hits

april 2018

Dette syntes gutta om sex på første date!

Couple having sex in bed
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com


I går skrev jeg et innlegg om sex på første date. Reaksjonene lot ikke vente på seg og det var uten tvil mange delte meninger om temaet. Jeg tenkte derfor at det hadde vært kult å høre hva gutta egentlig syntes om sex på første date, for er det egentlig innafor å ha sex på første date? 

Jeg sendte melding til noen av kompisene mine, for å høre hva de egentlig syntes: 

"Halla! Du, hva syntes egentlig du om sex på første date? Er det innafor, eller ikke? OG! Kunne du gjort det sjæl?"

August: Hvis begge to er interessert, så er det vel helt greit! Personlig så syntes jeg kanskje at det ødelegger den spenningen som er i starten når man begynner å date, men vil man - Så vil man! Men, det er kult å vente litt for å bli enda mer nysgjerrig på personen. 

Christian: Det er vel greit det! Det kommer vel helt an på. Vil man, så vil man jo. 

Joakim: Jeg syntes det er litt synd at det skal være så fyfy. Hvorfor ikke liksom? Det er helt greit å vente, men det er da like greit å ikke vente. Jeg pleier ikke å vente, haha! Er det kjemi der, så kjør på. 

Leif-Kristian: Jeg er ikke noe fan av det. Mest fordi jeg da føler at jeg har en grunn til å møte dama igjen, om du skjønner? Sex passer fint på date nummer fire, for jeg vil gjerne ha noen ganger til å bli kjent med daten først! 

Aram: Det er selvfølgelig greit. Om man vil ligge, så ligger man jo. Jeg syntes det er helt håpløst at det skal være sånn at man ikke kan gjøre det. Hvem har liksom bestemt det? Det er i mine øyne helt teit hvert fall. Jeg tror ikke nødvendigvis at det har noen ting å si! Egentlig er det jo på mange måter en fordel å ha det, for da slipper man jo mye drama senere... Kanskje? 

Kevin: Jeg møtte dama jeg har vært sammen med i 3 år på Tinder. Vi hadde sex første gang, andre gang og tredje gang. Det har gått veldig fint! 

Emil: Ja. Hvis man treffer en person som man liker, en man har kjemi med og en man har lyst på, hvorfor skal man egentlig vente? Det er selvfølgelig helt greit å vente, men jeg mener ikke at man må vente. Jeg tror jo kanskje at noen ligger bare for å ligge, men da er det kanskje ikke en date heller? I mitt hode så treffes man jo på en date fordi man er interessert i mer enn sex. 

Daniel: Ja, det er innafor. Men det spørs helt hvor mye kontakt man har hatt før selve daten, og om at det har vært en vellykket date der man har blitt kjent med hverandre og funnet hverandre interessante. Jeg vurderer det hvert fall ut i fra det! 

Magnus: Jeg forventer det ikke, men det begynner å nærme seg en forventing på date nummer tre. Ikke det at jeg dater kun for sex altså! Jeg liker godt når jenta tar initativ også. Jenter må ikke tro at vi syntes det er teit! 

Sivert: Det er HELT greit! Det jeg syntes er litt håpløst er at det virker som at det bare er bra når man er mann, men ikke når man er dame. Hvorfor er det sånn at det er et klapp på skulderen min, mens damer liksom er løse hvis de ligger med noen på første date? Nei, ligg i vei hvis man vil det. Det foretrekker hvert fall jeg, samtidig som jeg respekterer hvis noen vil vente. 

Konklusjonen blir vel kanskje at det er helt innafor, og at man velger hva man liker selv? Det er hvert fall ingen grunn til å vente hvis man egentlig vil! 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs

// Marty 

Jeg har fått sparken...

Her i huset (eller leiligheten) så er jeg sjefen. Noen ganger har jeg bestemt det selv, mens andre ganger er det rimelig ufrivillig. Sånn som når jeg får spørsmål om hvor hans ting er, akkurat som at det er mitt ansvar hvor tingene hans ligger... Men siden jeg er delvis ufrivillig sjef, så er det mitt ansvar. Og faktisk er det sånn at når jeg ikke vet hvor tingene hans er, er det nesten så jeg får et erstatningsansvar - Såpass ille er det. 

Uansett. Jeg er klesvasksjefen her i huset. Mye fordi at jeg er livredd for at mine ting skal bli ødelagt og fordi at det bare har blitt sånn. Det betyr at jeg både vasker mine klær og hans klær, det hender også innimellom at jeg kjefter på han for å ha lagt røde boksere i den hvite skittentøyskurven. Og det skjer ofte. Litt for ofte. 

Jeg er også veldig glad i å vaske med klor. Spesielt når det kommer til doen. Mamma har gang på gang fortalt meg at jeg er for uforsiktig til å gjøre det, men det er jo tross alt min leilighet og mine klær som blir prydet av klorflekker... Her en dag hadde jeg brukt to like kluter til å vaske badet, en med klor og en annen som ikke var til klor. Av en eller annen (idiotisk)grunn hadde jeg lagt begge to i (riktig) skittentøyskurv, og klor mot klær gir ofte et veldig spennende resultat. 

.................

Når jeg tok ut klesvasken og skulle henge opp klærne så jeg at 70 % av klærne hadde blitt redesignet inne i maskinen... Jeg kan love deg at det ble så mye baluba her at jeg nesten ikke tør å skrive det en gang.

Klærne ble rett og slett ødelagt og jeg fikk ganske tydelig beskjed om at jeg fikk sparken både som klesvasksjef og nærmest som kjæreste. Problemet er bare det at han ikke får lov til å røre mine klær og at jeg ikke får lov til å røre hans klær - Så det kan jo bli dyrt i lengden og ganske illeluktende... Spesielt siden jeg ble sur tilbake og sier at jeg ikke er interessert i å vise hvordan han bruker maskinen (Som må sies og være litt for avansert). 

Så, hvis du ser meg og jeg lukter enten vondt eller ser ut som en dalmatiner så må jeg bare beklage.

Men jeg har fått sparken. 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs

// Marty 

6 grunner til å ha sex på første date:

I helgen satt jeg sammen med noen venninner og diskuterte kjærligheten. Egentlig diskuterte vi alt mellom himmel og jord, og den ene venninnen min fortalte at hun hadde vært på en date tidligere i uken. Hun hadde likt fyren godt og etter en vellykket middag hadde kvelden endt med sex. Hun lurte på hva vi syntes, for når hun hadde fortalt det til en annen venninne tidligere på dagen hadde hun reagert med at det ikke var noe man ikke gjorde. Mest fordi det var for tidlig, fordi hun burde holde på verdigheten sin og fordi hun da ikke lenger var ekslusiv. 

Men hallo - hvorfor skal man ikke ha sex på første date? 

Hvem bestemmer at det er for tidlig? At all verdigheten til en kvinne ligger i sex? At man ikke er ekslusiv fordi man har sex? 

Vi lever i 2018, kvinner er så godt som likestilt med menn, det er ikke å legge skjul på at kvinner har en seksualitet på lik linje som menn og hvorfor skal det være så fy fy? Så ugreit? 

Personlig lever jeg etter prinsippet "har du lyst har du lov", for verre er det vel egentlig ikke? Har du lyst til å vente, så venter du - Har du ikke lyst, så venter du ikke. 

Jeg tenkte jeg skulle ramse opp sex grunner til at man skal ha sex på første date, for de grunnene finnes nemlig også...:

1. Du finner ut hva du har med å gjøre... 

Hvordan person er egentlig dette? Har dere egentlig god kjemi? Fungerer det like fint etterpå? 

2. Du har en gyllen mulighet til å sjekke ut hvordan personen bor.

Er det tiltalende eller ikke? Ofte finner man ut hvordan er person er med å se hjemmet til personen. Er personen ryddig? Har personen god stil? Er det et hjem du kan ha filmkvelder i? Eller kanskje ikke? 

via GIPHY

4. Dere blir godt kjent - Med en gang!

Hvorfor skal man absolutt vente? Vil man, så vil man! Man behøver faktisk ikke å være kostbar eller tro at man mister all form for verdighet av det. 

5. Det er godt for helsa!

Vi får det med oss det positive, og det er godt for helsa - Hvert fall den fysiske, selv om det bare blir med den ene gangen. Og hallo, man vet da aldri! Hvorfor ikke satse? 

6. Noen ganger blir det med den ene gangen, men er det egentlig så ille?

Funker det ikke, så funker det ikke. Verre er det ikke! Du får dra den med at det ikke er ditt tap. Det kunne like godt skjedd hvis det hadde vært den sjette gangen. Tro meg. 

Poenget mitt er egentlig at jeg virkelig ikke klarer å se problemet med å ha sex på første date hvis det er noe man ønsker! Hvis man tiltrekkes av en person og hvis man har lyst, hvorfor skal man la vær? 

På grunn av middelaldrende holdninger og delte meninger? Nei, spar meg a - Og kos deg. 

Hva mener du? 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs

// Marty 

En oppdatering:

For en liten stund siden oppsøkte jeg gynekolog etter mange år med store plager under menstrasjon. Etter besøket hos gynekologen ble det bestemt at jeg skal utredes for endometriose. Jeg har siden jeg var veldig ung gått på p-piller og hovedgrunnen til at jeg begynte var for å bli kvitt mensensmertene jeg hadde. For snart tre år siden bestemte jeg meg for at jeg skulle sette inn p-stav, sånn at jeg slapp å tenke på p-piller og fordi det skulle ha samme effekten. 

For min del, så har det fungert godt med p-stav, men etter råd fra gynekologen skal jeg nå ta den ut. Hovedgrunnen er at jeg skal forsøke å få en jevnere menstrasjon og etter hvert begynne på p-piller som forhåpentligvis skal gjøre ting lettere. Men, før den tid skal jeg gå en stund uten noen form for prevensjon, og jeg er veldig spent på hvordan kroppen min kommer til å reagere. Jeg kan ikke huske hvordan det var før jeg begynte på prevensjon og jeg er spent på hvilke forskjeller jeg kommer til å merke. 

Og jeg er faktisk ganske spent på hvordan et liv (eller en stund) uten p-piller kommer til å være.

Det er ikke til å legge skjul på at jeg merker ekstremt godt både når jeg skal få mensen og eggløsning, for kroppen varsler i form av egentlig alt. Jeg blir mer følsom, jeg øker i vekt, jeg blir mer sulten, jeg mister lyst til egentlig alt, jeg blir slapp og fjern og det optimale hadde jo vært å sluppet unna alt det - Men det er vel nærmest umulig. 

Jeg er veldig spent på om jeg kommer til å få det noe bedre, eller om jeg kanskje kommer til å få det dårligere? 

Men! Det er en ting jeg har tenkt på. For etter besøket hos gynekologen, der hun ramset opp alle slags varianter av prevensjon - Så viser det seg egentlig at jeg ikke har peiling. Jeg har i alle år gått på det første og det beste, uten å egentlig ha kunnskap om noen flere alternativer eller hva det egentlig gjør med meg. Det viser seg jo at man kan velge mellom mye mer enn p-piller og at myten om at man ikke kan sette inn spiral før man har fått barn - Bare er tull! 

Heia kunnskap sier bare jeg. Jeg oppdaterer dere videre i prosessen her! Jeg er faktisk skikkelig spent. 

Sleng gjerne igjen en erfaring du har med å slutte på prevensjon i kommentarfeltet! 

// Marty 

Her skal vi bo det neste året!

Våren har de siste tre årene vært full av forventinger, nerver og store spørsmål. Og kanskje spesielt de to siste årene. En ny vår betyr nemlig at enda en hockeysesong er over, og at man enda en gang ikke vet hva som skjer. I den situasjonen så er jeg bare en kjæreste. Ikke det at det er bare, bare, men jeg har ingenting jeg egentlig skulle sagt. Jeg kan være med på samtaler, ta del og komme med forslag - Men jeg er langt i fra sjefen. Dessverre... 

De siste ukene har det vært mye uvisshet rundt hva som skjer med hockeyen og hva som skjer med C. Han ble skadet på slutten av sesongen og gikk glipp av årets kuleste kamper. Han har trent dobbelt så mye som vanlig og han har vært ekstremt dedikert. Samtidig så har han hatt et behov for stabilitet, tillit og ro, og det har han bestemt seg for at han ønsker neste sesong også. 

Han, eller vi, har bestemt oss for at vi skal bo et år i Asker. Jeg tror det kommer til å bli veldig bra, og for min del så er det utmerket. Mange har nok tatt det som en selvfølge at vi har skulle være her, men det har det overhode ikke vært. I hodet mitt har jeg "prøvebodd" flere steder, og akkurat nå føles det godt at vi endelig vet. Sånn 100 %. 

Det har ikke vært enkelt å være "hockeyfrue" det siste året og jeg har som flere vet lurt på om det egentlig er det jeg vil. For, dette livet er faktisk ikke for pyser. Nå stortrives vi, livet er på stell og jeg har stor tro på at de neste månedene og den neste sesongen kommer til å bli noe av det beste. Hva som skjer i løpet av sesongen og når den neste våren kommer vet jeg aldri, men akkurat nå kan jeg hvert fall falle til ro med at livet er her og nå og vite at jeg vet hva som skjer i livet mitt. I hvert fall for en stund. 

På mange måter tror jeg at det er nå ting begynner å skje, og jeg digger faktisk å dele hverdagen med denne typen - Selv om det har vært mange søvnløse netter det siste året. 

YES!

// Marty 

Ja, eller nei?

En mannlig Molde-spiller er tiltalt for sovevoldtekt og det er tatt ut tiltale etter straffelovens paragraf 291 b - et lovbrudd som har en minstestraff på tre års fengsel, dersom vedkommende blir dømt. Mens han venter på en eventuell dom får han lov til å fortsette og spille kamper for klubben, på lik linje som en annen hadde fortsatt i sin vanlige jobb. 

I går under kampen Vålerenga-Molde stilte Klanen, fansen til Vålerenga opp med store bannere der det sto: 

«Heller horesønn enn voldtektsmann»
«Sex krever samtykke ? håper du mister såpestykket»
«Straffeloven kapittel 26»
«Fuck sensur»
«#Moldetoo»
«Selv om noen sover gjelder fortsatt Norges lover»

Forrige uke gjorde Lillestrøm sine fans det samme, men da ble bannerne fjernet av Molde. 

Er det egentlig greit at Molde lar han fortsette å spille kamper? Eller burde de ta et standpunkt og sende signaler om at dette er noe de tar sterk avstand fra? Uten dom eller ei? 

Lise Klavenes som er jurist og fotballekspert uttalte til Dagsnytt 18 i forrige uke at: 

- Da mener jeg Molde gjør det riktige ved å avvente dommen. Hvis de hadde suspenderte spilleren nå, mener jeg det ville vært brudd på spillerkontrakten. Det skal mye til å suspendere folk for kriminelle handlinger når det ikke er knyttet til ditt arbeidsforhold.

La meg nevne at 1 av 10 norsk kvinner har blitt voldtatt. Kun 11 % av de 1 av 10 anmelder. Av disse sakene bli 8 av 10 saker henlagt. 

I Norge gjelder prinsippet med at man er uskyldig frem til motsatte er bevist og jeg er takknemlig for at det er sånn. Jeg sitter ikke på noen grunn til å i utgangspunktet tro på den ene eller den andre, men i dette tilfellet så handler det kanskje heller ikke om hvem man skal tro - Men å faktisk ta ansvar. Ansvar for et offer, for ofre, for rævva holdninger og de som ikke tør å anmelde. For ikke å snakke om tillit! Og det er for meg her det skurrer mest. 

For spilleren skal uten tvil beskyttes og tas vare på, og han skal behandles på den måten loven sier. Men når det kommer til tillit så mener jeg at Molde har bomma. 

For er det å gi den voldtekts-titalte mannen spilletid, som igjen handler om tillit riktig? For hvilke signaler sender dette til andre? Til klubben? Til de yngre lagene? Til byen? Til supporterne? Til de andre spillerne? Til fotball-Norge? Til voldtektsofre? Til de som ser opp til han?

Jeg forstår at Molde ikke sier "ja til voldtekt" og jeg håper og tror at det ikke er noe noen kan stille seg bak. Jeg forstår også at man som fotballspiller er i en unik situasjon til å utnytte, til å tro at man har rett til og få mye av det man ønsker. Jeg forstår også at man er utsatt for anklager når man driver med idrett og når man er profilert. 

Jeg skulle ønske meg et enda tydeligere standpunkt fra Molde, om at dette ikke er noe de stiller seg bak. Samtidig så tror jeg det er ekstremt viktig å ikke dømme noen, før de faktisk er dømt. 

Og huske på at nei faktisk er nei. Og at bare ja, betyr ja. Fotballspiller, bussjåfør eller journalist eller ei. 

Hva mener du?

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs

// Marty 

En stor nyhet!

Eller kanskje mer enn stor glede?  Uansett:

WOW. Egentlig vet jeg ikke helt hvordan jeg kan starte dette innlegget. Denne uken har jeg nemlig nådd et av mine aller mest hårete mål. For meg er det kanskje noe av det største jeg har oppnådd og fått til, så jeg er blid som en sol. Jeg har følt at jeg nesten konstant har sittet i telefonen, signert papirer og fartet rundt. Og det har jeg vel egentlig også. Jeg tør sjeldent å si målene mine høyt, rett og slett fordi jeg er så redd for å ikke få det til. Men uansett om det er sagt høyt eller ikke, så er det vanvittig stort. 

Denne uken har jeg kjøpt meg drømmebilen min, og jeg er så fornøyd og stolt av meg selv.  

Jeg hadde ALDRI trodd at jeg skulle gjøre det i en alder av 20 år og det kuleste er at jeg har fått det til helt selv. Altså, HELT selv. Hvor kult er ikke det? 

Det kommer kun av mye jobb, sparing og enda litt til jobb - Og det er så stas! For meg symboliserer det så mye mer enn en bil. Det handler nemlig om at jeg får til det jeg vil og at jeg gjør noe riktig. Det handler om at jeg faktisk er ganske dyktig i det jeg gjør og at jeg er flink. 

Jeg er og har de siste dagene vært i ekstase, for jeg er så stolt og jeg er så fornøyd. Men mest av alt så kjenner jeg på en motivasjon til å fortsette å kjøre på, gjøre det jeg digger og nå enda flere mål. 

For to år siden sa en av mine tidligere venner at jeg aldri kom til å få det til, at jeg bare burde slutte med det jeg gjør. Hun går fortsatt rundt og sier det...

Og jeg er så glad for at jeg ikke lyttet til henne og for at jeg kan bevise at hun tar, og har tatt så feil. Hun har kanskje ikke lært meg så mye, men hun har lært meg at man aldri skal undervurde noen og at det lønner seg å heie på hverandre 💪🏻

Jeg håper dere har en fin dag, hilsen en VELDIG stolt og glad frøken. Takk for at dere følger med 💙

// Marty 

Svar på spørsmålene!

Hei rockestjerner! For et nydelig vær det er her. Jeg kjenner at jeg blir glad langt inni hjertet og at jeg bare vil ha mer, mer og mer. Gi meg sol, varme og deilige dager lenge fremover. C og jeg er faktisk på vei hjem fra Skien nå vi. Det var overhode ikke planen i går, men vi turet hit i går kveld og ble her til nå. 

Det er jo søndag, og da er det som vanlig klart for ukens spørsmål! Denne uken må jeg faktisk nevne at det har vært veldig mange hyggelige og fine meldinger i innboksen, og det setter jeg STOR pris på 💛

Ukens spørsmål & svar: 

Hvorfor er alle bloggere så hemmelighetsfulle når det kommer til å dele hva de tjener?

Alle bloggere er ikke det, men det er jo en privatsak - Også for bloggere. Jeg deler ikke hva jeg tjener, og jeg spør heller ikke hva andre tjener. Blogger eller ei! 

Jeg så deg og Isabel Raad sammen i går, hva dreide det seg om? 

Da har du nok sett feil <3

Hva skal du i sommer?

Jeg har ikke sommeren helt planlagt enda, men det er faktisk min første sommer uten plikter i form av jobb på MANGE år - Og det gleder jeg meg til. C og jeg skal reise bort en uke i mai har vi tenkt, også to uker til Mallorca i juli! Utover det håper jeg at jeg kan være spontan, ta ting litt på sparket og bare nyte. Igjen, gi meg (oss) mange varme og deilige dager ☀️

Hvor høy er du?

Jeg er 179,5 akkurat! 

Er du romantisk?

Både òg. Jeg liker romantikk og det å gjøre stas på feks C, og når han gjør stas på meg! Jeg takker aldri nei til en bukett roser, heheheh

Er du venn med Sophie Elise?

Jeg liker Sophie godt og jeg vil si at vi er venner. Men vi snakker jo ikke altfor ofte sammen og omgås jo sjeldent, men jeg vet at jeg alltid kan sende henne melding og at det alltid er hyggelig når vi treffes! Vi er forskjellig på mange områder, men snakker fortsatt godt sammen. 

​Hvordan går det med fotballen?

Det går fint! Jeg stortrives. 

Hvordan håndterer du drittslenging og hat?

Det kommer helt an på. Jeg har på mange måter lært meg å håndtere det og mye preller rett av. Det er i mine øyne ganske synd at man må lære seg å takle hat og dritt, men sånn har det faktisk blitt. Det hender folk sier noe som går innpå meg der og da, men jeg tror som regel at det beste er å vende det andre kinnet til og gå videre. Og kanskje det viktigste: IKKE la seg stoppe av de som ikke vil deg godt. 

Hva skal du på 17.mai?

Åh, 17.mai. Dere aner ikke hvor mye jeg har stresset med å ha det fetest mulig på 17.mai de siste årene, men i år bryr jeg meg SÅ lite. Kanskje det har noe med at jeg har blitt mer voksen? Jeg tror kanskje at jeg får besøk fra to venninner fra Sverige, men jeg vet ikke enda :-) 17.mai blir det jo uansett. 

Hvor ofte har du sex?

Det er sånn jeg ikke vil svare på! :-) 

Hadde du tilgitt kjæresten din hvis han var utro?

Nei, det tror jeg ikke at jeg hadde klart.

​Betaler du ALT selv? Telefonregninger, husregninaer og likendne?

Haha, ja!

Hvor mange timer jobber du i løpet av en dag?

Mange. Dere har jo sikkert hørt det før at det å være blogger er mye mer enn å bare blogge, haha. Jeg jobber alt mellom 7-14 timer i ukedagene, og jeg prøver å begrense det til 2-4 timer i helgene. Det er å blogge tar nødvendigvis ikke alltid så mye tid, men det er jobber rundt, oppdrag, reising, annonser, samarbeid, møter, avtaler, regnskap (usssh) og forberedelser som tar mest tid. Jeg er jo også pålogget nesten hele døgnet, og er sjeldent helt av annet enn når jeg sover! Men, jeg digger det selv om det er mye jobb. 

Er det bestemt hvor C skal spille neste sesong?

Det oppdaterer jeg dere på i løpet av de nærmeste dagene.... 

Har du merket at flere bloggere kopierer deg?

Nei, eller. Jeg kan av og til se like titler og innhold - Men jeg håper og tror at alle gjør sine greie, uten å kopiere andre! Det hender jo at man brenner for det samme eller skriver om det samme. 

Hva skjedde egentlig med neseoperasjonen din?

Dette skal jeg også fortelle om i uken som kommer. 

Hva er ditt favorittmåltid?

​Jeg er skikkelig svak for ordentlig burger og pommes frites. AAAAH. 

Nå skal jeg sette på en digg spilleliste og kjøre videre. Når vi kommer hjem må jeg jobbe litt med det ene prosjektet mitt, C skal i et møte og så avgårde på landslagssamling. Jeg har trening i kveld og jeg gleder meg veldig til Heimebane, hehehe. 

Vi snakkes!! ☀️

// Marty 

 

 

 

 

 

Det har skjedd noe stort!

God lørdag! Nå ligger jeg i senga, ser på utsikten ut av soveromsvinduet og jeg jubler for at solen skinner. Forresten! Bildet øverst er ikke fra nå, haha. Pleier sjeldent å våkne opp så fresh. Dessverre! 

C er på vei til et møte og jeg feirer litt stilihet i leiligheten, for jeg har en god del jobb som må gjøres i helgen. Så, selvom det er lørdag så skjer det ting si! Egentlig er det helt ålreit, for i helgene har jeg ofte en litt annen ro enn det jeg har i ukedagene. Kanskje er det fordi så mange andre har fri? Aner ikke! Jeg klager heller ikke så mye på det å ligge her og at dette er dagens hovedkontor. 

Men dere. I går ble det bare en oppdatering her på bloggen og grunnen er nemlig den at det denne uken har skjedd noe stort for meg - Og faktisk noe jeg ikke hadde trodd skulle skje eller noe jeg hadde trodd at jeg skulle klare. Jeg har vært fullt opp med å feire det, sitte i telefonen og ordne ting som har måtte gå i orden. Denne uken har jeg virkelig fått kjenne på det å skulle være voksen, stå opp for meg selv og ordne ting jeg ikke en gang visste at måtte ordnes. Faktisk er jeg ganske kaputt etter å ha vært i gledesrus i flere dager. 

Jeg skal fortelle dere hva det er i morgen, og jeg gleder meg SÅÅÅÅ! Jeg skal bare nyte det litt selv først og få tatt noen bilder 😍

I dag er planen som nevnt å få jobbet litt. Jeg holder på med et prosjekt som krever MYE av egentlig absolutt alt, jeg skal en tur til onkel og tante, en tur innom bestefar og så tenkte jeg og C at vi skulle snike oss til middag hjemme hos mamma og pappa når vi først er der ute. God plan? Det syntes hvert fall jeg. 

Jeg håper dere får en fin lørdag og at solen skinner hos dere også! 

Klem fra meg 💐

// Marty 

Det er bare et par pupper!

Hva er egentlig problemet med dette? 

I går postet jeg bildet over på Instagram. Kun for å provosere. Eller, for å sjekke om det faktisk er sånn at Instagram sensurerer alt som har med kvinner og pupper å gjøre. Etter 48 minutter fikk jeg melding fra Instagram om at bildet ble slettet på grunn av støtende innhold. Det er ikke en gang mine pupper, men et par pupper som tilhører en 44 år gammel dame. Men fordi det er pupp, brystvorter og en kvinne på samme bilde, blir det for mye for Instagram. Og for de som rapporterte det. 

Vi er i 2018, vi har lov til å elske hvem vi vil, vi har lov til å bli hva vi vil og vi har (nesten) lov til å gå kledd som vi vil. At kvinner blir bedt om å dekke seg til så fort en pupp er synlig gjør meg ikke annet enn trist. Det eneste Instagram nemlig gjør med å fjerne bilder som dette er å bremse ytringsfriheten, for ikke å snakke om likestillingen. Og, de lager forskjeller jeg mener ikke er nødvendig. 

Jeg er fullstendig klar over at det er forskjeller på mann og kvinner, men at en mannlig nippel er greit, mens en kvinnelig nippel ikke er det - Syntes jeg er HELT feil. For hva er egentlig forskjellen? Er det fordi kvinnelige pupper er en pirrende hemmelighet? Sexy? En matstasjon? Porno? 

Puppene mine, dama på 44 år eller til jenta på 12 år er ikke pornografisk eller sexy. Stort sett så er de bare der, og kanskje er de til og med litt irriterende. Og hvis de er sexy, hva er egentlig problemet med det? 

Når Instagram ber meg dekke meg til, fordi jeg ikke har på meg BH lages det i mine øyne et unødvendig skille når det kommer til menn og kvinner. For er det ikke litt teit at kjæresten min får lov til å legge ut bilde i bar overkropp, mens jeg blir fjernet fordi det ikke går i tråd med deres retningslinjer, og fordi kvinnelige pupper er såkalt støtende innhold? 

I 2018 burde vi ha kommet lenger enn at vi trenger å seksualisere noe halvparten av oss har, noe som er så naturlig og vanlig. Og jeg snakker ikke bare om på Instagram, jeg snakker også om ellers i samfunnet. 

Vi burde ha kommet lenger enn at vi kvinner blir fortalt at vi må dekke oss til. Vi burde ha kommet lenger enn at vi kvinner blir tatt på når vi ikke har dekket oss til. Vi burde ha kommet lenger enn at vi kvinner må kle oss anstendig for å bli tatt seriøst. Vi burde ha kommet lenger enn at vi kvinner må kle på oss for å være ordentlige. Vi burde ha kommet lenger enn at vi kvinner må kle av oss for å bli sett. Vi burde ha kommet lenger enn at vi kvinner må dekke oss til for å ikke virke pirrende. 

Vi burde ha kommet dit at en pupp bare er en pupp. For det er faktisk bare et par pupper. 


 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs

// Marty 

 

Denne må du teste!

Hei fra godstolen! FOR en dag. Og den er enda ikke ferdig, haha. I dag har jeg sittet i telefonen konstant, fikset og ordet og svettet som en gærning. Ja, jeg har hatt hjemmekontor, men det har vært alt annet enn stille og rolig. Nå er jeg faktisk helt tom for energi, og gleder meg til å dra på trening i kveld og la hodet hvile litt.

Uansett, kaos eller ei. Mat, næring og påfyll må man ha, og jeg kickstartet dagen i dag med en ny frokostfavoritt. Det er vel ingen hemmelighet at jeg er veldig glad i smoothie og at jeg sjeldent takker nei til verken en frokostsmoothie eller dessertsmoothie. Jeg har tidligere delt oppskriften på det som i mine øyne er verdens beste smoothie, men nå syntes jeg faktisk at det var på tide å dele en ny favoritt. 

Jeg syntes alt som er grønt ser ganske så skummelt ut, men det betyr ikke at det ikke er godt. Min nye frokostfavoritt er nemlig så grønn som det får blitt, men smaker himmelsk - Og sunt! 

Dette trenger du:

🍋Mango

🍌Banan

🍍 Ananas

🥦 Spinat 

Yoghurt - Jeg bruker naturell yoghurt

To egg - Kun i frokost, ikke hvis det er for kosen sin skyld

Frokostjuice eller tropisk juice - Du kan vel egentlig bruke hvordan juice du vil, men jeg liker disse to! 

Isbiter kan være en god ide hvis ikke det allerede er kaldt. 

Miks det sammen. 

Du kan selvfølgelig trikse og mikse akkurat sånn som du vil, men her er hvert fall min oppskrift! Uansett, nyt, bli mett og kos deg 🍸 

// Marty

Gravid?

Pregnancy test.
Licensed from: eskymaks / yayimages.com

Jeg kan ofte få spørsmål om når jeg tenker å bli gravid, når jeg har lyst til å stifte familie og ikke minst - Hva jeg hadde gjort hvis jeg ble gravid nå. På mange måter er det enkelt å svare, for fremtiden er så uvisst og det er ingen hemmelighet at jeg en gang i fremtiden ønsker meg barn, familie og stasjonsvogn. Men, ikke akkurat nå. Kanskje heller ikke på fem år. Eller ti? 

Faktisk har jeg skrevet lite om graviditet og ønsker om barn, for i mitt hode så har jeg et så glorifisert bilde av hvordan alt det der skal være - At jeg nærmest er redd for å ødelegge det med å skrive for mye. 

Her om dagen dro jeg og kjøpte en test. En graviditetstest. Det er lite jeg blir flau av, men det å stå, rett før stengetid og slenge en graviditetstest i fanget på han i kassa føltes lite kult. Spesielt når han lurte på hvordan det gikk med blogginga i samme sleng. Kanskje hadde det vært annerledes hvis det var noe jeg virkelig ville og hvis jeg kjøpte den fordi jeg nesten visste? For visste han at jeg hadde kjæreste? Trodde han at det var etter en Tinderdate? Trodde han at jeg ønsket det? Jeg vet ikke. 

Før jeg tok den forsøkte jeg å søke febrilsk rundt på nettet om hva, hvis og hvordan. Nei, ikke hvordan - Det kommer jo ikke akkurat som et sjokk, men alt det andre søkte jeg på. Kanskje jeg har stresset totalt unødvendig? Skal jeg ringe mamma? Skal jeg bare droppe å ta den? Alle disse spørsmålene sto i hodet på meg, og det eneste jeg egentlig ville var jo å ha et svar. 

Jeg tok testen i smug og kjæresten min visste ikke en gang om det, for vi er helt enige om at det ikke er et aktuelt tema nå og jeg ville helst at han skulle slippe å føle på de sekundene med et uvisst angst. 

Og jeg fikk det svaret jeg aller mest håpte på. Negativ. Samtidig så var det en rar følelse av å sitte og vente. Og en bitteliten del av meg kunne nesten ønske at jeg var eldre, mer klar og forberedt, og at jeg kunne juble hvis den var positiv. Samtidig så var jeg lettet, og kanskje litt flau fordi jeg hadde brukt flere dager på å være nervøs og fordi jeg hadde overreagert. Så innmari! 

Det er tredje gang jeg tok en test, kun for å være sikker. Faktisk så savner jeg at vi snakker litt mer om dette, for jeg vet at jeg har haugevis av venninner som har stått i samme situasjon og som gjerne skulle visst hva andre tenkte og følte når de satt der på dolokket og venta. Jeg skulle hvert fall det!

Jeg føler jo litt at de fleste som forteller at de har tatt en graviditetstest er de som jubler og er lykkelige, ikke de som sitter og ber om at den skal være negativ. 

Faktisk bestemte jeg meg for å skrive ned dette etter å ha mottatt en melding fra en jente som hadde tatt en test som var positiv, og som ikke hadde peiling på hva hun skulle gjøre. Ikke det at jeg heller hadde det. For man føler seg så alene der man sitter, står eller ligger, uten å egentlig ha peiling på hva man skal gjøre eller hvordan man skal reagere, og jeg savner kunnskap om det. Og hvorfor lærte aldri jeg på skolen hva jeg kunne gjøre i en sånn situasjon? 

En situasjon man egentlig ikke har peiling på hvordan man skal takle. 

Har du noen tanker?

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs

// Marty 

 

 

 

Derfor droppet jeg russetiden

Russetiden er rett rundt hjørnet, og noen har allerede dratt på seg russebuksene og er klare for sin livsopplevelse. For et år siden var de fleste fra mitt årskull elleville, våryre og sprekkeferdige til at russetiden skulle sette i gang. Store deler av videregående var for mange brukt til å planlegge russetiden nøye, mange hadde jobbet hardt for å få råd og noen hadde allerede brukt titusenvis av kroner på russetiden. Noen hadde til og med planlagt siden ungdomsskolen. 

Jeg derimot, valgte å droppe hele russetiden. 

Mange vil nok mene at det å stå over russetiden er håpløst, at man da går glipp av sin livsopplevelse og ikke minst mye sosialt. For min del var der derimot viktigere å føle magefølelsen enn strømmen, og magefølelsen min sa hele tiden at russetiden ikke var noe for meg. 

På mange måter skulle jeg gjerne tøffet meg og sagt at jeg gjorde det for å vise at jeg står i mot de dårligere verdiene og holdningene som mange av russen representerer, men sannheten er at jeg gjorde det for meg selv. Rett og slett fordi det ikke fristet! Det fristet ikke å bruke penger på noe jeg bare følte at jeg måtte, grøftefyll og tusj i panna. 

Personlig valgte jeg tidlig å ikke identifisere meg med russetiden, og det fortjener verken applaus eller kritikk. Det var et gjennomtenk valg og noe jeg ikke angrer et eneste sekund på et år etter. 

På Facebook har jeg allerede lest om fortvilte foreldre og unge som føler seg utestengt fra russetiden, og ironisk nok så valgte jeg å utestenge meg selv. Samtidig så vil jeg komme med en oppfordring til både fortvilte foreldre og unge som føler seg utestengt fordi de ikke er på den kuleste russebussen, fordi de ikke det siste året har gått rundt med like gensere som klassekameratene sine og fordi navnet deres ikke står bakpå. Jeg mener oppriktig at det ikke er noe å henge med hodet av, verken som forelder eller som russ. 

Du velger helt selv hvor du legger lista, og jeg vet at mye blir med forventingene. Russetiden kan være så mye mer enn å drikke seg dritings, ha grøftesex og ha tusj i fjeset. Ingen kritikk av det, men du velger faktisk selv om det er det du ønsker eller ikke. Om et par måneder er mye historie, og alle skal videre i tusenvis av forskjellige retninger. 

Personlig valgte jeg å gå min vei litt tidligere enn de andre og jeg valgte å stå opp for meg selv, og akseptere at russetiden ikke var noe jeg ønsket å engasjere meg i. Når jeg fortalte folk det for et år siden så var det flere som sa at jeg kom til å angre, men faktisk er jeg ganske stolt over at jeg valgte å følge magefølelsen fremfor forventingene til alle andre. 

Man har faktisk alltid et valg! 

Lykke til, til alle russ! Kos dere MAX.

// Marty 


 

Paradise og Karoline!

Happiness in Paradise
Licensed from: Ikostudio / yayimages.com

Paradise-bloggen:

Jeg må ærlig innrømme at jeg syntes denne sesongen har tatt seg opp! Det er en skikkelig bra miks av folk, det er drama, det er flaut, det er latterkramper og det er rett og slett god underholdning. Det er kanskje ikke den legendesesongen som mange hadde forventet, men jeg trenger faktisk ikke legender når man har Leo, Marius og Karoline på samme hotell. 

Forrige uke ble det kanskje den mest dramatiske parsermonien som noen gang har vært. Det har hvert fall virket sånn på sosiale medier! Julie med fredning stilte seg bak Isabel sin partner, noe som gjorde at Isabel ikke hadde noen andre alternativer og måtte sjekke ut av hotellet. Isabel ble selvfølgelig kjempe lei seg, for hun hadde ikke sett den komme og hun ble veldig skuffet over Julie. Mathias, som egentlig skulle stå med Isabel, men som endte opp med Julie ble kjempe forbanna - Og kan nå ikke fordra Julie. Faktisk sa han at "Å kysse Julie er litt som å kysse sin egen bæsj i do". Voksent og fint. 

Dette var veldig kort fortalt, men som jeg har sagt før - Enten så følger man med, eller så gjør man det ikke. 

Julie, som har blitt den store sorte ulven har blitt drapstruet, hetset og drapstruet enda litt til etter avgjørelsen som gjorde at Isabel måtte sjekke ut av Paradise Hotel. Når jeg så det (ikke at det kom som et sjokk) visste jeg ikke om jeg skulle le eller gråte. Det er f*ckings Paradise Hotel folkens! Det er et spill, det er underholdning og det har INGENTING med virkeligheten å gjøre. Jeg kan faktisk ikke fatte og begripe at noen kan bli så engasjert i et TV-program at man tenker at det er helt kult å drapstrue noen. Jeg skal være helt ærlig å si at hvis du er en av de som ønsker at folk skal dø på grunn av en avgjørelse i et realityprogram - Lukk opp øya og få deg en hobby 🤷🏻‍♀️

Uansett. Jeg må bare nevne Karoline fra Drammen - En gang til. I gårsdagens episode fant hun ut at hun skulle gå "all in" for å få Kristian (noe hun klarte) så mens han var på do kledde hun seg rett og slett HELT naken. Karoline ba Kristian kle av seg og det var både kleint, morsomt og festlig å se prestasjonsangsten til en fyr som nesten ikke visste hva han skulle gjøre. Det så nesten ut som at han kunne ha funnet på å hoppet over murene på hotellet og flyktet, men han valgte heldigvis for oss å bli med på planen til Karoline. 

Både jeg og kjæresten min holdt på å dø av flauhet, men for en guts den dama har. Etter en runde med hankypanky løper Karoline klissnaken gjennom hotellet. Jeg er rett og sett nødt til å gi en applaus til de som castet den dama - BRA JOBBA! 

Og til fyren som skrev i kommentarfeltet at Karoline er en hore fordi hun var naken og fordi hun var keen på en fyr: Vi som sitter trygt hjemme i stua vår kan godt syntes at det at noen byr såpass på seg selv både er teit og flaut, men vi er i 2018 og i 2018 slutshamer man ikke damer for å være naken eller for å være keen på å få seg noe. 

Det var alt jeg hadde på hjertet for denne gang!

Ny episode i kveld - YES ☀️

// Marty 

En avgjørelse er tatt!

Den siste uken har vært hektisk, kaotisk, innholdsrik, lærerik og givende. Det er nesten så jeg har bakoversveis etter de siste dagene, det har jeg for så vidt også - Men mest fordi jeg har glemt at kanskje håret burde vaskes innimellom slaga her, haha! 

Det har skjedd mye på privaten, i kulissene og ja, genrelt med det meste den siste uken. Det tikker inn en del spørsmål om dagen, og det er på mange måter veldig hyggelig at det er så mange som bryr seg og engasjerer seg i hverdagen min. Tingen er at jeg mangler svar på det meste, men jeg tenkte å svare litt nærmere på tre av tingene jeg kanskje ikke har snakket så mye om: 

Skal du bli værende i Egmont?

1.januar ble Blogg.no, Side2 og Side3 kjøpt opp av Egmont. Det betydde at jeg og de andre Side2-bloggerne automatisk ble flyttet over til Egmont, fra Nettavisen. Det har vært en stor overgang både for bloggere, ansatte og alle berørte, for det har vært mange løse tråer og ekstremt mye som har måtte falle på plass. Forrige uke fikk jeg utdelt ny kontrakt og jeg vet at det har vært en del spekulasjoner om hva jeg skal videre og om hva andre skal videre. Hva alle andre gjør er ikke noe jeg føler for å ta opp her, eller noe jeg nødvendigvis vet - Men jeg har hvert fall bestemt meg for at jeg har lyst til å satse videre sammen med Egmont. Jeg har troa på at det kan bli kjempe bra og at jeg, og bloggen kun kan bli bedre! Dette er på mange måter noe dere ikke merker noe til, men jeg føler at det uansett er greit å svare på. SÅ! Bloggen min skal være den samme som den alltid har vært og hvis det skal bli noen endringer så er det kun til det bedre ⭐

Skal dere bo der dere bor nå neste år og hvor skal C spille?

Jeg vet ingenting, men jeg vet at jeg elsker leiligheten min og jeg vet at her skal jeg være. Leiligheten skal vi ha uansett hva, for den er HEEELT perfekt for oss. Hva C skal og hva som skjer på den fronten er ikke akkurat noe jeg deler før det er klart og det er ingenting som er klart enda heller, men jeg håper at det snart blir det. Jeg skal være helt ærlig å si at det er både krevende og slitsom å ikke vite 100 % hva som skjer i livet, men det er vel en del av pakka. Jeg oppdaterer når jeg kan! 

Hva er det hemmelige prosjektet du har holdt på med sammen med TV 2?

Mange har fått med seg at jeg har vært på noen innspillinger sammen med TV 2. Det er ikke et gigantisk hemmelig prosjekt, men det er noe jeg tror og håper blir veldig bra for det!! Jeg kan dele hva det er neste uke og da kan dere også få se resultatet av hva vi har gjort 🤜🏻 Jeg gleder meg, og er faktisk litt nervøs! 

Jeg kan faktisk fortelle at noe som for min del er SJUKT snart er i ferd med å skje, og jeg gleder meg til å fortelle/vise det, ÆÆÆH. 

Nå skal jeg gjøre meg i stand til kamp i kveld, også snakkes vi senere! Jeg håper alle har hatt en amazing dag 💘

// Marty 

Skal jenter ha hår på tissen?

Beautiful woman body in white cotton underwear
Licensed from: AndreyPopov / yayimages.com


Her om dagen kom jeg over et filmklipp av PiaTeed der hun tok opp spørsmålet i tittelen. Det fikk meg til å tenke tilbake til forrige gang jeg og noen venninner skulle ut på byen. Det var nemlig en lite planlagt kveld, noe som innebar at den ene venninnen min ikke hadde tenkt på å barbere seg - Noe sted. Det førte til lettere panikk fra hennes side, for hva hvis hun plutselig skulle få seg noe og fyren syntes hun var ekkel fordi hun ikke hadde barbert seg. 

Jeg kan heller ikke glemme å nevne den gangen en venninne måtte rappe barberhøvelen til en fyr hun skulle ligge med fordi hun var hårete og fordi hun var redd for at han ikke kom til å like det. 

Eller den gangen på barneskolen en eldre gutt spurte meg om jeg barberte leggene mine. Samme kvelden gjorde jeg det, fordi jeg trodde at det var det som skulle til for at han skulle like meg. «Fordi hår på leggene og tissen er jo ekkelt». 

På mange måter er det jo ironisk og skikkelig trist, for det er jo alt annet enn kvinnelig at idealet til meg og andre unge kvinner stort sett er å ha glattbarberte underliv - Som 10 åringer. Eller 5 åringer. Media og reklame er jo også ekstremt flinke til å fortelle oss hva som er riktig, for ikke å snakke om pornoen som stort sett kun byr på nypolerte og nyvoksa underliv. Min gode venn Jakob Semb Aasmundsen skrev for en tid tilbake følgende i Tønsberg Blad:

"Problemet er at skjønnhetsidealet ikke er en kvinne, det er en førpubertetsjente. Jeg vil derfor argumentere for at vi lever i en kultur hvor vi ubevisst promoterer pedofili. Jeg sier ikke at vi normaliserer sex med barn, men vi ser en skummel trend hvor det er det barnlige og ikke det voksene som blir sett på som attraktivt."

Og poenget hans er skremmende godt. Selv om jeg vet at mange lar seg provosere. 

For at idealet i samfunnet er at man skal være glattbarbert, som en liten jente er det ingen tvil om. Og hvorfor mener så mange at hår på en kvinne er usexy? Er det fordi man blir lært opp til det, eller er det fordi det er ekkelt? Hår på kvinnekroppen er jo naturlig og et tegn på en frisk og kvinnelig (fertil) kropp - Og hva tenner man egentlig på hvis man har et behov for at kvinnen skal være glattbarbert? For ønsket om en glattbarbert kvinne er ikke ønsket om en kvinnekropp, men om en jentekropp. 

For en ting er at kvinner barberer seg for sitt eget velvære (noe jeg dessverre tror de færreste gjør), en annen ting er forventingen fra samfunnet, fra partnere og fra media. 

For hvorfor strever vi, dagens unge kvinner etter å se ut som 9-åringer nedentil? Og hvorfor er det dette mange vil ha? Trenden om at man skal være hårfri og at dette er sexy, trendy og nødvendig er kjempet frem av pornoindustrien og godt bevart av barberbladprodusentene, som tjener seg søkkrike på at jeg tror at hår på tissen er ekkelt. Og skittent. 

Jeg er for at alle kvinner skal få gjøre akkurat som de vil med sine egen kropp, men jeg syntes det er synd hvis vi barberer oss fordi vi tror at vi må. Og det er jo faktisk ganske trist at vi bruker så mye tid, penger og energi på å fjerne noe som alle andre også har.

Noe som er så naturlig. 

PS: Bildet i innlegget er et godt eksempel på hvordan vi blir fortalt at kvinner er frie for hår. Kom igjen a, det er jo ikke virkeligheten! 
 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs

// Marty 

 

 

 

Dette har jeg gjort idag!

Hei fra senga! Jeg har ikke på noen som helst måte lagt meg, men det fristet mer å jobbe fra senga enn fra kontorstolen akkurat nå. Egentlig tenkte jeg bare å stikke innom for å si hei, og dele hva jeg har gjort i kveld. Jeg har nemlig holdt foredrag for 60 jenter fra Holmlia Sportsklubb og det var SÅ stas. For en fin, glad, tøff og givende gjeng. Det er så kult å lære av andre, uansett alder. Det er så kult at jeg kan la meg inspirere, få dele og få tilbringe tid med så mange fine mennesker! 

Det jeg egentlig vil frem til er at jeg er evig takknemlig for at jeg har den jobben jeg har og for at jeg gleder meg til å stå opp i morgen. Dagens konklusjon er at det er viktig at vi jenter heier på hverandre, at vi fremsnakker hverandre og at vi har troa på oss selv 💪🏻 VI KAN! 

Vi snakkes i morgen!

// Marty 

Det handler ikke bare om Nora Mørk!

Foto: Astrid-Helen Holm

Det siste året har vi snakket mye om spredning av nakenbilder. Personlig så tenker jeg endelig, fordi det faktisk er på tide. For det er på tide at det endelig tas et offentlig oppgjør mot disse overgrepene som skjer på nett. Det er faktisk på tide at loven blir enda strengere og det er faktisk på tide at samfunnet forstår alvorlighetsgraden av å spre nakenbilder av andre på nett. Av å sende et nakenbilde til en kompis. Av å poste et bilde i noen sekunder på Snapchat. 

For det er ikke det at spredning av nakenbilder er noe nytt, men det skjer bare oftere og oftere. Og sakene blir verre og verre. 

Flere norske politikere har fått øynene opp og mener at «hevnporno» er et stort samfunnsproblem og ønsker (igjen, endelig) å ta tak. De sier at et nytt lovforslag vil være klart før sommeren. 

Nora Mørk er en av de som har opplevd spredning av nakenbilder, og jeg har i all selvfølgelighet støttet Nora Mørk hele veien. Men jeg har savnet debatten og fokuset på alle de andre. De som ikke snakker med noen. De som heller vil dø enn at foreldrene sine skal finne ut av det. De som aldri blir seg selv igjen. For jeg er takknemlig for at Nora har stått opp og vært med på å sette fokus på det som etterhvert har blitt en av mine viktigste kampsaker - Men vi må ikke glemme alle de andre. 

Det handler nemlig også om J14. Hun som var på fest, fikk en pille i glasset sitt og ble kledd naken og fotografert. Det finnes bilder av henne på de aller fleste lukkede pornosider, og hun tør ikke å gå på skolen. For alle har sett henne naken. Faren hennes har måtte sykemeldt seg, for han vet at kollegaene hans også har sett de og at det snakkes. Noe han ikke orker. 

Det handler nemlig også om G16. Han som fikk beskjed om at han kunne bli med å rulle med russebussen hvis han sugde kompisen sin. Naken. Bildene som ble tatt ble sendt rundt til alle i klassen. Og så videre. 

Det handler nemlig også om K24. Hun som sovnet på fest, ble voldtatt og fotografert. Som fikk saken sin henlagt av politiet. 

Det handler også om J17 som hadde frivillig sex med en fyr, uten å vite at han tok bilder av henne - Og sendte det til alle på Snapchat. Hun som prøvde å ta livet sitt. 

Jeg har snakket med alle disse, og haugevis av flere. Flere som verken blir sett eller hørt, flere som ikke vet hvordan de skal håndtere hverdagen og flere som føler at det er de som blir straffet hardest - Ikke gjerningsmennene. 

Det gleder meg at Høyre sin talsmann Peter Frølich sier følgende:- Vi åpner for bruk av fengsel ved hevnporno. Vi vil åpne for potensielt flere år i fengsel. Om grensen skal være to, tre eller fire år skal Stortinget få debattere når den tid kommer. Men ingen skal være i tvil om at regjeringen prioriterer dette. Vi trapper opp kampen mot spredning av nakenbilder. Vi må huske hvor alvorlig disse sakene er. De som sprer disse bildene ødelegger andre menneskers liv. 

For det å spre nakenbilder av andre er ikke en uskyldig guttestrek, et dårlig valg eller en dårlig spøk. Det er faktisk på bekostning av et annet menneske sitt liv, og DET må vi få nok kunnskap og forståelse om. For ikke å snakke om at handlinger må få konsekvenser. Ikke bare for offerere. 

Det at politikerne tar tak er ikke bare en gladmelding for Nora Mørk, men for alle de andre som opplever dette. De som ikke blir hørt eller sett - Og de vi ikke vet om. 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs

// Marty 

 

 

Dette skjedde i forrige uke:

Hei folkens! Ny uke, nye muligheter - Er det ikke det vi sier? Akkurat nå befinner jeg meg hjemme hos mamma og pappa. Vi dro hit når vi kom hjem fra Gjøvik i går, ettersom bilen vår sto her og fordi det fristet litt mer med middag hos mamsen enn riskaker hjemme hos oss. Hehhee. 

Først vil jeg egentlig bare beklage litt, for det har vært litt teknisk trøbbel på bloggen i helgen. Innlegg har publisert seg dobbelt og noen innlegg som ikke skulle ut enda har kommet, og så videre... Jeg har stresset som en GAAAL, men nå skal alt være i orden. Fjo. For dere er det kanskje ikke noe stress uansett, for det er kanskje bare litt underholdning - Men for meg er det nærmest krise, haha. 

Jeg tenkte å oppsummere uken som gikk for dere, så heng på:

🍔 Ukens måltid: Det tror jeg nesten må bli årets første uteburger som jeg spiste sammen med pappa på lørdag! Hamburger er alltid digg, men med solen som varmer i fleisen er det ekstra digg.

🍀 Ukens opptur: Det tror jeg må bli at det går fint med bloggen, ting i kulissene og alt som skjer. Jeg jobber MYE om dagen, men jeg stortrives og da er det faktisk (nesten) bare moro! 

🥀 Ukens nedtur: Jeg skal være ærlig å si at forrige uke var en uke bestående av enormt mye følelser. Det har skjedd litt som jeg må vente med å fortelle, men det skjer også ting i mitt "hockeyfrue liv" som tar på. Alt er fint mellom meg og C, det er bare mye greier rundt som påvirker mye. Men, alt order seg vel med tiden! 

☀️ Ukens YES: At solen varmer, at våren er ankommet og at snøen forsvinner. SKITT så deilig det er! Jeg føler meg nærmest som et annet menneske når solen skinner. I vinter når det var på det aller kaldeste skulle jo jeg egentlig kjøpe med en ny varm vinterjakke (som noen kanskje husker), men jeg endte jo opp med å kjøpe meg en vårjakke, og jeg ELSKER den. Alle syntes jeg var litt teit når det skjedde, men jeg angrer ikke noe 😁

Dette er den berømte jakka:

👁️ Ukens tanke: Jeg har tenkt mye på hvor mye andre egentlig påvirker meg. Jeg fikk noen slag i fleisen forrige uke, som også har vært en del av denne følelseskarusellen som jeg satt i forrige uke. Hvorfor bryr jeg meg egentlig om hva andre mener? Mennesker jeg ikke lenger kjenner, mennesker som tror de kjenner meg eller mennesker jeg ikke aner hvem er? Jeg hater faktisk at jeg gjør det, selv om jeg forstår at det er mennskelig. Jeg er jo egentlig så selvsikker og trygg, og det plager meg at jeg tidvis lar andre bestemme hvordan jeg skal ha det! Det er virkelig noe jeg jobber med 👊🏻

🗣️ Ukens mest leste innlegg: "Når datteren din er en hore", skrevet av pappa. Du kan lese det HER

👎🏻 Ukens skjerpings: Jeg har egentlig vært ganske flink på treningsfronten i det siste. Jeg har spist mat som har gitt meg energi og overskudd, og jeg har følt meg bra. Forrige uke var jeg dårlig, og det merkes på absolutt ALT. Denne uken skal jeg være snill mot meg selv og komme tilbake til gode rutiner! 

📽️ Ukens serie: Hmmm... Jeg tror nesten ikke jeg så på TV hele forrige uke. Jeg så på Paradise Hotel og Heimebane liksom. Heimebane har jo fått denne tittelen siden den begynte å gå på TV, så dere har antakeligvis fått med dere at jeg liker den serien rimelig godt. Nei, jeg har faktisk ikke noe tips. Sorry!

🎙️ Ukens sang: "One Chance" - Marc Benjamin. 

Nå skal jeg ut og bevege skrotten litt før jeg må jobbejobbeogjobbe. Jeg skal holde et foredrag i kveld som jeg er kjempe spent på, så det må jeg også forberede meg enda litt mer! 

Ha en fin dag 🌠

// Marty 

Spørsmål & Svar

Hei fra hotellrommet! Det er søndag, og etter litt kluss forrige uke - Så er ukens spørsmål tilbake igjen. Det var på tide syntes jeg. Faktisk liker jeg ganske godt å ha den faste spalten (om jeg kan kalle det for det) hver søndag. Da får jeg både svart på ting som folk lurer på og vi kan bli enda litt bedre kjent 💪🏻
 

🖤🖤🖤🖤
Så, let's go:
 

- Hvem er din favorittartist?

Jeg er kanskje litt rar, men jeg har liksom ikke en bestemt favoritt! 

- Syntes du at Komikerfrue er et dårlig forbilde når hun tar botox? 

Nei, det syntes jeg ikke :) 

- Savner du noen gang tiden da du gikk på vis og trente fotball hver dag og den måten du traff venner på hver eneste dag? Tror du at ensomheten du av og til skriver om kan skyldes kontrasten i hvor mange mennesker du ser nå og hvor mange mennesker har forandret deg drastisk? 

Takk for et fint spørsmål <3 Jeg savner den tiden på mange måter, men samtidig så liker jeg veldig godt hvordan ting er nå. Nå har jeg jo begynt å spille igjen, og jeg liker godt det sosiale som er rundt fotballen! Jeg kan av og til lengte tilbake til tiden, men ofte på grunn av menneskene jeg tilbragt den tiden sammen med. Det var så mye fine jenter, og de finnes jo fortsatt - Vi er bare på forskjellige steder. Jeg er evig takknemlig for alle vennskap jeg fikk da, og jeg vet at mange av de ikke er lenger enn en telefonsamtale unna. Samtidig så har man jo ikke den samme kontakten man hadde før! Jeg er veldig sosial gjennom jobb og annet fortsatt, selvfølgelig på en annen måte - Men jeg føler mer at den ensomheten jeg av og til føler på skyldes forventinger og forhåpninger. Ofte handler det om at jeg sammenlikner meg med andre og dermed føler meg alene, og ensom. Jeg forsto ikke helt det siste, men jeg håper du forsto svaret mitt <3 

- Takker du alltid ja til samarbeid? Hvis nei, hva slags takker du nei til?

Jeg takker nei takk til mye! Seneste i går ble jeg tilbudt å reklamere for et casino, mot en GOD sum penger - Men det takket jeg nei til. Jeg ønsker å reklamere for ting jeg selv liker, bruker og kan stå inne for. Jeg prøver å få til samarbeid jeg vet at mine følgere liker! Jeg ønsker ikke å få folk til å spille bort pengene sine, fylle leppene sine eller gjøre ting jeg selv ikke ville gjort! 😎

- Hvis du ikke vet hva du skal ha på deg en dag, hva tar du på deg da? 

Omg, det skjer hele tiden. HAHA! Men, jeg sverger til sneakers, jeans og en skjorte, eventuelt kul genser. Når jeg er ute og reiser, eller på korte turer, så er det stort sett det jeg bruker 👗

- Hvem er ditt frikort?

Charlie Hunnam 😻😻😻😻 Eller egentlig er det jo Jax Teller jeg har crush på. 

- Leser du andre blogger og henter inspirasjon fra dem?

Ja, jeg tenkte å skrive litt om det i morgen 🤜🏻

- Hvordan går det med ankelen din nå som du har begynt å spille fotball igjen?

Den er vond, men det går - Og det er det viktigste for meg. 

- Hvor skal C spille neste år?

Det er ikke klart enda.

- Hva syntes du om at gamle venner av deg går rundt og snakker dritt om deg?

Hvis noen gjør det så er de topp til dem. Det er ikke noe jeg får gjort noe med, og hvis noen har lyst til å bruke tid og energi på å gjøre det - Så la dem! Hvis jeg er temaet på et vorspiel så viser det kanskje hvor lite folk har å snakke om?  Eller så viser det kanskje at de faktisk bryr seg og engasjerer seg i det jeg sier og gjør? Jeg vet ikke. Jeg vet hvert fall at det er noe jeg ikke får gjort noe som helst med 🚫

- Når vil du gifte deg?

Jeg er ikke sikker, men jeg tror jeg vil fylle 25 år først! 

- Er du vegetarianer?

Nei, det er jeg ikke! Men jeg prøver å være bevisst. 

- Bor det noen sammen med deg og C?

Haha, nei! 

- Postet du nakenbildet selv?

Jeg satt i en time og grein i bilen her om dagen. Grunnen var at jeg plutselig fikk masse meldinger og kommentarer på det igjen. NEI, det gjorde jeg ikke. Jeg er så lei av at folk skal påstå det, og hvis folk hadde visst hvordan ting hadde vært så hadde de aldri i verden skrevet sånne ting. Det er så sjukt vondt at folk skriver sånt. 

- Tror du at Isabel Raad sjekker inn på Paradise Hotel igjen?

JA!

- Har dere kjøpt leiligheten eller leier dere?

Vi leier! Jeg vil gjerne kjøpe, men jeg er for det første veldig sær og for det andre er det vanskelig når vi aldri vet hva som skjer med C. 

Har du ligget med Grunde siden dere holdt på før? 

NEIOGNEI. Grunde er som en bror for meg, og vi har heller ikke holdt på. Selv om det sikkert kunne vært festlig, haha. 

Siden du skriver en del om Paradise, vet du hvem som vinner?

Nei, det gjør jeg ikke!

Hva heter du på Snapchat?

Martinehalvs, ADD MEG! 💘

Dett var dett. Nå skal jeg komme meg ut herfra og besøke litt familie som bor her på Gjøvik! Vi snakkes 👯

// Marty

 

 

Hit er jeg på vei!

Hey og hå! Og god lørdag ☀️ Akkurat nå er jeg på vei til Gjøvik. C er der oppe (eller borte) sammen med landslaget, så jeg og papsen tenkte å ta oss en tur. Jeg har bare vært på Gjøvik en gang før, og det var når jeg spilte NM med J16-laget til Lyn. Jeg var vel 13 år selv tror jeg, så det er en god stund siden for å si det sånn!

Vi skal bli der til i morgen ettersom det er kamp både i dag og i morgen, og jeg har hatt ansvar for å bestille hotell. Jeg gjorde det i går, mens jeg var i en annen telefon, i et møte og med et stressnivå som jeg får grøssninger av å tenke på, så jeg husker faktisk ikke hvilket hotell jeg har bestilt rom på. Bra jobba eller? 

Pappa er ikke like imponert... Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal finne ut av det heller, men det løser seg nok. Håper jeg! 😂

Denne uken har det skjedd mye rart, og jeg føler at dagene har flydd av gårde. Altså, hvor ble tirsdag, onsdag og torsdag av? Når jeg kom hjem etter en real møtedag i går skulle jeg egentlig oppdatere bloggen en gang til, svare på mailer og være flink, men jeg endte opp her: 

Skitt så deilig det var! Jeg elsker at solen nå er fremme, at temperaturene sakte men sikkert stiger og at livet smiler. Jeg kjenner at kroppen har lengtet etter sol, glede og varme, så jeg trives. 

Nå skal jeg sette på en digg spilleliste, så snakkes vi 💋

// Marty 

Når datteren din er en hore

Gjesteinnlegg fra pappa

Som pappa har jeg alltid hatt et ønske om å beskytte begge døtrene mine. Kanskje mer enn sønnen min. Eller, jeg har beskyttet de mer enn sønnen min. Jeg trenger kanskje ikke en gang å forklare hvorfor. Svaret er jo at de er jenter. 

For et halvt år siden fikk den ene datteren min spredt et nakenbilde av seg selv på nett. Det resulterte i mange våkne netter, skriking på kjøkkenet og hulking på skulderen. Det resulterte i mange sinte telefonsamtaler, frustrasjon og panikk. Det resulterte i mange forskjellige meninger der mange av de besto av utsagn som hore og fitte. For ikke å snakke om billig. Og falsk. 

Det å stå på sidelinjen og se at datteren din blir kalt for en hore, for en fitte, for billig og for stygg - Er ordentlig vondt. Det gjør at jeg som pappa nesten føler at jeg har mislykket på et område, rett og sett fordi jeg ikke klarer å beskytte henne. Jeg begynner sakte men sikkert å forstå at det ikke går an å beskytte henne. Verken fra stygge kommentarer på nettet, fra drittslenging i treningsgarderoben og fra uønsket oppmerksomhet på fest. Du vet den hånda som sønnen til sjefen bare stakk ned i skjørtet hennes, mens han lo. Som hun aldri fortalte om, fordi det bare var på tull. Jeg makter det rett og slett ikke, til tross for at det gjør vondt langt inn i pappa-hjertet mitt. 

Men. Jeg har en sønn. En sønn jeg automatisk ikke har behøvd å passe på, på samme måte som med døtrene mine. For han har ikke gått i skjørt, lagt ut bikinibilder og hatt pupper. Og en ting er oppgaven som jeg har ovenfor døtrene mine, en annen ting er den oppgaven jeg har og har hatt ovenfor sønnen min. 

Jeg vet nemlig at det kunne ha vært sønnen min som skrev meldinger til en jente om at hun like godt kunne solgt seg selv fordi hun ser ut som en hore. Jeg vet nemlig at det kunne ha vært sønnen min som stakk hånden sin under skjørtet til fremmede jenter bare på gøy. Jeg vet nemlig at det kunne ha vært sønnen min som ropte hore etter en jente han ikke kunne få. Jeg vet at sønnen min kunne ha vært en av de som tok bilde av paret som hadde sex på fest, bare for å bli litt kulere og fordi det var så veldig morsomt. Jeg vet at han kunne vært en av de. For, han er jo gutt. Og det er jo noe gutter gjør - Er det ikke? 

Nei. For det er ikke bare guttestreker når datteren din blir kalt hore på gata. Det er ikke bare gøy når menn sender meldinger om at de onanerer til datteren din. Det er ikke bare morsomt når datteren din blir klappet på rumpa, fordi noen mener at de kan det. Og det er faktisk min og vår rolle som foreldre å sørge for at det ikke skjer. 

Det har nemlig vært min oppgave å oppdra sønnen min, så han ikke roper hore etter jenta i klassen. Så han ikke ligger med jenta på festen, hun som er så veldig full, vet du. Så han ikke er en dritt. For ja, hadde han gjort det så hadde han vært en dritt. 

Min oppgave som pappa er nemlig ikke bare å beskytte døtrene mine, den er enda mer å lære sønnen min til å oppføre seg. Til å være grei. Til å vise respekt. Til å være en mann. 

For det er den dagen datteren din blir kalt for en hore at du angrer på den gangen du bare lo i klasserommet når den tøffeste gutten i klassen ropte hore til en av de andre jentene i klassen. Den gangen det bare var en guttestrek, og bare på gøy. 

// Pappaen til Martine 

 

 

Sånn ser en uke ut for meg:

Hei fra Speedy Gonzales 🚴🏻 Akkurat nå har jeg vært i et møte og jeg er klar til å løpe videre til neste punkt på kalenderen min. Jeg skal treffe Grunde nå, så det blir veldig hyggelig! Jeg kjenner at jeg begynner å merke at jeg sovnet rimelig sent i går, og når skal jeg egentlig lære? Når C er borte sånn som nå tenker jeg at det er helt i orden å ta med macen opp i senga for å jobbe. Det er for så vidt både deilig og fint, men skitt så sent det alltid blir... Jaja, det er min egen skyld.......

Mine dager og uker er alltid veldig forskjellige og varierte. Av og til skjer det nesten litt for mye, mens andre uker nesten er litt rolige. Jeg liker ofte når det skjer ting, men jeg takker sjeldent nei takk til roligere dager der jeg har tid til å få gjort unna litt på to-do-lista mi, gått en lang tur eller sovet litt lenger. Ulempen med jobben min er jo at jeg aldri har fri. Jeg er stort sett flink til å være mer avlogget i helgene og på helligdager, men det skjer nesten aldri at jeg har helt fri. Jeg kan faktisk ikke huske sist jeg hadde en dag uten at det skjedde noe som helst. Men, det er faktisk også mitt valg og jeg trives godt med det! Veldig godt faktisk 🔝

Jeg tenkte jeg skulle dele hvordan kalenderen min ser ut og har sett ut denne uken, sånn at dere kan se litt hva jeg egentlig driver med. Det er jo faktisk ikke alt som blir delt på Snapchat eller bloggen! Utrolig nok. Det skal sies at det er MYE jobb utenfor det som står i kalenderen min også. I tillegg til disse punktene med tidspunkter som jeg må huske, er det ofte en hel arbeidsdag innimellom! 

Denne uken: 

 

 

Jeg håper dagen deres er bra og at solen skinner hos deg også ☀️

// Marty 

Større lepper til alle russ!

Foto: Skjermdump

«Russ i år? Alle russ får leppeforstørrelse til 2500 kroner helt fram til 17. mai. Du må være fylt 18 år»

Det at reklame som dette dukker opp mens man skroller gjennom Instagram gjør meg ikke annet enn forbanna, trist og sjokkert. HVORDAN ER DET EGENTLIG MULIG? 

Ansikta Medica er en skjønnhetssalong i Tromsø som har bestemt seg for at det å spille på unge jenter sin usikkerhet er noe de ønsker å gjøre. De har nemlig bestemt seg for at det å gi ungdom muligheten til å forstørre leppene sine når de er russ er en god ide. 

Det at skjønnhetssalonger som dette ønsker å tjene penger på unge mennesker sin usikkerhet gjør meg ordentlig trist, men aller mest forbanna. Jeg blir forbanna fordi det sender signaler om at man ikke er god nok og at det man kan bli penere med et par sprøytestikk.

Barn og unge blir daglig eksponert for reklame og tips til hvordan de kan bli en bedre utgave av seg selv. Vi blir eksponert for tips til hvordan vi kan bli slankere, hvordan vi kan få smalere midje og hvorfor vi burde ha store rumper. Vi blir daglig påmint hva vi kan gjøre for å bli penere, tynnere og vakrere. 

... Og det er nesten mer unik i dag å være seg selv, enn å likne på alle andre. 

La meg, la barn og la ungdommer slippe hensynsløs reklame i innboksen sin og la oss slippe reklamer for hvordan vi kan forandre utseende vårt i feeden på Instagram.

Kan ikke vi ungdommer heller lære oss hvordan vi er et godt medmenneske?

Kan vi ikke heller lære oss hvordan vi betaler regninger?

Kan vi ikke heller lære oss hvordan vi hjelper andre?

Kan vi ikke heller lære oss hvorfor det er viktig å spise nok?

Kan vi ikke heller lære oss hvorfor frisk luft er viktig? 

... Enn hvordan vi kan betale oss for å bli penere? For det betyr faktisk ikke noen verdens ting. 

La russen kline, uten fylte lepper. La russen smile, uten å tenke på smilerynkene sine. La russen ligge, uten å tenke på om de ser bra nok ut nedentil. La russen skåle, uten å tenke på om øyevippene er fine. 

Det er så mye viktigere at du tar nei for et nei i russetiden. At du hjelper medelevene dine. At du låner bort jakka di hvis noen fryser. At du stiller opp på skolen og at du er ålreit - Enn at leppene dine skal være store, fylte og Instagramvennlige. Du trenger ikke å ha fylte lepper for å være russ, og det er jeg ordentlig glad for! 

Og til dere som tjener penger på dårlig og hensynsløs reklame som dette. Skam dere. 

 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs

// Marty 

"Det er usexy med menn som gråter"

Paradise-bloggen:

I går satt jeg sammen med en venninne og så på Paradise Hotel. Vi hadde akkurat spist hjemmelaget hamburger, skravlet om alt mellom himmel og jord og benket oss foran skjermen for å hoppe inn i Paradise-universet. Episoden var full av intriger, drama og festlige utsagn - I god Paradise Hotel-ånd. Det var en spennende episode, og til tross for at det sikkert er mye som kunne blitt diskutert i episoden var det en spesiell ting jeg bet merke i. Den tingen skjedde faktisk ikke på TV-skjermen en gang, men på sosiale medier etter at episoden var sendt. 

Mot slutten av episoden måtte Joakim overraskende sjekke ut. Han begynte å gråte og jeg fikk sekunder etterpå denne snappen fra en på vennelista mi:

"Det er så usexy med menn som gråter. Man up a!"

Jeg så også at flere skrev at han burde manne seg opp og at det er usexy med menn som gråter. Vi kan godt snakke om bakgrunnen for at han gråt, men jeg ble faktisk ordentlig trist over hvor mange som påpekte hvor teit det var at han som mann gråt. Noen kalte han jo til og med for en liten guttunge som satt og sippet, og for en jente, fordi han viste følelser. 

Men hallo! Hvilke signaler sender egentlig det? Hvorfor sitter vi og ler av at en mann gråter på TV? Og hadde vi egentlig gjort det samme om det var jeg som satt der og gråt? Jeg tviler. Jeg kan faktisk ikke fatte og begripe at det blir betegnet som en svakhet at menn viser følelser. Jeg forstår at dette var en episode i Paradise Hotel, men prinsippet er det samme. Temaet er det samme. Det at så mange ler av at et mann gråter på TV vil jeg tørre å påstå at viser hvor fremmed det er for oss! Vi lever i 2018, der det er lov til å være akkurat hvem man vil. Man kan elske hvem man vil, man kan gå kledd som man vil, man kan gjøre hva man vil og man kan stemme på hvem man vil. Da må vi vel klare å akseptere at menn også kan gråte! 

Jeg kjenner at jeg blir trist av at det forventes at menn alltid skal være så forbanna macho og tøffe. Jeg kjenner at jeg blir trist av å tenke på hvor mange menn som holder tilbake følelsene sine. Jeg kjenner at jeg blir trist av å tenke på hvor mange menn som gråter, men som ikke deler det med noen. Jeg kjenner at jeg blir trist av å tenke på hvor mange menn som trenger en skulder å gråte på. Jeg kjenner at jeg blir trist av å tenke på hvor mange unge gutter som får beskjed om å manne seg opp når de har det vondt. Jeg kjenner jeg blir trist av at det er en svakhet å gråte - Fordi man er mann. 

Noe av det mest mandige jeg vet om er menn som faktisk har baller til og vise følelser, og det må det faktisk være rom for. Paradise Hotel eller ei. 

Hva mener du?

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs

// Marty 

 

Dette fikk han av meg!

GOD onsdag 💛 Denne dagen har vært seig altså! Oioioi. Eller, den var veldig produktiv frem til 14.00, og etter det så gikk jeg inn i et davlemodus som egentlig passer ganske dårlig... Dagen startet med en tur sammen med en venninne etterfulgt av en smoothiedate hjemme hos meg. Etter det var det duket for et veldig spennende møte som dere snart skal få vite hva handlet om. La oss si det sånn: Det handler antakeligvis om noe annet enn det de fleste tenker, haha! Etter det var planen å sende noen mailer og være kjempe produktiv ettersom at morgendagen er relativt hektisk - Men neida. Jeg lagde meg lunsj, la meg på sofaen og endte opp med å se Paradise Hotel. Jesus. Jaja! 

Nå skal jeg snart ut døra igjen og det er enda godt, for hvis ikke så tror jeg nesten at jeg hadde lagt meg - HAHA! 

C hadde jo bursdag på mandag, og i den anledning har jeg fått masse spørsmål om hva han fikk av meg! Først og fremst så syntes jeg at det alltid er vanskelig å gi gaver til andre. Jeg har alltid lyst til å gi noe spesielt og noe de virkelig liker, og det er jaggu ikke alltid så lett! Av og til så har jo folk konkrete ønsker, men stort sett så har de ikke det. Min kjære er en av de som har alt han trenger, som kjøper seg det han vil ha og som sjeldent behøver noe han selv ikke har tenkt på. Det gjør det dermed rimelig vanskelig for meg når jeg har lyst til å gi han noe han blir glad for, noe fint og noe nyttig eller noe som beriker han. 

I år tenkte jeg først på om jeg skulle kjøpe et par sko til han som egentlig koster skjorta, og som jeg vet han syntes er kule. Men altså, han har jo tross alt ca. 100 andre par med liknende sko, så den tanken slo jeg fra meg. 

Jeg tenkte så på at jeg skulle kjøpe noen klesplagg jeg vet at han syntes var kule, men igjen: Det var virkelig ikke nødvendig og det er ikke så kult å gi han en bukse som jeg ikke var helt sikker på om at i det hele tatt ville ha. 

Jeg fant derfor ut at jeg ville gi han en opplevelse. Noe som han og jeg kan gjøre sammen! Han fikk derfor en ukes tur til hvor han vil, og jeg gleder meg masse. Den eneste kravet jeg hadde var at det MÅ være sommer og sol, haha. Turen må vi nesten vente med å bestille til vi vet hva som skjer med han og hockeyen (som vanlig), men forhåpentligvis så blir det i månedsskiftet mai og juni. DIIIIGG! 

Det er faktisk mye man kan gjøre som ikke trenger å koste skjorta og opplevelser er alltid gøy! Det smaker også ofte bedre enn en ny genser... 

Nå skal jeg komme meg ut døra. Vi snakkes!

// Marty 

Svar på det jeg har lengtet etter

For noen dager siden var jeg hos gynekologen. Grunnen til at jeg var der er at jeg sliter med så kraftige mensensmerter og at jeg har gjort det siden jeg fikk mensen for første gang. Jeg har også det siste året hatt flere cyster. Jeg har perioder med mensen som varer i fire uker og jeg har perioder med smerter som er så kraftige at jeg er sengeliggende - Og skikkelig dårlig. 

Jeg har alltid vært opptatt av at mensen ikke skal begrense meg på noen som helst måte, og det har det heller ikke gjort. Hvert fall så lenge smertene ikke har kommet. For når smertene har kommet har jeg blitt så dårlig at jeg har måtte legge meg ned på gata, at jeg har falt sammen i kramper og at jeg har ligget timesvis i badekaret i håp om å få det litt bedre. 

Sist jeg skiftet foran en venninne når jeg hadde mensen så spurte hun meg om jeg er gravid, fordi magen min buler utover, blir hard og annerledes. Jeg har også fått kommentarer på sosiale medier at det ser sånn ut og at jeg bare skylder på mensen. Jeg trodde jo selv for noen måneder siden at det var en graviditet...

Men det er ingen graviditet - Antakeligvis så er det endometriose. 

Jeg utredes nemlig nå for sykdommen jeg selv ikke en gang hadde hørt om før legen min nevnte det. Jeg er så takknemlig og glad for at jeg dro til legen og tok tak i problemet. Det var faktisk på tide etter 8 år med et smertehelvete! Jeg har alltid tenkt at det kommer til å gå over, at jeg bare må ta meg sammen og at det er helt normalt, men det viser seg jo at det faktisk ikke er det. Det viser seg at det er en sykdom - Og at jeg, og tusenvis av andre kvinner er aktuelle for den samme sykdommen uten å i det hele tatt vite hva det er. 

Det er ikke lenge siden ordet endometriose kom inn i ordboka, og sier ikke det litt? Tenk hvor mange kvinner som lider i stillhet med en sykdom som dette, uten i det hele tatt vite at det går an å få hjelp. Tenk hvor mange kvinner som har grått seg i søvn fortvilet over at det er problematisk å få barn, uten å vite hvorfor. Tenk hvor mange dager kvinner har vært borte fra jobb fordi de ikke har hatt noe annet valg, og fordi de ikke har visst at det finnes hjelp. 

Hadde jeg hatt bursdag i dag så skulle jeg ønsket meg enda mer fokus på kvinnehelse. Jeg skulle ønsket med at vi lærte om ting som dette i seksualundervisningen på skolen. Jeg skulle ønsket meg at mensensmerter på dette nivået ble tatt på alvor. 

Vi har bare en kropp og den kroppen må vi ta vare på. Vi kvinner må dra til legen, oppsøke hjelp og gjøre det som er best for oss! Vi må ikke gå rundt og ha vondt, fordi vi tror det er normalt. Vi må ikke gå rundt å la ting som dette ødelegge livskvaliteten vår, fordi vi tror at vi bare må finne oss i det. Ta tak - For det kan bli SÅ mye bedre.

Men mest av alt: Vi fortjener faktisk kunnskap og forståelse.  

Fakta om endometriose:

Endometriose er en tilstand der vev av samme type som slimhinnen i livmoren (endometrium) finnes utenfor livmoren. For eksempel på innsiden av eggleder eller på eggstokker, bukhinne, tarmer eller urinblæren. Ved kikkhullsoperasjon ses slike forandringer som små blå-røde blemmer eller brune flekker på bukhinnen eller eggstokkene. Cystene kan variere i størrelse fra få millimeter til appelsinstore. På eggstokkene kan slike cyster inneholde tykt, gammelt blod, disse cystene kalles ofte for "sjokoladecyster". Disse cystene og slimhinneflekkene utenfor livmoren påvirkes av hormoner på samme måte som slimhinnen i livmoren, og de vil derfor blø samtidig med blødning fra livmoren under menstruasjonen. 

(Kilde: Norsk helseinformatikk)

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs

// Marty 

For første gang!

Nå sitter jeg i sofaen i leiligheten. Jeg hiver innpå med wok og jeg skal snart komme meg avgårde for å spille kamp. Tenk at jeg er i gang igjen! Det føles både rart og veldig bra. Jeg hadde faktisk ikke trodd det selv. Det som egentlig har overrasket meg er at det er så enkelt som det faktisk er. Formen er jo dårlig og det er mye å ta tak i, men det har foreløpig vært enkelt å komme meg opp av sofaen og på trening. 

C dro avgårde med landslaget i dag og jeg er for første gang alene i leiligheten. Jeg har jo vært mye alene her, men det er først gangen i dag at jeg skal sove her alene. Hadde det vært for bare noen måneder siden eller i vår forrige leilighet hadde jeg vært livredd, men her virker det nesten som det mest naturlige i hele verden. Og vet du hva? Det er SÅÅÅÅ deilig. 

Jeg føler meg fri, trygg og bra, og det føles godt. Det kjennes ut som et hjem og det er jo sånn det skal være! 

Det skjer mye bra om dagen og jeg har det fint. Kanskje det er fotballen sin fortjeneste at ting har løsnet litt igjen og at jeg er fylt opp av motivasjon? Eller kanskje det bare er at våren er rett rundt hjørnet og at solen skinner? Jeg aner ikke, men jeg håper hvert fall at det følelsen kan bli værende en god stund til. Det føles nemlig bra å ha det bra 💛 

Nå skal jeg skifte, rydde opp alt rotet mitt og komme meg av gårde. Jeg håper at dagen deres har vært fin! Vi snakkes.

// Marty 

Paradise-bloggen:

// Skjermpdump Paradise Hotel TV3

Paradise-bloggen: 

Okei. Det er på tide med en liten (stor) Paradise-oppdatering igjen. Jeg har, som lovet sett alle episodene hittil i år. Jeg skal jo være helt ærlig å si at jeg syntes det er mye fjas og at det ikke er hovedprioritet i en hektisk hverdag - Men, det er fantastisk underholdning og det er morsomt. Ferdig snakka! Det er jo i mine øyne en sprek, underholdene og dramatisk gjeng inne på hotellet, aka topp underholdning. 

Paradise Hotel har den siste uken, og i gårsdagens episode bydd på mye drama. Karoline, fra Drammen kom inn i forrige uke som et frisk pust i Paradise-universet og jeg er SÅ glad for at hun kom inn. Hun vartet nemlig opp med ville sexhistorier, mye nakenhet, ærlige meninger og et tøff attitude. Det var virkelig nødvendig. 

Episode-oppsummering tenker jeg at ikke er nødvendig, for enten så ser du på eller ei. Jeg tenker at det er mye bedre å bruke tid på det jeg har lurt, og tenkt på:

Karoline:

Hun fortjener et punkt. Karoline, som jeg nevnte var tøff kom inn og hun var ordentlig kul. Hun kom inn og hun bød på seg selv i GOD paradise hotel-ånd. Under torsdagens parseremoni turte hun til og med å røske litt tak i jentedramaet inne på hotellet, og jeg må ærlig innrømme at jeg fikk mer sansen for henne etter det. Hun presenterte seg jo omtrent med en sex-historie som hvert fall fikk meg til å le meg i hjel og til tross for at jeg antakeligvis ikke hadde gjort det samme sjæl, skal hun ha for at det er kult at hun er så selvsikker på seg selv at hun satt seg klissnaken i senga allerede første kvelden. Og hun prompa foran partneren sin relativt fort. På TV. 

Det var hvert fall på tide å få inn en jente med ordentlig ben i nesa som ikke gidder å jatte! Hun har spådd mer drama, nakenhet og sex videre så dette blir spennende for å si det sånn. 

Sminke i sola:

Dette har jeg tenkt mye på. HVORDAN klarer deltakerne å bruke så mye sminke som de gjør inne på hotellet? Det verste er at det stort sett ser veldig bra ut til tross for at det er 30 varme grader og steikende sol. Jeg forstår at det er viktig å se bra ut på TV, men jeg tror jeg hadde blitt sliten av å skulle være sminket fra topp til tå til den grad enkelte av deltakerne faktisk er. Det er sommer og sol for svingende! Ja takk til fregner på nesa, flass i panna og saltvann i håret. Eller i dette tilfellet er det antakeligvis klor. 

Erik & Newa:

Det er verdt å nevne. For en uke siden var Newa hodestups forelsket i Erik, men nå er hun ikke så forelsket lenger. Kanskje med god grunn. Jeg liker Erik og han er både ærlig og morsom. Men! Han har tydeligvis sett seg lei av Newa, og det merkes. Hadde en fyr jeg var forelsket i bedt meg holde kjeft fjorten ganger om dagen hadde jeg snudd i døra for lengst. Og det er vel for så vidt kanskje det Newa også er i ferd med å gjøre. Hun har jo teamet opp med Isabel, som styrer spillet til de grader, og planen er å få ut Erik. Eller, å si at hun har teamet opp er vel kanskje feil - Men hun har hvert fall latt seg overbevise av Isabel. Jeg håper virkelig ikke planen deres lykkes. VI TRENGER ERIK PÅ PARADISE! 

Isabel (Diva-Raad - navnet er gitt av henne selv) & fotsoldatene: 

Isabel er for sterk i øyeblikket. Altså jenter! VÅKN OPP. Dama vet hva hun driver med og har de fleste (utenom Karoline) rundt lillefingeren. Jeg personlig syntes det har gått veldig mye Isabel og hennes team sin vei de siste ukene, og det toppet seg jo med at enda en "bestevenn" av henne kom inn i går. Denne bestevennen/legenden som heter Ann Marielle er jeg spent på å bli kjent med - På nytt. Hun var forresten tydelig på at man ikke burde undervurdere noen... Noe som hørtes veldig lurt ut. 

Isabel vet hva hun driver med og jeg lar meg imponere. 

Jeg savner...

Den fyren ALLE jentene på hotellet vil ha. Han må komme snart. 

Jeg digger forresten Leo. Tenk om alle hadde vært så jovial som han a. Uansett! Denne uken gleder jeg meg STORT til. Stay tuned.

#Pærraout

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs

// Marty

 

En dag på farta!

Reklame | NIVEA

Jeg elsker når det skjer mye i livet mitt. Jeg elsker når dagen starter tidlig, når jeg kan se meg selv i speilet og føle meg fresh! Jeg elsker når dagene er fylt opp av avtaler, møter og ting som skal gjøres. Jeg elsker å surre rundt i byen, treffe venner eller å ta meg en kveld ute på byen - Kun for å danse. Det har dere jo antakeligvis fått med dere... 👯

Støtt og stadig tikker det inn spørsmål om mine skjønnhetsrutiner, hvilke sminkeprodukter jeg bruker og hva jeg gjør for å ta vare på huden min. For meg er egentlig det siste der aller viktigst, for jeg er veldig opptatt av å ta vare på huden min - Samme hvor jeg er og hva jeg gjør. Men, det er viktig for meg at det er enkelt og at det går kjapt!

Jeg er opptatt av at huden min skal få tilstrekkelig med næring, frisk luft, latterkramper (det gir fin glød og burde prøves...) og at den skal være ren. For selvom jeg lever et hektisk liv og selvom jeg ofte er på farten, så har jeg alltid med meg produkter som gjør at huden min har det bra! Om jeg så er hjemme i min egen leilighet og har tilbragt en dag i byen, bestående av møter og deilig lunsj. Eller om jeg er i en fremmed storby som turist og med en digg kakao i hånden. 

🧚🏻‍♀️

Fun fact: Jeg har ALDRI lagt meg uten å ha renset, vasket og fjernet alt smuss fra fjeset mitt. Jeg føler meg aldri så fin som når jeg har vasket fjeset og smurt det inn med digge produkter! Er huden min glad, er jeg glad. 

🧚🏻‍♀️

Jeg har lenge benyttet meg av produkter fra NIVEA og jeg er veldig stolt over at jeg nå får lov til å samarbeide med de! NIVEA har nemlig utviklet en ny serie som heter NIVEA Urban Skin som jeg har falt pladask for. Serien består av en beskyttende dagkrem, en sterk nattkrem og en rengjørende ansiktsmaske. 

Jeg tenkte at jeg kunne vise dere hvor, når og hvordan jeg bruker disse produktene: 

Chapter ONE: 

Hver dag starter som regel med en dusj etterfulgt av en god dagkrem. Dagkremen til NIVEA har solfaktor 20 og den beskytter huden mot ytre påvirkninger, forurensinger og sollys. Noe av det jeg liker best er at den hydrerer huden i 48 timer og at den inneholder ekstrakt av økologisk grønn te og antioksidanter. For ikke å snakke om at den er behagelig og god! Det som er fint med naturlige antioksodanter er at det motvirker stress og at det beroliger og beskytter huden!  

Chapter TWO: 

Etter å ha påført dagkremen er det enkelt å påføre en hver makeup-look. Dagkremen = silkemyk hud! 

Chapter THREE: 

Dagene mine er som de fleste vet veldig innholdsrike og hektiske, noe som også merkes på huden min. 

​Chapter FOUR: 

Jeg liker best å bruke produkter som ikke krever så mye av meg eller så mye tid. Jeg ønsker at det aller helst skal gå fort og at det samtidig skal gjøre susen! Derfor ble jeg ekstra glad når NIVEA nå har fått en maske som gjør susen på 1 minutt. 1 Minute Urban Detox Mask er midt i blinken for meg som vil at det skal gå fort og som sjeldent har tid (eller lyst) til å bruke masse tid på å ta vare på huden min <3 Masken gjenoppretter hudens naturlige skjønnhet samtidig som den reduserer miljøpåvirkninger på huden. Masken inneholder kaolin og naturlig hvit leire som drar til seg urenheter som en magnet. Masken gjør at huden puster fritt igjen! DIGG. 

Chapter FIVE: 

Etter en dag på farten vasker jeg alltid av sminken og skyller fjeset nøye. Deretter bruker jeg nattkremen til NIVEA som gjør at huden forsterkes og blir klar til en ny dag på farten. Nattkremen hjelper huden å få tilbake sin optimale PH-verdi og bidrar til at huden kan samle energi mens man sover! 

 

Jeg er så heldig å få dele ut en pakke med NIVEA produkter til en verdi av 500,-. Legg igjen mailen din i kommentarfeltet (den er kun synlig for meg) så er du med i trekningen av digge produkter 🖤 Vil du lese mer om produktene kan du gjøre det HER

Vi snakkes!! 

// Marty 

 

Advertisement

GRATULERER C!

Det hender at man treffer mennesker som rører noe ved deg. Det hender at man treffer mennesker som får deg til å føle deg spesiell, unik, fornøyd og lykkelig. Glad, forvirret og stolt. Det hender man treffer mennesker man føler at man aldri vil miste og at man treffer mennesker som man føler at det var en mening at man skulle treffe. 

Noen kaller det en tilfeldighet. Jeg liker å kalle det skjebnen. 

Jeg er så heldig å ha truffet en av de, og at han har ønsket å dele over tre år av livet sitt med meg og at han ikke gir meg opp - Uansett hvor slitsom, kranglete, sur, barnslig og teit jeg er. 

Favorittmennesket mitt har bursdag i dag! Han er sterk, han er snill, han er dyktig, han er flink, han er fin, han er morsom, han er teit, han er rolig, han er dedikert og han er barnslig. Ja, også er han ganske så kjekk. 

For tre år siden i dag var han i Ungarn, og spilte VM. Jeg var så nære ved å sende en melding om at jeg elsket han, men jeg feiget ut - Fordi det for meg betydde så mye og fordi jeg visste at han ikke kom til å vite hva han skulle svare. Tre år senere har vi vært gjennom mye, vi har hatt haugevis av latterkramper, vi har grått, vi har feiret, vi har jublet og vi har lært. Vi har skapt ting sammen, vi har krangla, vi har elsket og vi har vokst. Jeg er fullstendig klar over at han blir svett av kliss, men av og til må det faktisk være lov. Jeg vil jo faktisk tørre å påstå at det på en dag som idag er lov. 

... Og han fortjener faktisk en klapp på skulderen, en hyllest og et realt kyss på truten.

Gratulerer så mye med dagen din C. Takk for at du er du, for at du holder ut med meg og for at du er min bestevenn. Takk for at du er så bra, for at du lærer meg ting og for at du er den rake motsetningen av meg. Takk for at du forteller meg at det er tull å være stressa og at livet er deiligst fra sofaen. Takk for at du holder hånda mi når det trengs og for at jeg er så heldig å få vaske klærne dine. 

Takk for at du tar med meg på eventyr! 

Jeg elsker deg 💍 

// Marty 

Hos gynekologen:

Tidlig idag morges var jeg på mitt andre besøk hos en gynekolog. På mange måter var det mitt første ordentlige besøk og jeg var veldig nervøs. I går kveld googlet jeg alt som var å google om besøk hos gynekologen og jeg satt med haugevis av spørsmål. Det største spørsmålet var egentlig hvordan jeg som en kvinne på 20 år faktisk har så lite kunnskap om noe som er så viktig. Hvorfor har jeg ikke lært mer om dette? 

Jeg skal ærlig innrømme at jeg var redd for det aller meste før besøket mitt. Som for eksempel: Ser jeg bra nok ut? Gjør det vondt? Er det flaut? Hva om jeg er annerledes? Gjør det noe om man har mensen? 

Jeg savnet noen ordentlige svar på mine spørsmål, derfor benyttet jeg muligheten til å spørre gynekologen min noen spørsmål og ikke minst - Lage en liten guide! 

Gjør det vondt?

- Det kommer selvfølgelig an på hva du skal gjøre, men gynekologen er jo ikke ute etter å gjøre deg vondt - Noe gynekologen jeg var hos var veldig opptatt av å si. I mitt tilfelle var det helt greit, men det viktigste er faktisk å få tatt en real sjekk! 

Er det flaut?

- Det var kanskje det jeg var mest redd for. Jeg tenkte gjennom alt som kunne bli flaut eller gå galt! Heldigvis så er disse gynekologene SÅ dyktige i jobben sin at det hvert fall ikke for min del var (er) noe problem. Det var ukomfortabelt når jeg satt og ventet, men i det jeg kom inn i rommet så gikk det som smurt! Rart er det, men sånn er det jo bare. Faktisk følte jeg det som en liten personlig seier når jeg dro derfra. 

Hva sier man?

- Skal man hilse? Skal man bare si hei? Skal man tulle med noe? Skal man fortelle hvordan man føler det? Personlig gikk jeg for hvordan jeg følte det, og gynekologen bekreftet relativt fort at det ikke var så unormalt å grue seg, være spent og usikker på hva man skulle si og gjøre. Faktisk hadde vi en skikkelig god prat som gjorde det hele enklere. 

Hva har jeg på meg?

- Dette googlet jeg x-antall ganger før timen min. Det er vel egentlig ikke så viktig, men det er jo greit å gjøre det enklest mulig! Jeg hadde på meg en enkel bukse, som var helt innafor. Jeg vet om en venninne som dro til gynekologen med en body en gang, og det var ikke like heldig. Men, hun fikk sjekka seg for det. 

Må jeg barbere meg?

- Jeg føler at det er en forventing til at man skal ta seg godt ut på alle mulige måter, også "down there". Jeg måtte derfor også google om det var normalt å barbere seg før man dro til gynekologen, men jeg fant ut at det hadde veldig lite med saken å gjøre! 

Må jeg vaske meg ekstra godt? 

- Jeg må innrømme at jeg gjorde det, men fikk beskjed om at det ikke er nødvendig og at mange av oss kvinner faktisk vasker oss litt for godt. 

Hva om jeg ikke er fin nok?

- Dette var det verste, og faktisk noe av det første jeg sa. Nemlig: "Jeg aner ikke jeg altså, men jeg håper at jeg er ganske så normal". Herregud. Vet du hva gynekologen sa? Hun sa nemlig "Vet du hva? Det finnes faktisk ikke et fasitsvar, så vi damer må slutte å tro at vi ikke er fine nok". 

Jeg har aldri følt meg så letta, noen gang. 

Hva om det er en mann?

- Tanken om at jeg skulle legge meg ned å spre bena, ligge der og la en fremmed mann sjekke inn i mitt aller helligste har tidligere føltes helt uaktuelt. Men, etter at jeg har vært der en gang kjennes det ut som at det faktisk kommer til å gå helt fint hvis jeg må til en mannlig gynekolog neste gang! Det har jo på mange måter ingenting å si, for det viktigste er at man får sjekka og at de er dyktige i jobben sin. 

Jeg er faktisk glad jeg tok turen, for min del var det jo faktisk nødvendig. Og konklusjonen er:

Gynekologene har en skikkelig viktig jobb og jeg er veldig glad for at de finnes. Og som gynekologen min sa... Tissen er din venn, ikke drit i den. 
 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs

// Marty 

Jeg slår opp!

Det siste året har jeg lært mye om meg selv. Jeg har utviklet meg, forandret meg og fått mye kunnskap. Livet har vært fullt av oppturer og det har vært fullt av nedturer. Akkurat nå er jeg tilfreds, jeg trives og jeg har det fint. På mange måter finnes det jo ikke noe bedre enn det! 

Det siste året har jeg lært meg å forstå verdien av ting. Jeg har lært meg å forstå hva og hvem som gjør meg godt. Jeg har lært å forstå hva jeg må gjøre for å ha det best mulig og jeg har lært meg at ting ikke er så nøye. Jeg er fullstendig klar over at jeg enda har en lang vei å gå når det kommer til det meste, men det å kjenne at jeg har blitt sterkere, eldre og klokere føles både godt - Og litt på tide. 

Jeg er en av de som plages av enormt mye dårlig samvittighet. Jeg får dårlig samvittighet når jeg glemmer å ønske gamle klassekamerater gratulerer med dagen på Facebook, jeg får dårlig samvittighet fordi jeg ikke strekker til og får til absolutt alt jeg egentlig vil og jeg får dårlig samvittighet hvis ikke jeg klarer å ta vare på alt og alle. Minus meg selv. 

Det siste året og den siste tiden har jeg forstått at jeg nødvendigvis ikke trenger en gigantisk vennegjeng for å ha det bra. Jeg har også forstått at det er umulig å ta vare på så mange som jeg egentlig har trodd at jeg har behøvd. 

Vennskap er komplisert, det er deilig og det er fint. Alle vennskap er ikke ment for å vare, noen vennskap er det verdt å kjempe for og noen vennskap gir deg ingenting, snarere tvert imot. Jeg har derfor forstått at jeg må ta vare på de menneskene som gir meg noe, de menneskene som vil meg vel og de menneskene som er villige til å få vennskapet til å fungere. Og jeg har forstått at jeg rett og slett må face at man ikke kan ta vare på alle, og at alle ikke kan ta vare på meg! 

Jeg har mistet kontakten med mange fantastiske mennesker de siste årene, og mange av de kan jeg kjenne at jeg savner. Samtidig så skjer livet, og jeg har innfunnet meg i at det er sånn det er. Andre har jeg faktisk "slått opp med", rett og slett fordi det har vært venner som kun har sugd energi og venner som ikke har gjort meg noe godt. 

Og vet du hva? Det er ikke kult, men jeg tror det er viktig. For det å "slå opp" med venner som ikke gjør deg noe godt er faktisk like greit som å slå opp med en kjæreste du ikke lenger har følelser for. Jeg kjenner at jeg er så lei av å forholde meg til relasjoner og mennesker som jeg egentlig ikke ønsker og som ikke gir meg noen ting. Venner skal gi energi, ikke ta energi - Og jeg er så glad for at jeg begynner å forstå det. 

Med fare for å høres ut som det mest egoistiske mennesket på denne jorden: Gi slipp på mennesker som ikke gjør deg noe godt og lev! Livet er for kort til å kaste bort tid og energi på noe som ikke er bra. Og... NYT de menneskene som vil være vennen din. 

// Marty 

 

Vi krangler alltid...

Lørdag, familietid, krangling og kjas. Digg! Og litt slitsomt...  

Jeg kan ikke huske sist jeg var på fotballbanen med både storebror og lillesøster. Men, det var jaggu på tide! Jeg kan forresten ikke huske sist jeg har krangla, yppa og kjaset så mye med noen heller, haha. Vi diskuterer, krangler og bråker så fælt når vi holder på at det er til å le seg i hjel av. Er det andre som har det sånn med sine søsken? Vi diskuterer og krangler om AAAAABSOLUTT alt. Mamma liker å kalle det kjærlighet, men jeg er ikke alltid så sikker. Vi diskuterer regler, dårlige pasninger, hva vi sier, ALT vi gjør og for ikke å snakke om hvem som er best... 

Jeg mener jo forresten at jeg alltid har rett, og det har jeg jo faktisk... Spesielt når det kommer til regler og sånt. Jeg vet best, ferdig snakka 😉

Det ser kanskje ut som at vi er glad i hverandre på dette bildet, men det er vi altså ikke. Eller, jo litt. Av og til - Men ikke når vi skyter ballen etter hverandre... For en gjeng.

Jaja, nå sitter jeg hvert fall rundt kjøkkenbordet til mamma og pappa. C har vært med landslaget i dag og kommer hit snart. Vi skal spise her før vi turer hjemover i kveld en gang. 

Nå skal jeg hoppe i dusjen og slenge meg på sofaen! Jeg håper kvelden din blir fin om du jobber, er på fest, henger på sofaen eller hva du nå enn gjør.

// Marty 

 

Må jeg være singel for å være på fest?

For noen uker siden sto jeg å snakket med en fyr på en fest. Skravla satt løst og det var en hyggelig tone, helt frem til spørsmålet om hva jeg driver med dukket opp. Jeg presenterte noe, fortalte om kjæresten min og fikk slengt rett i ansiktet at han var nødt til å gå på toalettet, for å så sjekke opp en annen på veien. 

Jeg er kanskje en av de dårligste til å feste, eller hvert fall til å komme meg på fest. Samtidig så elsker jeg og danse, være med venninner og ha det gøy! Jeg elsker å svinge meg rundt, være i nuet og treffe nye mennesker. Allikevel har jeg ikke tall på hvor mange samtaler jeg har hatt, som har blitt avbrutt fordi jeg sier at jeg er i et forhold. Litt som at jeg ikke kan ha en samtale, fordi jeg ikke er en del av det ledige kjøttmarkedet, og at jeg derfor ikke er interessant. 

Jeg lurer jo litt på hva hensikten til gutta ute på byen, på fest og på vorspiel egentlig er, når samtalen om Donald Trump, hvilket fotballag som er best og hvem vi tror vinner Paradise Hotel blir avbrutt, fordi spørsmålet om jeg er singel kommer og avbryter hele samtalen. Det er faktisk kjedelig når venninnene mine svinger seg rundt blant dansegulvets ulver, mens jeg blir stående fordi jeg ikke er interessert i å kline, stikke inn på nærmeste toalett eller ha en het flørt utover kvelden.

Ja, du har helt rett. Jeg er sinnsykt bitter og sutrer litt. Men mest fordi jeg lurer på om man må være singel for å være på fest? Jeg forstår selvfølgelig at man ikke må det, men må man det for å være interessant, danse fritt og slå ut håret? Jeg har til og med opplevd å ikke bli invitert fordi jeg ikke er ledig, og fordi jeg begrenser de andre med å være i et forhold. Hvor tullete er ikke det a? 

For jeg kan selvfølgelig dra på fest, danse og ha det moro selvom jeg er i et forhold.

Du har helt rett at jeg har kjæresten min, men å lure på hvorfor jeg har et behov for å være ute fatter jeg ikke. For jeg har jo et behov for å ha det gøy og treffe andre mennesker også.

Nei, jeg lar ikke være å si at jeg har kjæreste for at du skal sjekke meg opp med god samvittighet. 

Nei, jeg sier ikke lovlig sent at jeg har kjæreste fordi du tar meg på rumpa. Jeg pleier nemlig ikke å presentere meg som: "Hei, jeg heter Martine. Jeg er i et forhold". 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs

// Marty

 

Freddan

Hei folkens! Jeg ville egentlig bare stikke innom å ønske dere en GOOOOOOD helg. Jeg har kastet BH-en, det er sol og det er fredag. Nå klager jeg ikke for å si det sånn ☀️ I helgen er planen at solen skal fortsette å skinne, at temperaturene skal fortsette å øke og at jeg skal trene, spise god mat og rett og slett nyte livet litt. 

Vi snakkes! 

// Marty 

Slik holder du joggeskoa hvite!

Endelig begynner det sakte men sikkert å tikke mot vår. Selv er jeg lei av å fryse, slafs på bakken og snufsete neser (selv om jeg vet at pollensesongen er minst like ille). Noe av det deiligste med våren er det å kunne pakke unna de tjukkeste jakkene og tyngste skoa, og ikke minst - Finne frem joggeskoa. 

Jeg elsker sneakers og får aldri nok, og spesielt av hvite! Samtidig er frustrasjonen like stor hver eneste gang den første flekken kommer og når de til slutt blir grå. 

Heldigvis har jeg funnet noen triks som hjelper! 

1. Hvit neglelakk, er faktisk genialt! Hvis du har fått en liten flekk som ikke går bort, en rift eller liknende kan du enkelt skjule det med hvit neglelakk. 

2. For ikke å snakke om neglelakkfjerner! Hvis skoene har gummisåler kan man med neglelakkfjerner holde de nærmest like freshe som når du kjøpte de. 

3. Unngå sola, sko generelt er ikke så glad i sola. Og de hvite joggeskoene liker ikke å bli misfarget i solsteiken. Det betyr så klart ikke at du ikke skal bruke de en solskinnsdag! 

4. Eddik! Duger til mye rart... Bruk en klut med litt vann og eddik og vask forsiktig av skoa! 

5. Vaskemaskinen.  I mange tilfeller er vaskemaskinen vår bestevenn, men faktisk så kan en runde i vaskemaskinen skade skoene mer enn en flekk gjør. 

6. Impregner skoa! Denne burde kanskje vært på toppen, for det er nesten et must. Selv om man kanskje ikke blir anbefalt å impregnere de når de kjøpes, så må du gjøre det. Jeg impregnerer til og med sofaen min og skinnbuksa mi! Det gjør at det holder seg fint sååå mye lenger. 

7. Ta vare på lissene. For å holde lissene finere lenger kan du fra tid til annen legge de i vann med såpe, eller tørke lett av med klorin og vann (men vær litt forsiktig med klorinen). 

8. Tørk av med en gang! Har du muligheten så er det lurt å forsøke å fjerne det fortest mulig, men husk at skaden faktisk kan bli verre hvis du begynner å gnikke på en flekk.... 

Det høres kanskje slitsomt ut, men alt vi eier må faktisk tas vare på hvis vi vil at det skal holde. 

Ses i hvit joggesko a!

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs

// Marty 

 

 

 

 

Svar på spørsmålene dere har lurt på!

Oh boy. Søndagsspalten ble plutselig til torsdagsspalten. Menmen... Bedre sent enn aldri si 👊🏻🤷🏻‍♀️ Nå er det hvert fall klart for ukens spørsmål og svar! 

- Hva syntes du om krangelen mellom Kristin Gjelsvik og Isabel Raad?

Det har jeg svart på i et eget innlegg HER

- Hvorfor skriver du ikke om Paradise sånn som du gjorde i starten av sesongen?

Hvis jeg skal være helt ærlig så føler jeg for hver episode som går at jeg glir lenger og lenger i fra det. Det er topp underholdning, men jeg velger faktisk å skrive om noe jeg tror og håper interesserer mer. Det blir garantert litt flere innlegg om det, men ikke daglig :D 

- Betyr det at C skal spille i Norge neste sesong siden du skal spille for Stabæk?

Ingenting er klart fra han sin side enda, men jeg kan ikke sette livet mitt på vent på grunn av det!

- Hvorfor er det hemmelig hvor du bor?

Rett og slett fordi jeg vil at det skal være hemmelig! Jeg har ikke noe behov for å dele det og håper det er greit 💗

- Hvorfor takket du selv nei til Paradise Hotel?

Jeg har aldri vært i kontakt med Paradise! 

- Hva er din favorittbutikk?

ÆÆH. Det tror jeg faktisk ikke at jeg kan svare på. Jeg handler der jeg finner noe fint, og har ingen spesiell favoritt!

- Du som er så opptatt av å være et godt forbilde: Hvorfor skal du ta silikon?

Heh, jeg skrev det 1.april. Poenget var å få frem hvor stor påvirkningskraft samfunnet/sosiale medier har. 

- Leser du det som blir skrevet om deg selv på Jodel og Kvinneguiden?

Nei, det gjør jeg ikke. Jeg har ikke Jodel og jeg har typ aldri vært inne på Kvinneguiden! 

​- Hvor mye har du tjent de siste månedene? 

Folkens. Dette spørsmålet dukker nesten opp daglig. Igjen: Jeg har ikke NOE behov for å dele hva jeg tjener, men jeg lever godt og jeg føler meg heldig! 

- Hva har du i mot Julie fra Paradise? Siden du snappet av hun mens du lo?

HAHAHA. Jeg har aldri snappet noe av Julie og jeg syntes faktisk at hun er en av de som er kulest inne på Paradise. Hvis du sikter til at jeg postet en snap av at jeg var flau etter å ha sett på PH, så stemmer det at jeg gjorde det - Men ikke noe mot henne, overhode! 

- Drikker du burs hver dag?

For meg er brus kos, og jeg drikker aldri burs fordi jeg er tørst. Men, nå i det siste så har jeg drukket brus hver eneste dag! Det får jaggu være lov å kose seg si, hahaha. 

- Hvorfor vil ikke C være på bloggen?

C har ingenting i mot bloggen og han er jo ikke akkurat usynlig her. Men jeg deler ingenting personlig om han etter hans eget ønske! Det er jo min blogg... 

- Hvem var du sammen med før C?

Jeg hadde kjæreste i noen måneder på ungdomsskolen, men det var liksom ikke så veldig mye mer enn det, haha. C er min første ordentlige forelskelse og min første ordentlige kjæreste! 

- Hvilken skostørrelse har du?

41 :-) 

- Er Grunde singel igjen?

NOP!

- Samarbeider noen av dere bloggerne eller er dere liksom alle konkurrenter?

Jeg har god dialog med flere og har flere jeg kan kaste ball med, og det setter jeg stooooor pris på. 

- Er overfallssaken mot deg henlagt?

Nei, men jeg sitter dessverre bare og venter på det... 

​- Hvem er ditt forbilde?

Jeg tror for første gang på lenge at jeg føler at jeg har funnet noen jeg faktisk ser opp til og lar meg inspirere sånn ordentlig av. Jeg har vel ikke akkurat funnet de, men fått øynene opp for dem! Og jeg vil egentlig heller si at jeg lar meg inspirere veldig av dem, og det er Maja Nilsson og Isabella Löwengrip. De er svenske begge to! Zlatan har alltid vært et forbilde, men på en helt annen måte. 

Det var de spørsmålene for denne gang. Nå skal jeg hive i meg litt mat. Jeg kom nemlig nettopp hjem fra fotballtrening. Tenk at jeg er i gang igjen 💗 Snakkes! 

// Marty 

 

Jeg har tatt abort

Pregnancy test with white background, health care concept
Licensed from: MRAORAOR / yayimages.com

Gjesteinnlegg fra en venninne

For fire uker siden fikk jeg vite at jeg var gravid. Jeg har snakket mye med venninnene mine om det, før det faktisk skjedde. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger vi har snakket om "hva hadde du gjort hvis du ble gravid nå?". Kjæresten min og jeg har også snakket om det, men det å ligge i sengen og snakke om noe som er så fjernt er så lett, det er så enkelt og det er så ukomplisert. Det er lett å være klok, si smarte ting og være sikker når det ikke er et faktum at man faktisk er gravid.

For til tross for haugevis av samtaler om hva, hvis og når, så har jeg aldri hatt så mange spørsmål som jeg hadde når det først skjedde. 

Jeg og kjæresten min bestemte oss for at det beste for oss var å ta abort. Og jeg har aldri følt meg så ansvarsløs noen gang. Så liten. Så dum. Så tåpelig. Så lite verdt. Så egoistisk. 

Men i mine øyne er det mer egoistisk å sette et barn til verden som jeg ikke er klar for, som jeg egentlig ikke ønsker og som jeg akkurat nå ikke har mulighet til å ta vare på.  Men tro meg at jeg har lurt på om jeg egentlig hadde vært klar for det, om jeg egentlig hadde ønsket det og om jeg egentlig hadde klart å ta vare på det. 

Det å ta abort er heldigvis gratis og et fritt valg her til lands i løpet av de tolv første ukene. Men til tross for at det er gratis, så er det ikke nødvendigvis enkelt. Og det er ekstremt mange som har fordommer mot abort, faktisk så mange at jeg er flau for å si det høyt at jeg faktisk har gjort det. For jeg vet at det er ekstremt mange kvinner hvert eneste år som utfører aborter, allikevel så føler jeg meg så alene. Det er nemlig så få av oss som snakker om det. Så mange som skammer seg. 

Dagen etter at jeg hadde utført hele aborten kom jeg over et kommentarfelt på Facebook der en kvinne skrev at de som har tatt abort er mordere og at de burde være takknemlig for at de i det hele tatt kan bli gravide. 

Så dritt som jeg følte meg den dagen har jeg aldri gjort før, og jeg håper heller at jeg aldri kommer til å gjøre det igjen. 

Ingen ønsker å ta abort. Noen har sex med prevensjon som ikke fungerer, noen glemmer prevensjon, noen har sex i fylla, noen blir lurt trillrundt og noen har ikke et valg. Abort er ikke morsomt, og det er ikke sånn at jeg, eller de andre jentene som var på sykehuset samme dag storkoste oss og var fornøyde med oss selv. Faktisk var det ingen av oss som så på hverandre, for vi var alle så flaue og fulle av skam. Og det irriterer meg! For jeg har rett til å bestemme over min egen kropp og ta valg som er best for meg. 

Vi må tørre å snakke om abort. Vi som har gjort det skal ikke være flaue, skamme oss eller skjule oss. Det er greit å føle på en sorg, men det er også greit å ikke føle noen ting. Det finnes ikke noe fasitsvar, annet enn at det er greit. Alt er greit. 

// Venninna mi

 

 

Norges dårligste blogger!

Av og til hender det at jeg får litt panikk når jeg tenker på at jeg er en blogger. Det kan skje hvis jeg leser en artikkel der jeg er omtalt som blogger eller hvis noen spør meg hva jeg driver med. Hva skal man egentlig svare? Joda, jeg forstår at man sikkert burde stå rakt i ryggen og si: Jeg er blogger jeg! Men hvis du har prøvd, så vet du at man ofte møter relativt mange skeptiske blikk og kritiske holdninger. Blogger du liksom. 

Ofte når jeg har svart: Jeg er en blogger. Så får jeg et oppfølgingsspørsmål: Åja, er du en sånn rosablogger? 

Ja, du skjønner pakka. Og ja, du hadde kanskje tenkt det samme selv? 

Jeg forsøker alltid da å forklare (rimelig innviklet) at jeg IKKE er en sånn rosablogger. Eller ikke forklare, jeg forsøker å forsvare meg sjæl. Akkurat som det å være en rosablogger er det aller verste man kan være. Jeg forsøker å fortelle at jeg har vett mellom øra og at jeg selv mener at jeg har noe å komme med. Egentlig er det jo rimelig teit at jeg i det hele tatt forsøker. 

Sannheten er jo at jeg syntes det er litt skummelt, rart og fjernt at jeg er en blogger. Jeg føler meg nemlig så lite bloggete som det går an. Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen... Jeg føler meg jo rett og slett som Norges dårligste blogger. Jeg glemmer jo å ta bilde av maten min, jeg har sjeldent en nystrøken leilighet, jeg er sjeldent on fleek og jeg føler selv at jeg ikke er så veldig spesiell. 

Jeg er jo bare meg liksom. Men det er kanskje det som gjør at ting funker også... Ikke vet jeg. 

Det jeg liker med å blogge er jo det å ha en plattform, det å kunne ta del i diskusjoner, dele ting jeg har på hjertet og kanskje, en sjelden gang inspirere. Jeg liker å kunne nå ut til folk, å kunne gjøre litt som jeg vil og kunne satse litt på meg sjæl. Det er jo egentlig ganske kult! Og egentlig er det litt teit at jeg kan bli flau over jobben min. Når jeg faktisk digger jobben min... Sånn skikkelig!! Jeg tror det handler litt om disse fordommene mange fortsatt har til blogging. At mange tror at blogging fortsatt kun handler om fjas og kjas. For det gjør det jo faktisk ikke! Og det er jeg glad for. 

Fysøren. Nå var det mye fjas her du. Jeg tror vi snakkes senere jeg!

// Marty 

 

 

Også på en onsdag a gitt!

Fjo! I dag trodde jeg at jeg hadde all verdens av tid, men det har vist seg at jeg har tatt rimelig feil. Dagen har nemlig gått i ett, og jeg kunne nå endelig sette meg ned og oppdatere litt. Faktisk føler jeg ikke at jeg har fått sjekket Instagram hele denne uken, og jeg vet ikke om det gjør meg litt trist eller glad - HAHA. I dag er en sånn dag der jeg trodde at det egentlig ikke skjedde så mye og at det var så mye som skulle gjøres, men jeg bomma rimelig greit der. Og appåtil så måtte faktisk leiligheten støvsuges. Og ryddes. Hvorfor er det alltid sånn at man rydder, også tar de 10 minutter før det er like bomba? AAAH. Jaja, akkurat nå er det hvert fall strøkent her. 

Nå sitter jeg og venter på Charlotte og Benedikte som skal komme hit i kveld. Jeg har kyllingvinger i ovnen og jeg har hamstret makroner. Blir det bedre på en onsdag? Det er midt i blinken nå hvert fall. Litt skravling, eller MYE skravling, surr og avkobling. Jeg er heldig 💗

MEN! Som dere kanskje vet så jobber jo jeg med noe sammen med TV 2 som enda er litt hemmelig, og jeg har vært på innspilling med de i dag. Jeg skal også spille inn mer i morgen. Jeg gleder meg faktisk veldig til å dele det med dere og resten av landet. Karianne, fra Farmen, er også med - Og vi er litt av et radarpar. Makan til kul dame! Det som er med akkurat dette er at begge to går ganske langt ut av vår egen komfortsone, og det er både lærerikt og kult. 

Her er dagens snapper forresten:

Nå skal jeg logge av sosiale medier og logge på livet i stedet for. Jeg håper onsdagen deres har vært fin! Snaaaart helg. 

// Marty 

Hør nå jenter!

Jeg snakker relativt åpent med mine kompiser. På noen områder snakker jeg faktisk mer åpent med dem, enn med mine egne venninner. Sex er at av temaene vi kan snakke om. Det skal sies at kjæresten min og jeg har mange av de samme kompisene, og at han trekker seg ganske så fort unna når temaet kommer på banen. Ironisk nok tror jeg det henger sammen med at han er livredd for å si noe feil... Underlig det der. 

Uansett, kompisene mine har tidligere fortalt meg om at vi damer må tørre å si hva vi vil og bli litt mer selvsikre på oss selv når det kommer til sex. Og nå har de fortalt meg om hva de overhode IKKE vil høre: 

1.  «Jeg vil gjerne ha lyset av jeg», er en typisk førstegangskommentar. 

- Dette er alltid spennende. For hva om jeg som gutt liker å ha det på? Hvem av oss skal egentlig føye oss da? Altså. Det er for veldig mange menn halve greia å faktisk se dama naken, og vi menn er mye mer opptatt av det visuelle enn det mange jenter er. Mørkesex er sikkert fint av og til det, men ikke hele tiden altså. Som regel henger det jo sammen med at dama har komplekser for sin egen kropp og at hun gjerne vil skjule seg, men tror de helt seriøst at vi bryr oss? Jeg har ALDRI brydd meg om den ene puppen er litt større enn den andre, at det er et merke der eller litt valker der. Mitt råd til de som vil skjule seg: DU er digg, og derfor har vi i det hele tatt valgt å ligge med deg. 

2. «Ehm. Er det det noe galt eller?»

"Neida, jeg bare ligger her jeg og klarer **** ikke å få den opp. Så om det er noe galt? Neinei. Ikke tenk på det. 

Jo. Men det har ingenting med DEG å gjøre at jeg ikke får'n opp. Og jeg vil overhode ikke prate om det. Jeg vil egentlig aller helst gå langt under jorda. Plis bare fortell meg at du fortsatt liker meg og at den sexen vil komme senere. Det er faktisk det eneste som hjelper. Og igjen, jeg er stressa, sliten og har litt mye i hodet: Det er ikke du som er ekkel. 

3. «Tenner du på DET? Seriøst?»

Ikke kom her og "seriøst" meg. Da trekker jeg det tilbake fort som fy og angrer som en gris på at jeg sa hva jeg likte. Det er ikke alltid logisk hva vi tenner på, og hvis jeg har tatt det steget at jeg faktisk har fortalt det, er det faktisk sykt lite kult å få "Hæ, seriøst?" tilbake. Det er greit om du ikke vil være med på det, men ja. Ikke drep min fantasi om nisseluer. Eller hva det nå måtte være. 

4. «Hva holder du på med egentlig?»

"Tja, noe jeg trodde var deilig for oss begge?". Avvisning er vondt. 

5. «Det gjør ingenting»

Det gjør faktisk alt i verden. Samme hva det er, så må jenter slutte og juge om at det ikke gjør noen ting. Om det handler om at jeg som mann ikke får det til, at jeg kommer for tidlig eller dabber av underveis, så ikke sleng litt falsk sympati i fanget på meg. 

6. «En gang hadde jeg sex med en fyr som...»

Det er ikke sånn at vi får noe mindre prestasjonsangst enn dere. Jeg vil heller ikke høre om andre du har ligget med, og om hva han gjorde bra, sa eller hva dere i det hele tatt gjorde. JEG VIL IKKE HØRE. Tro meg, drar du det kortet kan jeg love deg at jeg drar et tilbake. Som for eksempel da jeg nesten lå med hun skuespilleren, vet du! 

7. «Penisen din er helt perfekt»... Neineinei. 

Ehm... Er den? Jeg hater når en jente kommenterer penisen min. For mange er det faktisk det de er mest usikre på. Er den liten, rar, bøyd, teit, stygg, ekkel? Haha, ja. For meg så oppfatter jeg det nesten som det motsatte når du sier det, og for meg er det faktisk krise. Misforstå meg rett, jeg bryr meg ikke så mye, men bare la være å kommentere den. 

Jeg vet ikke med dere (damer), men jeg ble ganske flau etter denne fortryllende samtalen. Det er ganske underlig det også, gitt.... 

 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs 

// Marty

 

Om debatten mellom Isabel Raad og Kristin Gjelsvik

Den siste uken har det tikket inn med spørsmål rundt krangelen til Kristin og Isabel. Egentlig så vil jeg ikke kalle det en krangel en gang, for jeg syntes det er så synd at en debatt, som egentlig kunne og burde vært viktig - Har sporet helt av. Jeg har i flere dager tenkt på om jeg har ønsket å svare, og etter mye om og men har jeg valgt å gjøre det: 

Jeg er personlig uenig i at man skal benytte seg av plastisk kirurgi. Jeg er uenig i måten enkelte bloggere og kjendiser velger å fronte det. Jeg er uenig i at det skal reklameres for at man skal endre på seg selv. Jeg syntes med hånden på hjertet at man er et dårlig forbilde og en dårlig rollemodell når man velger å åpenlyst informere og fremme kirurgiske inngrep. Det betyr ikke at man ikke kan være et godt menneske eller at man kan mene mye annet bra, men jeg mener at det er synd hvis unge jenter og gutter ser opp til mennesker sitt utseende, når det ikke stemmer med hvordan ting egentlig er. 

Personlig hadde jeg slitt hvis søsteren min ønsket å bli som meg, etter at jeg hadde operert meg. Hvordan kunne jeg fortalt henne at rumpa hennes er fin nok, hvis jeg hadde operert min? Og hvilken virkelighet hadde jeg latt henne strekke seg etter? 

En virkelighet som ikke finnes.  

Det å diskutere plastisk kirurgi er et minefelt og et felt bestående av ekstremt mange delte meninger. Jeg syntes det er kjipt at diskusjoner om plastisk kirurgi ofte ender opp med å omhandle en, eller flere personer. Men det er vanskelig å unngå. For plastisk kirurgi handler ikke om noe dumt man har sagt eller noe dumt man har gjort, det handler om hvordan man ser ut og hvem man er - Og derfor er det så ekstremt personlig. 

Som blogger og offentlig person skal man tåle mye. Jeg vet alt om hat, negative kommentarer og det å bli kritisert. Og det suger å si det, men man er nødt til å finne seg i en hel del. Vi lever jo av at folk elsker og hater oss, om hverandre! Og vi lever av at folk snakker om oss, enten det er positivt eller negativ. Dessverre tror jeg at noen bruker det for alt det er verdt - Også uten å ta ansvar for hva man egentlig sier og gjør. Det at noen er uenig med noe jeg sier, er ikke mobbing. Det er heller ikke i mine øyne mobbing hvis noen sier at de er i mot at man skal operere rumpa si og noen føler seg støtt. Jeg forstår at det er vondt å høre, men det er ikke mobbing. Vi som bloggere er nødt til å tåle at folk er uenige også at folk er negative til oss. Du må ikke misforstå meg, for det betyr ikke at vi skal finne oss i alt, men det betyr at vi ofte er nødt til å vende det andre kinnet til. 

Det er ikke greit å mobbe, men det er greit å være uenige. Det er greit å kritisere hverandre og diskutere - Og hvis ikke vi tåler det så tror jeg det blir vanskelig å holde på med det vi gjør.

I mitt hode så tenker jeg litt sånn: Hvis noen er uenig med noe jeg har gjort så gir jeg faen og står i det. Jeg tror man tjener mye mer på det enn å dra offerkortet. For jeg er ikke helt enig i at man er et offer hvis man bevisst har tatt et valg om å gjøre noe, og blir kritisert for det. 

Jeg misliker ingen for at de tar plastisk kirurgi, men jeg er sterkt i mot normaliseringen av plastisk kirurgi og hvor mye det påvirker folk. Jeg skulle så gjerne ønske at vi kunne akspetere hvordan vi egentlig er, at vi kunne forstå at vi er forskjellige og at heller kunne lære oss å leve med hvordan vi er født. 

Debatten er viktig å ta, men kranglinga burde vi klare å la ligge. Og vi må ikke glemme: Man er IKKE mindre verdt fordi man velger å endre på seg selv, man er heller ikke et dårlig menneske. For min del handler det mer om hvilket ansvar man har som blogger. 

Hva mener du? 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs 

// Marty 

10 grunner til å komme meg på trening!

Hei og velkommen tilbake til virkeligheten! Påsken er over, hverdagen ble plutselig er realitet igjen og de hverdagslige rutinene skal inn igjen... Også treningsrutinene. For min egen del så er jeg usedvanlig positiv til å komme meg over dørstokkmila om dagen, og jeg tror muligens at det handler om at solen skinner og at temperaturene er på vei oppover. Men, jeg vet at de tunge dagene kommer. Dagene der jeg heller vil sove en time ekstra, bli liggende på sofaen, finne på noe annet eller komme opp med et hav av dårlige unnskyldninger. 

Jeg har en liste som jeg leser hver gang jeg syntes det er litt tungt. Det funker nesten alltid, og jeg tenkte å dele den med dere! 

Så hvis du lurer på om du skal orke å stå opp i morgen, komme deg ut døra nå eller om du skal gidde å fortsette meg nyttårsforsettet (som du har glemt en måneds tid) syntes jeg du skal lese disse grunnene til hvorfor du burde komme deg på trening! Om det er å gå en tur, trene yoga, løpe eller bokse så spiller det ingen rolle, bare vi gjør noe. 

10 grunner til at jeg skal komme meg på trening: 

1. Jeg forebygger sykdommer og helseplager, og det er en god nok grunn til å komme meg på trening! 😷

2. Jeg får økt utholdenhet både psykisk og fysisk! 🏃‍♀️

3. Jeg blir sterkere både fysisk og mentalt! 🤔 

4. Jeg øker forbrenningen! 💦

5. Jeg får mer energi, overskudd, bedre konsentrasjon og bedre humør (hvert fall når jeg er ferdig...) 🙋

6. Jeg får bedre blodsirkulasjon! 💉

7. Det er bra for hjertet mitt 💓

8. Jeg forebygger ryggplager, for ikke å snakke om stive skuldre... Som jeg kjenner godt til 🙆

9. Jeg utvikler meg, og det er kult å kjenne hvordan kroppen blir sterkere samtidig som jeg lærer mer! 💪

10. Jeg får en SKIKKELIG god følelse etterpå 😃 Og det vet du, så kom igjen! 

For ikke å snakke om at man øker sannsynligheten for å leve lenger, at man treffer folk, at man kobler av og at man stort sett blir bedre rusta til det aller meste ✅

Lykke til!

// Marty 

Dette trodde jeg aldri at jeg skulle si ja til!

2011

18.august 2015 ødela jeg ankelen min på fotballbanen. Eller, egentlig ødela jeg den to uker før det. Når det først skjedde bestemte jeg meg for at det var noe jeg ikke hadde tid til, så jeg spilte videre og det smalt. Skikkelig. Det straffet seg med at jeg fikk beskjed om at jeg ikke kom til å kunne spille fotball igjen, og i verste fall aldri løpe igjen. Jeg gikk på krykker i nesten fire måneder og jeg var sint på både meg selv og omverdenen. Etter 6 måneder løp jeg igjen, men det fungerte ikke med fotballen. 

Jeg så ikke en eneste fotballkamp på nesten et år, fordi jeg var for sint. Jeg var for frustrert og jeg bestemte meg for at fotball var noe dritt. Det jeg hadde brukt timesvis på hver eneste dag, var på mange måter plutselig min verste fiende. Jeg var sint når jeg trente og jeg spurte ikke en gang lillesøster en gang om hvordan hennes kamper gikk. 

På ferie på Kypros sommeren etter ble jeg med pappa på en kamp, og det gikk fint. Det var ikke så ille som jeg trodde, og den samme sommeren prøvde jeg meg på trening med laget til søsteren min. Noen måneder etter der var jeg på et par fotballtreninger, men fikk vondt - Og ble sint igjen. 

Nå skal ankelen være på min side igjen og forrige uke bestemte jeg meg for at jeg skal prøve meg hos Stabæk igjen. Og, denne gangen kun fordi jeg syntes det er gøy! 

Jeg har en blanding av panikk og lykke i kroppen. Panikk fordi jeg vet at ting ikke er som det en gang var og fordi jeg har kommet meg så langt unna "Fotball-Martine" som overhode mulig. Lykke-følelsen kjenner jeg på fordi jeg skal gjøre det igjen. 

I morgen begynner moroa og jeg er spent på å se om ting fortsatt funker, og om jeg fortsatt har lyst. Planen er å være med en sesong, men jeg får se hva som skjer og hvordan det blir. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle si ja til å ta på meg fotballskoa igjen, på noen som helst måte - Men nå har jeg faktisk gjort det, og fysøren så spent jeg er. 

// Marty 

 

Dette skjedde forrige uke!

Hei alle sammen! Ny uke og fri på en mandag, det kunne jeg godt blitt vant til si. Det er dags for å oppsummere uken. Denne uken har vært fin, lærerik og givende - Og jeg føler meg heldig. Og, tusen takk til alle som leser og som henger med - Det er SÅ hyggelig!! 💘

🍝 Ukens måltid: Aaah... Kalkun, gratinerte poteter og saus! Vi spiste det på torsdagen og det er faktisk noe av det beste jeg vet. Men, burgeren på bildet scorte også rimelig høyt!

☀️ Ukens opptur: At solen har skint og at jeg faktisk har kost meg skikkelig. Jeg hadde tatt en reprise av denne uken lett! Jeg har klart å blåse i hva alle andre har gjort på sosiale medier og fokusert på hva jeg faktisk syntes er ålreit, og det føles både voksent og fint. 

🧛🏻‍♂️ Ukens irritasjon: De som tror at man bare kan ta seg til rette fordi man drikker alkohol. Det er så mange mennesker som tror at de kan tafse og ta på hvem de vil bare fordi man drikker alkohol. Altså NEI!

Jeg var forresten også smålig irritert når vi gikk oss bort på tur, hahahah! 

😲 Ukens sjokk: Det skal jeg fortelle dere om i kveld, heheheheh. 

💑 Ukens høydepunkt: At jeg har tilbragt masse tid med C. Det har vært både etterlengtet, godt og bra! Jeg er så glad i den fyren og jeg kjenner at jeg gleder meg til tiden fremover sammen med han. 

📽️ Ukens film: Jeg fikk endelig sett den 12.mann (Den ligger så man kan kjøpe den på Viaplay) og det er jeg så glad for at jeg gjorde. Den anbefales virkelig! 

🎞️ Ukens serie: Altså Heimebane på NRK er faktisk noe av det råeste jeg har sett. FYSØREN SÅ BRA AV NRK!!!!!!!! 

💎 Ukens tanke: Hvor viktig det er å forsøke og ha fokus på seg selv. Det er så lett å la seg påvirke av andre og hele tiden tenke på hva alle andre mener, syntes og gjør - Men hvor ofte betyr det egentlig noe for meg? Hvorfor skal jeg ha det dårligere fordi det ser ut som at noen har det kulere? Når jeg tenker på det nå er det jo helt tullete. Jeg har faktisk litt ansvar for hvordan jeg har det, og det ansvaret er jeg nødt til å ta. Jeg må gjøre ting som jeg liker og som jeg syntes er bra, uten å sammenlikne det med alle andre. Jeg er ikke alle andre, jeg er meg sjæl 👊🏻

👉🏻 Ukens sitat: "Den som intet våger, intet vinner."

Nå skal jeg ut å ake med familien, vi snakkes senere! Og en nyhet venter, hehehehe..... 

// Marty 

Må jeg suge deg en gang til?

Alle som lurer på hva #MeToo egentlig handler om burde se søndagens episode av Heimebane på NRK. Den tar nemlig opp flere sider av seksuell trakassering på en imponerende måte. En måte som gjorde at jeg både ble sint, rørt, stolt og glad. Og på en måte jeg kjenner meg igjen i. En måte jeg tror ekstremt mange kvinner, og menn kjenner seg i igjen i. 

Jeg har spilt fotball i mange år, og jeg er en av de som har blitt kalt traktor-lesbe av gutta i klassen. Jeg er en av de som har fått høre at jenter ikke kan spille fotball fordi vi hører hjemme på kjøkkenet. Jeg er en av de som har fått høre at jeg bare har fått spilletid fordi jeg har vært deilig. Jeg er en av de som har fått høre at jeg bare har fått lov til å trene med gutta fordi rumpa mi er fin. Jeg er en av de som har fått høre at det er fint om jeg kan spille med litt kortere shorts, fordi det da er litt mer underholdende å se på. Jeg er en av de som har fått spørsmål om jeg runker treneren før kamp. Og jeg er en av mange. 

Første gang jeg ble vitne til seksuell trakassering i fotballmiljøet var når en lagvenninne ble med fotballtreneren vår på hotellrommet. Det er en historie som aldri har kommet frem i lyset. 

Andre gang jeg ble vitne til seksuell trakassering var når jeg hadde glemt leggskinnene mine i garderoben og jeg overhørte en samtale mellom treneren min og en annen spiller. En samtale som ikke ville tålt dagens lys.

Tredje gang jeg ble vitne til seksuell trakassering var når en lagvenninne spurte treneren vår høyt i garderoben om hun måtte suge han en gang til for å få spilletid. 

Og jeg jubler for at hendelser som dette endelig kommer frem i dagens lys. At eksempler blir vist frem på nasjonal TV og at vi blir informert og at vi lærer. Samtidig så drar jeg meg i håret over de som i kommentarfeltene åpenlyst forsvarer seksuell trakassering, over de som forteller om hvor hardt det er å være mann i disse dager og hvor hysteriske vi damer har blitt. At de ikke en gang kan invitere en dame ut på kaffe eller at de ikke kan kommentere at en dame ser fin ut på håret. 

Og hvor mange ganger må det gjentas? Det å kommentere at noen er fin på håret er noe annet enn å spørre om noen kan suge deg. Det er nemlig forskjell på å være hyggelig og være en dritt. 

Jeg tar meg derfor friheten til å friske litt opp i minnet til de som enten enda ikke vil forstå hva #MeToo handler om og til de som har glemt det:  

!! Det handler blant annet om at du som menneske ikke kan gjøre akkurat hva du vil. Du har ikke rettigheter til å berører noen uten deres tillatelse. Som for eksempel:

- Hvis en person har sovnet på en fest har du ikke lov til å voldta denne personen, selv om det virker lettvint. 

- Hvis en person har fin rumpe, har du ikke lov til å klaske denne personen på rumpa. 

- Hvis en kollega har på seg en fin kjole på en firmafest betyr det ikke at du kan beføle henne - Eller stikke en finger opp under skjørtet hennes. 

!! Det handler også om at du som mann ikke kan si akkurat hva du vil. Som for eksempel:

- Du kan ikke spørre kollegaen din om hun kan suge deg, for at du skal få ut litt frustrasjon. 

- Du kan ikke si til en jente på fest at antrekket hennes gjør at du har lyst til å ta henne bakfra opp mot en vegg.

- Du kan ikke si at en jente er en hore fordi du har lyst. Eller jo, du kan - Men altså, kutt ut a.

Det handler om at vi skal ha respekt for andre, det handler om at vi skal forstå andre sine grenser og at vi ikke har rett til å gjøre akkurat hva vi vil. 

Seksuell trakassering finnes overalt, og jeg er så takknemlig for at noen ønsker å ta tak i det på den måten NRK velger å gjøre. Jeg er så takknemlig for at seksuell trakassering i idretten blir belyst. For det skjer og det er en arena der det føles umulig å prate om det. Det er en arena der spilletid virker viktigere enn respekt, det er en arena der medaljer virker viktigere enn sin egen kropp og det er en arena der det skjer eksempler daglig. 

Min siste oppfordring til alle som fortsatt syntes at seksuell trakassering er helt innafor og til de som sier at vi damer må ta oss sammen og tåle et finger under skjørtet: 

- Slutt å kommenter hvor slitsomt det er med #MeToo, slutt å kommenter hvor hardt det er for deg å måtte tenke deg om to ganger før du gjør noe og slutt å legge skylda på damer i kommentarfeltene. Slutt å vær en dritt - Og vær en mann. 

Takk til NRK som belyser noe som virkelig trengs. Takk. 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs 

// Marty

Leiligheten min!

Endelig er vi hjemme i leilighet vår igjen. Utenfor skinner fortsatt solen, jeg hører måkene fra sjøen, vaskemaskinen står på og jeg er mett i magen. HVOR heldig er ikke jeg? Etter noen digge dager hjemme hos familien til C skal det snart bli deilig med hverdag igjen, og jeg kjenner faktisk at jeg gleder meg til å komme i gang med hverdagen igjen. 

Uansett. Nå er det på tide å dele noen ordentlig bilder fra leiligheten! Jeg har jo allerede delt et filmklipp, men nå kommer det enda flere bilder. 

Om jeg er forelsket? JA.  

Velkommen inn i leiligheten:

Kjøkkenet/stua:

Badet/Vask:

2.etasje:

La oss si det sånn... Den er midt i blinken for meg og C! 

Nå skal vi ture inn til Oslo for å spille bowling med familien min! Vi snakkes🖤

// Marty 

"Det er nok dritt på TV nå"

Til du som skal kaste TV-en din ut av vinduet fordi Sophie Elise får sin egen TV-serie: VÆR SÅ GOD. Sleng TV-en din ut av vinduet, selvom det muligens er enklere (lurere og billigere) å bare la være å se på akkurat den kanalen på akkurat det tidspunktet. 

Til du som syntes det er nok dritt på TV: Hvem i alle dager har sagt at dette er dritt? Er det dritt fordi det er Sophie Elise, eller er det dritt fordi det lages en serie om et menneske som er forbilde for haugevis av andre mennesker? Et menneske som har trosset mye? Et menneske som har oppnådd noe? Eller er det sånn på generelt basis at du ikke vil at andre skal stikke frem nesa si?

Til du som sier at du heller skal se på Hurtigruta minutt for minutt: Det må du gjerne, men må du bare lire av deg en eller annen kommentar i kommentarfeltene? Er det så forbanna digg å få litt likes? 

Til du som sier at du ikke klarer å se på dama uten å spy: Kom an! Er du seriøst så barnslig og teit? Det er greit å ikke like noen men altså. 

Nei. Jeg blir bare oppgitt jeg altså. 

Jeg har visst en liten stund at Sophie Elise skal få sin egen TV-serie. Min reaksjon var derimot ikke som de over. Mennesker som syntes andre er håpløse, som digger å slenge dritt og mennesker som ikke tenker over at det er en annen person de snakker om.

Min reaksjon var derimot at det faktisk kanskje er på tide. Ikke bare fordi det er en person mange gjerne vil se på TV, men fordi det er på tide at Norge også begynner å skape profiler og innhold på den måten. 

Det er nemlig fett med folk som stikker frem nesa og som tør å vise seg frem. Faktisk er det ganske så mye fetere enn med folk som bare måååå bemerke noe dritt. Folk må a ha noe bedre å gjøre enn å kjase om en jente som prøver å få til noe. 

Det er forresten så veldig fint at det er helt valgfritt å se på, på lik linje som det er valgfritt å mene noe om ting man egentlig ikke har noen formening om. 

Uansett - Stort grattis Sophie. 

Haters make you famous. 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs
Stem gjerne på meg på til Vixen Influencer Awards HER

// Marty