Inspirasjon

Sånn får du flere likes:

Støtt og stadig dukker det opp en eller annen liste med hvordan du får flere likes, følgere og mer oppmerksomhet på sosiale medier. Kanskje aller mest Instagram. Listene inneholder stort sett ti punkter og omhandler ofte vinkler, lys og motiver som ofte selger godt. 

Vi kan jo stille oss selv spørsmålet om "likes" er en overfladisk lykkefølelse, eller om det er helt greit å la seg selv evaluere i from av antall likes. Sannheten er jo at en tommel opp eller et hjerte er et virituelt klapp på skulderen. Og HVEM vil vel ikke ha det?...

Her er hvert fall mine beste tips:

1. Det er ingen hemmelighet at kropp selger. Ta derfor gjerne litt pirrende bilder av deg selv, der du pakker pupper og andre seksualiserte kroppsdeler inn (ved å for eksempel gjemme det bak pizzategn). Skyld gjerne på noen fine tøfler eller en plante i bilde! På denne måten unnskylder du at du har lyst til å vise deg frem, samtidig som du får flere likes. 

2. Selfies er veldig lurt. Gjerne selfies der du er litt småsur og gretten (og redigert)

3. Bruk gjerne #nofilter, kun fordi det er en godt brukt hashtag. Det trenger ikke å være HELT no filter da. 

4. Vinkler er viktig. Ekstremt viktig. Få frem de beste sidene av deg selv!

5. Stå litt tilfeldig foran kule malerier, bygninger og stæsj. På denne måten ser du både kreativ ut og ikke minst inspirerende ut. 

6. I og med at kropp alltid selger er det lurt å kaste singleten før du tar skryteselfies i speilet på trening. 

7. Det samme gjelder egentlig når du skal legge ut et bilde av hangoveren på søndager. For all del, dropp klærne og sats på undertøyet. (Ikke smil her heller. Du kan egentlig himle litt meg øynene, og lage trutmunn. 

8. Reisebilder er alltid en slager. Post gjerne throwbacks. Etter throwbacks. Etter throwbacks. (tilbakeblikk på norsk) #tb. Men post helst ikke bilder av når du spiser middag med familien. Ta heller et der du tilfeldigvis sitter og ler på et fjell. 

9. Send gjerne melding til en av de mange venninnene dine å spør om de kan kommentere det siste bildet ditt. Har du kun to kommentarer blir folk ofte veldig gjerrige på kommentarfronten. 

10. For all del! Ikke vær deg selv. Det er viktig å skille mellom Instagram og virkeligheten. 

Have fun, og ha et fint Instaliv. (Men behold verdigheten. Sånn for din egen del) 

 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs 

// Marty

HVORFOR?

I dag hadde jeg tenkt til å poste bilder av de nye forandringene i leiligheten min, til tross for at det muligens ikke er interessant for noen. Jeg hadde tenkt til å bruke ettermiddagen til å rydde, vaske og gjøre det klart til å ta bilder, men før jeg visste ordet av det ble jeg sittende i en telefon. Nå har jeg bodd i leiligheten i over en måned, og ting begynner å falle på plass. Det betyr at også klesskapene begynner å bli rotete igjen, at kjøleskapet må vaskes, at sluken på badet er full av hår og at sofaen er skitten. 

Jeg tenkte derfor jeg skulle vise dere hvordan det faktisk ser ut på en vanlig hverdag, stearinlysene er nemlig ikke tent, kjøkkenet er ikke strøkent og skapene er overhode ikke ryddige. 

Når vi flyttet inn i leiligheten ble vi enige om at skoa alltid skulle settes opp på skohylla. Som dere ser gikk den avtalen rett vest.

I denne skuffen skulle det IKKE puttes alt mulig. Dere ser vel at det også ikke gikk som etter planen. Oppi her finner du alt fra reflekser til ostehøvler. Nyttig.

Skittentøyen har ikke blitt tatt denne uka, og på søndag var jeg interessert i å gjøre alt annet. 

Kjøkkenbordet fungerer veldig fint til annet enn å spise middag på. Det er genialt å legge alt mulig annet enn mat på.

Når jeg flyttet inn bestemte jeg meg for at klesskapet alltid skulle være strøkent. La oss si det sånn... Det tok én dag. 

Jeg elsker min hvite sofa, og jeg var fast bestemt på at jeg skulle ha hvit sofa. Men... Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg hysterisk har vært fremme med flekkfjerner, klor og det som nå kan fjerne ketchup, sjokolade og fettete fingre fra min kjære hvit sofa. Derfor har den nå fått et teppe over seg.  

Disse ledningene skulle ikke ligge her når vi flyttet inn, med det virker som om han som har fått i oppgave å gjøre noe med disse har streika (eller gitt opp).

Så. Det ble fremvisning av leiligheten som lovet, og det er jo faktisk sånn her den ser ut etter en hektisk uke. 

Og sånn ser jeg ut... Klokka viser at det er innafor nå. 
Så hvis du lurer på hvorfor leiligheten min ser sånn ut er det fordi jeg er menneskelig, syntes det er bedre å komme meg ut enn å rydde klesskap og fordi Vendela + Petter er prioritert før skittentøy. 

 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs 

 

// Marty

GREEN DREAM

Reklame

Jeg leker med tanken om at jeg kanskje skal få til en tur til varmere strøk før jul, og har falt pladask for denne bikinien. Den har høy skjæring i livet, mønsteret er upåklagelig og jeg er solgt. Fra første stund faktisk. I sommer har jeg vært flink til å bruke bikinier som jeg selv føler meg komfortabel i. Jeg liker når livet er litt høyere enn vanlig, og at bikinioverdelen sitter godt. Jeg kan fort finne på å både spille volleyball og bryte i vannet, og da er det greit at bikinien sitter som den skal! 

Bikinien kommer fra en nettbutikk som heter Romwe. Romwe tilbyr fashion til rimelige priser, og jeg har tidligere gjort flere geniale kjøp der. De har kule t-shirts, (høstens) kuleste olajakker og sjukt mye fint badetøy. Du kan jo ta en titt på badetøyet deres HER, og se om du finner din favoritt! Hvis du for eksempel skulle behøve en bikini til svømmegym på skolen anbefaler jeg å sjekke ut baderaktene deres. 

Se flere bikinier HER

Enjoy!

 

// Marty 

Dinner & talk

Hallo, solen skinner her og det er så deilig! Akkurat nå sitter jeg inne for å poste dette innlegget, men jeg kom akkurat inn etter en litta trimtur ute. Jeg hadde mamma på tråden hele turen, så det var veldig hyggelig. Så fort jeg kom hjem ringte jeg lillesøster på facetime, og jeg må si det er rart at de er såpass langt unna. Det er liksom ikke bare å stikke hjem en tur, og det er veldig uvant. Blir nesten emosjonell av å bare tenke på det. Skitt au. Det er vel sånn livet er! 

Jeg poster svært sjeldent noe med mat, oppskrifter eller hva jeg putter i meg her på bloggen. Mest av alt fordi det sjeldent er så veldig delikat når jeg først er på kjøkkenet, men også fordi jeg ikke er spesielt inspirerende og kreativ når det kommer til mat. Det er faktisk C som er den flinke på kjøkkenet her i huset, men han lager allikevel minst mat.... Hvert fall! Jeg prøver å spise masse god, næringsrik og fargerik mat. Når jeg var yngre spiste jeg aldri salat eller grønnsaker frivillig, mens jeg nå elsker det. Jeg lærte meg egentlig først å like det når jeg skjønte at kroppen trenger mer enn pasta, hehe. Samtidig som jeg har en økende (noen ganger litt ufrivillige) interesse for grønnsaker, så syntes jeg at det er litt vanskelig å få i meg nok. Så hvis du er like rådvill som meg, men likevel behøver litt digg, enkel og kjapp mat så anbefaler jeg retten under her. (Den er også like god (og billig) etter en natt, eller tre i kjøleskapet = Hot matpakketips)

Kutt grønnsaker. Du kan selvfølgelig tilsette hva slags grønnsaker du vil! Paprika og løk er også veldig digg til. 

Stek kyllingfilet. Det diggeste er å skjære kyllingen i litt mindre biter enn det jeg gadd, hehe. Det er også veldig digg med strimla svinekjøtt!

Bland grønnsakene sammen med kyllingen og wok i vei! 

Tilsett a little bit crème fraiche! (Tror egentlig ikke det skrives sånn på boksene i Norge)

Smud hæ?

Kok opp ris og på 1-2-3 kan du skryte på Instagram over hvor flink du er, samtidig som du kan spise, chille og ha en digg matpakke dagen derpå. 

You're welcome.

 

// Marty

 

Storbyguide 

Jeg har akkurat kommet hjem etter en fantastisk helg i Stockholm. Jeg har besøkt en rekke storbyer den siste tiden, og tar meg selv i å gjøre de samme feilene om og om igjen. Jeg pakker blant annet ALT for mye, for ikke å snakke om mye unødvendig. 

 

Her er mine beste tips til deg som skal besøke en storby:
 

- Gjør en grundig forhåndssjekk. Sjekk ut hva som er verdt å få med seg og hva som anbefales. 

- Hvilke sko du tar med er viktig. Det å ha med seg høye heler er egentlig totalt unødvendig. Det blir alltid mye gåing og lange dager, og det er da mye viktigere å tenke komfort fremfor hva som ser godt ut. Det finnes så mange behagelige sneakers og jeg kan love deg at du vil takke meg etter en dag i gatene... 

- Pakk alltid med en varm genser. Jeg gjør alltid det, og jeg får alltid bruk for den. 

- Legg en plan. Personlig er jeg av typen som helst ikke vil legge for mange planer, og spesielt ikke når jeg er på ferie. Samtidig har jeg erfart at det faktisk kan bli kjedelig i lengden hvis man ikke har noe man ønsker å gjøre! Anbefaler å gjøre en sikkelig research for å finne ut hva byen du kan besøke kan tilby. Musikaler, dyreparker, museumer eller et show. 

- Solbriller er like viktig som paraply. Dette må alltid med, og jeg trenger vel ikke forklare hvorfor...

- Pakk smart! Jeg pakker alltid for mye, men blir stadig flinkere. Jeg er typen som kan stå over kofferten og dra meg i håret. Ofte fordi at jeg vet at det jeg vil ha på meg akkurat nå henger hjemme i klesskapet mitt. Et godt tips er å sette sammen antrekk på forhånd. Det er da også lurt å ta med en jeans som passer til flere andre plagg! 

- Unngå kjederesturantene. Alle byer har sine unike, smakfulle og gode restauranter! Gå inn i sidegater, forhør deg med befolkningen og søk på nettet for å få en best mulig matopplevelse. 

- Hvis du er som meg, så kommer du alltid hjem med mer enn du dro med... Derfor er det alltid lurt å sørge for litt ekstra plass i kofferten! 

God tur ♥

// Marty

Inspirasjonskaos


 

Jeg får ofte spørsmål om hvor jeg henter inspirasjonen min fra, og ofte så har jeg faktisk ikke noe godt svar! Inspirasjonen forsvinner like fort som den kommer. Når det kommer til klær henter jeg mye inspirasjon fra gaten. Jeg kan sitte timesvis og se på mennesker som går forbi, se hva de har på meg og leke med forskjellige tanker og antrekk. Nå om dagen forsøker jeg å kle meg i mer farger, og det er ingen hemmelighet at det gjør at jeg føler meg fresh. Bare det å bryte ut fra det sorte, hvite og grå kan gjøre mye. Jeg prøver å være flink til å alltid ha en liten detalj som bryter, eller for så vidt krasjer med det andre jeg har på. 

Instagramkontoen min er min kreative side. Det er der jeg deler inspirasjon og mote. Noen vil kanskje påstå at Instagrammen min er fasaden min, men det stemmer overhode ikke. Jeg er veldig kritisk til hva jeg legger ut og forsøker å ha det så ekte, og uredigert som mulig. Samtidig som jeg er opptatt av det ekte og ærlige, så er jeg opptatt av at det ikke kun forbindes med det å ikke ha det bra, det å vise seg fra sin verste side og alltid vise seg "naken". Jeg tror det er veldig viktig med en balanse! Jeg har et elsk/hatforhold til Instagram, og jeg legger faktisk aldri ut bilder på dager jeg ikke føler meg bra nok. 

Jeg elsker å inspirere, dele og produsere, og variasjonen mellom Instagram og blogg er perfekt. 

Nå har C akkurat hatt noen kompiser på besøk, og jeg dro meg ut i stuen til de. Vi har holdt på med en barnequiz i timesvis, og jeg lo SÅ mye. Det er sannelig ikke så mye som skal til. Håper dere har det fint!

// Marty


 

Lunsjtips

Oppskrift:
- Brød
- Avokado
- Kylling

 

Hvor digg ser ikke dette ut? Jeg har fått totalt dilla på dette, og har spist det til lunsj de siste dagene. Det er så enkelt, raskt og deilig. Sjekk oppskriften, hvis ikke det er en av de enkleste oppskriftene jeg vet om, så vet ikke jeg. Dette er det jeg skal servere neste gang jeg inviterer til lunsj, eller skal imponere med noe kjapt og enkelt. Jeg er i utgangspunktet veldig lite kreativ og dyktig på kjøkkenet, så jeg må le litt av hvor fornøyd jeg er med dette altså.

 

Dette gjør jeg:

- Kutter kyllingfilet og steker det i panna. 
- Rister så mange brødskriver jeg vil ha
- Kutter avokadoen og smør den ut på brødet. Det er også veldig deilig å kutte hele biter, men det er en smakssak! 

- Legger kyllingen oppå

 

Enkelt, eller hva?

Velbekomme. 

 

// Marty


 

Favorittbutikker - OSLO


 

Jeg elsker å surre rundt i Oslo, gjerne helt alene. Det er så deilig, fint og ikke minst morsomt! Jeg kan tusle i timesvis og hente inspirasjon, ikke bare fra butikkene, men også menneskene. Hvis jeg skal shoppe ønsker jeg alltid stor variasjon, uansett hvor jeg er. Jeg ønsker alltid å besøke de eksklusive butikkene, men også kjedebutikkene og ikke minst vintagebutikkene! 

 

H&M Trend finner du kun på Karl Johan, Bogstadveien og Oslo City. Min personlige favoritt er i Bogstadveien. Jeg elsker basicplaggene til H&M, og jeg som digger collagegensere har vel omtrent kjøpt alle mine der. Når jeg er i butikken i Bogstadveien må jeg alltid titte inn i HM Home avdelingen - De har SÅ mye fint. 

Weekday er perfekt hvis du skal ha basisplagg, og ikke minst kule jeans. Jeg syntes også at de har en del kule statement-plagg, og elsker snittene på klærne deres. De åpnet nylig en ny butikk øverst i Bogstadveien!

Eger Karl Johan. Sukk. Trenger jeg å si noe mer? De har SÅ mye fint, og jeg syntes det er stor variasjon. Elsker å titte innom der og sikle litt. 

Steen & Strøm. Steen & Strøm er kanon! Jeg syntes jeg finner det meste her. De er også veldig flinke til å oppdatere nettsiden sin med både nyheter, tips og inspirasjon! 

Gucci. Ferdig snakka. 

Stress. Hvis du skal ha sneakers er Stress absolutt stedet! 

Mac Cosmetics. Jeg er stor fan av Mac. Jeg syntes kvaliteten er god og jeg elsker leppestiftene deres. Jeg er jo ikke så veldig opptatt av sminke, og heller ikke så flink - men her får du som regel god veiledning, så selv jeg klarer det! 

Day Birger Et Mikkelsen. Trenger jeg å si noe mer? Her får du fantastisk service, antrekk til hverdag og fest - og kolleksjoner som følger trendene. Love it! Stor favoritt. 

Acne Studios. Skoene til Acne er amazing, for det går faktisk ann å trave rundt i de en hel dag - uten å få vondt i bena! Acne har en del unike plagg, og er alltid verdt turen innom. 

Zara, jeg elsker Zara. Zara har ALT. Faktisk. Jeg handler en god del på Zara selv, og de tilbyr alt fra topp til tå. De gjør også en hel del kopier og absolutt verdt et besøk! 

Velouria Vintage. Det var en venninne av meg som introduserte meg for denne butikken i sommer, og jeg forelsket meg med en eneste gang. Her kan du virkelig gjøre en kupp av gamle skatter, unike plagg og ikke minst bare nyte vintagetilværelsen. 

Fretex - Of Course. Jeg er jo en stor Fretexfan og handler mye på Fretex. Jeg elsker gjenbruk og har funnet MYE fint på Fretex. Fretex på Grünerløkka er min personlige favoritt. 

Happy shopping! 

 

// Marty. 

 

Første kopp kaffe


Bildet er lånt fra @weheartit

Etter at jeg postet innlegget "Jeg ønsker meg en venn" har jeg virkelig gått inn for å lære meg å drikke kaffe. Det går veldig sakte, men jeg har nå faktisk etterlyst noen som kan lære meg det og fått en enorm, og ikke minst fantastisk respons! Da føler jeg faktisk at jeg er nødt til å gjøre en innsats.... Hvert fall, jeg har startet med å drikke varmt sitron vann... Jeg fikser egentlig ikke varm drikke - Men det kommer seg sakte men sikkert! 

Uansett, jeg drakk min første kaffekopp denne uken. WÆÆÆH! Hvem hadde trodd det? Jeg kan ikke fortelle hvordan kaffe jeg drakk, men det var ikke så aller verst - og jeg hørte rykter om at det var karamell i? Det var faktisk ikke sååååå verst, så jeg har virkelig troen på at jeg en dag skal lære meg det. 

YEEEES. 

Jeg elsker jo kakao, men den skal helst være luken. Uansett, rop gjerne ut hvis dere har tips. 

Håper alle får en fantastisk søndag, med kaffe eller ei!

 

// Marty. 

 

Ny veske på fire minutter


 

Blanding av panikk og ideer sent på sengekanten i går kveld blir surr som dette. Jeg skal på julebord i kveld og lette gjennom alle veskene mine, fant ingen som passet til antrekket mitt og begynte å søke etter ny veske. Ja, det er harry - Men så sykt meg. Denne oransje clutchen er en super gammel slitt sak, og stoffet er en gammel, ubrukelig kjole fra H&M. Båndet jeg brukte tror jeg faktisk kommer fra en gammel skoeske! 

Lurer du på hva i alle dager jeg gjorde? Vel, til C sin frustrasjon breiet jeg meg ut i sengen, bladde frem en liten tube lim og saks. Det behøves ikke akkurat en tryllekunst for å få til dette, men jeg som elsker litt rare, kule og unike ting syntes den ble sikkelig morsom. Jeg har lyst til å gjøre det enda litt mer avansert med en annen clutch og da uten tråd - Som i mitt hastverk og i denne omgang erstattet nål og tråd. 

Jeg elsker gjenbruk, og jeg er blitt veldig flink til å kun kjøpe ting jeg vet jeg kommer til å bruke. Jeg prøver stadig å friske opp tingene jeg har ved å klippe av gamle bukseben, sy på knapper og stæsje opp gammelt i stedet for å kjøpe nytt. Jeg vet ikke om det blir denne, eller en annen spennende sak i kveld, men den skal hvert fall brukes! Woho, stygg eller ei. 

// Marty. 


 

Skjelettbransjen

I går surret siste episode av årets sesong av Top Model. Årets sesong har ønsket å sette fokus på kropp, fremme alle farger og fasonger og bidra til å skape et sunt fokus i bransjen. Jeg var så heldig å få være med i årets sesong, og jeg har vært heldig som har fått være med på å ytre meg om temaet og stå opp for at alle kvinner i alle former og fasonger skal aksepteres. Top Model, og ikke minst jeg har ønsket å endre "skjelettbransjen". Jeg vet ikke om vi har klart det, om det kanskje har sviktet litt eller om vi faktisk ikke er klare til å ta i mot det. Jeg vet ikke om de bommet på størrelsene sine, og om konseptet sviktet. Det er hvert fall gjort et forsøk, og utover det så er det opp til hver og enkel hvordan vi oppfatter, fremstiller og tenker om både oss selv og om kropp. I bunn og grunn så er det jo forferdelig at man i det hele tatt må skrive hvilke størrelser man søker. 

Dagens samfunn byr på yoghurter uten kalorier, tips til hvordan du kan gå ned i vekt på tre uker og piller i posten til deg som vil bli kvitt ett par eller ti kilo. Samtidig som det av og til dukker opp en artikkel om at sjokolade er sunt, noe de fleste av oss jubler over i og med at vi i ett lite øyeblikk kan legge bort den dårlige samvittigheten vi ofte bærer på. Problemet er ikke sjokoladebitene, den utgåtte treningstimen eller burgeren, men hvorfor vi får dårlig samvittighet.
Det er som at vi av og til glemmer at mat er mer enn det som ligger på tallerkenen vår. For de færreste av oss kjenner på samvittigheten på grunnlag av vår egen helse, og fordi vi er redd for å dø før hvis vi skeier ut. De fleste tilfeller av dårlig samvittighet kommer på grunn av egen vekt og utseende. For når ble vi så fanatisk opptatt av vårt eget ytre? 

Kvinner har gjennom alle tider pint seg selv for skjønnhet, og på en måte så er det greit. Det er greit hvis det gjør oss lykkelige. Men jeg kjøper ikke at sinnsyke rutiner, selvpining og spy gjør oss lykkeligere. Jeg tror vi skjønner at skjønnhetsidealene som fremstilles i reklame ofte er urealistiske, men vi blir allikevel påvirket - også av modellene som viser frem klærne vi ønsker å kjøpe. Av en eller annen grunn klarer nemlig bransjen å vise tynne, perfekte individer selv i store, klumpete vinterjakker. For i bransjen så er det ingen store vinterjakker å gjemme seg under, og på internett er det bikinisesong året rundt. 

Vi lever mer på sosiale medier enn noen andre steder. Det er ingen steder vi uttrykker oss, deler og kommuniserer på samme måte som vi tillater oss å gjøre der. Vi velger hvordan vi fremstiller oss selv, og higer etter det optimale og det perfekte. Av og til er jeg redd for at vi glemmer at det finnes en ekte kvinne, med en helt ekte kropp bak retusjeringen vi blir vitne til. Og kjøper. Jeg har apper på telefonen min som gjør meg penere med et tastetrykk, og hvorfor skulle ikke jeg ønske å gjøre det tastetrykket - kun for å bli litt penere? Vi lar oss selge av dårlige blogginnlegg og vi elsker det! Er det ikke skremmende at så mange av oss tiltales av 20 % på blodfjes, dårlige grønnsaksdrikker og en frokost bestående av en gulrot? 

Jeg vil tørre å påstå at det er en trend å vise det uperfekte, det å vise strekkmerker og komplekser. Det er fantastisk, for det gjør at noen ikke føler seg så alene som man i utgangspunktet gjør. MEN! Det er nemlig et stort men; Hvorfor heier vi på de som tør, samtidig som vi gjemmer oss bak fire forskjellige filtere og ett par apper selv?  I bunn og grunn blir det feil å legge skylden på noen, og vi ville alle sett at menneskene foran oss på bussen ikke gjenspeiler bildene som popper opp på Instagram hvis vi tok oss tid til å se opp. Men vi påvirkes, uansett hva de som påvirker mener. Temaet er livsfarlig, men det hjelper ikke å ikke prate om det. Det som hjelper er bevissthet og aksept.
Det hjelper ikke å elske idealer uten å elske seg selv først. Og det hjelper heller ikke å hate idealer, hvis man hater seg selv.

Størrelsene burde ikke bety noe. 

Skjørtet er i str L.
Genseren er i str. XL
Skoa er i str. 42 


 

Følg meg gjerne:

Facebook HER

Instagram HER

Snapchat: Martinehalvs

 

Marty. 

En vri av uken

Ofte så deler jeg uken som gikk innlegg, der jeg både deler tanker, oppturer, nedturer, hva som er det beste jeg har spist den uken og hvilken sang som har vært mest hørt. Men hva når behovet for å dele ikke er så stort? Jeg vet ikke. Jeg er glad, jeg har det bra og jeg trives stort om dagen. Det er lenge siden kroppen har slappet av på samme måte som nå, hatt det bra og klart å nyte på den måten den gjør nå. Trykket av stress som i utgangspunktet konstant trykker på i brystet er borte. Eller nei, ikke borte - Men den gjør ikke vondt. Jeg finner meg mer og mer til rette, vel vitende om at det selvfølgelig vil komme perioder, dager og tidspunkt som kommer til å dra følelser som jeg nå ikke kjenner på opp igjen. Men akkurat nå så er det liksom helt greit, for aksepten for at det er sånn livet er, er på nåværende tidspunkt ok. Veldig ok. 

Så hva jeg gjorde forrige uke? Jeg løp rundt, fikk blogget litt lite, jobbet masse, koste meg, og tok blå-shampoo i håret. YES! Sykt glad for at jeg gjorde akkurat det, fordi jeg har fått så mange komplimenter for hårfargen. Spiste ikke middag hjemme én gang, sov lite og snakket såvidt med C. Men det går helt fint, fordi livet er fint! 

Jeg har begynt i ny jobb, det er kanskje derfor ting er fint? Jeg har begynt å jobbe for DAY Birger Et Mikkelsen, og jeg elsker det. Her har jeg fått masse spennende oppgaver og det er midt i blinken for meg. 

Jeg gleder meg til denne uken! Jeg har noen spennende innlegg på lager, skal jobbe en del og opprettholde følelsen. Jeg ønsker dere en kanon bra mandag!

Xoxo. 
 

- Marty

Rutete rosa

_______________________________________________

Kåpen: DAY Birger Et Mikkelsen
Genser: Fretex
Bukse: H&M
Hansker: DAY Birger Et Mikkelsen
Vekse: Day Birger Et Mikkelsen
Sko: Fretex

______________________________Kjølige dager kombinert med deilige plagg. Jeg har lagt min elsk på denne kåpen og syntes den er lekker både til hverdag og fest. Den rosa vesken bryter mønsteret elegant og jeg digger det! Antrekket er avslappet men allikevel stilig. Med et par høye heler til så er antrekket like perfekt til å svinge seg på byen som det er med sneakers når man lufter hunden eller traver rundt på jobb. 

God lørdag!

 

Marty. 

 

Livet i stikkord

Enkelte dager byr på mer skrivesperre enn lysten er på sjokolade. Og du skulle bare visst hvor høyt jeg elsker sjokolade! Jeg vil egentlig ikke kalle det skrivesperre heller, for det er mer behovet for å stå opp om morgningen, trave gjennom dagen og lande sent en gang når kvelden kommer helt alene, som frister. Om det er skrivesperre, eller frykten for å dele som stopper meg vet jeg ikke. Dagen i dag er fin, og det er klart den er - for fredag starter jo på samme bokstav som fin. Æsj, bare vas. Det er jo ingen garanti for at fredagene er fine fordi fin og fredag begynner på F. Men uansett så har det vært en fin dag. Jeg jobber, har jobbet i hele dag. Bortsett fra tre kvarter på Elixia, som jeg er sykt stolt over. Jeg skal spise med Maria i natt en gang, etter jobb. Jeg gleder meg, og livet er ganske fint, akkurat som denne fredagen. Jeg har forresten navnedag! 

Haha. 

Marty. 

Slutt å kalle meg for flink pike.

Jeg tror ikke jeg har tall på hvor mange seksere jeg har fått på skolen opp gjennom, hvor mange kilo jeg ønsker å gå ned i vekt eller hvor mange selfies jeg må ta for å bli fornøyd. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har grått i selvforakt, og jeg har heller ikke tall på hvor mange ganger jeg har følt meg verdiløs. Men jeg har tall på hvor mange treere jeg har fått. Hvor mange ganger jeg har tatt den i mot, grått og hatet meg selv. Nei, det er ikke tull - det er blodig alvor. For meg, har dette vært blodig alvor. Jeg har ikke tall på hvor mange treningsøkter jeg har hatt, men jeg har tall på de treningsøktene jeg ikke har tatt. 

Jeg er ikke deprimert. Jeg har ikke angst. Jeg har ikke selvmordstanker. Jeg har ikke spiseforstyrrelser. 

Jeg er kun flink pike. Jeg ønsker kun å prestere, og levere det beste - til alle døgnets tider. Jeg vet at det verken er nødvendig eller lett for meg å få en sekser, gå ned i vekt eller ta et bilde jeg blir fornøyd med. Men allikevel, så er det noe som forteller meg at jeg burde. At jeg burde få en sekser, at jeg burde gå ned i vekt og at jeg burde ta et fint bilde nå. 

Jeg kan se meg selv i speilet, og se en refleksjon - av seksere, avokadoer og smale midjer. Noe som gir meg lyst til å spy bare av å tenke på det. Ikke fordi jeg ikke unner meg en avokado, mens jeg leser til eksamen - i håp om å få smal midje av situpsene jeg tar innemellom sidene, men fordi det ikke er meg. Fordi jeg blir sint - fordi jeg egentlig ønsker å gi faen i både seksere, vekt, avokado og smale midjer. 

Jeg ønsker å gi faen, men det hender at avokadoen og situpsene sluker meg og mine ønsker, og jeg hater det. Fordi det gjør vondt, og fordi jeg innerst inne vet at det er så sinnsykt undøvendig. Jeg vet at det er like undøvendig som bildene jeg ser curlingforeldrene legger ut på Facebook, av de flotte ungene sine i det sinnsykt fine været. 

Egentlig har ikke jeg et ønske om å være så kalt "flink pike" heller, og jeg kan egentlig ikke forstå at jeg er det - jeg som føler at jeg aldri får til noen ting. Jeg tror kanskje heller ikke at jeg alltid er så flink, men at "flink pike" er akseptert å være, og jeg tror jeg ønsker å være det fordi jeg trenger annerkjennelse - en annerkjennelse jeg ikke tåler. Jeg liker ikke å være flink pike, for jeg strekker ikke til hvis jeg skal være flink pike, og hvis folk skal kalle meg for flink pike. For i mine øyne, er jeg faen ikke flink. 

Og nei, jeg er ikke deprimert, jeg har ikke angst, jeg har ikke selvmordstanker og jeg har ikke spiseforstyrrelser. Heldige meg. Jeg er bare en helt vanlig jente, som ønsker å prestere, og levere det beste - til alle døgnets tider. Og ja, det er jævelig slitsomt, men hadde det ikke hjulpet, hvis jeg sluttet å forvente at jeg skulle være flink pike? 


 

Følg meg gjerne på:

Facebook HER

Instagram HER

Snapchat: Martinehalvs

 

Marty. 

Vafler?


 

Titter innom for å dele verdens beste sunne vaffeloppskrift - Med øyemål. Jeg deler kun bilde av det endelige resultatet, da benken min overhode ikke er melfri, sølefri eller grisete når jeg kokkelerer....

Ca. 1 spiseskje vaniljekesam

Ca. 1 spiseskje cottage cheese

En dæsj melk

En dæsj grovt mel

2 egg

Håndfull mandler

NYT.

 

Marty. 

 

 

Hva du vil

 

 

 

____________________________________________________________

Du kan si hva du vil,

men du vil jo ikke hva du sier 

@Lyrikkemeg

___________________________________

 

 

 

Marty.

 

Perfect lamp

Ok, det er fullt mulig at det er rart å digge noe så enkelt og rart som lamper, men det er altså et faktum! Jeg syntes lamper gjør så mye, og at det er både fornuftig og fint. Det er klart det er lurt å pynte opp med en lampe som kan tilføye enda litt mer lys! Jeg kjøpte denne lampen for en tid tilbake og jeg digger den. Jeg bestilte den på nett da butikken ikke hadde fler, men jeg husker ikke hvilken leverandør det var, hmm. Pæren er så vanvittig kul og den gjør så mye ut av seg, samtidig som den er så delikat. Jeg har byttet pære på denne en gang allerede, rett og slett fordi jeg ville ha enda mer liv i den. 

Er den ikke kul? 


 

Jeg har foreløpig plassert den her, men har hatt den både på kjøkkenet, i stuen og på soverommet. Vil helst ha ti stykker til! Jeg flyttet inn i ny leilighet i mai, men rakk såvidt å flytte inn før jeg kastet meg på flyet til Portugal på innspilling. Etter innspillingen reiste jeg jo i nesten en måned, så var det plutselig fullt kjør, men nå skal dere se at ting har begynt å bli veldig fint her. 
Fordelen med at det begynner å bli mørkt og grått vær ute er jo faktisk at jeg husker å slå på denne lampen og tenne masse fine lys rundt. Det er liksom ikke like naturlig å gjøre det når solen titter inn døgnet rundt, selvom det er det aller beste lyset jeg kan få... 
Jeg håper dere har en fin mandag så langt, jeg bruker dagen i dag på jobb og til å leseeeee.  

Marty. 

 

RÅSA

Rosa dager = Deilige dager.

Jeg som alltid har elsket rosa elsker at det bogner av deilig rosa strikk, fine skjørt, kule t-shirts og annen tekstil i disse dager. Jeg må faktisk innrømme at jeg har en egen "kategori" i klesskapet mitt med kun rosa. Jeg går ofte for den litt mildere rosa, også kalt babyrosa da jeg kler kalde farger best! Jeg har lagt ved noen bilder av mine favoritter akkurat nå;
Jeg hadde utrolig nok noen timer i går der jeg fikk tid til å surre rundt i Bogstadveien helt alene, titte og ble super inspirert! Jeg var også innom den nye Weekdaybutikken, og jeg digget den. 

  

    

 

 Pink baby, pink

 

 

Alle disse plaggene er fra H&M og BikBok! Bildene er også lånt fra de. Anbefaler å sjekke det ut hvis dere er like glad i rosa som det jeg er. Jeg var jo på kundekvelden til Fretex for noen uker siden, og jeg angrer enda på at jeg ikke tok med meg en rosa strikk de solgte der..... Søren! 

Nå skal jeg dure avgårde på trening, før det er maaaaasse jobb som står for tur. 

Xoxo

Marty. 


  

Budsjettkjøp i rosa

Friske farger gir energi, det gir glød og det er rålekkert! Rosa er høstens friske, deilige og kule farge. Rosa kan pryde en hvert antrekk, og funker til både middagsselskaper, blåmandager og til viktige jobbmøter. Det er viktig å finne hvilken rosa farge som passer deg, slik at det ikke blir mer kræsj enn fresht! Jeg har alltid elsket rosa, men har ofte følt at det blir for barnslig med rosa - Men rosa funker faktisk til ALT, alltid. 


H&M 30,- 
Nå er det tøft med statement øredobber, som utmerker seg og som gjerne er litt spesielle.For min del blir disse statement nok, og perfekte til alle slags antrekk! 

Jeg syntes det er døds kult, men er dårlig til å bruke slike smykker. For meg er det derfor helt bortkastet å bruke penger på noe som jeg ikke er helt sikker på om vil bli brukt mye. 


Sko: H&M - 199,-
T-shirt: Zara - 99,- 

 

Jeg har lagt min elsk på blazere, som gir både et femenint og stilig utrykk. Jeg har derfor kjøpt denne t-shorten som jeg kan bruke både under sorte enkle kjoler, under blazerere og til skjørt, og samtidig følge trenden, og føle meg fin i rosa!
Mockasiner er perfekt til været som er ute nå. Jeg mener det er for tidlig til å kle på seg heldekkende, varme sko, og da blir disse perfekt  mellom sommer og høst. Har du sett Chanel sine mockasiner? Vel, de er ikke totalt ulike.... 

Hvem takker vel nei til et budsjettkjøp i rosa? 

Marty. 

Mine favorittserier

Søndag betyr serier, film og total kollaps på sofaen for mange, også for meg... Hockeysesongen starter på tirsdag for Christian sin del, og det betyr vel kamper hver eneste søndag frem til så lenge jeg kan tenke hvert fall, så da blir det litt dårligere med akkurat det, men uansett - serier kan ses året rundt, når som helst, takket være Netflix. 

Jeg har egentlig alltid vært litt dårlig til å se serier, men jeg har elsket TV2krim som jeg kaller det. Jeg har helt dilla på de skandinaviske seriene som byr på deilig krim og intriger! 
 

Mine favoritter for øyeblikket er:

1. Kingdom! Har du sett den? Den er altså så kul, og så bra. Jeg vet at det kommer en sesong til, men jeg aner ikke når den kommer til Norge. Nick Jonas spiller en av hovedrollene i serien som handler om en familie som driver et MMA studio. Serien byr på drama, kjærlighet, action og alt som hører hjemme. Love it!

2. Springflo. Denne fant vi faktisk på NRK. Den var sikkelig bra. Det er en svensk dramathriller som handler om en ung jente som går på politihøgskolen. Hun får i oppgave og fordype seg litt i en sak i løpet av sommerferien som utvikler seg veldig..... Anbefales på det sterkeste!

3. Orange Is the New Black. Denne er vel kanskje ikke ny for de fleste, men hvis du ikke har sett den så anbefaler jeg deg å gjøre det. Jeg vet liksom ikke helt hvor jeg skal plassere Orange Is the New Black, for på en måte så er den morsom og ironisk, samtidig som den byr på masse følelser og drama. Den serien passer perfekt hvis du helst vil ligge i sofaen og slippe å tenke så fælt, haha. Jeg skrur på denne serien når jeg på koble av, for den er ikke så avansert og dramatisk, men allikevel har den akkurat det en god serie trenger. Behøver jeg å skrive hva den handler om? Jeg kan hvert fall si, fengsel, kvinner, intriger og kjærlighet. 

4. Sons of Anarchy, aaaah. Elsker den. Vi har brukt typ 1,5 år på å se denne serien, noe som kanskje sier hvor lite vi egentlig får sett på serier, men vi skal fullføre! Den er helt rå. Motorsykler, tøffe menn (Jax<3), drama, følelser og action! 

Jeg kan love at kvelden i dag skal nytes, med bena høyt, håret opp og med en god serie...

 

Marty. 

 

Høstfavoritter

Hei dere,

Er jeg den eneste som har funnet frem ullsokkene, tonnevis av stearinlys og ullpledd? For ikke å snakke om høstfavorittene fra lengst inne i skapet? 
Jeg elsker september, kjølige netter og solstråler om dagen. Det er så friskt, så klart og så behagelig. Trærne får sakte men sikkert vakre farger og varmekablene skrus sakte men sikkert høyere. Jeg syntes høsten er god, trygg og vakker. Jeg har listet opp hva jeg elsker å gjøre om høsten:

♥ 1 - Jeg elsker å tenne stearinlys. Jeg syntes det skaper så nydelig lys, god stemning og at det hører hjemme på kjølige kvelder og når mørket har lagt seg. Jeg tenner lys året rundt, for jeg syntes stearinlys er sååå delikat, men på høsten og om vinteren er det alltid tent stearinlys hjemme hos meg... 

2 - Jeg syntes det er så deilig å lese. Ulempen er at jeg er så dårlig til å sette av tid til å faktisk lese! Det er sjelden jeg har død tid, og når jeg først har det så har jeg en innstilling om at jeg må bruke den tiden til noe konstruktivt. Men! Jeg har nå begynt å lese Evig søndag av Linnea Myhre og den trollbinder meg på en skummel måte. Jeg syntes den er skummel, trist og grusom. Jeg blir faktisk sliten av å lese den, men samtidig så setter den i gang så mange tanker og følelser. 
 

♥ 3 - Jeg elsker å finne frem ullpledd. Det hører definitivt hjemme om høsten! Jeg elsker dette pleddet og har det faktisk liggende i sengen som er ett eneste stort kaos.  

♥ 4 - TØFFLER hører hjemme hos meg om høsten! Jeg invisterte i disse herlighetene i fjor, og jeg elsker de. Jeg tuller med venninnene mine om at dette er det dyreste jeg eier, men det er hvert fall noe av det kjæreste.... Disse står på badet året rundt, men brukes aldri så flittig som når høstmørket legger seg.  

♥ 5 - Det er deilig å kunne henge opp høstfavorittene på klesstativet igjen. Mørke, behagelige farger, ull og digg tekstil. Jeg skal innrømme at stativet ikke er helt oppdatert enda, men det kommer, det kommer...... Hva er dine høstfavoritter?

Marty. 

INSPOOPhoto credits: her,  her, og her

OKEI, nå behøvdes det innputt fra min side her. Pintrest er og forblir min beste venn når det kommer til inspirasjon. Det er så mye jeg har lyst til å gjøre, og så mange planer, ønsker og drømmer jeg helst vil ha utført med en eneste gang. Som du sikkert ser så har jeg lagt min elsk på grønne planter i alle størrelser og fasonger, jeg har blitt litt betatt av brunt i både skinn og tre kombinert med sort og mønster..... Hmm, det ble ikke akkurat færre planer nå. Så delikat. La du forresten merke til lampen? ALTSÅ, så vanvittig kul. Tror dessverre ikke den hadde passet inn hos meg slik jeg bor nå, føler den er så tøff at den må få rom og mye plass, noe den ikke akkurat hadde fått hos meg nå, men det er lov til å drømme...

Marty. 

 

 

 

 

Instagram lately

 

- Instagram lately -

Jeg henter mye av min inspirasjon fra Instagram, og jeg elsker å poste deilige, inspirerende og kule bilder selv. Hvert fall bilder jeg syntes er inspirerende og som jeg syntes er delikate. Jeg byttet litt tema på instagrammen min for noen uker siden, da jeg ville ha en mer spennende feed, med hvite store rammer og en god blanding. Jeg syntes det er veldig delikat, men jeg elsker forandringer og nye ting, så kanskje jeg endrer tilbake snart? Nå nærmer jeg meg sakte men sikkert 47 000 følgere, og det helt sykt. 
Hvis ikke du følger meg så følg meg gjerne HER/martinehalv

 

Marty. 


 

Dagboka 

Hei dere ♥

Jeg skrev ett innlegg om hva jeg ønsker å bli flinkere til i september her om dagen. Et av punktene på listen er å bli enda flinkere til å planlegge, og det har jeg bestemt at jeg skal bli MYE flinkere til. Altså, ikke misforstå meg... Jeg har alltid kontroll, og jeg er en sikkelig kontrollfreak. Det verste jeg vet er å ikke ha kontroll over avtaler, hva jeg skal og hva som skjer. Jeg har jo lært at man faktisk ikke alltid kan ha full kontroll, og at det hender ting skjer langt utenfor min kontroll. På en måte er vel det ganske greit, for jeg tror det hadde vært kjedelig hvis det aldri skjedde noe uforutsigbart! Denne boken på bildet er faktisk ganske nyttig, hvis jeg klarer å være flink til å bruke den... Utrolig nok. Jeg merker allerede at det blir lettere å få oversikt hvis jeg er flink til å bruke den... 

Marty. 

 

ShapeUp Convention

Hei dere!

I dag er det 17 dager til ShapeUp Convention som holdes på Bislett i Oslo lørdag 17.september, og jeg gleder meg masse. Profiler som Funkygine, Lasse Tufte, Therese Johaug og Pia Seeberg vil være tilstede og ha økter, og det er en stor ære at jeg skal få være med som foredragsholder! For deg som ikke har fått med deg hva ShapeUp Convention er, så arrangeres dette av treningsmagasinet ShapeUp i samarbeid med blant annet hovedsponsorene CASALL og XXL. Dra med deg en venninnegjeng, mammaen din eller bare deg selv på en dag fylt med masse motivasjon, varierte og spennende treningstimer og inspirerende foredrag som tilbyr både kunnskap og inspirasjon. Det blir også servert lunsj fra Starbucks! Jeg er super klar og gleder meg til å presentere mitt foredrag for deg :):) 

Håper vi ses! 

Påmelding kan du gjøre HER 

- Marty


 

September

Åååååh, deilige september. Deilige farger, klar luft, stille kvelder og kule plagg. September er første høstmåned, og jeg liker faktisk høsten. Spesielt september. Jeg hater å fryse, og er den typen som fort kan grue meg til vinteren, og jeg misliker slafs og våt snø. Men jeg føler at september er en sånn stille, lun måned som fortsatt holder liv i noen varme solstråler og som fortsatt tilbyr lyse morgninger i helgene, og jeg elsker det.

I september ønsker jeg å bli flinkere til: 

♥ Puste ut: Jeg vil bli flinkere til å ta vare på meg selv og huske at alt ikke trenger å gjøres på en gang. 

♥ Le: Jeg satt å tenkte på hvor ofte jeg ler i løpet av en dag nå, i forhold til hva jeg gjorde når jeg var yngre. Jeg er livredd for at jeg skal slutte å le, og at jeg skal slutte og glede meg over de små ting som kan bringe frem latter. Jeg vil huske å le, uansett hvor mye det regner, hvor tung dagen er og hvor lite glede jeg tror finnes. Jeg vil LE! 

♥ Planlegge: Jeg skal bli enda flinkere til å planlegge. Jeg er ganske flink til det nå, men jeg ønsker å få enda bedre kontroll over dagene mine. Det er så mye enklere når jeg husker å skrive inn avtaler i boken min med en gang, når jeg lager en plan om hva jeg skal de forskjellige dagene og strukturerer enda bedre! 

♥ Ta vare på: I september skal jeg sende melding til en forskjellig person jeg ikke har snakket med på en stund hver uke. Jeg vet ikke hvilke enda, og det er kanskje teit. Men jeg er den typen som ofte føler at jeg ikke har tid til mennesker jeg egentlig setter pris på, og disse vil jeg huske å ta vare på! 

♥ Oppdatere: Jeg har bestemt meg for at jeg virkelig vil gjøre en innsats med bloggen min. Jeg syntes det er ordentlig morro og jeg liker det veldig godt. Derfor skal jeg bli enda flinkere til å oppdatere og jobbe med bloggen min. Samtidig som jeg skal bli flinkere til å legge den fra meg når jeg ikke behøver å være tilstede.  

Jeg gleder meg til denne måneden og jeg tror den kan bli veldig spennende... 

- Marty

Vibes

Interiør, interiør og enda mer interiør. Jeg skroller daglig nedover Pintrest, og jeg har en million ideer. Alt kan jo ikke gjennomføres, men gøy er det allikevel! Det hender jeg bare trenger litt digg innputt og inspirasjon. Det hjelper liksom litt på å bli kreativ, hvis du skjønner? Det er kanskje en grunn til at det selges stilige blyanter, skrivebøker, og duppeditter som gir gode vibes....

- Marty

hits