hits

januar 2018

Okey, hva skjedde nå?

Hallo fra bloggbobla! Og plaskregnet. For en dag det har vært. Telefonen har ringt i ett, det har tikket inn mailer og jeg har forsøkt å være politisk korrekt og holde tunga rett i munn etter innlegget tidligere idag. Det er sannelig ikke lett, for det er en diskusjon som inneholder mye følelser for mange. 

C sine besteforeldre er her nede i Norrköping og de har vært her i noen dager nå. Vi skal snart ture av gårde for å se kamp, og da tenkte jeg å logge av litt. Det trengs i blant 💪 Skuldrene har sittet opp under ørene i hele dag, og jeg tror nesten jeg skal bli gæren - Men, det er morro og jeg klager ikke!

På fredag reiser jeg hjem til Oslo igjen, og da fortsetter rottereset med jobb, familiebursdag, møter, event og VIIIIIXEN (!!!). 

Jeg tror faktisk at jeg skal på Nyhetskanalen på TV 2 i morgen tidlig 08.00, hvis alt klaffer - Så tune inn hvis du kan! Temaet blir bloggere, kjas, operasjoner og forbilder... Kort fortalt, haha. Jeg tror hvert fall at det er viktig å snakke om det vi skal snakke om, så jeg håper du er enig og at du vil sette av tid til å se. 

Nå skal jeg hive på meg den grønne skinnbuksa mi (må føle seg litt fin si) og komme meg avgårde på kamp. Vi snakkes! 

// Marty 

Sophie Elise og blablabla?

Det å blogge er inspirerende, det er fargerikt, det er tullete, det er morsomt, det er teit, det er kleint, det er grisete, det er uninteressant, det er alvor og det er fjas. Det er en verden bestående av sterke personligheter, store stemmer, mennesker som elsker å inspirere, mennesker som mener mye og mennesker som brenner for å dele. 

Samtidig så er det en verden bestående av lesertall, likes og penger. Det er en verden bestående av terningkast, kritikk og meninger. Det er en verden bestående av mye kropp, opererte rumper, sponsede klær, dyre vaner og mye jobbing. Men, det er også en verden bestående av mennesker som takker nei til sponsede klær, som lar være å fikse på utseende, som er som mannen i gata og som jobber like hardt. 

Og er noen bedre enn andre? 

Hvert år blir diverse bloggerne hedret under en utdeling arrangert av Vixen, og i år inkluderer også prisutdelingen influencere - Altså, andre sosiale medier kanaler og ikke bare blogg. Jeg var selv semifinalist i utdelingen, men fikk angivelig ikke nok stemmer til å komme meg til finalen - Og ja, jeg gikk i kjelleren en liten stund. Men fant så ut av at jeg ikke kunne la stemmer, likes og trynetillegg få meg til å tro at jeg er dårlig i jobben min eller at jeg enda verre, at jeg er et dårlig menneske. 

Ulrikke Falch gikk i går ut og kritiserte utdelingen og skrev blant annet: 

«Flere som er nominert i Vixen Blog Awards fremmer et usunt utseendefokus, et ekstremt forbruk og halvt gjennomtenkte budskap om psykisk helse og plastisk kirurgi. Det er ikke beundringsverdig» 

Sophie Elise reagerte i en ny kommentar, der hun blant annet skriver at «Du fraskriver meg, og alle andre som gjør gode ting med «feil» fremtoning, all kredibilitet for de gode tingene man gjør. Samtidig blir det påstått at de eneste som får oppmerksomhet og spalteplass i norske medier, er hjernedøde influencere som snakker tomt om psykisk helse og dypt om plastisk kirurgi - der deler vi ikke samme oppfatning, for jeg må kjempe mye hardere enn mange andre for å bli tatt på alvor, nettopp på grunn av innpakningen jeg kommer i.» 

Retten til å mene, dele og inspirere er ikke forbeholdt noen, og Vixen kan ikke ta stilling til hvem som har operert rumpa si, og hvem som ikke har det. For du er ikke automatisk et dårlig menneske fordi du er utseendefiksert. Du har ikke automatisk dårligere meninger fordi du er utseendefiksert. Og du har ikke en mindre verdi som menneske fordi du er utseendefiksert. Og utseende i denne sammenhengen burde på mange måter være uviktig, selvom jeg forstår at det ikke er det. 

Samtidig er det synd og i mine øyne helt feil hvis de som lever av å fortelle om hvor mange kalorier du burde spise, hvor mange gram de har i hver pupp og hvor mye penger de bruker i måneden blir hyllet med en pris som klapp på skulderen. 

Jeg kan være så ærlig og si at jeg mye heller skulle ønske at min fremtidige datter hadde vært inspirert av en håndballspiller, en samfunnsdebattant eller en politiker, enn av en som fremmet plastisk kirurgi, et enormt pengebruk og rævva holdninger (og nei, dette er ikke et stikk mot Sophie Elise - Det gjelder dessverre altfor mange andre).

For altfor mange av mine kollegaer og bloggere fremmer urealistiske idealer og livsstiler, og de tjener gode penger på dette. De skriver om botox, fyller leppene sine og filmer det, de informerer om hvor følgerne deres kan fikse på seg selv og de fremmer en livsstil som de færreste kan relatere seg til. Og det er forbanna synd!

Jeg sliter også med å stemple de som gode forbilder og ja, enkelte burde gitt seg, rett og slett fordi de nærmest kun serverer dårlig selvfølelse og dritt på menyen. MEN! De er fortsatt en del av bransjen og folk elsker å følge de.

Løsningen her er at det nå blomstrer frem en generasjon av dyktige, inspirerende, kloke, naturlige og flotte forbilder. Mennesker som vil noe, som mener noe og som vil opp og frem. Mennesker som bryr seg mer om at du er glad, enn om at du er tjukk. Mennesker som bryr seg mer om miljøet enn om at håret henger litt på svei. Mennesker som det virkelig er verdt å følge med på! 

For vi trenger jenter og gutter som kan være en motvekt til alt det falske, jenter og gutter som kan vise at det finnes andre løsninger og at det finnes viktigere ting i livet enn om neglene er på stell. 

Og vi som følger må velge hva vi ønsker og se, og hvem vi ønsker å følge med på. Også må media ta sin del av jobben, og heller fronte sunne meninger enn hvem som har sprøyta botox i panna. 

Ps: Jeg fikk spørsmål om jeg skulle boikotte Vixen, og det har jeg valgt å ikke gjøre. Grunnen er så enkel som at jeg tror det er nyttigere å ta et spark innenfra, enn utenfra. At fokus på akkurat dette gjør at det skjer en positiv utvikling og heie på mine kollegaer som virkelig er gode forbilder! Jeg vil også bemerke at jeg gjerne stemmer på Ulrikke Falch som neste statsminister. 

 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs

// Marty 

 

 

 

 

 

 

 

Kan dere gi faen i å slå?

Foto: Astrid-Helen Holm

Det florerer nå en historie rundt på nettet av svenske Sophie som ble befølt, slått og overfalt med en flaske i ansiktet når hun var på et utested. Når jeg leste historien til Sophie begynte jeg å gråte og jeg begynte å gråte fordi historiene våre var skremmende like. Fordi Sophie og jeg er like gamle, vi skjønte ikke hva som skjedde og vi kunne ikke kontrollere situasjonen. 

Og vet dere hva den største fellesnevneren i våre historier er? 

At det var en mann. Og vet dere hva? Det er ALLTID menn. Det er nemlig menn som begynner å slåss på utestedene, det er menn som voldtar, det er menn som bryter loven og det er menn som overfaller kvinner på gata. Det er menn som krangler med dommeren på kampene til barna, det er menn som bråker på ishockeykamper og det er menn som kjører villest i trafikken. 

Og nei, jeg hater ikke menn: Men jeg hater menn som misbruker sin styrke, sin makt og menn som utøver vold. Menn som ikke forstår spillereglene og menn som ikke klarer å tilpasse seg. Menn som tror de er bedre enn andre og menn som tråkker ned kvinner. Menn som tror de kan gjøre hva de vil, fordi de er menn. 

Jeg vet at det finnes haugevis av bra menn, og jeg er så heldige å ha flere av de i mitt eget liv. Du vet de mannfolka som kjører på trening, lager middag, vasker bad, bruker refleksvest og synger nattasanger. Ikke de som overfaller noen i en park, trykker hånda si opp i skrittet på en fremmed dame eller de som slår andre. 

Egentlig sitter jeg med et eneste spørsmål: Kan ikke mannfolka bare gi faen å slå? Kan ikke mannfolka gi faen i å voldta? Kan ikke mannfolka gi faen i å bryte loven? 

For hvor lite mandig er det ikke å slå ned meg når jeg går i søpla? Hvor lite mandig er det ikke å overfalle Sophie fordi hun ikke vil at du skal ta på henne? Hvor lite mandig er det ikke å stikke av? 

Både Sophie og min gjerningsmann er på frifot - Og hvem har vondest? 

Jo, Sophie og jeg. 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs

// Marty

Gi meg orgasme!

Akkurat dette innlegget er det ikke så viktig at verken mamma, pappa, svigermor eller bestefar leser - Men jeg har virkelig noe på hjertet når det kommer til orgasme hos oss kvinner. Jeg har forresten bestemt meg for at jeg i tiden fremover skal ta opp ting jeg savner at vi prater om når det kommer til sex, litt kule fakta jeg finner og litt festlige historier om sex. Grunnen er så enkel som at jeg syntes det finnes ALT for lite realistisk stoff der ute. Og, fordi det er litt morro. 

I helgen var jeg innom en sexbutikk, og jeg må ærlig innrømme at jeg ikke har vært det så ofte. Jeg gikk sammen med noen venninner og vi begynte å snakke med hun som jobbet i butikken, og utrolig nok havnet vi inn på teamet kvinnelig orgasme. 

Vi kan stadig vekk lese om sex og vi kan stadig vekk se sex. Vi kan se det på film, lese om det i magasiner, på nett og vi kan se på porno. Men ofte i en veldig lite realistisk innpakning. For selv om det ser ut som at man sover romantisk inn etter sex på film, så har jeg faktisk aldri hørt at det har skjedd med noen i virkeligheten. I min virkelighet er det hvert fall en intens jakt etter noe å tørke med. 

Er det en ting jeg virkelig savner, så er det at vi snakker om orgasme hos oss kvinner - For nå har jeg tenkt tilbake og jeg kan faktisk ikke huske at jeg under seksualundervisningen på skolen lærte noen ting om det. Og dessverre er det tabu å si: Jeg vet ikke hvordan jeg får orgasme jeg. Og det så så synd! 

Og hvis jeg skal være helt ærlig så savner jeg åpenhet rundt orgasme hos kvinner og jeg syntes det er sjukt at kvinners seksualitet fortsatt blir satt i skyggen i forhold til mannens orgasmer. Og alt avhenger jo av kunnskap! 

Venninnene mine, den dyktige dama i kassa og jeg diskuterte derfor hva vi opplever i forhold til kvinnelig orgasme, og jeg tenkte jeg skulle dele det med dere: 

Kvinner kommer hver gang: Jeg har snakket med flere menn, eller kanskje vi skal kalle de gutter, som tror at kvinner får orgasme hver gang. Enten er disse gutta helt rå, eller så er vi jenter flinke til å få dem til å tro det. Dette bekreftet hun i kassa... 

Ja, vi damer faker: Jeg har gjort det sjæl og vet at det er veldig vanlig. Jeg tror det er fordi vi kanskje ikke vil skuffe partneren vår, og si "sorry, du fikk det ikke til" - Selv om det egentlig ikke er det, det handler om. Det er jo ingen hemmelighet at det er veldig dumt, for det svekker jo kommunikasjonen og tilliten med den du ligger med! Og, den du ligger med vil neppe bli så glad hvis du innrømmer det (ja, jeg har prøvd). 

Kommer du snart?: Ehm... Kjeder du deg eller? Altså, de fleste av oss damer må slappe ordentlig av for å få orgasme og det er ikke så veldig kult å få spørsmålet om du kommer snart, da kan du like godt si "bli ferdig snart a". Nei og nei. Vi vil også ha orgasme, og er ikke partneren keen på å sette av tid til det så er det sannelig ikke vits! Det går da begge veier? 

via GIPHY

Inn og ut sex...: Kommer de færreste av, dessverre! Noen er derimot sjukt heldige. Det er fint med inn og ut sex, og det kan være både bursdag og nyttår på en gang det, men ofte så vil man jo litt mer... Kanskje. 

Klitoris ja...: De aller fleste må få stimulert klitoris ganske så vel og lenge før det skjer noe action, og at klitoris skal stimuleres har flere menn fått med seg, men! Ikke hardt og brutalt. Ting må i utgangspunktet være litt rolig, kontrollert og hyggelig, og ikke hardt og brutalt. (Btw, noen trenger ikke å få klitoris stimulert for å få orgasme, så det er ingen fasit). 

Sånn som på porno!: Se så mye på porno du bare vil, men hvis du lærer hvordan du skal gi en kvinne orgasme gjennom porno, så samsvarer det svært sjeldent med virkeligheten! Og det er ingen garanti for at vi damer verken vil eller kan spurte ned fjeset ditt, selv om man har sett det på porno. 

Jeg tror vi damer må bli flinkere til å si hva vi vil, prøve oss frem (både alene og sammen med noen) og prate med partneren vår!

Vi vil også ha orgasme, og det må vi faktisk tørre å si. 

Happy sex og god orgasme. 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs

// Marty

 

 

 

Derfor vil jeg være med på Paradise Hotel!

Okei. I dag ble noen av deltakerne til den nye sesongen av Paradise Hotel sluppet og jeg begynte allerede å glede meg smått til neste sesong, som jeg faktisk er skikkelig spent på. I fjor var jo min kjære Grunde med, og jeg så i år et par navn jeg vet hvem er, men som jeg ikke trenger å gå nærmere innpå - Haha! 

Jeg er jo en av de som egentlig syntes at Paradise Hotel er skikkelig fjollete, useriøst og teit. Samtidig så er det sjukt underholdene og komisk! Det er gøy, rett og slett skikkelig gøy. Jeg fikk masse spørsmål tidligere i år om ikke jeg kunne tenke meg å melde meg på, og for det første så tror jeg kanskje ikke at det er noe for meg og for det andre så er jeg i et ganske så bra forhold, som gjør at jeg ikke kan det.

(Uansett så hater jeg å dele seng med fremmede. Og spoone med randoms.)

Men, det hender jeg leker med tanken (kun på veldig gøy) og jeg har derfor laget en liste med punkter om hvorfor jeg vil være med på Paradise Hotel...:

1. Man får masse følgere på Instagram. 

2. Man får tilsendt masse penisbilder fra fremmede menn.

3. Man kan få mange lesere på bloggen!

4. Man tjener penger på å feste.

6. Man blir kjendis over natta.

7. Man kan komme inn gratis på utesteder. 

8. Man kan få to måneder i sol og varme.

9. Man kan bli med på Skal Vi Danse (hehe)

10. Man treffer mye festlige mennesker! 

11. Man får (kanskje) en opplevelse for livet. 

12. Man blir omtalt på Jodel! 
 

Er det egentlig noen andre grunner til at man vil bli med eller som jeg burde tenkt på? I så fall - Kom med de. 

 

// Marty 

Svar på spørsmålene deres!

Hello! Denne uken har det tikket inn med spørsmål, både litt rare spørsmål, litt fine spørsmål, koselige spørsmål, teite spørsmål og ja. You name it! 

U k e n s s p ø r s m å l & s v a r: 

↳ Hva syntes du om serien til Sophie Elise?

Altså, det er HELT rått at dama har fått seg en egen serie... Jeg har sett hovedepisodene, men ikke det ekstra materialet, og jeg liker serien jeg. Den er Sophie Elise, og jeg tror de aller fleste syntes hun er spennende... Gleder meg til fortsettelsen!

Er du mye alene med tanke på C sine kamper og sånt?

Det blir fort noen dager og kvelder alene, og til tider så er det et ganske så ensomt liv. Det er jo ikke akkurat noe A4 liv, og det merkes. Samtidig så har jeg vært veldig heldig her nede med tanke på de andre jentene som er her, for de er jo i samme situasjon og vi løser ting veldig fint :-) Lucky me.

Hvor ofte dusjer du?

Haha, er det interessant? Jeg dusjer hver dag, og noen ganger blir det to ganger om dagen. Det kommer an på hva jeg gjør, hvor mye jeg trener og ting og tang.

Spiser du sunt?

Ja, det gjør jeg. Men jeg elsker å kose meg, og er flink til det!

↳ Tror du at Isabel Raad styrer sin egen blogg nå som hun spiller inn Paradise?

Jeg kjenner jo ikke Isabel, så jeg har jo egentlig ikke peiling på noe som helst. Men utifra det jeg har sett så tror jeg ikke det.

↳ Når skal du slutte å blogge?

Det aner jeg ikke. Den dagen jeg har mer lyst til noe annet kanskje?

↳ Hvor mye tjener du ca i mnd?

Nok til å forsørge meg selv, betale alt selv og spare til det jeg vil.

↳ Hvorfor har du og C en pause?

Det har vi ikke, og det har vi heller ikke hatt.

Når vil du ha barn?

Når jeg blir voksen, haha.

↳ Hvilken mobil har du?

Jeg kjøpte faktisk ny forrige uke! Jeg kjøpte iphone 8 pluss eller hva den heter, og jeg er strålende fornøyd.

↳ Hvilken blogger i Norge syntes du er det dårligste forbildet?

Jeg tror ingen bloggere går inn for å være dårlige forbilder, men jeg tror at noen kunne vært mye mer bevisste i oppgaven sin.

↳ Snakker du med venninnene dine om sex? Vet de mye om deg?

Ja, det gjør jeg - Og ja, de gjør vel det, haha.

Hvem spurte om dere skulle bli kjærester av deg og C?

Jeg, hehehe.

Hvordan ser kjæresten din ut egentlig?

Tusen takk for ukens spørsmål. Send meg det du lurer på til snappen min: Martinehalvs så svarer jeg neste uke!

xx

// Marty

 
 

Disse filmene kan du se i dag!

Screenshot // Princess Diaries 2 

God søndag fra senga!                 

Jeg vet ikke hva du skal i dag, men hvis du har planer om å være i samme gir som meg så vil jeg anbefale disse blinkskuddene av noen filmer! 

♥ Dirty dancing. Ehm, jeg må hvert fall ha sett den filmen 30 ganger. Hvert fall.

♥ Notting Hill. Den er såååå fin!

♥ Pretty woman... Ah, det er ikke mange filmer som kan få meg til å le, grine og ville være kul på en gang, men det gjør denne filmen. 

♥ Løvenes konge. Kanskje litt rart å blande inn Løvenes konge i denne lista, men jeg så den her om dagen og jeg føler at jeg aldri blir for gammel for den filmen. 

♥ Flashdance... Ah, min favorittfilm sammen med Dirty Dancing. Den er seriøst perfekt på en dag som idag.

♥ The Bodyguard! Fin, fin og atter fin. Og litt trist. 

♥ Twilight! Twilight-maraton kan umulig slå feil. 

♥ She's The Man - Jeg diiiigger den filmen. Hvis ikke du har sett den burde du absolutt gjøre det! 

♥ Valentine's Day... Den passer jo fint nå som det faktisk snart er Valentine's day! Men, jeg mener faktisk at den fungerer like fint året rundt. 

♥ Lady og Landstrykeren... Hvis du aller helst vil småsove, er den gull å ha i bakgrunnen... 

♥ Soul Surfer er også veldig bra!

♥ Forrest Gump... En av de fineste filmene som noen gang er laget. 

♥ Et helt halvt år... Hvis du orker å grine og bruke opp en hel dorull på å tørke tårer (og snørr). 

♥ Footloose - Gjør meg alltid glad, og litt forelska på en rar måte...

♥ The Notebook... Hvis du vil ha litt kliss.

♥ Grease! ÆÆÆH, den skal nok jeg se i dag... Hehehe.

♥ The Fault in our stars... Da må du også finne frem lommetørkle - Men den er verdt det. 

♥ Mamma Mia! Nå kommer det jo en oppfølger, så det kan jo være greit å ha sett den første filmen... Bare en gang til! 

Kos deg og nyt søndagen hva enn du skal!

// Marty 

 

 

Derfor gikk ikke jeg videre i Vixen

Her om dagen kom finalistene til Vixen Influencer Awards ut og jeg sto dessverre  ikke på listen. Jeg skal ærlig innrømme at det var en stor skuffelse, mest fordi jeg selv ikke helt klarte å forstå hvorfor. Ryktene har også de siste dagene svirret mye rundt diskvalifiseringer og brudd på regler, og at det har vært grunnen til at flere av influencerne ikke gikk videre. 

Jeg sjekket opp med en gang opp om dette gjaldt meg, og fikk beskjed om at det ikke gjorde det. Noe jeg egentlig visste, for jeg er opptatt av at alt skal være korrekt, riktig og etter boka. Fordi jeg på en rar måte ønsker å være eksemplarisk. 

Sannheten er at jeg gikk rett i kjelleren og lurte på hva jeg hadde gjort feil. Jeg stilte meg selv spørsmål om jeg ikke var flink nok, sterk nok, dyktig nok, om jeg ikke skrev bra nok og om jeg ikke var interessant nok. Jeg begynte å tenke tanker om at jeg hadde gjort noe feil, at jeg hadde sagt noe feil og at jeg rett og slett ikke var bra nok. 

Også ble jeg egentlig ganske så forbanna. For det er tanker jeg hver dag prøver å sette til side og tanker som jeg har, og stadig kriger i mot. Og så skulle plutselig en konkurranse med stemmer sende meg rett ned i kjelleren. HVORDAN er det egentlig mulig? 

For jeg lot en popularitetskonkurranse basert på stemmer psyke meg ut og tro at jeg egentlig burde slutte på flekken. 

Og det er på mange måter alt annet enn det jeg står for ellers. Samtidig så har det vært viktig for meg, og kanskje aller mest for å få en bekreftelse på at jeg faktisk er bra nok. Bra nok i jobben min. 

Mitt ønske med bloggen er å ta opp viktige temaer. Jeg ønsker å skape en verden der folk selv føler at de er bra nok, at man kan klikke seg inn å lese om litt fjas, men også litt alvor. Jeg ønsker å blogge fordi jeg har så mye på hjertet, fordi jeg har et stort ønske om å dele og fordi jeg elsker å nå ut til folk. Og om jeg ikke når opp til toppen med å gjøre det, så er det HELT i orden. 

Nå skal jeg skrape frem et antrekk fra skapet til neste søndag og lade opp for å feire meg sjæl, denne overfladiske bransjen, kule venner og tja... At jeg har en jobb som lar meg feste på en søndag! (Selv om jeg muligens er på rommet halv ti og edru).

Tusen takk til alle som leser, stemmer, heier og støtter ♥ 

Og kanskje en spesiell takk til de som har hatt alarm på telefonen for å stemme de to gangene i døgnet, som har våknet om natten for å stemme og som har oppfordret de rundt seg til å stemme. Jeg er så glad livet ikke dreier seg om flest stemmer. 

// Marty

 

 

Har det klikka for meg?

Freddan, C er borte, jeg er hjemme og "Slow Down"-listen på spotify spilles ut av høytalleren i leiligheten. Jeg kan ikke akkurat klage! Jeg har til og med besøk av lille Molly som jeg er hundevakt for til i kveld, pluss at noen av de andre hockey-jentene kommer hit i kveld for å se kampen hos meg. 

Som flere kanskje vet så elsker jeg smoothie. Det er så friskt og så godt! Jeg har dermed spesialisert meg på såkalt smoothie bowl, og til tross for at jeg typ aldri deler oppskrifter her på bloggen så tenkte jeg at jeg skulle gjøre det nå:

♥ Frosne jordbær (eller hvilke bær du nå vil ha)

♥ En banan. Det kan være en ide å legge den litt i fryseren før du skal bruke den!

♥ To egg/eggehvite. Kun for å få i seg masse bra og for å mette litt ekstra :-) 

♥ Valgfri juice! Jeg velger stort sett en multivitaminjuice, men pass på at det ikke blir for mye væske. Det er kjipt når den blir aaaaltfor rennende. 

♥ Litt havregryn. 

♥ Yoghurt. Du kan egentlig velge hvordan du vil. Personlig går jeg ofte for Kvarg naturell yoghurt.

♥ Har du tid og ork så blir den ekstra digg hvis den får stå litt i fryseren! 

♥ Strø litt kokos, bær, musli eller noe annet digg over, og bland det inn! 

♥ Kos deg :-) 

Se på dette lille dyret a. Fysøren så søt, leken og nysgjerrig!

Forresten! Hvis dette ble litt for bloggete og du tror det har klikka for meg med fin selfie, veskehund ooooog en smoothie-oppskrift, så kan jeg forsikre deg om at det ikke stemmer...

Jeg håper dere har en fin fredag!

xx

// Marty 

Kjære pappa, jeg vil operere rumpa mi

Jeg leste akkurat innlegget til Pappahjerte, og det fikk meg til å tenke. Innlegget handler om forbilder og rumpeforstørring, og han stiller seg selv blant annet spørsmålet om hva han hadde gjort om hans datter kom til han å ville operere rumpa si. 

Pappahjerte sier at han ville prøvd å forstå og at han ville gjort alt som sto i sin makt for å forstå hvorfor hun ville gjort et slikt inngrep og han sier at han tror at mange slike operasjoner kunne vært løst med masse kommunikasjon og kjærlighet, fremfor en sylskarp kniv. Og som jente20 er helt enig. 

For hva gjør du egentlig som pappa, eller forelder - Når datteren din kommer og sier at hun vil operere rumpa si? 

Skal du bli sint? 

Skal du akseptere det?

Skal du overtalte henne til å la være? 

Tenk deg dette før du svarer: 

Kjære pappa.

Jeg vil operere rumpa mi. Du vet, den rumpa du og mamma lagde for 20 år siden. Den rumpa som fikk plass i hånden din og som du har vært så heldig å tørke nærmest flere ganger enn meg selv. Den rumpa som hata å ha på seg bleier, og som aller helst ville løpe naken rundt på plenen - Selv på vinteren. 

Jeg vil operere den rumpa som du lærte hvordan best mulig kunne takle på fotballbanen. Jeg vil operere den rumpa som promper i smug under familiemiddagene og den rumpa som du fleiper og sier at jeg har arvet av deg. 

Jeg vil operere den rumpa som er identisk lik lillesøsteren min sin, den rumpa som ofte må stå som blink etter å ha tapt i "null spretten" og den rumpa som du så suse av gårde på sykkelen hver eneste morgen på barneskolen. 

Jeg vil operere den for å passe inn, selv om jeg vet at du alltid har sagt at jeg er bra nok. Fin nok. God nok. Perfekt. Men, jeg er ikke perfekt. For jeg mangler mye, og mye av det du har skapt er for feil og for annerledes. 

For leppene mine er for smale, midjen min er for bred. Smilerynkene som både jeg og mamma får når vi smiler vil jeg heller ikke ha. Jeg passer ikke inn i standaren og jeg er lei meg for å si at du og mamma ikke gjorde jobben nøye nok. Det koster dyrt nå, men det går fint. 

Det er verdt det. 

Jeg håper du vil forstå pappa. Jeg håper du vil forstå at jeg må gjøre det, for å bli tilfreds. Jeg håper du vil forstå at jeg vil endre på meg selv, til tross for at jeg vet hvor stolt du er for å ha skapt meg. For å ha skapt latteren min, for at jeg har arvet trekkene dine og for at jeg arvet spilleforståelsen din på fotballbanen. For at jeg ble meg. 

Jeg er jo den samme jenta, til tross for en større rumpe. Du har gjort jobben godt nok altså, og det er ikke din skyld. 
 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs

// Marty 

 

Det er så overfladisk!

For to år siden gledet jeg meg som en liten unge til Oslo Runway (den norske moteuken) skulle sette i gang, men nå, tre ganger senere har jeg faktisk bestemt meg for å ikke dra.

Det er ikke fordi jeg er lei av moten som blir vist, men fordi jeg selv føler at jeg ikke passer inn i opplegget. Opplegget bestående av sponsede antrekk, status og likes. Faktisk så er det ganske så bokstavelig talt, og hvert fall på det første punktet: Sponsede antrekk. For størrelsen min henger sjeldent til utlån (og ja, det irriterer meg faktisk grønn, hehe). 

Norsk mote blir stadig sterkere og flere merker som Christina Ledang og Holzweiler har vært å se i det internasjonale motebildet de siste årene. Det er både kult og faktisk er det viktigere enn mange tror. Jeg digger at norsk mote blir satt på kartet og jeg blir alltid en smule rørt når jeg ser store, internasjonale profiler traske rundt i norske merker. Det blir litt som å høre noen nevne Norge i et stor, kjent film fra Hollywood. 

Apropo profiler: Det er også kult at det stadig kommer flere og flere store, dyktige og viktige profiler fra Norge, som også peker seg ut internasjonalt. For sannheten er at den norske moteeliten er skikkelig god - For ikke å snakke om inspirerende. 

Når jeg lagde meg blogg var tanken at den i første omgang skulle handle litt om mote. Jeg ville være inspirerende og vise frem antrekk. Jeg ville bli invitert til presse-arrangementer. Jeg ville få sponsede klær og jeg ville være en del av det såkalte "Mote-Norge". Jeg ville være som de kule damene på Instagram. Jeg prøvde, og sakte men sikkert skjedde det ting. Men samtidig som det skjedde ting så fant jeg ut at bransjen ikke var noe for meg. Den ble for overfladisk, og jeg pleier å tulle å si at forskjellen på meg og de i bransjen er at jeg spiser croissantene (måtte google hvordan man skriver det) på bordet i stedet for å ta bilde av de... Og nei, det er ikke fordi de "andre" i bransjen ikke spiser eller fordi man må være dødssunn/tynn for å være en del av mote-Norge. Det er heller ikke feil å være overfladisk. 

...For sannheten er at Mote-Norge er eksentrisk, og at alle ikke kan være med på leken. Jeg fiksa det ikke, men all cred til de som klarer det og brenner for det. 

Faktisk stiller jeg spørsmål om hva den norske moteuken egentlig handler om. For hvis jeg skal være helt ærlig så virker det som at det er viktigere å tilfredstille profilene/kjendisene som har tatt turen for å se nye kolleksjoner og den norske moten (les: Blitt invitert, stylet og kjøres rundt i byen i en sponset dyr bil) enn det er å virkelig fremme det vi får se på catwalken. Ingen av oss kan lyve å si at profilene og kjendisene ikke er viktige, for mange av disse er med på å videreføre moten videre til utlandet, selv om enkelte får fine summer for å gjøre det. 

For hvor ekte er egentlig gatemoten? Det er ingen hemmelighet at mye av gatemoten vi blir vitne til under moteukene, og ikke bare her hjemme, men internasjonalt er nøye plassert reklame. Noen av profilene fungerer nærmest som levende reklameplakater og ofte sitter disse profilene med de samme plaggene (på første rad) som de som blir vist på catwalken. Altså de plaggene vi andre kan dra å kjøpe neste sesong. 

Gatemoten virker å være gjennomprofesjonalisert og kanskje for regissert, og selv om jeg vet at det er jobben til flere av profilene - Så blir det litt falskt og unaturlig. Noe jeg tror de fleste profilene selv er klar over og heldigvis klarer å fleipe med fra tid til annen. 

Men tilbake til overfladisk. Jeg håper ingen føler at jeg tråkker de på tærne, men man kan ikke si noe annet enn at det er en overfladisk bransje. For det er overfladisk å drikke champagne til lunsj på en vanlig torsdag, det er overfladisk å skifte antrekk tre ganger i løpet av en dag og det er overfladisk å få gå med plagg mannen i gata nærmest bare kan drømme om å eie. Og, det er kanskje der jeg datt litt av. 

I år har jeg valgt å ikke ta turen, men heldigvis kan jeg få med meg visningene gjennom mobilskjermen og Instagram-kontoene til de som er der, hvis jeg ønsker det. 
 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs

// Marty 

 

Tisser man ikke etter sex på film?

Det er mye som er urealistisk, og som vi overhode ikke kan kjenne oss igjen i. Etter en lang togtur i går, og et par filmer til i mitt eget filmbibliotek slo det meg hvor mye jeg faktisk ikke kan kjenne meg igjen i på film. Det er så mye som er urealistisk og komisk.

Greia med noen filmer er vel at man skal kunne leve seg litt inn i det, og flykte inn i en fantasiverden. Men, jeg hadde digget hvis noen av de såkalte "Hollywood" filmene kunne vist litt mer realitet. 

For det er jo blant annet normalt å ha hår på leggene FØR man barbere de. 

Ting jeg stusser på og OVERHODE ikke kan kjenne meg igjen i på film: 

1. At de som går på High School ser ut som at de er 30 år. Selv gutta som spiller 16 åringer har skjegg og ekstremt mannlige trekk. 

2. At man ikke tisser etter man har hatt sex på film, og at det ser så sinnsykt romantisk ut. Syntes også det er rart at man alltid sovner. Det er sjeldent kleint, klissete eller grisete. La oss si det sånn... Det blir sjeldent noen flekker på lakenet på film. 

3. At folk møtes uten å si verken tid eller sted. Hvordan er det mulig?

4. At nyfødte barn ofte ikke er blodige, eller noe særlig grisete når de kommer ut. Det er enda mer komisk når de smiler med en gang de har kommet ut.

5. At trusene aldri er skitne når de tas av. Hvite truser er nemlig ikke hvite etter en dag på farten, hvert fall ikke mine. 

6. At selv de som ikke eier nåla i veggen har penger til å bo i super fine leiligheter i New York. Det hender til og med at det dukker opp noen sikkelig designervarer, eller designerplagg i klesskapet! 

7. At skolens "rareste" jente ofte er super fin. Ofte har hun kledd seg litt merkelig, surret til håret eller fått på seg noen lite kledelige briller som gjør at man får inntrykk av det. 

8. At man som regel aldri betaler for parkering midt i Los Angeles, New York eller Manhattan. Det er også interessant at de ofte klarer å finne parkering RETT utenfor der de skal inn. 

9. At fødsler ofte er gjort på 5 minutter. Det er også sjeldent grisete morgenkvalme, konstant tissing eller bekkenløsning. 

10. At gravide ofte løper flere kilometer til tross for at de er høygravide. 

11. Når de drar til steder som er svært befolkede, og tilfeldigvis er der helt alene. 

12. Det er sjeldent strekkmerker eller uren hud, hos noen! Hvis det er en scene med en kvise i fokus, er ofte kvisa overdramatisert. Det er sjeldent naturlig utført. Selv mødre som har født fire barn har kropper som 16 åringer. (Som regel)

Eller?

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs

// Marty

Ja, puppene mine er annerledes

I dag har jeg bestemt meg for å svare på et spørsmål jeg egentlig hadde tenkt til å la være å legge noe fokus på. For flere ganger i uken blir kroppen min kommentert, enten her på bloggen, på Instagram eller i anonyme forumer. Noen hyller den, mens andre hater den. Eller, de gir hvert fall uttrykk for at de hater den, med kommentarer som:

 

Et av de spørsmålene jeg får mest direkte til meg er om jeg har silikonpupper. Spørsmål som «men du har jo silikonpupper?», «kan du ikke bare innrømme å ha fikset på puppene dine?», «puppene er jo større enn resten av kroppen» eller «hvor mye har du i hver pupp?». 

For ikke å snakke om meldinger som «du er et dårlig forbilde hvis ikke du er åpen om det».

Når jeg begynte å blogge så gikk jeg fortsatt på videregående og kroppen min vokste på alle mulig måter. Den ble bredere, tyngre, større, lengre og mer voksen. Puppene min inkludert. 

For nei, jeg har aldri operert puppene mine og jeg kommer heller aldri til å gjøre det hvis ting fortsetter å være som nå. Men, puppene mine er annerledes enn det de var og det de har vært, men det henger sammen med at jeg vokser, legger på meg, mister vekt, har mensen og - har blitt en dame. 

Egentlig blir jeg trist over at det automatisk forventes at jeg har fikset på kroppen min og fått større pupper, fordi jeg blogger. Noen har til og med bitt merke i at jeg har et arr under den ene puppen, og grunnen til det er at jeg har fjernet en føflekk der (uten at jeg vet hvordan noen har sett det). IKKE at jeg har forstørret puppene mine. 

Jeg var nemlig ikke å opererte puppene mine når jeg var i Østerrike, jeg var for se å se kjæresten min spille ishockey, sammen med familien min. 

Jeg har ikke operert puppene mine fordi jeg har følt på presset om å passe inn i bloggNorge og hadde det vært tilfelle så hadde jeg vært ærlig om det. 

Jeg har ikke latt være å poste bilder av puppene mine fordi jeg ikke har ønsket at noen har skulle se at de var annerledes. Jeg poster bare ikke så veldig ofte bilde av puppene mine. 

Men ja, kroppen min er annerledes fra når jeg spilte inn Sykt Perfekt og var 16 år, til jeg nå er 20 år. Men det sier seg vel kanskje selv? 

Jeg er som jeg er, har de puppene jeg har og jeg forsøker å minne meg selv på at det er godt nok! 

Så folkens: Slapp av, det er ikke noe sladder å hente, noe dritt å si eller noe uthenging å komme med. Dessverre ;-) Det er rett og slett bare en helt vanlig, ganske så kjedelig kropp - Med et par pupper som fungerer akkurat slik de skal. 

 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs

// Marty 

 

 

 

 

Slik ser du hvem som tar screenshot av bildene dine!

Litt instaprat... 

Jeg er en av de som har latt meg irritere av at Instagram har hermet etter Snapchat, og for en tid tilbake begynte de å etterlikne ENDA mer. For ikke å snakke om hvordan de etterlikner Facebook i den nyeste oppdateringene av appen. Nå ser man faktisk til og med når de du har kommunisert med via direkte meldinger sist var inne på appen. Altså, venter du på svar fra crushet, en venninne eller et familiemedlem, uten å få svar - Så kan du faktisk sjekke om de har vært på Instagram og om de kun lar være å svare deg... 

By the way, denne innstillingen kan faktisk skrus av ved å trykke på "vis aktivitetsstatus": 

Det eneste kjipe er at du heller ikke kan se når andre har vært pålogget sist... 

Hver gang jeg skal sjekke opp en person så søker jeg på sosiale medier. Jeg søker først og fremst på Facebook, for også ta en real runde innom Instagrammen. Ut ifra Instagram-kontoen lager jeg med et bilde av hvordan og hvem denne personen. Altså, et bilde av personen fra foran juletreet, i båten for to somre siden, sammen med vennene og med tanten i Paris for fire år siden. Hehehe...

Jeg har ikke fått med meg før nå at man kan se hvem som screenshoter bildene dine på Instagram, og når jeg fant ut av det må jeg ærlig innrømme at jeg fikk liiiiiiiitt panikk. Det er nemlig ikke få ganger at jeg har screenshotet bilder på Instagram... 

Og hvis man tar screenshot av et bilde på Instagram kan man faktisk på en varsel når noen gjør det, men! Ikke få panikk, jeg har nemlig sjekket at det ikke gjelder absolutt alle bilder (Som faktisk hadde vært krise). 

Greia er: Hvis du chatter med noen på "direkte meldinger" på Instagram og noen sender deg et bilde som varer i kort tid og du tar screenshot - DA får denne personen varsel. 

Hvis noen lurer på hvordan jeg fant ut det var det fordi en viss person sendte meg et bilde, som var meningen at kun skulle vare i kort tid og som jeg tok screenshot av (snakk om å etterlikne Snapchat, hehe). Jeg skjønte det når jeg fikk melding om hva jeg drev med og om hva jeg skulle med bildet. God jul og god dag til meg!
 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs

// Marty 

 

 

Tilbake igjen

Tirsdag, onsdag eller torsdag? Denne uken har jeg gått HELT surr i dagene. Det henger kanskje sammen med at jeg var på fest på søndag og at timene har gått inn i hverandre. For ikke å snakke om at jeg ikke hadde helg nå i helgen, og da blir det litt surr. 

I går ble en rar og slitsom dag. Jeg fikk tilsendt en bilde fra en bruker på Snapchat som fortalte at bildet av meg var publisert på en side der flere andre norske profiler har fått publisert sine private bilder tidligere. Jeg satt på en restaurant når det skjedde og jeg visste ikke hvordan jeg skulle reagere. Først litt panikk og så litt sinne. Eller, litt stemmer vel kanskje ikke.

Nå har jeg faktisk ikke mer ork eller energi til å legge på det, og jeg tenker faktisk at jeg bare må gi faen og gå videre. Det har skjedd, jeg har det fint og jeg får dessverre ikke gjort noe mer med det. Jeg håper bare at politiet får gjort noe i saken min, til tross for at det kanskje ikke virker helt sånn. Faktisk så blir jeg skikkelig skuffa hvis ikke politiet gjør det de kan i saken, for de må faktisk vise at saker som min blir prioriterte og at det går an å komme frem til noe for å skape litt håp for de som opplever det. For ikke å snakke om å gjøre det vanskeligere for de som faktisk tar sånne bilder og sprer de videre! Men, foreløpig får jeg vel bare vente å se og be til høyere makter. 

I dag er det heldigvis litt roligere for jeg reiser tilbake til Sverige i kveld ettermiddag. Jeg gleder meg til å komme ned til C igjen, men kjenner at jeg ikke er så gira på så mange timer på tog i dag. Men, sånn er det faktisk bare. Nå er planen å forhåpentligvis komme litt videre på "To-Do"-lista mi...... 

Nyt dagen og takk for alle meldinger. Takktakktakk ♥

// Marty 

Nakenbildet mitt har blitt til porno

Tidligere i dag fikk jeg melding fra en person som hadde funnet bildet mitt på en pornoside. Jeg vet helt ærlig ikke helt hva jeg skal si eller gjøre, for jeg blir aller mest sint. Jeg blir sint fordi noen tillater seg å ta eierskap over MIN kropp. Jeg blir sint fordi noen ser på min kropp som et objekt. Jeg blir sint fordi noen seksualiserer kvinnekroppen på den måten. 

Min kropp. 

Min kropp er ikke underholdning. Min kropp er ikke noe å le av. Min kropp er ikke et sexobjekt. Min kropp er ikke allemannseie. 

Min kropp er ikke porno. 

Og hvor mange ganger må det sies høyt? 

Jeg er så mye mer enn den kroppen på bildet, på lik linje som alle andre er mer enn sin kropp. 

Med en gang jeg så dette spurte jeg foreldrene mine om hva jeg skulle gjøre, og de svarte: Gi faen, vær stolt av deg selv og gå videre - Og det tenker jeg å gjøre.

Så må alle de som ønsker andre vondt på denne måten slutte. Det er faktisk på tide. 

Og, kroppen min er ikke porno, den er derimot sterk, den er flott og den er min. 

 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs

// Marty 

Spørsmålene deres!

Hey rockestjerner! Nå sitter jeg kaputt i sofaen og vil aller helst gå å legge meg... For noen dager det har vært i det siste altså. Jeg klager ikke, for det er faktisk skikkelig morro når det skjer ting. Denne ukens "Uken som gikk" har jeg ikke fått bladd opp idag, men det er mulig jeg gjør det i morgen. Jeg har derimot svart på både litt teite, fine og spesielle spørsmål til dere nysgjerrige sjeler.... 

Let's go: 

- Hvordan har du det?

Jeg er ganske så sliten og trøtt akkurat nå, men alt er veldig fint!! :-) 

- Skal du boikotte Vixen sånn som mange andre?

Nei, det skal jeg ikke. Jeg har heller ikke hørt om at det er en greie å boikotte Vixen, haha. 

- Tar du tog når du reiser fra Sverige til Norge? Hvor lang tid tar det?

Ja, det gjør jeg :-) Det tar mellom 4,5 og 5 timer. 

- Favorittserie akkurat nå?

Broen! Jeg gleder meg til å komme tilbake til Sverige og fortsette å se med C. 

- Slåss det to kjendiser på Kjendisgallaen? I følge Jodel gjorde noen det. 

Haha, jeg var på rommet 21.30 og du kan jo vurdere svaret ut ifra at jeg tok med spørsmålet. 

- Hvor gammel er søsteren din?

Hun er 14 år.

- Var antrekket ditt på Kjendisgallaen sponset? 

Nei, det var det ikke :-) 

- Hvem er høyest av deg og Grunde? På bildet av dere så det ut som at det var deg?

Jeg var nok en centimeter eller to høyere enn Grunde med de skoene jeg hadde på meg, men han er høyere enn meg :-)

- Hvorfor var ikke C med deg på Kjendisgallaen?

Fordi han ikke får fri fra laget sitt og er midt i sesong!

- Når pleier du å legge deg om kvelden?

Aaah... Senere enn jeg burde. Klokken blir fort mellom tolv og ett.... 

- Hvor mange har du ligget med og kan du nevne noen navn? 

Dette er et spørsmål jeg ikke skjønner hvorfor er relevant. Faktisk irriterer det meg nesten å få det, haha. Grunnen til at jeg syntes det er fordi jeg ikke forstår hvorfor man drar nytte av å vite sånn om andre. Er det for å finne ut om personen er "løs"? Hard to get? Jomfru? Har det liksom noe å si? Det kan hende at det er jeg som ikke forstå, men jeg syntes det bare er teit å ville vite, haha.

- Har politiet kommet videre i saken din angående nakenbildet?

Ikke som jeg vet. 

- Taco eller pizza?

Hmmm... Taco tror jeg faktisk... 

- Har du tips til hva man kan spise til frokost når man sliter med å få i seg nok om morgningen? 

Jeg sverger til smoothie om morgningen, og spesielt hvis man er på farta eller egentlig ikke har så lyst på mat. Jeg er egentlig ikke noe særlig frokostmenneske, og spesielt ikke før 11... Til tross for at jeg ikke er det er jeg veldig opptatt av å få i meg mat om morgningen, og får alltid i meg noe. Kutt opp frukt, lag smoothie, finn en yoghurt du liker eller stek noen rundtstykker. Prøv deg frem og finn noe du liker! Frokost er viktig :-) 

Nå skal jeg spise kyllingvinger og pønske ut noen gode innlegg til i morgen. 

xx

// Marty 

 

 

Jeg anmelder deg om du sender meg penisbilder

Tenk deg at du hadde hørt at det banket på døra di. Tenk at du så hadde reist deg opp fra middagsbordet, lukket opp døren og sett at det sto en mann der. Se for deg at denne mannen sto klissnaken og onanerte, gjerne samtidig som han ropte ut ting som at grunnen til at han gjorde det var fordi at du hadde så fin rumpe. Hvordan hadde du reagert da?

Antakeligvis hadde du ringt politiet, også hadde du antakeligvis anmeldt saken. For det sier seg jo selv at det overhode ikke er greit. Du hadde antakeligvis også blitt ganske skremt, og kikket en ekstra gang hver gang det ringte på døra i nærmeste fremtid. 

Og er det egentlig så annerledes hvis en mann sender deg en film eller et bilde på Snapchat, klissnaken mens han onanerer? 

Jeg mener nei, for det er faktisk en form for online-blotting. Og det å presse tissen sin på andre er aldri greit, uansett hvordan det gjøres. 

Personlig pleier jeg stort sett å reagere med panikk, og gjøre alt jeg kan for å komme meg ut fra filmklippet eller bildet, og spesielt hvis jeg sitter på bussen eller i befinner meg i en annen sosial setting. I ren panikk for at noen skal tro at jeg holder på med noe jeg overhode ikke holder på med. For jeg kan si med en gang at det er skikkelig kleint når det skjer. 

... Og nå har jeg faktisk bestemt meg for at jeg skal begynne å anmelde de som sender meg penisbilder, og grunnen er så enkel som at jeg er så lei av at folk vifter med tissen sin på Snapchat helt ut av det blå. 

For det er ikke greit å sende penisbilder, og hvert fall uten at mottakeren har sagt at det er greit. Og hvem er det som eier et snev av verdighet som egentlig sender penisbilder? Sånn helt seriøst? Det er jo nødt til å være at man har et sykt behov for å vise seg frem, for det kan umulig være pirrende å sende et bilde eller en video av tissen sin til en person som er på jobb, i kassa på butikken eller på trening. Som stort sett reagerer med panikk. Eller?

Eller kanskje det er for å si "Hei, se så velutstyrt jeg er", og for å få bekreftelse på det?

Altså, jeg vet ikke, jeg er hvert fall møkkalei av kåte mannfolk i innboksen og nå er det på tide å ta et oppgjør mot de. 
 

Facebook HER - Instagram Martinehalv - Snapchat Martinehalvs

// Marty 

 

 

 

Jeg føler meg fin!

La oss si det sånn: Jeg ekke så rolig innvendig som det kanskje ser ut som...

Wow. Hadde du fortalt meg for et år siden at jeg skulle gjeste Kjendisgallaen neste gang, så hadde jeg faktisk ikke trodd på deg. Jeg tror antakeligvis at jeg hadde fått meg en god latter. Men, nå er det altså ståa og jeg er superspent! Faktisk så skjønner jeg egentlig ikke helt hva jeg skal gjøre der, for jeg føler meg så liten i forhold til alle andre. Gjestelisten er jo full av mine egne forbilder og idoler, og hvor rart er ikke det a? 

Jeg er jo på toppen av det hele nominert til "Årets Influencer" i kveld, så det er jo ekstra kult. Jeg har overhode ingen forventinger og gleder meg egentlig mest til å legge meg i sengen i kveld, neida, joda. Hehe. 

Så fort invitasjonen droppet i innboksen min bestemte jeg meg for at det var en kveld hvor jeg skulle føle meg fin! 

Og vet dere? Jeg kan ikke huske sist jeg følte meg så fin som i kveld. Hvis det er lov å si. 

Nå kom akkurat Grunde til hotellrommet mitt, og vi skal snart ut og menge oss med fiffen. Jeg er evig takknemlig for at jeg har en så sprudlende kompis å dra med og for at jeg får oppleve så mye stas. 

Wish me luck ♥

// Marty 

Er det greit å le når en pornostjerne dør?

Olivia Lua ble bare 23 år gammel, og at verden kan sitte og le av det gjør meg rett og slett skikkelig uvel. At norske menn kan sitte og håne henne gjør meg sint. At norske gutter kan si at minnet hennes lever videre for også poste klipp i kommentarfeltene gjør meg trist. 

Olivia er en av av fem pornostjerner som har død de siste tre månedene. Selskapet hennes meldte om dødsfallet hennes tidligere denne uken og de pekte på alkohol- og pillemisbruk som mulig dødsårsak. Men uansett hva årsaken er, så er det ikke annet enn tragisk. 

For Olivia var mer enn yrket hennes. Hun var en kvinne, hun var vakker, hun var datteren til noen, hun var vennen til noen, hun var kusinen til noen, hun var barnebarnet til noen og hun fortjener verdighet på lik linje som alle andre. Hun satt antakeligvis å spiste pizza på fredagskvelden hun også, hun dro nok på treningssenteret hun også og hun handlet med stor sannsynlighet inn brød og melk på butikken hun også. 

Jeg klarer faktisk ikke i min villeste fantasi å forså hvorfor noen får seg til å kommentere dette: 

«Det var sikkert slitsomt å ha sex 25 ganger om dagen». Hva gjør at en mann som i følge seg selv har gått livets harde skole selv, i det hele tatt får seg til å lire av seg en slik kommentar? Mener han at dette er en god nok grunn til å miste livet? Til å ikke orke livet? 

«Jaja, minnet hennes lever fortsatt videre da... Fapfap...». Denne fyren er i følge Facebook-profilen sin bestefar. Jeg er så glad for at min bestefar ikke skriver sånn på nettet, og for at han ikke latterliggjør dødsfallet til et annet menneske på den måten. 

«Det var sikkert en lettelse for familien». Jeg orker ikke en gang å kommentere det, for det er faktisk så lavmål og umenneskelig å kommentere noe sånt.

«Ja ja slik kan det gå når det blir for mye gjennomtrekk :D». Seriøst, Rune? 

Vi mennesker må slutte å heve oss over andre og tro at vi er mer verdt enn andre. Det er snakk om en ung jente på 23 år, med hele livet foran seg. 

Jeg minner om at en av de andre døde pornostjernene tok livet av seg i desember, etter å ha blitt hetset på sosiale medier, så bruk huet a folkens.

 

Facebook HER - Instagram Martinehalv - Snapchat Martinehalvs

// Marty 

 

En dag utenom det vanlige

En liten funfact: Jeg tror aldri jeg har oppdatert bloggen min så sent noen gang. Men hey! Sånn er det.

I dag har det vært duket for hockeykamp, og det er faktisk jeg som har spilt. Og gjett om det kjennes nå! Vi har en stund planlagt at vi jentene i Vita Hästen, altså vi som er sammen med noen på hockeylaget skulle spille mot jentene i Norrköping fotball, altså de som er sammen med noen på fotballaget. Vi møttes til hockeykamp tidligere i dag, og det var så SJUKT morro. Haha, vi plasserte gutta på tribunen og styrte showet. Og gjett hvem som vant?

Jo, nemlig vi, hehe. 

Planen er at vi skal møtes til en fotballmatch så snart det blir litt varmere i været, og jeg kan nesten ikke vente. Det er så gøy å gjøre sånne ting! Det var litt eksrta stas, for det er en norsk jente som er sammen med en på fotballaget, så det var hyggelig. Det er jo tross alt ikke så mange nordmenn her nede! 

Jeg er SÅ takknemlig for at jeg får treffe nye mennesker, få nye bekjentskaper, le, grine og gå på rævva, bokstavlig talt. Det er rett og slett SÅ morro, lærerikt og inspirerende. 

Forresten... Kledde jeg ikke denne drakta, haha?

Nå er jeg faktisk på vei hjem til Norge igjen, og det føles bra. Mamma var jo nede en tur for å feire bursdagen min i går, så det er luksus å få kjøre hjem faktisk. Og, jeg startet bilturen med å sove to timer, haha! Det tar på å spille hockey si. 

Jeg skal hjem til Kjendisgallaen som er i morgen (jeg er så nervøs) og haugevis av møter neste uke. Jeg gleder meg faktisk skikkelig. Jeg håper lørdagen deres er fin.

xx

// Marty 

 

 

Selvfølgelig er det greit å være sexy!

... På lik linje som det er greit å være høy, lav, blid, gretten, introvert, ekstrovert, morsom, smart, påkledd og engasjert. 

Her om dagen postet jeg på et bilde på Instagram som jeg slettet etter få strakser. Jeg fikk en kommentar på at jeg kun hadde et ønske om å vise meg frem. Kim Kardashian postet i natt et bilde på Instagram der hun viser seg frem, og kommentarene om at hun burde kle på seg og slutte å leke så sexy lot ikke vente på seg. 

Kommentarer om at man kun har et ønske om å vise seg frem, vise hvor deilig man er og at man må kle på seg i respekt for andre jenter. Det verste er at det for det meste er jenter som står bak disse kommentarene. 

Men, jenter! Vi må slutte og fortelle hverandre hva som er greit og ikke. Og vi må slutte å si at det er feil å stikke frem nesa si eller å vise seg frem.

Jeg skal slutte å gjøre narr av andre, snakke stygt om andre og le av andre. Jeg skal begynne å heie på andre, uansett frisyre, størrelse, farge, etnisitet, religion, legning, meninger, drømmer og valg. 

For hver gang vi kritiserer en annen jente, så gjør vi det litt vanskeligere å faktisk være jente. Hver gang vi kritiserer en annen sin kropp så gjør vi det litt vanskeligere å like sin egen kropp. Hver gang vi kritiserer en annen sine valg, så gjør vi det litt vanskeligere å stå for det man mener. Hver gang vi kritiserer en annen, så tillater vi at noen kritiserer oss. 

I dag har jeg bursdag og jeg ønsker meg at vi kan bli enda flinkere til å heie på hverandre, for det trengs! 

Det er greit å være sexy, det er greit å være smart, det er greit å være glad, det er greit å være trist, det er greit å være morsom og det er greit å være annerledes. 

Og det er kult å være seg sjæl. 

Facebook HER - Instagram Martinehalv - Snapchat Martinehalvs

// Marty 

Jeg gråter alltid på bursdagen min

Situasjonen på badegulvet 23:57. 3 minutter før jeg fyller 20 år. 

I dag har jeg bursdag og på bursdagen min gråter jeg alltid. Jeg gråter fordi jeg syntes bursdagen min er vond. Fordi den er en påminnelse av absolutt alt. Alt jeg ikke har og alt jeg tror at alle andre har.

Jeg husker så godt et år jeg gikk på skolen. Jeg hadde feiret alle venninnene mine, bakt kaker på fritiden, kjøpt ballonger og klistret opp bilder og gratulasjoner på skapene deres. Når bursdagen min kom var det ingen som hadde husket at jeg hadde bursdag, og siden den gangen har bursdagen min alltid gjort litt vondt. 

Det å fylle år er på mange måter stort, og i dag fyller jeg faktisk 20 år. Mamma er jo nesten på gråten av begeistring og stolthet. På mange måter er det stas og jeg er takknemlig for alt jeg har og alt jeg har muligheten til. Samtidig så sitter jeg med så mange blandede følelser. 

Hvis jeg skal være helt ærlig så tør jeg ikke en gang å inviterte til et stort bursdagsselskap, fordi jeg er redd for at folk ikke vil komme og fordi jeg er redd for at folk har viktigere ting å gjøre.  

Jeg forstår at det kanskje høres helt håpløst ut, men det er helt sant og det er faktisk ganske så flaut å fortelle det. Jeg vet ikke om jeg er for kravstor, at jeg forventer for mye eller om jeg overreagerer, men egentlig så tror jeg bare at jeg kjenner på det å være menneske og tro at ting er så perfekt og at alle andre har det så mye bedre enn meg. 

Mitt inntrykk er at bursdager er så stort for mange, at det er årets høydepunkt, at man er omgitt av kjærlighet og oppmerksomhet, og jeg tror kanskje det er det som er grunnen til at jeg har så blandede følelser rundt det å faktisk ha bursdag. For det blir så synlig hvor mange som skriver på Facebook-veggen min, hvor mange som husker å ringe og hvor mange som husker å si det i forbi farta. Eller, så få. 

I dag fyller jeg 20 år og er det en ting jeg skal jobbe med og ta med meg inn i mitt år som 20-åring så er det å være takknemlig med det jeg har. Jeg vil jobbe med å akseptere hvordan ting er og jeg vil jobbe med å slutte og sammenlikne meg med alle andre.  For det er ingen grunn til at jeg ikke skal ha en fin dag, fordi jeg tror at noen andre har det finere. Det er ingen grunn til at jeg ikke skal kunne feire meg selv, fordi jeg tror at alle andre feirer bedre. Det er ingen grunn til at jeg ikke skal være glad på bursdagen min, fordi jeg tror at alle andre er gladere. 

Det stemmer vel litt det at jeg er min egen lykkes smed, og at jeg faktisk må ta ansvar for hvordan jeg har det selv. Derfor skal jeg faktisk gjøre det i dag og jeg skal minne meg selv på at det jeg gjør er bra nok, at hvordan jeg er, er bra nok og at hva jeg gjør er bra nok 💪
 

Facebook HER - Instagram Martinehalv - Snapchat Martinehalvs

// Marty 

Jeg hører ikke til her

Herregud, tenk at dette er 1 år siden idag!!! 

Hello! Jeg håper alle har det fint. Jeg var så deppa i jula for at det ikke var noe snø her nede, og nå, en måned for sent så snør det som bare rakker'n her i Norrköping. Haha, er det mulig. Nå vil jo jeg egentlig bare ha vår, sol og sommer... 

Mamma kom til Norrköping i går kveld for å være her når jeg har bursdag, C har jeg ikke sett på en stund og jeg savner lillesøster. Nå løy jeg litt, for jeg ga C en klem før jeg gikk ut av døra tidligere i dag men da sov han. Han var hjemme 04.30 etter kamp i natt, og jeg så han heller ikke i i hele går, og dagen før husker jeg ikke hva som skjedde. Men sånn er det!

Nå kjenner jeg faktisk at jeg lengter skikkelig etter Oslo. Jeg elsker egentlig Norrköping, omgivelsene, menneskene og roen jeg får her, men jeg kjenner at alle mine fremtidsplaner er i Oslo. Leilighet, familie, barn, jobb, sene middager, ja, alt det styret der. Samtidig så stortrives jeg på eventyr og jeg klager virkelig ikke. Jeg og mamma reiser hjem på lørdag kveld for at jeg skal rekke Kjendisgallaen (ja, wtf) på søndag. Mandag, tirsdag og onsdag er fullt opp med møter, og faktisk så gleder jeg meg litt. Jeg liker jo egentlig det hektiske, slitsomme og masete livet bedre enn det å ha ro, tid og egentlig lure på hva man skal finne på nå. Jeg lyver egentlig igjen, for jeg elsker ro, men mer som en belønning og ikke en selvfølge. Hvis det ga mening? 

Det skal hvert fall bli digg å komme hjem noen dager snart. Men først er det en tacomiddag i kveld, litt bursdag, en hockeykamp, eller nei. Løgn igjen! HAHA. Jeg skal faktisk spille hockeykamp på lørdag jeg også. Har du hørt liksom? Vi damene skal spille kamp mot de som er sammen med de på fotballaget her nede, hvor festlig blir ikke det da? Ja, også skal jeg hjem. 

Og etter noen dager hjemme lengter jeg antakeligvis tilbake til Norrköping, C, ro og omgivelsene her. Hehe.

Vi snakkes!

// Marty 

Dette gjør du hvis noen sprer nakenbilder av deg:

Den siste tiden har det (endelig) vært mye fokus på spredning av nakenbilder. Jeg opplevde det i oktober i fjor, Nora Mørk har opplevd det og daglig opplever flere unge mennesker å få spredd bilder av seg selv på nett. Vi snakker mye om hva man ikke må gjøre, at man ikke må finne på å ta nakenbilder av seg selv og vi er til en stor grad flinke til å legge skylden på offeret. 

Jeg savner litt tiltak, informasjon og tips til hva man faktisk kan gjøre når skaden har skjedd. Jeg savner også litt tips til hva man kan gjøre når man faktisk også mottar et nakenbilde. Jeg har opplevd begge deler og har dermed ramset opp noen punkter til hva du faktisk kan gjøre hvis det skule hende deg:

 

Dette må du gjøre hvis noen sprer nakenbilder av deg:

- Snakk med noen. Jeg vet at det kan være flaut, at man kan skamme seg og at man aller helst ikke vil at noen skal vite om det. Men det å bære på en sånn byrde alene er nesten umulig, og det unner jeg ingen. Snakk med en venn, en lærer, en kollega, mamma eller en du føler at du kan prate med. 

- Anmeld. Det er tøft å anmelde, men det er viktig. Til syvende og sist så er det politiet sinn jobb å håndtere slike saker og derfor er det viktig å anmelde. 

- Sikre bevis. Ta vare på så mye materiale som overhode mulig. Ta skjermdumper av hvor bildene er publisert, navnene og gruppene. Ta også skjermdump at tidspunkter det er publisert/delt.

- Lagre nettadressen der bildet eller videoen er spredd. Du kan også melde fra til plattformen som bildet er spredd på! 

- Ikke gå i kjelleren. Det er IKKE du som er problemet. Du er ikke ubrukelig. Du er ikke håpløst. Du er ikke teit. Du er ikke stygg. 

- Gå videre. På et tidspunkt må man bestemme seg for at man vil gå videre, og man må minne seg selv på at verdien sin ikke ligger i disse bildene eller videoene. 

 

Dette må du gjøre hvis du mottar et nakenbilde: 

- Slett det. Det er INGEN grunn til å gå rundt med bildet på telefonen.

- Ikke vis det rundt. Jeg forstår at det er fristende til å vise det til gutta i klassen, jentene i bursdagen eller en kollega på jobben. Men husk at det faktisk er et menneske med følelser du ser på og viser frem. Du har ingen rett til å vise frem den kroppen uten tillatelse.

- Sikre bevis. Får du et nakenbilde vil jeg nærmest si at det er din oppgave å sikre bevis. Ta skjermdumper og lever det enten til personen som er avbildet eller til politiet. Du kan også anmelde! 

- Si ifra! Jeg forstår at man ikke vil anmelde kompisen sin for å vise frem et nakenbilde, men vær tøff nok til å si at det ikke er kult. Jeg forstår at det er spennende men en naken kropp og at man kanskje kan føle seg kjempe kul når man viser det frem - Men det er ikke kult og det er faktisk ulovlig. 

 

Mitt beste tips er egentlig å ikke ta nakenbilder av verken seg selv, eller av andre. 

 

Lykke til ♥

Facebook HER - Instagram Martinehalv - Snapchat Martinehalvs

Hvorfor var hun ikke bra nok for Uperfekte Piker?

Bildekilde

Hei dere.

Jeg ble for noen måneder siden kontaktet av en jente som heter Celine. Celine hadde en drøm om å starte opp en Snapchat-konto med ønske om å motivere andre, vise en ufiltrert hverdag og ta opp viktige temaer. Dette er noe jeg ønsker selv, og jeg fant fort ut at dette var et prosjekt jeg ønsket å takke ja til. 

Etter hvert kom det flere og flere dyktige jenter til konseptet og for en snau uke siden ble prosjektet "@Uperfektepiker" endelig realisert, og responsen var overveldende. Følgerne strømmet til og foreløpig har flere i gruppa allerede vært innom kontoen på Snapchat for å snakke om alt mellom himmel og jord. 

Jeg skal ikke uttale meg så mye om konseptet, annet enn at jeg vet at dette har vært og er en god greie. 

En av jentene som ble med i gruppa er Gisella. Gisella kommuniserer på engelsk og kommer fra Sør-Amerika. Jeg må innrømme at jeg ikke kjente til henne fra før av, noe jeg heller ikke gjorde med flere av de andre jentene. Samtidig ble jeg allerede ved første møte som foregikk gjennom FaceTime for min egen del inspirert og ikke minst enda mer positiv etter å ha snakket litt med de forskjellige. Inkludert etter å ha hørt Gisella prate. 

Gisella fikk snappet en gang på kontoen og etter litt frem og tilbake oppfattet jeg som en del av gruppen at det hadde blitt en enighet om at hun ikke lenger skulle være med. Faktisk var jeg ikke klar over det før Gisella selv skrev i vår gruppe at hun takket for seg i en veldig hyggelig tone. Hun skrev at hun hadde fått tilbud om å fortsette, men at hun ønsket å fokusere på sine egne personlige prosjekter. Hun ønsket oss lykke til, og vi ønsket henne lykke til. 

Senere samme dag publiserte Gisella en historie på sin Instagram som ga meg en stor klump i magen. Gisella pratet om at hun var for annerledes for resten av gruppen, hun sa at hun var for annerledes for det uperfekte og at hun følte at hun ikke var bra nok for gruppen grunnet hennes etnisitet og hennes språk. 

Siden da har telefonen min glødet og reaksjonene har ikke latt vente på seg. Det har tikket inn meldinger der folk har slengt rundt seg med rasisme, hat og stygge kommentarer. En del kommentarer har selvfølgelig også vært saklige, og jeg har personlig vært enig i budskapet i flere av de. 

Jeg kan ikke uttale meg på vegne av alle, men jeg har hatt et behov for å forklare hvordan jeg ser på saken og ikke minst si at jeg tar avstand fra alle anklager om rasisme. Jeg kan heller ikke uttale meg for grunnlaget om hvorfor hun ikke fikk være med lenger, både fordi det ikke er en sak mellom meg og Gisella men også fordi jeg ikke vet nok om hva som har blitt sagt. 

Jeg har selv sendt en melding til Gisella med spørsmål om hvordan hun har det men ikke fått svar. Det spiller egentlig ingen rolle, så lenge hun har sett den. Gisella står på ingen måte alene og jeg heier på henne, på lik linje som jeg heier på de andre jentene i dette prosjektet. 

Dette er en situasjon jeg personlig mener burde vært pratet mye tydeligere om før man begynte å uttale seg via sine egne kanaler, noe jeg mener gjelder begge parter. Det er aldri en fordel å ta stilling til en sak når man kun har hørt en side av saken, for denne saken har flere sider enn det som mange har sett og tatt stilling til. 

Faktisk så kan jeg egentlig ikke si mer om situasjonen annen enn at jeg er ekstremt lei meg for at Gisella føler det sånn som hun gjør og at situasjonen har blitt som den har blitt. 

Jeg vil også benytte muligheten å si noe til alle som har møtt Gisella sin historie med å spre unødvendig kritikk og hat rundt seg. Gisella har påpekt at dette blant annet har handlet om hennes utseende, og hun har fått full støtte for det til tross for at hennes utseende og etnisitet ut i fra hva jeg og resten av gruppen vet, aldri har vært et tema. At publikum da begynner å kommentere på de andre gjenstående i gruppen sitt utseende og væremåte syntes jeg er ekstremt upassende og useriøst. Jeg syntes også at det er unødvendig å si at blonde, unge, pene jenter ikke kan slite psykisk. De som uttaler seg om dette burde virkelig sette seg inn i den nye rapporten som Folkehelseinstituttet nylig har sluppet. 

Jeg heier på Gisella og jeg heier på dette prosjektet. Jeg skulle ønske at denne situasjonen kunne blitt ordnet opp med de partene den egentlig gjaldt og at Gisella ikke hadde forlatt gruppen på det grunnlaget som hun gjorde.

Jenter skal heie på jenter på kryss og tvers av alt, og dessverre så har mange glemt det i denne situasjonen.

Alle er bra nok for Uperfekte piker. Jeg er lei meg for at noen har oppfattet noe annet og for at dette har blitt så dumt. 

Egentlig vil jeg mest grine, for dette er bare trist og helt feil. 

Facebook HER - Instagram Martinehalv - Snapchat Martinehalvs

// Marty 

 

 

Slanker du deg? Da må du slutte å tro på dette!

Healthy food background
Licensed from: klenova / yayimages.com

Jeg håper dere er klar for litt trenings- og matprat...

Hvor ofte blir vi ikke eksponert for nye slankemetoder? Nye spennende oppskrifter som skal slanke oss? Matvarer vi burde holde oss unna? Lettere versjoner av vanlige matvarer? Like ofte som vi blir eksponert for nye og trendy måter å spise på/slanke oss på, dukker det opp tips og triks fra forskjellige eksperter. Jeg er på ingen måte ekspert, men jeg er lei av at vi problematiserer matvarer og kostholdsvaner som det overhode ikke er nødvendig å problematisere.

Det er ikke bra å spise masse godteri hver eneste dag, men det er faktisk ikke farlig å spise banan hver eneste dag fordi man får i seg sukker! 

I mine øyne er det viktigste å holde seg i form, spise seg glad og frisk! Jeg har ramset opp noen av de punktene/utsagnene jeg selv har tatt avstand fra... 

1. Du blir tjukk av å spise karbohydrater... Det er ikke sånn at man automatisk blir tjukk av karbohydrater. Alt er snakk om mengder og uansett hva man spiser for mye av, så kan man legge på seg. Karbohydrater i seg selv er ikke grunnen til at du blir tjukk og det må vi slutte å tro. Ingen har død av en brødskive eller pasta! Alt med måte! 

2. Ikke spis sent om kvelden for da legger du fortere på deg... Forskjellen er vel egentlig bare at fordøyelsen går saktere om natten. Mange skylder på maten de har spist sent når de ikke får sove, og det kan faktisk stemme. Men, det er ikke sånn at vi trenger å slutte og spise for eksempel kveldsmat fordi det er ikke sånn at forbrenningen stopper opp selvom det er natt! Mange har lettere for å spise mer enn nødvendig, og derfor velger noen å la være å spise i det hele tatt på kveldstid. Noen dropper å spise når de har nattevakt fordi de tror at de blir tjukke av det, men det er en større risiko for å få vondt i hodet og bli slapp... 

3. "Jeg har så høy forbrenning at jeg ikke trenger å trene"... Det stemmer jo at noen har høyere forbrenning enn andre, men det er jo ikke sånn at noen bare er født med dødsgod forbrenning uten at det er noen andre faktorer som spiller inn. Alt avhenger av aktivitetsnivå, fettmasse og muskelmasse. 

4. Alt avhenger av kalorier... Når vi leser på matvarer og forsøker å få med oss hva det inneholder tar mange ofte stilling til kun kaloriinnholdet. Det er jo et faktum at man må spise færre kalorier hvis man skal ned i vekt, men kalorier er ikke vår verste fiende. Sannheten er jo det at matvaren inneholder mer enn bare kalorier og at man reagerer forskjellig utifra hvilke næringsstoffer matvaren inneholder! 

5. Fett er usunt... Nei, det er ikke sunt å spise masse usunn mat. Men det finnes flere forskjellige fettyper og fett er faktisk viktig for flere prosesser i kroppen vår. Det bidrar blant annet til å ta opp de fettløselige vitaminene. Det er viktig å få i seg fett fordi fett blant annet er het nødvendig for cellene våre. Riktig fett er derfor bare bra for oss! 

6. Vann gjør at jeg legger på meg... Jeg misliker sterkt når folk tuller med vann altså. Vann er SÅ viktig for oss! 

Jeg heier på fysisk aktivitet, lek og morro. Jeg heier på god gammeldags, sunn husmannkost, kos og et avslappet forhold til mat. 
 

Facebook HER - Instagram Martinehalv - Snapchat Martinehalvs

// Marty

 

 

Hallo, det var jo bare dårlig sex

De fleste som har et aktivt sexliv har opplevd dårlig sex. Dårlig sex kan være flaut, rart og det kan være ubehagelig, men dårlig sex er ikke seksuell trakassering eller overgrep. Det er heller ikke et dårlig forsøk på å flørte med noen på byen. Ei heller når en fyr forsøker å kysse deg etter en het kveld på date. 

Det kan derimot være kleint, rart og ja, det kan gjøre litt vondt. Men seksuell trakassering er det ikke. 

Hvis vi skal begynne å stemple alle kleine, ubehagelige og mislykka dater, sjekketriks og ligg som #Metoo mørklegger vi hele kampen som jeg av hele mitt hjerte mener har vært og er svært viktig. For at seksuell trakassering skjer er det ingen tvil om og det er heller ikke tvil om at det er ugreit og til en stor grad ulovlig. 

Jeg er en av de som heier på alle som står frem og snakker høyt om seksuell trakassering. Jeg har gjort det selv og jeg kommer også i fremtiden til å stå bak de som åpner opp og sier ifra om reelle forhold. Samtidig syntes jeg det er vanskelig når det virker som at noen glemmer hvor alvorlig seksuell trakassering faktisk er og når noen sliter med å skille mellom dårlige valg og virkelige overtramp og overgrep. 

I helgen fikk jeg som flere andre med meg anklagene mot skuespiller Aziz Ansari. Anklagene ble publisert via det feministiske nettstedet Babe.net. Anklageren ble holdt anonym bak navnet "Grace". "Grace" startet teksten sin med å si: "Jeg gikk på en date med Aziz Ansari. Det ble til den verste natten i livet mitt." Anklageren fortalte om en date med Ansari som hun mente eskalerte for fort etter at hun hadde blitt med på å bli med han hjem. Ansari på sin side sier at han trodde at begge to samtykket. "Grace" hevder at han ignorerte de verbale og ikke-verbale tegnene hennes. 

Jeg er ikke i en posisjon til å uttale meg om hva andre opplever som seksuell trakassering, men i mine øyne er det ikke trakassering om noen:

- Spør om du vil ta en drink. 

- Inviterer deg ut på date.

- Kysser deg etter en date. 

- Spør pent om telefonnummeret ditt. 

- Spanderer en kaffe på deg. 

- Kommenterer at du en fin.

- Når du er på date med noen, du blir med personen hjem, kler deg naken og trekker deg fra å ligge med personen i siste sekund.

- Hvis en kompis stryker deg på ryggen for å trøste deg. 

Mange kjenner til kampanjen "Nei er Nei", og på mange måter skulle jeg ønske at den heller ble kalt ja "Ja er Ja". For en stund siden skrev jeg dette på bloggen min om en situasjon der jeg selv satt igjen med en dårlig følelse: 

"For nei, jeg har ikke blitt voldtatt - Men jeg har hatt sex uten å ville det. 

Og jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har stilt meg selv spørsmålet om hvor grensa gikk. For min grense ble hvert fall tråkket over den kvelden, uten at jeg føler meg voldtatt. Rett og slett fordi jeg ikke vet hva det vil si å føle seg voldtatt. Fordi jeg var med på leken, helt til siste sekund. Jeg valgte bare ikke å si i mot, til tross for at jeg de neste dagene følte meg helt naken, tråkka på og flau. 

For denne fyren har forhåpentligvis ikke peiling på at jeg føler det sånn som jeg gjør, til tross for at han i ettertid oppførte seg som en drittsekk. Men jeg kan ikke kalle han en voldtektsmann fordi jeg ikke sa nei, og fordi han var en drittsekk" 

Jeg vet at det finnes mye dårlige holdninger der ute, jeg vet at det finnes mye dårlig oppførsel der ute og jeg vet at det altfor ofte oppstår situasjoner som er langt over grensa. 
 

Side2 skriver: "I en nylig undersøkelse gjort av YouGov på oppdrag for Economist, kommer det frem at rundt 25 prosent av amerikanske kvinner født fra tidlig 1980-tallet til midten av 1990-tallet - såkalte millenials - mener at å spørre noen ut på en drink er trakassering. Mer enn en tredjedel sier at det er trakassering dersom en mann gir en kvinne komplimenter for utseendet."


På fredag har jeg bursdag, og hvis det er en ting jeg ønsker meg så er det at vi jenter skal lære oss å si nei. 

Vi må si ifra hvor grensene våre går. Vi må være tøffe nok til å si nei. Vi må få kunnskap om hva som er greit og hva som ikke er greit. Vi må forstå at vi må stå opp for oss selv. 

Ingen skal gjøre noe med oss som vi ikke vil, men av og til tror jeg det er vanskelig å sette grenser når det står på. Voldtekt er aldri greit, men vi må skille mellom voldtekt og seksuell trakassering og sex vi egentlig ikke ville være med på. Og vi må ikke stemple noen som overgripere fordi vi enten angrer eller ikke syntes det var så gøy allikevel. 

Og først og fremst så tror jeg at vi, kjære jenter, vi må tørre å si ifra. At vi må være tøffe nok til å stå opp for oss selv. 

Livet er fullt av dårlig sex og dårlig sjekketriks, og jeg tror det er viktig at vi klarer og å skille mellom det og overgrep. 

 

Facebook HER - Instagram Martinehalv - Snapchat Martinehalvs

// Marty 

 

Hvordan er det å leve med en toppidrettsutøver?

Jeg har ikke tall på hvor mange timer jeg har ventet, hvor mange timer jeg har lengtet og hvor mange timer jeg har savna, grått og vært frustrert. Men jeg har heller ikke tall på hvor mange ganger jeg har jubla, hvor mange gledestårer jeg har grått og hvor mange oppturer jeg har hatt. 

Når jeg valgte å bli sammen med Christian skjønte jeg fort at jeg valgte alt annet enn et A4liv. Jeg skjønte at jeg valgte bort lange morgninger sammen, faste kveldsrutiner og mye tilstedeværelse. Samtidig har jeg den tiden vi har vært sammen blitt haugevis av erfaringer og opplevelser rikere. 

Jeg kan kun snakke på vegne av Christian sin idrett, men når man velger å bli sammen med en som satser 110 % på idrett og en som lever av idretten sin, så er det en livsstil. Det handler om idretten nesten hele tiden, og alt handler om prioriteringer og valg. Det handler om neste måltid, neste treningsøkt og nok søvn. Det er selvfølgelig tid til middager, filmkvelder og opplevelser, men alt er veldig begrenset. Men igjen, så handler det om valg. 

Christian har snart fullført sin første sesong utenlands og for meg var det en selvfølge å bli med. Og det kommer jeg til å fortsette med.  

Det er mange som har reagert, og det har, og er haugevis av spørsmål. 

Hvorfor vil du gi opp livet ditt for å bli med han?

For min del handler det om alt annet enn hans drøm. Det handler om vårt liv, og om hvordan vi velger å leve det. Christian kan til en viss grad velge hvor han vil, men til syvende og sist så må man velge det som er det beste for hans karriere, og per dags dato så er ikke det hjemme, i trygge Oslo. Jeg gir på ingen måte opp mitt liv, og jeg velger heller å se på det som en ENORM mulighet til å treffe nye mennesker og utvikle meg. Jeg kunne selvfølgelig blitt hjemme, men jeg finner flere grunner til å satse enn jeg finner grunner til å bli hjemme. 

Skal du leve på han resten av livet da?

Selvfølgelig ikke. Jeg jobber og jeg står på, på lik linje som han. Det er ikke sånn at han bare gir meg bankkortet hans, også kan jeg gjøre akkurat som jeg vil. Det er heller ikke noen garanti for at jeg noen gang kommer til å ha mulighet til det. Det er ingenting å bekymre seg for, for jeg klarer meg fint selv! Jeg har ikke valgt å dele hverdagen min med han, fordi at jeg en dag skal slippe å jobbe. 

Er det ikke kjedelig å bare gå hjemme?

Jo, det er det helt sikkert. Men nå har det seg sånn at jeg ikke gjør det! Jeg jobber, trener og jeg treffer mennesker. Uansett hvor man bor eller hvor man velger å leve livet sitt, enten om det er i form av noen måneder, sesonger eller år - Så må man gjøre det beste ut av det. 

Skal du bare være hockeyfrue da, og hva med ditt eget liv?

Mitt eget liv er det heldigvis jeg som har ansvar for, og jeg er så heldig at jeg har mulighet til å forme det akkurat slik jeg vil. Jeg opplever nesten at respekten for meg og mitt arbeid forsvinner, fordi noen tror at det å leve med en som satser på idrett kun handler om det. Mitt eget liv er nå, og Christian er selvfølgelig en STOR del av det. Jeg kan velge å se begrensninger eller så kan jeg velge å bli med han på de eventyrene som er. 

Men har ikke du en drøm?

Jo, det har jeg. Den drømmen lever jeg ut nå. 

Vi er begge unge, og vi vet aldri hva fremtiden bringer. Vi vet at det kommer oppturer og nedturer, vi vet at det kommer morsomme stunder og at det kommer tunge stunder, men det er det livet vi har valgt sånn ting er nå - Og jeg vil ikke velge det bort mot noe annet. 

Hver gang en idrettsutøver vinner og gjør suksess klapper vi i hendene for disse prestasjonene, mens jeg klapper i hendene for kjæresten, mammaen, pappaen, bestefaren og lillesøsteren. De som tilrettelegger, kjemper og jobber knallhardt de også. De som stiller opp og er med på å gjøre det mulig, for det er ikke bare, bare. 

Men heldigvis er det stort sett mest morro. 

Facebook HER - Instagram Martinehalv - Snapchat Martinehalvs

// Marty 

Det er et helvete

Stort sett så digger jeg å være dame, men i dag er en sånn dag der jeg hater det. Og grunnen er så enkel som at jeg sliter sånn med mensensmerter. 

Jeg blir av og til rett og slett skikkelig dårlig når jeg er mensen og i dag er den sånn dag. Vi kan godt le og tulle av det, men sannheten er at det er alt annet enn morsomt. Faktisk er det så kjipt at jeg aller helst vil grine litt av det (noe jeg allerede har prøvd et par ganger i dag). 

Jeg har vært plaget med det siden jeg fikk mensen for første gang mange år siden, men takket være litt hjelpemidler har det de siste årene stort sett gått greit. Men, i dag er det tilbake og jeg er rett og slett skikkelig dårlig. 

Jeg kan jo presentere deg for en morgen i mitt liv som kvinne: 

07.05: Alarmen ringer og den første tanken som slår meg er at jeg overhode ikke vil stå opp. Jeg slumrer derfor og trekker dyna over hodet.

07.15: Alarmen ringer igjen og hele kroppen verker. Må jeg kaste opp? 

07.23: Jeg kommer meg opp av sengen og subber inn på badet. Jeg blir sittende på do og skrolle gjennom mobilen min men jeg orker rett og slett ikke gå inn på Instagram og se alle "Ha en fantastisk fin dag"-oppfordringer. Igjen. Må jeg kaste opp eller hva er greia? 

07.38: Fortsatt på do. 

08.00: Jeg har laget meg en smoothie men den frister overhode ikke. Det som frister er derimot restepizzaen i kjøleskapet. Altså 08.00? Det er veldig rart å ha lyst på det så tidlig til å være meg. 

08.16: Pizzaen er spist opp. 

08.30: Knasker så mye smertestillende som er innafor og spør meg selv om jeg har blitt akutt deprimert i det jeg setter meg ned på stolen i gangen og begynner å sippe. 

08.37: Det verker, og det verker både i ryggen, magen og mellom bena. 

09.00: Jeg har kommet meg på trening som planlagt men blir liggende på en matte og masere min egen mage og syntes synd på meg selv. 

09.40: Jeg drar hjem og irriterer meg grønn over at kjæresten min ikke har sendt meg melding enda. For en dust!!!! 

10:00: Jeg er ferdig dusjet og forsøker å finne en passende bukse. Men, av en eller annen grunn oppfører magen min seg som at jeg har gått opp 10 kilo over natta, så ingenting passer. 

10:10: Jeg griner igjen, og denne gangen fordi jeg har så vondt. 

10:12: Migrenen melder seg på.

10:20: Jeg er ferdig å gråte, og tenker at jeg burde sette i gang med jobb men alt gjør vondt og det kjennes ut som at livmoren min skal ta livet av meg. 

10:22: Jeg sjekker Instagram og føler meg bare enda verre. 

10:25: Jeg kaster opp. 

Det suger bokstavelig talt å ha sånn dager som idag, og grunnen til at jeg skriver det er for å slenge ut litt sympati til de andre som sliter med enten en kjæreste som blir like vanskelig som meg, eller til de som har det sånn som meg. Det er så lite kult, men dessverre er det en del av pakka og vi får vel bare gjøre det beste ut av det 💪

Og tenke at det kommer en ny dag i morgen.... Og at neste runde forhåpentligvis blir bedre. 

Facebook HER - Instagram Martinehalv - Snapchat Martinehalvs

// Marty 

Hvorfor gjør jeg dette?

Denne dagen har faktisk gått fortere enn fortest. Hvor ble alle timene av egentlig? Det kjennes nesten ut som at jeg har sovet hele dagen, for jeg føler ikke at jeg har hengt med i svingene. Jeg var oppe til normal tid i dag, satt meg foran macen og jobbet. Planen var egentlig å komme meg på trening med en gang jeg sto opp, men så ble jeg sittende her å skrive da veit du. Det er dessverre fort gjort når jeg først setter meg ned! Heldigvis kom jeg meg på trening etter hvert, og det var faktisk veldig befriende og deilig idag. Det var nesten ingen der, og formen var på topp! 

Når C og jeg satt og spiste middag tidligere i kveld begynte vi å snakke om alle teite ting jeg foretar meg og jeg tenkte det kunne være litt festlig å ramse opp noen av tingene vi snakket om: 

Jeg vasker hendene 24/7. Jeg får PANIKK hvis hendene mine er skitne og ødelegger omtrent hendene mine fordi jeg vasker de for mye...

Jeg kjøper sminke, men bruker det ikke. En dårlig uvane kanskje? Nei, jeg vet ikke. Jeg kjøper ikke så mye sminke, men hvis jeg først gjør det så bruker jeg det sjeldent. Jeg tror kanskje jeg bare burde forstå at jeg burde holde meg til det jeg faktisk vet at jeg liker... 

Jeg koser meg ikke uten stearinlys. Jeg EEEELSKER stearinlys, og det stemmer dessverre ganske så godt. Jeg er faktisk så rar at jeg ikke skjønner at man kan se en film i sofaen uten å tenne stearinlys...

Jeg sier jeg skal dusje og bruker fem timer på å komme meg i dusjen... Hvis jeg drar på trening på morgningen tenker jeg alltid at jeg skal hive meg i dusjen, men ofte så går det en hel dag før jeg kommer meg i dusjen. Jeg kan love at det kun skjer hvis jeg sitter foran macen for meg selv altså, hehe. 

Jeg kan parkere bilen og bli sittende på mobilen! Jeg håper ikke jeg er den eneste... Men, jeg kan parkere utenfor døra og bli sittende i bilen for å sjekke telefonen. HAHA!

Jeg begynner å gråte av folk på TV. Ta for eksempel et sangprogram. Er det en som er flink kan jeg sitte og tute og grine, haha! 

Jeg peller meg selv i fjeset... Og kanskje spesielt dobbelhaka...

Btw, en liten funfact... C og jeg har vært venner på Facebook i 3 år i dag!!! 

HAHA! Nå skal vi se litt videre på Broen. 

Husk at du kan stemme på meg for siste gang til Vixen i dag. Du kan stemme HER 

xx

// Marty 

 

 

 

Ut med tjukke modeller!

I dag må vi snakke om overvektige modeller. 

Jeg mener med hånden på hjertet at alle mennesker er like mye verdt, jeg mener at vi ikke skal bry oss om andre sine kropper og jeg mener at man egentlig skal la hverandre være i fred. Jeg er nemlig lei av at vi kommenterer og kritiserer hverandres kropper og at kropp har en så sentral og stor plass i samfunnet vårt. At kropp er så viktig. 

Nylig var jeg med i podkasten Treningsstudio med treningsekspert Cornelis Elander og Petter Braathen. Der tok vi opp spørsmålet «bør vi forby overvektige modeller»? Cornelis på sin side er for at motebransjen tar grep og han mener at det er riktig og forby sykelig undervektige modeller, men han mener også er det er riktig å forby sykelig overvektige modeller. 

Det jeg syntes er vanskelig med dette spørsmålet er hva som definerer overvektige modeller. For alle vet at det ikke under noen omstendigheter er sunt eller helsemessig å være overvektig. Men i motebransjen og i modellyrket så er selv jeg som en størrelse 40 i utgangspunktet for stor. 

Grunnen til at noen ønsker å forby overvektige modeller er fordi man ikke ønsker at disse skal sende signaler om at det er greit å være overvektig. 

Men, la meg først si en ting: Jeg har aldri møtt et menneske som har hatt et ønske om å bli overvektig. Og hvis noen oppriktig er redde for at overvekt skal være trendy, så syntes jeg de skal slå opp hvilket som helst kvinnemagasin og lese alle artiklene som forteller oss kvinner om hva vi burde spise for å være tynne, hvordan vi burde trene for å være tynne og hvor mange timer vi burde sove for å holde oss tynne. 

For overvekt er ikke trendy, og det er heller ikke det modeller over gjennomsnittet ønsker å formidle. Jeg syntes nemlig ikke at man skal fremme overvekt, men jeg mener heller ikke at det er det som gjøres når det går store modeller på catwalken. 

Mangfoldet på catwalken er allerede for smalt, og jeg mener det er trist hvis man skal utelukke en så stor gruppe mennesker. For jeg savner allerede flere mørkhudede, rullestolbrukere, hijabkledde kvinner og korte mennesker i motebildet. For mote er ikke kroppen som bærer det, det er klærne utenpå - Og de trenger vi alle. 

For jeg mener at alle mennesker trenger noen å sammenlikne seg med, noen å hente inspirasjon fra og noen å se opp til. 

I mine øyne er det nemlig viktigere å få noen til å føle seg fine, enn det er å fortelle de at de er for annerledes til å føle seg fine. 

I mine øyne er det nemlig viktigere å få noen til å ha god selvtillit, enn det er å ekskludere de. 

I mine øyne er det nemlig viktigere å få noen til å bli motivert, enn å si at det ikke finnes muligheter. 

Mote handler om indentitet, følelser og kreativtet. Det handler om hvem du ønsker å være, hvordan du ønsker at andre ser på deg og om hvilke signaler du ønsker å sende. Også for tjukke mennesker. 

Og hvis jeg skal være helt ærlig så tror jeg det er farligere å ekskludere enn gruppe mennesker enn det er at noen er tjukke. 

 

Facebook HER - Instagram Martinehalv - Snapchat Martinehalvs
Stem gjerne på meg på til Vixen Influencer Awards HER (3 kategorier) 

// Marty

Uken som gikk

Ny uke, og nye muligheter! Eller? Akkurat i dag kjente jeg faktisk at det hadde vært godt med en ekstra dag helg, men sånn er det ikke og da er det ingen grunn til å henge med huet! I dag er det ingenting spesielt som skjer annet en jobb og litt trening, og egentlig er det helt perfekt i dag. 

Forrige uke var jeg faktisk litt dårlig på de hverdagslige oppdateringene som jeg egentlig har lyst til å være flink til. Hele bloggen blir så mye lettere når det er litt kjas, fjas og hverdagslige innslag innimellom alt det andre!

Jeg tenkte hvert fall at jeg skulle fortelle om uken som gikk nå: 

♥ Ukens måltid: Ehmm... Jo! Jeg kom hjem ganske sent torsdag kveld fra Norge og jeg var så sulten at jeg nesten tror jeg kunne spist hva som helst. C hadde besøk av en kompis så de hadde laget litt digg middag og laget ekstra til meg. Det var faktisk skikkelig luksus! 

♥ Ukens serie: Det må fortsatt være Broen. Jeg har rett og slett helt dilla! Vi fullførte sesong 2 i går og jeg er jo nærmest i himmelen over at vi fortsatt har så mange episoder foran oss. Herregud, tenk at jeg ikke har sett det fra før av. 

♥ Ukens tanke: At jeg er glad, takknemlig og at jeg har det bra. Forrige uke var jeg faktisk skikkelig takknemlig for alt som var, haha!

♥ Ukens nedtur: Jeg har faktisk ikke orket å fortelle om det en gang, for det var så sjukt teit og håpløst, haha! Jeg hadde litt jeg måtte ordne i Oslo forrige uke, men jeg hadde tenkt til å flytte det. På tirsdag ettermiddag fikk jeg spørsmål om jeg ville komme på God Morgen Norge på torsdag, så jeg tenkte da at jeg like godt kunne hive meg rundt å ta alt på en gang. Jeg dro derfor på onsdag, og når jeg satt på toget langt i gokk et sted så ringte de å sa at jeg ikke behøvde å komme allikevel. Altså, det gikk helt fint å ikke skulle dit, men det som ikke gikk fint var at det var hovedgrunnen til at jeg bestemte meg for å holde pusten i 48 timer og komme meg gjennom alt jeg burde. 

♥ Ukens mest personlige innlegg: Det var uten tvil DETTE

♥ Ukens høydepunkt: Selvom det var litt heavy og unødvendig å dra hjem fikk jeg gjort det andre jeg skulle, pluss at jeg fikk hengt litt med familien og Grunde. Det var veldig hyggelig, men litt langt å dra på så kort tid kun for å ha en date med de, hehehe.

♥ Er det lov med to høydepunkter?... Jeg bestemte meg jo i forrige uke for at jeg skal slutte å legge ut ting som ikke stemmer på Instagram. Jeg bestemte meg for at den fra og med nå skal være ekte, gjenkjennelig og gjenspeile meg. Etter at jeg sa dette høyt strømmet det folk til og jeg fikk så mange hyggelige tilbakemeldinger. Det motiverte meg faktisk skikkelig til å fortsette med det jeg driver med, så tusen takk til alle som gadd å heie!!! 

Sånn så det forresten ut når jeg tok det forrige bildet. Haha, blir nesten litt flau. 

♥ Ukens morsomste: Vi hadde jo besøk av familien til C, og med lillebroren hans så blir det alltid underholdning faktisk! Av og til skulle jeg ønske at jeg var 10 år selv og bare kunne si akkurat hva jeg tenkte og mente alltid, haha! 

♥​ Ukens sang: "I Miss You" - Clean Bandit (feat. Julia Michaels) 

♥ Ukens sitat: "Å gå med mink er bare kult hvis man er mink" - Tove Nilsen 

Nå skal jeg snart komme meg ut av døra for å trimme litt! Håper denne uken blir like bra som forrige. Kick ass!

// Marty 

Hvorfor skal vi ikke bruke pels?

Regjeringen har nettopp sagt at de vil foreta en styrt avvikling av pelsdyrnæringen innen 2025, og det er JAGGU på tide. 

En av grunnene til at jeg ikke lenger kjøper pels er fordi det ikke under noen omstendigheter lenger er trendy - Og at jeg nærmest ville følt meg dum hvis jeg skulle gått på gata med pels. Men, hovedgrunnen er hvordan dyrene blir behandlet.

Etter at regjeringen la frem at de ville ha slutt på pelsdyrnæringen innen 2025 var det mange som lurte på hvorfor de skulle slutte med pels i landets kommentarfelt, og jeg har forsøkt å ramse opp 9 gode grunner til hvorfor vi ikke skal bruke pels: 

1. Pels er ikke nødvendig. Vi lever i 2018 og det er ingen mennesker i verken varme eller kalde strøk som oppriktig behøver å ha et dyrelik hengende rundt halsen. Det finnes så mange andre gode, varme, lettere og ikke minst miljøvennlige alternativer til pels!

2. Det er dyremishandling. Det er ingen hemmelighet at svært mange dyr på pelsfarmer ikke har det bra. 

3. Det foregår også dyremishandling på sertifiserte farmer... Og jeg tror nærmest det er umulig å drive en pelsfarm der man behandler alle dyrene med verdighet - Og det er en god grunn til å bare droppe hele greia. 

4. Norge kan vise vei internasjonalt. Vi i Norge kan faktisk vise vei og ta en viktig rolle i å forby pels. Når Norge legger ned sin pelsnæring forhindrer det forhåpentligvis oppblomstring av pelsdyroppdrett i utlandet. 

5. Det er utrendy! Ekte pels er skikkelig ut hvis vi skal snakke mote, og faktisk har flere av de store motehusene valgt å slutte og produsere ekte pels. Gucci er en av de 👏🏻 

6. Pels er miljøskadelig. Ifølge Dyrevernalliansen markedsfører pelsindustrien seg som miljøvennlig, mens pels faktisk forurenser hele fire ganger mer enn fuskepels, og syv ganger mer enn ull. 

7. Det er ikke fint. Og hvis man syntes det er fint, så har man faktisk blitt SÅ dyktige til å produsere fuskepels at det ikke finnes noen gode grunner til å kjøpe vanlig pels fremfor fuskepels. Spør meg så skal jeg gi deg tips til noen som er dyktige! 

8. Kultur er ingen unnskyldning. «Jeg kommer nordfra og der bruker alle pels - Og det har vi alltid gjort». Ehm? Så man skal dilte etter alle andre? Skal man støtte opp under denne næringen kun fordi alle andre bruker det? Er det ikke da virkelig på tide å slutte med det? 

9. Se på bildet under, for meg er egentlig det en god nok grunn i seg selv. 

Cute fox sleeping
Licensed from: leungchopan / yayimages.com

Det er faktisk ikke kult å representere dyremishandling og jeg syntes det er på tide at vi setter ned foten og står opp for dyrene. 

Pels kler dyr - Ikke mennesker. 

Facebook HER - Instagram Martinehalv - Snapchat Martinehalvs
Stem gjerne på meg på til Vixen Influencer Awards HER (3 kategorier) 

// Marty

For siste gang ♥

Nå er vi to uker ut i januar og jeg kjenner på en god følelse jeg ikke har kjent på, på lenge. Jeg er glad, fornøyd og jeg trives. For første gang på lenge svarer jeg "Ja, det går bra" når folk spør hvordan jeg har det - Og mener det. Det er digg. Ting går liksom fint, og på en måte så kan jeg nesten kjenne tårene presse på fordi jeg sitter på en enorm takknemlighet. 

For akkurat nå er jeg takknemlig for alt, og for første gang på ganske så lenge så har jeg det bra og jeg tillater meg å leve litt. Og jeg har ikke dårlig samvittighet for absolutt alt. Jeg unner meg å sove litt lenge, se en film, lese en bok, ta et bad, spise en ekstra porsjon, ta en ansiktsmaske eller løpe meg en tur. Jeg forsøker å prioritere riktig og akkurat nå så treffer jeg, og det er ikke annet enn HELT rått. 

Kanskje det er fordi jeg prøver å fortelle meg selv at det ikke er så nøye med alt ting? At ting ikke er så viktig? 

Jeg vet ikke. Det jeg derimot vet er at ting er veldig fint nå, og det skal jeg tillate meg å nyte! 

Egentlig så ville jeg stikke innom å si for siste gang i år at jeg hadde satt pris på om du ønsket å stemme på meg til Vixen Influencer Awards. I morgen er siste dag for stemming og som jeg har sagt før så satser jeg egentlig mye høyere enn jeg pleier å tørre nå. Sannheten er jo egentlig at jeg får panikk når jeg spør..... Men, jeg gjør det for det.

Og! Hvis ikke du vil stemme på meg, så kanskje du vil gi bort en stemme til en av de andre dyktige menneskene? 

Du kan hvert fall stemme på meg i 3 kategorier HER, eller på en av de andre. 

Tusen takk!

Klem fra sofaen og julepysjen som er for god til og pakkes bort ♥

// Marty

Svar på spørsmålene!

Hei gjengen ♥ Nå sitter jeg rundt kjøkkenbordet og skal snart ut døra. Men før jeg gjør noe som helst så tenkte jeg at jeg skulle svare på ukens spørsmål! 

- Hvorfor lyver du om at det var silikon du tok for et år siden når du var på sykehuset???

Ehm. Dette lyver jeg overhode ikke om. Jeg har ikke silikon og jeg kommer heller ikke til å ta det. Puppene mine er som de er:) 

- Svarer du alle som sender deg melding? 

Jeg forsøker å gjøre det. Noen meldinger er veldig "tunge" og derfor tar det av og til litt tid. Noen ønsker også å ha samtaler over flere dager, og det har jeg jo ikke med C en gang - Så det blir litt vanskelig å holde gående. Men, jeg syntes det er super hyggelig med snapper (martinehalvs) og meldinger. 

- Hvordan reagerte moren til C på det blogginnlegget du skrev om svigermor rett før jul?

Hun var godt forberedt og tok det med et smil:) 

- Hvor vil du aller helst bo neste år? 

Det vet jeg faktisk ikke. Hvis jeg skal være helt ærlig så forsøker jeg aller mest og fokusere på situasjonen som er akkurat nå og ta det når det kommer. Jeg tror jeg kommer til å bli gal hvis jeg skal gå rundt og spekulere hele tiden. 

Tips: Jeg kjøpte dette skjerfet på Zara for 39,- forrige helg, og jeg digger det! 

- Hvor kjøper du treningsklær?

Hmm... Over alt egentlig! Jeg har ikke noe spesifikt favorittmerke og handler egentlig der det passer meg og der jeg syntes de har noe fint egentlig :-) Faktisk er jeg ganske så dårlig til å bruke matchende og fint treningstøy... 

- Hvor bor du når du er hjemme i Oslo/Nesodden?

Da bor jeg hjemme hos mamma og pappa :-) 

- Hvor kunne du og C tenke dere å bosette dere når dere skal det en gang i fremtiden?

Jeg tror begge to har lyst til å bosette oss i Vollen i Asker per dags dato, men vi aner jo ikke hva som skjer de neste årene, så vi får ta det om 15 år når han har lagt opp - HAHA! 

- Hvorfor vil du ikke ha hund?

Hehe. Av en eller annen grunn så føler jeg at flere syntes at jeg er teit når jeg sier at jeg ikke vil ha hund. Akkurat som at jeg er et litt dårlig menneske som ikke er keen på å ta vare på en hund... Grunnen er så enkel som at jeg for det første ikke er så begeistret for hunder, det er mye jobb og jeg lever et liv akkurat nå der det ikke er plass til en hund. C tuller litt og sier han vil ha, men som jeg sier så er det jeg som måtte tatt ansvar for den når han er ute og reiser, og det kommer ikke på tale. 

- Når flytter dere?

Jeg aner fortsatt ikke om vi flytter eller når vi eventuelt flytter. Det kan være to uker til og det kan være to år til :-) 

- Sparer du mye?

Ja, det gjør jeg :-) 

- Hvorfor takket du nei til Paradise Hotel?

Jeg har aldri søkt og jeg har aldri fått spørsmål om å være med :-) 

- Hva gjør du når du skal ha "Me Time"?

Hmm... Det er mye forskjellig! For meg kan det være å stikke på trening og høre på høy musikk, men det kan også være å ta et bad mens jeg ser på en serie. 

- Hva hadde du ikke klart deg uten i leiligheten?

Det er kanskje helt teit, men jeg hadde ikke klart meg uten stearinlys. Altså, jeg EEEELSKER stearinlys. 

- Hva er din største drøm?

Jeg syntes det er litt skummelt å snakke drømmer, men hvis jeg skal være ærlig så er det faktisk å stifte familie, bo i et fint hus, være trygge, ha god nok økonomi til å ikke ha økonomiske problemer og fortsatt ha en jobb jeg digger. Men, det er jo drømmen når jeg blir voksen da, heheee. 

- Hvor gammel er du?

20 åååååår :-) 

- Har du noen gang hatt en alvorlig sykdom, sånn at du kunne død?

Nei, det har jeg heldigvis ikke. 

- Har du funnet antrekk til Vixen? Hva skal du i så fall ha på deg?

Ja, jeg har det. Dessverre så forblir det en hemmelighet en liten stund til, haha. 

- Savner du å spille fotball?

Hver eneste dag. 

Nå skal jeg hive meg rundt og komme meg ut døra. Jeg håper dere får en fin søndag! Jeg har forresten noe veldig irriterende på hjertet som jeg forhåpentligvis får ut senere i dag, haha. Nyt ♥

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs

// Marty 

Kjøper følgere på Instagram

Er det en ting jeg syntes er kult, så er det når folk får til noe. Enten lite eller stort. Jeg syntes det er kult når folk når målene sine, får gode resultater og når folk kan leve av drømmene sine. Jeg tror kanskje at jeg har lært meg det å heie, fremfor å bli sjalu når folk gjør noe kult ettersom jeg selv vet hvor mye det betyr når folk oppriktig er positive og heier. 

Det å bygge en stor Instagram har egentlig aldri vært et mål for meg, og faktisk så fikk jeg Instagram mye senere enn mange andre på min egen alder. Grunnen da var rett og slett fordi jeg ikke skjønte poenget. Hadde jeg da visst at sosiale medier skulle bli jobben min i fremtiden så hadde jeg kanskje startet litt tidligere, hehe. 

Det hender folk spør meg om hvor mange følgere jeg har på Instagram, og da svarer jeg. Ofte svarer folk da med "WOW, så sjukt" også snakker vi ikke noe mer om det. Faktisk så tror jeg ikke jeg skjønner hvor mange mennesker det er snakk om selv, fordi det på mange måter bare er tall. 

Jeg hadde egentlig et hårete mål om å nå 80 000 følgere på Instagram i 2017, og det klarte jeg ikke. Men, jeg har klart det nå. Faktisk etter at jeg bestemte meg for å gjøre kontoen min litt mer ekte og naturlig, og da løsnet det. 

Det er alltid mange som snakker og jeg vet at det er mange som påstår at jeg, og andre mennesker med mange følgere jukser - Og det er jeg så lei. 

Det er mye mulig at noen gjør det, men det betyr ikke at det ligger noe økonomisk der. Da mener jeg at de fleste annonsører og kunder vet såpass at de sjekker statistikker før de kjøper en tjeneste. 

Jeg syntes det er kult når vi kan heie på hverandre, fremfor å snakke tull og ikke minst rakke ned på hverandre. 

Her er forresten noe av statistikken min til alle som er nysgjerrige:

Jeg er veldig takknemlig for alle som følger, så tusen, tusen takk til alle som følger og til alle som heier. 

81584 følgere er faktisk heeeelt sjukt. 

Du må gjerne følge meg på Instagram: Martinehalv

♥♥♥

// Marty

Tusen takk

To bilder på rad (i går og i dag med hånda foran ansiktet er sterkt)

GOOD lørdag! Jeg må faktisk innrømme at jeg fortsatt ligger og drar meg i senga. I dag vet jeg faktisk ikke helt hva dagen bringer, men kompisen til C skal reise hjem og familien hans har kommet så vi skal nok ut og farte litt. Faktisk så tror jeg at jeg skal la de bestemme, for jeg er egentlig åpen for alt. Og til og med å ligge enda et par timer i senga, haha! 

Først vil jeg egentlig starte med å si TUSEN takk for at det er så mange fine folk som leser bloggen min, følger meg på Instagram og som heier. Det betyr mye, og jeg blir faktisk litt rørt. Egentlig så liker jeg ikke å kalle det for at "følgerne" mine, for jeg ser faktisk på de som leser og "følger", som SÅ mye mer. Som gjengen min kanskje, haha? 

Det hender kanskje litt med at jeg ikke skjønner at det er så mange som faktisk gidder å engasjere seg heller. Men uansett, tusen tusen takk for alle meldinger de siste dagene!!! Det er utrolig hvordan det hjelper på humøret, hehe:):) 

Nå skal jeg snart karre meg opp fra senga, hoppe i dusjen og engasjere meg litt i gjengen jeg hører skravle ute på kjøkkenet. Jaggu fint å ha familie som alltid er der si. 

Jeg håper alle har det fint!

Stor klem fra en veldig takknemlig Marty 

 

I kveld er jeg ikke invitert fordi jeg ikke drikker alkohol

Så dum og ubrukelig føler man seg faktisk når man ikke blir inkludert fordi man har tatt en valg. Et valg om at alkohol ikke er noe for deg. 

Noen av mine bekjente, og flere av de jeg pleier å henge med skal ut i kveld. Planen er at de skal drikke, for også finne seg en fest.

Jeg fikk vite det i går, og når jeg spurte om hvorfor de ikke hadde hørt med meg var grunnen så enkel som at de ikke trodde at jeg ikke ville. Fordi de skulle ut å drikke, og jeg drikker jo ikke, og derfor tenkte de at jeg syntes det var teit. Og fordi det kanskje kom til å bli kjedelig for meg som ikke drikker. 

Så, i kveld er jeg ikke invitert fordi jeg ikke drikker alkohol - Og det er faktisk skikkelig kjipt. 

På en måte så blir jeg sur, og tenker at de bare kan ha det så godt, til tross for at det ikke er noen sure miner. Men, på den andre siden så blir jeg mer skuffa. Jeg blir nemlig skuffa over at det er en forventing til at man skal drikke alkohol og at alkoholen er viktigere enn det sosiale. For selvfølgelig kan man være sosial uten å drikke alkohol! 

Faktisk stiller jeg meg selv spørsmål om det er verdt det å la være å drikke alkohol, med tanke på at det gjør meg både ensom og lei. Eller, venneløs, sånn det kjennes ut akkurat nå. 

Ofte får jeg høre at det er tøft av meg å ta avstand fra alkohol. Som at det er unikt og helt spesielt, og jeg lar meg jo ofte fascinere over at det er mer akseptert å drikke enn det er å ikke gjøre det. For grunnene til at jeg ikke gjør det er jo fordi jeg ikke liker det, fordi det ikke gjør meg noe godt og fordi jeg hater måten det påvirker meg på. Jeg tar jo ikke avstand for å skille meg ut eller for å ikke bli invitert. 

Det vanskeligste med å ta avstand fra alkohol er når det går utover det sosiale, og når invitasjonene slutter å komme - Fordi man velger noe annet enn de andre. 

Og faktisk føles det tidvis skikkelig dritt. 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs
Stem gjerne på meg på til Vixen Influencer Awards HER (3 kategorier) 

// Marty

Gjør du dette «dør» ikke telefonen din når det er kaldt ute!

Litt tips! 

Jeg kan umulig være den eneste som syntes det er kjipt når telefonen dør når det er kaldt ute. Jeg digger jo å gå turer, løpe turer og generelt være ute - Også når det er kaldt. Det betyr jo at jeg stadig vekk opplever at telefonen min dør, men, etter å ha brukt en god del unødvendig frustrasjon på dette har jeg funnet noen triks som gjør at den ikke dør og hva jeg pleier å gjøre når den dør...

Grunnen til at mobilen slår seg av er så enkelt at mobilbatteriet er laget for å fungere aller best i romtemperatur. Det sier seg jo selv at det da blir for kaldt med et par, eller hundre minusgrader. Apple definerer faktisk selv alle temperaturer under 0 grader som for kaldt...

Hurra! 

Jeg diskuterer forresten kun dette problemet med mennesker som har Iphone, fordi jeg alltid blir fortalt at jeg burde bytte telefon av folk med andre merker, leverandører eller hva det nå heter... 

1. Et lurt tips er å ha mobilen inntil kroppen din! Hvis du har den i lomma, kan den fort dø fordi du for eksempel ikke har lukket lomma. Legg telefonen på innerlomma, inni en hanske eller i BH-en... Da holder den en ålreit temperatur. 

2. Varm den opp! Hvis mobilen din dør kan du faktisk varme den opp igjen, selv om det virker som om den er helt ferdig. Ofte så mister den mye batteri når den slår seg av sånn, men den kan fortsatt reddes. Legg den i BH-en, mellom hendene eller nære noe annet som er varmt og forsøk å skru den på! Er du på vei et sted og går forbi en butikk eller liknende skal det som regel bare en kjapp tur innom der før den er villig til å bli skrudd på igjen. 

3. Bruk ørepropper! Eller snakk i telefonen. Den dør ikke hvis du snakker i telefonen, og den dør sjeldent hvis du hører på musikk og lar den ligge i lomma. Problemet er når du tar den opp for å bruke den...

Egentlig er det helt håpløst at noen telefoner dør så fort det er kaldt, og jeg håper noen smartinger finner på noe lurt snart så vi mobilavhengige slipper å oppleve det - Selv med 80 % strøm. 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs
Stem gjerne på meg på til Vixen Influencer Awards HER (3 kategorier) 

// Marty

Jeg har løyet hele tiden

I dag skal jeg gjøre noe jeg har hatt lyst til å gjøre lenge, men som jeg ikke har turt.

Når jeg var med i Sykt Perfekt fikk jeg spørsmål fra en journalist om hvordan det var å legge ut "perfekte" bilder av meg selv på sosiale medier. Den gangen svarte jeg at jeg kun la ut bilder på Instagram når jeg hadde en god dag og når jeg selv kjente at jeg kunne relatere meg til bildet.

Og det stemte, i en god stund. Men plutselig så begynte jeg sakte men sikkert å finne tilbake til bilder som var tatt for et år siden, kun for å ha materiale, kun for å ha noe som passet "feeden" min og kun for å føle meg fin. Kun fordi jeg følte at det var forventet at jeg måtte legge ut et fint bilde, akkurat idag. Og for å få bekreftelse. 

I jula spurte lillesøsteren min meg om jeg kunne legge ut bilde av hun og meg på Instagram, og jeg svarte nei, fordi hun ikke passet inn der akkurat nå. 

Siden da har jeg egentlig gått rundt med en klump i magen. Fordi jeg faktisk sa det, og mente det - At lillesøsteren min ikke passer inn i mitt glansbilde på Instagram. 

Instagram-kontoen min er av meg, men den er oppstilt og falsk. Det fremstiller et bilde av meg som jeg selv syntes er ugjenkjennelig. 

Det hender at jeg også er fin, at jeg er nysminket og at jeg har pyntet meg, men... 

Jeg svetter når jeg er på trening.

Magen min blir oppblåst når jeg har spist. 

Jeg har blå ringer under øynene når jeg er trøtt.

Jeg er sliten når jeg har feber.

Jeg har fettete hår når jeg ikke har orket å vaske det på tre dager. 

Jeg har en rotete stue når jeg har jobbet døgnet rundt i flere dager i strekk. 

Jeg har tannkrem på speilet kun en dag etter at jeg har vasket det. 

Jeg har støv på listene mine i gangen.  

Og, jeg liker jo ikke en gang kaffe, selv om jeg på noen av bildene later som. 

På det ene bildet, som jeg la ut nylig (som ble tatt for et år siden) hadde jeg kastet opp på morgningen og jeg følte meg dritt. Allikevel tok jeg et bilde, men med ryggen til. Det verste av alt er at jeg latet som at alt var fint, og at jeg hadde en fantastisk dag. 

I dag har jeg bestemt meg for å slutte. Jeg har bestemt meg for at jeg skal slutte å late som, og at jeg fra nå av skal forsøke å poste virkeligheten. Det betyr ikke at jeg ikke av og til kommer til å være fin, men det betyr at jeg kommer til å være ærlig, gjenkjennelig og meg sjæl. 

Det er skummelt, men jeg er lei av å gå rundt med en klump i magen og jeg er lei av å fremstille en løgn på sosiale medier. 

For jeg er ikke et jævla portrett, selv om jeg har fremstilt meg som det. 

Hvis du vil må du gjerne følge meg og hvordan ting egentlig er fremover HER
 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs
Stem gjerne på meg på til Vixen Influencer Awards HER (3 kategorier) 

// Marty

Jeg vil heller shoppe enn å jobbe!

Jeg elsker å ha fri. Jeg elsker å kunne sove lenge, spise en deilig frokost og treffe venninner på kafé. Jeg elsker å trene om morgningen og være hjemme for å lage middag til kjæresten min. Jeg elsker å dra på spa, jeg elsker å shoppe og jeg elsker å ligge langflat å se på serier. 

Faktisk så tenker jeg ganske ofte at jeg heller vil gjøre det enn å jobbe, men det betyr ikke at jeg gjør det for det. Jeg tror heller ikke det er så unormalt å av og til tenke seg til spa i stedet for jobb en kald, tirsdagsmorgen. 

I går uttalte Spekter-direktør Anne-Kari Bratten at det er uforståelig at kvinner uten barn eller med voksne barn jobber mer deltid enn småbarnsmødre. Jeg er for så vidt enig, men å begrunne det med at vi kvinner velger å shoppe fremfor å jobbe mener jeg ikke er annet enn vanvittig stereotypisk og arrogant. 

Jeg tviler ikke på at det er en del dårlig arbeidsmoral blant oss, og jeg tviler heller ikke på at det finnes kvinner som syntes det er mer behagelig å shoppe, enn å jobbe (jeg er faktisk en av de, men det betyr ikke at det er det jeg gjør). Det å derimot å si at det er det normale er ikke annet en tåpelig. 

Jeg har bekjente jeg som sier at de aller helst ikke vil jobbe, men min oppfattelse er at de fleste kvinner ønsker seg en karriere - Fremfor å shoppe, plukke blomster og gå tur i skogen, som Bratten sier at de fleste kvinner vil. 

Erna Solberg la stor vekt på at deltidsarbeidene kvinner utgir den klart største arbeidskraftreserven i Norge under sin tale til NHOs årskonferanse på tirsdag. I følge Statistisk sentralbyrå jobber 36,8 prosent av norske kvinner deltid, mot 12,5 prosent av menn. Det betyr at hvis Norge skal ha nok arbeidskraft i tiåra fremover må flere av disse kvinnene ut i fulltidsjobb. 

Men, jeg tror ikke løsningen er å dra alle kvinner under en kam - For at det sitter enormt mange kvinner som ønsker heltid fremfor deltid er det ingen tvil om. Jeg tror heller løsningen er å åpne opp for flere fulltidsstillinger, og kanskje spesielt i kvinnedominerte yrker, for det er helt klart en u-ting i arbeidslivet at det ikke tildeles flere fulltidsstillinger. 

Noen kvinner har garantert godt av å ta av seg korsettet, komme seg opp av sofaen og ut på jobb, men, jeg nekter å si meg enig i at dette gjelder de fleste. 

Jeg legger forresten ved et bilde av meg på shopping i sommer. Det var digg, men jeg hadde ikke hatt råd til å shoppe hvis ikke jeg jobba. 

Forresten: Syntes det er kulere med kvinner som heier på kvinner. 


 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs
Stem gjerne på meg på til Vixen Influencer Awards HER (3 kategorier) 

// Marty

 

Hva slags monster voldtar en åtte år gammel jente?

Jeg har akkurat sett flere av episodene av Aftenposten sin serie STUCK. Hvis jeg skal være helt ærlig så vet jeg ikke om jeg skal le eller gråte. Først og fremst så er jeg forbanna, men også fortvila. Fortvila for hva jeg blir vitne til gjennom serien. Hva som vises. Hva jeg ikke vet om og alt jeg blir skjermet for.

Samtidig så tar jeg meg selv i at jeg skammer meg litt. Jeg skammer meg nemlig for å klage over gnagsår fra de nye joggeskoa, at jeg ikke har penger til å dra på kino eller til å sette på nye falske vipper. Jeg skammer meg over å kun tenke på meg selv, over å syntes synd på meg selv og ikke reflektere over hvor bra jeg egentlig har det. 

Hvor bra vi har det.

I den ene episoden møter programleder Emilie en jente på 17 år. Denne jenta er sammen med en mann på 42 år som hun møtte når hun var 12 år. 

I en annen episode møter Emilie en gravid jente på 15 år som har blitt gruppevoldtatt og får skylden for det selv. 

For ikke å snakke om da Emilie gråter og stiller spørsmål om hva slags monster som voldtar en 8 år gammel jente etter at en åtteåring er voldtatt av stefaren sin og får vondt når hun tisser. 

Av og til får jeg spørsmål om hvorfor jeg er feminist, og etter å ha sett denne serien sitter jeg igjen med haugevis av gode grunner. Haugevis av grunner til at jeg ønsker å ta kampen for kvinner, og ikke minst jenter sine rettigheter.

Egentlig lurer jeg på hvordan man ikke kan være feminist etter å bli presentert for en virkelighet som er så brutal at jeg nesten må sette på en episode med Kardashian, bare for å minne meg selv på hvor overfladisk og falsk denne verden egentlig er. For ikke å snakke om hvor godt jeg liker det når det er falskt og overfladisk, og når vi krenkes av ulver på turklær. 

Egentlig trenger man ikke å kalle det feminist en gang, for man kan egentlig kalle det et medmenneske. 

Æsj. Jeg blir faktisk nærmest flau av å skrive det. Jeg blir flau av at vi klager over at brød er dyrt, jeg blir flau av at vi klager over vi ikke kan kjøpe sprit før vi er 20 år og jeg blir flau over at idrettstopper kaster penger ut av vinduet - Når 8 års gamle jenter blir voldtatt, når kvinner ikke kan gå selv på gata og når jenter blir hindret rett til utdanning fordi de skal selge seg selv til inntekt for resten av familien. 

Jeg blir sint og jeg blir forbanna. 

Også blir jeg takknemlig for at noen viser frem hvordan det er, tross alt.

For jeg er egentlig lei av å lese om hvordan jenter burde organisere sminkeskuffen sin, når det finnes jenter i verden som ikke får lov til å smile uten tillatelse. 

Jeg er egentlig lei av å lese om hvordan jenter burde kle seg, når det finnes jenter i verden som må kle av seg for å tjene penger. 

Jeg er egentlig lei av å lese om hvordan jenter burde fylle leppene sine, når det finnes jenter i verden som ikke får si hva de mener. 

Jeg forstår at verden er urettferdig og at jeg kommer fra et land der vi heller klikker på sex, utroskap og lønninger fremfor krig, mangel på jenters rettigheter og barneekteskap - Men det gjør vondt. Jeg sier heller ikke at vi skal slutte å leve de livene vi gjør fordi noen har det verre enn oss... 

Men av og til må vi få opp øyene og forstå hvor heldige vi faktisk er når vi legger oss mette i magen, når vi kan ta en varm dusj og når vi kan få klemmer fra mammaene våre. 

Det finnes nemlig så vanvittig mange som aldri får oppleve det. 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs
Stem gjerne på meg på til Vixen Influencer Awards HER (3 kategorier) 

// Marty 

Plutselig måtte jeg reise

La oss si det sånn, det går ikke akkurat an å planlegge hverdagen - Haha. Akkurat nå sitter jeg faktisk på toget hjem til Oslo og det hadde jeg ikke trodd for 24 timer siden. Faktisk bestilte jeg togbilletter hjem for bare 12 timer siden og måtte hive meg rundt. Men, sånn er det! Jeg må ærlig innrømme at jeg fikk litt panikk i går kveld når jeg skjønte at jeg måtte en kjapp tur hjem, men mest av alt fordi jeg plutselig da ikke hadde helt kontroll. 

Men, nå sitter jeg altså her. 

Jeg skal hjem for å ha en viktig møte, som måtte tas pronto. Det er ikke kjedelig si! Det var litt synd, for det kom en god kompis av C på besøk til oss i Norrköping i går kveld, men sånn er det. Jeg tror de klarer seg VELDIG fint uten meg en dag altså, hehe. 

Nå har jeg faktisk ikke vært i Oslo på nesten en måned og det er faktisk første gangen jeg har vært så lenge borte fra hjem. Selv om jeg skal tilbake til Sverige allerede i morgen ettermiddag så skal det bli godt å sette bena mine i hovedstaden og sove i senga mi hjemme hos mamma og pappa en natt. 

Jeg tenkte faktisk å benytte muligheten mens jeg sitter på toget til å svare på noen mailer men også for å begynne å se den siste sesongen av STUCK. Jeg skulle egentlig ha vært på premieren forrige uke, men det fikk jeg ikke til, men jeg skal allikevel se det - Og det burde du også! Du finner det på Aftenposten sine sider. 

Nå skal jeg lene meg tilbake og gjøre unna litt plikter. Snakkes snart Oslo! 

Og du? Ha en fin dag a:):) 

// Marty 

Hallo, damer ser da også på porno!

I går søkte jeg på porno. Ikke i den form av at jeg skulle se på det selv, men for å finne ut hvor mange jenter som faktisk ser på porno. Hvor normalt det er. Jeg satt nemlig å diskuterte med noen av kompisene til kjæresten min rundt dette med porno og flere av de kunne ikke se for seg at noen av oss damer også ser på porno. 

Men hallo, selvfølgelig ser vi damer også på porno! 

Porno er jo ikke forbeholdt menn. Porno er en smakssak for damer på lik linje som for menn. Porno er digg for noen, og ikke digg for andre. 

Faktisk syntes jeg egentlig at det er litt vanskelig å skrive om, rett og slett fordi jeg blir litt flau. Og, det er kanskje derfor nesten ingen andre skriver om det heller? For porno er jo ganske flaut, rart og pirrende. Men at noen tror at ingen av oss damer ser på porno er god nok grunn til å skrive om det. Og hvorfor er så mange damer så flaue for å snakke om det? 

Det er ingen hemmelighet at porno ikke er ekte. Det er ingen hemmelighet at porno er oppstilt, at det er falske kroppsdeler og at det gir et urealistisk bilde av hva sex er, og jeg tror kanskje det er en av grunnene til at vi damer ikke snakker så høyt om det - Litt fordi vi egentlig ikke skal syntes at det er greit. 

Når jeg prøver å google porno og omfanget rundt det dukker det kun opp artikler om menn og porno, hva menn liker best med porno og at menn ser på porno uten at kjæresten vet det. Og det er kanskje også en av grunnene. 

Jeg fant haugevis av grunner til hvorfor menn burde se på porno, men ingen på hvorfor damer burde gjøre det - Så, jeg lagde derfor min egen ;-)  

7 grunner gode grunner: 

- Du føler deg mer sexy 💪 

- Du kan bli bedre kjent med deg sjæl og kroppen din ☝️

- Det kan være digg 👅

- Du kan lære noen triks 📚

-  Du kan bli tent 🔥

- Du kan bli mindre stressa hvis du onanerer🛀

- Du kan bli gladere av å onanere - Og porno hjelper deg på vei 🙋

via GIPHY
 

Porno er funny, det er kleint, det er rart, det er teit og det er spennende - Også for oss damer! 

// Marty

 

 

 

 

 

Jeg hadde ALDRI trodd det!

I går kveld fikk jeg ikke sove. Jeg ble liggende å tenke på hvor heldig jeg er akkurat nå. Faktisk stilte jeg meg selv spørsmålet om hva jeg gjerne skulle hatt akkurat nå, som jeg ikke har - Og jeg kunne egentlig ikke si noen ting. For jeg er mett i magen, jeg er forelska, de i familien min er friske, jeg har en jobb jeg digger, jeg får utvikle meg, jeg gjør det bra, jeg er omgitt av bra mennesker, jeg er trygg og jeg har det bra. Det er faktisk lenge siden jeg har følt at ting spiller så på lag som det gjør akkurat nå.

Og fysøren så heldig jeg egentlig er. Eller, ikke egentlig. Jeg ER heldig. 

For noen uker siden ble jeg gjort oppmerksom på at jeg var nominert til Kjendisgallen som Årets Influcencer og jeg er fortsatt i sjokk. Lille meg liksom. Jeg husker jeg tenkte på hvor stort det må være og være der i fjor, og i år så ligger det en invitasjon i innboksen min. Egentlig har jeg panikk, for jeg lurer egentlig litt på hva jeg skal gjøre der. Haha. 

Jeg ville egentlig stikke innom å si at i morgen er det siste dagen til å stemme, så legg gjerne inn i stemme (eller tre) hvis du syntes jeg fortjener det HER

Tusen takk for at jeg får gjøre det jeg digger og til alle som heier. 

// Marty 

Derfor burde du være i fysisk aktivitet!

Her om dagen fikk jeg et spørsmål om hvorfor det er så viktig for meg å holde meg i form, jeg tenkte derfor jeg skulle klinke til og ramse opp noen av grunnene til at jeg trener - Og hvorfor trening er bra for oss! 

Trening behøver jo ikke å være å løpe en mil før frokost, konkurrere i Birken, stille i bikinifitness eller være på gymmet hver ettermiddag. Det funker for noen, mens for andre fungerer det ikke i det hele tatt! Det er så mye vi kan gjøre for å holde oss i fysisk aktivitet, og for min egen del så er det motivasjon nok at jeg kan leve noen år lenger, løpe litt fortere etter bussen og være litt gladere. 

Derfor burde du være i fysisk aktivitet: 

1. Trening reduserer stress! Når man trener jobber kroppen, mens hodet ofte hviler. Man flytter fokus og spenninger og stress reduseres. Selv bruker jeg trening til å klarne tankene! 

2. Det gir bedre selvtillit! Kroppens eget lykkehormon, endorfiner, produseres ved trening, og du føler deg bedre. Du trives bedre med deg selv, og er bedre rustet i hverdagen.

3. Mindre sannsynlighet for depresjoner. Man blir mer positiv og mer fornøyd med seg selv når man trener! Faktisk prøver jeg å fortelle meg selv at bare det å komme seg ut døra og gjøre noe minsker sannsynligheten for å bli deppa. 

4. Trening er sosialt! Trening kan være supersosialt. Man kan bli kjent med nye, trene med gamle bekjente og bruke trening som en arena der man skravler - Samtidig som man gjør noe nyttig.

5. Trening forebygger sykdommer! Trening gjør at vi holder oss i bedre form og det igjen gjør at helsa vår blir bedre. Trening forebygger og lindrer høyt blodtrykk, det er lavere risiko for slag, det minsker sannsynligheten for hjerteinfarkt, forebygger diabetes type 2 og gjøre at vi jevnt over holder oss friskere. Dette gjør igjen at vi kan leve lenger! 

6. Trening reduserer angst! Fysisk aktivitet er faktisk ofte en del av rehabiliteringen og behandlingen av ulike angstdiagnoser.

7. Du blir sterkere! Både fysisk og mentalt. Du kjenner at kroppen spiller mer på lag og at kroppen er bedre rustet til å møte motgang. 

8. Den gode følelsen. Jeg pleier å tulle med å si at noe av det beste med trening er når du er ferdig. For den følelsen man ofte har etter å ha bevegd seg er skikkelig god! 

Alt er bedre enn ingenting, og det er faktisk ikke så mye som skal til. Dans når du lager mat, gå trappene, spill badminton, løp en tur eller meld deg på en time på treningssenteret! Det kan være så morro. 
 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs
Stem gjerne på meg på til Vixen Influencer Awards HER (3 kategorier) 

// Marty 

Er dere rasister, H&M?

Flere har rast mot H&M det siste døgnet og grunnen er en hettegenser med teksten «Coolest monkey in the jungle». Gutten som har på seg genseren er mørkhudet, og det finnes en tilsvarende genser med teksten «Survival expert» der det er en hvit gutt. 

Mange har rast og kaller H&M rasistiske fordi den mørkhudede gutten har på seg genseren som indirekte kaller han en ape. Flere reagerer også fordi den hvite gutten blir fremstilt som en helt i forhold. Artisten The Weeknd har faktisk trukket sitt samarbeid med H&M etter oppstyret. 

Jeg har selv tidligere rast mot en produsent etter å ha kommet over en reklame jeg syntes var rasistisk, men i dette tilfellet så måtte jeg faktisk tenke meg om to ganger. Faktisk syntes jeg at dette tilfellet er skikkelig vanskelig.

For er det rasistisk eller ikke?

Jo, hadde noen slengt kommentarer til den mørke gutten at han var en ape i skolegården, da hadde det vært ugreit.

Men det hadde det jo egentlig vært hvis noen hadde slengt kommentarer om mitt utseende og min hudfarge også. 

For egentlig sitter jeg mest med en bismak i munnen. For TENK på alt vi henger oss opp i. Tenk på hvor mange barn som er sultne. Tenk på hvor mange barn som ikke har noen foreldre. Tenk på hvor mange barn som ikke har råd til klær. Eller, tenk på at barn i Kambodsja produserer klærne til H&M. Det kan jeg bli sint for det. 

Alt er jo ikke ment rasistisk, og som en skrev i ett kommentarfelt: Barn er jo som små aper, enten de er mørke i huden eller lyse i huden.  For de er jo høyt og lavt, og overalt. 

Barn er barn, og jeg lar meg egentlig mest irritere over forskjellene vi lager ved å reagere på akkurat dette. 

Jeg tror egentlig jeg må konkludere med at vi snakker om barn. De ser ikke farge eller hva et ord kan bety for noen. Det er faktisk vi voksne som lærer de å hate og det er kanskje vi som lærer de at de er annerledes. 

Og det syntes jeg faktisk er verre. 

Samtidig hadde det jo vært festlig å vite hvor mange mennesker som har godkjent denne genseren før den kom ut. For det er litt rart at ingen har reflektert over dette. 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs
Stem gjerne på meg på til Vixen Influencer Awards HER (3 kategorier) 

// Marty

Uken som gikk

Hei og god tiiirsdag! En litt forsinket uken som gikk, men bedre sent enn aldri eller hva? Jeg har akkurat hevet innpå med litt havegryn etter å ha gått en lang tur med en venninne på morgningen. Jeg er skikkelig i siget på treningsfronten om dagen, og til tross for at det ikke er et sted på kroppen jeg ikke har vondt så kjennes ting veldig bra! 

Ukens måltid: Middagen jeg spiste med C på lørdagskvelden. Vi var jo i Stockholm og vi gossa oss med biff og digg dessert. Luksus si! 

Ukens serie: Jeg har ENDELIG funnet sesong 1 av Broen. Jeg elsker jo krim og kanskje spesielt nordisk drama og kjas, og det er så mange som har anbefalt med Broen. Tingen er bare det at jeg tidligere ikke har funnet sesong 1, men nå har NRK publisert den! Jeg og C runna derfor hele sesong 1 forrige uke og er på god vei med å bli ferdig med sesong 2, haha. 

Ukens frustrasjon: Jeg må bare bemerke det, for disse frustrasjonspunktene er luksus problemer. Det er mye jeg kan være frustrert over, men det er jeg jo ellers, så nå skal jeg faktisk benytte meg av muligheten til å være litt frustrert for at døgnrytmen min er HELT på bærtur. Etter juleferien har jeg slitt så med å sovne, og til tross for at jeg nå i over en uke har vært oppe til vanlig tid, så sliter jeg like mye med å sovne til kvelden. Tips mottas med et stort TAKK!

Ukens høydepunkt: Hmm... Jeg tror faktisk det må bli at jeg hadde en hel dag med C på lørdag. Det var hyggelig, fint og etterlengtet! 

Ukens sang: Perfect Duet (Ed Sheeran & Beyoncé). Jeg syntes den er sååååå finfinfin. 

Ukens tanke: At det er min oppgave å ha det bra! Av og til skjer det ting som er kjipt og som ikke er etter planen, og da er det kanskje vanskelig å bare fortelle seg selv at ting skal være bra. Samtidig så er det min oppgave å ta ansvar for at ting skal bli, eller være bra. Akkurat nå har jeg det veldig fint og jeg tror grunnen er at jeg tar litt ansvar for det selv. Jeg forsøker iherdig å prioritere mine egne behov og ønsker, og det hjelper jaggu. 

Ukens crush: Litt teit kanskje, men.... BADMINTON! HAHAHA. Vi var en gjeng som spilte det på nyttårsaften og vi fikk helt dilla. Det er så teit, så gøy og faktisk er det mye bedre trening enn jeg trodde. Det er så fint for det er både inkluderende, sosialt og trening på en gang. Anbefaler det på det varmeste:):) 

Ukens YES: At jeg faktisk kom meg på trening en god del flere ganger enn jeg hadde drømt om. Jeg har motivasjon om dagen, er glad og fornøyd, og da blir alt så mye greiere med en gang. Jeg bare håper at det vedvarer, hehe... 

Ukens sitat: Hemmeligheten ved å forbli ung ligger i å leve hederlig, spise langsomt og lyve om alderen - Lucille Ball. 

Vi snakkes!!

// Marty 

Dette er grunnen til at #MeToo er viktig:

Jeg vet at #MeToo-kampanjen har satt en støkk i mange både på godt og vondt. Noen har antakeligvis gått rundt med en klump i magen, noen har slutta å slenge unødvendige kommentarer til kollegaer og noen har turt å fortelle ting de aldri ellers hadde gjort. 

Kampanjen har også blitt latterliggjort til de grader, folk har harselert på Facebook og folk har sutra for at de ikke lenger får klappe fremmede jenter på rumpa når de er på byen. 

Og dette er til de som ler, fleiper og tuller med seksuell trakassering. De som syntes #MeToo er noe dritt:

Dette bildet viser den ene puppen min. Eller, mest av alt så viser det et blåmerke et sted det ikke skal komme blåmerker. Det bildet forteller om et blåmerke som kom etter at en fyr for noen somre siden tok seg rett til å klype meg på puppene under en fotballcup. Fordi jeg gikk med en topp som var utringa. Han lo og sa han bare gjorde det for å tulle, mens jeg fikk vondt og ikke visste hvordan jeg skulle reagere. Han sa at det går over og jeg lot det gå. 

Dette bildet viser uønsket seksuell oppmerksomhet. Det viser hva som ikke er greit. Det viser hva flere har latterliggjort og ledd av de månedene. 

For #MeToo har ikke under noen omstendigheter handlet om at det ikke er greit å spandere en kaffe på en kollega. #MeToo har ikke under noen omstendigheter handlet om at man ikke skal kunne kommentere at en dame i kassa på butikken er fin på håret. #MeToo har ikke under noen omstendigheter handlet om at noen har forsøkt å kysse noen de har flørtet med en hel kveld. 

#MeToo handler om det å tråkke over grensa. Det å si ting som ikke er greit. Det å gjøre ting som ikke er greit. Det handler om maktovergrep. Det handler om å ikke ha respekt for andre. 

Det er nok av seksuell trakassering nå, og vi må slutte å le. 

#Timesup 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs
Stem gjerne på meg på til Vixen Influencer Awards HER (3 kategorier) 

// Marty

15 % rabatt på botox

Jeg søker på "tilbud på botox" og det tar ikke lang tid før det dukker opp haugevis av punkter. 10 %, 15 % og 20 %. Supertilbud.

Det samme skjer når jeg googler "tilbud på restylane". Egentlig blir jeg helt overraska over hvor lett tilgjengelig det er, og mimrer tilbake til den gangen på videregående da jeg satt å søkte på hvor det var billigst å fylle leppene mine. 

For, det måtte være billig - Hvis ikke hadde jeg jo ikke råd. 

Heldigvis glemte jeg den tanken etter at jeg traff kjæresten min og jeg fant ut at jeg egentlig var veldig glad for at jeg sto over. 

For noen måneder siden fikk jeg tilbud av en bedrift om å fylle leppene mine mot et gratis innlegg på bloggen min. For det første ble jeg forbanna for måten de la denne muligheten i fanget mitt og for det andre ble jeg forbanna fordi jeg vet at hadde det vært for noen år siden så hadde jeg gjort det. Uten å nøle! 

Kadra Yusuf skrev i en kronikk for Dagsavisen forrige uke at "2018 er året vi bør ta bloggere og kroppsindustri-bransjen på ramme alvor."

Og jeg er helt enig. 

For en ting er bloggerne som gir muligheten til å endre på utseende sitt til sine lesere og følgere, en annen ting er firmaene som legger disse mulighetene i fanget på bloggere som gladelig benytter seg av muligheten. 

La oss si det sånn: Cash is king, og det er på bekostning av samfunnets mimikk og dagens unge. 

Trist? Ja, det er faktisk til å grine av. 

Hva folk driver med på privaten rakker ikke meg, og hva folk ønsker å gjøre med seg selv rakker heller ikke meg. Flere av mine venninner har endret på utseende, og verdien deres måles ikke i det. Men er man nødt til å presse det på følgerne sine? Eller kan man sette sprøyta i sinnarynka uten å skrive "JEG HAR TATT BOTOX", "Denne salongen gikk jeg til" eller "før og etterbilder av leppene mine".  

Nå tråkket jeg kanskje mange bloggkollegaer på tærne, og det er overhode ikke meningen, for de er ikke dårlige mennesker fordi de holder på som de gjør. Jeg er bare uenig, og det får være greit. 

Yusuf avslutter sin kronikk med "Populære blogger har for lenge fått lov til å villede leserne sine uten konsekvenser. Reklamebransjen forholder seg til regler og begrensninger for hvordan de kan presentere produktene i reklamer. Det er på høy tid at selskaper som tilbyr kosmetiske inngrep, og bloggere som ukritisk tar imot og reklamerer det videre til sine unge følgere, får et etisk regelverk å forholde seg til."

Og jeg tror hun sitter på løsningen der. For hvor lenge skal egentlig vi bloggere få lov til å skrive om hvor man fyller leppene sine (kun fordi man vil at leserne skal gå til et trygt sted) og om hvor mye gram vi har i hver pupp? Altså, det selger som rakker'n uten tvil - Men er det verdt det? 

Til syvende og sist så mener jeg at det er opp til hver enkel å ta ansvar å slutte og følge bloggere og influencere som kun gir dem dårlig selvbilde - Men hvor enkelt er det egentlig for en 12 år gammel jente med et forbilde uten mimikk? 
 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs
Stem gjerne på meg på til Vixen Influencer Awards HER (3 kategorier) 

// Marty 

Svar på spørsmålene om meg og C

- Hvem spurte om dere skulle bli kjærester av C og deg?

Haha. Jeg. 

- Hvem er mest romantisk av deg og C?

Hmm... Det er vel kanskje jeg. Men, det hender han glimter til.

- Kommer du til å flytte med C hvis han flytter et nytt sted neste år?

Ja, det gjør jeg mest sannsynlig. Jeg ser ingen grunn til å ikke gjøre det, så lenge det er relativt greit å komme seg hjem til Norge på kort tid. 

- Vil dere flytte et nytt sted neste år?

Det kan jo egentlig ikke jeg svare på, da det egentlig ligger på han. Alt avhenger av han og hvor han vil/skal spille. Vi trives veldig bra i Norrköping, men han spiller jo for å utvikle seg - Så vi ser hva som skjer. Vi risikerer å måtte flytte i morgen for alt vi vet, så egentlig forsøker jeg å ikke tenke så mye på det.

- Hva liker du best med C?

Kanskje at han på mange måter er motvekten i livet mitt. Han er stabil og rolig, snill og fin. Når jeg er hysterisk er han alt annet - Hvis dere skjønner? Haha.

- Hvem tjener mest av deg og C?

Jeg :-) 

 

- Hva syntes du om at livsstilen til C er så krevende og ubevisst? Dere vet jo aldri hva som skjer. Hva tenker du med tanke på det å stifte familie og sånn?

Jeg elsker det og hater det på en gang. Det er spennende, interessant og jeg liker at det skjer ting hele tiden. Samtidig så er det slitsomt å egentlig ikke vite noe og når det skjer ting som er tøft. Livsstilen til C og jobben til C er ikke bare kul, og det er oppturer og nedturer hele tiden.

Familie er ikke noe vi vil stifte på en del år, så det er ingen bekymring sånn ting er nå i det hele tatt. Begge to liker å leve, satse litt og oppleve verden, og det er jo det vi gjør nå! Jeg digger sånn ting er nå og det er spennende at det skjer ting hele tiden. Tenk hvor heldige vi egentlig er!

- Hadde du bodd i utlandet hvis ikke det var for at kjæresten din spiller hockey?

Jeg hadde nok ikke gjort det nå, men jeg vet jo aldri. Det er jo egentlig ganske vanskelig å svare på.

- Hva jobber C med?

Jobben han er å spille ishockey :-) 

- Hvor ofte har dere sex og er han flink?

Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen: Dette er spørsmål som jeg ikke syntes er relevant i det hele tatt. Det er helt i orden for meg at andre bloggere deler åpenlyst om dere sexliv og så private temaer, men det slipper C faktisk at jeg gjør. 

- Har dere felles økonomi?

Nei, men vi deler relativt likt.

- Lønner du C når han hjelper deg med bloggen?

Nei, det gjør jeg ikke. Han hjelper med faktisk veldig sjeldent, annet enn å ta noen bilder og sånt - Og at han tar bilder av meg i 10 minutter syntes jeg egentlig er noe som bare skulle mangle. Jeg blir ikke lønnet for å se han spille kamp eller for å gjøre tjenester for han. 

- Hvem er høyest av deg og C?

Jeg er høyest tror jeg. Det er snakk om en centimeter tror jeg, hehe.

- Hva liker dere best å gjøre sammen?

Le. Altså, bare det å være sammen! Gjøre ting, se ting og oppleve ting. 

- Hva er det lengste dere har vært borte fra hverandre?

Når han spilte VM for et års tid siden var vi borte fra hverandre i nesten en måned tror jeg. Det SUGDE for å være helt ærlig. Men, sånn er det jo bare. I høst har vi vært sammen annenhver uke, og jeg tror på en måte at det er fint. Jeg savner han konstant, selvom han sitter ved siden av meg i sofaen og vi slipper å bli lei av hverandre. 

- Har du et godt forhold til familien til C og har han et godt forhold til din?

Ja, vi er SÅ heldige akkurat der. 
 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs
Stem gjerne på meg på til Vixen Influencer Awards (3 kategorier) HER

// Marty

Hvorfor er disse bloggerne så klikkhorer?

reposta etter at jeg slettet det forrige ved en feil

Hey alle! Tidligere i dag fikk jeg faktisk sikkelig latterkrampe. Det er så digg, og jeg tror kroppen har godt av å le skikkelig noen ganger - Ikke det at det har noe med innlegget å gjøre. 

Uansett! Grunnen til at jeg lo var at jeg fikk en kommentar fra en dame som sa at jeg KUUUUN var ute etter klikk fordi jeg før jul skrev om at jeg syntes man skal holde på juletradisjonene våre og at vi ikke skal endre på våre tradisjoner knyttet til julen fordi noen blir støtt av det. Og at jeg fikk en kommentar på at jeg KUUUN var ute etter klikk fordi jeg skrev om hvilken bytterett man har nå på salget. 

Jeg tenkte derfor jeg skulle oppklare noen ting for de som tror at alle bloggere gjør ALT for klikk: 

- SELVFØLGELIG er jeg ute etter klikk. Det er fryktelig kjedelig å skrive noe som ingen leser. Hallo, det sier vel seg selv? Det morsomste er jo når man skriver noe bra, som folk liker og som folk faktisk ønsker å lese. Hvis noen bloggere sier noe annet, så lyver de faktisk. Alle mennesker digger likes og klikk, og man vil jo så klart ha bekreftelse på det man gjør. Men er det virkelig så dumt?

- Bildet over gir meg flere klikk enn bildet under. Og det er det faktisk du som klikker som bestemmer. Er det ikke helt håpløst at sex og lettkledd kropp selger så mye mer enn en påkledd kropp? Egentlig er det jo ikke annet enn sjukt trist. 

Jeg hadde ikke brukt tid på å skrive om hvor dumt jeg syntes det er at barnehagebarn ikke skal få ha på seg nisseluer i barnehagen eller at jeg folk må være klar over rettighetene sine under januarsalget fordi noen føler seg støtt av det, hvis jeg var desperat etter klikk. Jeg hadde heller ikke brukt tid på å skrive om andre ting som egentlig ikke selger i det hele tatt. 

- Ofte så plukker man ut det mest spennende og interessante i teksten for å bruke det som tittel. Akkurat som VG gjorde etter talen til Johannes Klæbo under Idrettsgallaen. De lagde en overskrift som lød "Talen alle snakker om". De kunne skrevet "Talen til Klæbo". Noen hadde klikket, men ikke på langt nær like mange. Nå klikket nok mange fordi de lurte på hva alle snakket om og fordi de ikke ville gå glipp av noe! Det hender både jeg, bloggere og journalister bommer, og det skal jeg heller ikke lyve om. 

- Du velger helt selv om du vil klikke deg inn på det jeg skriver, men det må være veldig slitsomt å tenke: NEINEINEI, her er det en blogger som skriver om hva hun har på seg, en blogger som skriver om pelsindustrien eller en blogger som skriver om religion - Dette kan jeg ikke finne på å klikke meg inn på fordi det er en BLOGGER som har skrevet det. 

- Jeg opplever at jeg kan ha den samme kronikken på trykk i en av landets aviser, som jeg har publisert på bloggen. Deler jeg kronikken er det helt i orden for folk, men deler jeg blogginnlegget er jeg kun ute etter å reklamere for meg selv. Det handler faktisk ikke kun om det. Det handler om at man ønsker at folk skal lese det og fordi man ønsker å nå frem med noe. 

- Det er faktisk ikke sånn at man blir millionær av at akkurat DU trykker deg inn på bloggen. Overhode ikke faktisk. Dessverre. 

Ahhh, dumme bloggere altså. 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs
Stem gjerne på meg på til Vixen Influencer Awards (3 kategorier) HER

 

// Marty

Svar på spørsmålene deres

Hello! Jeg har svart på noen spørsmål som har kommet inn denne uka, så ta en tiiiitt: 

- Vet du hvor du og C flytter neste år?

Nei, dessverre. Jeg vet ikke om vi flytter i det hele tatt! Det er jo noe av det som er litt spennende og nervepirrende (og tidvis slitsomt) med dette livet han lever. Vi vet egentlig aldri hva som skjer og hva som kommer rundt neste hjørne. Jeg tror hvert fall at det blir bra uansett hva som skjer! Det viktigste er jo at vi er sammen, og tenk hva vi får oppleve da!

- Hvor mye penger bruker du i måneden? Føler mange bloggere bare kaster rundt seg.

Jeg bruker overhode ikke mer enn nødvendig. Jeg hadde fått panikk av å kaste rundt meg og syntes det er sjukt mye kulere å spare. Jeg tror faktisk kanskje jeg skal skrive et eget innlegg om akkurat dette spørsmålet.

- Hvem er din bestevenn?

Grunde er bestekompisen min. Jeg har aldri likt å peke ut mennesker som bestevenner, for jeg er så heldig å ha mange forskjellige mennesker i livet mitt og alle er unike på hver sin måte. Jeg har fått meg noen veldig gode venninner her i Norrköping, og tenker egentlig at det viktigste er at man vet hva man får av hverandre og hvor man har hverandre. Hva man kaller det er kanskje ikke så viktig. 

- Drikker du aldri alkohol?

Jeg drakk én cider på nyttårsaften, og angrer fortsatt for den var ikke noe god. Jeg var keen på å gjøre det fordi alle andre gjorde det men det var helt seriøst ikke noe poeng. Siden da hadde jeg vel ikke drukket siden jeg feiret med en glass champagne i sommer. Men det var heller ikke digg. Haha! Har det så mye bedre uten. 

- Har du lappen?

Jepp! Den tok jeg dagen etter bursdagen min :-) Det var SÅÅÅ digg.

- Hvor handler du klærne dine?

Der jeg syntes de har noe fint. Jeg har ingen favorittbutikk eller merke akkurat nå, og elsker å titte og finne skatter. 

- Tror du at du er mer verdt enn noen mennesker?

Kanskje heller tvert i mot. Altså at alle andre mennesker er mer verdt enn meg. Hvis du viser til at jeg av og til kan kjefte på folk, så handler det svært sjelden om verdien til disse menneskene. 

- Hvem står bak bloggen bloggomtoppbloggere?

- Jeg har mine mistanker men jeg vet faktisk ikke. Jeg vet om to navn som jeg ikke kan skrive her, som flere tror at det kan være. På en måte så håper jeg ikke at det er de to, for deres del, haha. 

- Har du hatt trekant? 

Nei, det har jeg ikke. 

- Hva syntes C er det beste med deg?

Haha, nå måtte jeg faktisk spørre han, og han sa: Det er masse bra med deg. Kanskje at du alltid gjør meg godt? Glad? Fornøyd? 

For noe kliss a, haha!

- Leser du noen svenske bloggere?

Jeg følger en del på Instagram, men leser ingen fast. 

- Snakker du noe svensk nå?

Det er faktisk sykt flaut hvor påvirka man blir, og svenskene sliter faktisk med mange ord så jeg legger faktisk om en del. Det blir skikkelig svorsk for å si det sånn!

- Bruker du sminke hver dag?

I dag er første gang jeg sminket meg siden nyttårsaften faktisk, så nei :-) 

- Stemmer du på deg selv til Vixen? 

Ja, det har jeg gjort :-) 

- Skal du på kjendisgallaen?

SKIIIITT, ja. Hva søren liksom. Lille meg. Haha. 

Takk for at du leser og engasjerer deg! Nyt lørdagen ♥

// Marty 

Hvor er vi på vei?

God lørdag! I dag våknet vi til sol i Norrköping og jeg kan nesten ikke huske sist jeg har sett sola. Det hadde faktisk snødd litt i natt, så nå er det veldig koselig ute. Det har vel nesten ikke vært minusgrader her nede en eneste gang siden vi flyttet hit, men nå er det faktisk det.  

For første gang på veldig lenge har C og jeg funnet en dag der han og jeg kan finne på noe. Jeg kan faktisk ikke huske sist han og jeg hadde mulighet til å dra et sted, finne på noe og bare være sammen. Vi satt oss akkurat i bilen på vei mot Stockholm og jeg gleder meg skikkelig.

Stockholm ligger bare en kjøretur unna Norrköping, så det er helt supert. Jeg var jo i Stockholm i mai, da jeg og mamma også tok turen for å sjekke forholdene i Norrköping før vi flyttet hit og nå kribler det nesten i magen etter å komme tilbake. Hvorfor aner jeg faktisk ikke. 

Flere av de på laget til C har bodd i Stockholm tidligere og de har kommet med masse tips til hva vi burde bruke dagen til, så vi har planen klar. Kanskje vi flytter til Stockholm snart selv? Hvem vet? Jeg kjenner faktisk at jeg savner Oslo om dagen, så jeg har et lite håp om at det blir litt bedre etter å ha tuslet litt rundt i gatene i Stockholm. 

Nå skal jeg finne frem solbrillene mine fra veska, sette på litt digg musikk og nyte. Jeg håper alle får en finfin lørdag! 

// Marty 

Ingen ville stille for å snakke om botox

Hey og god fredag! Jeg har akkurat tatt meg en dusj og hoppet i joggisen. Faktisk skulle jeg snart egentlig sittet i en debatt på NRK her fra Norrköping om "skjønnhets-spons" som pushes på bloggere og deres lesere. Det betyr altså sponsede produkter i form av utseendeforandringer og hvordan vi velger å håndtere det og ikke minst fronte det for våre følgere. 

Jeg fikk jo, som kanskje noen husker er forespørsel fra et firma for noen måneder siden. Der fikk jeg tilbud om gratis behandling av juvederm (altså større lepper) mot reklamering på bloggen min. Jeg takket nei og lurte på hva firmaet tenkte på. Dette valgte (ekstremt dyktige) Kadra Yusuf å nevne i en artikkel i Dagsavisen i dag, med tittelen "De farlige reklamebloggerne", der hun hadde et ønske om at 2018 er året vi bør ta bloggere og kroppsindustri-bransjen på ramme alvor.

Og jeg er HELT enig. 

For en ting er hvordan vi bloggere velger å pushe utseendeforandringer og skjønnhetsprodukter på våre følgere, men en annen ting er faktisk bedriftene som faktisk legger gratis muligheter til å gjøre dette i fanget på bloggerne. Et ikke det helt fucked up? 

Jeg mener ja. 

Cash is king, det er sikkert og visst. 

Jeg diskuterer dette gjerne for alltid, men dessverre var det ingen motpart som ville stille. Altså, en person som er uenig med meg og Kadra. Det er kanskje ikke så rart, for hva skal man egentlig stille opp med å si? At man syntes det er greit at kids for oppfordringer om å fylle leppene sine og at de selv gir etter for presset? På mange måter så er det ikke barebare å være blogger heller. Sånn alt i alt. 

Jeg har så mye på hjertet om akkurat dette, så se ikke bortfra at det kommer et innlegg om det i nærmeste fremtid. 

Nå skal jeg klappe igjen macen og lage litt middaaag! God helg:):)

// Marty

 

Jeg slanker meg, se bort!

Dette var noen ord jeg egentlig aldri trodde at jeg skulle skrive, men nå har jeg jaggu gjort det. Jeg kom over et innlegg av Andrea Sveinsdottir tidligere i dag der hun skrev at hun blir kontaktet av mennesker som føler seg for tjukke til å trene på treningssenteret. Samtidig så kom jeg over innlegget til Anne Brith der hun var frustrert over at folk reagerte på at hun sa hun slanket seg og at det ikke er hennes skyld at folk blir syke. 

Jeg vil derfor skyte inn noe. For vi bloggere og influencere har et enormt ansvar. Vi har ansvar for hvilke signaler vi sender ut og hva vi ønsker å fronte. Vi tar valg om vi vil fronte en versjon av oss som overhode ikke er naturlig, vi tar valg om vi ønsker å fronte en hverdag uten problemer, vi tar valg om vi ønsker å fronte viktige temaer, vi tar valg om vi ønsker å være gode forbilder og vi tar valg om hvem vi ønsker å være.

På lik linje som de som leser, følger og ferdes eller i samfunnet også tar valg. For vi er nødt til å slutte å legge alt ansvaret over på andre og vi er nødt til å begynne og ta litt ansvar selv. Jeg er sterk uenig hvordan flere bloggere og influencere operer, og skulle aller helst sett at enkelte kastet inn håndkleet fordi de kun gir rævva selvbilde til unge mennesker. 

Samtidig så er det faktisk min egen oppgave å skjerme meg selv fra det hvis det påvirker meg negativt. Vi har selv ansvar for at vi har det bra og vi kan ikke risikere vår egen helse med å legge det ansvaret i andre sine hender. 

Personlig har jeg tatt er bevisst valg på å ikke skrive noe om slanking, vekt eller mat, rett og slett fordi jeg ikke finner det interessant for noen andre enn meg selv. Men jeg er også en helse jeg må ta vare på. Jeg har lyst til å leve best lengst mulig, jeg har lyst til å være frisk, jeg har lyst til å ha det bra og jeg har lyst til å ha overskudd - Og da må jeg ta ansvar for egen helse. Om det er å gå en tur hver dag, meditere, spise salat til lunsj, danse eller å bokse så er det opp til meg, så lenge jeg tar ansvar for meg selv og min egen helse. 

Mitt beste tips er å logge av! Slutt å følge de menneskene som ikke gir deg noe. Slutt å lese artikler som kun gjør deg deppa. Slutt å tro at det er noe feil med deg. Ta ansvar for deg selv! 

Det er lov til å trene, spise sunt og ville gå ned i vekt, samtidig som det er lov til å la være. Vi må ta ansvar sjæl! 
 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs
Stem gjerne på meg på til Vixen Influencer Awards HER

// Marty 

<3

Hello!!

Fra sofaen. Joggebuksa. Dotten. Og ja, you name it. Hehe. Akkurat nå sitter jeg i sofaen og jobber litt. C har på hockey på TV-en som vanlig og vi har middag i ovnen. Faktisk så lyver jeg litt, for jeg har jeg brukt den siste timen til å skrolle meg gjennom diverse nettbutikker i et desperat forsøk på å finne et par fine sko til TO!!!! antrekk. Vi snakker heller ikke om hvilke som helst antrekk... Vi snakker om antrekkene til Vixen Influencer Awards og Kjendisgallaen. Har du hørt på makan eller? 

Jeg får faktisk helt bakoversveis og lurer egentlig på om det er lov til å stille i joggisen jeg altså. Jeg har sånn cirka kontroll på hva jeg skal ha på meg, men mangler sko (lyver nå også, for jeg har sko. Vil bare ha noen andre). Jeg lurer på om andre mennesker stresser så fælt som det jeg gjør. Men sånn holder jeg jo nesten alltid på! Jeg fremstiller kanskje meg selv som ganske så kul og rolig på den fronten, men det er altså (nesten) bare tull. Nesten. Jeg vet jo egentlig at det i utgangspunktet ikke spiller noen som helst rolle, jeg bare føler at alle de andre er så mye kulere enn meg. 

Uansett, jeg har fått totalt dilla på Broen og er i himmelen for at NRK endelig har publisert sesong 1 og 2. Det begynner forresten ny sesong av Criminal Minds i dag for de andre som digger sånt. 

Middagen har antakeligvis forresten brent seg, for ingen har reist seg opp for å sjekke den. 

Håper alle har en fin kveld:):)

// Marty

Seks gode grunner til å droppe alkohol!

Hallo fra regnet!

Jeg er jo ingen fan av alkohol og drikker det dermed veldig sjeldent. Faktisk så liker jeg jo ikke verken øl eller vin, så det sier seg vel kanskje selv at alkohol ikke er min bestevenn.

Nå som vi har begitt oss ut på et nytt år er det som vanlig et stort fokus på hva vi kan gjøre for å bli bedre mennesker. Faktisk så vil jeg som et "hehe, nei jeg drikker ikke"-menneske komme med noen gode grunner til at du faktisk skal la være å drikke alkohol for en liten stund. 

For hva med en hvit måned? (Eller et hvit år, som meg). 

Det er faktisk verdt et forsøk!

1. Du får bedre immunforsvar! Det er jo kanskje ingen hemmelighet at alkohol svekker immunforsvaret vårt, og i mine øyne så er egentlig dette nesten god nok grunn til å la være i seg selv. 

2. Trening! Når vi inntar alkohol gjør det oss dehydrert, de gir oss dårligere balanse og koordinasjon og det svekker både reaksjonsevnen vår og konsentrasjonsevnen vår. I noen tilfeller kan alkoholen gjøre at vi presterer dårligere enn vanlig i hele 60 timer etter at vi har inntatt alkohol. Det kommer vel heller ikke som et sjokk at alkohol kombinert med trening ikke er så gunstig, så hvis man vil ha max utbytte av treningen man legger ned - Så dropper man alkoholen. 

3. Du sover bedre! Mange tror at man slapper mer av etter et glass vin eller en øl, og det stemmer jo at man kan bli sigen etter en glass vin, men faktisk så sover man faktisk dårligere fordi søvnkvaliteten blir dårligere etter at man har inntatt alkohol. Alkohol påvirker det stadiet i søvnen som er viktig at vi skal føle oss opplagte neste dag. 

4. Det er sunnere. Alkohol har ingen positive effekter på kroppen - Annet enn at man kan bli i godt humør noen timer (hvis det telles hos noen). Faktisk må du gjøre dette for å forbrenne de forskjellige enhetene: 

1 halvliter pils = 20 min jogging eller rask sykling

2 glass vin = 40 min rolig sykling eller 15 min aerobics

1 sixpack med pils = 1 time trappeløping eller 1 time og 45 min rask sykling

1 Margarita = 1 time aerobics eller litt over 2 timer og 30 min gåtur
 

5. Mer penger! Kjøper du vanligvis alkohol hver helg eller noen ganger i måneden sparer du penger på å ikke gjøre det. Alkohol er dyrt og alkovettorganisasjonen AV-OG-Til har utført dette regnestykket: 

Om man regner forbruket i vinflasker kan man regne med at nordmenn årlig bruker 8844 kroner i året på alkohol (66 flasker x 134 kroner = 8844 kroner). 

Tenk hvor mye annet kult man kan bruke de pengene på i stedet da!

6. Andre muligheter. Når man ikke drikker alkohol finner man kanskje på andre ting, som også er veldig morro. Det å ta seg en tur på byen, danse, mingle og kjase kan være sjukt morro, men det finnes også ganske mange andre kule ting man kan gjøre i stedet for! Og edru. 

Viktigst av alt så er det vel egentlig å bare ha en avbalansert forhold og tenkte på helsa vår. 
 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs
Stem gjerne på meg på til Vixen Influencer Awards HER

// Marty 

Når nakenbilder kommer på avveie

Jeg er mer en en naken kropp og et seksuelt objekt. På lik linje som alle andre som opplever å få spredd private bilder av seg selv. 

Man er nemlig et menneske som kanskje liker å løpe, synge i dusjen, sveipe på Tinder, jobbe med frivillighet, skrive bøker, reise og studere. 

Ikke bare en kropp som er misbrukt, en hore eller et objekt.

Man er et individ og man fortjener å bli behandla deretter. 

I går kveld ble jeg sittende å lese ett kommentarfelt hos NRK i forbindelse med nakenbilder og jeg kunne ikke gjøre annet enn å grine. For fy søren så vondt det gjorde. 

Nå er det flere måneder siden bildet som ble tatt av meg i garderoben på Elixia ble spredt og på mange måter så har jeg klart å gå videre. Samtidig så er det vanskelig når jeg fortsatt flere ganger i uken får bildet tilsendt i innboksen min av nye mennesker som sitter på det. Det er også vanskelig når jeg hører og merker at folk snakker om det. 

Men det vanskeligste er å kanskje være helt uskyldig i en sak der jeg føler meg som syndebukken. Der jeg føler at det er jeg som får straff.

Kommentarfeltene er nemlig stort sett enige om at det er jentene som har skyld når nakenbildene blir spredt, og det stikker i hjertet mitt hver eneste gang noen sier dette. For fy søren så uopplyst og uvitende det er. 

For det første så er ikke spredning av nakenbilder noe som kun er forbeholdt jenter. Dette skjer med gutter også og til og med menn. 

For det andre så er det ikke sånn at nakenbilder nødvendigvis er sendt til en person for også bli spredt videre. Det kan være tilfeller der noen har tatt bilder av en annen uten at personen vet det. Det kan være bilder tatt under sex uten at personen er klar over det. Det kan være bilder tatt i garderoben på skolen uten at personen er klar over det. Det kan være filmer som har blitt tatt når personen er beruset. 

For det tredje så er det ikke annet enn uvitende og naivt å kun legge skylden på den som er avbildet. Personen som er avbildet har ikke gjort noe feil, og jo, det er selvfølgelig lurt å ikke ta nakenbilder, men hvis uhellet er ute - Så er det faktisk den som videresender som er en dritt. For det er faktisk ikke ulovlig å ta nakenbilder, men det er ulovlig å videresende det. 

For det fjerde så er ikke personen som er avbildet løs, horete eller dum. Og hvordan forklarer vi det egentlig når vi slenger ut disse ordene om en 11 års gammel jente som ble presset av en eldre kjæreste til å sende det? 

For det femte så bagatelliserer vi overgrep og seksuell trakassering hver eneste gang vi legger skylden på offeret. 

For det sjette så er kroppen som er avbildet mye mer en et seksuelt objekt. 

Vi er nødt til å slutte og klandre offeret. Hver eneste gang vi skriver det i kommentarfeltene og sier det høyt, så gjør vi det vanskeligere å si ifra hvis det først skulle skje. 

Er det noen som vet hvor flaut det er å få nakenbilder spredt, så er det ofrene.

Uten tillatelse for å spre disse bildene finnes det KUN overgrep - Og det må vi slutte å støtte. 
 

Og til alle som har opplevd dette: Dans, le og lev. Aksepter, vær sint og gå videre. Du er mer enn kroppen din og disse bildene. 
 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs
Stem gjerne på meg på til Vixen Influencer Awards HER

// Marty 

Jeg har sagt nei

Ed Sheeran over høyttaleren, en hund som sover i hjørnet og roser i kinna. Det beskriver egentlig situasjonen nå ganske så godt.

C har veldig lyst på hund, men det er altså ikke vår hund. Egentlig er jeg litt redd for hunder, men Molly, som hunden heter er så liten og søt at det ikke er noe problem. Jeg passer henne for et av de andre parene her nede, og forsøker å si ja når jeg kan. Annalisa, som eier hunden har en jobb der hun ikke kan ta hun med og han spiller jo hockey så det sier seg vel kanskje at hund egentlig ikke er det enkleste. 

Hils på denne snella a. Og ikke spør om rase, for det aner jeg ikke!!!! Men, jeg er forelska. På ekte. 

C maser støtt og stadig om hund og han har egentlig sagt at et av målene hans med 2018 er å skaffe en hund men det kommer faktisk ikke på tale. Grunnen er så enkel som at jeg vet at det er jeg som må ta ansvar for den og sånn ting er nå så er jeg faktisk ikke interessert. Jeg høres kanskje veldig kjip ut, jeg vil kunne hoppe på et fly, bli hos venninner så lenge jeg vil og kun ha ansvar for meg selv sånn ting er nå. 

C har jo ikke mulighet til å ta vare på en hund når han lever sånn som han gjør, og dermed blir det er klart nei. Men kanskje en gang i fremtiden? Det er uansett nok av hunder å låne her vi er nå, haha! 

Jeg er alene hjemme i kveld og skulle ha dusjet for flere timer siden, men jeg gjør alt annet. Jeg surrer rundt, hører på musikk, jobber litt og finner liksom ikke helt roen. Jeg tenkte jeg skulle lage taco til middag og forhåpentligvis sette meg ned med boka mi å lese ferdig den. 

Hvis ikke jeg blir sittende å jobbe, haha!

Jeg håper dere har en fin dag.

// Marty 

Jeg krenkes av at jeg ikke er like digg som Kylie Jenner

Av hvem eller hva kan jeg bli krenket av i dag?

I går fikk jeg kjeft fordi jeg skrev at jeg bemerket han som satt på spinningsykkelen bak meg pusta tungt. Til tross for at jeg bemerket at det gikk helt fint hvis det var det som fikk han gjennom treningsøkta. 

Så jeg har en bønn for 2018 og det er at folk skal få seg litt humor og ironi - Og ikke ta seg nær av alt. Jeg digger å kødde, men det er vanskelig når folk skal kikke på alt mulig og skape egne små bagateller. For når jeg skriver at jeg bemerka pustinga til en som trente bak meg behøver vi ikke å lage en støttegruppe for de tungpustede på trening. 

Det er så mye vi kan la oss krenke av! Det er så mye vi kan reagere på! Det er så mye vi kan bli sinte for!

Vi kan reagere på at barn blir seksuelt misbrukt. Vi kan reagere på at det foregår dyremishandling. Vi kan reagere på at bloggere deler ut rabattkoder for at kidsa skal endre på seg sjæl. Vi kan reagere på at flyktninger drukner. Vi kan reagere på at politikere seksuelt trakasserer.

Vi må bare disponere reaksjonene våre litt.

For jeg kan la meg krenke av at jeg ikke er like digg som Kylie Jenner.

Jeg kan la meg krenke av at det var en ulv på melkekartongen (i noen uker). 

Jeg kan la meg krenke av at julenissen fremstilles som tjukk.

Jeg kan la meg krenke av at DNB bruker tilfeldige ord som bekreftelses referanse.

Eller så kan jeg puste med magen og bruke energien min på noe viktig.

Som krig, elendighet, urettferdighet og ekte problemer. 

Selv bommer jeg av og til, men da prøver jeg å innrømme det - Selvom det sårer stoltheten min. 

#Laossikkekrenkes

 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs
Stem gjerne på meg på til Vixen Influencer Awards HER

// Marty

 

Drit i nyttårsforsettene!

Like sikkert som at vi trer inn i et nytt år 1.januar er det at artiklene som skal gjøre deg til et bedre menneske dukker opp. Artikler som forteller deg om hvordan du kan kjappe deg ned i vekt, artikler som forteller deg hvorfor du får hengepupper (og hva du må gjøre for å slippe det) og artikler som skal gjøre deg topptrent på tre uker. 

Det er for så vidt fint at vi har fokus på helse og trening - For det er ingen hemmelighet at det er bra for oss. Det jeg derimot ikke syntes er så fint er når vi eksponeres for at "hey du er for tjukk"-reklamer og sånn løser du problemet og at det popper opp illustrasjoner av mennesker som sakte men sikkert går ned i vekt på Facebook... Sånn uten at vi egentlig har bedt om det. Lillesøsteren min på 14 år blir nemlig også eksponert for disse reklamene, og hun behøver de HVERT FALL ikke. 

I går poppet det opp slankepiller når jeg var inne på en av landets nettaviser. Eller, det sto jeg ikke slankepiller, men det var piller som skulle "kickstarte" mitt 2018 og få meg tilfreds med min egen kropp. Som at noen piller gjør meg tilfreds med min kropp... 

Jeg ble også vitne til en reklame fra en de klinikkene som forteller meg at de vil hjelpe meg å fjerne den huden og fettet jeg ikke behøver. 

Det jeg egentlig irriterer meg over er at dette med kropp og vekt blir et synonym med lykke og det å ha det bra. For selv om jeg trener vel og ofte selv, så er det ekstremt mye annet som også gjør at jeg er glad og fornøyd.

Jeg mener at folk skal få holde på som de vil, trene så mye de vil og trøkke i seg så mye dritt de bare vil. Det eneste er at jeg ikke syntes at dette skal være det viktigste i livet og at vi skal gå rundt å jage etter et ideal i stedet for å kanskje lære oss å trives i den situasjonen vi er i. 

For det er så mye viktigere å smile fordi du er glad. Det er så mye viktigere å danse fordi du har hatt en fin dag. Det er så mye viktigere å synge fordi du er forelska. Det er så mye viktigere å le fordi noen forteller deg noe morsomt. Og det er så mye viktigere å være tilfreds med deg selv, enn å konstant krige mot deg selv. Telle kalorier. Herje med målebånd. Være sulten og være sur. 

Jeg blir hvert fall dødssliten av det. 

Egentlig har jeg lyst til å si at vi skal drite i nyttårsforsettene våre, og ikke fordi folk ikke skal få lov til å trene, komme i bedre form eller bli mer tilfreds med seg selv, men fordi det er like viktig å ta vare på seg selv både fysisk og psykisk i september som det er i januar når det såkalte ribbefettet skal av. Og ironisk nok så tror jeg de fleste av oss forbinder nyttårsforsettene med noe som er godt glemt i februar. 

Jeg lover å klappe i hendene til de som skriver at man skal løpe til man får roser i kinnene, at man skal danse edru en kveld og ta det som en treningsøkt og at man kan leke seg i form med å spille fotball med gode venner. Uten en app som forteller deg hvor godt du ligger an og hvor mye middag du kan spise.

Nå skal jeg ut å gå meg en tur med den kroppen jeg har, fordi det er godt for både kropp og sjel. Året rundt. 
 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs
Stem gjerne på meg på til Vixen Influencer Awards HER

// Marty

Jeg vil ikke blogge lenger

Foto: Annie Hyrefeldt

I dag er bloggen min 2 år gammel. På en måte så høres det mye ut, men på en annen måte så høres det ikke ut som noen ting. I dag har jeg litt blandede følelser, og på den ene siden så burde jeg feiret og men på den andre siden så vet jeg ikke om det er riktig. 

Jeg har utviklet meg mye som menneske de siste 2 årene. Jeg har prøvd meg frem, jeg har bomma, jeg har truffet blink, jeg har lært mye og jeg har klart ting. Jeg har møtt motstand, truffet fine mennesker, blitt inkludert og fått en enorm erfaring. 

Det å blogge er ikke barebare. Eller jo, det er på en måte det. For det handler om å skrive og dele, men det handler også om å by på seg selv og om å finne godt innhold. Samtidig er det en jobb der du må prestere hver eneste dag. Og det er vanskelig. For plutselig var ikke blogg et sted der jeg bare kunne skrive hva jeg ville. Plutselig var blogg et sted der alle hadde en mening om meg og et sted der jeg hele tiden må hige etter anerkjennelse. 

Jeg byr på meg selv stadig vekk og til tross for at jeg er personlig så forsøker jeg å unngå at ting skal bli for privat. Jeg har valgt å dele det meste av det som har hendt det siste året - Til tross for at jeg kanskje ikke egentlig har håndtert det selv først. Vi kan sikkert diskutere om det har vært lurt, men for meg så har det føltes riktig og jeg står for de valgene jeg har tatt.

Samtidig så plager det meg hvordan jeg føler meg fanget i bloggbobla. Det plager meg hvordan jeg føler at jeg forandrer meg selv for at folk skal like meg. Det plager meg hvordan jeg hele tiden higer etter noe som i utgangspunktet ikke betyr noen ting for meg. 

Jeg vil blogge fordi jeg liker å dele, fordi jeg har sterke meninger og fordi jeg på en eller annen måte finner det viktig. Som at det er større enn meg sjæl på en måte. Rett og slett fordi det hjelper noen. 

Jeg vil ikke blogge fordi det kun er en jobb. Jeg vil ikke blogge fordi jeg føler at det forventes av meg. Jeg vil ikke blogge fordi det er et krav. Jeg vil ikke blogge kun for å blogge.

Jeg utvikler meg stadig og jeg forandrer meg. Det hender jeg forandrer mening og det hender at jeg tar feil. Og akkurat nå føler jeg meg innhentet av det at jeg hele tiden må være politisk korrekt. Jeg må hele tiden si de riktige tingene, og jeg hater det. 

For det er faktisk ikke meg. Og alt dette har gjort meg redd på en måte. 

Her om dagen sa jeg til og med til en venninne at jeg vurderer å ta fettsuging. Altså. HVA FAEN! Grunnen er så enkel at jeg har mulighet til det og fordi jeg ikke føler meg som mange de andre bloggerne. De med store pupper, opererte midjer og utseende som alltid er perfekt. Fordi jeg tror at jeg hadde blitt lykkeligere av det. Når jeg skriver det nå så forstår jeg hvor dumt det høres ut, men når jeg ser meg selv i speilet så høres det ut som noe av det lureste jeg kan gjøre. 

For det er som om jeg glemmer meg sjæl og hva jeg står for i denne overfladiske bransjen. Og jeg er mer opptatt av at folk skal like meg enn at jeg skal like meg selv. 

Jeg vil at bloggen min skal være et sted der folk kan diskutere, der folk kan føle seg litt bedre, der folk kan lese morsomt innhold, der folk kan lese ting de kan kjenne seg igjen i og et sted folk ønsker å anbefale for andre. 

Nå har jeg lyst til å finne litt tilbake til den gode greia, og hvis ikke jeg klarer det så får jeg finne meg noe annet å drive med. 

Også skal jeg slutte å være så forbanna redd. 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs
Stem gjerne på meg på til Vixen Influencer Awards HER

Ny jobb!

Foto: Kjersti Westeng 

Nytt år og nye muligheter, er det ikke det vi sier? 

I dag er jo bloggen min to år gammel. Det som har skjedd de siste årene er helt fjernt å se tilbake på, rett og slett fordi mye av det nærmest kjennes uvirkelig. 

Noe av det kuleste som har skjedd de to siste årene er at jeg turte å satse. Jeg hadde egentlig aldri satsa med begge bena før, før jeg valgte å slutte på videregående. Jeg sluttet ikke på videregående for å satse på bloggen min, men jeg sluttet fordi jeg på mange måter ikke fiksa det lenger og fordi det for meg finnes andre måter å fullføre den på.

Den dagen jeg sluttet så lovte jeg mamma og pappa at jeg skulle gjøre noe, finne på noe, skape noe og leve. Eller lest med andre ord: Ikke sitte på rævva. 

Og det har jeg klart, og det er helt sinnsykt.

Av og til så hadde det faktisk vært godt å sitte litt på rumpa, men alt som skjer i stedet for det er faktisk ganske så mye kulere. 

August 2016 signerte jeg med Mediehuset Nettavisen (som var SUPERSTORT) og fra og med i dag er jeg ikke lenger der. Egmont har kjøpt opp blogg.no, Side2 og Side3 (og da også min blogg), og jeg er dermed nå under Egmont i stedet for. Eller egentlig liker jeg ikke å si under, for de gir meg ingen ordre eller bestemmer på noen som helst måte. Men, vi skal samarbeide, vi skal skape og vi skal utvikle oss sammen - Noe jeg gleder meg VELDIG til. Bloggen min er og kommer til å fortsette å være det den er (hvis ikke bedre), og den kommer til å fortsette å være selvstendig.

Hvis jeg skal være helt ærlig så vet jeg ikke helt hva som skjer fremover, men jeg kan hvert fall love mye spennende, mye godt innhold og mye fjas fra denne kanten. Egentlig er det bare å sparke fra og ønske 2018 velkommen! 
 

Husk gjerne å stemme på meg (3 kategorier) til Vixen Influcencer Awards HER og til Årets Influencer på Se og Hør sin kjendisgalla HER

// Marty

 

 

 

 

La kompisene mine knulle dere i bedre humør!

Nesten rett etter at rakettene hadde tatt slutt på nyttårsaften bestemte jeg og en venninne oss for at vi skulle ta taxi hjem.

Vi ringte til hvert eneste taxiselskap og fikk beskjed om at alle selskapene var opptatt og at det var godt over en times ventetid. Vi bestemte oss derfor for å ta bena fatt og begynte å gå hjemover. Kun etter noen minutter kjørte det er tom taxi forbi oss. Vi veivet derfor med armene og taxisjåføren stoppet. Han tilbød seg å kjøre oss hjem og vi hoppet gladelig inn og var storfornøyde for at vi slapp å gå. 

Det tok ikke mange minuttene før taxisjåføren inviterte oss med på en fest. Vi takket pent nei, men han ga seg ikke. Han sa at han hadde noen kompiser som ville likt å møte to søte jenter som oss. Når vi takket nei for fjerde gang begynte taxisjåføren å bli sint, og det var da jeg la merke til at takstometeret ikke gikk. 

Hendelsen skjedde i Sverige og taxisjåføren bet seg ekstra merke i at jeg snakket norsk. Han sa at vi måtte holde sammen og tok tak i armen min, for også påpeke at vi var innvandrere begge to. Jeg trakk armen min tilbake, også begynte han å stryke meg på låret. Jeg ba han slutte, men da sa han at vi damer var så sure og at vi måtte finne oss i såpass. 

Taxisjåføren fortsatte og etter litt ba jeg og venninnen min han om å stoppe, noe han gjorde. Men han holdt dørene stengt så vi ikke fikk kommet ut av bilen. Han fortalte oss da om hvor godt vi hadde hatt av en omgang med kompisene hans, om hvor godt vi hadde hatt av litt ordentlig mannfolk og om at vi hadde hatt godt av å la kompisene hans knulle oss i bedre humør. 

Venninnen min truet da med å ringe politiet, og da slapp han oss av med en beskjed om at han håpte at vårt nye år kom til å bli horribelt. 

Jeg var veldig glad for at jeg ikke var alene i denne situasjonen, for da vet jeg faktisk ikke hva som hadde skjedd. Det som egentlig skremmer meg mest er at det finnes mennesker som dette og mennesker som oppfører seg på denne måten. Og det irriterer meg kraftig at personer som han i taxien ødelegger for andre i sitt yrke, som faktisk er veldig dyktige i jobben sin. Det å ta taxi burde på mange måter være det tryggeste i hele verden. 

Jeg kjenner at jeg er rimelig lei av at man blir behandlet sånn som dette, og at man ikke kan ferdes rundt omkring uten å bli utsatt for denne typen oppførsel. Faktisk så er jeg drittlei.
 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs
Stem gjerne på meg på til Vixen Influencer Awards HER

// Marty 

 

 

Dette er bare tull om fyllesyke!

Jeg er ikke akkurat kongen av fyllesyke, ettersom jeg nærmest aldri drikker alkohol. Men, jeg er derimot selvskreven ekspert på hva som bare er tull om fyllesyke, og jeg har fått mye kunnskap gjennom at jeg har drevet med idrett i mange år - Men jeg elsker også saker som informerer om "tull rundt fyllesyke" fordi jeg blant annet elsker å si til de som påstår at smertestillende før sengetid hjelper mot fyllesyke... Og spesielt når jeg er edru og irriterende. 

Ta smertestillende før du legger deg...

Effekten av vanlige smertestillende forsvinner jo etter vanligvis etter fire timer. De færreste planlegger vel mindre enn fire timers søvn etter en fuktig kveld, så dermed har egentlig ikke smertestillende noe effekt. 

Det hjelper å drikke mer...

Noen får det for seg at de skal løse fyllesykeproblemene sine med enda mer alkohol (og kanskje spesielt når man er på sydenferie). Men det sier seg vel egentlig selv at det ikke er en god ide, for til tross for at problemene løses der og da, så utsetter man jo bare problemet!

Kaffe er lurt å drikke...

Kaffe dehydrerer faktisk kroppen enda mer enn alkoholen allerede har gjort, det vil si at kaffe i utgangspunktet gjør fyllesyken verre enn nødvendig. Kaffe burde hvert fall ikke inntas hvis du er så heldig å kaste opp gårsdagens morro. 

Du skal ikke blande forskjellige typer alkohol...

Det er mengden som i utgangspunktet slår ut, ikke om du tar et glass vin for også ta deg x-antall øl (i følget studiet) 

Spis pasta (karbohydrater) før du legger deg...

Jeg har alltid lurt litt på dette, og hvorfor folk tenker at det er veldig viktig å hive innpå med mat for å unngå fyllesyke før man legger seg. Det er klart at man skal spise hvis man er sulten, men det er jo faktisk maten man spiser før man begynner å drikke som i utgangspunktet gjør susen. Og, hvis man først drikker så er det faktisk smartere med en tur på Mc Donalds enn å spise "restepasta" fra kjøleskapet. Fett hjelper jo kroppen med å forbrenne alkohol som i utgangspunktet er det eneste man kanskje vil når man er fyllesyk.

Kvinner og menn blir like mye fyllesyke...

Selv om dette irriterer meg litt så viser faktisk en del forskning at kvinner er mer utsatt for fyllesyke enn det menn er. Grunnen er visst at menn har et høyere væskenivå i kroppen og at de derfor tåler alkohol bedre. Ikke det at det er en grunn til å drikke enda mer. 

Vin er det beste alternativet...

Faktisk så inneholder rødvin en syre som heter tannin og denne syren gir visst hodepine til uheldige personer. Ironisk nok er ren sprit, altså for eksempel vodka de tryggeste alternativene for en fin morgendag i følge WebMD

Drikk vann...

Dette stemmer jo faktisk og det er vel kanskje det viktigste og det vet vel alle. 

Jeg er i tipptopp-form og superglad (hehe) og jeg ønsker alle som ikke er det goood bedring ;)

// Marty