere timer på utesteder som det vi var på fortalte at det var helt normalt og at flere og flere unge jenter bytter sex mot luksus, og at det har fungert sånn lenge. 

Og jeg ble egentlig et eneste stort spørsmålstegn. 

For MÅ disse jentene ligge med noen for å få råd til champagne? 

Er dyre vesker virkelig verdt et ligg? Eller mindre? 

Vil ikke disse dyrene gavene minne deg om det ligget for alltid? 

Er livsstilen de higer etter verdt å komme inni i form av en moderne type prostitusjon? 

For ja, i mine øyne er det prostitusjon når jenter på min egen alder ligger seg til dyre gaver, spanderte middager og opphold på de fineste hotellene. Og jeg blir faktisk skikkelig trist av at det er slik det fungerer. 

 

Noe i meg sier nemlig at det er helt feil, samtidig så har jo ikke jeg noe med hvem andre velger å spre bena for eller sette seg ned på kne for - Eller skal jeg heller si hva de gjør det for. Jeg har heller egentlig ikke noe med hva andre velger å gjøre. For grunnen til at jeg blir trist er ikke fordi en dame på 23 år bestemmer seg for at hun vil ligge med en rik mann, men fordi dette gjør kvinnekroppen til en handelsvare (ja, jeg vet at det har vært sånn gjennom alle tider) og fordi det bygger på gamle kjønnsstereotypier. At kvinnen er et objekt. 

En luksusveske, champagne eller nye bryster er ikke livet, og i mine øyne kan jeg ikke forstå at noen ligger seg til det. Ei heller at noen ønsker å betale noen for det. 

Er det ikke kulere å kjøpe det sjæl, i stedet for å være avhengig av en rik mann og et ligg? Og er det ikke kulere å få seg et ligg med en som liker deg og ikke pengene dine? 
 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs

// Marty 

HURRA!

God lørdag fint folk! Jeg håper sola skinner hos dere også ☀️ Akkurat nå befinner jeg og C oss på Nesodden og jeg skal snart bort i stallen. Og om jeg gleder meg? JA, sjukt! Jeg skal treffe Thea, en gammel venninne og det er alltid hyggelig. Vi skal ut å ri tur, og det har jeg sett frem til hele uken. Jeg savner jo skikkelig å drive med hest og jeg gleder meg til den dagen det passer inn i livet mitt igjen! 

I går hadde storebror bursdag og vi var på Aker Brygge for å feire han. Herregud, han har blitt 23 år... Det er jo ikke lenge siden vi var 12 og 15 år! Jeg er SÅ glad i familien min, og jeg er så takknemlig for at de finnes og at vi er så gode venner. 

Så, gratulerer med gårsdagen TM 🥂🙌🏻😍👑

Hvor deilig er det ikke med sommer og sol?

Nå skal jeg komme meg avgårde, for jeg skulle egentlig vært der nå - Haha. 

Vi snakkes! Nyt lørdagen og pass på dere selv 🌸🌸

// Marty 

Venninna mi har skrevet dritt om meg på Jodel

Nå skal jeg skrive noe jeg har gruet meg til, men som faktisk er viktig for meg. Jeg vet at noen kommer til å reagere, men det er det alltid noen som gjør uansett.

Etter at jeg startet å blogge var det mange som skulle ha en mening om meg. Både om hvordan jeg ser ut, hva jeg skriver, hva jeg gjør, hva jeg sier og hvordan jeg oppfører meg. Plutselig kunne jeg ikke lenger danse på en dansegulv, uten at noen skulle komme bort. Plutselig var jeg en av de som ble diskutert på anonyme forumer og plutselig begynte jeg å merke hvem som var ekte venner, og hvem som ikke var det. Og for meg har det vært, og er helt sprøtt. For personlig klarer jo ikke jeg å forstå hva som er så spennende eller interessant. Jeg kan ikke forstå at antrekket mitt er noe folk har et behov for å diskutere eller at folk har en mening om hvordan jeg går - For det er jo rimelig uviktig. 

I går møtte jeg en gammel venninne som viste meg en gruppesamtale mellom henne, og flere av mine gamle venninner. I den samtalen var jeg diskutert opp og ned og det lå ved flere bilder der jentene i gruppa hadde postet ting om meg i mitt eget kommentarfelt og på Jodel. Jeg vet egentlig ikke hva jeg kan si, annet enn at jeg syntes det er helt vanvittig. 

Det som er vanvittig er at jeg ikke har noe usnakket med noen av de og at jeg selv ikke har snakket stygt om de, og hvorfor de har et behov for noe annet - Det aner jeg faktisk ikke. Jeg syntes også at det er ordentlig trist at fordi jeg gjør min greie og velger det jeg tror er det beste for meg, så er det greit å skrive og snakke så mye stygt. Og det som plager meg er at det er så mye usannheter og ting som overhode ikke stemmer, og at mennesker jeg har respekt for - Viser så lite respekt tilbake. 

Jeg har mistet venner som har sagt at jeg skal kontakte de når jeg slutter å blogge, og jeg klarer ikke helt å forstå at ekte venner ber deg slutte med det du liker aller best og det du faktisk får til. 

Men nei, popularitet har aldri vært viktig for meg. Jeg har ikke sluttet å være sammen med noen av mine gamle venner fordi de ikke har vært bra nok, jeg har heller aldri tatt et bevisst valg rundt det - Og faktisk savner jeg mange av de. Det har også gjort at jeg tidvis har følt meg skikkelig ensom. 

Jeg er lei av å høre at mennesker mener at de blir omtalt på bloggen, og på et innlegg er det faktisk hele fjorten jenter som mener at det er de det er skrevet om. Jeg forstår at kanskje noen føler seg truffet og at det er grunnen til at de reagerer, men hallo! Si heller ifra. 

Jeg har aldri skrevet at jeg har blitt mobbet, for det har jeg ikke. Jeg har heller aldri anklaget noen for å mobbe meg. 

Jeg har ikke snakket stygt om noen av de som jeg vet har et behov for å diskutere meg, og jeg syntes derfor at det er ekstra trist at ting skal bli sånn. 

Jeg er faktisk ikke falsk, og det tror jeg de aller fleste vet. Og hva gjør egentlig en person til falsk? Ved å stå opp for seg selv? Slutte å følge strømmen? Følge magefølelsen? Ikke være så sykt opptatt av hva alle andre mener og syntes? 

Har man et problem eller noe man vil snakke om, kan man ikke være tøff nok til å ta det opp med den det faktisk gjelder? Hvis man har noe på hjertet eller noe man mener - SI DET! Stå for det og face det, i stedet for å skape dårlig stemning og være ugrei. 

I stedet for å skrive på Jodel at:

"Martine Halvorsen er så jævla falsk og kvalm. Jeg har gått i klasse med henne og hun har alltid trodd at hun har vært noe. Spyr av hele dama". 

For også treffe meg noen uker etterpå og være hyggelig. 

Jeg vet godt med meg selv at jeg overhode ikke er noe bedre enn andre eller at jeg ikke alltid sier eller gjør de riktige tingene, men jeg har også lært at man ikke skal snakke stygt om noen andre - For jeg vet faktisk hvor vondt det gjør selv. 

Jeg er også fullstendig klar over at jeg lever av at folk elsker og hater meg, men jeg mener at det hadde vært respekt av folk jeg har respekt for å stått for det, i stedet for å jugd meg opp i fjeset når vi treffes. 

Be kind. Always. 

// Marty 

Til alle menn med for stor penis:

Her om dagen fortalte jeg at jeg har sluttet på prevensjon av diverse grunner. Det tok ikke lang tid før det dukket opp en kommentar fra en som lurte på hva jeg og kjæresten min nå skulle gjøre - Ettersom jeg ikke lenger går på prevensjon. Smålig irritert postet jeg derfor bilde på Instagram senere på kvelden at jeg var på butikken for å kjøpe kondomer. Kort tid etter fikk jeg en melding fra en som spurte om vi helt seriøst brukte "dong". Akkurat som at det kun er min jobb å beskytte meg og at det å bruke kondom er helt fremmed (og helt idiotisk). 

Det fikk meg til å tenke, og jeg har faktisk aldri fått spørsmål om jeg har gått på prevensjon av en fyr før. Akkurat som at det har vært en selvfølge at jeg har gått på prevensjon. Eller, jeg har fått noen spennende reaksjoner som:

... Dagen etter: Ehm, du går på prevensjon, ikke sant?

... Midt under: Jeg håper du går på prevensjon!

... Fem dager etter: Du kan ikke bare ta en sånn angrepille for å være sikker eller?

... Rett før: Jeg kan bare hoppe av i svingen altså. 

Det er jo egentlig helt vanvittig at det er så ut å bruke kondom som det er og det er helt tåpelig at vi jenter nærmest er pålagt å gå på prevensjon. Vil vi, så vil vi - Men det er faktisk ingen selvfølge (Selv om det føles sånn).  Faktisk viste en undersøkelse fra 2016 at 6 av 10 dropper kondomen når de har sex med en ny partner. Smitte av klamydia ligger fortsatt høyt, mens seksuelt overførbare sykdommer som gonoré øker. 

Så, til alle menn med for stor penis til å bruke kondom (en klassisk unnskyldning), til alle menn som mener at de har "full kontroll" (det har man faktisk ikke) og til alle menn som fraskriver seg ansvaret (det er kjipt å betale barnebidrag resten av livet for "uskyldig" moro)... 

1. Tissen din er ikke for stor til å bruke kondom. Det finnes kondomer i alle størrelser, og hvis jeg klarer å dra den oppover armen (Og Zara Larsson får den oppover leggen) - Da klarer du å få den over tissen. 

2. Det er like mye ditt ansvar som mann å sørge for at det ikke oppstår et uønsket svangerskap. Egentlig syntes jeg det er ganske vanvittig at så mange menn tør å ta sjansen å stole på en dame de knapt husker navnet på.

3. Jeg er ikke mann og har derfor aldri brukt kondom selv, men å si at sex er deiligere uten vil jeg tørre å påstå ikke har noen ting å si når du har pådratt deg en eller annen lite deilig kjønnssykdom. 

Kondomen er faktisk det eneste som beskytter oss mot både graviditet og sykdommer - Så, så dum er den faktisk ikke. Det er ingen selvfølge at vi jenter skal gå på prevensjon og at det ene og alene er vårt ansvar å sørge for at vi ikke blir gravide. For bli dama gravid, så er det faktisk ikke bare hennes "problem". 

Er vi voksne nok til å ha sex, så får vi jaggu være voksne nok til å ta ansvar også!
 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs

// Marty 

7 myter om 17.mai som ikke stemmer!

Etter nok en gjennomført 17.mai sitter jeg nå med gnagsår på begge føtter (også mellom låra), svetteringer i bunadsskjorta og flekkete sminke. Alt er sånn det skal være, og jeg er fornøyd. 16.mai i fjor skrev jeg om "Slik får du en "perfekt" 17.mai". Jeg tenkte derfor at jeg skulle følge opp med 7 myter om 17.mai som ikke stemmer, og jeg kan også love at alt er opplevd. Fra punkt til prikke. Det er vel og merke mitt personlige syn, godt blandet med en dose frustrasjon. Hurra for mensen, 17.mai og stengte butikker sier bare jeg. 

1. Det hjelper ikke å ha på gangsårplaster fra før av. - Blir det svett, så blir det svett.

2. Det går ikke å tisse med bunad. - Jo, det går helt fint. Både det ene og det andre går HELT fint. Muligens litt tungvindt, men absolutt mulig.

3. Du kan glemme å skifte tampong - Jeg trodde et lite øyeblikk at jeg var den eneste i Norge som fikk mensen på 17.mai. Men, det er også bare tull at man ikke kan skifte tampong når man bruker bunad. For så vidt også kjole.

4. Ikke spis is og grisete mat med fine klær - Altså. Grunnen til det er vel at man ikke skal søle. Jeg klarte faktisk å søle allerede 20 minutter ut i feiringen. Men man skal vel ikke la være å kose seg fordi man kanskje kan søle? Alle er vel ikke like klønete som meg, hahaha.

5. Ikke bruk solbriller til bunad, dress eller kjole - Hello. Det er kanskje det teiteste jeg har hørt, haha. SELVFØLGELIG kan man det. Jeg klarte hvert fall det helt fint. 

6. Ikke bruk bunad når du er gravid - Jeg vet ikke helt det logiske med dette. Jeg skjønner jo at noen som kanskje er høygravid lar være, men en gravid dame i bunad er så SÅ flott. (Dette er forresten ikke selvopplevd, hehe. Men måtte bare ha det med)

7. Ta av deg kjolen eller bunaden før du setter deg i sofaen, uansett hvor sliten du er - HEHE. Jeg tok en powernap i bunaden, på sofaen, midt på dagen. Det fungerte helt suverent faktisk. 

Jeg håper alle har hatt en finfinfin feiring, på sin helt egen måte! 

// Marty

 

Sånn ser jeg ut idag!

Gratulerer med dagen til alle sammen! Gratulerer til alle store, små, tynne, brede, smale, ensomme, lykkelige og glade. Til alle som feirer hjemme, til alle som feirer med andre, til alle som feirer borte 🇳🇴 

Jeg håper dere får en fin dag og at dere feirer akkurat som dere vil! 

Hipphipphurra! ❤️💙

// Marty 

ENDELIG!

Reklame | Libresse

I truseskuffen min har jeg hele 28 sorte truser. I klesskapet mitt har jeg plagg i alle farger og fasonger, men baseplaggene mine er i sort. Alle favorittbuksene mine er også sorte. 

Jeg kler meg alltid etter humøret. Det betyr at hvis jeg er ekstra glad en dag, så drar jeg på meg en av favorittkjolene mine og har jeg en litt seig dag så drar jeg på meg favoritthettegenseren. Til tross for at jeg alltid kler meg etter humøret så er jeg opptatt av at det jeg har på meg matcher. Uansett hvordan jeg føler meg! 

Og vet dere hva jeg har savnet for å gjøre både selvfølelsen, garderoben og truseskuffen komplett? 

Sorte truseinnleggFor når jeg og mine 28 sorte truser er i et klart overtall, hvorfor skal jeg da absolutt bruke hvite truseinnlegg? Faktisk viser undersøkelser at snaue 40 prosent bruker svart undertøy fire dager i uka eller mer, og av disse foretrekker 70 prosent et svart truseinnlegg.

Derfor jubler jeg for at Libresse endelig har lansert sorte truseinnlegg! Truseinnlegget puster like godt som en vanlig bomullstruse, det er luftig og bra og det er ikke noe problem å bruke det hver dag om det er nødvendig. 

Du lurer kanskje på hvorfor vi behøver sorte truseinnlegg? Jo, for det første så gir det en god følelse av at det matcher undertøyet vårt, det er praktisk og hvorfor må truseinnleggene egentlig være hvite når trusa er sort eller mørk? 

La meg presentere tre grunner til at jeg DIGGER de nye sorte truseinnleggene:

1. Det føles mer behagelig å ta av trusa i garderoben på treningssenteret! 

2. Når trusa skal av foran kjæresten så er det mer komfortabelt at truseinnlegget matcher trusa. Eller så slipper du at det hvite truseinnlegg stikker over kanten på trusa om du er så heldig å få bli med noen hjem! 

3. Det gjør at du føler deg smashing! Hvem av oss føler oss ikke litt bedre når toppen matcher med buksa? Det er faktisk det samme med trusa og truseinnlegget. 

Mensen og utflod er et faktum, og derfor er jeg så glad for at Libresse er med på å gjøre det så komfortabelt som mulig. 

YES ✊🏻

// Marty

 

 

 

Ikke drikk deg dritings på 17.mai!

I morgen blir landet vårt farget i rødt, hvitt og blått. Gatene kommer til å være fulle av stivpynta mennesker, barneføtter, sang og latter. Dagen kommer til å bestå av store selskaper, fester og det vil bli utbringer tusenvis av skåler. 

For min del handler 17.mai om å samles for å feire hvor langt vi har kommet og for å feire alt som har vært. Det handler om å feire friheten, ytringsfriheten, for ikke å snakke om grunnloven! Dagen handler også om å være med de jeg er glad i, spise kake og stå opp ned til bena verken.

Dagen handler ikke om å drukne sorger, ha fyllesex eller rave dritings rundt - Fordi vi har mulighet. 

På morgenen 18.mai i fjor satt jeg mange timer i bil for å komme meg hjem etter en vellykket feiring. Jeg rullerte på landets radiokanaler og omtrent før hver eneste nye samtale, innsalg eller sang ble det snakket om bakrus, dagen der-på og "walk of shame". Hvor i alle dager var praten om gnagsår, iskonkurranser og trange bunader? 

Hvorfor er det sånn at vi alltid må drikke for å feire? Kan vi ikke la være å drikke oss dritings på nasjonaldagen? Kan vi ikke la være å knuse glassflasker som blir tråkket på av små barneføtter? Kan vi ikke la være å søle sprit på flagget vårt? Kan vi ikke drikke oss sørpe dritings alle andre dager i året - Enn på den dagen som betyr aller mest for landet vårt? 

Det er ikke feil å sprette champagneflaska, ta seg en skål og juble på en dag som 17.mai, men jeg mener at det må gå an å ha grenser. Det går faktisk an å vise respekt! 

Midt oppe i denne skålingen, så glemmes det fort at det også er barnas dag. Og det er ikke kult med damer på min egen alder og eldre, som sitter med bunaden på snei på et fortauskant uten å huske sitt eget navn. Det er ikke kult med menn i baris som knuser flasker midt på gata. Det er ikke kult med fedre som begynner å slåss med hver sin øl i hånda. 

Faktisk syntes jeg det er ordentlig respektløst - Og i mine øye virker det som at veldig mange heller er opptatt av å få seg en fest, enn å feire det vi egentlig feirer. 

I fjor var det flere som spurte meg om jeg hadde hatt en "tøff" dag på 17.mai enn det var folk som spurte meg om jeg hadde gått i tog, om hvor mange is jeg hadde spist og om jeg hadde hatt et fin feiring. 

Jeg har full forståelse for at alkohol er forbundet med fest, men hva har grøftefyll, kleine morgenstunder og hjemmebrent med 17.mai å gjøre?

Det er ikke den ene ølen på brygga som ødelegger, det er de som er mer opptatt av nesten runde enn at flagget henger rett vei som gjør det. 

Husk hva vi feirer og hvorfor vi gjør det, og vis respekt! 
 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs

// Marty 

Gjett hva jeg har gjort idag!

Hei fra sola! Altså, jeg sier det igjen (akkurat som at dere ikke har fått det med dere)... Det er så SJUKT deilig vær ute. Jeg koser meg så. Jeg blir faktisk skikkelig glad av det. Det er som at kroppen fylles opp av energi og det føles bra. Det føles faktisk så bra at jeg gikk ordentlig ut av komfortsonen idag og gjorde noe jeg utrolig nok aldri har gjort før...

Jeg dro nemlig på jobb uten sminke. For mange er det piece of cake, men for meg var det litt stort faktisk. Og, det beste av alt? Jeg følte meg ordentlig fresh. 10 poeng til meg 🤚🏻 Det er nemlig ikke lenge siden det hadde vært helt uaktuelt. Faktisk så var det helt uaktuelt senest i går, haha!

... Og ja, jeg jukser med vipper - Men for meg var det uansett et STORT og kult steg. Tenk at jeg er så teit at jeg føler at jeg må sminke meg for å være fin og for at folk skal like meg. Herregud, så teit 😅 Jeg har jo aldri sett noen og tenkt: Oi, hun burde sminka seg litt...... 

Jeg gikk akkurat inn for å få en liten pause fra sola. Jeg skal snart dra avgårde for å spille kamp, så det er greit å kjøle ned hodet litt. Det er sjeldent jeg gruer meg litt til å spille, men i dag gjør jeg faktisk det - For det kommer til å bli SÅÅÅ tungt! Men, det er jo faktisk like tungt for alle så jeg skal ikke klage. 

Nå skal jeg hive innpå meg litt mat. Jeg håper tirsdagen deres har vært bra! 😍

// Marty 

Sånn får du en perfekt bikinikropp!

Endelig er sommeren her. Sola. Varmen. Sommerfuglene og bikinisesongen. Jeg jubler, for jeg elsker sommeren. Jeg elsker følelsen av å gå barbeint i gresset, jeg elsker å bade og det beste jeg vet er å kjenne at solen varmer. Jeg elsker å spise is, løpe turer og kjenne at skuldrene senker seg. Sommeren gjør meg rett og slett ordentlig godt!

Og hvis du er sånn som meg som vil ha den perfekte bikinikroppen? Her har du noen tips: 

1. Ta på deg et smil, alle blir finest da! 

2. La være å klikke deg inn på artikler som forteller deg hvordan du kan gå ned noen kilo på et par uker - Sånn at du kan passe inn i sommerkjolen fra videregående.

3. Gi bort sommerkjolen fra videregående. 

4. Du er heit - Enda heitere enn sola.

5. Du er bra nok, akkurat som du er. Og vi kan ikke bruke sommeren på å ikke ha det bra med oss selv. Det er rimelig kjipt. 

6. Husk på at det ikke finnes noen som ser ut akkurat som deg - Det betyr at du heller ikke kan se ut som noen andre. 

7. Gå rett i ryggen og vær stolt av det du har.

8. Og viktigste av alt?

Ta på deg en bikini og kos deg - Det fortjener du. 

NYT SOLA! 

// Marty 

En oppdatering fra badet!

Hei fra badet! Yes. Jeg tuller nemlig ikke når jeg sier at jeg ofte gjør litt for mange ting på en gang ser du... Nå sitter jeg altså med blåshampo i håret og oppdaterer bloggen samtidig. Hvorfor ikke? Haha! De siste dagene har jeg hatt et hormonutbrudd av de sjeldene (uheldigvis for C sin del), så jeg følte for å freshe meg opp litt idag. Til og med leggene skal barberes - Og det er et godt tegn. 

Altså... De siste dagene har jeg truet C med både det ene og det andre. Jeg har grått av ingenting og jeg har eksplodert av enda mindre. Herregud, jeg blir helt flau når jeg tenker på det. Uff... Jeg håper jeg ikke er den eneste. Heldigvis er det litt bedre i dag og jeg håper virkelig det blir lenge til neste gang, for det er lite kult når det føles ut som at alt står på hodet. 

Jeg er hjemme hos mamma og pappa nå, og jeg skal være her til i morgen. Jeg har noen møter i nærheten her i morgen og jeg spiller kamp på Langhus som heller ikke er så altfor lang unna her i morgen. Uteplassen hos oss pusses opp og fikses i disse dager, så hovedgrunnen til at jeg dro hit i dag var egentlig for å kunne få meg en time på solsenga. Fikk jeg det? Nop. Jeg endte opp med å jobbe og dra på planteshopping med mamma. Men, jeg klager ikke. 

Jeg håper mandagen deres har vært fin, nå skal jeg hoppe inn i dusjen igjen også snakkes vi i morgen 🙋🏻 KLEM FRA MEG! 

// Marty 

 

La oss alle dømme Anna Rasmussen!

Skjermbilde: www.mammatilmichelle.blogg.no

Jeg mener ikke at man må elske Anna Rasmussen. Jeg mener heller ikke at man trenger å like henne. Jeg mener faktisk at det er helt i orden å ikke like henne. På lik linje som du står valgfritt til velge om du vil like meg, Kongen eller Alexander Rybak.

Det jeg derimot mener er at de som har et behov for å tråkke på andre og skrive dritt om andre burde ta seg en titt i speilet og spørre om det virkelig gjør at de får det bedre med seg selv. Og hvem de er til å kritisere noen andre. 

I går delte Anna på bloggen sin at hun har avlyst bryllupet sitt for andre gang. Og vet dere hva? Jeg støtter henne fullt og helt. 

Hun er 21 år gammel, hun har tre barn og hun er faktisk til syvende og sist bare et menneske. Det er så mye mer å gjøre når man er 21 år enn å gifte seg, og hun har jo hele livet foran seg! Det sier seg selv at ting ikke er på stell når man velger å avlyse bryllupet sitt, noe jeg tror Monica, Marthe, Christian og Anita glemmer. 

I og med at de får seg til å skrive: 

 


 

Det er ikke sånn at Anna ringer til TV 2 og forteller dette. Hun har en blogg der hun står fritt til å dele akkurat hva som faller henne inn, og vi andre står fritt til å la være å lese, kommentere og dele. Vi står fritt til å se forbi og skrolle videre, og det er ordentlig synd å se at enkelte velger å være en dritt - I stedet for et medmenneske. 

Det er nemlig dere som sitter i kommentarfeltene som gir dette oppmerksomhet og hver eneste gang du kommenterer noe angående noe du syntes er teit på Facebook - Så fungerer Facebook slik at du får det opp neste gang den samme teite tingen står eller når Anna har avlyst bryllupet sitt. 

Jeg er så glad for at min mamma, min lillesøster eller bestefar ikke oppfører seg sånn som dette i landets kommentarfelt. Jeg er så glad for at de har viktigere ting å gjøre enn å bry seg om at noen har avlyst bryllupet sitt eller at noen har sagt noe teit. Jeg er så glad for at de er oppegående nok til å forstå at ting ikke er bra og at man ikke tråkker på de som allerede ligger nede. Jeg er så glad for at de holder kjeft når de ikke har noe pent å si. 

Jeg vet med meg selv at jeg ikke er perfekt. Jeg vet at jeg driter meg ut, sier dumme ting og at jeg tar feil valg. Og jeg vil tro at du også egentlig har nok med ditt. Jeg vet ikke om det er derfor det er så deilig å kommentere når andre ikke har det bra eller driter seg ut... Rett og slett fordi du føler deg litt bedre selv? 

Og til dere som kommenterer: Hvem tror du barn lærer å mobbe av? De lærer av bestemor som syntes at Anna burde henge seg. De lærer av pappa som hater sjefen sin. De lærer av mamma som fryder seg over at andre mislykkes og feiler. 

Det er rett og slett skikkelig flaut og helt på trynet. 

Vi kan alle dømme Anna Rasmussen eller så kan vi kanskje feie for egen dør først. Jeg har nemlig litt å gjøre før jeg tillater meg å tråkke på noen andre! 
 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs

// Marty 

Dette visste dere ikke!

Hei fra Skien! Vi kjørte hit idag vi. Om vi er litt rastløse? Ehm, ja. Det skal liksom skje noe hele tiden - Og jeg digger det. 

Men! Jeg blogger jo, eller... La oss kalle det skrive. Jeg skriver jo om alt mellom himmel og jord her inne, men jeg deler ikke sånn altfor mye om meg selv. Jeg tenkte derfor jeg skulle dele 22 ting om meg selv som dere kanskje ikke vet om meg...

- Jeg elsker å være oppe til langt på natt... Det eneste er at jeg aller helst vil være en morgenfugl også - Og det er en dårlig kombinasjon.

- Jeg klarer ikke å vaske eller gjøre oppgaver som det uten å høre på musikk... Da går det stort sett i Beyoncé. 

- Jeg drikker svært sjeldent brus før jeg skal trene... Hvis jeg skal trene på kvelden drikker jeg aldri brus på dagen. Av en eller annen grunn føler jeg at det ødelegger, haha!

- Jeg sover alltid naken... Bortsett fra når jeg har mensen. 

- Jeg blir ordentlig forbanna når folk er gjerrige og kjipe... Så forbanna at jeg stort sett sier (litt) for tydelig ifra. 

- Jeg får panikk når leiligheten er skitten eller rotete... Og C hater det, haha!

- Jeg savner å drive med hest og vurderer å begynne som smått igjen... Jeg er bare redd det ikke er så mye tid til det. 

- Jeg er faktisk ganske morsom... Jeg tror hvert fall det sjæl. 

- Jeg syntes det er skikkelig teit når folk ikke gidder å følge andre på Instagram fordi de skal være kostbare... Hinthint, haha. 

- Jeg bruker sports-BH 85 % av gangene jeg bruker BH... Og det er så digg!

- Jeg bruker størrelse 41 i sko... Og jeg syntes det er så teit når folk sier: OI! Har du SÅ store føtter? 

- Jeg elsker is og kan spise is hver dag (hele tiden)... Men det kom kanskje ikke som et sjokk. 

- Når jeg blir stressa (som jeg fort er hver dag) blir jeg ofte hysterisk... Jeg jobber med det! 

- Jeg har alltid med meg en mobillader... Og freaker ut hvis mobilen går tom for strøm. 

- Jeg er litt for gavmild og vil aller helst hjelpe alt og alle... Det er såpass at jeg faktisk må ta meg litt sammen. 

- Jeg er så lei av telefonselgere som ikke gir seg når jeg sier "NEI"... Ta hintet. 

- Jeg er skikkelig svak for norsk, svensk og dansk krim... Og hvis ikke du har sett Broen må du gjøre det - NÅ! 

- Jeg har aldri knekt noe annet enn nesa... Men den har jaggu fått kjørt seg. 

​- Jeg tisser 24/7... Jeg skal tisse to ganger på ti minutter bare for å være sikker på at jeg ikke må tisse igjen. 

- Jeg blir irritert når folk jubler i kommentarfeltene når noen har vært gjennom et brudd... Også når det gjelder superkjendiser. 

- Jeg blir alltid glad når jeg ser at folk gjør noe fint for andre... Og jeg kommenterer det alltid hvis jeg ser det! 

- Jeg har en skikkelig hekselatter... Som jeg har arvet fra mamma, hahah! 

... Så, nå vet dere det 🌼🌼🌼

Nå skal vi dra og kjøpe is, hehehe. Vi snakkes!

// Marty 

Ukens spørsmål og svar!

Hei og god søndag 🌸🌸

Jeg kan ikke huske sist jeg sov så lenge som idag! Jeg hadde litt feber og greier i går kveld, så det er jo antakeligvis derfor. Når jeg sover så lenge så våkner jeg alltid med litt panikk for at jeg har gjort det, selv om jeg ikke skal noe som helst. Eller, jeg skal noe som helst idag. Jeg har nemlig tre «deadlines» til i morgen som ikke er helt ferdig, så jeg er sysselsatt idag for å si det sånn ✋🏻 

Uansett, nå er det klart for ukens spørsmål:

- Eier du og C bilen sammen eller er det bare din?

Den er min!

- Er broren din halvbroren eller helbroren din?

Både søsteren og broren min er helsøsken 💓 Mamma og pappa har vært sammen i snart 30 år, hehe. 

- Hva syntes du om bloggere som skryter av hva de tjener?

Hehe. Jeg personlig har aldri skjønt behovet for det, for hva får man egentlig ut av det? Eller hva vil man egentlig frem til?

- Er Grunde og C brødre?

Nei, haha. Men det er mange som har trodd/tror det.

- Hvor høy er du?

Jeg er 1.80 cm 👊🏻 og digger det!

- Når ser vi deg og kjæresten på bloggerne?

Det hadde vært SÅ gøy, men vi får se 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️ 

- Har du ditt eget firma?

Ja, det har jeg!

- Hvilke blogger leser du fast?

Jeg leser ingen hver eneste dag, men jeg sveiper opp og klikker meg inn her og der - Og det gjelder egentlig alle.

- Er Grunde sammen med Jan Thomas?

Nei, det er han nok ikke altså. Fint påfunn! 

- Hvor mye veier du?

Det vet jeg faktisk ikke. Men jeg vet at kroppen min har det fint og at jeg er glad:) For ikke å snakke om at det er min business!

- Jeg hørte i en podkast her om dagen at dere Side2-bloggere tjener penger på hvert klikk på bloggen. Altså et øre eller noe sånt - Stemmer det?

Nei, det ble fjernet lenge før min tid. Så det er ingen ren inntjening når noen klikker seg inn på bloggen, dessverre! Haha. 

​- Har du noen tatoveringer?

Nei! Jeg har ingen planer om å ta noen med det første heller. 

- Hvis du ikke skulle være blogger, hva hadde du gjort da?

Oi. Det vet jeg faktisk ikke. Kanskje jeg hadde vært i forsvaret?

- Når står du opp om morgenen?

Jeg har på alarm 06.00 hver eneste dag i ukedagene. Da poster jeg ofte dagens første blogginnlegg og sånt, før jeg gjerne sover litt til. Da kan det være alt mellom 07.00-08.30 som regel! 

Det var dett! Jeg håper dere får en fin søndag og at dere er klar for en ny bra uke 😍

// Marty 

 

Dette er IKKE greit!

For over en måned siden bestemte jeg meg for å slutte på prevensjon for en periode. Grunnen er at jeg skal utredes for endometriose (ekstreme mensensmerter) og at jeg derfor skal forsøke et annet prevensjonsmiddel for å se om det hjelper mot smertene jeg har. For tre år siden satt jeg inn en p-stav i armen etter anbefaling fra helsesøster og skolen. Jeg satt den inn på helsestasjonen og det var helt uproblematisk. Den har fungert som den skal, frem til jeg måtte sette i gang prosessen om å få den ut. 

Det viste seg nemlig å ikke være like enkelt. For etter å ha oppsøkt en gynekolog, helsestasjonen og to leger som ikke ønsket å ta den ut forsto jeg fort at det ikke var så enkelt som jeg først hadde blitt fortalt. Problemet var nemlig at p-staven min hadde lagt seg så dypt i armen at ingen turte å ta den ut. Jeg har derfor ringt rundt, søkt og oppsøkt alt som er å oppsøke frem til jeg fant frem til en lege i nærområdet med kirurgisk bakgrunn som skulle gjøre et forsøk på å ta den ut. 

Dagen for det var i går og det er derfor jeg var så avkoblet igår. Jeg kan nemlig ikke huske sist jeg har vært så nervøs og hatt så vondt i magen. For følelsen av at jeg ble anbefalt å sette den inn profesjonelt, for at så ingen kunne eller ville ta den ut har vært ordentlig frustrerende. Og det er jo faktisk ikke sånn det skal være! 

Etter mye om og men i går er den endelig ute, og jeg kan puste lettet ut. Til tross for at jeg måtte sy flere sting, kommer til å få et arr man overhode ikke skal få og at jeg angrer på at jeg noen gang valgte å sette den inn. 

Jeg er glad for å høre at det har vært problemfritt for mange, men det skremmer meg å høre at det har vært mange som har hatt den samme opplevelsen som meg - Eller mye verre. Det kan ikke være sånn at vi setter noe inn i armen til norske jenter, uten å vite hvem eller hvordan man egentlig får det ut igjen. I mine øyne så er det et problem at norske leger anbefaler at man skal ta en p-stav når det viser seg at det er så mange som ikke har kunnskap nok til å ta den ut. Altså, hvor glapp det egentlig? 

Jeg mener det er viktig å skrive om dette, fordi vi trenger faktisk å vite om både de positive og negative sidene ved å gå på de forskjellige prevensjonsmidlene. Vi trenger enda mer kunnskap om hva de forskjellige prevensjonsmidlene gjør og hva det faktisk er. Vi må høre om de positive sidene, men også vite konsekvensene av det. Jeg og andre unge jenter må få vite enda bedre om hvilke alternativer som fungerer og hva som er best for akkurat oss. 

Jeg er glad for at den er ute og jeg håper at smertene forsvinner snart og at arret blir så pent som mulig. Og om det var verdt det? Overhode ikke. 

Nå skal jeg gå en stund helt uten prevensjon i kroppen og jeg er spent på hvordan kroppen reagerer 👊🏻

// Marty 

En liten oppdatering!

Hei og god fredagskveld til alle! Først og fremst så må jeg takke for et fantastisk engasjement på gårsdagens innlegg. Altså WOW! Jeg hilser masse fra C også og sier takk. Det har vært både overveldende og fantastisk fint! 

I dag har det skjedd litt saker og ting, og jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke har så mye energi og ork til å oppdatere om hvorfor i dag, men jeg lover at jeg skal summe meg og gjør det i morgen. Det er derfor bloggen ikke har blitt oppdatert før nå for jeg er litt slækk og sliten - Og hodet har hatt fokus på noe helt annet. 

Men, mer om det i morra! Akkurat nå sitter jeg nede på brygga sammen C og August. Vi venter på at pølsene skal bli ferdig samtidig som vi nyter sola og skravler. Og vet dere hva? Dette er faktisk livet. Det er på grunn av stunder som dette man jobber knallhardt, kommer seg gjennom tunge dager og aldri gir opp - For det er faktisk meningen med livet når solen skinner og man kan tilbringe sene kvelder sammen med fine folk. 

Jeg håper dere har hatt en fin dag og at sola fortsatt er å se hos dere også! Jeg oppdaterer mer i morgen 💗

xx

// Marty 

Ja, hun er deilig!

Gjesteinnlegg fra C //

På bildet over ser dere kjæresten min. I går fikk hun en kommentar om at jeg umulig kunne syntes at hun var deilig, og at jeg fortjente noe bedre - Og jeg kan faktisk ikke la være å kommentere det...

For på bildet ser dere er frisk, sunn og glad jente. Dere ser en jente som drar meg opp fra senga hver morgen, som kjefter på meg når jeg glemmer å rydde opp etter meg og en jente som får meg til å smile som ingen annen. Dere ser en jente som har troa på seg selv og som ikke er så opptatt av å likne på alle andre. 

Hun har ikke sixpack, hun har ikke Instagram-lepper eller "ideal-rumpa". Hun har ikke tight-gap mellom lårene eller synlige ribben. Det hun derimot har er et nydelig smil, en sunn kropp og et hode som er smartere enn de fleste. Hun har en kropp som gjør det mulig for henne å få til akkurat det hun vil, en kropp som kan bære henne jorden rundt og som jeg er heldig å få elske. 

Som mann har jeg faktisk sett meg lei av kroppspresset. For er vi ikke litt ferdig med det? Er vi ikke ferdige med å slenge stygge kommentarer om hverandre? Med å kalle hverandre tjukke, stygge, ekle og feite? Har vi helt seriøst ikke noe bedre å drive med enn det? Kan vi ikke alle være enige om at det viktigste i livet ikke er å være deilig? Og at det viktigste i livet ikke er å bedømme hvem som er deilig og ikke? 

Så, når noen lurer på hvordan jeg syntes hun kan være deilig, så kan jeg faktisk ikke forstå hva dere mener. For meg er hun nemlig helt perfekt - Og jeg vil mye heller ha en glad, sunn og fornøyd jente, enn en som ikke har det bra og som er opptatt av at alle andre skal syntes at hun er deilig. 

Gi nå litt faen i hva alle andre driver med og hvordan alle andre ser ut - Jeg lover deg at du får det bedre da 💪🏻 God sommer og nyt sola! 
 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs

// Christian 

Nei, jeg ber ikke om at du skal ta på meg!

I går var jeg ute på byen for å feire bursdagen til en kompis. Det var god kok på dansegulvet og jeg skal ærlig innrømme at jeg var i et skikkelig dansehumør. I ført høye heler, en sort topp og et skjørt følte jeg meg faktisk ordentlig fin - Og jeg hadde det veldig gøy. 

Midt på dansegulvet godt utover kvelden samtidig som jeg danset med en haug av fremmede kom det helt uforberedt en hånd opp mellom bena mine, og hånden tok et godt grep under skjørtet mitt. Jeg snudde meg fort og stirret rett inn i øynene til en helt ukjent fyr. Og før jeg i det hele tatt rakk å si noe lente fyren seg frem mot meg og sa rett inn i øret mitt at jeg var så deilig og at han ikke kunne dy seg. Jeg reagerte med å bli ordentlig sint og dyttet fyren i brystet og ba han pelle seg vekk. Da fikk jeg svar tilbake om at jeg måtte slappe av, og han ba meg om å ikke ta meg selv så høytidelig. Før han så påsto at jeg ba om det fordi jeg gikk med det skjørtet jeg gjorde. 

Og før jeg visste ordet av det forsvant han, og jeg sto igjen som et eneste stort spørsmålstegn. Flyforbanna og ordentlig lei meg. Forbanna fordi det var langt over grensa og lei meg fordi ting som det faktisk skjer. 

For nei, det er faktisk ikke greit at du stikker hånden under skjørtet mitt. Det er ikke greit at du tillater deg å gjøre det. Det er ikke greit at du sier at jeg ber om det. Det er faktisk ikke annet enn kvalmt, ugreit og perverst. Og jeg bare lurer - Har #Metoo-kampanjen gått deg hus forbi? Har du sovet såpass i timen? Jeg, og ingen andre ber ikke om å bli tatt på eller trakassert fordi vi går kledd som vi gjør. Ei heller fordi vi ser ut som vi gjør. Oppfører oss som vi gjør. Eller er de vi er. Det finnes ingen grunn til at du skal tro at du har rett til å gjøre det mot noen som ikke ønsker det selv. 

Jeg var edru, ved mine fulle fem og hundre prosent klar i hodet. Og hvis ikke jeg hadde snudd meg og satt ned foten - Hvor hadde du egentlig stoppet da? For dette handler ikke om å ikke ta seg selv så høytidelig, men at det faktisk er totalt ugreit. Det er rett og slett helt på trynet. 

Seksualitet er ikke som mat, og den som er sulten kan ikke forsyne seg med det som er tilgjengelig. Rumpa mi er ikke et fruktfat du kan forsyne deg av, fordi du er fristet. 

Antrekket mitt er ikke grunnen til at du tar fritt rundt deg. En eller annen forvrengt forestilling gjør det. Våkn opp og skjerp deg! 

 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs

// Marty 

Dette er bilen min!

Oh boy, så fort dagene går! Nå er det snart fire uker siden jeg kjøpte meg ny bil, eller min aller første bil. Og om jeg er fornøyd? Altså, jeg er SÅÅÅ fornøyd. Faktisk så er jeg såpass fornøyd at jeg gliser fra øre til øre. Haha! Jeg har jo fortalt at jeg har kjøpt meg bil, men jeg har ikke fortalt hvordan bil det er - Så nå tenkte jeg at det var på tide å dele det. 

For fire år siden falt jeg pladask for merket jeg har kjøpt, og siden da har jeg drømt om å eie en selv. Og, det er noen som har gjettet hvordan bil jeg har kjøpt meg, men ingen har faktisk hatt rett! 

For... Jeg har kjøpt meg en Range Rover, og jeg vil helst ikke gjøre noe annet enn å se på den... Jeg er rett og slett skikkelig forelska. 

Og skal jeg dele en liten hemmelighet? Jeg er faktisk skikkelig stolt av meg selv som har fått til å kjøpe meg den bilen jeg ønsket meg aller mest. WOW 💙

Nå skal jeg snart kjøre hjem fra mamma og pappa etter å ha vært der en tur. Jeg håper dere har hatt en finfin dag! 

Hilsen en stolt bileier :):) 

// Marty 

 


 

Vi MÅ ta ansvar!

På lørdag svarte blogger Isabelle Eriksen på spørsmål på bloggen sin. Et av spørsmålene hun svarte på lød som følger:

"Er det mulig å ta silikon når puppene er under utvikling? Altså hvis man har tatt implanter og puppene vokser. Har det noe å si?"

Der Isabelle svarer: "Ja det er fullt mulig. Det er ikke farlig! Det kan godt hende mine egne pupper har vokst etter at jeg tok silikon. Det er ikke noe problem" 

Svaret til Isabelle har fått mange reaksjoner, og med god grunn. For at vi som bloggere ukritisk svarer på spørsmål som dette - Syntes jeg både er skikkelig trist og helt på trynet. 

Alle bloggere er opptatt av å inspirere, dele, mene og informere. Vi lever av at folk har lyst til å følge oss, av at folk syntes at akkurat vi er spennende og vi er så store forbilder at det tidvis er skremmende. Vi blir lyttet til mer enn fagpersoner, folk suger til seg alt vi sier og gjør og det sitter følgere av oss som har lyst til å bli akkurat som oss. Og med den jobben vi har så hører det faktisk med et STORT ansvar. For vi kan ikke fraskrive oss jobben som forbilde, når det er noe vi påtar oss helt selv. Vi velger ikke selv å bli et forbilde, det er det våre følgere og lesere som velger. For den dagen noen velger å omtale deg som et forbilde - Ta jobben og vær forbanna stolt av det! 

Dette handler ikke bare om et svært klønete kommentar fra Isabelle, det handler om mange av oss - Og helt sikkert meg selv også. For mange av oss har større kanaler enn flere av landets aviser og vi når ut til mennesker vi egentlig ikke aner hvem er. 

For vi bloggere må slutte å dele tips til hvordan våre følgere kan slanke seg, uten å egentlig ha noen som helst kunnskap om det. Vi bloggere må slutte å svare på medisinske spørsmål som vi overhode ikke har noe grunnlag til å kunne svare på. Vi bloggere må slutte å fortelle at melk er dumt for magene våre, for det stemmer faktisk ikke. Vi bloggere må slutte å dele ut rabattkoder og produkter som gjør at våre følgere forandrer på utseende sitt. Vi bloggere må slutte å fremme plastisk kirurgi som en uproblematisk greie. Vi bloggere må slutte å romantisere utseende forandringer og psykisk helse. Vi Må slutte! 

Vi har et ansvar og vi er faktisk nødt til å tenke oss om to ganger. Vi er faktisk en gjeng med bra folk, og jeg vet at det ikke alltid er enkelt å ordlegge seg riktig - Ei heller å tenke seg godt nok om. Men når vi har en stor blogg, mange som følger oss og ser opp til oss - Da har vi faktisk et ansvar for flere enn oss selv. 

Og å feilinformere om både det ene og det andre handler ikke noen verdens ting om å inspirere. 

TA ANSVAR! 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs

// Marty 

 

 

Jeg hater 17.mai!

Hvis du er en av de som fort lar deg krenke, en av de som lett blir forbanna eller en av de som klikket deg inn i all hast fordi du tente på alle pluggene, husk dette mens du leser: 

Dette er et hjertesukk fra en 20-års gammel jente som syntes det er ordentlig trist at en av årets fineste dager har blitt til en av de kjipeste. Kanskje den aller kjipeste av de alle. 

De rundt meg har begynt å snakke om hvordan de skal feire 17.mai. Faktisk har mange av de snakket om det lenge. VELDIG lenge. De snakker om champagne-frokoster, alt som må ordens, enda litt mer champis, hva som skal skje, hva de vil skal skje og alt som må ordnes. Selv vil jeg aller helst lukke ørene når jeg hører om det, for sannheten er at jeg hater 17.mai. 

Ja, jeg vet at "hate" er et sterkt ord. Men jeg mener det, med hånda på hjertet. Jeg hater ikke landet mitt, for det er jeg ufattelig stolt av. Jeg hater ikke grunnloven, for den er jeg evig takknemlig for. Jeg hater ikke markeringen, for den er fin. Jeg hater ikke flagget mitt, for det bærer jeg med glede. Jeg hater ikke friheten jeg har, for den elsker jeg. 

Jeg hater gjennomføringen. Hvordan vi fremstiller oss som så lykkelige, at alt er fantastisk og at vi elsker alt som er. Når sannheten er at SÅ mange av oss sliter med å rekke og lage vaffelrøre til dugnaden, når SÅ mange av oss aller helst vil nyte en dag i sola og OVERHODE ikke vil stå som kioskvakt på barneskolen. 

For nei, det er ikke sjarm med gnagsår, svetteringer, stappfulle folkemengder, fulle folk og perfekte Instagram-bilder. Jeg syntes ikke det er kult med overfulle restauranter, spy på trikken og en litt for trang bunad. 

Og det er ordentlig skummelt å si det høyt - Men jeg gruer meg til 17.mai. 

17.mai er nemlig en av de dagene i året der jeg føler meg desidert mest mislykka, ensom og teit. Og det ser jeg ingen grunn til å juble hurra for! 

Jeg har valgt å akseptere at 17.mai ikke er min lykkeligste dag, at jeg ikke trenger å være med på den perfekte feiringen og at jeg ikke trenger å skåle med fremmede på byen for å feire grunnloven vår. Jeg har valgt å akseptere at klumpen i brystet kommer hvert eneste år. Den klumpen som minner meg om at jeg ikke har en stor og lykkelig vennegjeng å feire 17.mai med og at jeg ikke syntes det er så stas å feste til bunaden står på halv tolv. 

I mine øyne har 17.mai blitt enda en perfekt arena der vi glemmer hva som er viktig og hva vi egentlig feirer. Det har blitt et kommersielt sirkus, et utstillingsvindu og til en god unnskyldning til å kunne drikke seg dritings. Og jeg syntes faktisk ikke at det verken er greit eller kult! Vi har glemt hvem vi feirer og hvorfor vi gjør det. For 17.mai har ingenting med å stresse for å rekke og bake to kaker på vegne av fotballaget å gjøre, 17.mai har ingenting med å kjøpe "årets fineste kjoler" å gjøre og 17.mai har ingenting med å sprette smelldyr champagne å gjøre. 

I år skal jeg gi blaffen i alle forventinger, alle plikter og all dårlig samvittighet. Jeg skal stå opp når jeg vil, jeg skal feire som jeg vil og jeg skal være stolt av å være norsk - Uten å få en albue i fleisen i dokøen på et av landets 17.mai-arrangementer. 

For ja, jeg elsker dette landet - Selvom jeg ikke elsker hvordan 17.mai feires.  

For det føles egentlig som at Norge har bursdag, og at jeg ikke er invitert... For jeg står bare på sidelinja og lurer på hva i alle dager det er vi driver med, samtidig som jeg får slengt et "gratulerer med dagen" når jeg skroller nedover Instagram. 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs

// Marty 

En drøm i oppfyllelse

Hvor heldig er ikke jeg, som kan sitte her, kjenne at solen varmer og puste? 

Jeg har alltid hatt en drøm om å bo nære sjøen, bølger og vann. Ikke fordi jeg har hatt et behov for å være på sjøen, for det er egentlig ikke så viktig for meg. Jeg har drømt om det fordi det er en egen ro med det. Det er så vakkert, fint og bråkete - Men samtidig så stille! Og nå er jeg så heldig at jeg kan gå noen meter, sette meg på bryggekanten og bare være. Grine, le, bade, skrive, prate og eksistere. Hadde du fortalt meg det for et halvt år siden så hadde jeg ikke trodd på deg, men wooops - Sånn ble det! Og jeg digger det. 

De siste dagene har jeg kjent veldig på at jeg savner å bo i Norrköping. Ikke nødvendigvis på grunn av stedet, men på grunn av menneskene der. De som fortsatt bor der og som gjør det samme som alltid, bare uten meg. Jeg har kjent på savnet, og ja, jeg har faktisk vært ganske trist. Samtidig så har jeg forsøkt å fortelle meg selv at det er sånn her livet er. Det er kanskje ekstra vondt fordi jeg aldri valgte å flytte derfra, og fordi vi snakker på samme måte som før - Forskjellen er bare at jeg ikke lenger er en dør bortenfor, men timesvis unna. I bunn og grunn så sitter jeg egentlig med en takknemlighet for at jeg kan savne noen så mye som jeg gjør, og at jeg kan lengte etter å se dem igjen. 

Jeg trives veldig godt her jeg er nå, jeg digger leiligheten min, det går bra med jobben, jeg har havet utenfor døren - Noe jeg alltid har drømt om og jeg har det fint. Alt er egentlig på stell, så jeg klager overhode ikke. Men, jeg hadde byttet havet mot å ha de som nærmeste nabo - DET kan jeg love deg. 

Oi, dette ble mye surr, haha! 

Vel. Akkurat nå sitter jeg og jobber litt. Jeg skulle være produktiv i dag, men jeg føler at jeg egentlig ikke har fått gjort noe som helst - Men sånn er det! 

Jeg skal dra avgårde for å spille kamp snart, og det gleder jeg meg til 💪🏻 Jeg håper dagen deres har vært fin og at dere nyter sola! 

// Marty 

32 ting ALLE burde vite om sex:

Vi snakker mye om sex. Vi har mye sex. Vi leser mye om sex. Vi tuller mye med sex. Sex er stort sett kult, men ikke alltid. Av og til skjer det ting som ikke skulle skjedd, av og til driter vi oss ut og av og til er ikke sex frivillig. Dessverre. Av og til virker det som at mange av de som har sex, ikke er helt innforstått med hva det egentlig innebærer. Jeg har derfor tenkt litt på hva vi sånn egentlig trenger å vite om sex, og jeg har ut ifra det satt sammen en liste med hva jeg mener er det aller viktigste å vite om sex. Det jeg skulle ønske ble gjennomgått i seksual undervisninga på skolen og det jeg skulle ønske at alle og enhver var enige om! 

Så - Visste du alt dette om sex? 

1. Jenter er ikke horer fordi de ikke vil ha sex. 

2.  Jenter er ikke horer fordi de vil ha sex.

3. Jenter er ikke horer fordi de har sex.

4. Det er ikke noe stress med å ha sex før du vil. 

5. Det er heller ikke noe stress hvis du ikke alltid har lyst på sex. 

6. Det finnes ikke et fasitsvar på hvor mange eller få sexpartnere man burde ha. 

7. Det er ikke viktig at du har sex og du velger sjæl når, hvor og hvordan du vil ha det. 

8. Alt over gjelder også for gutter. 

9. Nei betyr nei. 

10. Ingen har rett til å verken ha eller få sex (Selv om noen mener det). 

11. Det er lov til å angre, etter at man har sagt ja. 

12. Det er også lov til å ombestemme seg når man er halvveis og du må akseptere hvis den du ligger med ombestemmer seg. 

13. Forresten! Egentlig betyr bare ja, ja. Kanskje er heller ikke et tydelig nok svar. Spør heller en gang for mye, enn en gang for lite. 

14. Det er ikke kult å være en som maser etter at noen har sagt nei.

15. Det finnes mange måter å ha beskyttet sex på. Også for gutter! 

16. Kondom er nemlig også digg - Og tissen din er ikke for stor for å bruke det. 

17. Det er lurt å sjekke før man ligger om man er enige om prevensjonen og at alt er på stell. 

18. Det er helt normalt å onanere. 

19. ALDRI ha sex med noen som sover. Ikke en gang gjør et forsøk.

20. Det samme gjelder hvis noen er for fulle. Og, husk at det ikke er du som bestemmer om noen er for fulle eller ikke. Husk på punkt nummer 9. Og 13. 

21.. Det er ikke sikkert at noen vil ligge med deg fordi du har fått et kyss tidligere. Ei heller fordi noen har sagt noe pent til deg. 

22. Det er lurt å teste seg for kjønnssykdommer hvis man har sex med forskjellige partnere!

23. Med en gang du velger å ha sex velger du også konsekvensene som hører med. 

24. Du skal ikke skamme deg for å ha lyst til å ha sex.

25. Ei eller for ha ikke har lyst! 

26. Det er helt i orden å ha sex med hvem du vil - Også en av det samme kjønn. 

27. Det er ikke farlig å ha sex. 

28. Du skylder aldri noen å ha sex og du trenger ikke å ha dårlig samvittighet. 

29. Ikke ta, kommenter eller vær en dritt mot noen andre. La andre sine kropper være i fred! 

30. Det er en grunn til at det finnes en seksuell lavalder. Og til de som er usikre: Hos oss er den 16 år! Respekter den. 

31. Sex skal være gøy og godt. 

32. Bruk sunn fornuft og kos deg! 

Tenk så fint det hadde vært om alle var enige om disse kjørereglene! Eller liggereglene. 
 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs

// Marty 

 

Ja, jeg ser annerledes ut!

Yes, de som har kommentert at jeg ser annerledes ut om dagen har rett. Jeg hadde egentlig ikke tenkt til å si et eneste ord om det, rett og slett fordi jeg føler at den slags ikke akkurat er av noen nyhetsverdi - Men siden så mange har sendt meg meldinger og kommentert det så velger jeg å skryte litt av det. HAHA! Det er faktisk ganske så kult at noen i det hele tatt har lagt merke til det, for de tre siste gangene jeg har gjort noe liknende har så vidt mamma lagt merke til det. Men, denne gangen gønna jeg ordentlig på og jeg ble SUPER fornøyd! Til og med C la ordentlig merke til det - Og det sier litt... 

Hvis du er en av de som ikke har lagt merke til det, så har jeg farget hele håret. Så nå er jeg ORDENTLIG blond! Det er første gang jeg har farget hele håret og jeg må ærlig innrømme at det var ganske så skummelt. Jeg er nemlig livredd for å ikke bli fornøyd og for at det ikke skal bli sånn som jeg ønsker - Men denne gangen traff frisøren blink. 

Flere har spurt hva jeg egentlig har gjort, fordi de sliter med å få den samme fargen selv. Jeg har prøvd altfor mange ganger uten å bli fornøyd, og for min del så har striper aldri fungert helt - Så jeg måtte ta hele sveisen (i tre forskjellige farger faktisk). Første dagen gikk jeg med hetta på hodet fordi jeg var så lys, men etter som dagene har gått har jeg bare blitt mer og mer fornøyd. 

Så det så! Nå sitter jeg og skal jobbe litt. C er på trening, leiligheten burde virkelig vaskes, vaskemaskinen står og går og jeg gleder meg bare til i kveld når vi skal dra og grille hos Camilla og Andreas! Takk for alle hyggelige kommentarer på sveisen a dere 📸💇🏻

// Marty

Dette skjedde...

God morgen! Jeg har faktisk dratt på meg treningstøyet allerede, for jeg har bestemt meg for at det trengs en real kickstart på denne uka. Jeg og C bestemte oss i går for at vi skulle bli en natt til i Skien, så etter at jeg har fått trimma kropp og sjel litt, skal vi hive oss i bilen for å komme oss hjemover. Litt senere i dag kommer det en fotograf fra VG på besøk, pluss at jeg skal jobbe videre på et prosjekt og sende en del mailer. Jeg har et stort ønske om at jeg kanskje kan ha litt hjemmekontor ute idag, men vi får se 🌸☀️

Jeg tenkte at jeg skulle oppsummere uken som gikk! Det passer fint å starte uken med en liten oppsummering av forrige uke. 

UKEN SOM GIKK:

🎂 Ukens måltid: Jeg var jo i konfirmasjon i helgen, og der var det jaggu mye digg. Jeg blir alltid litt lei meg når det er så mye god mat og deilige kaker, for jeg har jo ikke nok plass til alt! Jeg prøver alltid å ikke spise meg stappings, men klarer jeg det noen gang? Oh no. Jeg blir like mett hver eneste gang jeg er i et selskap som det. Alt var digg, alle kakene var magiske og det er nødt til å bli ukens måltid. 

👆🏻Ukens opptur: Jeg elsker jo å glede andre, og i konfirmasjonen til Ulrik hadde jeg laget en film. Filmen besto av masse forskjellige fine folk som sendte en hilsen til han. Han ble så glad og det var SÅ kult! Takk til alle som stilte <3 

👇🏻 Ukens nedtur: At jeg har trent altfor dårlig den siste uka. Jeg har verken hatt tid eller overskudd til å trene så mye som jeg har hatt lyst til. Det er så kjipt for jeg merker hvor godt kroppen min har av det. Jeg håper at det blir bedre denne uka! 

🏝️Ukens YES: C og jeg har endelig bestilt turen vi skal på! Vi mangler fortsatt bittelitt av en del av turen, men nå er flybilletter og diverse i boks. Jeg gleder meg så sykt til vi skal reise! Jeg forteller dere litt mer senere. 

🚨Ukens tanke: Hvor viktig det er å nyte. Jeg tar meg ofte i å glemme og leve i nuet. Jeg bare rusher, stresser og glemmer faktisk å nyte alle de fine øyeblikkene som er. Jeg ender derfor alltid opp med å føle at jeg ikke var helt tilstede og nærmest være ganske lei meg! Jeg tror og vet egentlig at det er mange som har det sånn som meg, og jeg prøver stadig vekk å minne meg selv på hvor viktig det er å faktisk stoppe opp litt, puste med magen og være litt her og nå. 

📽️ Ukens film: Tror dere at jeg har sett en eneste film? NOOOP. Har dere noen filmtips må dere gjerne tipse meg... Hvis jeg noen gang får satt meg ned og sett, hehehe.

🎼 Ukens sang: "Youth" (feat. Khalid) - Shawn Mendes

📸 Ukens bilder: 

Nå skal jeg komme meg avgårde, så snakkes vi senere idag! Kick ass og ha en fin dag.

// Marty 

I FEEL PRETTY

Reklame | Norsk filmdistrubisjon

Vi trenger alle å føle oss fine, og det finnes jo egentlig ingen grunn til at vi ikke skal gjøre det! Og tenk om du en dag hadde våknet opp med VERDENS beste selvtillit som gjorde at du kunne få til alt du ville og at du turte alt du ellers ikke hadde turt...? Se klippet under og føl litt på følelsen du også: 

 

 

Jeg er den jenta som av og til trenger tid til å bare kunne være jente. Eller til å bare være meg! Til å kunne danse til de teiteste sangene, synge av full hals og gjøre ting som jeg syntes er skikkelig ålreit! Alt for å bare sette pris på meg selv og føle meg sykt bra. 

I forrige uke hadde jeg en date med Marie og Nora, der vi var så heldige å få en sniktitt på filmen I FEEL PRETTY, som hadde premiere på fredag.  Filmen var en real feel good-film og bød på en god porsjon humor, flere latterkuler, flauser og ikke minst - Et fint budskap 💓 Og om du burde se den du også? OH YES! Den var fin, herlig og budskapet (som jeg gjerne skulle delt) kan ikke gjentas ofte nok! 

Jeg er så heldig å dele ut tre billetter til to stykker som har lyst til å ta med seg jentegjengen, noen gamle venner eller en som trenger en real selvtillitsboost på kino! Skriv en fin ting om deg selv i kommentarfeltet, så er du med i trekningen av tre kinobilletter. Husk å legge igjen mailen din i kommentarfeltet - Den er bare synlig for meg! 

Du finner billetter og trailer til filmen HER!  

Kos deg på kino - Jeg gikk ut av kinosalen med et glis og en tanke om at jeg kanskje ikke er så aller verst. 

// Marty 

Er dette usexy?

I går fikk jeg melding fra en jente som dater en fyr som var lavere enn henne. Hun spurte meg om råd, fordi hun føler at alle venninnene hennes syntes at det var rart at hun er høyere enn fyren hun dater. Hun var rett og slett skikkelig frustrert over at venninnene syntes at det ser dumt ut at dama er den høyeste i forholdet. Jeg har også tidligere fått meldinger fra jenter som er høyere enn kjæresten sin, som får beskjed om at de ikke kan bruke høye heler. Både fra kjæresten sin og av andre.

Da jeg møtte kjæresten min stilte vennene mine alle de spørsmålene man stiller når en i man kjenner har møtt noen. Spørsmålene som:

Hva heter han? Hvor gammel er han? Hvor er han fra? Hva driver han med? Hvordan møttes dere? 

For ikke å snakke om spørsmålene som: Er han kjekk? Hvordan ser han ut? Kan jeg få se bilde av han? Hvor høy er han? 

Og det var der det var vanskelig for meg å svare. For jeg gikk i nesten et år og løy om hvor høy han var i forhold til meg. Jeg sa nemlig at han var et par centimeter høyere enn meg, men sannheten er jo at det er omvendt - Pluss litt til. Jeg løy rett og slett fordi jeg syntes det var flaut at jeg er høyere enn kjæresten min. For jeg har alltid følt at det er en forventing til at mannen egentlig skal være litt eldre enn dama og at han skal være litt høyere. 

Når jeg var yngre og beskrev drømmemannen min beskrev jeg han alltid som høyere enn meg, men sånn ting er nå, så er faktisk drømmemannen min lavere enn meg. Og hvilken rolle spiller egentlig det? Det er nemlig ikke sånn at jeg er noe mindre glad i han på grunn av det, at vi har det noe mindre gøy på grunn av det eller at han er noe mindre snill på grunn av det. 

Vi er jo som vi er, og hvis høyden skal sette stopper for at et forhold skal fungere - Hva er det vi egentlig bryr oss om da? Da kan vi neppe være mest opptatt av personligheten, sommerfuglene i magen og følelsene vi har for hverandre!

En gang fikk jeg en kommentar på bloggen om at jeg tar fra kjæresten min all mandighet med at jeg er den høyeste. Men vet du hva jeg syntes er mandig? Jeg syntes det er mandig at han respekterer meg. At han aldri snakker stygt om meg. At han alltid støtter meg. At han har baller nok til å si ifra når noen sier noe stygt om meg. At han flirer av alle som syntes at han er mindre mandig fordi han er lavere enn meg. 

FOR HVEM BRYR SEG? Jeg er så lei av at det er en forventing til hvordan alt skal være. Og hvem har bestemt at det ser rart ut at dama er den høyeste i forholdet? Hollywood-filmene kanskje? 

Jeg er så takknemlig for at kjæresten min aldri har brydd seg om at jeg er høyere enn han. Jeg er så takknemlig for at han syntes at jeg er sexy når jeg går med høye heler og jeg er så takknemlig for at han aldri kommenterer negativt om høyden min. 

Kjærligheten måles ikke i høyde, og det er jeg SÅ glad for!

Hva mener du? Er det usexy at dama er den høyeste i forholdet? 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs

// Marty 

 

 

 

Nå svarer jeg

GOOOD søndag dere! Jeg håper sola skinner hos dere også. Jeg og C har sovet lenge idag, og det trengtes. Jeg elsker søndager der jeg kan ligge og dra meg, for å så stå opp - Uten noen særlige planer.

LIVET.

Vi skal hjem fra Skien i kveld, men vi tenkte å nyte noen timer med sol, terrasse, skravling og surr først. 

Uansett... Det er klart for ukens spørsmål og svar!

⌁ Hva er det hemmelige prosjektet du holder på med?

WIII. Det er helt vanvittig at jeg holder på med det jeg gjør, men det er dessverre hemmelig en liten stund til. Jeg gleder meg stort til å dele det!

Hvilken mobil har du?

Jeg har iPhone 8p. ELSKER DEN!

⌁ Hvem spurte om dere skulle bli kjærester av deg og C?

HAHA, det var meg. 

⌁ Tjener du mer enn 50K i måneden?

Gjør du? Altså. Lønna mi er min. 

Hva skal ditt/dine fremtidige barn hete?

Jeg har faktisk funnet en del navn, men jeg tror ikke jeg vil skrive de ned. Hehe.

Hvem håper du vinner Paradise Hotel?

Leo. Uten tvil!

⌁ Når skal du dele hvordan bil du har kjøpt deg?

SNART!

⌁ Hvorfor er det liksom så hemmelig hva bilen din kosta?

På en måte så er det ikke hemmelig, men jeg skjønner bare ikke poenget med å skulle dele det? De som vet de vet, og de som er nysgjerrige kan finne ut av det selv. 

⌁ Hva syntes du om bloggere som bruker barna sine som reklameplakater?

Dette mener jeg en hel del om. Jeg tenker at folk gjerne må reklamere for bleier, leker eller hva man nå reklamerer for - Men man trenger ikke å bruke barnet sitt for å vise frem disse kjempefantastisknetingene. Jeg er ekstremt takknemlig for at jeg ikke hadde en barndom der alt jeg gjorde og sa havnet på internett og at jeg kunne ta det valget selv!

⌁ Hvorfor har du mistet kontakten med Anne Brith?

Det vil jeg da ikke si at jeg har. Vi er ikke like mye sammen som vi var i en periode, men det henger vel mest sammen med at vi ikke deler kontor lenger! Jeg kan ringe hun når som helst og det er alltid hyggelig å treffe henne. Hun er en dame med bein i nesa som sitter på mye kunnskap - Og hun gir meg alltid en god latter🌸

⌁ Vil du være med ut og rulle?

HAHHA YES

⌁ Hva syntes du om at **** prøver så hardt å bli kjendis?

Jeg valgte å ta med dette spørsmålet og fjerne navnet. Grunnen er så enkel som at jeg syntes det er så synd at man ikke kan stikke seg litt frem og gjøre noe for å få til noe, uten at noen skal stemple en for å prøve for hardt - Om du skjønner? Mitt beste tips: Irriterer det deg... Slutt å følge med!

⌁ Hvor mange lå du med i russetiden?

Jeg var jo ikke russ og jeg var sammen med C!

⌁ Hvorfor vil du ikke dele hva ditt fulle navn er?

Nå heter jeg offisielt Martine Halvorsen, og det har jeg gjort siden jeg var 16 år.

⌁ Syntes du selv at du driver med clickbait?

Av og til så gjør jeg det. Jeg syntes det oppriktig er vanskelig, for innleggene må jo av og til lages slik at de virker spennende. Samtidig så skriver jeg aldri et innlegg som ikke har noe med tittelen eller måten jeg legger det frem på Snapchat eller Instagram å gjøre. Det hender også at jeg ikke tenker over det, før noen reagerer - Og da pleier jeg ofte å endre. Jeg blir glad for tilbakemelding om det, men noen mener jo at det er clickbait å skrive om julegavetips - Så det er litt vanskelig å ta alle slike tilbakemeldinger seriøst. Men, jeg forsøker å være bevisst og lytte! Om det ga mening? 

⌁ Hvor er den gule kjolen fra?

Den er fra MATCH. Kjøpt den sjæl ;)

Nå skal jeg komme meg opp av senga og nyte dagen! KICK ASS.

// Marty

I dag er det en STOR dag!

Hei fra en glad Marty! I dag er det en STOR dag. Det er nemlig duket for konfirmasjon her i Skien. Lillebroren til C skal konfirmeres og det blir så stas. Jeg syntes alltid at det er hyggelig med dager som idag, for det er så spesielt og unikt. Og ikke minst fint. Jeg gleder meg til å le, spise kaker, mimre, tulle, henge med fine folk, bli dødssliten og gjøre han glad. 

Som flere av dere kanskje har fått med dere har jeg hatt et stort dilemma denne uken... Jeg har nemlig ikke klart å velge hvilken kjole jeg har villet ha på meg i dag. Men, jeg falt for denne gule, fine saken - Og jeg føler meg så fin! Det er så gøy å pynte seg ordentlig av og til, og rett og slett føle seg skikkelig fresh. 

Og... Se så fin C er også! Jeg er glad han er min. 

I dag skal jeg logge litt av, feire Ulrik, spise masse kake og antakeligvis få litt gnagsår. YES! Jeg håper dagen deres blir fin 💛

Og... GRATULERER PÅ DEN STORE DAGEN DIN ULRIK! 

Lev, le, dans, lek og ha det gøy. Smil til fremmede, klin med de du vil, følg magefølelsen og stol på deg selv. Jeg digger deg! 

// Marty 

Sånn takler du drikkepresset:

Jeg er jo en av de som ikke drikker alkohol og det er ingen hemmelighet at jeg har følt og fortsatt føler på presset om å drikke alkohol. Jeg føler at det er en forventing til at man skal drikke, kose seg og skåle - Og at det er rart om man ikke gjør det. Nå som våren er i gang føler jeg også at "drikkesesongen" er i gang. Det skåles på Snapchat, Instagram og i "fordi jeg fortjener det"-statuser på Facebook. 

Jeg vet at det er mange som føler på presset om at man må og skal drikke alkohol på samme måte som meg, jeg tenkte derfor at det hadde vært fint med noen tips til hvordan du kan takle drikkepresset - Og med hva jeg gjør: 

Først og fremst... 

1. Det er faktisk helt lov til å si nei! 

2. Vit hva du skal si når noen spør deg om hvorfor du ikke drikker. Ja, det er teit at man ofte må forklare seg - Og husk at det er lov til å bare si: Jeg vil ikke. 

3. Hvis det blir mye fokus på hvorfor du ikke drikker, kan det være kult å faktisk spørre de som drikker om hvorfor de faktisk drikker! 

4. Det er lurt å ha med seg egen drikke. Jeg vet at det kan være kjipt og at det ikke burde være nødvendig, men det sparer deg for en del pes hvis du har det med!

5. Hvis du vet om noen andre som ikke drikker der du er, så kan du støtte deg på dem. Det er faktisk enklere for andre som kanskje egentlig ikke vil drikke, å la være - Hvis du står på ditt og er ærlig om at du ikke drikker.

6. Noen sliter med å fortelle at de ikke drikker alkohol, og hvis du faktisk ikke vil innrømme det går det an å bestille seg enten en ingefærøl eller sprite med sitron! Det er gode alkoholfrie alternativer, men som fortsatt ser ut som alkohol. 

7. Vær aktiv på festen, prat med folk og dans. Ikke la deg begrense! 

8. Minn deg selv på at det faktisk ikke er deg det er noe feil med. Det er ikke feil å velge å avstå fra alkohol. 

9. Hvis du syntes det er vanskelig å forklare deg, så kan du bruke unnskyldninger som at du kjører, at du vil avstå på grunn av trening og at du har et veddemål om å ikke drikke. 

10. Pass på at du ikke presser andre! 

Ha det kult edru eller ei 🥤

// Marty 

Jeg vil ikke ha større pupper!

Da jeg var liten husker jeg at jeg sa til pappa at hvis jeg ikke kom til å få store pupper, så kom jeg til å ta silikon. Da var jeg 9 år gammel. Da jeg gikk i barnehagen stjal jeg ammeinnleggene til mamma, for å late som at jeg hadde større pupper. Fordi jeg trodde at alle fine damer hadde store pupper. Nå, den dag i dag - Er jeg fornøyd med hvordan puppene mine faktisk ble og jeg tenker sjeldent over at de burde vært annerledes. 

I går fikk jeg en kommentar på bloggen. Personen som skrev kommentaren mente at jeg hadde blitt finere med større pupper, og at hvis jeg fikk meg større pupper - Så kom jeg til å bli mer attraktiv. 

Men jeg vil ikke ha større pupper! Jeg er fornøyd med hvordan de er og jeg syntes det er så synd at puppene våre er et synonym med å være attraktiv. At man blir finere, på grunnlag av hvilken BH-størrelse man bruker. Jeg er fornøyd med at jeg kan finne meg en BH i en hver butikk, jeg er fornøyd med at jeg kan løpe uten å være plaget av puppene mine og jeg er fornøyd med at jeg slipper å ha vondt i ryggen på grunn av puppene mine. 

Jeg er faktisk fornøyd med å ha de puppene jeg har, og det får faktisk være greit. 

Vi lever i et samfunn der alt aller helst skal være perfekt. Vi skal ha perfekte pupper, rumper, midjer, hofter, lepper, underliv, øyne, kinnben, lår... ALT skal være perfekt! Men hva definerer egentlig perfekt? Og hvorfor ønsker så mange av oss et samfunn der alle er like? Jeg har så lyst til at vi heller skal kunne verdsette forskjellene med hverandre, fremfor å finne feil og ønske endringer. 

Jeg er også ganske lei av at det virker som at det å operere puppene sine større, nesa si smalere eller rumpa si finere er noe av det enkleste vi kan gjøre. Jeg savner at vi snakker om risikoen ved å gjøre disse inngrepene og at vi kan slutte å oppfordre hverandre til å gjøre det! 

Livet handler liksom om mer enn pupper, og jeg tror faktisk ikke BH-størrelsen din er med på å definere hvordan man har det. 

Så la puppene mine være i fred og la oss heller bry oss om eldreomsorgen, dyremishandling og om hvordan vi kan være bedre mennesker. 

Kroppen min er faktisk ikke viktig for andre enn meg. 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs

// Marty 

Jeg ønsker å være ærlig med dere:

Nå skulle jeg egentlig oppdatert bloggen med noe klokt, bra, inspirerende, lærerikt, irriterende eller fint. Men vet dere? Akkurat i dag så går det faktisk ikke. Eller, i kveld. Nå. Hodet mitt er helt tomt, jeg er kaputt og jeg er nesten så sliten at jeg bare har lyst til å gråte litt. Eller mye. Jeg er faktisk der at jeg ikke orker å begynne og gråte en gang, for det virker for slitsomt. 

Noen dager er det sånn. Livet skjer, kroppen sier ifra og hodet er tomt, og jeg tenker at det er bedre at jeg er ærlig på det. For jeg syntes det er helt tullete av meg å oppdatere dere med hva jeg har gjort i dag, hva jeg skal, noe superspennende eller et eller annet fjas, som overhode ikke stemmer eller har noe med situasjonen akkurat nå å gjøre. For jeg er faktisk ikke interessert i å skrive hvor sjukt bra denne dagen har vært, når jeg er så sliten at jeg knapt husker hva jeg gjorde i dag morges. Eller hvor mye jeg gleder meg til helgen når det eneste jeg har lyst til akkurat nå er å sove i fjorten dager, med den ene hånden nede i potetgullposen og med mobilen på lydløs. 

Og, det for jaggu være greit. Sånn er det faktisk bare, og det er livet. Livet er fint, men av og til er det litt mye, litt for tungt og der hender at det er litt for mye som skjer. Jeg forsøker å minne meg selv på at det da er greit å ikke være det supermennesket jeg aller helst vil være selv. At jeg ikke trenger å stå med tannbleking på tennene om morgenen, med macen i den ene hånden, mailen i den andre og med usmurt foundation i fleisen. Jeg trenger og klarer faktisk ikke alltid å være hun jeg forsøkte å være i dag morges, og stort sett ellers også. Det er bare feil, umulig og falskt. 

Akkurat i kveld er jeg ikke blogg-Martine og jeg er ikke super-Martine, jeg er nå-må-du-puste-og-ta-vare-på-deg-selv-Martine

Jeg håper dagen deres har vært fin, jeg skal logge av når og jeg satser på litt nytt krutt i morgen 💛 Vi er på vei til Skien, og det tror jeg blir bra. 

// Marty 

Se hva jeg skal gjøre idag!

God morgen fra en meget trøtt Martine. Jeg burde antakeligvis gitt dere en skikkelig "snart er det helg-boost", men altså... Ikke idag, haha! Jeg sovnet til og med på sofaen under gårsdagens Paradise Hotel-episode, det sier sitt... C tok bilde, som dere kanskje ser - HAHA! 

Kroppen vil helst sove en del timer til, men kalenderen ber om noe annet. Nå på morrakvisten (eller morran) skal jeg svare på noen mailer, før jeg skal av gårde for å gjøre et intervju med VG og for å åpne en kunstutstilling på en videregående - WOW, så stas. Det gleder jeg meg faktisk veldig til. Det er kult å bli spurt om sånt! 

Forresten så er det vel egentlig et intervju, eller fortsettelsen av et som jeg har tatt tidligere. Det er veldig viktig og jeg gleder meg til dere får lese det! 

Etter en ny dag på farta skal jeg hente bilen min som har vært og fikset noen greier, før C og jeg skal ture til Skien. Det er duket for konfirmasjon der i helgen, og det blir så fint! Jeg gleder meg både til litt avkobling, litt hygge og litt (mye) kake 🍰 Jeg gleder meg faktisk også til å gi gaven til boren til C, som skal konfirmeres, for han kommer til å bli SÅÅÅÅÅ GLAD! Kult! 

Nå skal jeg hive i meg litt frokost og få klasket litt vann i fjeset så jeg forhåpentligvis våkner snart, haha! 

Jeg håper dere får en fin dag 💜

// Marty 

En STOR hemmelighet!

Nå kom jeg akkurat ut av et møte, og jeg må bare dele litt med dere. For jeg er så glad, stolt og målløs. Jeg bærer på en hemmelighet nesten ingen vet om, om som jeg er sprekkeferdig med å dele! 

Det skjer så mye spennende om dagen og jeg føler selv at jeg jobber døgnet rundt. Det gjør jeg også på mange måter, men det gjør ingenting - For jeg liker så godt det jeg gjør. Jeg lærer så mye, jeg vokser, jeg tar avgjørelser, jeg feiler, jeg lykkes og jeg får det til, og det er skikkelig kult.

De siste månedene har jeg jobbet med et prosjekt som krever ekstremt mye av meg. Heldigvis er jeg heldig å ha fantastiske mennesker rundt meg, som både spiller meg god men som også heier, i tykt og tynt. Prosjektet begynner nå og ta ordentlig form, og det er helt vanvittig at jeg i det hele tatt får det til og at jeg snart kan dele det med dere og resten av verden. Jeg har valgt å vente med og dele hva det dreier seg om, rett og slett fordi jeg har satt pris på og setter pris på den arbeidsroen jeg har akkurat nå. 

Jeg har tidvis følt at jeg har vært lite kreativ på bloggen, og grunnen er vel egentlig så enkel som at jeg noen dager har lagt kreativiteten min i prosjektet. 

Jeg gleder meg stort til å dele det med dere og jeg vil bare takke dere for at dere gidder å lese, for at dere liker, heier og diskuterer. JEG ER HELDIG!

// Marty 

Vet du hva dette betyr?

Jeg vil ikke akkurat kategorisere meg selv som en sminkedronning, til tross for at jeg digger å se fresh ut! Jeg liker godt å prøve nye ting, teste nye produkter og ikke minst føle at sminken min er ​on point - Men, en ekspert er jeg ikke. I sminkepungen min finner du det meste av produkter, og jeg må ærlig innrømme at det er mye gammelt å finne der. Uttørkede maskaraer, knuste puddere og x-antall gamle foundationer. Du kjenner kanskje til det? 

Alle disse så kalte ekspertene hadde antakeligvis fått panikk hvis de hadde tatt seg en titt i sminkepungen min, men for meg så spiller det egentlig ingen rolle! Det viktigste er vel at jeg trives med det jeg har og at det funker for meg? 

Her om dagen så var jeg innom en butikk for å kjøpe meg en ny foundation. Jeg fortalte om ståa i sminkepungen min og ble opplyst om at produkter nødvendigvis ikke har så lang holdbarhet, som jeg egentlig har trodd. Dama som jobbet i butikken fortalte meg masse spennende om hvor lenge produkter egentlig holder og når det faktisk er på tide å kvitte seg med ting. For alle produkter har en holdbarhetsdato, eller garanti, og det er det symbolet under eller på siden betyr! 

Det betyr at etter at produktet er åpent, er det så holdbarheten på produktet er! Om jeg lærte noe nytt? JA! Og om jeg skal rydde i sminkepungen min nå? JA!

Jeg, som aller helst ikke vil handle produkter oftere enn jeg må fikk også en del tips om hvordan jeg kan drøye holdbarheten:

1. Unngå å ha sminken liggende på badet. Hvorfor? Jo, fordi bakterier foretrekker nemlig varme og fuktige områder. Ha heller sminken i et rom med vanlig romtemperatur!

2. Ikke del sminken din med andre. Det er lett å bare dele en maskara med en venninne som har glemt sin, men det gjør at det kan spre seg bakterier fra person til person. Det kan også gjøre at man får akne og urenheter!

3. Rens sminkekostene dine! Jeg er elendig på dette, og har bestemt meg for å bli litt flinkere. Jeg har også kastet sminkekostene jeg kjøpte på videregående nå... Jeg fant nemlig ut at det kanskje var på tide. 

Visste du dette? 💄💅🏻

// Marty 

La denne måneden bli fantastisk!

Det er den tiden på året igjen. Den tiden der man skal være pen, pynta og patetisk. Okei, kanskje ikke det siste der - Men det passet av en eller annen god grunn godt inn... Følte jeg. Du vet kanskje ikke hva jeg snakker om? Jeg snakker om mai-måned. Konfirmasjoner, bryllup og 17.mai. Kjoler, bunad, høye heler og gnagsår... Som jeg gleder meg!

(Det er veldig hyggelig og bli invitert altså folkens, men det krever sitt - Det skal jeg være ærlig om)

Heldigvis betyr mai-måned forhåpentligvis enda mer vår, sol og stigende temperaturer. For ikke å snakke om deilige kaker og is-spising. Så, jeg skal ikke bare klage. 

Jeg har egentlig bestemt meg for at jeg har lyst til å bruke kjole i disse anledningene i år. Tanken om at "det er jo så sjeldent jeg får pyntet meg ordentlig" har satt seg i hodet mitt, og jeg bestemte meg derfor for å gå all in. 

Jeg dro med meg mamsen på kjoleshopping i går. Jeg, som var forbredt på at det skulle bli en enkel oppgave, angret stort når vi begynte på vår fjerde time. Jeg husket rett og slett ikke hvilken kamp det er. Det tror jeg ikke mamma gjorde heller, for plutselig forsvant hun, og jeg fant hun på en benk. 

Svette prøverom. Av og på med skoene. Av med buksa. Svette under puppene. Svetteringer. Varmt. Klamt. Vondt. For små størrelser. Trange armer. Klaging. Masing fra de butikkansatte. Litt kort her. Litt lang der. 

Dere kjenner dere kanskje igjen...

Det ble faktisk så ille at jeg bare måtte ta en pause. På do. For å puste ut og hyperventilere litt.Jeg fant til slutt en kjole, som jeg tror skal bli bra. Men, jeg forsto først etter at jeg hadde kjøpt kjolen at jeg blir nødt til å ha en underkjole under. 15 minutter før stengetid hastet jeg derfor inn i en undertøysbutikk og presenterte problemet. Jeg var fastbestemt på at jeg skulle gjøre unna alt når jeg først var på denne helvettesturen, for tanken om å måtte drasse i butikker enda en gang ga meg og gir meg grøsninger på ryggen. 

Butikkdama dro frem en underkjole. Den var for liten. Jeg prøvde en til og sa "ja, denne tar jeg". 

Jeg stilte meg så opp i kasse for å betale, da det gikk opp for meg at underkjolen faktisk kostet det samme som den egentlige kjolen. Butikkdama solgte inn at jeg kunne bruke den som nattkjole også, jeg smilte pent, lukket øynene og dro kortet. 

For også begynne å grine. Nesten. 

La denne måneden bli fantastisk. 

HAHAHA, HURRA!