hits

mars 2018

Aprilsnarr!

Jeg vet at det er mange delte meninger om operasjoner, kosmetiske inngrep og endringer på utseende. Jeg vet at mange er i mot det, men jeg vet også at mange ikke kunne brydd seg mindre om det. 

Faktisk vet jeg ikke helt hvordan jeg skal legge frem dette, men...: 

Jeg skal ta silikon. 

Jeg skal forstørre puppene mine og grunnen er så enkel som at jeg ikke lenger er fornøyd. Eller, på en måte så har jeg kanskje aldri vært det. Jeg får ukentlig kommentarer og meldinger om mitt eget utseende, og en av de tingene som blir kommentert er hvordan puppene mine ser ut. Faktisk er jeg så lei av det at jeg har bestemt meg for å gjøre noe med det. 

Det er nemlig slitsomt å føle at man aldri er bra nok, at man aldri er fin nok eller at man aldri passer godt nok inn. Vi mennesker er eksperter på å kommentere på andre sitt utseende. Vi kommenterer utseende til mennesker som går forbi oss på gata, vi kommenterer utseende til kollegaene våre og vi kommenterer utseende til de vi ser på internett. 

Og jeg lurer egentlig på. Når blir det egentlig bra nok? Nok blir man fin nok? Perfekt nok?

Når man kommenterer at noen har litt for stor nese. Hvordan mener man da at den nesa egentlig burde se ut? 

Når man kommenterer at noen har en litt for liten rumpe. Hvordan mener man da at den rumpa egentlig burde sett ut? 

Når man kommenterer at noen er litt for tjukke. Hvor mye mener man da at de egentlig burde veid? 

Hva er egentlig bra nok og hva er det vi egentlig forventer? Hvilken mal er det vi egentlig ønsker at vi og de vi omgås med skal passe inn i? 

Puppene mine er uten tvil ikke bra nok. De er ikke faste nok. De er ikke store nok. De er ikke runde nok. Den ene er litt større enn den andre. De er litt for langt fra hverandre - Og slapp av folkens. Dette er det slutt på nå ✋🏻 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs 

// Marty 

 

Jeg søker kjæreste!

Det å være 45 år gammel å bli singel er ingen spøk. På mange måter er det vel egentlig et mareritt. For det å plutselig skulle ta fatt på hverdagen alene og hive seg ut på sjekkemarkedet igjen - Er skremmende og tomt. Rart og nytt. For etter å ha vært i et forhold så lenge man kan huske, hvordan skal man da egentlig sjekke opp noen? Hvordan fungerer det? Hva gjør man? Skal man bare droppe det? Klarer man seg like så greit alene? Eller?

Det er jo trossalt hyggelig å ha noen å skape minner sammen med, en å ringe hvis det er noe, en å reise med og en å bli gammel med. 

Nå er det 1 år siden Tove ble singel. Dama som alltid er blendene vakker, glad, sprudlende og positiv. Dama som står opp for seg selv og som ikke gir seg. Dama som er en fantastisk mamma og en god venninne. Dama som egentlig klarer seg utmerket alene, men som fortjener en å skape minner med og en å leve med. 

Tove er 45 år gammel, 1 barnsmor og hun driver sin egen frisørsalong. Hun er blid, hun er glad og hun er sterk. Vi rundt Tove har nå bestemt oss for at det er på tide å gi Tove et spark bak og vi håper at det finnes en fyr der ute som er villig til å digge den dama så mye som hun fortjener. 

Vi søker rett og slett etter en kjæreste til Tove! Så hvis du er...: 

- Et realt mannfolk

- Ærlig

- Snill

- Friluftsinteressert 

- Glad i hunder

- Har respekt for andre mennesker

- Er en god samtalepartner

- Er forståelsesfull

- Har et sunt forhold til alkohol

- Tar vare på deg selv 

- Er glad i å reise og skape minner! 

.... Vil Tove veldig gjerne høre fra deg på Tove72@hotmail.com.

DEL GJERNE! 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs 

// Marty

 

 

For en luksus!

Reklame | Egmont / MIN

Hei alle sammen 💛 Nyter dere påsken? Det gjør hvert fall jeg. Jeg nyter det å ha litt fri og tid til å gjøre andre ting. For første gang på lenge har jeg faktisk klart å gjøre litt annet enn jeg pleier, puste ut og koble av. Og mye av grunnen er at jeg har ligget MYE sånn her: 

Som jeg nevnte tidligere i uken har jeg blitt hekta på appen MIN (den kan lastes ned HER). Appen tilbyr et univers av landets største magasiner innen for blant annet interiør, helse, livsstil, trening, mat, litt sladder og ukeblader. Og for første gang har jeg interessert meg for friluft. Hvem hadde trodd det? HAHA! Jeg har lest om steder man burde besøke i sommer, om god og mettende turmat for hele familien og funnet ut at jeg skal gå til Besseggen til sommeren... 

Men! Jeg nevnte jo sist hvilke kategorier jeg har utpekt som personlige favoritter. Jeg tenkte derfor at jeg skulle tipse om noen artikler i mine favoritt-kategorier som du burde lese:

Kjendis - Finnes det noen som ikke syntes det er liiiiitt gøy med kjendisnytt? På mange måter er det min guilty pleasure. I denne kategorien har jeg lest ALT, og det er egentlig ganske vanskelig å velge ut en spesiell ting du burde lese. Alt er jo spennende og interessant. 

Mote - Jeg digger artikler som "vi snoker i klesskapet til ..." og inne på appen er det flere sånne artikler, yes! Jeg digger også artikler med tips og triks til hvordan man kan kle seg når snøen går og hva man kan gjøre med de gamle skjortene i skapet! Og vet dere hva? Nå skal det være herreinspirert, noe som passer meg MIDT i blinken! Takk for stiltips Kamille 💛

Interiør - Jeg har jo som dere vet flyttet inn i ny leilighet. Derfor har jeg brukt timesvis av påsken til å finne tips til hva jeg kan gjøre, pønske ut smarte løsninger og funnet tips til hvordan jeg kan oppbevare ting, uten å egentlig ha plass til det! Jeg har lest artikkelen fra Bonytt "Puffen, den lille ekstra sitteplassen", og funnet ut at jeg skal investere i en kul puff så fort hverdagen kommer igjen. Jeg syntes også at det er litt vanskelig å innrede badet, og har derfor sugd til meg alle tips til hva jeg kan gjøre med badet mitt! Maison Interiør tipset med "20 fine ting til badet" og jeg falt pladask.  

Trening - Jeg har et veldig rart forhold til trening. Eller. Jeg digger å trene og gjør det en hel del, men treningsartikler og liknende kan jeg ofte føle at blir så kveldene. Gjerne i den form av at det blir altfor mye tall, skryt og perfeksjonisme! I mine øyne handler jo trening om å utvikle seg, det handler om å pushe seg selv og det inkluderer en hel del morsomme historier og dårlige dager! Det jeg ELSKER med treningskategorien inne på MIN er at det får frem det positive med trening. Den byr på pinlige flauser fra treningssenteret og enkle treningsøvelser - For alle og enhver. Faktisk hadde jeg ikke tenkt til å trene så mye i påsken, men jeg fant tre forskjellige artikler med øvelser og tips som jeg bare måtte teste! DIIIIIIIGG. Tips: Tren med Silje: Kondis med kroppskontroll! 

Livet - Denne uken har jeg lest om påsketjradisjonene vi elsker, jeg har lest kule kommentarer skrevet av Henriette Steensrup og jeg har fått masse motivasjon - Og kunnskap. Jeg må si at det å kunne legge meg ned på sofaen, dra frem telefonen fra lomma og nærmest trykke meg rett inn på det jeg ønsker å lese om, er luksus. Om det så er horoskop eller "snarveien til den gode følelsen". Den artikkelen skal jeg dra frem hver gang ting føles litt tungt! 

Hvis du også vil laste ned appen (anbefaler det på det sterkeste. Som dere hører er jeg nærmest liiiitt for engasjert, haha) så er de første 30 dagene helt gratis. Etter det koster det 99kr/mnd. Det er ingen bindingstid, så du kan helt enkelt si deg opp på "Min side". Det er også ulike nedlastninger til iPhone og Android på forsiden av appen, noe som gjør at den blir tilpasset til hvilken telefon du har! Enda et pluss poeng si. 

HER kan du laste ned MIN! 

Husk at du må være 18 år gammel eller ha foresattes samtykke for å få tilgang! 

Nå skal jeg nyte denne dagen bestående av lesing, solveggen, god mat og påskeegg. Vi snakkes! 🐣🐣

// Marty 

 

Dette skjedde i dag!

Dagen i dag i bilder: 

Tur ✔️

Is ✔️

Latterkramper ✔️

Vind i håret ✔️

Sol i fleisen ✔️

Burger ✔️

Kjærlighet ✔️ 

Nå er det påskekrim på TV-en før senga! Vi snakkes i morgen 🖤

// Marty 

 

 

Visste du dette?

God (lang)fredag! I dag tenkte jeg å gjøre noe gøy. I går kom jeg nemlig over en gammel dagbok jeg hadde. På starten av dagboka var det en del punkter jeg hadde fylt ut når jeg var 9 år gammel. Punkter med hvor gammel jeg er, hva jeg vil bli når jeg blir stort og masse annet morsomt! Jeg syntes det var superstas å lese, og tenkte at jeg skulle fylle ut det samme skjemaet - Bare nå. Det er jo en fin, og litt festlig måte å bli kjent med meg på 💛 

HVEM ER EGENTLIG JEG?

Hva heter jeg? Martine Halvorsen

Hvor gammel er jeg? 20 år gammel

Hva er yndlingsfargen min? Turkis 💙

Sivilstatus? (tenk at jeg fylte ut dette når jeg var 9 år, haha) Kjææææreste

Er du forelska? YES! 

Har du søsken? Ja, to stykker! 


Se så søte vi var for noen år siden! 

Hvor høy er jeg? 180 cm

Hvilken farge har du på håret? Blondt

Hvilken farge har du på øynene? Blå

Hvem er min favoritt kjendis? Zlatan ⚽

Favorittsport? Ishockey og fotball 🤜🏻

Vil du være artist eller idrettsstjerne? Idrettsstjerne ⭐

Liker du vinter eller sommer? Sommer

Frukt eller grønnsaker? Aiaiai... Frukt! 

Hva vil du bli når du blir stor? Snill. 

Vann eller brus? VANN! 💧

​Hva er din største hemmelighet? DET er hemmelig det, haha. 

Hvilken hånd skriver du med? Høyre! ✍🏻

Sol eller regn? Ehm.. SOL!! ☀️

Hva er din favorittsang? Hakuna Matata. 

Hva er ditt favorittkjeledyr? Kattene mine!

Hva er ditt yndlingsdyr? Hest 🐴

Kan du svømme? Jepp! 

Kan man stole på deg? HAHAHA, håper det. 

Vil du ha barn? Ja

Hva heter bestevennen din? Sara 🌷

Hva heter foreldrene dine? Elin og Trond! 

Vil du sykle eller gå? Ehmmm.... Det kommer an på! 

Det var dagboka si det, hehehe. 

Nå skal jeg ut å gå tur med familien til C, før vi skal en tur til Stavern! Jeg håper dere får en fin fredag ✨

// Marty 

 

 

Det er ikke noe problem å voldta en kvinne!

En bekjent av meg la akkurat ut et bilde på Instagram. På bildet delte hun sin frustrasjon etter å ha tilbragt en dag i skibakken, småfull og glad. Hun hadde nemlig, helt uten sin vilje fått en hånd mellom bena - Og etter at hun hadde sagt nei, hadde den samme hånden grepet tak i brystene hennes. På Instagram skrev hun tydelig at hun var oppgitt og at hun ikke kunne forstå hva menn som gjør det tenker på. Under bildet kommenterte en annen bekjent at:

"Det er jo afterski, ha det litt moro".

Og enda en: 

"Ikke vær så hårsår da". 

Akkurat som at en ufrivillig hånd mellom bena er moro. Eller at man bare er litt hårsår når noen tar deg på puppene. Altså, hallo. Man burde vel bare finne seg i det eller? Eller kanskje ikke? 

Jeg er en av de som vil tørre å påstå at de aller fleste menn er oppegående nok til å forstå at en ufrivillig hånd mellom bena, aldri er ok. På lik linje som jeg vil tørre å påstå at de fleste menn er oppgående nok til å forstå at de ikke kan tafse fritt, fordi muligheten er der. Og, på lik linje som at jeg vil tørre å påstå at de fleste oppegående menn er enig med kvinner om hvor grensa går. Og at de ikke skylder på verken antrekk eller muligheter. 

For ja, det er ikke noe problem å tafse fritt på noen som er på afterski. 

Det er ikke noe problem å beføle et par bryster på festival.

Det er heller ikke noe problem å voldta en kvinne når hun sovner på fest. 

Men, oppegående mennesker gjør det ikke - Verken menn eller kvinner. 

For du som tafser, tar deg til rette eller misbruker fordi muligheten er der:

Hadde du likt om noen hadde stått sånn på moren din? Hadde du likt om søsteren din fikk en ufrivillig hånd ned i BH-en og at hun hadde fått beskjed om at hun bare måtte finne seg i det? Hadde du likt om datteren din ble befølt, fordi hun hadde drukket for mye? Hadde du likt om kjæresten din hadde blitt kysset ufrivillig fordi det så ut som at hun ville? 

Og, tror du at foreldrene dine hadde vært stolt av deg hvis de hadde sett hvordan du holdt på? 

Det må faktisk være mulig å ferdes rundt, med alkohol i blodet uten å føle seg som et levende kjøttstykke eller å bli tafsa på. Ærlig talt! 
 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs 

// Marty 

 

 

Vi gikk oss bort!

Jeg må le litt. For en start på påsken! Tittelen lyver nemlig ikke. 

Jeg skulle egentlig oppdatert bloggen når jeg kom hjem fra tur i går, men jeg må ærlig innrømme at jeg sovnet - Som en stein. Jeg var nemlig mer kaputt enn jeg har vært på lenge og energien var på bunn! Vi skulle nemlig ut på en tur i sola, og vi endte opp med å gå oss bort. HAHA! Vi snakker ikke å gå oss litt bort heller. Vi gikk oss SKIKKELIG bort, inne i skogen og vi måtte bli henta. Og vi brukte relativt mye lengre tid enn planlagt. 

Planen var nemlig å komme oss opp på en topp, noe vi gjorde. Å komme oss ned klarte vi derimot ikke.... 

Hvordan går det egentlig an? Vi var seks voksne mennesker og en hund, og vi surret oss så langt bort inne i skogen - Og når vi først fant en kjent vei, hadde vi brukt en halv dag på å komme oss tilbake til bilen. Nei, jeg må bare le! Men, kun i ettertid. Blodsukkeret var nemlig ganske så langt nede mot slutten... 

Heldigvis holdt vi humøret relativt godt oppe og heldigvis skinte sola ☀️

Bildene er tatt FØR vi gikk oss bort for å si det sånn, hahaaha! Men se for en fin fyr da 💛

Jaja, det blir ikke mer moro enn vi gjør det til selv. I dag er planen å trene litt, jobbe litt, lese litt og litt middagsbesøk i kveld 🐣 Jeg håper alle får en fin dag uansett hva dere gjør!

// Marty 

Derfor burde du droppe alkoholen i påsken!

Hei fra solveggen! 

Det er ingen hemmelighet at vi nordmenn inntar store mengder alkohol i påsken. Påsken er en tid for å kose seg og det er digg! I 2016 drakk faktisk vi nordmenn i påskemåneden 5,5 millioner liten vin... 

Jeg er jo en av de som ikke drikker alkohol og jeg tenkte derfor å nevne noen grunner til at man skal stå over det å drikke alkohol i påsken. For de grunnene finnes, tro det eller ei 🐣 Og hvis man har glemt å hamstre alkohol til påskedagene så er det kanskje ikke så ille allikevel? 

Derfor burde du droppe alkohol i påsken: 

1. Du sover bedre - For mange av oss betyr jo ferie at vi skal sove, slappe av og lade batteriene. Mange av oss tror jo også at vi slapper av mer etter et glass vin eller en øl, og det stemmer jo at vi blir sigene eller å ha inntatt et glass eller to, men man sover dårligere rett og slett fordi søvnkvaliteten blir dårligere etter at man har drukket alkohol! Alkohol påvirker det stadiet i søvnen som er viktig at vi skal føle oss opplagte neste dag. 

2. Du sparer penger - Alkohol er IKKE gratis og øl nederst i bakken koster FLESK. Det å være konge på byen koster fort en dagslønn, eller fire. Og hvor ofte er det egentlig verdt det? 

3. Ingen dagen derpå - De fleste som vanligvis hiver innpå med alkohol i påsken har fri, og det er faktisk kjipt å ødelegge dagen derpå med å være kvalm, fyllesyk og sliten. 

4. Det er spådd sol - Flere steder i landet er det spådd strålende sol flere dager i påsken. Nå har vi omtrent hatt januar-måned i tre måneder, uten så mye som et glimt av solen og våren. Det MÅ nytes ute! 

5. Det er sunnere - Det er jo ingen hemmelighet at det er sunnere å la være å drikke, men visste du at du må jogge i 20 minutter for å forbrenne en halvliter pils?  Eller at du etter en sixpack med pils så må du løpe i trapper i 1 time for å forbrenne det? 

6. Du unngår kleine situasjoner - Du slipper å sende kleine meldinger til eksen eller å danse naken for jentene du gikk på skole med for syv år siden. Fordi du er deg selv og ikke den kleineste utgaven av deg selv etter litt for mange shoots og timer med alkohol. 

7. Du har det gøy uansett - Mange tror at de må drikke alkohol for å ha det gøy. Men da mener jeg at man ikke har prøvd! Det er faktisk fullt mulig å både danse, være sosial og stå på ski helt edru!

God påske! 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs 

// Marty 

Jeg er ensom

For mange er julen den verste tiden på året. Mange kjenner på ensomheten, følelsen av å ikke strekke til og følelsen av å ikke være bra nok. For min del er sommeren og påsken verst. 

Jeg har i flere uker blitt spurt hva jeg skal i påsken, eller. Jeg har blitt spurt om jeg skal på fjellet i påsken. Og nei, det skal jeg jo ikke. Faktisk så har jeg ingen planer og faktisk så har jeg ikke klart å svare når folk har spurt meg om hva jeg skal. 

For jeg er ikke på hyttetur sammen med haugevis av venner. Jeg spiser ikke nybakte boller i solveggen på hytta. Jeg har ikke livets beste dager. Og grunnen til det er fordi jeg sammenlikner meg med hva alle andre gjør. 

For sannheten er jo at jeg føler meg ganske så dritt. Jeg er lei meg, jeg føler meg ensom og jeg føler meg ubrukelig. Jeg føler meg alene i å ikke fylle Facebook-veggen min med påskeidyll, jeg føler meg alene i å ikke ha fått haugevis av invitasjoner til hytteturer og jeg føler at jeg er den eneste som ikke skåler med ukjente på afterski.  

Jeg er fullstendig klar over at det er mange som føler seg enda mer ensomme enn meg, men jeg føler meg ensom i det å ikke være like bra som det virker som at alle andre er. Jeg føler meg ensom som ikke har flust av venner å stikke på hytta med og jeg føler meg ensom i å ikke gjøre det samme som det ser ut som alle andre gjør.

Jeg er også fullstendig klar over at alt handler om forventinger. For vi fyrer opp under hvor kult alt skal være, i påsken som alle andre ferier - Og dessverre poster ingen bilder av at de ligger alene inne på rommet sitt og ser på Netflix. Samtidig som man kanskje feller en tåre og føler seg som det mest ensomme mennesket i verden. 

Derfor tenkte jeg at jeg skulle gjøre det for alle andre som har det litt som meg. For alle som føler at det ikke er bra nok å "bare" være hjemme. For alle som ikke er invitert med på hyttetur. For alle andre som føler seg litt dritt, fordi alle andre har det så #sinnsykt bra. For alle som føler seg ensomme. 

Så. Her ligger jeg og ser på Netflix, helt alene. Telefonen har jeg skrudd av, for jeg orker ikke påminnelser fra omverdenen om hvor mye kulere alle andre har det enn meg. Og vet dere hva? Det må være HELT greit. For jeg har min påske, og jeg er så lei av å føle at jeg må sammenlikne den med alle andre sin. Eller, jeg har et liv - Og jeg er lei av å sammenlikne det med alle andre sitt. Jeg er sliten av å føle at jeg ikke har det kult nok - Og hvem bestemmer egentlig hva som er kult nok? 

Påsken blir, som alt annet - Det jeg gjør det til selv. Og jeg har bestemt meg for at jeg skal gjøre det beste ut av situasjonen, uten å bry meg om hvor kult alle andre har det! Selv om sannheten er at jeg føler meg ensom. Faktisk, skikkelig ensom. 

Dette var veldig skummelt å skrive, men hvis du føler det samme som meg - Så vit at du hvert fall ikke alene ❤️

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs 

// Marty 

 

HEY!

Hei fra Skien! Jeg og C kom hit for noen timer siden. Jeg sitter i sofaen og oppdaterer dere, mens han halvsover på sofaen. Dagen i dag har vært lang, seig, innholdsrik og bra. Til tross for at jeg er litt sjalu på de som har sendt bilder av at de har tilbragt dagen ute i sola ☀️ Dagen startet med en del jobb i form av mailer, innlegg og samarbeid, før VG kom på besøk til meg. Etter det var det litt mer obligatorisk jobb som sto på planen før vi hev oss i bilen for å komme litt i påskemodus. Og nå er vi i Skien, hjemme hos familien til C og klare for å tilbringe påskedagene her. Jeg gleder meg til å lese, gå turer, nyte sola og spise god mat! 

VG kom på besøk idag for å snakke om spredning av nakenbilder. Jeg er SÅ glad for at de ønsker å ta tak i det og for at det mer og mer blir satt på agendaen. Faktisk ønsker VG å komme i kontakt med flere som har opplevd å få spredd nakenbilder mot sin vilje, og hvis du selv har opplevd det eller kjenner noen kan du kontakte hkh@vg.no for å få mer informasjon 🖤 Du kan også sende meg en melding på Facebook HER hvis du vil gå gjennom meg! 

Nå skal jeg spise middag, surre litt og antakeligvis sovne på sofaen 😴

Vi snakkes!

// Marty 

Et univers av lykke

Reklame | Egmont

Akkurat nå lengter kroppen etter noen rolige dager, lange morgninger i sengen, avslapping i solveggen, trege frokoster og ro. Og vet dere hva? For en gang skyld har jeg bestemt meg for å lytte til kroppen 🌻

Denne påsken har jeg nemlig bestemt meg for å sette av tid til å koble av. Jeg har bestemt meg for å sette av tid til å legge meg i badekaret, sette meg i god stolen som hittil i år bare har stått til pynt og lene meg tilbake - Og jeg skal lese. Jeg skal oppdatere meg selv, jeg skal hente inspirasjon, lese gode tekster, finne gode tips - Både på kjærlighetsfronten, men også til hva jeg kan lage på kjøkkenet! Kanskje en god bolleoppskrift? Når var sist jeg fant en god oppskrift jeg fikk lyst til å teste liksom?

Jeg bestemte meg for å begynne idag, og jeg satte meg derfor ned med appen MIN som har åpent et univers av mine interesser. MIN er en app som tilbyr et univers av landets største magasiner innen for interiør, helse, livsstil, trening, mat, litt sladder og ukeblader. Og det beste av alt? Man kan skreddersy appen etter sine interesser og jeg har allerede skreddersydd innholdet etter mine interesser, som akkurat nå er:

Interiør - Siden jeg har flyttet inn i ny leilighet er jeg sugen på noen gode tips til hva jeg kan gjøre for å dekorere det som akkurat nå er drømmehjemmet mitt. Jeg har allerede funnet ut hva jeg kan gjøre med den gamle kommoden som kjæresten min absolutt vil beholde..... 

Kjendis - Fordi det alltid er spennende å lese hva som skjer på kjendisfronten. Hva slår vel å sitte i godstolen å lese om hva som skjer, hvem som er forelsket og hvem som har sjokkert? Guilty pleasure rett inn på telefonen, CHECK ✔️

Mote - Fordi jeg aldri går lei av artiklene om "tips til hva du burde ha i klesskapet ditt denne våren", "sånn kler du deg kult i skibakken" og "dette er trendy akkurat nå". 

Trening - Jeg trenger motivasjon! Og hvem dere hva? Etter å ha lest en artikkel med "10 jenter som delte sin treningsmotivasjon" kom jeg meg over dørstokkmila i dag morges. Enda et check eller? Ja, jeg tror vi sier det ✔️

Livet - Gode tekster, store spørsmål og sterke historier fyller meg med motivasjon, for ikke å snakke om kunnskap. 

Og det at jeg kan sitte her, helt for meg selv - Er akkurat det jeg trenger nå. 

Litt fakta om min påskeredning: MIN er en abonnementstjeneste som løper og går. De første 30 dagene er det helt gratis og deretter koster det 99kr/mnd. La oss si det sånn, det er MYE godt innhold til en fin pris! Hvis du også har lyst til å opprette abonnement kan du registere deg HER. Det er ingen bindingstid, så du kan helt enkelt si deg opp på "Min side". Det er også ulike nedlastninger til iPhone og Android på forsiden av appen, noe som gjør at den blir tilpasset til hvilken telefon du har... 

PS: Du må være 18 år eller ha samtykke av foresatte for å få tilgang. Kanskje du skal benytte muligheten til å lokke mamsen med inn i et univers av inspirerende mennesker, tips, kloke råd og kult innhold? 

Det har hvert fall jeg gjort, hahaha! 

Len dere tilbake, pust ut og NYT. Enten du skal jobbe i påsken, tilbringe tid på hytta eller henge hjemme 💖 Jeg oppdaterer dere senere med mine tips til hva dere burde lese! 

// Marty 

 

Ja takk til tilfeldig sex

I helgen ble jeg og en gjeng sittende å prate. Vi begynte å prate om hvilke farger som er trendy i skibakken i år, til å ende opp med å snakke om One Night Stands. Vi var en god gjeng bestående av både jenter og gutter, og det skal sies at meningene om temaet var relativt delte. Men til tross for en del uenighet, så var alle enige om en ting - Tilfeldig sex blir sjeldent bra. 

Uansett. Det er egentlig ikke poenget. Jeg kunne antakeligvis skrevet ned haugevis av festlige one-night-stands-historier fra samtlige av de som satt rundt bordet, men det var ikke det jeg ville frem til. Ikke idag... 

Vi kom over på temaet etter at en av jentene rundt bordet fortalte at hun dagen før hadde fått følgende spørsmål av en tilfeldig journalist i skibakken: "Nå i disse påsketider drikkes det mye alkohol, det festes hardt og mange velger å ligge rundt. Syntes du det er greit at jenter ligger rundt?" 

Venninnen min var så kul at hun hadde spurt journalisten hva i alle dager han mente ettersom han kun var interessert i om det var greit om jenter lå rundt. Og det var egentlig sånn samtalen kom igang. For hvorfor er det fortsatt sånn at mange oppriktig mener at det er mer greit å ha tilfeldig sex som mann, enn som dame? Hvorfor er det fortsatt sånn at menn blir hyllet om de får seg et ligg, eller fire og at damer blir stemplet som løse? HVORFOR? Hvorfor er det sånn at når den ene fyren rundt bordet tipser en annen om å adde en dame på Snapchat, at han sier: Er hun en sånn "hoe" eller? Og at fyren som tipset sier: Hun er glad i boys hvert fall. Fordi hun snakker med forskjellige fyrer og fordi han har en kompis som har ligget med henne. 

Jeg spurte forresten om han kalte kompisen sin en "hoe" fordi han hadde ligget med henne, siden han gjorde det andre veien....

Det gjorde han ikke. 
 

Fun fact: Forskning fra 2014 påstår faktisk at tilfeldig sex er bra for deg. Og at det ikke er noen grunn til at jenter skal unngå det mer enn gutter...... Ikke vet jeg 🤷🏻‍♀️


Personlig er jeg av den oppfatningen at alle skal få gjøre som de vil. Vil man ha tilfeldig sex - Ha tilfeldig sex. Vil man ikke ha tilfeldig sex - Drit i det. Jeg ser ingen grunn til at jeg skal legge meg opp i hva andre liker eller velger. Det som derimot engasjerer meg er hvordan vi damer kategoriseres utifra hvor mange vi har ligget med, hvordan vi kler oss, om vi ikke er redde for å by på oss selv eller om vi ikke er så nøye på hvem vi kliner med. 

For nei, man er ikke en hore fordi man har ligget med mange. 

Man er ikke en hore fordi man viser seg frem.

Man er ikke en hore fordi man har pupper, og ikke penis. 

Det får søren meg være greit å ha tilfeldig sex om det er det man ønsker. Om det er på et kleint nachspiel etter Afterski eller om det er med en match på Tinder - Om man er dame eller mann. 

Det å ha sex første kvelden gjør ikke en dame til hore på lik linje som det ikke automatisk gjør en dame til kone fordi man venter til den trettende kvelden. 

Hva syntes du? 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs 

// Marty 

Nå kan jeg endelig dele!

For litt over en uke siden kunne jeg dele at jeg og C har flyttet inn i ny leilighet. I dag kan jeg endelig dele noen glimt fra hvordan den faktisk ser ut 🖤 Vi er SÅ fornøyde og vi koser oss sånn. Den er rett og slett midt i blinken for oss to! 

Jeg skal dele flere bilder snart, men jeg har smelt sammen noen kjappe klipp/glimt av den som dere kan se her: 

// Marty 

Hva skjedde egentlig forrige uke?

Hei og god mandag! Jeg håper denne uken har startet bra. Selv er jeg på vei hjem fra Skien og på vei inn til Oslo. C og jeg skal henge med lillesøsteren min og lillebroren hans i dag og jeg gleder meg veldig. Det er alltid stas! Jeg er så heldig som har en så fin familie 💕

Men! Nå er det aller først klart for uken som gikk: 

🌮 Ukens måltid: På lørdagskvelden inviterte jeg fæmmen til leiligheten og vartet opp med taco + sjokoladefondant. Taco slår aldri feil, og på lørdag var det faktisk ekstra digg! Kanskje fordi jeg lagde den selv? Hehehe. Uansett, sjokoladefondant er min spesialitet! Digg. 

🧐 Ukens tanke: Jeg har tenkt mye på dette med tid og alt det unødvendige vi bruker tid på. Hvorfor skal vi bruke tid på ting som ikke gir oss noe? Mennesker som ikke gir oss noe? Jeg forstår at ikke alt kan være kult og at det er noen ting man bare må gjøre, men jeg er for at man skal bruke tid på ting som gir en energi og ting man syntes er kult! 

🎼 Ukens sang: HAHA, ukens sang er faktisk "Magiske Toner" - Grease (den norske versjonen). Den hadde jeg dilla på når jeg var liten og jeg har hatt den på hjernen i hele helgen. Det er nesten litt flaut, men den er kuuuuuul.

🖕🏻Ukens nedtur: At jeg har vært skikkelig dårlig på grunn av mensen. Det er helt krise og jeg er så lei meg for at jeg tidvis blir så dårlig som jeg faktisk blir... 

📽️ Ukens serie: Heimebane blir en ganske så sikker vinner denne uken også. Men, jeg må nevne "Hvite Gutter" også. HERREGUD, så lættis det er. Jeg og C hadde maraton med det for ens stund siden, men i går gikk det plutselig på TV når vi satt den på og det var like morsomt andre gang, som første. 

💪🏻 Ukens YES: Episoden på Insider som jeg var med i ble sendt forrige uke. Jeg har vært veldig spent på det men det ble veldig bra. Jeg har ikke sett det selv, men jeg har fått masse positive tilbakemeldinger og det betyr mye. Du kan se den igjen på Dplay tror jeg....

👇🏻 Ukens irritasjon: HVORFOR er det noen mennesker som oppriktig ønsker andre vondt? At andre skal mislykkes eller ha den dårlig? Jeg kan faktisk ikke fatte å begripe det. Jeg tror jo at man ikke kan ha det godt med seg selv om man har behov for å trykke ned andre eller om man har behov for å spre kvalme. Jeg viser til DETTE innlegget. Spre kjærlighet, ikke dritt - HAHA. 

🙅🏻 ​Ukens NO: Nå er jeg skrekkelig lei vinter. Er det ikke bra snart? Forrige uke når jeg var ute og gikk tur presterte jeg å gå rett på rumpa, og jeg kjenner at jeg er så lei. Gi meg sommer, sol og deilige sommerkvelder! NÅÅÅ. 

👆🏻 Ukens høydepunkt: Forrige uke skjedde det mye kult på jobbfronten og det er veldig kult når man får igjen for all den jobben og all den tiden man legger ned. Jeg har fått noen kule samarbeid som jeg gleder meg til å dele med dere! Det er ting jeg personlig liker VELDIG godt og som jeg syntes det er en ære å få jobbe med. KUULT!

🗣️ Ukens sitat: Ikke vær redd for å falle. Det er mye lettere å holde balansen liggende.

Jeg håper mandagen deres blir fin!

// Marty 

Nå svarer jeg!

Det er søndag og det er klart for å svare på ukens spørsmål. Denne uken har det blitt stilt enormt mange spørsmål, og jeg syntes det er veldig kult at så mange engasjerer seg og lurer på ting! Jeg har prøvd å svare på det meste og jeg har prøvd å svare så ærlig jeg kan. Mange av spørsmålene som har kommet gjelder det samme, så derfor har jeg spisset en del av de:

Forventer du at Christian skal fri til deg eller er du åpen for å gjøre det selv?

- Heheh, jeg vil at han skal gjøre det.

Hva hadde du sagt hvis barnet ditt ville melde seg på Paradise Hotel?

- Jeg tror jeg hadde villet at vi skulle prate VELDIG nøye om det og at jeg kunne stilt en del spørsmål. Det er ingen hemmelighet at det går utover en hel del, og jeg tror jeg hadde spurt om det faktisk er verdt det. Jeg tror heller jeg hadde oppfordret til å bli med på noe annet!

Jeg ser at du eier en del merkeklær og liknende, men at du aldri nevner det på bloggen. Hvorfor?

- Det gjør jeg, men jeg ser ikke poenget med å skrive det på bloggen. Jeg er opptatt av trender, mote og jeg elsker å kapre meg skatter, og for min del så er det ikke for å vise meg frem eller for å brife. Klesskapet mitt er min lidenskap og jeg syntes det er skikkelig gøy <3 Hvis jeg kjøper meg en ny veske så føler jeg at jeg stort sett kan ha det for meg selv. 

Syntes ikke du at det er litt dobbeltmoralsk å ha falske vipper når du er så opptatt av at alt skal være ekte?

- Jeg skal være så ærlig å si at jeg føler meg fin med vipper. Jeg reklamerer ikke for det og jeg betaler alt selv. Jeg er opptatt av at alle skal få være seg selv, at man ikke skal oppfordre andre til å endre på seg selv og akseptere sånn ting er. En dag skal jeg slutte med vipper, men ikke akkurat nå!

Irriterer det deg at Isabel Raad er med i Paradise? 

- HVORFOR skulle det gjøre det? HAHA

Selvom det er hemmelig hvor du bor, tror du at du kan vise oss leiligheten din?

- Ja! Hvis alt går etter planen skal jeg vise dere litt i kveld. Den er SÅ fin. 

Har du noen tips til hva man kan gjøre for å spare penger?

- Tenk deg om! Jeg har DNB og har noe som heter morsom sparing. Det betyr at hver gang jeg bruker kortet så går det et beløp inn på sparekontoen min. Det er for min del er skjult sparing men som kommer godt med! Jeg tror det er viktig å være bevisst og lage seg en plan. Selv må jeg innrømme at jeg har vært litt for dårlig på det de siste månedene, men nå skal det bli andre boller. 

Hva er yndlingsfargen din nå?

- Hehehe, det er vel ikke så mye å lure på:

Er du på Tinder?

Nei. 

Har du og C en eller to biler?

Akkurat nå så har vi to, og det er planen at vi skal fortsette å ha. Vi skal ikke ha de vi har nå, men jeg vet ikke helt hvordan det blir enda. 

Hvilken blogger er din største konkurrent?

Nå skal jeg være HELT ærlig. Jeg føler ikke at jeg har noen konkurrenter, og det mener jeg med hånda på hjertet. Jo, jeg forstår at vi er mange som kjemper om de samme annonsørene og klikkene, men hallo - Jeg tror jeg hadde blitt gal hvis jeg skulle fokusere på hva alle andre drev med hele tiden. Jeg er så glad for at det finnes andre bloggere som tenker på samme måte! 

Hvorfor er du ikke venn med Grunde lengre?

Grunde og jeg snakket sammen på telefon i en time for to dager siden, og vi snakker stort sett sammen hver eneste dag. Vi er venner som bare det, og jeg vet ALLTID hvor jeg har han - Og det er jeg veldig takknemlig for. Han er en jeg faktisk tror at jeg alltid kommer til å ha. 

Vet du hva de andre bloggerne tjener og kan du dele det?

Jeg vet sånn ca hva flere av landets bloggere tjener, men det har med verdien man har. Det er ikke noe jeg tenker sånn veldig mye på, for igjen så har jeg nok med min egen økonomi. Jeg har ikke noe behov for å dele noen ting, og jeg skulle egentlig ønske at man ikke var så opphengt i sånn. 

Har du det bra?

Takk som spør <3 Jeg har det bedre enn på lenge! 

Blir du aldri lei av hockey? Tenker med tanke på at du er sammen med en hockeyspiller og at det sånn som i sluttspillet har vært kamper annenhver dag. 

Jo, det gjør jeg. Haha. Men han blir også lei av jobben min av og til! Utrolig nok....

Betaler du foreldrene dine for å hjelpe deg med bloggen?

Mamma og pappa er seriøst de fineste jeg vet om. De stiller ALLTID opp og hjelper meg med alt jeg ikke har tid til eller får til selv. Det er ganske mye med bloggen som ikke syntes, og de vet nesten mer om det enn meg. Hvordan vi løser ting tenker jeg at kan være mellom oss, men jeg spanderer ofte lunsj for å si det sånn - HAHA!

Hvorfor skal du bytte bloggplattform?

- Det skal jeg ikke! 

Er du mye sjalu på C og redd for at han skal være med andre jenter ogsånt?

- Det var alltid litt skummelt i starten, men nå kjenner jeg at hvis han finner på noe tull så er det faktisk han som driter seg ut. Jeg hadde blitt utslitt hvis jeg skulle være stressa når han er ute. Andre jenter er forresten veldig flinke til å fortelle meg at han er utro da, hahaha. Jesus. 

​Sånn jeg har skjønt så handler du mye gjenbruk, hva er dine beste tips? Hva burde man se etter?

- Jeg handler MASSE brukt. Jeg digger å kombinere nytt med gammelt. Jeg sverger til appen TISE og jeg kan tidvis tilbringe litt for mye tid der inne. Jeg søker ofte etter spesielle merker og graver dypt for å finne litt kule vintageskatter. Det er så mye kult man kan komme over! Nesten alle veskene mine er gjenbruk - Og det funker like bra! Fordelen er at du får et plagg, en ting eller tilbehør som allerede har en historie... Kanskje det har vært med i et bryllup? Kanskje lysestaken var med gjennom et tøft samlivsbrudd? Det er mulig jeg er rar, men jeg liker det! Se etter det du liker, søk og grav. Det er haugevis av skatter der ute som leter etter et hjem! Er det et plagg du er interessert i, hvorfor ikke søke litt rundt først? Kanskje du får en nesten ny genser til halvpris? Vinn-vinn. 

Hva er din favorittsang akkurat nå?

- Jeg sverger til Hakuna Matata, den norske versjonen jeg altså - Den får meg ALLTID i godt humør. 

Takk for at du leser 🖤

// Marty 

Når kjæresten er utro på byen

I går dro kjæresten min ut på byen sammen med en haug av kompiser. Jeg var hjemme alene, spiste digg middag og hang på sofaen. Egentlig var jeg overlykkelig for å bli kvitt han sånn at jeg kunne slenge bena på bordet, spise smågodt og se på de seriene han syntes er teite - Men som jeg elsker. 

For, selvom jeg er veldig glad i han setter jeg stor pris på litt tid alene og tid til å gjøre "alene-ting". 

Utover kvelden og etter x-antall episoder med fjas begynte det å komme kommentarer på bloggen og et par meldinger i innboksen på Snapchat, og alle med samme beskjed. Eller nesten samme... Den ene lød:

 

Den andre lød:

 

Og en annen lød:

Når den øverste kommentaren dukket opp i innboksen hadde jeg akkurat lagt meg under dyna og vurderte om jeg skulle se på porno eller sove. Okei, det var tull. Men, jeg visste ikke om jeg skulle le eller gråte. For hallo folkens! 

Kjæresten min er en meget oppegående fyr, han er glad, snill og jeg vet at han elsker meg. Han elsker meg når jeg er trøtt, sint, glad, forvirra og når han er på byen med kompisene sine. Jeg orker faktisk ikke å være den dama som er hysterisk fordi han er ute og har det kult, og andre behøver faktisk ikke å være det på mine vegne heller. Det går fint an å være i et forhold, samtidig som man treffer andre mennesker, snakker med det motsatte kjønn og har det morsomt med andre enn den man er sammen med. Jeg er faktisk veldig glad for at det er sånn, hvis ikke kunne det blitt rimelig kjedelig! 

Og vet dere hva? Om han ikke kommer hjem etter en kveld på byen... Da er jeg hvert fall heldig å få senga for meg sjæl. Og mer plass i klesskapet. 

 

via GIPHY

By the way: Han kom hjem, nussa meg på panna og la seg. Fornøyd etter en fin kveld! 🖤

// Marty 

Dette har jeg ikke fortalt dere før

God lørdag dere! Wow. Denne morgningen har vært lang, deilig og akkurat slik jeg liker det. Jeg våknet rundt halv ti, ble liggende i sengen og surre, lese litt (jeg skal tipse dere om en veldig bra app snart) og bare kose meg. DIIGG! Denne uken har vært hektisk, tung men fin, og det var rett og slett helt nydelig å starte helgen med nadaniks. 

Jeg tenkte at jeg idag skulle dele noen ting som jeg ikke har delt før, som kanskje er litt festlig. Det kan hende jeg har nevnt noe av det tidligere, men jeg kjører på for det: 


Verdens fineste hest. 

🦄 Jeg satset en stund på ridning. Jeg er oppvokst med hest og jeg savner det veldig! Jeg har faktisk vært med i Oslo Horse Show og i NM i dølehest. Da med hest og kjerre, og det må bemerkes at jeg ikke kjørte - Men at jeg liksom gjorde oppgavene. Haha, det var litt av en opplevelse! 

 🖊️ Jeg har endret på navnet jeg ble døpt med! 

🚿 Jeg dusjer stort sett to ganger om dagen......

💒 Jeg valgte å ikke konfirmere meg. Jeg hadde fult fokus på fotballen og jeg var livredd for at det å konfirmere meg skulle gå utover fotballen. I tillegg så hadde jeg faktisk ikke noe behov for det, og jeg angrer ikke et sekund!

🚁 Jeg har høydeskrekk! 

🛀🏻 Noe av det deiligste jeg vet om er å ta meg et bad! Hvis jeg finner roen kan jeg ligge der i timesvis. 

🥦 Når jeg var liten sa jeg at jeg var allergisk mot salat og grønnsaker, hahaha! Heldigvis vokste jeg det av meg ;)

⚽ Jeg begynte ikke å spille fotball før jeg var 11 år gammel. 

🌈 Dere aner ikke hvor mange ganger jeg har forsøkt å gå til enden av regnbuen. 

🐸 Jeg er oppvokst på en gård og i området der var det en dam. Det betydde at det om sommeren BUGNET av små frosker! Jeg og vennene mine syntes jo at det var kjempe kult, så vi fanget de, passet på de og lekte med dem. Haha! 

🏑 På barneskolen var jeg et råskinn i innebandy. Faktisk irriterte det gutta i klassen så fælt at vi i en gymtime spilte MEG mot ALLE gutta, hahaha! 

🥊 Jeg har alltid drømt om å være skikkelig god i boksing. 

🎤 På ungdomsskolen sang jeg "Halleluja" på scenen sammen med en kompis. Salen var helt full og jeg var så flau at jeg trodde at jeg skulle DØ. Jeg kan si det sånn: Jeg er ikke flink til å synge. 

🐕 Jeg er ikke noe glad i hunder jeg ikke kjenner. Jeg syntes det er kjempe skummelt hvis en hund kommer løpende mot meg!

👣 Jeg har ganske store føtter, men jeg blir alltid provosert hvis noen spør hvilken størrelse jeg har og de sier: Oi, det er jo kjempe stort. Altså. De er ikke SÅ store og det er ikke sånn at jeg ikke får meg sko liksom. 

🤦🏻‍♀️ Jeg har slått hull i hodet to ganger. Første gangen stanget jeg i en gitar (ikke spør hvordan) og den andre gangen stanget jeg i et vindu. Vinduet ble ødelagt haha.

🎃 Jeg har et VELDIG rart forholdt til Halloween. Ja, dette var random, men det må med. Når jeg var yngre så digget jeg å kle meg ut, men jeg syntes at fokuset var helt teit. Det gjorde at jeg flere ganger valgte å droppe Halloween. Jeg følte at det handlet om å være penest/diggest og det fikk jeg panikk for. 

👟 Det er ingen hemmelighet at jeg liker komfortable sko... Og jeg feiret faktisk ballet i 10. klasse i rosa joggesko! Man ser de ikke på bildet, men de var KULE.

Nå skal jeg riste liv i fyren som elsker å sove, og spørre hva vi skal finne på idag. Jeg har en god del jobb som må gjøres, men jeg er alene hjemme i kveld - Så jeg skyver på det til da. 

NYT dagen 💋

// Marty 

TV-innspilling og mye spennende!

Hei fra bilen 🚘 Endelig fredag, og påskeferie for mange. Jeg har ikke noe påskeferie enda, men jeg skal jaggu si at det skal bli deilig med litt helg om noen timer. Denne dagen går i ett og jeg liker sånne dager godt! Det er kult når det skjer mye og når jeg har mye å henge fingrene i. Formen er ikke helt på topp, men jeg har forsøkt å legge det til side idag! 

Jeg tenkte jeg skulle dele dagsplanen min med dere. Eller arbeidsplanen er vel et mer passende ord! 

00.32: Gjorde klart det første blogginnlegget til i morgen! 

01:02: Jeg la meg (ALTFOR sent)... 

06:50: Alarmen ringte og jeg var trøtt som en dubb.

07.05: Jeg hoppet i dusjen og stelte meg.

07:30: C sto opp og dro rett på trening.

07:45: Jobb i en time

Bildene er fra gårsdagens moro sammen med Felicia 

08:45: Satt meg i bilen og kjørte til Nydalen der Egmont ligger. 

09:40: Stakk innom et møte med noen av de andre bloggerne og lærte litt mer om Facebook 

10.30: Videre til neste hei på huset! 

11:07: Kjørte videre inn til byen

11:45: Oppdaterer dere fra bilen

12:00: TV-innspilling til noe som kommer senere! KULT

16:30: Ferdig på innspilling

16:42: Gjøre unna et par ærender

18:00: Hjemme 

Så, neste punkt på lista er TV-innspilling og jeg gleder meg til å dele hva det handler om!!! Jeg håper dere nyter fredagen 📸🌟 Vi snakkes. 

// Marty 

 

Bare horer viser seg frem!

girls sunbathing on the beach
Licensed from: dolgachov / yayimages.com

Paradise-bloggen: 

Jeg hadde egentlig bestemt meg for at jeg skulle få med meg alt av årets sesong av Paradise Hotel, men jeg må ærlig innrømme at det denne uken har blitt prioritert andre ting. Men, i går fikk jeg benket meg foran TV-en og jeg nøt hvert eneste sekund av drama, intriger og kjas - Og den lille timen med alt annet enn viktig ting. Episoden i seg selv var i god Paradise-hotel-ånd og på mange måter så var det ikke noe spesielt med den. Det som derimot fikk meg til å reagere var en melding jeg kom over, som noen hadde postet på Instagram. Det er nemlig noe jeg har sett flere skrive og noe jeg har tenkt på flere ganger. 

Vi kan si mye rart om de som er med på Paradise Hotel, vi kan dømme de opp og ned og vi kan finne feil ved ting de sier og gjør. MEN! Det å bli usaklige, begynne å regelrett harselere med utseende deres og blant annet skrive ting som dette:

... Mener jeg ikke er annet enn tåpelig og smålig. For nei, det er ikke bare horer som viser seg frem og at jentene på Paradise Hotel går rundt i bikini på TV gjør dem ikke til horer. Faktisk kjenner jeg at jeg blir skikkelig trist og mest av alt fordi terskelen for å kalle andre det er så lav. Og... Fordi er er så håpløst og uvitende! 

For først og fremst:

1. Man er INGEN hore, fordi man går i bikini på stranda.

2. Man er faktisk ingen hore uansett hvor man går i bikini. Om man går i bikini på Instagram, på terrassen eller på skolen, så gir det ikke noen rett til å faktisk kalle noen det.  

3. Hva man har på seg gjør ikke noen til et objekt som man kan kalle for hore. Hvis jeg går i en kort shorts, så er jeg ingen hore - Og om jeg trøkker shortsen opp i rumpa så er det MITT valg. 

4. Hore er et skjellsord vi burde finne oss for gode til å kalle hverandre. Prøv å sette deg inn i situasjonen om at du en gang skal bli forelder, eller kanskje du er? Prøv å forestill deg at datteren din blir kalt hore, fordi hun er litt bedre enn de andre jentene i basket i gymtimen. Fordi hun har på seg lik kjole som en av de andre jentene på klassefesten eller fordi hun tilfeldigvis spiller en fotballkamp der noen kaller hun det. 

5. Forresten. Husker du da du kalte dama på flyplassen for en hore, fordi hun ikke visste hvor bagasjen din ble av? Ja, hun har også en pappa. (Og hun er heller ingen hore. Faktisk er hun bare en som forsøker å gjøre sitt beste) 

5. Man er heller ingen hore fordi man ligger med mange. Det er nemlig en del som har påstått at deltakerene som har sex på Paradise Hotel er det, fordi de har sex. Hvem det er som bestemte at det ikke er greit å ligge med mange fordi man er jente, aner jeg ikke. Men man er ingen hore fordi man har behov eller lyster. At noen velger å ha sex på TV er opp til dem, man kan godt syntes at det er både rart og teit - Men det gjør dem ikke til horer. Verken kvinnene eller mennene. 

6. Verdien man har som menneske måles ikke i hvor mye eller lite man har på seg, og heller ikke i hva man gjør eller i hvilket yrke man har. 

7. Vi må slutte å legge frem at det å være en hore er det verste man kan være. Jeg vil tørre å påstå at det er MYE verre å være slem. 

8. Hore er et ord vi burde trampe på, gravlegge og la det bli der. For det er ikke bare horer som viser seg frem. Mennesker som vil opp og frem, som ønsker å oppnå noe og få til noe viser seg også frem. Mennesker som er gode i idrett viser seg frem. Mennesker som er gode i politikk viser seg frem. Mennesker som er gode til å skrive viser seg frem. Mennesker som velger å jobbe som artister viser seg frem. 

- Så ikke kom her å si at det er en svakhet å vise seg frem, og hvert fall ikke ved å stemple det som noe negativt. 
 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs 

// Marty

 

I kveld kommer jeg på TV!

Denne dagen har jeg vært veldig spent på lenge. Jeg tror nesten jeg har latt være å tenke på den, rett og slett for å slippe alle tankene jeg egentlig har. For en stund siden ringte Insider meg og de ville ha meg med i en episode angående spredning av nakenbilder. Jeg har jo, siden det skjedde meg vært fast bestemt på at det skal prates om - Til tross for at det både er sårt og vondt. Jeg takket ja, rett og slett fordi det er så viktig for meg å snakke om temaet. Det er så viktig for meg å belyse det og prate om det. Jeg har nemlig et stort håp om at det blir bedre av at det settes fokus på det! 

Insider ble med meg når jeg anmeldte saken og i dag blir episoden vist. Den kommer 21.30 på FEM og jeg er veldig spent. Jeg ser aldri på meg selv når jeg kommer på TV og jeg skal heller ikke gjøre det i dag. Det blir på mange måter litt for personlig og nært! 

Men, jeg håper du vil se på! Mia Landsem, som jeg har samarbeidet litt med den siste tiden er også med i episoden. Jeg håper og tror at det blir veldig bra og at det kan ta oss enda et skritt i riktig retning. La oss jobbe for å få slutt på dette - En gang for alle 🤜🏻

#SharingIsNotCaring 

// Marty 

Jeg kommer ikke på jobb idag, fordi jeg har mensen

I dag er det min femte dag med smerter. Det er min femte dag med sterke smertestillende, kramper, null energi og med et humør som ikke likner grisen. Det er faktisk så ille at jeg ikke var ute av døren på tre dager i starten av uken og at jeg i dag har avlyst mesteparten av dagen min. Det verste er at jeg vet at det kommer til å vare i hvert fall fem dager til, selv om det er unormalt. 

Lurer du på hva grunnen er? Jo, jeg har mensen. 

Jeg er nemlig en av de som blir syk av å ha mensen. Jeg er en av de som ikke klarer å fungere normalt. Jeg er en av de som har vært på legevakten fordi jeg har hatt mensen. Jeg er en av de som har sovet med bleie fordi jeg har mensen. Jeg er en av de som har vært borte i ukesvis fra skolen fordi jeg har mensen. 

Og jeg er så lei av at det ikke blir tatt på alvor! For nei, jeg har ikke "bare mensen". Jeg blir nemlig syk og jeg kan ingenting for det. Jeg skyldte ikke bare på mensen når jeg gikk på skolen. Jeg lå hjemme og prøvde å stoppe blødningene. Jeg droppet ikke bursdagen fordi jeg var kjip. Jeg droppet den fordi jeg ikke kom meg opp av badekaret som dempet smertene. Jeg løy ikke om at jeg hadde mensen for å slippe og ha sex. Jeg kunne ikke fordi jeg hadde ødelagt senga. Jeg tar ikke smertestillende på resept fordi det gir meg en god følelse, det er det som må til for at jeg skal fungere. 

Jeg oppfatter nemlig at det ikke er akseptert å sende en mail til sjefen om at man ikke kommer på jobb, fordi man har mensen. Fordi alle de andre damene på jobben har jo også det, og de klarer jo FINT å komme på jobb. 

Jeg oppfatter nemlig at det ikke er akseptert å droppe en date, fordi man har mensen. Hallo, det er jo bare mensen liksom. 

Jeg oppfatter nemlig at det ikke er akseptert å være syk, fordi man har mensen. For, det er jo ikke noe farlig da?  

Fordi det "bare er mensen", fordi det er "noe alle damer har" og fordi "det ikke er så farlig". 

Jeg er så heldig som bor i et land der det faktisk finnes all verden av hjelpemidler og produkter som gjør at jeg kommer meg gjennom det. Jeg er så heldig at jeg har flest gode dager, fremfor dårlige. Jeg er så heldig at jeg av og til slipper og ha det så vondt som nå. Men når jeg har det, så skulle jeg ønske at det var en større forståelse for at jeg faktisk har det som jeg har det. At jeg er sengeliggende, at jeg subber rundt i bind på størrelse med en bleie og at jeg ikke orker å stå oppreist når smertene setter i gang. 

At det å ha mensen faktisk er en gyldig grunn for å slippe. Uten å bli stemplet som en sutrekjerring, kjip eller en dramaqueen. 

Hilsen hun som føler seg som Norges minst sexy i bokseren til kjæresten sin:

 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs 

// Marty 

 

Det å ikke fikse på sannheten

Jeg begynte med sminke allerede i barnehagen. Jeg rotet i alle mamma sine skuffer på jakt etter noe å bli penere med. Noe å smøre på leppene, sote til vippene mine med og noe å farge kinnene mine med. Jeg rappet mamma sine BH-er allerede i barnehagen, fordi alle mine forbilder hadde store pupper. Når jeg var 11 år sa jeg første gang at jeg skulle ta silikon hvis jeg ikke fikk store pupper. Jeg satt i bilen sammen med pappa, jeg hadde vært på dansetrening sammen med de eldre jentene og jeg så på han å sa: "Pappa, jeg skal ta silikon. Det er fint og da liker folk deg". 

Pappa svarte aldri. Og nå kan vi heldigvis le av det. 

Den dag i dag fikser jeg vippene mine, maler fjeset mitt og jeg suger til meg tips og triks til hvordan jeg kan bli litt vakrere, litt tynnere og en litt bedre utgave av meg selv. Egentlig med å sammenlikne meg med andre og følge andre sine råd og tips! Jeg barberer leggene fordi samfunnet forteller meg det, jeg drikker ikke koffein fordi samfunnet forteller meg det og jeg har kuttet ut brød fordi samfunnet har fortalt meg det. 

Jeg har til og med gnikket bananskall på tennene fordi jeg hørte at man fikk hvitere tenner av det. Det er mye mulig at stemmer, men hallo! Hvorfor skal jeg bruke tid på det? Hvorfor skal jeg i det hele tatt tenke på det? Og hvem skal jeg få hvitere tenner for?

I den siste utgaven av magasinet Det Nye er jeg så heldig få få være med. Hele magasinet er usminket og uretusjert, og jeg er så takknemlig for at det finnes et magasin som ønsker å gå foran som et godt forbilde for andre. Jeg skulle så gjerne ønske at enda flere turte å gå vekk fra retusjering og at flere turte å være usminka. Eller, at enda flere turte å ikke fikse på sannheten. 

 

«Det er utseende som fanger oppmerksomheten, men det er personligheten som binder den.» Ukjent

 

Jeg syntes det er på tide at et magasin forteller deg om hva kvisene dine betyr, fremfor hvordan du kan fjerne de. Jeg syntes det er på tide at et magasin fokuserer på hvem du er som menneske, i stedet for hvilken kjendis du likner på. Jeg syntes det er på tide at et magasin fremmer fine historier, i stedet for slankeoppskrifter. At et magasin rettet mot unge jenter gjør det! Det er faen meg på tide. 

For selvom jeg kvier meg for å sette meg foran kameraet uten sminke, så er det viktig. Det er viktig fordi vi trenger å se roser i kinnene, i stedet for pudder. Det er viktig fordi vi trenger å se ringer under øynene, i stedet for concealer. Det er viktig fordi vi trenger å se smilerynker, fremfor oppstilte positurer. Ingenting er feil, og jeg sier ikke at det er feil å stelle seg, dra sorte linjer over øynene eller fremheve leppene sine. Jeg er bare takknemlig for at noen viser virkeligheten og hvordan vi er bak alt det også. 

Det minner meg på at det er bra nok å være meg! 

// Marty 

 

Dette er kult!

Hei alle! Jeg håper denne onsdagen behandler dere bra 💙 I går kveld var jeg hos Benedikte, sammen med Charlotte. Jeg deltok i Top Model (kremt), sammen med de. Vi treffes fra tid til annen og det er ALLTID fullt fart, mye godt humør og fine samtaler. Det er to jenter, eller damer som vi vel er, som er fargerike, kule og som gjør som de vil. De går litt sine egne veier og kjører på, samme hva! DET finner jeg inspirerende og fint. Jeg tenkte derfor at jeg skulle liste opp noen ting jeg syntes er kult. Det er jo sikkert litt spennende å lese og ikke minst fint for meg å skrive ned! 

🥇Noe av det kuleste jeg vet om er når folk tør å satse på seg selv - Og når folk lykkes. Jeg digger når mennesker jeg kjenner eller bare vet hvem er gjør kule ting, får til noe spennende og viser seg frem. Jeg digger det faktisk så mye at jeg nesten kan bli litt rørt, haha!

⚽ Jeg syntes nesten all slags idrett og kanskje spesielt hvis det inneholder en ball er kult! Volleyball om sommeren, fotball, vannpolo, tennis - Ja, you name it. 

🗽 Jeg syntes det er veldig kult og ikke minst lærerikt å reise. Det fyller meg alltid med en motivasjon, ny energi og glede!

🔝 Jeg digger når jeg når mine egne mål og når jeg føler meg bra!

👫 Jeg syntes det er kult når folk tør å vise følelser, uansett hva det innebærer. 

🧚🏻‍♂️ Jeg syntes det er veldig tøft og kult når folk tør å være seg selv, uten å ta stilling til hva noen andre sier. Det er så viktig!!

⛑️ Jeg blir alltid fascinert over mennesker som har valgt yrker for å hjelpe andre mennesker. Det står det stor respekt av!

💃🏻 Jeg DIIIIIGGER når noen er flinke til å danse. Eller bare har noen kule moves!

🌅 Jeg syntes det er kult og spennende å snakke med mennesker som lever et helt annet liv enn meg. Kanskje de bor på andre siden av jordkloden og jobber som bartender. Kanskje de bor et land hvor de jobber med veldedighet? Kanskje de har valgt et liv uten sosiale medier og bor helt borte fra andre mennesker? Det er spennende å høre! 

🚀 Når folk blir noen kule yrker som nesten ingen andre blir. 

❤️ Jeg syntes det er kult når folk seg andre før seg selv. 

🏇🏻 Jeg syntes det er kult å prøve noe som jeg aldri har gjort før! 

 

Nå skal jeg ut å gå tur sammen med mamma, som har kommet hit for å henge her idag. Vi snakkes! 

Be cool. 

// Marty 

Greit, da er rumpa mi for stor

Bik Bok var i år igjen nominert til "Gullbarbien" og de er så heldige at de stakk av med prisen for andre året på rad! Prisen deles ut av Press (Redd Barnas ungdomsorganisasjon) og den går til aktøren som er best på å få ungdom til å føle seg verst. 

Jeg må ærlig innrømme at jeg etter å ha prøvd x-antall jeans på Bik Bok har gitt opp. Rumpa mi blir rett og slett for stor. Eller så er det hoftene som blir for brede. Eller bena for lange. Eller midjen for smal. Eller lårene for tjukke. Eller leggene for smale. Eller buksa - Rett og slett for ensformig, kjip og uproporsjonert. 

Jeg kunne begynt å grine hver eneste gang jeg nappet med meg jeans fra de smårotete buksebordene, alt fra S til XL, hvis jeg er heldig å finne en bukse som går så høyt. Jeg kunne begynt å grine hver gang jeg trakk buksene på meg, kjente at de allerede ved knærne begynte å skrike: DRA DEN AV DEG - Rumpa di er for stor. Jeg kunne begynt å grine hver gang jeg så meg selv i speilet og så at knappen på buksene ikke gikk igjen. Jeg kunne begynt å grine hver gang jeg la på plass de forskjellige buksene, velvitende om at jeg ikke fant bukser - Denne gangen heller. 

Men jeg kjenner at jeg er så lei. Jeg er så lei av at et stort antall av landets kleskjeder ikke klarer, eller evner å lage store nok, smale nok, brede nok eller passende størrelser. Størrelser som passer til alle! Størrelser som passer til høye, lave, brede, korte, smale og tjukke. Jeg kjenner at jeg er lei av å vrenge av meg bukser, med et slag i trynet om at det er meg det er noe feil med. Jeg kjenner at jeg er lei av å fortelle meg selv at jeg burde slanke meg litt til, spise litt mindre eller gå i "mamma-avdelingen" for å finne klær som passer. 

Jeg forsøker stort sett å unngå og snakke om min egen størrelse. Rett og slett fordi jeg ikke har noe behov for å dele det eller å ha noe fokus på det. Men jeg er 180 cm høy. Jeg er stort sett en størrelse L, eller en størrelser 40 - Kanskje 42. Noen ganger er jeg jo til og med en S. Når størrelse L og heller ikke størrelse XL passer - Da er det noe som skurrer voldsomt i mine øyne. Spesielt når det stort sett ikke finnes større størrelser heller. 

Jeg ser forresten at Bik Bok selger denne t-skjorten om dagen. Budskapet er fint, men det er vanskelig å elske seg sjæl når man knapt får t-skjorta over hodet. Og hvorfor går størrelsen på den bare opp til L?  

Jeg er så lei av at kleskjedene stadig vekk minner oss på at det er noe feil med oss. Altså, hallo! Vi sender folk til månen, vi utvikler våpen som utsletter landområder, vi flyr verden over, vi finner opp de mest vidunderlige medisiner og vi finner opp roboter som skal erstatte oss mennesker. Hvor forbanna vanskelig kan det være å utvikle størrelser som passer mennesker i ALLE fasonger? 

Kjære Bik Bok... Er det rumpa mi det er noe feil med, eller er det størrelsene deres?

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs 

// Marty

Derfor er adressen min hemmelig

Hei fra ny leilighet! 

I forrige uke flyttet jeg inn. Jeg er storfornøyd og jeg trives SÅ godt! Siden da har det tikket inn spørsmål om hvor leiligheten ligger, hvor jeg befinner meg og hvor jeg bor nå. Jeg har valgt å ikke besvare noen, og grunnen er så enkel som at jeg ikke ønsker at noen skal vite hvor jeg bor. 

For første gang på lenge føler jeg meg trygg i mitt eget hjem. Jeg skvetter ikke av hver minste lyd, jeg tør å ikke trekke for gardinene og jeg tør å være alene hjemme. Jeg puster ut og føler meg komfortabel og jeg har et sterkt ønske om at det skal forbli sånn. Det å nemlig slippe og være redd i sitt eget hjem er befriende og sånn det skal være. Jeg føler meg på mange måter hel igjen, og det er fint å slippe og ringe mamma fordi jeg skal være alene hjemme noen timer en kveld. Og ha hun boende på sofaen fordi jeg ikke vil være alene. Fordi jeg ikke kan være alene! 

Det er under et halvt år siden jeg ble drapstruet i mitt eget hjem i Norge, siden noen oppsøkte der jeg bodde og truet de jeg var glad i. Det skjedde kort tid etter at jeg ble overfalt utenfor min andre leilighet i Sverige. Det nekter jeg at skal skje igjen og har derfor valgt at adressen og stedet jeg bor skal forbli hemmelig. Både av hensyn til meg selv og de menneskene rundt meg. 

På mange måter skulle jeg ønske at det ikke var sånn, men akkurat nå er det, det aller beste for alle - Og jeg håper at det er greit. 

Egentlig er det veldig trist, for det å være en 20 år gammel jente som kun gjør det jeg digger, skriver, mener og deltar i samfunnsdebatten burde være ufarlig - Og trygt. Jeg skulle så gjerne ønske at det var akseptert og greit å gjøre greia si, stikke frem nesa og mene noe annet enn andre. Jeg skulle så gjerne ønske at vi kunne akseptere hverandre, forstå hverandre og være enige om å være uenige - Uten å true og hate hverandre. Jeg skulle så gjerne ønske at det hadde vært 100 % greit å være en ung kvinne som vil opp og frem, som vil vise seg frem og som vil delta i det som er viktig - Uten at noen forsøkte å kneble meg. Eller, få meg til å tie stille. 

Men, jeg har sagt det før og jeg sier det igjen: Det kommer aldri til å skje 👊🏻

Nå skal jeg lene meg tilbake i godstolen og nyte den roen jeg føler på akkurat nå. Det er digg det! 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs 

// Marty 

Er det greit å mobbe Sylvi Listhaug?

De siste dagene har det politiske Norge stått på hodet og nylig ble det klart at Sylvi Listhaug trekker seg som justisminister. Samtidig som dette har skjedd har landets kommentarfelt, Instagramprofiler og andre kontoer, inneholdt alt fra regelrett mobbing til trakassering og trusler. 

Jeg ønsker ikke å ta noe politisk ståsted, men jeg lurer oppriktig på om det er tillat å mobbe Sylvi Listhaug, om det er tillat å si at hun er en "helvetes fittekjerring" og om det er tillat å si at hun burde bli steinet - Fordi man er uenig det hun sier og gjør. Er det greit fordi hun er politiker? Er det greit fordi hun burde tåle såpass? Er det greit fordi hun er så fæl? 

Jeg vet ærlig talt ikke, men noe i meg sier at det er rivruskende galt. Ikke fordi jeg er enig i det hun sier og gjør, men fordi signalene det sender er så bak mål at jeg blir flau. Jeg blir flau fordi vi lager frikort som det er greit å kaste dritt på. Og fordi Listhaug er så håpløs, så er det greit. 

Hvilke signaler sender det til guttungen på 9 år rundt middagsbordet, når pappa høyt og tydelig forteller hva han syntes om Listhaug? Hvor ubrukelig, stygg og patatisk den dama er. 

Hvilke signaler sender det når mamma deler en Facebook-status som viser at hun er helt enig i at Listhaug burde bli sendt til Syria og bli behandlet som en slave, som dukker rett opp i 15 åringen sin feed? 

Hvilke signaler sender det når politikere gang, på gang snakker nedlatende og tidvis stygt til hverandre på TV, mens barnebarnet på 12 år sitter og ser på sammen med bestemor? 

Hvilke signaler sender det når storebror kommenterer at Listhaug hadde hatt godt av en runde juling av kompisgjengen hans, under noen av landets aller største kommentarfelt? 

Hvilke signaler sender det når vi voksne tillater oss å trakassere, mobbe og true andre - Fordi vi er uenige. Hvordan kan man da si at det er feil at sønnen sin kaller en i klassen stygg? Hvordan kan man da si at det er feil at datteren sin deler en status om at en av de andre klassevenninnene burde slanke seg, fordi hun er så feit? Hvordan kan man da si at det er feil å kalle læreren sin ubrukelig og dum? Hvordan kan man da si til sønnen sin at det var feil å banke opp han i klassen under? 

Si meg hvordan! 

Politikk engasjerer nesten mer enn noe annet. Det er ikke så rart, fordi det er viktigere enn mye annet! Det har noe å si for hvordan vi har det og for hvordan vi ønsker å ha det. De aller fleste av oss ønsker nestekjærlighet, respekt og aksept. De fleste av oss ønsker at det skal være lov å være den man vil og at alle skal være velkomne. Uansett hvor uenig man er, hvor tåpelig man syntes noe er eller hvor feil man syntes noe er - Så får man faktisk være voksen nok til å oppføre seg og være et godt forbilde. 

For gode forbilder klapper ikke i hendene, ønsker at noen skal råtne i helvete og spyttes på. Og de skriver det hvert fall ikke på Facebook. 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs 

// Marty 

 

Ny uke, nye...?

Episode 5 - Paradise-bloggen:

Ny uke, nytt drama, nye sexpartnere og ny underholdning. Klåing, ljuging, krangling, drama og tafsing. Du kunne kanskje tro at det var snakk om Norges øverste ledere og Regjeringa, men det er så klart snakk om Paradise Hotel. Eller Bergensernes Hotel som det nesten kunne blitt kalt. 

Dramatikken og underholdningen på Paradise Hotel blir nesten utkonkurrert av Stortinget og all dramatikken som skjer der om dagen - Men jeg velger å fortsette med analysen av Paradise og ikke av intrigene hos de som bestemmer... Det tror jeg nemlig kunne blitt en litt for krevende oppgave. Til tross for at den eneste forskjellen på Paradise Hotel og Regjeringen er at Regjeringa mangler dagsfylla. Og innsprøytede lepper. 

"The Game Is On" og denne uken er temaet: Love the game and the players. Ingen av deltakerne skjønte helt hva det betydde, men Triana forklarte oss nysgjerrige seere at denne uken må deltakerne tørre å tenke på sitt eget beste og ta skjebnen i sine egne hender... Alle bortsett fra Newa, for hun vil aller helst ofre seg selv for Erik - Som jeg tror hun er rimelig betatt av... 

Denne uken startet med et brak. Simen, 21 år fra Porsgrunn sjekket inn på hotellet og jeg måtte høre med kjæresten min om han kjente han. Simen var glad i seg selv, opptatt av å være en god gutt og selvtilliten var upåklagelig. Han har også spilt fotball med Carl Aksel tidligere og de kjenner derfor hverandre fra før av... Tilfeldig? NEPPE. I følge han selv får han mye damer og gjerne etter en god fest. Ironisk nok så måtte han sove på solo-rommet, da ingen av jentene på hotellet ønsket å bytte ut sine partnere med godgutten. 

Newa lurte forresten på om han likte jenter... Men han tok det som et kompliment! 

Carl Aksel er ikke så bekymret for seg selv og er tydelig på at han har fotsoldater inne på hotellet. Heldige han fikk jo servert enda en tidligere kompis som stepper rett inn i rollen som fotsoldat for "Kongen av Paradise Hotel" (sitat han selv). 

Leo er ganske rolig, han lever livet og vet dere hva?! Han kan et triks som jeg tror heter: Twist tårn. Det betyr at han kan snurre tissen sin rundt hele SEKS ganger!!!!!! Altså, what. Hvordan lærer man noe sånt? Jeg trodde faktisk at det var fysisk umulig. I følge Kristian så har Leo en svært fleksibel penis. Kristian på sin egen side klinket til med sesongens andre liggerunde, også denne gangen med Julie. Det er overhode ikke noe mellom de annet at de er venner. 

... Med fordeler...

Jeg må ærlig innrømme at jeg blir skikkelig flau av å tenke på det å ha sex på TV. Er det ikke litt flaut en gang? Jeg vet ikke, jeg kjenner hvert fall selv at det er noe av det siste jeg ville gjort. Det er faktisk VELDIG mye jeg ville gjort før det. Stakkars bestefar kunne jo fått traumer hvis han hadde sett på... Noe jeg egentlig ikke håper han gjør. 

Isabel syntes forresten at Simen, som alle de andre deltakerne er VELDIG unge. Det er jeg for så vidt enig. Isabel var jo ikke noe eldre enn de som nå er med, første gangen hun var med, men det blir jo kanskje litt som at jeg følte meg voksen i 4.klasse på barneskolen. Jeg har alltid syntes at de har vært ganske store og voksne de som har deltatt på Paradise, men nå begynner vi liksom å være gjevngamle og bekjente....... Sykt. 

 

Dagens tips kommer fra Simen: Husk å bruke mye solkrem i sola! Altså: HØY faktor. 

 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs 

// Marty 

Det som skjedde

Hello! Nå sitter jeg i sofakroken, ser på hockey og jobber litt. I dag har jeg hatt en ganske så slækk dag. Jeg har fått gjort en del jobb og trent, men alt har foregått i treningstøy... Men, det er kanskje ikke så rart med tanke på alt som har skjedd de siste dagene. Bildet viser hvert fall hva dagens kontor har vært. 

Det er dags for uken som gikk og jeg håper uken din var fin, lærerik og givende! 

Uken som gikk: 

🍕Ukens måltid: SMOOOOOTHIE. Jeg elskerelskerelsker smoothie med masse kokkos, det er så digg. Oppskrift finner du HER

🤔 Ukens tanke: Hvor viktig det er å leve litt! Jeg er så opptatt av at ting skal være på stell og at jeg hele tiden skal leve opp til de forventingene jeg føler at er satt til meg. Ironisk nok så skaper jeg jo ofte mine egen forventinger. På lørdag hadde vi besøk i leiligheten og vi satt oppe til langt på natt, faktisk til utpå morgenkvisten. Jeg sier ikke at det nødvendigvis er å leve livet å være lenge oppe, men for min del så er det å gå litt ut av komfortsonen og ikke være så opptatt av rutiner. Det å tilbringe tid med mennesker som gjør deg glad og som fyller kroppen med energi er SÅ viktig. 

📽️ Ukens film: Jeg så Utøya på tirsdag. Den var sterk, brutal og ja. Egentlig tror jeg ikke at det finnes ord som kan beskrive den, på lik linje som det ikke finnes ord for at et menneske gjorde alt det der. Altså, jeg blir så sint av å tenke på det. Og, jeg har en så enorm respekt for de som var der. De som kjemper seg gjennom hver dag og de som fortsatt kommer seg opp om morgenen. For en styrke. 

⭐ Ukens høydepunkt: At vi fikk flytte inn i ny leilighet. FOR en glede!!!!!! Du kan lese mer om det HER

🧘🏻‍♀️ Ukens påminnelse: Jeg har begynt å gå til en fysioterapeut. Eller terapeuter. Jeg sliter nemlig så mye med stiv nakke og hodepine, og jeg vet jo selv hvorfor. Alt kommer av stress og jeg har fått noen gode øvelser som gjør at jeg får det litt bedre. Blant annet en øvelse som gjør at jeg puster mye bedre!!! Det har gått litt opp for meg hvor viktig det er å sette seg ned, puste og bare eksistere. Det går ikke hver dag, men av og til hjelper!

👹 Ukens irritasjon: Hmm..... Det er jo et rimelig stort luksusproblem, men! Jeg var ute og spiste med en gjeng på søndag, og det var i seg selv kjempe hyggelig. Men! Servitørene var skikkelig sure og dårlige (om det er lov til å si). Jeg forstår at man ikke alltid kan ha en god dag, men det var på favorittrestauranten min og jeg VET hvor god service det vanligvis er der - Og det gjaldt liksom alle som jobbet der. Det har så mye å si for opplevelsen at de som jobber der man er faktisk er blide og serviceinnstilte! 

😁 Ukens YES: For første gang på lenge har jeg hatt latterkrampe flere ganger på rad i helgen. Det tyder på at ting går rett vei! DIIIIGGGGG. 

🎼 Ukens sang: Always Gonna Say Sorry - Joakim Molitor. 

👻 Ukens snapper: 

Vi snakkes, blogges eller snappes! Jeg skal forresten snappe for @Uperfektepiker i morgen. Check it out!

Håper denne uken blir fin for både meg og deg 💖

// Marty 

Det er usexy om mannen spanderer!

Kjæresten min og jeg hadde i forrige uke vært sammen i 3 år. Når vi var ute og spiste for å feire kjærligheten henvendte servitøren seg automatisk til han når vi skulle betale. Servitøren la regningen foran han og spurte om han ønsket å betale med kort. Følelsen av å da dra opp kortet mitt, si "unnskyld meg, det er jeg som skal betale" og så se hvordan servitøren rødmet var ganske så kul. Det var kult å føle at jeg var selvstendig, å motbevise servitøren at det er en selvfølge at mannen skal betale når man er på date og ikke minst - Spandere en middag på kjæresten min, uavhengig av at han er mannen. 

I en ny undersøkelse kommer det frem at en av fire mener at regningen skal deles likt og 24 prosent mener at mannen skal stå for betalingen. I mitt hode er det hyggelig om mannen ønsker å spandere, men han skal ikke spandere fordi det er en selvfølge og hvert fall ikke fordi jeg er dame. 

Jeg syntes faktisk det rett og slett er usexy om mannen mener at det er en selvfølge at han skal betale, fordi han er mann. Jeg vil mye heller bli spandert på fordi mannen føler at jeg fortjener det, fordi han overrasker meg eller fordi han rett og slett har lyst. Ikke fordi jeg har noe annet mellom bena enn han. Ærlig talt!

3 grunner til at jeg ikke vil at mannen skal betale fordi han er mann og fordi jeg er dame:

1. Hvis det er snakk om første date så føler jeg nesten at man må ligge hvis mannen spanderer på meg. Se for deg scenarioet at du treffer en fyr du har matchet på Tinder, dere har snakket om alt og ingenting for også bestemt dere for og treffes. Dere spiser en digg middag, drikker mye vin og stemningen er god. Når servitøren skal ta betalt insiterer han på å betale - Hvis du blir med han hjem.... 

Jeg får panikk av bare tanken. Er det en "match" så er det kanskje greit, men sannsynligheten er jo rimelig stor for at det ikke er det. 

2. Jeg føler at man automatisk må dra på en date til! 

3. Jeg føler at jeg skylder han noe. Det er forskjell på en kaffekopp og en treretters, men jeg føler at vi har noe uoppgjort hvis jeg lar mannen betale. Spesielt hvis det er en fyr som jeg egentlig ikke tror at jeg kommer til å treffe igjen... 

Jeg er selvstendig, jeg tjener mine egne penger og jeg forventer ikke å finne fyr som skal betale for meg. Og i mine øyne: SELVFØLGELIG betaler du sjæl 😉 Eller kanskje det bare burde være en uskreven regel at den som inviterer betaler? Alltid? 
 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs 

// Marty 

Verdens beste nyhet 💙

Hvor kan jeg egentlig starte?... Denne uken har det skjedd mye i kulissene og jeg har nesten ikke skrevet noe om hva jeg har holdt på med. Men, nå kan jeg endelig fortelle dere hva som faktisk har skjedd... 

For flere uker siden fikk jo jeg og C beskjed om at vi skulle flytte fra Sverige. Det skjedde på to dager og det ble en veldig tøff prosess. På mange måter har jeg kjærlighetssorg for at det kapittelet av livet ble avsluttet så fort og uventet - Og ganske så brutalt. Vi sa hadet til hjemmet vårt, livet vårt og vennene våre. Vi flyttet til Asker og inn på et hotellrom som de siste ukene har vært C sitt hjem. Jeg har bodd der, reist litt og sovet mye i senga hjemme hos mamma og pappa. Dagene har vært seige, kaotiske og rare. Jeg har egentlig ikke følt meg som meg selv og har personlig hatt det ganske tøft. C og jeg har hatt det tøft. 

Det å bo i en bag og aldri vite hva man skal spise til middag, hvor man har tingene sine eller om man har flere rene sokker igjen er slitsomt og på mange måter uutholdelig. 

For 9 dager siden kom jeg hjem fra New York. Mens jeg var i New York skjedde det litt rundt C her hjemme og vi bestemte oss for at vi akkurat nå og i de neste månedene fremover vil ha litt stabilitet og ro i livene våre. Vi søkte derfor rundt, fant litt leiligheter og booket en visning bare tre timer etter at jeg landet på fredagen. Vi kom til leiligheten, forelsket oss TOTALT og vi gikk i to dager og ventet, før vi fikk beskjed om at leiligheten var vår. 

Det er lenge siden jeg har blitt så glad, for det å få det som akkurat nå er drømmeleiligheten sammen med drømmefyren er ikke bare kult og fint. Det var så sårt nødvendig og riktig og jeg kjenner at jeg nesten kan begynne å gråte fordi ting ser ut til å bli litt fint og stabilt igjen. Faktisk får jeg tårer i øynene her jeg sitter og skriver. Jeg er nemlig glad og vi har det bra! 

I helgen har jeg hatt latterkrampe så tårene har rent, jeg har sittet oppe til langt på natt med mennesker jeg er glad i og nytt det som er fint, og det er så fint at jeg nesten ikke klarer å sette ord på det. 

Det siste året har, som mange av dere vet vært krevende, det har vært hardt, det har vært store nedturer og mange våkne netter, og det at noe endelig kunne gå litt vår vei var nesten for godt til å være sant akkurat nå. Det var rett og slett PERFEKT! 

Vi overtok nøklene på torsdag og jeg flyttet inn alene, med GOD hjelp fra mamma. C var på kamp (haha) og i går fikk vi hjelp av familien hans til å fikse det siste nødvendige. Nå sitter jeg i sofaen VÅR og puster ut, mens han gjør sitt - Og jeg kjenner at jeg gleder meg til å våkne opp i morgen. Det er jaggu på tide 💙

// Marty 

Svar på det jeg ikke har svart på

HALLA! Jeg håper alt er fiiiiiint 💘 Nå er det jaggu dags for ukens spørsmål igjen. Jeg sto vel faktisk over det forrige uke, og jeg husker faktisk ikke grunnen nå! Kan ikke huske på alt si. Men denne gangen føler jeg selv at det var en bunke med bra spørsmål og litt ekstra interessante! 

Ukens spørsmål & svar: 

🍻 Hvor mange ganger i livet ditt har du drukket alkohol og når var sist?

- Jeg har kanskje drukket alkohol 6 ganger i løpet av livet. Jeg har vært full 3 ganger, og jeg har hatet det hver eneste gang. Sist jeg drakk var i august, og da ble jeg SÅ dårlig at du aner ikke. Siden da har jeg ikke hatt lyst på alkohol eller hatt noe behov for å drikke! Jeg drikker ikke alkohol, og trives best med det. 

🤜🏻 Hva syntes du om at Andrea Sveinsdottir dreit deg ut på bloggen ved å si at du rakket ned på henne og sånt?

- Først og fremst så har aldri Andrea driti meg ut og jeg har heller aldri rakket ned på henne. Situasjonen er som følger at Andrea ikke er enig i alt jeg skriver, noe som er helt i orden. På kvinnedagen la hun ut et bilde av seg selv toppløs på Instagram og dagen etter postet jeg et innlegg om at jeg syntes at folk kan kaste klærne så mye de vil - Men at jeg ikke syntes at det skal gjøres i likestillingens navn. Andrea reagerte på det og syntes at det var unødvendig, til tross for at innlegget var skrevet før jeg kom over bildet hennes. Det er ingen annen dramatikk enn det, og Andrea og jeg har en veldig god tone :) 

💋 Er alt i orden med deg og C nå?

- Nå er absolutt ALT sånn som det skal være!!! <3

🇸🇪 Har du fortsatt kontakt med de andre hockeykjærestene fra Norrköping? 

- Ja! Nesten daglig. Det kommer sikkert til å dabbe av litt etterhvert, men jeg håper virkelig at vi kan fortsette å være så gode venner som vi er. De er så bra! 

🚬 Har du noen gang prøvd å røyke? Hvis ikke, hvorfor?

- Nei, og det har jeg heller ikke behov for. Jeg skal være helt ærlig å si at det overhode ikke frister og at jeg personlig ikke skjønner hvilken glede jeg vil få av det. 

⛑️ Hvor gammel var du da du fikk mensen?

- Oi, hmm... Jeg var ganske ung. Jeg tror jeg gikk fortsatt på barneskolen! 

🙅🏻 Hva syntes du om Isabel Raad og måten hun fronter plastisk kirurgi på?

- Jeg er, som dere sikkert vet sterkt i mot at man skal fronte eller reklamere for plastisk kirurgi. Jeg syntes med hånden på hjertet at det sender rævva signaler og det ikke er noe et godt forbilde gjør. Samtidig så er det veldig viktig for meg å bemerke at man ikke er et dårligere menneske fordi man setter en sprøyte i leppa si eller fikser på rumpa si. Jeg er uenig i mye av det Isabel mener er riktig og greit, og det tenker jeg at må være helt fair! 

🤚🏻 Hva tenker du om bloggere som tar offerrollen med en eneste gang de får kritikk?

- Jeg mener at det er HELT i orden å si ifra om at man ikke syntes det er greit, felle noen tårer og bli forbanna når noen oppriktig er slemme eller stygge mot deg. Men! Det at noen er uenig med meg, eller andre bloggere er faktisk noe vi må tåle. Jeg må tåle at noen er uenig det jeg skriver på bloggen eller noe av det jeg sier, uten å mene at det er mobbing eller å ta meg nær av det. Det er STOR forskjell på sak og person! Hvis du for eksempel tar plastisk kirurgi som jeg personlig er uenig i at man skal fronte, og sier at man syntes at det er feil - Så er det IKKE et personangrep mot bloggere som har gjort det. Og det er hvert fall ikke mobbing. 

⛹🏻‍♀️ Hvor ofte trener du?

- De siste ukene har det bare vært et par ganger i uken, men jeg håper at jeg får tid og energi til å bevege meg masse fremover! Jeg ønsker med masse sol og fint vær så jeg kan være ute, bevege meg og føle meg FRESH! 

⛸️ Hvilken klubb skal C spille for neste år?

- Det kan jeg dessverre ikke dele enda :-) 

🎤 Hvor gammel var du da du ga ut en CD?

- OI! Hvem er du og hvordan vet du dette? HAHA. Jeg har aldri gitt ut en CD, men jeg har skrevet en sang som har blitt utgitt på en CD. Det var ikke noe store greier og det er kanskje 0,001 % av befolkningen som har hørt den. 

🚗 Har du lappen?

- JAAA:):)

🥝 Er du god til å lage mat? 

- Jeg lager mat når jeg må, men jeg er ikke spesielt glad i det! Men, jeg elsker å spise god mat.

📸 Betaler du C for jobben han gjør rundt bloggen?

- Jeg forstår at noen bloggere har kjærester som engasjerer seg veldig i bloggen og arbeidet rundt, men C gjør ikke noe spesielt i forhold til bloggen - Så nei. Han tar kanskje noen bilder, men det er vel mer en tjeneste enn en jobb! :-) Han betaler jo ikke meg for å se på kampene hans, lage mat til han eller å vaske klærne hans... Da hadde jeg vært rik for å si det sånn, hahaha!

Du kan spørre meg om hva du vil på Snapchat til neste uke: Martinehalvs. 

Nyt dagen 💝

// Marty 

SMIL!

For en fin lørdag det er! Solen skinner ute, ting begynner å falle på plass i kulissene og jeg er glad. Faktisk kjenner jeg at jeg nærmer meg det å bli tilfreds og det kjennes skikkelig digg ut. Endelig liksom. 

Først må jeg starte med å takke for responsen på innlegget i går. Det var både overveldende og flott, og jeg er så glad for at jeg turte å publisere det. Hvis ikke du har lest det kan du lese det HER. Det viser jeg hvor viktig det er å fortelle hvordan ting faktisk er! Det er ekstremt mange som er i samme situasjon eller en liknende situasjon, og det er godt å føle at jeg ikke er alene! :-) 

Akkurat nå sitter jeg med en hårkur i håret, jeg slurper i meg en smoothie (du finner oppskriften på Snapchat: Martinehalvs) og jeg er ferdig trent. Haha, for første gang på to måneder så føler jeg meg som et menneske, med en noenlunde kontroll på livet! Det er så godt at jeg nesten må grine litt. Det blir nok hæla i taket og fullt fres snart, men akkurat i dag skal jeg nyte at ting er sånn som jeg vil at det skal være. Og at jeg føler meg bra! 

Planen i dag er å fikse litt ting som må fikses, treffe familien til C og så på hockeykamp i kveld. C skal dessverre ikke spille da han har vært skadet en liten stund nå. Det er gørrkjedelig men han kommer sterkere tilbake - Som alltid 💪🏻 Han er så dedikert og dyktig i det han driver med! 

I morgen skal jeg dele hva som har skjedd siden jeg kom hjem fra New York og hvorfor både jeg og C er så glade 💙 Jeg håper dere får en fantastisk lørdag og at dere koser dere MASSE. 

// Marty 

Jeg er en alkoholiker

... Jeg velger bare å slutte før jeg begynner. 

Sist jeg var invitert på fest drakk jeg ikke. Som vanlig. På lik linje med at jeg takket nei til alkoholen som ble servert, strømmet spørsmålene på om hvorfor jeg ikke drikker alkohol. Alle de vanlige spørsmålene som:

- Er ikke det kjedelig da?

- Jamen, hvordan har du det gøy da?

- Assa, vet du hva du går glipp av?

- Er du muslim eller? HAHA. 

Denne gangen kjente jeg faktisk at jeg hadde fått ganske nok. Jeg har nemlig fått nok av å hele tiden forklare og forsvare hvorfor jeg ikke drikker alkohol. Hvorfor jeg heller velger å kjøre bil hjem og hvordan jeg klarer å ha det gøy uten. 

For, stiller jeg deg spørsmål som hvorfor du velger å drikke alkohol? Hvorfor du velger å bruke penger på taxi, i stedet for å kjøre selv? Om du syntes det er gøy å henge over doskåla noen timer senere? Eller om du må drikke for å kunne ha det gøy?  

Nei. 

Denne gangen svarte jeg for første gang det jeg egentlig tenker, nemlig: Jeg drikker ikke fordi jeg ikke vil bli alkoholiker. Jeg er alkoholiker hvis jeg drikker alkohol. 

Jeg har blitt enig med onkelen min at jeg skal svare det, for det er på mange måter helt sant. Og jeg kan love deg at han vet hva han snakker om. 

Jeg fikser nemlig ikke å drikke alkohol. Jeg blir dårlig, jeg blir annerledes og jeg gir meg ikke. En ting er at det ikke gjør meg noe godt, en annen ting er at jeg faktisk ikke har gener til å drikke alkohol. Jeg kjenner etter de få gangene jeg har drukket alkohol, at det blir et fristed for meg - Og det er ikke noe jeg ønsker. Det blir til noe jeg føler at jeg fortjener, for godt, det syntes jeg ikke at det er. Det blir ikke fokus på den kosen rundt bordet fylt opp av venninner, det blir fokus på rusen. 

Jeg ønsker ikke, under noen omstendigheter å bli det menneske jeg vet og har sett mennesker rundt meg bli - For jeg vet at jeg har det i meg. Jeg vet hvorfor mine foreldre holder seg til den éne ølen og hvorfor det ikke har blitt servert alkohol i familiebursdagen våre. 

For meg så velger jeg mye heller å avstå fra det å drikke alkohol, enn å bli sint, urimelig og avhengig. 

Det å ikke drikke alkohol er fortsatt et tabu og det er evige forventinger til at man skal drikke alkohol. Jeg er lei av å måtte svare på spørsmål om hvorfor jeg ikke drikker. For alle behøver ikke å ha en grunn til å drikke alkohol, det kan være så enkelt at man ikke har lyst, at man ikke liker det eller at man rett og slett ikke føler for det. Mens andre har grunner sånn som meg. 

Jeg drikker ikke alkohol fordi jeg ikke liker det, jeg liker ikke smaken, jeg liker ikke hva det gjør med meg og jeg liker ikke hvordan kroppen min håndterer det. Hvordan kroppen min tenker at et glass på en tirsdag er helt greit. At to glass også er greit. For ikke å snakke om en helt flaske. Aleine. 
 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs 

// Marty 

All grunn til å være fornøyde!

Foto: Skjermdump TV3 / Paradise Hotel

Episode 4 - Paradise-bloggen:

Årets første uke av Paradise Hotel er nå overstått og jeg er nærmest utslitt av alle inntrykkene som har vært denne uken. Men, det har vært en uke i rimelig god Paradise Hotel-stil. Denne uken har bydd på sex, intriger, drama, krangling, latter, mindre smarte kommentarer og rett og slett - En god dose underholdning. Tomt og dumt, rett og slett. 

Og det virker som om deltakerne selv er veldig fornøyde. 

Årets første parseremoni ble relativt brutal og overraskende. Leo har stått sammen med Thea siden dag 1, og han var frustrert for å ha valgt den fineste jenta (vi er på dag 4 så det er ikke så altfor lenge). Chatrine mistet i episoden før sin partner Marius og var derfor nødt til å bruke den siste dagen i premiereuka til å finne seg en ny partner. Hun brukte halve episoden på å si at hun skulle stå sammen med Erik, men etter at Carl Aksel tipset hun og Leo om at de kanskje burde stå sammen ble altså det ståa. Det festlige var egentlig at Carl Aksel var strålende fornøyd med seg selv og at han klart og tydelig sa i fra om at det skulle bli ET HELVETE inne på hotellet, når han egentlig bare hadde nevnt for Leo at Chatrine var bedre likt i gruppa enn Thea. Til tross for at han første dagen aller helst ville stå med Thea fordi hun var den aller deiligste på hotellet. 

Ja, det er forvirrende. 

Hvert fall! Under parseremonien stilte Thea seg selvfølgelig bak Leo, de andre gikk og Chatrine overrasket Thea med at hun også stilte seg bak Leo. Triana spurte Leo hva han syntes om å ta et kjipt valg og Leo sa: Jo, det er jo kjipt. Han valgte Chatrine og Thea ble lei seg. Eller, jeg syntes egentlig hun tok det ganske så bra. Jeg syntes jo egentlig at det var ganske kjipt at Thea måtte takke for seg, for jeg har på følelsen at hun nærmest ufrivillig kunne skapt litt splittelse og rabalder inne på hotellet. 

Foto: Skjermdump TV3 / Paradise Hotel

Kjæresten min som halvveis motvillig så episoden konkluderte med at han syntes det var en kjedelig episode, og jeg har enda ikke helt klart å bestemme meg om jeg er enig eller ikke. 

Utover det så må jeg ærlig innrømme at jeg har ganske så sansen for Erik. Jeg må flire hver eneste gang han dukker opp på skjermen og er negativ ovenfor de andre. Eller, egentlig så er han jo bare oppgitt over det som skjer - Samtidig som han fremstår ganske oppegående. 

Spådom for neste uke:

- Julie og Joakim ligger igjen

- Newa går Erik på nervene og bytter hun ut

- Det kommer til å bli dagsfylla

- Det kommer til å bli drama mellom noen av legendene og de opprinnelige deltakerne. 

- Temaet kommer til å være relativt kjedelig. 

Spørsmål som jeg må få svar på:

- Blir deltakerne sjekket for kjønnssykdommer før de sjekker inn på Paradise Hotel? Jeg vil jo nesten tro det, og jeg kjenner at jeg hvert fall håper det. 

- Hvor tidlig blir de egentlig vekt om morgningen? 

- HVEM er det som er kongen av redigering? Han/hun/de burde virkelig få en hyllest. 

- Hvorfor må man egentlig se deltakerne dusje nakne? Hva er greia? Jeg klarer virkelig ikke å forstå det. Er det liksom bedre underholdning? Nei, jeg klarer faktisk ikke å skjønne poenget om jeg en gang forsøker.

- Hvor mye fikk legendene betalt for å være med? Ja, de fikk betalt. Personlig syntes jeg faktisk at det er litt synd, men det er en annen diskusjon. 

Nå skal jeg nyte noen dager uten å tenke på Paradise, og jeg gleder meg til å få litt annet konstruktivt innputt på kveldstid. 

Vi blååååågges Paradisers! 

 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs 

// Marty 

Dette er alt en kvinne behøver!

I dag morges våknet jeg opp, morgengretten og trøtt i trynet som vanlig. Jeg våknet opp alene ettersom kjæresten min gjorde sitt i går kveld og fordi jeg var nødt til å gjøre mitt. Jeg ante fred og ingen fare helt til Facebook slo meg i trynet med "GRATULERER SÅ FORBASKANDA MYE MED JUBILEUMBET TIL DEG OG FYREN DU KJEFTA PÅ I GÅR FOR Å HA GLEMT OG KJØPE NYTT BRØD OG VILLE BARE MINNE DEG PÅ AT DU/DERE HADDE GLEMT DENNE DAGEN". 

Altså. Vi hadde ikke glemt det helt, begge to trodde bare at det var i morgen. Selv om det også egentlig hadde passet dårlig det også. Dagen min er nemlig fullstappet med alt annet enn han og han er bortreist i hele dag. Når han kommer hjem rett over midnatt i natt, er for det første denne spesielle dagen over og for det andre så kommer jeg antakeligvis til å snorke på sofaen - Helt utslitt etter kveldens Paradise Hotel-epiosde. Fjo. 

Jeg er egentlig opptatt av spesielle dager og jeg tror at jeg har et ganske så urealistisk bilde av hvordan ting skal være. Her om dagen begynte vi å diskutere hva vi skulle gjøre når denne KJEMPESPESIELLE dagen. Jeg mente at jeg ville ha en overraskelse, i stedet for at vi skulle planlegge noe. Han ville at vi skulle bli enige om hva vi skulle finne på, mens jeg aller helst ville at han skulle overraske meg med et helikopter og fjorten dansere. Noe han selvfølgelig syntes er unødvendig. 

På lik linje som han syntes det er totalt unødvendig å kjøpe nye puter til sofaen. Og vaske kjøleskapet hver uke. Eller å skifte dorull når man har brukt opp den forrige. I kampens hete der diskusjonen handlet om vi skulle ha koteletter eller kyllingfilet til middag fikk han et utbrudd jeg aldri har sett maken til. Han holdt faktisk en tale, som jeg først nå tør å innrømme at egentlig var ganske festlig. For han sa:

Men kjære jenta mi, 

Du forventer jo at jeg skal være ALT på en gang, at jeg ALLTID skal svare rett og at jeg ALLTID skal gjøre ting rett. 

Du forventer at jeg skal være: 

- En venn, som alltid forstår deg og aksepterer deg

- En elsker, som alltid setter pris på deg

- En kokk, som alltid lager god mat (helst hver dag)

- En far, en gang i fremtiden

- En snekker, som fikser listene i gangen

- En psykolog, som hører på alle livets problemer

- En stylist, som alltid svarer riktig når du spør om det du har på deg er fint

- En rørlegger, som alltid vet hva som er i veien med doen

- En som lytter, til både venninneproblemer og til spørsmål om hvilken farge vi skal ha på veggen

- En elektriker, som alltid vet hva som er i veien med sikringene

- En arrangør, som alltid er begeistret for middagsselskap og kjas

- En taxisjåfør, som alltid er tilgjengelig

For ikke å snakke om at jeg alltid skal være:

- Snill

- Ren

- Tiltrekkende

- Ryddig

- Pålitelig

- Oppmerksom

- Modig

- Tøff

- Omtenksom

- Sterk

- Morsom

- Sympatisk

- Rolig

- Kul

- Flink

Samtidig som jeg ikke må finne på å glemme alt som er viktig. Som at det er akkurat 1094 dager siden vi ble sammen, eller som at du hadde hintet til at du ønsket deg blomster før du dro på jobb. Eller å aldri stresse deg når du først er stressa. Eller å gi deg tid. Eller å aldri mase. Eller å aldri spørre om ting jeg burde visst at du ikke orker å svare på. Eller som at jeg burde visst at du ville ha potetmos i stedet for potetbåter. 

Jeg er faktisk bare en mann, som gjør så godt jeg kan.

Takk for talen. Jeg elsker deg. 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs 

// Marty 

 

Et kritisk skråblikk og et likeorama

​Episode 3 - Paradise-bloggen: 

Okei, okei, okei. I onsdagens episode var det både drama, en god dose taktikk og en runde med "Pandoras eske"! For ikke å snakke om årets første krangel. Jezzzzz. Det er jo både leven, grining og kaos allerede. Likes har aldri vært viktigere (sitat Julie) og jeg blir helt svett av å sitte i sofakroken og se hvordan hele Paradise Hotel er en eneste stor popularitetskonkurranse for øyeblikket. Og jeg blir også litt sjalu på den utsikten de våkner til hver eneste dag 🌅

... Man skal ikke bare være digg, ha gucci-belte (lurer på om det var obligatorisk å skaffe seg før innsjekk) eller skape god stemning, man skal også sanke likes. 

Guccigang. 

Tidligere i dag fikk jeg faktisk melding fra en jente som skrev at hun syntes det er helt vanvittig hvordan hele programmet er lagt opp etter utseende og status - Og jeg er faktisk helt enig. Tenk at man egentlig kan lage TV av noe sånt, og at vi tiltrekkes så innmari av det. Man velger partner etter utseende, man "liker" hverandre som at man skulle være et fordømt Instagrambilde og man skal hele tiden prestere og være fin. Det er jo så overfladisk og falskt at man kan bli helt matt der man sitter. Livet er faktisk mer enn falske lepper, likes og status. Men! Ikke på Paradise Hotel. Og kanskje det er akkurat det vi liker? 

Det er jo egentlig helt komisk at vi danner kjendiser, forbilder og ikoner via noe som til en stor grad handler om sex, status, plastikk og fjas. Nei. Herregud, jeg må flire av hvor høyt flesteparten av oss elsker dette. Inkludert meg selv 🤷🏻‍♀️

Jeg sto bak to jenter på butikken for en tid tilbake. Jentene sto og sa de skulle melde seg på neste sesong, for nå var det jo nesten ok å ha sex på TV til og med. Og det slår meg, at hvis folk går rundt og tror at det er "OK å ha sex på tv til og med", så vil jeg aller helst gå gjennom bakken. Og forsvinne til et annet univers. 

Jeg mener... For meg, her jeg sitter i sofakroken og får med meg hvis minste detalj, så er det jo topp underholdning, men; hvis ønsket vårt er å kle av oss på TV, krangle med folk man har kjent i to dager, ha sex fordi det selger og være fulle og satse på noen tusen ekstra instagramfølgere, så gir jeg nærmest opp. Nesten så mye at jeg må dra frem den tjukkeste og mest intelligente boka jeg har i bokhylla. 

Men, fortvil ikke. Jeg gir ikke opp min Paradise Hotel-analyse til tross for et kritisk skråblikk i dag. For hallo så underholdende det er! 

Uansett. Selv om det skjedde ting i episoden, så syntes jeg ikke det skjedde sånn altfor mye. Jentene krangla, ropte litt til hverandre, de med flest likes dro på en utflukt, valgte to legender som skal komme inn og Marius måtte dra fordi han fikk færrest likes. Stakkars Marius! Jeg likte han jeg ❤️

Carl Aksel herjer jo fortsatt og bygger sakte men sikkert opp sitt eget kartell, som Julie tror er kapell. Ja. 

Forresten! En fun fact er jo at Cathrine faktisk hadde kjæreste mens hun var på Paradise Hotel, og det er jo strengt forbudt. Det er et kontraktsbrudd og TV3 vet enda ikke hvordan de skal håndtere det. Kanskje ikke så rart at hun ikke var så interessert i å spoone på TV. 

I neste episode er det parseremoni og jeg håper det blir litt bedre stemning på hotellet. 

Og for å konkludere med overskriften... Må man være digg for å være med på Paradise Hotel? 
 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs (send meg gjerne dine tanker om episoden) 

// Marty 

Har du fått med deg dette?

Hei fra kjøkkenet. Akkurat nå rumler magen, mamma sitter i stua og ser på Broen og jeg er faktisk trist på ekte... Fordi hun ser på Broen og har hele to sesonger foran seg, haha! Det er mye å deppe for si. 

Apporpo Broen, jeg tenkte å tipse dere, eller fortelle dere om noen serier jeg syntes du absolutt burde se hvis du har tid og lyst. Jeg lurer forresten på om appropo egentlig er et ord? Det kommer nemlig rød strek under det hver eneste gang jeg skriver det, og jeg skriver det relativt ofte. 

Jeg har sett litt for lite på TV de siste ukene, og jeg har ca. 100 episoder å ta igjen. Nesten. Jeg lengter faktisk etter en ordentlig seriekveld sammen med C, der vi bare spiser noe digg mat, drikker Pepsi Max og lever oss inn i en eller annen verden. Jeg krysser fingrene for at det blir veldig snart 🤞🏻

Disse seriene burde du se:

💎 Heimebane på NRK. Jeg så alle de tilgjengelige episodene på søndag og jeg ELSKER den. Jeg mener faktisk at absolutt alle burde se den serien, for budskapet er så bra! Det er sjeldent jeg sitter og jubler, klapper i hendene og har tårer i øynene når jeg ser på serier, men denne har faktisk fått meg til å gjøre det. Jeg tror kanskje den rører meg litt ekstra, fordi jeg kan kjenne meg igjen og fordi jeg engasjerer meg så ekstremt i tematikken! Se den, for den kommer til å berike deg. 

💎 Sons of Anarchy... Ah. Jax Teller er sannelig ikke dum! Eller Charlie Hunnam som han egentlig heter. Denne serien digger jeg og den er både tøff, underholdene og... Det er mye fint å se på, haha! Jeg troooor kanskje at det var den første ordentlige serien jeg og C så sammen. 

💎 Broen. Den har jeg jo allerede nevnt, men en god ting kan aldri sies for ofte. Eller hva det heter. Jeg tror faktisk at det er den beste nordiske serien jeg har sett. Noen sinne! 

💎 Helt Perfekt. ÅH, humor på sitt beste! ELSKER den serien. Den går på TVNorge og du finner det på Dplay. 

💎 Det samme med Neste Sommer. Liker'e! 

💎 Criminal Minds. Det slår jo aldri feil med en episode av det! Det har jo gått på TV så lenge jeg kan huske, men det er digg å sette på hvis man ikke vet hva annet man skal se! 

Nå skal jeg spise litt før det er klart for dagens Paradise Hotel-analyse. Forresten, det har jeg jo tatt meg tid til å se på - Men jeg må jo ærlig innrømme at det ikke er på "tipselista" over hva du burde få med deg av kvalitet! Heheh. 

Vi blogges. 

// Marty 

 

 

Pust med magen!

Hei fra sola! Jeg kjenner på kroppen at det har vært litt lite søvn i det siste og da er det ekstra deilig når solen titter frem. Gi meg vår! Jeg har ikke helt rukket å hente meg inn etter New York, så det kjennes litt ut som at døgnet står litt på hodet. Men, sånn er det ☀️

C og jeg var en tur i Skien i går for å ordne litt greier og akkurat nå er jeg på Nesodden hjemme hos mamma og pappa. Det er deilig det! Jeg har faktisk invitert med meg mamsen på en lunsjtur i solen, så det skal bli godt. 

Jeg skal innrømme at jeg er ganske stressa om dagen. Det kjennes på en rar måte ut som at det er noe som vokser inne i meg og at jeg jager etter et eller annet jeg ikke aner hva er! Jeg føler også at det er mange løse tråer og at mye av det rundt meg er halvveis. Det har antakeligvis noe å gjøre med at det skjer litt i livet akkurat nå (som vanlig tenker sikkert du) og at jeg har litt underskudd på søvn. 

Uansett. Selv om stress, kaos og bergogdalbane er ord som beskriver denne uken aller best, så tenkte jeg å dele noen ting som jeg forsøker å gjøre når tiden løper litt for raskt avgårde. 

🍉 Jeg prøver å minne meg på at jeg ikke duger uten ordentlig mat! Når jeg føler at jeg har litt dårlig tid så tyr jeg ofte til lettvinte og lite gunstige løsninger når det kommer til mat! Jeg prøver også å alltid ha enten noe frukt eller nøtter i veska mi. 

🥤På lik linje som det er viktig å spise bra mat, så prøver jeg å huske og drikke - MASSE! Jeg blir fort både seig og trøtt hvis jeg glemmer det, så vann er nærmest som bensin for meg :-) 

😴 Jeg har bomma litt på søvnfronten akkurat nå, men jeg duger sjeldent hvis jeg sover for lite! Det er nesten det viktigste av alt, hvert fall for meg. Jeg har en tendens til å ta igjen det jeg føler at jeg må gjøre om natten og da sier det seg selv at det går utover morgendagen! Så, søvn er viktig. 

⌚Prioritere! Ah, det var jaggu fint å minne meg selv på nå, haha. Jeg fungerer så mye bedre når jeg planlegger ting og bestemmer meg for når ting skal gjøres. Det finnes tid, til tross for at det ofte ikke føles sånn! Jeg er flink til å bruke tid på å tenke på hvor dårlig tid jeg har... I stedet for å faktisk sette i gang med det jeg egentlig burde... 

🤸‍♀️ Det å bevege meg er for meg veldig viktig. Det trenger ikke å være så lenge eller mye, men litt gjør at jeg får det litt bedre! Jeg slapper av, kobler av og kroppen har godt av det. For meg funker det da aller best å gå tur ute! 

🙃 Jeg prøver, selv om det er vanskelig å holde humøret oppe! Det hjelper, alltid. 

Nå skal jeg komme meg ut og puste litt! Vi snakkes folkens. Jeg håper dere har det bra 💜

// Marty 

Alle er bestevenner!

Analyse av episode 2 fra Paradise-bloggen: 

HURRA for Paradise! Denne uken er temaet "Paradise likes u" og likes står høyt i fokus denne uka. Og med fare for å gjenta meg selv: Det er jaggu flott at deltakerne kan "like" hverandre litt på Paradise også, for det er jo ikke nok av det på Insta til vanlig........ 

Deltakerne fikk stemme på hverandre i episode 2, og Newa og Kristian vant avstemningen og ble et par. Det betyr at Erik og Julie også ble et nytt par. Isabel og Carl Aksel var legendene som fikk sjekke inn, og de ble også et par. 

Kristian og Julie innrømte også at de hadde spilt litt piano (fingring) allerede i første episode. Eller, littegranne sex som Kristian sa. 

Men, nok om det. Dette er ikke en oppsummering, men mer en analyse. En pærra-analyse, hehehehe. 

Carl Aksel er tilbake på hotellet eller "The King Is Back" som han kaller seg sjæl. Selvbildet er det hvert fall ikke noe i veien med! Jeg må ærlig innrømme at jeg nærmest synker ned i sofaen hver gang deltakerne tar hverandre i hånden og sier "Ja, jeg stoler på deg" etter å ha vært på hotellet i et døgn. Altså, come an folkens! Selv Erik (lillebror Erlend Elias), som aller helst ikke vil dele oppmerksomhet med noen lot seg overtale av Carl Aksel, og hvis de andre deltakerne ikke får opp øynene kommer jo Carl Aksel til å surfe gjennom oppholdet - På silikonpupper, "stol på meg" og med 500 000,- i bagasjen. 

 

Den luringen... 

 

Carl Aksel står nå sammen med Isabel og jeg tror at de to kan være meget sterke sammen, og kanskje mest fordi begge to virker veldig rutinerte. Sist Isabel var med var alt med henne ekte, og nå er alt fake (i følge henne selv) og jeg tror jaggu at hu er godt forberedt på hva som kommer til å komme på hotellet nå. Men, vi får nå se... Isabel er jo ikke like opptatt av at folk skal like henne som det Carl Aksel er, og appropo det... 

Det å "sleike ræv" (🙄) står høyt på lista over hva som er viktig på Paradise Hotel, hvis ikke det faktisk står helt øverst. Jeg lar meg fascinere over hvor fort man blir bestevenner inne på Paradise Hotel. Hva er egentlig kravene? Er man blodsøstre eller bare venner "der inne"? Hmm... Folk stoler jo på hverandre i endinga, og jeg stoler jo ikke på meg sjæl en gang. 


Sånn ser jeg ut når deltakerne stoler blindt på hverandre uten å blunke 🤦‍♀️ Vi er så close du liksom... 

Forresten! Sophie, eller Soph er misfornøyd med lite TV-tid. Noe sier meg at hun dermed ikke kommer inn i det hele tatt i løpet av sesongen, noe jeg faktisk syntes er litt synd. Jeg vil nemlig ikke bare se fjortisdrama, skåling, halvveis twerking og klining (med alle mann alle)! Det trengs VIRKELIG litt folk som er tøffe og som faktisk tør å lage litt røre der inne. Jeg forstår jo for så vidt frustrasjonen hennes godt, for det er kanskje kjipt å reise til Mexico for å få to minutter på TV. Jeg håper virkelig hun fikk litt tid til sol, bading og annet PH-fjas for det. 

Nå gleder jeg meg egentlig aller mest til gjengen på hotellet skal spisses enda mer, for det trengs. 22.30 i morgen - SHARP! 

Dagens tips kommer forresten fra Ine = Man skal ikke bruke såpe på tissen, da er det mye større sannsynlighet for å få sopp! 

#OppdragUtført 

Facebook HER - Instagram HER - YouTube HER - Snapchat Martinehalvs

// Marty 

Er jeg gravid?

For noen dager siden postet jeg på sosiale medier at jeg og C hadde fått verdens beste nyhet, akkurat nå. Jeg fortalte at vi var kjempe glade begge to og at vi er nødt til å vente litt med å fortelle hvorfor av diverse grunner. Etter det har meldingene tikket inn, og de aller fleste meldingene har inneholdt det samme spørsmålet. Nemlig om jeg er gravid! Jeg har til og med fått spørsmål om det er en jente eller gutt og om hvor langt jeg er på vei. 

For meg er det å skulle bli gravid, bli mamma og stifte familie noe av det jeg drømmer om alle mest. Jeg kan nesten ikke vente og i mitt hodet så skal ting være perfekt når det først skjer. Jeg forstår at det neppe blir det, men det er vel lov å håpe? Eller tro? Eller å glede seg?

Jeg er ikke gravid, og egentlig syntes jeg det er litt festlig at man ikke kan være hoppende glad uten at noen skal sette fart på graviditetsryktene. Hallo, jeg er 20 år gammel og jeg skal være helt ærlig å si at jeg har helt andre ting i fokus akkurat nå og at det finnes veldig mye annet jeg også kan hoppe i taket for! Jeg tror heller ikke at jeg hadde vært hoppende glad hvis jeg hadde blitt det nå, men det er jo umulig å svare på. 

Jeg er 20 år gammel, jeg satser på meg sjæl, jeg har nok med meg sjæl, jeg er oppe til langt på natt, jeg gjør som jeg vil og jeg elsker friheten jeg har i livet mitt akkurat nå. I mitt hode så er jeg fortsatt et barn, og barn skal da ikke få barn! Haha. 

C og jeg er hoppende glade for det som skjer akkurat nå, og jeg gleder meg til å dele det med alle snart 🙏🏻 Men noe miniMarty skal dere få slippe foreløpig 😜

// Marty 

1o ting jeg vil gjøre mens jeg lever

I dag er en dag for dagdrømming. Vi har vel alle noen ting vi har lyst til å gjøre i løpet av livet. Noe vi vil oppleve, noe vi vil oppnå eller noe vi vil se! Jeg er typen som kan ligge i timesvis å drømme, tenke og planlegge. Av en eller annen grunn så føler jeg at jeg vokser av det, selv om det kanskje høres litt rart ut. Jeg tenkte hvert fall at jeg skulle dele noen ting med dere som jeg har lyst til å gjøre i løpet av livet. De fleste sier vel "før jeg dør", men jeg liker mye bedre å si i løpet av livet. Disse tingene skal jo gjøres mens jeg lever! 

1o ting jeg vil gjøre i løpet av livet: 

🦈 Jeg vil se haier i ekte omgivelser. Jeg har alltid hatt et rart forhold til haier, og jeg har alltid hatt lyst til å se hai på ekte! Jeg er rett og slett skikkelig fascinert av de. Jeg vil ikke se det i et akvarium, men hvordan de faktisk lever. 

🌊 Jeg vil prøve å surfe i et land der surfing er stort. Jeg er neppe et råskinn, men jeg skal jaggu gi det et forsøk!

🌍 Jeg vil bo i utlandet hvert fall 5 år av livet mitt.

👪 Jeg vil stifte familie! 

Forresten! Denne t-skjorten fant jeg for en stund siden for 50,- for Fretex. YES! 
 

💍 Jeg vil gifte meg.

❤️ Jeg vil gjøre livet til et barn bedre, på en eller annen måte. Gjerne et barn fra et annet land, men det viktigste er at det er et barn som behøver det.

🔮 Jeg vil lage mitt eget produkt, i en eller annen form! Jeg vil skape noe helt selv og med min egen merkevare. (Oi, det var skummelt å dele faktisk)

✝️ Jeg ønsker å feire jul sammen med noen som trenger det, som ønsker det eller noen som ikke har så mye. Jeg vil gjerne jobbe med veldedighet i julen et, eller flere år!

🦁 Jeg vil dra på safari et sted hvor alt er ekte og et sted dyrene lever helt naturlig uten påvirkning fra mennesker! 

💉 Jeg vil gi blod. 

Får jeg til alt dette tror jeg jaggu livet kan bli fint jeg altså. La meg høre hva du vil gjøre i løpet av livet 🌠

// Marty 

Gjett hva som skjedde første kvelden!

Endelig er sesong 10 av Paradise Hotel i gang. Hvor moro er ikke det? 

Eller. For noen er det antakeligvis HELT uvesentlig, men for andre er det høydepunktet i vinterdepresjonen. Under eksamensperioden. Under kjærlighetssorgen. I kollektivet. Nå gubben har lagt seg. Når man ammer kidden som ikke vil sove. Når man sniktitter uten at mamma og pappa veit det. Ja, alt ettersom. 

Selv er jeg veldig gira. Til første episode benket jeg meg ned foran TV-en og fikk til og med kjæresten til å droppe den "kjempe viktige" kampen han skulle se på TV. Han er nemlig ikke like begeistret som meg... 

Jeg har bestemt meg for at jeg skal blogge om Paradise, sånn helt fra utsiden. Episode for episode. Jeg kan ikke garantere at jeg får det til HVER eneste kveld, for jeg har faktisk et liv ved siden av som til syvende og sist både gir meg mer og som er viktigere. Men, jeg lover at jeg skal gjøre mitt ytterste og gi 110 % (som Paradise-deltakerne sier. Som betyr 100 % i den virkelige verden). 

________________________________________________________________________________________________________________________________

Først og fremst så var det jo innført likes under årets første utvelgelse av partner. Det var jo jaggu fint at deltakerne kunne bli "liket" av den partneren de skulle få ettersom telefonene er innlevert og det antakeligvis var en stund siden de hadde fått likes på Instagram 👍🏻 (Jeg hadde savna det sjæl) 

Jeg skal være ærlig å innrømme at jeg har litt blandede følelser rundt Paradise Hotel. Konseptet med pupp, sex, alkohol, dolking i ryggen eller dumpa i ryggen som Kristian sa, stritter liksom litt i mot hva jeg egentlig står for, men fy fela så underholdende, flaut og festlig det er. Jeg så forresten at det var en eldre herremann som lurte på om det bare var idioter på Paradise Hotel i et kommentarfelt og han skrev at han skammet seg hver gang han så på det. 

Mitt tips til han da er: Se på noe annet. Hvis du er en av de som skammer deg når du ser på Paradise Hotel er du hjertelig velkommen til å skrolle videre. Men til dere andre, her er en kort oppsummering av deltakerne: 

Julie, 21 år fra Kristiansand:

Julie var festlig, og hun var jaggu ikke redd for å by på seg sjæl. Bokstavelig talt. Julie kastet klærne når hun skulle dusje allerede første dagen, og vi fikk se de veldig store og velformede puppene hennes. Ja, jeg ble SKIKKELIG fascinert av de. Julie virket både glad og kul, og jeg håper jeg treffer hun hvis jeg skal ut på byen. Og, hun ble jo årets første jente til å ha sex på hotellet... Hurra! 


Foto: Pressefoto

Cathrine, 20 år fra Vennesla:

Hun tiltrekkes av fyrer med pappakropper. Men, de må ikke være feite! Sånne ekle, bola og spraytane fyrer... Æsj. Cathrine virket søt, og jeg gleder meg til å se henne i første krangel inne på hotellet. Jeg tror den dama har ordentlig ben i nesa. 

Foto: Pressefoto

Ine, 21 år fra Bergen. By the way: Er det et overtall med folk fra Bergen denne sesongen, eller er det bare meg? Ine var hvert fall søt. Og morsom. Jeg tror faktisk at hun kommer et stykke, men ikke hvis hun skal la parteren sin styre showet. 

Jeg håper forresten at hun klarer å gjøre pappaen sin stolt. Siden det virket viktig for henne. 


Foto: Pressefoto

Newa, 21 år fra Oslo. Eller... Egentlig kommer hun vel fra Hadeland, men hun sier Oslo. 

Newa er helt naturlig og syntes ikke at folk skal endre på utseende med mindre de blir utsatt for en ulykke eller noe sånt. Vi hørte vel noe av det samme for et par sesonger siden med en annen deltaker, men det blir spennende å se om hun står i mot alle de kyniske bedriftene og #Spons. Jeg har troa! Newa likte litt sånn kriminellaktige gutter, og syntes foreløpig det bare er sånne kosegutter på hotellet. Men det blir #Nervepillende å se om det kommer noen etter Newa sin smak! 


Foto: Pressefoto

Thea, 20 år fra Stokmarknes. Jeg måtte faktisk google det stedet, for det har jeg aldri hørt om tidligere. Stokmarknes har visst 3351 innbyggere, og nå har Thea satt det på kartet. Hun ble fort en utseendefavoritt på hotellet og det hun liker best med seg selv er puppene og at hun har tjukt hår. Det virket som at kameramannen også digga puppene til Thea - Med god grunn! Jeg tror Thea er skikkelig smart. 


Foto: Pressefoto

Erik, 20 år fra Bodø. Og han er lillebroren til han Erlend Elias! Selv om de fleste antakeligvis har fått med seg det. Hva var det han sa om seg selv igjen? "Æ e en fyr som fortjener oppmerksomhet. For æ e digg, æ er en gud og æ er sjarmerende". Noe i den duren hvert fall. Det virket ikke som at Erik var så interessert i å dele den oppmerksomheten med noen, men jeg gleder meg til å bli bedre kjent med han. 

#TingeniBingen

 
Foto: Pressefoto

Joakim, 20 år fra Bergen. Se her ja! Enda en fra Bergen. Joakim ja. Han var opptatt av mote (og skjorta si) og jeg håper virkelig ikke at han er så godtroende som han ga inntrykk for i første episode. Det er neppe kult å være en brikke i Carl Aksel sitt spill. Ei heller å sleike han i rumpa (sitat Erik). 


Foto: Pressefoto

Leo, 21 år og fra Stavanger. 

Jeg har på følelsen at Leo kommer til å tilbringe mange uker i Mexico og at han kommer til å hente en del damer på utseende sitt. Det virker som at han har bena godt planet på jorda! 


Foto: Pressefoto

Marius, 21 år fra Mjøndalen. Oppvokst i Drammen. Han er selvutnevnt klovn, og det blir spennende å se om han faktisk blir hotellet sin moroklump eller ikke. Jeg har kanskje på følelsen at han ikke kommer til å være kongen av humor, men hva vet vel jeg? Jeg tror Marius kommer til å spille ganske så godt og at han kan bli en konkurrent til legendene...... 

Kristian, 22 år fra Bergen. Enda en fra BÆRGEN! Jeg håper at jeg en gang får muligheten til å spørre han om den tatoveringen han har på brystet. Ble den tatt i edru-tilstand? Hvert fall. Han kledde den og snekkerbuksa. Jeg husker ikke helt hvem som sa det men jeg tror det var Ine som sa at hun likte han for hun hadde en sånn hjemme. Jeg skjønte ikke helt om hun mente en sånn fyr eller en sånn snekkerbukse. Uansett! Kristian blir spennende å bli kjent med. Det virket jo hvert fall som at han og Julie ble godt kjent første kvelden. Hyggelig. #GuttaHumor 


Foto: Pressefoto

Nå er det bare å lade opp til en ny episode i morgen og jeg håper virkelig det blir noe drama, hankypænky eller annet sprell. 

Jeg hadde forresten veddet med kjæresten min om at noen kom til å ligge i første episode. Jeg vant. 
 

Facebook HER - Instagram HER - YouTube HER - Snapchat Martinehalvs

// Marty 

 

 

 

 

Hva skjedde?

Hey dere! Dere aner ikke hvor mange forsøk jeg brukte på å si hei idag. Jeg prøvde minst 20 forskjellige måter å innlede innlegget på. Det teiteste var: Hellooooo rockebolls. Det er kanskje fengende, men nei, ikke idag. Hey dere passer mye bedre! 

Jeg kom akkurat hjem etter noen timer på farten, og skal oppdatere bloggisen litt før jeg skal avgårde for å se søs spille håndballkamp. Det er jo mandag og derfor passer det perfekt med "Uken som gikk".

Så... Hva skjedde denne uken?

🍔 Ukens måltid: Jeg var jo i New York forrige uke, og jeg spiste god mat HELE tiden. Jeg forstår at kanskje ikke cookies er et eget måltid, men cookiene på Trump Tower... AAAAH!!! Så himla gode. Siste dagen spiste vi også pannekaker i kjelleren på The Plaza, der hvor "Home Alone" ble spilt inn, og det var jaggu ikke feil det heller...

😻 Ukens høydepunkt: C og jeg fikk verdens beste nyhet. Hvert fall for oss! Det kunne ikke passet bedre akkurat nå. Jeg vil og kan ikke fortelle det helt enda, men lover å gjøre det så fooooort jeg kan. Og, New York var et høydepunkt i seg sjæl... Men, den beste opplevelsen der må ha vært Løvenes Konge på Broadway! Det var så bra. 

👇🏼 Ukens nedtur: Det er veldig flåsete og uviktig, men jeg var SÅ skuffet når makronene jeg kjøpte med meg fra New York på torsdag smakte regelrett vondt på lørdag - HAHA! 

👆🏼Ukens opptur: Vår nyhet........ 

🤔 Ukens tanke: Hvor skal jeg starte? Jeg tenkte egentlig at jeg skulle kvinne meg opp til å spille inn en video der jeg snakker om dette, men... Etter debatten på torsdag, altså, debatten om oss bloggere og vår påvirkningskraft har jeg tenkt mye. Og ikke nødvendigvis på debatten, men hvor himla lett vi bloggere føler oss truffet og tråkket på. Jeg skrev et innlegg på fredag som en annen blogger reagerte kraftig på og som hun følte seg truffet av, og det er helt greit. Men man kan faktisk ikke alltid være enige om ting og det må da være greit å ha forskjellige meninger om en sak, uten at det skal bli oppfattet om kritikk - Eller mobbing?!?!?!? 

Det må også være lov å mene at noen er et dårlig forbilde, uten å mene at personen er et dårlig menneske. Og nei, det er ikke mobbing. Jeg mener med hånda på hjertet at jeg tror at de aller fleste mennesker er ålreite folk, men at man ikke alltid er enige om ting! 

Dette ble veldig kort, rotete og rart, men jeg skal prøve å sammenfatte meg i en video. Hvis jeg tør å kaste meg ut til krokodillene, haha. 

🙄 Ukens frustrasjon: Hvor vanskelig det er å mene en ting uten å bli arrestert. Eller, bli kalt dobbeltmoralsk. Jeg mener nemlig ikke nødvendigvis de samme tingene som jeg gjorde for to år siden, og det kan hende at jeg får ny informasjon eller lærer ny ting, som gjør at jeg endrer mening. Jeg vet at mange mener at jeg tidvis kan være dobbeltmoralsk, og det stemmer jo. Haha! Det hender at jeg skriver ting for å få frem et poeng eller for å skape debatt, men det hender også at jeg endrer mening. Og, hvis det verste jeg har er dobbeltmoral, så er vel ikke så ille! 

💋 Ukens "fikk du med det dette": Alt er i orden med meg og C, endelig. 

🎶 Ukens sang: "Hakuna Matata" - Den norske versjonen. Jeg har hørt på den sikkert 100 ganger, haha!

 

 

... Hører på den nå også...

 

➿ Ukens sitat: "Smil til verden, og du får en støvel i trynet. Smil igjen, og du har et nytt par!" HAHAHA, så teit. 

Nå skal jeg komme meg på kamp. Vi blogges!

// Marty 

Ja, jeg vil ha sex...

... Men jeg vil ha sex med kondom. 

I helgen ringte en venninne meg. Hun hadde blitt med en fyr hjem fra byen og på vei hjem, tidlig på morgenen ringte hun meg.

Tre timer før det hadde hun sendt meg en melding om hvor sykt bra denne fyren var og at dette så ut til å være mannen i hennes liv. Hun skrev også at det så ut til å bli hennes livs beste natt, samtidig som hun bemerket at han var akkurat passe høy til å utføre en av hennes fantasier. Takk for infoen si! 

Jeg ble derfor ganske så overrasket når telefonen min ringte tidlig på morgenen og det var venninnen min i den andre enden. Og jeg kan si så mye som at hun var ikke akkurat blid. Eller med andre ord: FLY FORBANNA. Hun hadde nemlig fortalt mannen hun nå ikke lenger var så overbevist om at var mannen i sitt liv og en mann som ble enda en som skuffet henne, at hun ikke gikk på prevensjon og at de ble nødt til å bruke kondom. I det de hadde gjort seg ferdig med nattens festligheter hadde venninnen min sett at kondomen fortsatt lå på nattbordet og konfrontert han. Han hadde da sagt:

"Sorry, men jeg er rett og slett for stor for sånt ass". 

Og i det venninnen min pakket sakene sine og stakk derfra sendte han en melding. 

"Husk å kjøpe angrepille da!" 

Og jeg kjente, til tross for morgengøgg i øynene at frustrasjonen og aggresjonen vokste inni meg også. 

For det er ikke sånn at man som mann bare kan la ansvaret ligge på dama sine skuldre, enten vi snakker om når man er i et forhold eller om vi snakker om et one-night-stand. Det er jo ikke sånn at sex kun er en festlig greie der du selv velger om du vil bruke kondom eller ei, og der du kan unnskylde deg med "sorry" hvis det skulle gå "gærent". Man har faktisk et ansvar, også som mann. For hver gang tissen din velger å være nær noen andre skal det også være på den andre sine premisser. Alltid. Sier partneren at det skal brukes kondom, så SKAL det brukes kondom. 

Jeg vet om mange menn som unnskylder seg og fraskriver seg ansvaret med å si at:

"Neimen, jeg har for stor kølle, så det passer ikke med kondom".

"Det er jo ikke digg å ha en presenning over da".

"Du går glipp av moroa hvis vi ikke skal gjøre det ordentlig". 

Eller, "det blir jo ikke like digg for meg om vi bruker kondom".

Akkurat som at det er digg 9 måneder senere når en fremmed dame står på døra di og viser frem ungen du lagde fordi tissen din var for stor til å bruke kondom. Da kan vi snakke om ordentlig moro da! 

Hver gang vi velger å ligge med noen så samtykker vi, og hvis ikke begge parter har samtykket er det faktisk ikke greit å ha sex. Og blir dere enige om kondom, så er det kondom. Ferdig snakka. 

For det er nemlig ikke bare mitt ansvar som kvinne at ikke jeg blir gravid og det er ikke bare min oppgave å sikre meg. Og, det er ikke bare min oppgave å sørge for at fyren jeg ligger med ikke må betale barnebidrag for resten av livet. 

#DetErIkkeBareMinOppgave
 

Facebook HER - Instagram HER - YouTube HER - Snapchat Martinehalvs

// Marty


 

En forandring på utseende!

Hei og god søndag! Nå står jeg lent over kjøkkenbenken og jobber litt. Jeg holder på å lage meg en smoothie mens jeg blogger litt og jeg kan nesten ikke vente med å hive innpå med favorittsmoothien min. Jeg elsker jo smoothie som dere kanskje vet, og ettersom jeg har vært på reisefot har jeg ikke drukket det på litt for lenge.

I dag er jeg faktisk skikkelig spent og jeg kjenner at det kribler i magen. C og jeg venter på svar på noe som er ganske så stort, og det er skikkelig nervepirrende å gå rundt og vente. Jeg vil ikke dele det enda, men jeg lover og håper at jeg kan dele det ganske så snart! 

Jeg har fått flere tilbakemeldinger på at det virker som at det er noe annerledes med utseende mitt om dagen, og det stemmer faktisk. Det er ingen store greier eller noe hokuspokus, men jeg er hvert fall VELDIG fornøyd selv. Og ganske så imponert over at noen faktisk i det hele tatt har lagt merke til det! Bra jobba altså 🤚 Og, den andre tingen er kanskje at jeg smiler og er glad. Det er utrolig hvor mye det også gjør skal jeg si deg! 

For en liten stund siden farget jeg jo håret mitt. Jeg var veldig fornøyd i starten, men etterveksten kom før jeg omtrent rakk å blunke og fargen forsvant altfor fort. Jeg dro derfor til frisøren jeg alltid har brukt her hjemme på Nesodden (Centrum Frisør - ANBEFALES. Og, jeg dro kortet sjæl) og hun freshet opp fargen, gjorde meg lysere og mye mer naturlig. Jeg er så fornøyd!! Jeg er jo ikke så altfor tøff når det kommer til å gjøre drastiske forandringer med utseende mitt eller håret mitt, men trenger jeg egentlig å være det a? 

Et smil og et fresht hår gjør fort susen det altså. 

Nå skal jeg hive innpå med litt smoothie her før jeg skal hjelpe mamma å rydde i garasjen! Vi snakkes. 

// Marty

Takk for nå!

Takk for nå New York, du har vært fantastisk! 

Selv om du ikke klarte å by på t-skjortevær hver eneste dag. 

Har jeg blitt bombardert med inntrykk og opplevelser jeg alltid har ønsket meg! 

Og spist nesten litt for mye god mat. 

Og bestemt hvilket hotell jeg skal bo på neste gang. 

Og spist enda litt mer digg. 

Jeg har også turet i Central Park, og blitt livredd for ekornene som bor i trærne der. 

Og nesten blåstbort....

Med den fineste jenta i verden. 

Jeg har kost meg så, jeg har lært masse, jeg har blitt inspirert herfra og til månen og jeg har på bare noen dager bygd opp en skikkelig god følelse inni meg. Jeg er så takknemlig for at jeg får oppleve så mye, at jeg får treffe kule mennesker og stadig vekk utvikle meg selv som menneske! 

Nå er planen å sove, for det har jaggu ikke vært mye soving på tur si!

God natt og god lørdag 🖤

// Marty 

Vi bytter ikke nasjonalsang!

Det er mye vi kan bytte ut. Vi kan bytte bil, vi kan bytte jobb, vi kan bytte sko, vi kan bytte julegaver, vi kan bytte kanal, vi kan bytte venner, vi kan bytte hotell på ferie og vi kan bytte partner. Men er det en ting vi ikke bytter, så er det nasjonalsang. 

SV-topp Oddny Miljeteig mener «Ja, vi elsker» er utdatert og at det er på høy tid med ny nasjonalsang med moderne innhold. Men hva er egentlig så gærent med den vi allerede har, og den vi alltid har hatt? Du vet, den sangen alle landets barn øver på før nasjonaldagen, den vi alle synger med stolthet og den sangen som gir meg gåsehud når den spilles. Den sangen som spilles når idrettsutøverne våre vinner gull, den sangen som spilles når hele landet går i tog og den sangen som spilles når landet vårt står sammen. 

I mitt hode så er det mye i dette landet som burde endres på og byttes ut, og nasjonalsangen burde kanskje være nederst på den prioriteringslista. 

Oddny Miljeteig synes en nasjonalsang bør legge mer vekt på hverdagslivet og på både kvinner og menns historie. Hun synes også den bør være både på nynorsk og bokmål, halvparten på hver målform. Personlig er jeg feminist, jeg er for likestilling og jeg kjemper selv for at kvinner og menns historie skal være like viktige, men jeg mener oppriktig at det finnes haugevis av andre store og betydningsfulle arenaer å ta den kampen på - Enn å amputere nasjonalsangen vår.

Enkelte har sagt seg enig i forslaget og er med på at sangen er krenkende. Men jeg finner det mye mer krenkende at menn fortsatt tjener mer enn kvinner til tross for de samme stillingene, at det er rundt 20.000 kvinner i Norge som er lemlestet og at menn i landet vårt skriver kommentarer som dette til meg: 

... Enn at vi i nasjonalsangen vår synger: "Alt hvad fedrene har kjempet, mødrene har grett". Jeg tenker uansett at vi kanskje skal slutte å finne ting vi kan la oss krenke av. 

Nasjonalsangen vår handler om så mye mer enn ordene som blir sunget og teksten som er skrevet. Den handler om ære, den handler om respekt, den handler om samhold, den handler om kjærlighet og den handler om oss. Oss som nasjon. Den handler om hvem vi har vært, og hva vi har blitt. Den handler om stolthet. 

Egentlig vet jeg ikke om jeg skal le eller gråte av et slik forslag, men en ting er sikkert: Vi bytter ikke nasjonalsang, det blir faktisk altfor dumt. 

Del gjerne. 
 

Facebook HER - Instagram HER - YouTube HER - Snapchat Martinehalvs

// Marty 

Vi er sammen!

Hvor skal jeg starte? 

Det å være forelska er som å sitte i en karusell som går opp og ned hele tiden - På godt og på vondt. Jeg føler selv at de fleste forhold blir fremstilt som en dans på roser på sosiale medier, men sannheten er at det å være i et forhold ikke alltid er en dans på roser. Det er uenigheter, det er dårlige dager, det er misforståelser og nedturer. Heldigvis så er det aller flest oppturer, sommerfugler i magen og latterkramper. 

Nå er det noen uker siden jeg og C flyttet hjem fra Sverige. Det ble er ganske krevende prosess som kom altfor overraskende på oss begge. Det å skulle pakke ned livene sine på null, komma niks, finne noe nytt og flytte på seg ble tøft, og ikke bare for han eller for meg - Men for oss som par. 

Det å leve med en som ønsker å satse 110% på idrett, en som lever og ånder for å få det til og en som hele tiden forsøker å ta det riktige valgene for å komme nærmere målet sitt er både krevende og tidvis veldig ensomt. Det betyr at jeg må akseptere det å være mye alene, det at ting sjeldent går min vei og at jeg sjeldent kan bestemme hvordan ting skal være. Det handler stort sett om å gjøre det beste ut av situasjonen og akseptere at ting er som de er. 

Under og etter flytteprosessen ble jeg sittende med ekstremt mange spørsmål, og stort sett handlet de fleste spørsmålene om jeg ønsker å leve det livet. Om jeg ønsker å være 2.valget og om jeg ønsker å hele tiden innfinne meg i en situasjon som egentlig ikke er min egen. Nå har jeg fått ting på avstand, hentet litt energi og fått tenkt mye, og jeg vet hva jeg vil. 

Jeg vil være med C, jeg vil leve dette livet og jeg vil oppleve det jeg hittil har gjort. Vi har det så morsomt sammen, vi tuller, vi ler, vi opplever, vi krangler, vi synger, vi surrer og vi har det kult. Jeg vil ikke miste det fordi ting er tøft, krevende og tidvis vanskelig. 

Så, akkurat nå er ting fint, jeg er glad og ting går rett vei. Veldig rett vei! Det er deilig, det er godt å kjenne at jeg har litt mer balanse i livet igjen og at jeg har energi til å se fyren som de siste ukene har skapt ekstremt mye frustrasjon i kropp og sjel - HAHA! 

Han er jo faktisk bestekompisen min appåtil, og man kjemper vel for bestevenner og for kjærligheten - Eller? 
 

Facebook HER - Instagram HER - YouTube HER - Snapchat Martinehalvs

// Marty 

 

Vi blir ikke mer likestilte av å vise puppene!

Holding her breasts
Licensed from: feierabend / yayimages.com

Nå er kvinnedagen over og etter årets markering sitter jeg igjen med en del spørsmål. Blant annet om det å kaste klærne, flashe puppene og vise hud gjør oss kvinner mer likestilt.  

For jeg mener nemlig ikke at det å vise puppene gjøre oss mer likestilte, ei heller det å slutte og barbere leggene. For vi kvinner må gjerne vise frem puppene våre, men det å skylde på at vi gjør det for likestilling mener jeg er feil. For hvem blir mer likestilt av at jeg legger ut bilde av puppene mine på Instagram? Får jeg bedre lønn av å legge ut puppene mine på bloggen min? Får jeg mer respekt av å slutte og barbere leggene? Blir færre jenter giftet bort hvis jeg går med hårete armhuler? 

Eller? 

Jeg vet hvert fall at jeg sikrer en del likes og klikk, for det er ingen hemmelighet at pupper selger. Og jo, jeg kjøper argumentet med at det er synd at damers pupper tiltrekker seg mye likes og oppmerksomhet, mens menns ikke gjør det. For ja, kvinnekroppen er noe av det mest naturlige som finnes. Og nei, kvinnekroppen er ingenting å skamme seg over, men jeg tror med hånda på hjertet at de færreste skammer seg noe mindre av å se pupper på sosiale medier eller en bikinikropp med 1500 likes på Insta. 

Jeg er en stolt feminist. Jeg er opptatt av kvinners rettigheter, jeg er opptatt av at vi kvinner skal få være oss selv, jeg er opptatt av at vi kvinner skal få gjøre som vi vil og jeg er opptatt av at vi kvinner skal få være hvem vi vil. Det inkluderer også at hvem som helst skal få lov til å legge ut nakenbilder og hårete legger på nett, men jeg må ærlig innrømme at jeg kjenner at jeg er rimelig lei at det gjøres i likestillingens navn. 

For noen måneder siden kastet jeg, og halve blogg-Norge klærne (eller hvert fall BH-en) som en festlig greie etter at Anna Rasmussen hadde lagt vegg-til-vegg-teppe toppløs, og selv syntes jeg faktisk det var litt kult og ikke minst gøyalt. Men til tross for humor, glimt i øyet og fleip, sladdet jeg puppene mine og jeg tror ikke at vårt stunt gjorde at noen kvinner fikk bedre lønn dagen etter eller at noen kvinner sluttet å dekke seg til som et resultat av vårt friske pust. 

Rett og slett fordi jeg ikke tror det å dingle med puppa, eller å presse rumpa opp i et kamera samtidig som vi søker etter likestilling, gjør ting så mye bedre.

Kle gjerne av deg, dans naken, kast barberhøvelen - Men jeg tror sannelig ikke at vi blir mer likestilte av den grunn. 
 

Facebook HER - Instagram HER - YouTube HER - Snapchat Martinehalvs

// Marty 

SJEKK HVEM JEG MØTTE!

Noen ganger hender det at man detter totalt av. Og i går hadde jeg et sånt øyeblikk. Et øyeblikk der jeg ble totalt fjern, varm i fjeset og skikkelig fnisete. Du har kanskje opplevd det selv? Enten når du har sett din store forelskelse smile til deg, når noe helt sinnsykt skjer rett foran nesa di eller når en av dine STORE kjendiscrush tusler forbi deg på gata. Oh yes. Jeg pleier stort sett å være ganske kul og jeg er faktisk ikke så opptatt av hvilken status folk har. Jeg forsøker alltid å tenke at kjendiser har nok med seg selv og at det siste de vil er å ha hylende damer etter seg, men i går ble jeg faktisk en hylende dame. Nesten hvert fall.  

For vet dere hvem jeg møtte i går? Hvem jeg prikket på skulderen og sa at jeg bare måtte si hei til? Jeg blir nesten flau mens jeg skriver det, haha! 

I går møtte jeg selveste Josh Segarra, og hvis du ikke vet hvem han er så spiller han blant annet "Adrian Chase" i Arrow. Jeg sier det igjen: Det er sjeldent jeg blir såkalt starstucked, men i går gjorde jeg faktisk det. Han var både kjekk, ydmyk og ikke minst hyggelig. Han sa til og med på gjensyn. Ja, jeg skjønner at han sikkert gjør det til alle, men hallo! 

Dessverre blir ikke alle selfier som ønsket, men jeg klager virkelig ikke. 

Det morsomme er at USA sitt kvinnelandslag i ishockey, som nettopp vant OL gikk forbi få minutter senere, og alle som ville snakke med de fikk bare et kaldt: Nei takk. Hvis jeg noen gang oppnår noe kult, blir noe stort eller blir skikkelig kjendis lover jeg å være like hyggelig som Josh og ikke være for kul for folk som vil prate med meg. 

FYSØREN som jeg elsker New York. Det er ikke som å være hjemme der det kanskje tusler en blogger (sorry til mine bloggkollegaer) eller en Paradise Hotel-deltsker forbi nei. IIIIIIIK. 

På gjensyn a Josh. 

// Marty 

 

La oss drite i kvinnedagen!

I dag markeres den internasjonale kvinnedagen. Hvert eneste år dukker det opp Facebook-innlegg og kronikker på denne dagen der folk stiller spørsmål om vi faktisk trenger kvinnedagen.

Det skrives at vi er kommet så langt, at det ikke har noe effekt lenger, at kvinnedagen bare er noe vås.

Og hvis du er en av dem som mener at vi burde drite i kvinnedagen, synes jeg du skal lese dette:

11 grunner til at vi fortsatt trenger kvinnedagen:

1. Fordi kommentarer som dette dukker opp i mitt kommentarfelt etter at jeg har sagt at kvinner skal få bestemme over sin egen kropp og at menn ikke behøver å voldta.

Hvordan kan noen av oss mene at vi ikke trenger å kjempe mot negative, hatefulle og kritiske holdninger til kvinner?

2. Fordi jenter fortsatt blir tvunget til å gifte seg. I følge Dagsavisen blir 7,5 millioner jenter giftet bort hvert eneste år og 20.000 jenter blir giftet bort ulovlig hver dag. Det er en jente nå. Nå. Nå. Nå. Nå. Og nå. 

3. Fordi det hvert år utføres 56 millioner aborter, 20 millioner av dem blir utført på en utrygg måte. Det fører til at over syv millioner kvinner trenger helsehjelp som en følge av utrygge aborter. 47.000 kvinner dør av dette. 

4. Fordi dette bildet sier mer enn tusen ord. 

5. Fordi Norges Fotballforbund etterlyser en mann i stillingen som direktør for elitefotball. 

6. Fordi det i Norge er rundt 20.000 kvinner som er kjønnslemlestet. I 2013 ble 127 kvinner operert ved norske sykehus som konsekvens av dette, ifølge NRK. På verdensbasis blir tre millioner jenter utsatt for kjønnslemlestelse årlig. Jeg gjentar, TRE MILLIONER. 

7. Fordi det er en utbredt holdning om at det er jenter sitt ansvar å sørge for at de ikke skal bli voldtatt. Det er jo klart at man må skylde seg selv hvis man er full og sovner i parken. Eller? 
 

 

8. Fordi menn fortsatt tjener mer enn kvinner. Kvinner har for lengst tatt igjen menn på utdanningsnivå og kvinner har omtrent lik arbeidserfaring, i følge forskning.no

9. Fordi altfor mange kvinner ikke er sjef over egen kropp og tar egne valg knyttet til sin egen kropp. Det er på tide at ALLE kvinner får bestemme over egen kropp - Verden over. 

10. Fordi det nesten er umulig å gå på butikken for å kjøpe melk og brød uten å se en seksualisering av en kvinne og da gjerne i form av reklame. 

11. Fordi det finnes jenter og kvinner som ikke vet at det i det hele tatt eksisterer en egen kvinnedag. 

Kvinnedagen handler om muligheter. Alle kvinner fortjener like rettigheter, alle kvinner fortjener respekt, alle kvinner fortjener kunnskap og alle kvinner fortjener muligheter.

Vi har ikke råd til å fjerne kvinnedagen. Vi kan ikke finne på å slutte å kjempe for kvinners rettigheter.

Vi må kjempe i dag, og vi må kjempe i morgen.

Vi må kjempe for oss selv, for søstrene våre, for mødrene våre, for dem som ikke kan kjempe, for dem som blir solgt, for dem som knebles og for dem som trenger det.

Forresten, hvor mange jenter er blitt giftet bort mens du leste dette?

Facebook HER - Instagram HER - YouTube HER - Snapchat Martinehalvs

// Marty 

 

 

Døgnet står opp ned

God morgen fra New York og god ettermiddag til dere der hjemme! I går bød denne fantastiske byen på strålende sol, god mat, litt shopping og masse inntrykk. Wow, som jeg digger denne byen. Jeg tenkte jeg skulle dele noen av bildene jeg tok i går med dere.

Døgnet står jo omtrent på hodet for min del og jeg har jo plutselig blitt et morgenmenneske - Altså et SKIKKELIG morgenmenneske. Jeg må ærlig innrømme at det egentlig er ganske deilig, men knekken som kommer på kvelden er ikke akkurat digg! Jeg er jo helt kaputt allerede klokken 21. Haha! 

Central Park baby. Herregud såååå fint og digg! Vi startet dagen i går med en tur her, før vi gikk videre til Trump Tower og spiste den sykeste frokosten jeg noen gang har vært borti. Om det i det hele tatt kan kalles frokost. Etter mat, kaker og juice, gikk vi videre på 5th Avenue der jeg og søs gikk innom det som var av butikker. Solen varmet og jeg gikk uten jakke hele tiden! Det er jo nesten skummelt hvor digg det er med sooool. 

I går kveld var det duket for hockeykamp og det var VELDIG stas! 

Og HER er livets frokost. Eller dessert? HAHAHA. Digg var det hvert fall. Det som er litt komisk er at jeg egentlig ikke klarer å spise frokost før klokken hvert fall har passert 10.00, men her nede er magen nærmest klar for middag når det er frokost! 

En gang skal jeg bo i dette området. En gang, en vakker dag. 

Nå er planen å ta ordentlig fatt på denne dagen også, før det er klart for Løvenes Konge på Broadway i kveld. SOOOM jeg koser meg! 

Husk at du kan følge med på snapchat: Martinehalvs 😍 Jeg håper alle har det bra! 

// Marty 

Postet jeg nakenbildet selv?

Foto: Astrid-Helen Holm, Side2

Nå er det en stund siden nakenbildet av meg ble publisert på appen Jodel. Siden da har jeg lært mye, forstått mye og hørt ekstremt mye. Jeg har vokst selv, hatt det vondt, vært sint, pratet, kjempet mot spredning av nakenbilder og snakket med titalls andre personer som har opplevd det samme.

Noe av det som har vært vondest etter at dette skjedde er hvordan folk har snakket, spekulert og påstått ting. Hvordan folk har valgt å legge skylden på meg og gått så langt at folk har påstått at jeg har stått bak det selv. 

Men, disse menneskene har ikke sett meg når jeg har grått rundt middagsbordet. Disse menneskene har ikke sett meg når jeg har lurt på om jeg skal tørre å gå inn på butikken. Disse menneskene har ikke sett meg stå midt på kjøkkengulvet å skrike til foreldrene mine at jeg like gjerne kunne stått naken på Karl Johan. Disse menneskene har ikke sett meg målløs etter å ha blitt sjekket opp av fyrer som sier at de har onanert til nakenbildet. Disse menneskene så ikke reaksjonen min når bildet ble publisert på en pornoside. 

Disse menneskene har umulig opplevd det samme selv. 

Jeg har i dag valgt å svare på noen av påstandene og utsagnene som har kommet etter at dette skjedde: 

- Jeg tok bildet selv.

Nakenbildet av meg er tatt av en annen jente, i treningsgarderoben. Jeg har ikke tatt det selv. 

- Jeg publiserte det selv.

- Hvorfor skulle jeg gjøre det? Prisen man betaler for å være ufrivillig naken på internett er tøff, og det er aldri noe jeg hadde valgt frivillig. Det at flere faktisk påstår dette gjør meg ikke annet enn trist. For hvorfor skulle jeg gjort det? For litt flere klikk på bloggen i noen dager? For oppmerksomhet? For anerkjennelse? 

Jeg vil mye heller ha oppmerksomhet, klikk og anerkjennelse for noe bra jeg gjør, noe bra jeg sier eller noe jeg gjør for andre, enn et bilde uten klær. 

- Jeg likte at det skjedde.

- Fordi jeg valgte å prate om det? Fordi spredning av nakenbilder har blitt en av de tingene jeg ukentlig velger å kjempe mot? Fordi jeg liker at folk ser meg uten klær? 

- Jeg betalte noen for å gjøre det. 

Det at holdninger som dette faktisk eksisterer blant oss sier sitt. Kom an a! 

- Jeg liker oppmerksomheten. 

Senest forrige helg kom det en fyr bort til meg som sa han hadde hengt opp bildet i taket på soverommet sitt og at han brukte det til å onanere med. Den type opperksomhet er det siste jeg vil ha og hver gang jeg leser og hører ting som dette er det som at alt skjer på nytt. 

​- Jeg anmeldte det aldri.

Jeg har anmeldt, jeg har mast, jeg har krangla, jeg har ringt og jeg har forsøkt ALT jeg kan. Dessverre så orker jeg faktisk ikke mer. 

​- Jeg bruker nakenbildet for alt det er verdt.

Forrige uke var det en fyr som fikk straffen sin etter å ha spredt flere nakenbilder av en venninne av meg. Han fikk en bot på 5000,-. Ukentlig blir jeg kontaktet av andre mennesker som har opplevd det samme som meg, der flere av de ikke en gang tør å prate om det. Noen av de slutter på skolen, noen av de flytter, noen prøver å ta livet av seg, noen blir deprimerte, noen går i veggen og noen ønsker å ta livet av de som står bak. 

Alle disse meldingene og historiene gjør at jeg velger å snakke om det gang, på gang, på gang. Jeg bruker ikke nakenbildet mitt for alt det er verdt, jeg har et brennende ønske om å snakke det i hjel og gjør at færre opplever det - Og at færre mennesker skal ha lyst til å ta livet av seg, skal trenge å bytte skole og få livene sine ødelagt. For så alvorlig er det faktisk. 
 

Facebook HER - Instagram HER - YouTube HER - Snapchat Martinehalvs

// Marty 

Jeg er med i en ny TV-serie!

Hei fra New York og vinden! I dag kan jeg endelig fortelle dere noe spennende, skummelt og ikke minst noe jeg egentlig ikke har fortalt til noen. For en stund siden ringte nemlig telefonen min og i andre enden var det en dame som ville ha meg med på et kommende prosjekt. Hun jobbet for et produksjonsselskap og en kjent serie som går på TV. Det hun ville ha med meg til var rett og slett å snakke om hvordan det er å få spredd nakenbilder på nett i en episode, og jeg valgte å takke ja etter å ha snakket med mine nærmeste. På det tidspunktet hadde jeg enda ikke hatt energi til å anmelde, men etter å ha takket ja bestemte jeg meg faktisk for at jeg skulle gjøre det. Kameraene fikk derfor være med når jeg anmeldte saken og til tross for at jeg har gjort mitt, så ble jeg saken henlagt. 

Programmet/episoden jeg skal være med i er Insider på FEM og det sendes 22.mars 21.30. Jeg tror med stor sannsynlighet at jeg ikke kommer til å se programmet selv, men jeg håper at så mange av dere har lyst til å se på! Jeg er ikke med i hele episoden, men hele episoden kommer til å dreie seg om tematikken som jeg er SÅ takknemlig og glad for at det fortsetter å bli satt fokus på temaet. 

For meg har det vært viktig helt fra starten å faktisk snakke om hva som har skjedd, sette ord på det og konfrontere situasjonen - Om jeg kan si det sånn. Det er skummelt, rart og det føles ganske nakent, men sånn ting er akkurat nå så får jeg daglig meldinger fra unge mennesker som opplever noe av det samme. For hver melding jeg får gir det meg enda mer motivasjon til å faktisk snakke det i hjel, få kunnskap og skape åpenhet. 

Jeg skal selvfølgelig minne dere på og mase høl i hodet på dere sånn at dere husker å få det med dere 😇 Puuuh, dette er både skummelt og et steg utenfor komfortsonen si. 

// Marty 

Misbrukt på Tinder

Den siste uken har jeg fått titalls meldinger fra både kjente og ukjente mennesker. Det viser seg nemlig at noen har opprettet en falsk Tinder-profil i mitt navn og med mine bilder. Igjen. 

Jeg trenger vel ikke en gang å si at det er ganske smålig og tragisk å opprette en profil i en annen sitt navn, og at det er enda mer tragisk om noen faktisk har gjort det for å få seg noe, enten i form av et ligg eller i form av bekreftelse. Det var også ganske så trist når en fyr jeg traff på byen sist insisterte for å ha truffet meg på Tinder... Og at jeg nektet.

For så vidt så håper jeg at eventuelle dates ikke har latt seg lure. Men, i og med at denne personen bak profilen "min" tydeligvis har operert ganske flittig så lurer jeg på et par ting: 

Har det blitt mange matcher? 

Er det mange som har vært interessert i å date meg? 

Har jeg denne gangen gått for de eldre eller de yngre? 

Har jeg tatt kontakt først eller har jeg latt de jeg har matchet med tatt kontakt med meg først? 

Har du klart å lure noen? 

Kult om du kan bruke tid på å svare siden du både har invitert fremmede hjem til meg, sendt falske nakenbilder og skrevet at jeg sykler meg hjelm (som for så vidt er sant). 

Jeg føler at jeg er nødt til å si ifra at dette IKKE er meg i og med at jeg faktisk er i et forhold og har mer enn nok med det. Det er jo tross alt greit å unngå misforståelser. 

Det største spørsmålet er jo egentlig hvordan folk kan ha så vanvittig mye tid. Hvordan og hvorfor tar noen seg tid til å lage en profil i en annen sitt navn, snakke med haugevis av mennesker, utgi seg for å være meg og storkose seg med det. Har man ikke noe bedre å gjøre liksom? Hvis tilfelle er nei, som det egentlig er nødt til å være kan jeg foreslå at man: Begynner å strikke, melder seg som frivillig og hjelper en veldedig organisasjon, begynner å trene, klipper hekken til naboen eller kjøper seg en Nokia-mobil. 

Skal man date får man da hvert fall være kul nok til å være seg sjæl... Og er intensjonen å være en dritt: Bra jobba! 

Hurra.
 

Facebook HER - Instagram HER - YouTube HER - Snapchat Martinehalvs

// Marty 

Det inspirer meg

FOR EN DAG. Nå ligger jeg nydusjet og kaputt i sengen, de fleste der hjemme sover vel og klokken her er bare rett over syv på kvelden. Jeg kan si det sånn at kroppen min også skriker etter søvn, men jeg har bestemt meg for å klare og holde meg våken noen timer til.

Flyturen og alt gikk veldig fint i går, det er jo langt og kjedelig, men det er ingenting å klage på. Morroa begynte egentlig ikke før jeg våket 03.00 i natt og var lysvåken. Jeg forsøkte å sove litt til og våket av at Pernille hadde vært på badet, og da var klokken 04.15. Da hadde jeg rett og slett ikke sjans til å sove igjen! Snakk om å bli døgnvill a. 

I dag har vi gjort så mye. I og med at alle var godt våkne til 05.00, spiste vi vel det tidligste frokosten vi har gjort noen gang og var ute av hotellet før jeg vanligvis pleier å stå opp. Vi har vært ordentlig turister idag! Vi har tatt buss rundt i hele New York, tatt en tur innom Madame Tussauds, spist digg mat, gått tusenvis av skritt og bare sett. Snakk om å kose seg a! Det er helt nydelig og ikke minst inspirerende og lærerikt med dager som idag, men det tar også på. Nå er planen å jobbe litt og gjøre klart litt innlegg til i morgen, før jeg skal sove. 

Denne dagen har fylt meg med så mye motivasjon og inspirasjon. Jeg tror jeg trengte litt annet innputt i livet akkurat nå! Det er så mange mennesker med så mange forskjellige historier, så mange hardt arbeidene mennesker og så mange mennesker som har oppnådd noe. Som hver eneste dag jobber mot en ting - Nemlig drømmen sin. New York er rett og slett en kul by. 

Jeg håper alle hjemme sover godt! 

// Marty 

Jeg blir anmeldt!

Lite visste jeg at det å skrive om #MeToo og mene at menn fint klarer å leve uten å ta fremmede på puppene og voldta noen kunne skape så stort engasjement som det har gjort. At det kunne skape så mye hat, så mange meninger, så mange meldinger, så mange kommentarer og ja... En anmeldelse. Jeg har nemlig fått melding fra en mann som sier at han kommer til å anmelde meg denne uken for å spre hat om menn og for å komme med uriktige opplysninger.

Han hadde nemlig skrevet den ene kommentaren jeg delte. Den om at man ikke lenger kunne si at en jente er vakker, uten å bli anmeldt for seksuell trakassering.  

Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke vet om jeg skal le eller gråte, men jeg har sagt til mannen at han selvfølgelig gjerne må gjennomføre en anmeldelse hvis det er det han ønsker. 

Men hva skal han egentlig anmelde? 

At jeg ikke syntes det er greit å få beskjed om at noen kan knulle meg gladere?

At jeg ikke syntes det er greit å få beskjed om at det å bli tatt bakfra av noen ekte menn hadde gjort så jeg holdt kjeft?

At jeg er lei av at kvinner blir voldtatt? 

At man selvfølgelig kan kalle en dame vakker uten å bli anmeldt for seksuell trakassering? Ironisk nok kan man jo ikke si det uten å bli anmeldt, hehe. 

For meg er alt dette en bekreftelse på hvor viktig det er å snakke om seksuell trakassering og på hvor viktig det er å ta tak i dårlige holdninger. Det viser hvor viktig det er å snakke om det som vi aller helst ikke vil prate om og hvor viktig det er å ta disse kampene, til tross for at mange er uenige. Det viser hvor viktig det er at jeg og andre unge jenter bruker stemmen vår og snakker! At vi roper ut og sier ifra når vi ikke syntes at ting er greit og at vi står sammen. 

Det viser at det faktisk er skikkelig på tide og at det behøves ett oppgjør mot både seksuell trakassering, men også mot dårlige holdninger! 

La oss si det sånn - Jeg kommer ALDRI til å gi meg. Anmeldelse eller ei. 

Les: Nå er det faen meg nok av #MeToo

 

Facebook HER - Instagram HER - YouTube HER - Snapchat Martinehalvs

// Marty 

 

 

Krafttak mot kreft!

Frivillig samarbeid med Kreftforeningen // 

Hver time får tre personer en kreftdiagnose i Norge. Det vil si at én av tre rammes av sykdommen i løpet av livet - og resten av oss rammes som pårørende. Krafttak mot kreft er en dugnad i hele landet der målet er å samle inn penger til kreftsaken, en sak som angår oss alle. Mer enn en kvart million nordmenn lever med eller etter kreft.

Minst én av tre som overlever kreft blir rammet av senskader. Det vil si at nesten 88.000 nordmenn lever med senskader av ulik form og grad. Senskader kan bety et liv preget av smerter og begrensninger, ofte med en sorg over at livet ikke ble som man hadde tenkt.

Å leve med senskader kan bety et liv preget av smerter og begrensninger, ofte med en sorg over at livet ikke ble som man hadde tenkt. I år samles det inn penger for at flere skal få et bedre liv etter kreft, og jeg har valgt å være med på å støtte dette fordi det gjelder oss alle. Fordi det gjelder meg og de jeg er glad i. 

Visste du at kreft er den vanligste dødsårsaken i Norge og at en av tre rammes av sykdommen i løpet av livet, og resten av oss rammes som pårørende? 

Eller at: 

  • 1 av 3 nordmenn får kreft - 32 800 hvert år.
  • Det vil si 90 personer hver dag - 3 hver time.
  • Nesten 11 000 dør. Tallenes tale er klar. Men det største tallet uteblir ofte: 263 000 - mer enn en kvart million nordmenn  lever med eller etter kreft.
  • Minst 1 av 3 med senskader av varierende grad. Senskader er helseproblemer som varer i mer enn ett år etter avsluttet behandling, eller som opptrer ett år eller mer etter avsluttet behandling. 
  • I årets aksjon samler vi inn penger til forskning for at færre skal få senskader og at flere skal få et godt liv etter kreftsykdommen.
  • Senskader er tema for årets Krafttak mot kreft. 

Jeg håper du vil være med å støtte dette, for meg, for oss og for alle vi er glade i. Jeg håper du kan droppe kaffen på vei til jobb og støtte HER

Og husk: Å leve er mer enn å overleve. Tusen takk <3 

// Marty 

Svar på alt

Hei folkens! Nå sitter jeg på flyet på vei til New York og jeg tenkte jeg skulle benytte muligheten til å svare på flere av spørsmålene som har dukket opp i innboksen denne uken ☘️

Ukens spørsmål og svar: 

- Hvorfor har du fjernet det ene navnet ditt? 

Det gjorde jeg så fort jeg fylte 16 år og grunnen vil jeg aller helst ikke dele nå :-) 

- Kleint at du og C liksom har pause også ble du filma på TV under kampen hans her om dagen. 

HAHA, hvorfor er det kleint? Jeg elsker jo fyren og vil at ting skal funke. 

- Blir du betalt for å være med på God Morgen Norge?

Nei, det gjør jeg ikke! Blir med fordi det er viktig 👊

- Hvorfor var ikke alle Side2-bloggerne på eventet på fredag? 

Fordi det var noen som ikke kunne eller fikk det til! 

- Hvorfor var ikke du med ut på kvelden med de andre bloggerne? Stemmer det at dere begynte å krangle?

Jøyemei. Ingen var "uteute", men vi dro og spiste mat og minglet i et lokale i byen. Jeg var også der, men jeg dro tidligere hjem enn mange fordi jeg er så kjedelig som jeg er! Det er heller ikke sånn at det blir krangling fordi bloggere er samlet, faktisk var det KUN hyggelig - Som alltid 🖤

- Kan du poste litt flere videoer på YouTube? 

JAJAJAJAJA! Det kommer. Jeg skal filme når jeg skal på tur nå og har masse ideer. Du kan abonnere på meg HER så lenge. 

- Jeg føler at du alltid er så blid i det offentligerom. Har sett deg flere ganger og du er alltid så høflig. Hvordan klarer du det? 

Oi, så hyggelig! Jeg tror man kommer lengst med å være blid og hyggelig, samme hva <3

​- Hvorfor vil du ta abort? 

Det må bemerkes at jeg ikke er gravid. Antar at dette spørsmålet er generelt og et spørsmål om hvorfor jeg ville tatt det hvis jeg ble gravid nå. Først og fremst så vet jeg ikke hvordan jeg hadde håndtert det hvis jeg hadde kommet i den situasjonen nå, og det er derfor nesten umulig å svare på. Jeg ønsker ikke å bli mamma allerede nå, men jeg kan ikke svare dypere på det uten å stå i situasjonen selv. 

- Eier du en vibrator og anbefaler du andre jenter det?

Ja og ja - Men folk må finne ut hva de foretrekker sjæl!

- Hvis du kunne bestemt noe akkurat nå, hva hadde det vært?

Dette er et veldig stort spørsmål og det er så mye som burde vært annerledes. Men akkurat nå kunne jeg først og fremst ønske at alle mennesker var mette i magen og trygge, og at alle kvinner i HELE verden kunne bestemme over seg selv. 

- Hva syntes du om at noen bloggere ikke linker til andre? Når de poster bilder fra topplista og sånt så tegner de ut de andre liksom. Er man seriøst så gjerrig?

Jeg syntes at man er altfor dårlige til å linke til hverandre! Det er jo ikke sånn at jeg mister trafikk ved å anbefale en annen eller å nevne en annen. Det er kult å heie på hverandre og jeg tror man tjener mye mer på å gjøre det, enn å kjempe en "egokamp" om man kan si det sånn da :-) Men, det er opp til hver enkelt og ikke noe jeg har NOEN TING med! 

- Hvor høy er du? 

Jeg er 179 cm høy - Og jeg digger det.

-  Hvor lenge skal du være på ferie og kommer du til å oppdatere bloggen som vanlig?

Jeg kommer tilbake på fredag og bloggen kommer til å være som vanlig - Hvis ikke enda mer innholdsrik og spennende. 

- Når får vi vite hvilket program du skulle være med i nå til våren?

Det skal jeg fortelle dere til uka! Fikk først vite alt om det i går faktisk, så det blir spennende:):)

​- Skal C være med ut å reise nå?

Nei, det skal han ikke. Det er med, mamma, pappa og søs! Den mest surrete og festlige gjengen jeg veit om. Jeg gleder meg til å henge masse med Pernille! Det er lenge siden vi har hatt noen skikkelige bra og ordentlige dager sammen, så det skal bli bra og hyggelig ❣️

- Hva er ditt beste tips for å nå drømmene sine?

Oi! Dette er vanskelig. Jeg jobber jo hele tiden for det selv. Men jeg tror at det gjelder å være dedikert, tøff, smart, smidig, ålreit, jovial og forståelsesfull. Jeg tror man må takle motgang og lære seg å håndtere tunge dager - Og ikke slutte å kjempe selvom man har gode dager. 

Det var det jeg rakk denne uken. Vi blogges fra New York dere! Jeg håper dagen deres har vært finfinfin. 

// Marty 

 

 

Hit reiser jeg:

Hei fra flyplassen! I går skrev jeg at jeg skulle reise et sted jeg aldri hadde vært før og at dere kunne gjette i kommentarfeltet. Det har tikket inn kommentarer, og det har vært SÅ mange gode og kule forslag... Det var overraskende mange som foreslo steder jeg faktisk aldri har vært før, men det riktige svaret er: 

New York! 

Jeg sender derfor 5 sjokoladeplater til: Andreas som var den første som gjettet riktig ✈️🌅🕌🏒🥐🍪🍕🍾

Akkurat nå sitter jeg på flyplassen og jobber litt før jeg skal gå ombord på flyet. Jeg gleder meg masse og tror at det kommer til å bli noen veldig fine, morsomme og innholdsrike dager. Men første og fremst så tror jeg at jeg kommer til å ha veldig godt av noen dager borte fylt med opplevelser, inntrykk og energi! 

Jeg har bestemt meg for å vlogge under oppholdet sånn at jeg får oppdatert YouTube-kanalen jeg har lagd! Det blir første gang jeg gjør det, så det er både litt skummelt og rart - Men en gang må jo være den første! 

I og med at det også er min første gang i New York tar jeg gledelig i mot litt tips til hva vi burde se! Vi har booka billetter til hockeykamp på tirsdag, skrevet opp noen severdigheter og jeg har søkt etter haugevis av kule vintage-butikker jeg vil besøke, men tips mottas med glede. 

Nå skal jeg klappe igjen macen og komme meg av gårde. Husk å følge meg på Snapchat: @Martinehalvs

Vi blogges fra NY!

// Marty 

Hva gjør meg glad?

Reklame // Egmont Publishing 

Hei fra sofaen! Nå sitter jeg foran peisen, med hockeykamp i bakgrunnen og jobber litt igjen. Jeg syntes disse bildene var så fine og jeg blir skikkelig glad for å se på de. For en gjeng med kule, inspirerende, dyktige og flotte damer!!! De ble tatt på kick-offet med Egmont i går, som inneholdt faglig påfyll, mingling og skravling. Innlegget er på ingen måte noe jeg har fått betalt for men i og med at det er reklame i bakgrunnen og at jeg fikk goder av å være der - Må det merkes. Egmont er jo jobben min, og de færreste må vel merke jobben sin som reklame men som blogger så må man det, hehe.  

Jeg hørte på favorittpodkasten min "Livet på Läkteren" tidligere i dag, og der snakket de om glede og hva som gjør en glad. Det gjorde at jeg fikk lyst til å ramse opp noen punkter som gjør meg glad:

What makes you happy? 

🔝 God mat og drikke. Jeg elsker å spise en god middag med fine folk! Tar det over en rølpekveld anytime. 

🔝 Sol! Jeg gleder meg så til vårsolen titter frem og jeg kan kjenne at den varmer. Jeg tror kanskje at sjelen min kommer til å tine da, haha! 

🔝Når jeg er uthvilt. Det deiligste er å våkne opp og kjenne at jeg er ordentlig uthvilt og klar for en ny dag. 

🔝 Når jeg er med mennesker jeg er glad i. Fine folk er medisin! 

🔝Når jeg når delmål! Jeg setter meg ofte små mål, og det er så digg å nå de. 

🔝Trening. Det er ikke alltid jeg får til å trene så mye som jeg ønsker eller at jeg har motivasjon til det, men når jeg klarer det så gjør det meg GODT! 

🔝Dans. Haha! Jeg gjør det dessverre altfor sjeldent. 

🔝Aktiviteter. Jeg digger å stå på ski, spille basket, vannpolo, volleyball og den slags. Det er alltid kult! Jeg håper jeg skal gjøre masse av det til sommeren. 

🔝Komplimenter fra de jeg er glad i! Det betyr så mye og jeg blir så glad. Det kan holde at C sier: "Oi, nå var du fin". 

🔝 Når mennesker får til noe. Jeg digger når andre mennesker gjør noe kult, får til noe de har jobbet for eller når folk bare fikser ting. Det kan være små ting som at en venninne står på eksamen! 

Nå skal jeg snart spise middag, se ferdig kampen og pakke ferdig til i morgen. Gjør noe som gjør deg glad 🖤

// Marty 

I morgen reiser jeg!

Goood lørdag dere, jeg håper at alle har det fint! Akkurat nå ligger jeg og oppdaterer dere med litt reisefeber. For to uker siden bestemte jeg meg nemlig for å booke en tur til et sted jeg alltid har hatt lyst til å dra til, men som jeg aldri har besøkt. Jeg er jo ofte den personen som vil planlegge ting i god tid og som sjeldent hiver meg rundt og gjør ting som er litt utenfor min kontroll, men nå har jeg faktisk gjort det. 

Jeg har jo bestemt meg for å gjøre ting jeg syntes er ålreit, ting som gir meg noe og ting som jeg ønsker. Rett og slett leve litt med andre ord og prioritere meg selv litt! Så... I morgen reiser jeg. Jeg skal kjøre hjem til mamma og pappa for å tilbringe kvelden der, pakke det som trengs og glede meg sammen med de. Jeg har nemlig dratt med meg de også, haha! 
 

Det skal sies at vi hadde snakket om å dra på tur altså, så jeg har ikke tatt fri fra jobben og skolen for dem - HAHA! Men, noen måtte jo ta ansvar 😇
 

Jeg tenkte å holde det hemmelig hvor vi skal dra litt til, men du kan jo gjette i kommentarfeltet! Vinneren vinner 5 sjokoladeplater... Husk å skrive mailen din (den er kul synlig for meg). 

Vi snakkes og nyt lørdag så lenge 💋

// Marty 

 

Kjærlighetssorg

Einar Gelius sier at "kjærlighetssorg er sorgen det ikke sendes blomster til. Den rammer tusenvis, men vi snakker lite eller ingenting om den. Vi må begynne å ta kjærlighetssorgen mye mer på alvor."

Og jeg syntes han treffer spikeren på hodet. For det er helt sant at kjærlighetssorg rammer tusenvis, at det er vanskelig å prate om den og at vi ikke vet nok om den. Kjærlighetssorg er jo en sorg der man mister et menneske man har hatt tett og sterk tilknytning til, men som ikke forsvinner. 

Jeg har tenkt mye på dette de siste ukene, spesielt etter at jeg har tenkt mye på mine egne relasjoner. For akkurat nå står jeg selv på et stup der jeg leter etter hvem jeg er, hva jeg ønsker og hva jeg vil i fremtiden. For kjærlighetssorg er så sårt, så vondt og så tøft, det er som en brennende klump i halsen og som femti kilo ekstra på skuldrene. Det er som en angst som ikke vil slippe taket i brystet og en knapp som kan utløse en foss av tårer. 

Og hvorfor snakker vi ikke mer om disse følelsene? Jeg trenger at vi snakker mer om disse følelsene. Vi leser stadig vekk om kjendiser både her hjemme og i utlandet som har skilt seg og som har gått gjennom brudd, og det verste er at vi tidvis kan fryde oss over det. At vi kan tagge venninner i kommentarfeltene med beskjed om at "nå kan du ta han" og lage sladder ut av det. En sorg som kun disse to menneskene vet hva er, en sorg som er så vond at man nesten glemmer hvem man selv er. 

For etter å ha vært i et forhold så glemmer man hvem man selv er. Ikke i den form av at man ikke tar egne valg eller er seg selv, men at man tilpasser seg og skaper et liv med plass for to, i stedet for en. Man glemmer hvem man var før, hvem man ønsker å være og hva man er uten. Hvordan man sover alene, hvordan man lager middag for en person og hvor tomme søndager kan være. Og det er ikke bare, bare. 

Jeg har forsøkt å kjenne på disse følelsene for min egen del de siste ukene. Bare for å prøve. For hvordan klarer jeg meg egentlig alene? Vil jeg være alene? Vil jeg bli med tilfeldige mennesker hjem fra byen? Er ting sånn jeg vil at det skal være? Hvordan er det å ikke ha noen å komme hjem til? Ikke ha noen å lengte etter? En venninne sa til meg for en stund siden at det ikke er noe stress om jeg blir singel en gang, for jeg hadde funnet med en ny en kjapt. Og jeg har enda ikke forstått hva hun mente. For jeg vil da ikke ha en ny en! Kjærligheten er jo ikke som å plukke epler på trærne, og når man er inne i den så kjennes det ut som at det knapt finnes noen andre. 

Jeg kan av og til lese tips og triks til hvordan man kan komme seg gjennom kjærlighetssorg, som blant annet å gjøre meditasjon og spise favorittmiddagen sin. Men i mine øyne er dette bare hverdagslige ting - Ikke reelle tips til hvordan du kan bli kvitt smerten som legger seg som to poser under øynene. Det eneste som hjelper er jo å være sterk, se fremover, tillate seg å se bakover, gråte hvis man vil, le når man kan, danse fordi kroppen har godt av det, være sint fordi man er det og leve når det er klart for det. 

Det skumleste vi gjør i livet er å elske. Men hvem er vi egentlig hvis vi ikke gjør det? 
 

Facebook HER - Instagram HER - YouTube HER - Snapchat Martinehalvs

// Marty

Sånn ble rumpa mi større:

Før/Etter

Let's talk about... Rumper. Det er jo nesten helt sinnsykt hvor mye det fenger og hvor opphengt vi er av det! Og ironisk nok så er mange mer opptatt av hvordan rumpa si ser ut enn at den funker til det den skal 💁

Som dere vet har jeg hengt meg opp i dette rumpestyret, eller rumpepresset som vi kan kalle det. Jeg har synset rundt hvorfor folk velger å legge seg under kvinen for å få større rumper og hvorfor man i det hele tatt er så opptatt av rumpa si. Jeg forstår hvorfor man er opptatt av den og grunnen er jo så enkelt at det er et av idealene i dagens samfunn og at rumpa nå aller helst skal være stor og trent. 

Men er det egentlig så forbanna viktig? 

For en stund siden publiserte Side2 en artikkel om at Cubus hadde fått såkalte rumpetruser. Jeg reagerte på det, mest fordi jeg syntes det var ganske festlig at det er laget egne truser som skal gjøre rumpa di større. 

For et par dager siden fikk jeg spørsmål om jeg faktisk hadde testet disse trusene ordentlig selv, og sannheten er jo at jeg ikke har det. Jeg ringte derfor til flere Cubus-butikker i nærområde for å høre om hvem som hadde disse trusene igjen. De aller fleste butikkene hadde bare igjen de minste størrelsene, men etter mye om og men fant jeg en butikk som hadde de i min størrelse. Jeg dro derfor dit, kjøpte en truse og har de siste dagene brukt denne såkalte rumpetrusa. 

Hva skal man si? Større rumpe på null komma niks 🍑

Rumpa mi ble større, uten tvil. Jeg forsøkte både å gå foran han hjemme og søsteren min, og struttet ekstra med rumpa - Og han reagerte ikke, men søsteren min holdt på å le seg i hjel. Altså, ikke et godt tegn. 

Men, i jeans ble rumpa mi faktisk ganske så fin. Hvis fin betyr stor. Men, som alt annet... Det er smak og behag. 

Konklusjonen min er egentlig at jeg er ganske fornøyd med den stumpen jeg har, at det er behagelig å ha en "pute" på rumpa, at det er vanskelig å trene med en rumpetruse og at det kanskje finnes viktigere ting enn en stor rumpe. 

Men for all del: Smaken er som baken 😉
 

Facebook HER - Instagram HER - YouTube HER - Snapchat Martinehalvs

// Marty 

 

Dette er rævva Norges Fotballforbund!

Det ble nylig kjent at Nils Johan Semb er ferdig i sin stilling som toppfotballsjef i Norges Fotballforbund. Bakgrunnen for dette skal være at stillingen legges ned. Dette fører til at Semb flyttes til en sportssjef-rolle rundt Lars Lagerbäck og A-landslaget.

Alt det der er helt greit, og noe jeg i utgangspunktet ikke kunne brydd meg mindre om annet enn at jeg er positiv til forandringer og tror at forandringer kan være positivt for fotballen. MEN! Det jeg ikke klarer å la være og bry meg om er uttalelsen i forbindelse med den nye stillingen.

«NFF er nå på utkikk etter en ny mann i rollen som direktør før elitefotball». Jeg gjentar: En MANN. Vedkommende får ansvar for utviklingsarbeidet og landslagene. Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte, men jeg håper av hele mitt hjerte at dette var en real bom av generalsekretær Pål Bjerketvedt - Hvis ikke så mener jeg at han burde gå på flekken.

En slik rolle er ikke under noen omstendigheter forbeholdt en mann og slike holdninger mener jeg er en god forklaring på den stadige forskjellsbehandlingen som foregår i norsk fotball.

Vi behøver kvinner til styrerommene og vi behøver en forandring, og kanskje spesielt i gutteklubben grei (Les ledelsen i Norges Fotballforbund) som tidvis virker til å kun se i en retning: Nemlig guttas.

Det er på tide at vi i 2018 får se et mangfold, også i fotballverdenen. Den økonomiske satsningen rundt den norske kvinnefotballen er minimal, men til tross for dette presterer de. Det er tøft, for de fleste klubber bygger økonomien sin rundt herrelagene, noe som automatisk setter kvinnefotballen til side. Og noe jeg mener Norges Fotballforbund legger altfor lite fokus på.

De middelaldrende holdningene er skremmende og problematisk. Holdninger som at kvinner hører hjemme på kjøkkenet, at kvinnene må opp på nivået til gutta for at det skal bli interessant og at det eneste som er gøy med kvinnefotball er å se pupper og lår, er ikke noe annet enn håpløse. Likestillingen får ta plass på alle andre arenaer i samfunnet, men i enkelte grener innenfor idrett har man fortsatt en svært lang vei å gå.

Møkkaholdninger og seksualiseringen må være på vei ut og gubbe-styret ser ut til å trenge en utskiftning.

Dette var totalt rævva og jeg håper virkelig at noen av landets dyktige, bra og absolutt kvalifiserte kvinner søker på stillingen. Og at styret i Norges Fotballforbund må sove på sofaen i natt.

By the way: Hvor mange visste at Norges kvinnelandslag spilte landskamp i går? Den ble ikke sendt på TV fordi forbundet ikke ville kjøpe rettighetene. 
 

Facebook HER - Instagram HER - YouTube HER - Snapchat Martinehalvs

// Marty 

For et team!

Følelsen av å våke av at alarmen ringer 05.00 er brutal. Eller, det er nesten verre å våkne noen timer senere, for når alarmen ringer SÅ tidlig er det som at kroppen ikke har skjønt at den har rukket å sove noen timer først. At den bare må kaste seg ut av senga fordi det er noe som ikke er som det stemmer. Og det stemte sånn halvveis. 

Jeg gjestet God Morgen Norge på TV 2 i dag morges, og det er ALLTID stas. De er så dyktige og jeg føler meg alltid velkommen der. 

Temaet i dag var nakenbilder og jeg deltok sammen med Mia Landsem og Helsesista. For et team! Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen: Jeg er SÅ glad for at dette temaet får spalteplass og at det blir lagd plass til å snakke om det. 

Jeg hadde ingen andre møter på agendaen i dag, så jeg dro faktisk hjem og sov noen timer etter sending. Jeg skal faktisk ærlig innrømme at det ble jobbing fra sengen etter jeg hadde våknet... Søren altså, det er SÅ behagelig. Spesielt ettersom det er så forbaskande kaldt ute. Går det an liksom? Jeg hadde faktisk på meg stilongs på God Morgen Norge idag, haha! Og Tale (Helsesista) kom i boblebukse. Hurra for 1.mars. 

Nå er jeg i Asker for å se C spille kamp, så det blir bra!! I morgen er det duket for en skikkelig bloggdag med møte hos Egmont, Kick Off og skravling med gjengen der. Jeg håper dere nyter kulda, heheh.

// Marty 

 

JEG BRUKER ULL-BH!

Jeg kan ikke huske sist det var så kaldt ute som det er nå. Det er nesten så jeg får vondt i tennene av å være ute og det river faktisk i marg og ben. Det er ingen hemmelighet at jeg hater å fryse, og jeg kan begynne av å fryse når jeg ser andre fryse. Og folkens, nå er vi faktisk nødt til å kle oss ute. 

Det er stadig vekk motetips å hente i magasiner og på landets nettaviser, og etter hva jeg har sett har vårtrendene som pleier å bli slengt ut 1.mars - Latt vente på seg. Grunnen er jo muligens at hvite sneakers og vårjakker kommer litt til kort akkurat nå... Dessverre. 

Tidligere i dag løp jeg gjennom Oslo sentrum, og jeg telte hele 22 mennesker med ankelsokker. Og for å komme med en liten fun fact: Kulden kan gi frostskader etter to timer. Det motiverte meg derfor til å lage en liten, "sånn-kler-du-deg-for-å-ikke-fryse-i-hjel-guide":

- Jeg bruker ULL-bh! Det er faktisk genialt. Ull har helt unike egenskaper som gjør det svært godt egnet til undertøy. Det regulerer temperaturen og er varmeisolerende i kulde. Det fører fukt bort fra huden slik at du ikke føler deg klam eller begynner å fryse, og det har selvrensende og bakteriehemmende egenskaper som hindrer lukt og gjør at du kan bruke plaggene lengre mellom hver vask. Se:

- Dropp bomull! Tekstiler som bomull som suger til seg fuktighet, gjør at vi fryser mer.

- Varme sko! Føttene våre er konstant nær is og snø, og det sier seg selv at det fort blir veldig kaldt. Ull er egentlig nøkkelen på føttene også. Og, til gutt (17 tipper jeg), som gikk med varme sko, med ankelsokker i dag morges - Det er lite effektivt. 

- Dropp trusa! Men ikke nødvendigvis helt, men ekspertene sier faktisk at det er bedre å droppe trusa enn å for eksempel brukes bomullstruse nå som det er så kaldt ute. Det skal også bemerkes at ekspertene sier at det gjelder hvis man skal tilbringe mye tid ute... Ikke hvis du skal på kino. Det er viktig å holde rumpa varm, og det er veldig viktig å ikke sitte rett på rumpa. 

- Varme jakker. Er et must.

- Den stygge genseren, vet du. Jeg hørte her om dagen er jente si på bussen at ullgensere var stygt. Ullgensere er IKKE stygt. Det er varmt, godt og behagelig. For ikke å snakke om nødvendig! 

- Noe på hodet! Det er vondt å fryse, og en lue på hodet gjør med stor sannynslighet at du slipper en del frysing.  

- Votter! Hansker duger det også, men det er enda bedre med votter nå som det er kaldt ute. Jeg sliter med frostskader på min egne hender, og det unner jeg ingen. Det er verken pent eller godt! 

Det beste vi kan gjøre er jo egentlig å be om at det skal bli litt varmere... Kjapt. 
 

Facebook HER - Instagram HER - YouTube HER - Snapchat Martinehalvs

// Marty 

Tissen min er bra nok som den er!

female vagina

Licensed from: muuraa / yayimages.com
 

Stadig vekk kommer det nye skjønnhetsprodukter på markedet og vi kan vel finne produkter for det meste. Skjønnhetsindustrien tjener seg søkkrike på vår usikkerhet og skaper stadig nye produkter som skal minne oss på hva vi kan gjøre for på bli enda litt penere, tynnere og finere. 

Det er ingen hemmelighet at det kvinnelige underlivet de siste årene også har blitt et området på kroppen som skal være "perfekt" og matchene med idealet som har blitt skapt, og da spesielt gjennom pornoindustrien. For ikke å snakke om at noen har sett sitt snitt til å tjene penger på vaginaen, underlivet, tissen, fiffen, perleporten (alt ettersom) ved å utvikle produkter som skal gjøre det kvinnelige underlivet enda penere.

Jeg håper dere hører hva som er mest feil med den setningen... Nemlig penere. 

Bloggkollega Caroline Berg Eriksen reklamerte for noen dager siden for godlukt til underlivet, eller med andre ord: En Deo Spray og reaksjonene har ikke latt vente på seg. Jeg antar at Caroline har tenkt seg nøye om før hun valgte å reklamere for produktet og at hun står 100 % inne for det. Jeg personlig blåser i hva hun sprayer seg med både her og der, det jeg syntes er synd er at vi faktisk har kommet så langt (eller kort) at vi behøver skjønnhetsprodukter for underlivet vårt. 

Jeg får flere ganger i måneden meldinger fra unge jenter som både vurderer intimkirurgi og som lurer på hvordan de kan finne ut om underlivet deres er normalt. Jeg syntes ikke at det er annet enn trist, for jeg blir lei meg for at vi ikke kan bry oss om andre ting er underlivet vårt, at det tar så mye fokus og at noe som kun er skapt for å fungere nå skal være perfekt, symmetrisk og velduftende. Jeg er ikke motstander av at man skal ta vare på seg selv, for det er viktig å ta vare på underlivet sitt - Men IKKE fordi det skal være enda et perfekt område. 

Underlivet vårt er et fantastisk selvrensende organ og kan vi ikke heller syntes det er kult at det fungerer som det skal? Egentlig er det jo helt sinnsykt at det finnes kvinner verden over som ikke en gang kan være sjef over sitt eget underliv - Og at vi her til lands sprayer underlivet vårt med godlukt. 

Produsentene bak dette produktet spiller på jenter sin usikkerhet og jeg syntes det er synd at det blir hauset opp som noe som er greit. Det spiller på unge jenter sin usikkerhet om å ikke lukte godt nok eller å være fin nok nedentil, og det er i mine øyne bedritent. 

Kan ikke tissen min få være i fred? HVORFOR må vi gjøre alt til et ideal og hvorfor er noen i det hele tatt interessert i å tjene penger på tissen til noen andre? 

La oss si det sånn: Tissen min behøver IKKE en deodorant for å ha det bra. 

Facebook HER - Instagram HER - YouTube HER - Snapchat Martinehalvs

// Marty