hits

Inspirasjon

ENDELIG!

Reklame | Libresse

I truseskuffen min har jeg hele 28 sorte truser. I klesskapet mitt har jeg plagg i alle farger og fasonger, men baseplaggene mine er i sort. Alle favorittbuksene mine er også sorte. 

Jeg kler meg alltid etter humøret. Det betyr at hvis jeg er ekstra glad en dag, så drar jeg på meg en av favorittkjolene mine og har jeg en litt seig dag så drar jeg på meg favoritthettegenseren. Til tross for at jeg alltid kler meg etter humøret så er jeg opptatt av at det jeg har på meg matcher. Uansett hvordan jeg føler meg! 

Og vet dere hva jeg har savnet for å gjøre både selvfølelsen, garderoben og truseskuffen komplett? 

Sorte truseinnleggFor når jeg og mine 28 sorte truser er i et klart overtall, hvorfor skal jeg da absolutt bruke hvite truseinnlegg? Faktisk viser undersøkelser at snaue 40 prosent bruker svart undertøy fire dager i uka eller mer, og av disse foretrekker 70 prosent et svart truseinnlegg.

Derfor jubler jeg for at Libresse endelig har lansert sorte truseinnlegg! Truseinnlegget puster like godt som en vanlig bomullstruse, det er luftig og bra og det er ikke noe problem å bruke det hver dag om det er nødvendig. 

Du lurer kanskje på hvorfor vi behøver sorte truseinnlegg? Jo, for det første så gir det en god følelse av at det matcher undertøyet vårt, det er praktisk og hvorfor må truseinnleggene egentlig være hvite når trusa er sort eller mørk? 

La meg presentere tre grunner til at jeg DIGGER de nye sorte truseinnleggene:

1. Det føles mer behagelig å ta av trusa i garderoben på treningssenteret! 

2. Når trusa skal av foran kjæresten så er det mer komfortabelt at truseinnlegget matcher trusa. Eller så slipper du at det hvite truseinnlegg stikker over kanten på trusa om du er så heldig å få bli med noen hjem! 

3. Det gjør at du føler deg smashing! Hvem av oss føler oss ikke litt bedre når toppen matcher med buksa? Det er faktisk det samme med trusa og truseinnlegget. 

Mensen og utflod er et faktum, og derfor er jeg så glad for at Libresse er med på å gjøre det så komfortabelt som mulig. 

YES ✊🏻

// Marty

 

 

 

I FEEL PRETTY

Reklame | Norsk filmdistrubisjon

Vi trenger alle å føle oss fine, og det finnes jo egentlig ingen grunn til at vi ikke skal gjøre det! Og tenk om du en dag hadde våknet opp med VERDENS beste selvtillit som gjorde at du kunne få til alt du ville og at du turte alt du ellers ikke hadde turt...? Se klippet under og føl litt på følelsen du også: 

 

 

Jeg er den jenta som av og til trenger tid til å bare kunne være jente. Eller til å bare være meg! Til å kunne danse til de teiteste sangene, synge av full hals og gjøre ting som jeg syntes er skikkelig ålreit! Alt for å bare sette pris på meg selv og føle meg sykt bra. 

I forrige uke hadde jeg en date med Marie og Nora, der vi var så heldige å få en sniktitt på filmen I FEEL PRETTY, som hadde premiere på fredag.  Filmen var en real feel good-film og bød på en god porsjon humor, flere latterkuler, flauser og ikke minst - Et fint budskap 💓 Og om du burde se den du også? OH YES! Den var fin, herlig og budskapet (som jeg gjerne skulle delt) kan ikke gjentas ofte nok! 

Jeg er så heldig å dele ut tre billetter til to stykker som har lyst til å ta med seg jentegjengen, noen gamle venner eller en som trenger en real selvtillitsboost på kino! Skriv en fin ting om deg selv i kommentarfeltet, så er du med i trekningen av tre kinobilletter. Husk å legge igjen mailen din i kommentarfeltet - Den er bare synlig for meg! 

Du finner billetter og trailer til filmen HER!  

Kos deg på kino - Jeg gikk ut av kinosalen med et glis og en tanke om at jeg kanskje ikke er så aller verst. 

// Marty 

Vet du hva dette betyr?

Jeg vil ikke akkurat kategorisere meg selv som en sminkedronning, til tross for at jeg digger å se fresh ut! Jeg liker godt å prøve nye ting, teste nye produkter og ikke minst føle at sminken min er ​on point - Men, en ekspert er jeg ikke. I sminkepungen min finner du det meste av produkter, og jeg må ærlig innrømme at det er mye gammelt å finne der. Uttørkede maskaraer, knuste puddere og x-antall gamle foundationer. Du kjenner kanskje til det? 

Alle disse så kalte ekspertene hadde antakeligvis fått panikk hvis de hadde tatt seg en titt i sminkepungen min, men for meg så spiller det egentlig ingen rolle! Det viktigste er vel at jeg trives med det jeg har og at det funker for meg? 

Her om dagen så var jeg innom en butikk for å kjøpe meg en ny foundation. Jeg fortalte om ståa i sminkepungen min og ble opplyst om at produkter nødvendigvis ikke har så lang holdbarhet, som jeg egentlig har trodd. Dama som jobbet i butikken fortalte meg masse spennende om hvor lenge produkter egentlig holder og når det faktisk er på tide å kvitte seg med ting. For alle produkter har en holdbarhetsdato, eller garanti, og det er det symbolet under eller på siden betyr! 

Det betyr at etter at produktet er åpent, er det så holdbarheten på produktet er! Om jeg lærte noe nytt? JA! Og om jeg skal rydde i sminkepungen min nå? JA!

Jeg, som aller helst ikke vil handle produkter oftere enn jeg må fikk også en del tips om hvordan jeg kan drøye holdbarheten:

1. Unngå å ha sminken liggende på badet. Hvorfor? Jo, fordi bakterier foretrekker nemlig varme og fuktige områder. Ha heller sminken i et rom med vanlig romtemperatur!

2. Ikke del sminken din med andre. Det er lett å bare dele en maskara med en venninne som har glemt sin, men det gjør at det kan spre seg bakterier fra person til person. Det kan også gjøre at man får akne og urenheter!

3. Rens sminkekostene dine! Jeg er elendig på dette, og har bestemt meg for å bli litt flinkere. Jeg har også kastet sminkekostene jeg kjøpte på videregående nå... Jeg fant nemlig ut at det kanskje var på tide. 

Visste du dette? 💄💅🏻

// Marty 

Denne må du teste!

Hei fra godstolen! FOR en dag. Og den er enda ikke ferdig, haha. I dag har jeg sittet i telefonen konstant, fikset og ordet og svettet som en gærning. Ja, jeg har hatt hjemmekontor, men det har vært alt annet enn stille og rolig. Nå er jeg faktisk helt tom for energi, og gleder meg til å dra på trening i kveld og la hodet hvile litt.

Uansett, kaos eller ei. Mat, næring og påfyll må man ha, og jeg kickstartet dagen i dag med en ny frokostfavoritt. Det er vel ingen hemmelighet at jeg er veldig glad i smoothie og at jeg sjeldent takker nei til verken en frokostsmoothie eller dessertsmoothie. Jeg har tidligere delt oppskriften på det som i mine øyne er verdens beste smoothie, men nå syntes jeg faktisk at det var på tide å dele en ny favoritt. 

Jeg syntes alt som er grønt ser ganske så skummelt ut, men det betyr ikke at det ikke er godt. Min nye frokostfavoritt er nemlig så grønn som det får blitt, men smaker himmelsk - Og sunt! 

Dette trenger du:

🍋Mango

🍌Banan

🍍 Ananas

🥦 Spinat 

Yoghurt - Jeg bruker naturell yoghurt

To egg - Kun i frokost, ikke hvis det er for kosen sin skyld

Frokostjuice eller tropisk juice - Du kan vel egentlig bruke hvordan juice du vil, men jeg liker disse to! 

Isbiter kan være en god ide hvis ikke det allerede er kaldt. 

Miks det sammen. 

Du kan selvfølgelig trikse og mikse akkurat sånn som du vil, men her er hvert fall min oppskrift! Uansett, nyt, bli mett og kos deg 🍸 

// Marty

Slik holder du joggeskoa hvite!

Endelig begynner det sakte men sikkert å tikke mot vår. Selv er jeg lei av å fryse, slafs på bakken og snufsete neser (selv om jeg vet at pollensesongen er minst like ille). Noe av det deiligste med våren er det å kunne pakke unna de tjukkeste jakkene og tyngste skoa, og ikke minst - Finne frem joggeskoa. 

Jeg elsker sneakers og får aldri nok, og spesielt av hvite! Samtidig er frustrasjonen like stor hver eneste gang den første flekken kommer og når de til slutt blir grå. 

Heldigvis har jeg funnet noen triks som hjelper! 

1. Hvit neglelakk, er faktisk genialt! Hvis du har fått en liten flekk som ikke går bort, en rift eller liknende kan du enkelt skjule det med hvit neglelakk. 

2. For ikke å snakke om neglelakkfjerner! Hvis skoene har gummisåler kan man med neglelakkfjerner holde de nærmest like freshe som når du kjøpte de. 

3. Unngå sola, sko generelt er ikke så glad i sola. Og de hvite joggeskoene liker ikke å bli misfarget i solsteiken. Det betyr så klart ikke at du ikke skal bruke de en solskinnsdag! 

4. Eddik! Duger til mye rart... Bruk en klut med litt vann og eddik og vask forsiktig av skoa! 

5. Vaskemaskinen.  I mange tilfeller er vaskemaskinen vår bestevenn, men faktisk så kan en runde i vaskemaskinen skade skoene mer enn en flekk gjør. 

6. Impregner skoa! Denne burde kanskje vært på toppen, for det er nesten et must. Selv om man kanskje ikke blir anbefalt å impregnere de når de kjøpes, så må du gjøre det. Jeg impregnerer til og med sofaen min og skinnbuksa mi! Det gjør at det holder seg fint sååå mye lenger. 

7. Ta vare på lissene. For å holde lissene finere lenger kan du fra tid til annen legge de i vann med såpe, eller tørke lett av med klorin og vann (men vær litt forsiktig med klorinen). 

8. Tørk av med en gang! Har du muligheten så er det lurt å forsøke å fjerne det fortest mulig, men husk at skaden faktisk kan bli verre hvis du begynner å gnikke på en flekk.... 

Det høres kanskje slitsomt ut, men alt vi eier må faktisk tas vare på hvis vi vil at det skal holde. 

Ses i hvit joggesko a!

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs

// Marty 

 

 

 

 

10 grunner til å komme meg på trening!

Hei og velkommen tilbake til virkeligheten! Påsken er over, hverdagen ble plutselig er realitet igjen og de hverdagslige rutinene skal inn igjen... Også treningsrutinene. For min egen del så er jeg usedvanlig positiv til å komme meg over dørstokkmila om dagen, og jeg tror muligens at det handler om at solen skinner og at temperaturene er på vei oppover. Men, jeg vet at de tunge dagene kommer. Dagene der jeg heller vil sove en time ekstra, bli liggende på sofaen, finne på noe annet eller komme opp med et hav av dårlige unnskyldninger. 

Jeg har en liste som jeg leser hver gang jeg syntes det er litt tungt. Det funker nesten alltid, og jeg tenkte å dele den med dere! 

Så hvis du lurer på om du skal orke å stå opp i morgen, komme deg ut døra nå eller om du skal gidde å fortsette meg nyttårsforsettet (som du har glemt en måneds tid) syntes jeg du skal lese disse grunnene til hvorfor du burde komme deg på trening! Om det er å gå en tur, trene yoga, løpe eller bokse så spiller det ingen rolle, bare vi gjør noe. 

10 grunner til at jeg skal komme meg på trening: 

1. Jeg forebygger sykdommer og helseplager, og det er en god nok grunn til å komme meg på trening! 😷

2. Jeg får økt utholdenhet både psykisk og fysisk! 🏃‍♀️

3. Jeg blir sterkere både fysisk og mentalt! 🤔 

4. Jeg øker forbrenningen! 💦

5. Jeg får mer energi, overskudd, bedre konsentrasjon og bedre humør (hvert fall når jeg er ferdig...) 🙋

6. Jeg får bedre blodsirkulasjon! 💉

7. Det er bra for hjertet mitt 💓

8. Jeg forebygger ryggplager, for ikke å snakke om stive skuldre... Som jeg kjenner godt til 🙆

9. Jeg utvikler meg, og det er kult å kjenne hvordan kroppen blir sterkere samtidig som jeg lærer mer! 💪

10. Jeg får en SKIKKELIG god følelse etterpå 😃 Og det vet du, så kom igjen! 

For ikke å snakke om at man øker sannsynligheten for å leve lenger, at man treffer folk, at man kobler av og at man stort sett blir bedre rusta til det aller meste ✅

Lykke til!

// Marty 

Alle er bestevenner!

Analyse av episode 2 fra Paradise-bloggen: 

HURRA for Paradise! Denne uken er temaet "Paradise likes u" og likes står høyt i fokus denne uka. Og med fare for å gjenta meg selv: Det er jaggu flott at deltakerne kan "like" hverandre litt på Paradise også, for det er jo ikke nok av det på Insta til vanlig........ 

Deltakerne fikk stemme på hverandre i episode 2, og Newa og Kristian vant avstemningen og ble et par. Det betyr at Erik og Julie også ble et nytt par. Isabel og Carl Aksel var legendene som fikk sjekke inn, og de ble også et par. 

Kristian og Julie innrømte også at de hadde spilt litt piano (fingring) allerede i første episode. Eller, littegranne sex som Kristian sa. 

Men, nok om det. Dette er ikke en oppsummering, men mer en analyse. En pærra-analyse, hehehehe. 

Carl Aksel er tilbake på hotellet eller "The King Is Back" som han kaller seg sjæl. Selvbildet er det hvert fall ikke noe i veien med! Jeg må ærlig innrømme at jeg nærmest synker ned i sofaen hver gang deltakerne tar hverandre i hånden og sier "Ja, jeg stoler på deg" etter å ha vært på hotellet i et døgn. Altså, come an folkens! Selv Erik (lillebror Erlend Elias), som aller helst ikke vil dele oppmerksomhet med noen lot seg overtale av Carl Aksel, og hvis de andre deltakerne ikke får opp øynene kommer jo Carl Aksel til å surfe gjennom oppholdet - På silikonpupper, "stol på meg" og med 500 000,- i bagasjen. 

 

Den luringen... 

 

Carl Aksel står nå sammen med Isabel og jeg tror at de to kan være meget sterke sammen, og kanskje mest fordi begge to virker veldig rutinerte. Sist Isabel var med var alt med henne ekte, og nå er alt fake (i følge henne selv) og jeg tror jaggu at hu er godt forberedt på hva som kommer til å komme på hotellet nå. Men, vi får nå se... Isabel er jo ikke like opptatt av at folk skal like henne som det Carl Aksel er, og appropo det... 

Det å "sleike ræv" (🙄) står høyt på lista over hva som er viktig på Paradise Hotel, hvis ikke det faktisk står helt øverst. Jeg lar meg fascinere over hvor fort man blir bestevenner inne på Paradise Hotel. Hva er egentlig kravene? Er man blodsøstre eller bare venner "der inne"? Hmm... Folk stoler jo på hverandre i endinga, og jeg stoler jo ikke på meg sjæl en gang. 


Sånn ser jeg ut når deltakerne stoler blindt på hverandre uten å blunke 🤦‍♀️ Vi er så close du liksom... 

Forresten! Sophie, eller Soph er misfornøyd med lite TV-tid. Noe sier meg at hun dermed ikke kommer inn i det hele tatt i løpet av sesongen, noe jeg faktisk syntes er litt synd. Jeg vil nemlig ikke bare se fjortisdrama, skåling, halvveis twerking og klining (med alle mann alle)! Det trengs VIRKELIG litt folk som er tøffe og som faktisk tør å lage litt røre der inne. Jeg forstår jo for så vidt frustrasjonen hennes godt, for det er kanskje kjipt å reise til Mexico for å få to minutter på TV. Jeg håper virkelig hun fikk litt tid til sol, bading og annet PH-fjas for det. 

Nå gleder jeg meg egentlig aller mest til gjengen på hotellet skal spisses enda mer, for det trengs. 22.30 i morgen - SHARP! 

Dagens tips kommer forresten fra Ine = Man skal ikke bruke såpe på tissen, da er det mye større sannsynlighet for å få sopp! 

#OppdragUtført 

Facebook HER - Instagram HER - YouTube HER - Snapchat Martinehalvs

// Marty 

1o ting jeg vil gjøre mens jeg lever

I dag er en dag for dagdrømming. Vi har vel alle noen ting vi har lyst til å gjøre i løpet av livet. Noe vi vil oppleve, noe vi vil oppnå eller noe vi vil se! Jeg er typen som kan ligge i timesvis å drømme, tenke og planlegge. Av en eller annen grunn så føler jeg at jeg vokser av det, selv om det kanskje høres litt rart ut. Jeg tenkte hvert fall at jeg skulle dele noen ting med dere som jeg har lyst til å gjøre i løpet av livet. De fleste sier vel "før jeg dør", men jeg liker mye bedre å si i løpet av livet. Disse tingene skal jo gjøres mens jeg lever! 

1o ting jeg vil gjøre i løpet av livet: 

🦈 Jeg vil se haier i ekte omgivelser. Jeg har alltid hatt et rart forhold til haier, og jeg har alltid hatt lyst til å se hai på ekte! Jeg er rett og slett skikkelig fascinert av de. Jeg vil ikke se det i et akvarium, men hvordan de faktisk lever. 

🌊 Jeg vil prøve å surfe i et land der surfing er stort. Jeg er neppe et råskinn, men jeg skal jaggu gi det et forsøk!

🌍 Jeg vil bo i utlandet hvert fall 5 år av livet mitt.

👪 Jeg vil stifte familie! 

Forresten! Denne t-skjorten fant jeg for en stund siden for 50,- for Fretex. YES! 
 

💍 Jeg vil gifte meg.

❤️ Jeg vil gjøre livet til et barn bedre, på en eller annen måte. Gjerne et barn fra et annet land, men det viktigste er at det er et barn som behøver det.

🔮 Jeg vil lage mitt eget produkt, i en eller annen form! Jeg vil skape noe helt selv og med min egen merkevare. (Oi, det var skummelt å dele faktisk)

✝️ Jeg ønsker å feire jul sammen med noen som trenger det, som ønsker det eller noen som ikke har så mye. Jeg vil gjerne jobbe med veldedighet i julen et, eller flere år!

🦁 Jeg vil dra på safari et sted hvor alt er ekte og et sted dyrene lever helt naturlig uten påvirkning fra mennesker! 

💉 Jeg vil gi blod. 

Får jeg til alt dette tror jeg jaggu livet kan bli fint jeg altså. La meg høre hva du vil gjøre i løpet av livet 🌠

// Marty 

JEG BRUKER ULL-BH!

Jeg kan ikke huske sist det var så kaldt ute som det er nå. Det er nesten så jeg får vondt i tennene av å være ute og det river faktisk i marg og ben. Det er ingen hemmelighet at jeg hater å fryse, og jeg kan begynne av å fryse når jeg ser andre fryse. Og folkens, nå er vi faktisk nødt til å kle oss ute. 

Det er stadig vekk motetips å hente i magasiner og på landets nettaviser, og etter hva jeg har sett har vårtrendene som pleier å bli slengt ut 1.mars - Latt vente på seg. Grunnen er jo muligens at hvite sneakers og vårjakker kommer litt til kort akkurat nå... Dessverre. 

Tidligere i dag løp jeg gjennom Oslo sentrum, og jeg telte hele 22 mennesker med ankelsokker. Og for å komme med en liten fun fact: Kulden kan gi frostskader etter to timer. Det motiverte meg derfor til å lage en liten, "sånn-kler-du-deg-for-å-ikke-fryse-i-hjel-guide":

- Jeg bruker ULL-bh! Det er faktisk genialt. Ull har helt unike egenskaper som gjør det svært godt egnet til undertøy. Det regulerer temperaturen og er varmeisolerende i kulde. Det fører fukt bort fra huden slik at du ikke føler deg klam eller begynner å fryse, og det har selvrensende og bakteriehemmende egenskaper som hindrer lukt og gjør at du kan bruke plaggene lengre mellom hver vask. Se:

- Dropp bomull! Tekstiler som bomull som suger til seg fuktighet, gjør at vi fryser mer.

- Varme sko! Føttene våre er konstant nær is og snø, og det sier seg selv at det fort blir veldig kaldt. Ull er egentlig nøkkelen på føttene også. Og, til gutt (17 tipper jeg), som gikk med varme sko, med ankelsokker i dag morges - Det er lite effektivt. 

- Dropp trusa! Men ikke nødvendigvis helt, men ekspertene sier faktisk at det er bedre å droppe trusa enn å for eksempel brukes bomullstruse nå som det er så kaldt ute. Det skal også bemerkes at ekspertene sier at det gjelder hvis man skal tilbringe mye tid ute... Ikke hvis du skal på kino. Det er viktig å holde rumpa varm, og det er veldig viktig å ikke sitte rett på rumpa. 

- Varme jakker. Er et must.

- Den stygge genseren, vet du. Jeg hørte her om dagen er jente si på bussen at ullgensere var stygt. Ullgensere er IKKE stygt. Det er varmt, godt og behagelig. For ikke å snakke om nødvendig! 

- Noe på hodet! Det er vondt å fryse, og en lue på hodet gjør med stor sannynslighet at du slipper en del frysing.  

- Votter! Hansker duger det også, men det er enda bedre med votter nå som det er kaldt ute. Jeg sliter med frostskader på min egne hender, og det unner jeg ingen. Det er verken pent eller godt! 

Det beste vi kan gjøre er jo egentlig å be om at det skal bli litt varmere... Kjapt. 
 

Facebook HER - Instagram HER - YouTube HER - Snapchat Martinehalvs

// Marty 

Så ofte burde du kaste trusene dine!

Girl with her briefs down
Licensed from: gemenacom / yayimages.com


Jeg må ærlig innrømme at man finner mange gamle truser i truseskuffen min. Alle er nyvasket, og alle er godt brukt. Jeg har en venninne som er ekstremt opptatt av bakterier, og hun fikk bakoversveis når jeg fortalte at jeg nesten aldri kjøper nye truser og fortsatt tyr til de samme som jeg gjorde på ungdomsskolen. Hun sendte meg tidligere i dag en lenke med hvor ofte man faktisk burde kaste trusene sine. Og, jeg fikk faktisk litt panikk... 

Jeg tror jo at det holder i massevis å vaske trusene godt og kaste de hvis de blir ødelagte. Det viser seg at truser har en best før dato, og jeg må ærlig innrømme at mine 6 år gamle truser i truseskuffen nå skal kastes...

Det er visst nemlig sånn at hvis man beholder trusene for lenge får både E.coli-bakterier og midd grobunn og dette kan faktisk før til urinveisinfeksjon, utslett og ikke minst irriterende og sviende soppinfeksjon! 

Selvom vi vasker trusene våre og tror at vi drar på oss rene truser (som er over ett år gamle) kan vi faktisk ønske over 10.000 levende bakterier velkommen - Og det er rett og slett ganske ekkelt. 

Så, farvel til mine gamle truser...

Jeg slenger forresten med litt trusetips fra min kloke mamma...:

 

👧  Stringtruser er fint det... Men det samler seg opp masse bakterier. Derfor er det lurt å variere fra tid til annen... 

👧  Bytt truse etter trening, for bakterier elsker fukt og svette... 

👧  Små størrelser er aldri digg... Og det er større sannsynlighet for infeksjoner hvis trusene er for små! Lager de merker burde man kjøpe en størrelse større. 

👧 Parfyme? Jeg sverger til helt nøytrale og simpel skyllemidler, for hvis det er noe fancy som parfyme i skyllemiddelet kan det fort gi en grusom kløe - Og det er kjipt. 

👧  Gå uten ;-) 

 

Facebook HER - Instagram Martinehalv - Snapchat Martinehalvs

// Marty

Shoppestopp, er du med?

S H O P P E S T O P P

Er det noe jeg elsker så er det å finne nye ting. Ikke nødvendigvis nye ting som i at det aldri er brukt, men jeg elsker å finne nye skatter, nye matchende plagg og følge med på hva som er på moten. Interessen min gjør at jeg shopper mer enn nødvendig, dessverre. Ofte finner jeg ting jeg elsker, men som blir hengende i skapet, rett og slett fordi det allerede finnes så mye fint der!

Den siste måneden har omtrent alle landets butikker ropt SALGSALGSALG, og vi handler og vi handler. Selv merker jeg hvor mye jeg får lyst på, til tross for at jeg aldri hadde kjøpt det til fullpris. Eller at jeg bare kjøper det fordi det er så veldig billig. 

Akkurat nå trenger jeg ingenting, og hvis det skulle være noe så klarer jeg fint å vente en måned. Jeg har nemlig bestemt meg for å kjøre SHOPPESTOPP frem til 1. mars. 

Og hvis du leser denne setningen: Hver nordmenn har i gjennomsnitt 359 plagg i skapet, og hvert femte henger ubrukt. Da kanskje du blir keen på å være med du også? 

Det er ikke bare bra for lommeboken, men det er bra for miljøet også. 

Dette kan vi gjøre:

- Rydde i klesskapet. Ofte har vi mye der som vi har glemt og plutselig ser potensiale i!

- Arranger byttekvelder! Når klesskapet er ryddet er det antakeligvis en del ting som vi finner ut at vi kanskje ikke behøver lenger. Da kan det være en god ide å invitere noen venner over på besøk og arrangere byttekveld der dere bytter/selger klær til hverandre. 

- Unngå butikker. Gå heller en tur i skogen, sett deg på en kafe eller finn på noe annet enn å dra inn på kjøpesenteret. Fristelsen blir mye større hvis vi oppsøker det! 

- Lån klær av andre. Jeg finner ofte en kul t-skjorte i skapet til kjæresten min og jeg digger å låne ting fra søsteren min. 

- Shop i bruktbutikker. Hvis du er av typen som plutselig finner ut at du bare må ha en kjole til helgen, så finnes det MASSE fint på diverse apper og i gjenbruksbutikker... 

- Selge klærne våre! Det vi ikke trenger kan noen andre få glede av. Det finnes haugevis av gode sider der vi kan selge unna det vi trenger. 

1, 2, 3 - GO! 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs

// Marty 

Dette er de nye forandringene på Snapchat!

Halleluja, eller? I går kom Snapchat med en ny oppdatering, og jeg klarer enda ikke å bestemme meg for om jeg elsker den... Eller hater den. Forhåpentligvis så er det en vanesak, og jeg tror jeg velger å tro at den nye faktisk er bedre enn det forrige - Men jeg er enda ikke sikker. 

Det er hvert fall dette de har endret på: 

1. De har vartet opp med ekstra kule bitemojies.

Jeg husker hvor kult jeg syntes at det var når jeg kunne "designe" med selv på Snapchat først gang og jeg har egentlig vært strålende fornøyd med det. Men i den nye oppdateringen så lanserer Snapchat såkalt "Bitemoji deluxe". Det betyr altså HAUGEVIS av nye måter å style sin egen emoji på. 

Kanskje på tide å endre min? 

2. ENDELIG! De har fjernet den hvite rammer rundt "minner". 

Er det jeg eneste som har syntes at det har vært skikkelig irriterende? Greia er jo at man i lang tid har kunne lastet opp såkalte "minner" aka gamle bilder på mystory, men disse har hatt en hvit ramme rundt seg - Så alle har sett at det er gamle bilder. Men nå vet du, når er den fjernet! Endelig. Det betyr at hvis man tar en veldig fin selfie, så kan man laste den opp på et senere tidspunkt hvis man trenger litt komplimenter. Eller noe annet da. 

3. Hvor er mystory?? 

Det er mye jeg liker å utforske, men Snapchat har nå gjort så det kommer haugevis av greier (i stedet for mystory) når du sveiper til høyre og SÅ viktig er det ikke å utforske altså. Det kommer nemlig opp alt mulig rart man kan få med seg, alt fra nyheter, sladder, tips, teite artikler og kjas. Ting jeg kunne ønske Snapchat kunne droppet... Jeg er jo egentlig ikke på Snapchat for å lese nyheter eller for å se siste nytt om Kim K. 

4. Her er story ja!

Alle historiene/stories ligger på "Vennesiden" til venstre... Og noen historier dukker opp i den såkalte "utforsk" delen. Jeg vet ikke om det er fordi det er uvant at jeg blir gæren av det... 

via GIPHY

Noen er visstnok skikkelig fornøyd, men! Hvis du er en av de som angrer på at du oppdaterte til den nyeste versjonen kan du gjøre dette for å få tilbake den gamle: 

- Last ned x-vpn fra AppStore

- Åpne appren og trykk på "allow" på push-varsel og tilkoble

- Gå inn på Snapchat og send en snap

- Lukk alle appene dine (dobbeltklikk og dra opp) 

- Åpne vpn igjen og disconnect

- Åpne snap igjen og kos deg med den gamle versjonen... 

Morro med snap si!

Jeg heter forresten Martinehalvs på Snapchat! 

// Marty 

 

Disse filmene kan du se i dag!

Screenshot // Princess Diaries 2 

God søndag fra senga!                 

Jeg vet ikke hva du skal i dag, men hvis du har planer om å være i samme gir som meg så vil jeg anbefale disse blinkskuddene av noen filmer! 

♥ Dirty dancing. Ehm, jeg må hvert fall ha sett den filmen 30 ganger. Hvert fall.

♥ Notting Hill. Den er såååå fin!

♥ Pretty woman... Ah, det er ikke mange filmer som kan få meg til å le, grine og ville være kul på en gang, men det gjør denne filmen. 

♥ Løvenes konge. Kanskje litt rart å blande inn Løvenes konge i denne lista, men jeg så den her om dagen og jeg føler at jeg aldri blir for gammel for den filmen. 

♥ Flashdance... Ah, min favorittfilm sammen med Dirty Dancing. Den er seriøst perfekt på en dag som idag.

♥ The Bodyguard! Fin, fin og atter fin. Og litt trist. 

♥ Twilight! Twilight-maraton kan umulig slå feil. 

♥ She's The Man - Jeg diiiigger den filmen. Hvis ikke du har sett den burde du absolutt gjøre det! 

♥ Valentine's Day... Den passer jo fint nå som det faktisk snart er Valentine's day! Men, jeg mener faktisk at den fungerer like fint året rundt. 

♥ Lady og Landstrykeren... Hvis du aller helst vil småsove, er den gull å ha i bakgrunnen... 

♥ Soul Surfer er også veldig bra!

♥ Forrest Gump... En av de fineste filmene som noen gang er laget. 

♥ Et helt halvt år... Hvis du orker å grine og bruke opp en hel dorull på å tørke tårer (og snørr). 

♥ Footloose - Gjør meg alltid glad, og litt forelska på en rar måte...

♥ The Notebook... Hvis du vil ha litt kliss.

♥ Grease! ÆÆÆH, den skal nok jeg se i dag... Hehehe.

♥ The Fault in our stars... Da må du også finne frem lommetørkle - Men den er verdt det. 

♥ Mamma Mia! Nå kommer det jo en oppfølger, så det kan jo være greit å ha sett den første filmen... Bare en gang til! 

Kos deg og nyt søndagen hva enn du skal!

// Marty 

 

 

Tisser man ikke etter sex på film?

Det er mye som er urealistisk, og som vi overhode ikke kan kjenne oss igjen i. Etter en lang togtur i går, og et par filmer til i mitt eget filmbibliotek slo det meg hvor mye jeg faktisk ikke kan kjenne meg igjen i på film. Det er så mye som er urealistisk og komisk.

Greia med noen filmer er vel at man skal kunne leve seg litt inn i det, og flykte inn i en fantasiverden. Men, jeg hadde digget hvis noen av de såkalte "Hollywood" filmene kunne vist litt mer realitet. 

For det er jo blant annet normalt å ha hår på leggene FØR man barbere de. 

Ting jeg stusser på og OVERHODE ikke kan kjenne meg igjen i på film: 

1. At de som går på High School ser ut som at de er 30 år. Selv gutta som spiller 16 åringer har skjegg og ekstremt mannlige trekk. 

2. At man ikke tisser etter man har hatt sex på film, og at det ser så sinnsykt romantisk ut. Syntes også det er rart at man alltid sovner. Det er sjeldent kleint, klissete eller grisete. La oss si det sånn... Det blir sjeldent noen flekker på lakenet på film. 

3. At folk møtes uten å si verken tid eller sted. Hvordan er det mulig?

4. At nyfødte barn ofte ikke er blodige, eller noe særlig grisete når de kommer ut. Det er enda mer komisk når de smiler med en gang de har kommet ut.

5. At trusene aldri er skitne når de tas av. Hvite truser er nemlig ikke hvite etter en dag på farten, hvert fall ikke mine. 

6. At selv de som ikke eier nåla i veggen har penger til å bo i super fine leiligheter i New York. Det hender til og med at det dukker opp noen sikkelig designervarer, eller designerplagg i klesskapet! 

7. At skolens "rareste" jente ofte er super fin. Ofte har hun kledd seg litt merkelig, surret til håret eller fått på seg noen lite kledelige briller som gjør at man får inntrykk av det. 

8. At man som regel aldri betaler for parkering midt i Los Angeles, New York eller Manhattan. Det er også interessant at de ofte klarer å finne parkering RETT utenfor der de skal inn. 

9. At fødsler ofte er gjort på 5 minutter. Det er også sjeldent grisete morgenkvalme, konstant tissing eller bekkenløsning. 

10. At gravide ofte løper flere kilometer til tross for at de er høygravide. 

11. Når de drar til steder som er svært befolkede, og tilfeldigvis er der helt alene. 

12. Det er sjeldent strekkmerker eller uren hud, hos noen! Hvis det er en scene med en kvise i fokus, er ofte kvisa overdramatisert. Det er sjeldent naturlig utført. Selv mødre som har født fire barn har kropper som 16 åringer. (Som regel)

Eller?

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs

// Marty

Slik ser du hvem som tar screenshot av bildene dine!

Litt instaprat... 

Jeg er en av de som har latt meg irritere av at Instagram har hermet etter Snapchat, og for en tid tilbake begynte de å etterlikne ENDA mer. For ikke å snakke om hvordan de etterlikner Facebook i den nyeste oppdateringene av appen. Nå ser man faktisk til og med når de du har kommunisert med via direkte meldinger sist var inne på appen. Altså, venter du på svar fra crushet, en venninne eller et familiemedlem, uten å få svar - Så kan du faktisk sjekke om de har vært på Instagram og om de kun lar være å svare deg... 

By the way, denne innstillingen kan faktisk skrus av ved å trykke på "vis aktivitetsstatus": 

Det eneste kjipe er at du heller ikke kan se når andre har vært pålogget sist... 

Hver gang jeg skal sjekke opp en person så søker jeg på sosiale medier. Jeg søker først og fremst på Facebook, for også ta en real runde innom Instagrammen. Ut ifra Instagram-kontoen lager jeg med et bilde av hvordan og hvem denne personen. Altså, et bilde av personen fra foran juletreet, i båten for to somre siden, sammen med vennene og med tanten i Paris for fire år siden. Hehehe...

Jeg har ikke fått med meg før nå at man kan se hvem som screenshoter bildene dine på Instagram, og når jeg fant ut av det må jeg ærlig innrømme at jeg fikk liiiiiiiitt panikk. Det er nemlig ikke få ganger at jeg har screenshotet bilder på Instagram... 

Og hvis man tar screenshot av et bilde på Instagram kan man faktisk på en varsel når noen gjør det, men! Ikke få panikk, jeg har nemlig sjekket at det ikke gjelder absolutt alle bilder (Som faktisk hadde vært krise). 

Greia er: Hvis du chatter med noen på "direkte meldinger" på Instagram og noen sender deg et bilde som varer i kort tid og du tar screenshot - DA får denne personen varsel. 

Hvis noen lurer på hvordan jeg fant ut det var det fordi en viss person sendte meg et bilde, som var meningen at kun skulle vare i kort tid og som jeg tok screenshot av (snakk om å etterlikne Snapchat, hehe). Jeg skjønte det når jeg fikk melding om hva jeg drev med og om hva jeg skulle med bildet. God jul og god dag til meg!
 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs

// Marty 

 

 

Slanker du deg? Da må du slutte å tro på dette!

Healthy food background
Licensed from: klenova / yayimages.com

Jeg håper dere er klar for litt trenings- og matprat...

Hvor ofte blir vi ikke eksponert for nye slankemetoder? Nye spennende oppskrifter som skal slanke oss? Matvarer vi burde holde oss unna? Lettere versjoner av vanlige matvarer? Like ofte som vi blir eksponert for nye og trendy måter å spise på/slanke oss på, dukker det opp tips og triks fra forskjellige eksperter. Jeg er på ingen måte ekspert, men jeg er lei av at vi problematiserer matvarer og kostholdsvaner som det overhode ikke er nødvendig å problematisere.

Det er ikke bra å spise masse godteri hver eneste dag, men det er faktisk ikke farlig å spise banan hver eneste dag fordi man får i seg sukker! 

I mine øyne er det viktigste å holde seg i form, spise seg glad og frisk! Jeg har ramset opp noen av de punktene/utsagnene jeg selv har tatt avstand fra... 

1. Du blir tjukk av å spise karbohydrater... Det er ikke sånn at man automatisk blir tjukk av karbohydrater. Alt er snakk om mengder og uansett hva man spiser for mye av, så kan man legge på seg. Karbohydrater i seg selv er ikke grunnen til at du blir tjukk og det må vi slutte å tro. Ingen har død av en brødskive eller pasta! Alt med måte! 

2. Ikke spis sent om kvelden for da legger du fortere på deg... Forskjellen er vel egentlig bare at fordøyelsen går saktere om natten. Mange skylder på maten de har spist sent når de ikke får sove, og det kan faktisk stemme. Men, det er ikke sånn at vi trenger å slutte og spise for eksempel kveldsmat fordi det er ikke sånn at forbrenningen stopper opp selvom det er natt! Mange har lettere for å spise mer enn nødvendig, og derfor velger noen å la være å spise i det hele tatt på kveldstid. Noen dropper å spise når de har nattevakt fordi de tror at de blir tjukke av det, men det er en større risiko for å få vondt i hodet og bli slapp... 

3. "Jeg har så høy forbrenning at jeg ikke trenger å trene"... Det stemmer jo at noen har høyere forbrenning enn andre, men det er jo ikke sånn at noen bare er født med dødsgod forbrenning uten at det er noen andre faktorer som spiller inn. Alt avhenger av aktivitetsnivå, fettmasse og muskelmasse. 

4. Alt avhenger av kalorier... Når vi leser på matvarer og forsøker å få med oss hva det inneholder tar mange ofte stilling til kun kaloriinnholdet. Det er jo et faktum at man må spise færre kalorier hvis man skal ned i vekt, men kalorier er ikke vår verste fiende. Sannheten er jo det at matvaren inneholder mer enn bare kalorier og at man reagerer forskjellig utifra hvilke næringsstoffer matvaren inneholder! 

5. Fett er usunt... Nei, det er ikke sunt å spise masse usunn mat. Men det finnes flere forskjellige fettyper og fett er faktisk viktig for flere prosesser i kroppen vår. Det bidrar blant annet til å ta opp de fettløselige vitaminene. Det er viktig å få i seg fett fordi fett blant annet er het nødvendig for cellene våre. Riktig fett er derfor bare bra for oss! 

6. Vann gjør at jeg legger på meg... Jeg misliker sterkt når folk tuller med vann altså. Vann er SÅ viktig for oss! 

Jeg heier på fysisk aktivitet, lek og morro. Jeg heier på god gammeldags, sunn husmannkost, kos og et avslappet forhold til mat. 
 

Facebook HER - Instagram Martinehalv - Snapchat Martinehalvs

// Marty

 

 

Gjør du dette «dør» ikke telefonen din når det er kaldt ute!

Litt tips! 

Jeg kan umulig være den eneste som syntes det er kjipt når telefonen dør når det er kaldt ute. Jeg digger jo å gå turer, løpe turer og generelt være ute - Også når det er kaldt. Det betyr jo at jeg stadig vekk opplever at telefonen min dør, men, etter å ha brukt en god del unødvendig frustrasjon på dette har jeg funnet noen triks som gjør at den ikke dør og hva jeg pleier å gjøre når den dør...

Grunnen til at mobilen slår seg av er så enkelt at mobilbatteriet er laget for å fungere aller best i romtemperatur. Det sier seg jo selv at det da blir for kaldt med et par, eller hundre minusgrader. Apple definerer faktisk selv alle temperaturer under 0 grader som for kaldt...

Hurra! 

Jeg diskuterer forresten kun dette problemet med mennesker som har Iphone, fordi jeg alltid blir fortalt at jeg burde bytte telefon av folk med andre merker, leverandører eller hva det nå heter... 

1. Et lurt tips er å ha mobilen inntil kroppen din! Hvis du har den i lomma, kan den fort dø fordi du for eksempel ikke har lukket lomma. Legg telefonen på innerlomma, inni en hanske eller i BH-en... Da holder den en ålreit temperatur. 

2. Varm den opp! Hvis mobilen din dør kan du faktisk varme den opp igjen, selv om det virker som om den er helt ferdig. Ofte så mister den mye batteri når den slår seg av sånn, men den kan fortsatt reddes. Legg den i BH-en, mellom hendene eller nære noe annet som er varmt og forsøk å skru den på! Er du på vei et sted og går forbi en butikk eller liknende skal det som regel bare en kjapp tur innom der før den er villig til å bli skrudd på igjen. 

3. Bruk ørepropper! Eller snakk i telefonen. Den dør ikke hvis du snakker i telefonen, og den dør sjeldent hvis du hører på musikk og lar den ligge i lomma. Problemet er når du tar den opp for å bruke den...

Egentlig er det helt håpløst at noen telefoner dør så fort det er kaldt, og jeg håper noen smartinger finner på noe lurt snart så vi mobilavhengige slipper å oppleve det - Selv med 80 % strøm. 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs
Stem gjerne på meg på til Vixen Influencer Awards HER (3 kategorier) 

// Marty

Derfor burde du være i fysisk aktivitet!

Her om dagen fikk jeg et spørsmål om hvorfor det er så viktig for meg å holde meg i form, jeg tenkte derfor jeg skulle klinke til og ramse opp noen av grunnene til at jeg trener - Og hvorfor trening er bra for oss! 

Trening behøver jo ikke å være å løpe en mil før frokost, konkurrere i Birken, stille i bikinifitness eller være på gymmet hver ettermiddag. Det funker for noen, mens for andre fungerer det ikke i det hele tatt! Det er så mye vi kan gjøre for å holde oss i fysisk aktivitet, og for min egen del så er det motivasjon nok at jeg kan leve noen år lenger, løpe litt fortere etter bussen og være litt gladere. 

Derfor burde du være i fysisk aktivitet: 

1. Trening reduserer stress! Når man trener jobber kroppen, mens hodet ofte hviler. Man flytter fokus og spenninger og stress reduseres. Selv bruker jeg trening til å klarne tankene! 

2. Det gir bedre selvtillit! Kroppens eget lykkehormon, endorfiner, produseres ved trening, og du føler deg bedre. Du trives bedre med deg selv, og er bedre rustet i hverdagen.

3. Mindre sannsynlighet for depresjoner. Man blir mer positiv og mer fornøyd med seg selv når man trener! Faktisk prøver jeg å fortelle meg selv at bare det å komme seg ut døra og gjøre noe minsker sannsynligheten for å bli deppa. 

4. Trening er sosialt! Trening kan være supersosialt. Man kan bli kjent med nye, trene med gamle bekjente og bruke trening som en arena der man skravler - Samtidig som man gjør noe nyttig.

5. Trening forebygger sykdommer! Trening gjør at vi holder oss i bedre form og det igjen gjør at helsa vår blir bedre. Trening forebygger og lindrer høyt blodtrykk, det er lavere risiko for slag, det minsker sannsynligheten for hjerteinfarkt, forebygger diabetes type 2 og gjøre at vi jevnt over holder oss friskere. Dette gjør igjen at vi kan leve lenger! 

6. Trening reduserer angst! Fysisk aktivitet er faktisk ofte en del av rehabiliteringen og behandlingen av ulike angstdiagnoser.

7. Du blir sterkere! Både fysisk og mentalt. Du kjenner at kroppen spiller mer på lag og at kroppen er bedre rustet til å møte motgang. 

8. Den gode følelsen. Jeg pleier å tulle med å si at noe av det beste med trening er når du er ferdig. For den følelsen man ofte har etter å ha bevegd seg er skikkelig god! 

Alt er bedre enn ingenting, og det er faktisk ikke så mye som skal til. Dans når du lager mat, gå trappene, spill badminton, løp en tur eller meld deg på en time på treningssenteret! Det kan være så morro. 
 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs
Stem gjerne på meg på til Vixen Influencer Awards HER (3 kategorier) 

// Marty 

Seks gode grunner til å droppe alkohol!

Hallo fra regnet!

Jeg er jo ingen fan av alkohol og drikker det dermed veldig sjeldent. Faktisk så liker jeg jo ikke verken øl eller vin, så det sier seg vel kanskje selv at alkohol ikke er min bestevenn.

Nå som vi har begitt oss ut på et nytt år er det som vanlig et stort fokus på hva vi kan gjøre for å bli bedre mennesker. Faktisk så vil jeg som et "hehe, nei jeg drikker ikke"-menneske komme med noen gode grunner til at du faktisk skal la være å drikke alkohol for en liten stund. 

For hva med en hvit måned? (Eller et hvit år, som meg). 

Det er faktisk verdt et forsøk!

1. Du får bedre immunforsvar! Det er jo kanskje ingen hemmelighet at alkohol svekker immunforsvaret vårt, og i mine øyne så er egentlig dette nesten god nok grunn til å la være i seg selv. 

2. Trening! Når vi inntar alkohol gjør det oss dehydrert, de gir oss dårligere balanse og koordinasjon og det svekker både reaksjonsevnen vår og konsentrasjonsevnen vår. I noen tilfeller kan alkoholen gjøre at vi presterer dårligere enn vanlig i hele 60 timer etter at vi har inntatt alkohol. Det kommer vel heller ikke som et sjokk at alkohol kombinert med trening ikke er så gunstig, så hvis man vil ha max utbytte av treningen man legger ned - Så dropper man alkoholen. 

3. Du sover bedre! Mange tror at man slapper mer av etter et glass vin eller en øl, og det stemmer jo at man kan bli sigen etter en glass vin, men faktisk så sover man faktisk dårligere fordi søvnkvaliteten blir dårligere etter at man har inntatt alkohol. Alkohol påvirker det stadiet i søvnen som er viktig at vi skal føle oss opplagte neste dag. 

4. Det er sunnere. Alkohol har ingen positive effekter på kroppen - Annet enn at man kan bli i godt humør noen timer (hvis det telles hos noen). Faktisk må du gjøre dette for å forbrenne de forskjellige enhetene: 

1 halvliter pils = 20 min jogging eller rask sykling

2 glass vin = 40 min rolig sykling eller 15 min aerobics

1 sixpack med pils = 1 time trappeløping eller 1 time og 45 min rask sykling

1 Margarita = 1 time aerobics eller litt over 2 timer og 30 min gåtur
 

5. Mer penger! Kjøper du vanligvis alkohol hver helg eller noen ganger i måneden sparer du penger på å ikke gjøre det. Alkohol er dyrt og alkovettorganisasjonen AV-OG-Til har utført dette regnestykket: 

Om man regner forbruket i vinflasker kan man regne med at nordmenn årlig bruker 8844 kroner i året på alkohol (66 flasker x 134 kroner = 8844 kroner). 

Tenk hvor mye annet kult man kan bruke de pengene på i stedet da!

6. Andre muligheter. Når man ikke drikker alkohol finner man kanskje på andre ting, som også er veldig morro. Det å ta seg en tur på byen, danse, mingle og kjase kan være sjukt morro, men det finnes også ganske mange andre kule ting man kan gjøre i stedet for! Og edru. 

Viktigst av alt så er det vel egentlig å bare ha en avbalansert forhold og tenkte på helsa vår. 
 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs
Stem gjerne på meg på til Vixen Influencer Awards HER

// Marty 

Verdens beste smoothie

Hei og goood tirsdag! Det er veldig sjeldent jeg deler matoppskrifter her inne. Eller, jeg deler egentlig aldri matoppskrifter noe sted. Jeg er derimot en mester til å google oppskrifter, og grunnen er så enkel som at jeg ikke er så rå på kjøkkenet. Uansett! 

Jeg elsker smoothie som kanskje mange vet. Jeg blir faktisk sur hvis ikke jeg får smoothie om morgningen. Det går fint et par dager, men så begynner abstinensene å komme. Haha! Det er bare så friskt, enkelt og godt å kickstarte dagen med smoothie ♥

Det hender at jeg poster bilde av at jeg slurper i meg min favoritt-frokost, så jeg har fått noen spørsmål om hvordan jeg lager den. Jeg tenkte derfor jeg skulle dele det, til tross for at det er super enkelt. 

 

Min favorittsmoothie

♥ 1 banan

♥ Jordbær (Så mye du ønsker) 

♥ 2 egg

♥ 2 ss youghurt, naturell eller vanilje

♥ 1 dæsj cottage cheese (kun hvis du har)

♥ Litt havregryn

♥ Bland inn litt kokos i mixeren eller strø på toppen av smoothien

Enjoyyyy!

// Marty

Sånn får du flere likes:

Støtt og stadig dukker det opp en eller annen liste med hvordan du får flere likes, følgere og mer oppmerksomhet på sosiale medier. Kanskje aller mest Instagram. Listene inneholder stort sett ti punkter og omhandler ofte vinkler, lys og motiver som ofte selger godt. 

Vi kan jo stille oss selv spørsmålet om "likes" er en overfladisk lykkefølelse, eller om det er helt greit å la seg selv evaluere i from av antall likes. Sannheten er jo at en tommel opp eller et hjerte er et virituelt klapp på skulderen. Og HVEM vil vel ikke ha det?...

Her er hvert fall mine beste tips:

1. Det er ingen hemmelighet at kropp selger. Ta derfor gjerne litt pirrende bilder av deg selv, der du pakker pupper og andre seksualiserte kroppsdeler inn (ved å for eksempel gjemme det bak pizzategn). Skyld gjerne på noen fine tøfler eller en plante i bilde! På denne måten unnskylder du at du har lyst til å vise deg frem, samtidig som du får flere likes. 

2. Selfies er veldig lurt. Gjerne selfies der du er litt småsur og gretten (og redigert)

3. Bruk gjerne #nofilter, kun fordi det er en godt brukt hashtag. Det trenger ikke å være HELT no filter da. 

4. Vinkler er viktig. Ekstremt viktig. Få frem de beste sidene av deg selv!

5. Stå litt tilfeldig foran kule malerier, bygninger og stæsj. På denne måten ser du både kreativ ut og ikke minst inspirerende ut. 

6. I og med at kropp alltid selger er det lurt å kaste singleten før du tar skryteselfies i speilet på trening. 

7. Det samme gjelder egentlig når du skal legge ut et bilde av hangoveren på søndager. For all del, dropp klærne og sats på undertøyet. (Ikke smil her heller. Du kan egentlig himle litt meg øynene, og lage trutmunn. 

8. Reisebilder er alltid en slager. Post gjerne throwbacks. Etter throwbacks. Etter throwbacks. (tilbakeblikk på norsk) #tb. Men post helst ikke bilder av når du spiser middag med familien. Ta heller et der du tilfeldigvis sitter og ler på et fjell. 

9. Send gjerne melding til en av de mange venninnene dine å spør om de kan kommentere det siste bildet ditt. Har du kun to kommentarer blir folk ofte veldig gjerrige på kommentarfronten. 

10. For all del! Ikke vær deg selv. Det er viktig å skille mellom Instagram og virkeligheten. 

Have fun, og ha et fint Instaliv. (Men behold verdigheten. Sånn for din egen del) 

 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs 

// Marty

HVORFOR?

I dag hadde jeg tenkt til å poste bilder av de nye forandringene i leiligheten min, til tross for at det muligens ikke er interessant for noen. Jeg hadde tenkt til å bruke ettermiddagen til å rydde, vaske og gjøre det klart til å ta bilder, men før jeg visste ordet av det ble jeg sittende i en telefon. Nå har jeg bodd i leiligheten i over en måned, og ting begynner å falle på plass. Det betyr at også klesskapene begynner å bli rotete igjen, at kjøleskapet må vaskes, at sluken på badet er full av hår og at sofaen er skitten. 

Jeg tenkte derfor jeg skulle vise dere hvordan det faktisk ser ut på en vanlig hverdag, stearinlysene er nemlig ikke tent, kjøkkenet er ikke strøkent og skapene er overhode ikke ryddige. 

Når vi flyttet inn i leiligheten ble vi enige om at skoa alltid skulle settes opp på skohylla. Som dere ser gikk den avtalen rett vest.

I denne skuffen skulle det IKKE puttes alt mulig. Dere ser vel at det også ikke gikk som etter planen. Oppi her finner du alt fra reflekser til ostehøvler. Nyttig.

Skittentøyen har ikke blitt tatt denne uka, og på søndag var jeg interessert i å gjøre alt annet. 

Kjøkkenbordet fungerer veldig fint til annet enn å spise middag på. Det er genialt å legge alt mulig annet enn mat på.

Når jeg flyttet inn bestemte jeg meg for at klesskapet alltid skulle være strøkent. La oss si det sånn... Det tok én dag. 

Jeg elsker min hvite sofa, og jeg var fast bestemt på at jeg skulle ha hvit sofa. Men... Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg hysterisk har vært fremme med flekkfjerner, klor og det som nå kan fjerne ketchup, sjokolade og fettete fingre fra min kjære hvit sofa. Derfor har den nå fått et teppe over seg.  

Disse ledningene skulle ikke ligge her når vi flyttet inn, med det virker som om han som har fått i oppgave å gjøre noe med disse har streika (eller gitt opp).

Så. Det ble fremvisning av leiligheten som lovet, og det er jo faktisk sånn her den ser ut etter en hektisk uke. 

Og sånn ser jeg ut... Klokka viser at det er innafor nå. 
Så hvis du lurer på hvorfor leiligheten min ser sånn ut er det fordi jeg er menneskelig, syntes det er bedre å komme meg ut enn å rydde klesskap og fordi Vendela + Petter er prioritert før skittentøy. 

 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs 

 

// Marty

GREEN DREAM

Reklame

Jeg leker med tanken om at jeg kanskje skal få til en tur til varmere strøk før jul, og har falt pladask for denne bikinien. Den har høy skjæring i livet, mønsteret er upåklagelig og jeg er solgt. Fra første stund faktisk. I sommer har jeg vært flink til å bruke bikinier som jeg selv føler meg komfortabel i. Jeg liker når livet er litt høyere enn vanlig, og at bikinioverdelen sitter godt. Jeg kan fort finne på å både spille volleyball og bryte i vannet, og da er det greit at bikinien sitter som den skal! 

Bikinien kommer fra en nettbutikk som heter Romwe. Romwe tilbyr fashion til rimelige priser, og jeg har tidligere gjort flere geniale kjøp der. De har kule t-shirts, (høstens) kuleste olajakker og sjukt mye fint badetøy. Du kan jo ta en titt på badetøyet deres HER, og se om du finner din favoritt! Hvis du for eksempel skulle behøve en bikini til svømmegym på skolen anbefaler jeg å sjekke ut baderaktene deres. 

Se flere bikinier HER

Enjoy!

 

// Marty 

Dinner & talk

Hallo, solen skinner her og det er så deilig! Akkurat nå sitter jeg inne for å poste dette innlegget, men jeg kom akkurat inn etter en litta trimtur ute. Jeg hadde mamma på tråden hele turen, så det var veldig hyggelig. Så fort jeg kom hjem ringte jeg lillesøster på facetime, og jeg må si det er rart at de er såpass langt unna. Det er liksom ikke bare å stikke hjem en tur, og det er veldig uvant. Blir nesten emosjonell av å bare tenke på det. Skitt au. Det er vel sånn livet er! 

Jeg poster svært sjeldent noe med mat, oppskrifter eller hva jeg putter i meg her på bloggen. Mest av alt fordi det sjeldent er så veldig delikat når jeg først er på kjøkkenet, men også fordi jeg ikke er spesielt inspirerende og kreativ når det kommer til mat. Det er faktisk C som er den flinke på kjøkkenet her i huset, men han lager allikevel minst mat.... Hvert fall! Jeg prøver å spise masse god, næringsrik og fargerik mat. Når jeg var yngre spiste jeg aldri salat eller grønnsaker frivillig, mens jeg nå elsker det. Jeg lærte meg egentlig først å like det når jeg skjønte at kroppen trenger mer enn pasta, hehe. Samtidig som jeg har en økende (noen ganger litt ufrivillige) interesse for grønnsaker, så syntes jeg at det er litt vanskelig å få i meg nok. Så hvis du er like rådvill som meg, men likevel behøver litt digg, enkel og kjapp mat så anbefaler jeg retten under her. (Den er også like god (og billig) etter en natt, eller tre i kjøleskapet = Hot matpakketips)

Kutt grønnsaker. Du kan selvfølgelig tilsette hva slags grønnsaker du vil! Paprika og løk er også veldig digg til. 

Stek kyllingfilet. Det diggeste er å skjære kyllingen i litt mindre biter enn det jeg gadd, hehe. Det er også veldig digg med strimla svinekjøtt!

Bland grønnsakene sammen med kyllingen og wok i vei! 

Tilsett a little bit crème fraiche! (Tror egentlig ikke det skrives sånn på boksene i Norge)

Smud hæ?

Kok opp ris og på 1-2-3 kan du skryte på Instagram over hvor flink du er, samtidig som du kan spise, chille og ha en digg matpakke dagen derpå. 

You're welcome.

 

// Marty

 

Storbyguide 

Jeg har akkurat kommet hjem etter en fantastisk helg i Stockholm. Jeg har besøkt en rekke storbyer den siste tiden, og tar meg selv i å gjøre de samme feilene om og om igjen. Jeg pakker blant annet ALT for mye, for ikke å snakke om mye unødvendig. 

 

Her er mine beste tips til deg som skal besøke en storby:
 

- Gjør en grundig forhåndssjekk. Sjekk ut hva som er verdt å få med seg og hva som anbefales. 

- Hvilke sko du tar med er viktig. Det å ha med seg høye heler er egentlig totalt unødvendig. Det blir alltid mye gåing og lange dager, og det er da mye viktigere å tenke komfort fremfor hva som ser godt ut. Det finnes så mange behagelige sneakers og jeg kan love deg at du vil takke meg etter en dag i gatene... 

- Pakk alltid med en varm genser. Jeg gjør alltid det, og jeg får alltid bruk for den. 

- Legg en plan. Personlig er jeg av typen som helst ikke vil legge for mange planer, og spesielt ikke når jeg er på ferie. Samtidig har jeg erfart at det faktisk kan bli kjedelig i lengden hvis man ikke har noe man ønsker å gjøre! Anbefaler å gjøre en sikkelig research for å finne ut hva byen du kan besøke kan tilby. Musikaler, dyreparker, museumer eller et show. 

- Solbriller er like viktig som paraply. Dette må alltid med, og jeg trenger vel ikke forklare hvorfor...

- Pakk smart! Jeg pakker alltid for mye, men blir stadig flinkere. Jeg er typen som kan stå over kofferten og dra meg i håret. Ofte fordi at jeg vet at det jeg vil ha på meg akkurat nå henger hjemme i klesskapet mitt. Et godt tips er å sette sammen antrekk på forhånd. Det er da også lurt å ta med en jeans som passer til flere andre plagg! 

- Unngå kjederesturantene. Alle byer har sine unike, smakfulle og gode restauranter! Gå inn i sidegater, forhør deg med befolkningen og søk på nettet for å få en best mulig matopplevelse. 

- Hvis du er som meg, så kommer du alltid hjem med mer enn du dro med... Derfor er det alltid lurt å sørge for litt ekstra plass i kofferten! 

God tur ♥

// Marty

Inspirasjonskaos


 

Jeg får ofte spørsmål om hvor jeg henter inspirasjonen min fra, og ofte så har jeg faktisk ikke noe godt svar! Inspirasjonen forsvinner like fort som den kommer. Når det kommer til klær henter jeg mye inspirasjon fra gaten. Jeg kan sitte timesvis og se på mennesker som går forbi, se hva de har på meg og leke med forskjellige tanker og antrekk. Nå om dagen forsøker jeg å kle meg i mer farger, og det er ingen hemmelighet at det gjør at jeg føler meg fresh. Bare det å bryte ut fra det sorte, hvite og grå kan gjøre mye. Jeg prøver å være flink til å alltid ha en liten detalj som bryter, eller for så vidt krasjer med det andre jeg har på. 

Instagramkontoen min er min kreative side. Det er der jeg deler inspirasjon og mote. Noen vil kanskje påstå at Instagrammen min er fasaden min, men det stemmer overhode ikke. Jeg er veldig kritisk til hva jeg legger ut og forsøker å ha det så ekte, og uredigert som mulig. Samtidig som jeg er opptatt av det ekte og ærlige, så er jeg opptatt av at det ikke kun forbindes med det å ikke ha det bra, det å vise seg fra sin verste side og alltid vise seg "naken". Jeg tror det er veldig viktig med en balanse! Jeg har et elsk/hatforhold til Instagram, og jeg legger faktisk aldri ut bilder på dager jeg ikke føler meg bra nok. 

Jeg elsker å inspirere, dele og produsere, og variasjonen mellom Instagram og blogg er perfekt. 

Nå har C akkurat hatt noen kompiser på besøk, og jeg dro meg ut i stuen til de. Vi har holdt på med en barnequiz i timesvis, og jeg lo SÅ mye. Det er sannelig ikke så mye som skal til. Håper dere har det fint!

// Marty


 

Lunsjtips

Oppskrift:
- Brød
- Avokado
- Kylling

 

Hvor digg ser ikke dette ut? Jeg har fått totalt dilla på dette, og har spist det til lunsj de siste dagene. Det er så enkelt, raskt og deilig. Sjekk oppskriften, hvis ikke det er en av de enkleste oppskriftene jeg vet om, så vet ikke jeg. Dette er det jeg skal servere neste gang jeg inviterer til lunsj, eller skal imponere med noe kjapt og enkelt. Jeg er i utgangspunktet veldig lite kreativ og dyktig på kjøkkenet, så jeg må le litt av hvor fornøyd jeg er med dette altså.

 

Dette gjør jeg:

- Kutter kyllingfilet og steker det i panna. 
- Rister så mange brødskriver jeg vil ha
- Kutter avokadoen og smør den ut på brødet. Det er også veldig deilig å kutte hele biter, men det er en smakssak! 

- Legger kyllingen oppå

 

Enkelt, eller hva?

Velbekomme. 

 

// Marty


 

Favorittbutikker - OSLO


 

Jeg elsker å surre rundt i Oslo, gjerne helt alene. Det er så deilig, fint og ikke minst morsomt! Jeg kan tusle i timesvis og hente inspirasjon, ikke bare fra butikkene, men også menneskene. Hvis jeg skal shoppe ønsker jeg alltid stor variasjon, uansett hvor jeg er. Jeg ønsker alltid å besøke de eksklusive butikkene, men også kjedebutikkene og ikke minst vintagebutikkene! 

 

H&M Trend finner du kun på Karl Johan, Bogstadveien og Oslo City. Min personlige favoritt er i Bogstadveien. Jeg elsker basicplaggene til H&M, og jeg som digger collagegensere har vel omtrent kjøpt alle mine der. Når jeg er i butikken i Bogstadveien må jeg alltid titte inn i HM Home avdelingen - De har SÅ mye fint. 

Weekday er perfekt hvis du skal ha basisplagg, og ikke minst kule jeans. Jeg syntes også at de har en del kule statement-plagg, og elsker snittene på klærne deres. De åpnet nylig en ny butikk øverst i Bogstadveien!

Eger Karl Johan. Sukk. Trenger jeg å si noe mer? De har SÅ mye fint, og jeg syntes det er stor variasjon. Elsker å titte innom der og sikle litt. 

Steen & Strøm. Steen & Strøm er kanon! Jeg syntes jeg finner det meste her. De er også veldig flinke til å oppdatere nettsiden sin med både nyheter, tips og inspirasjon! 

Gucci. Ferdig snakka. 

Stress. Hvis du skal ha sneakers er Stress absolutt stedet! 

Mac Cosmetics. Jeg er stor fan av Mac. Jeg syntes kvaliteten er god og jeg elsker leppestiftene deres. Jeg er jo ikke så veldig opptatt av sminke, og heller ikke så flink - men her får du som regel god veiledning, så selv jeg klarer det! 

Day Birger Et Mikkelsen. Trenger jeg å si noe mer? Her får du fantastisk service, antrekk til hverdag og fest - og kolleksjoner som følger trendene. Love it! Stor favoritt. 

Acne Studios. Skoene til Acne er amazing, for det går faktisk ann å trave rundt i de en hel dag - uten å få vondt i bena! Acne har en del unike plagg, og er alltid verdt turen innom. 

Zara, jeg elsker Zara. Zara har ALT. Faktisk. Jeg handler en god del på Zara selv, og de tilbyr alt fra topp til tå. De gjør også en hel del kopier og absolutt verdt et besøk! 

Velouria Vintage. Det var en venninne av meg som introduserte meg for denne butikken i sommer, og jeg forelsket meg med en eneste gang. Her kan du virkelig gjøre en kupp av gamle skatter, unike plagg og ikke minst bare nyte vintagetilværelsen. 

Fretex - Of Course. Jeg er jo en stor Fretexfan og handler mye på Fretex. Jeg elsker gjenbruk og har funnet MYE fint på Fretex. Fretex på Grünerløkka er min personlige favoritt. 

Happy shopping! 

 

// Marty. 

 

Første kopp kaffe


Bildet er lånt fra @weheartit

Etter at jeg postet innlegget "Jeg ønsker meg en venn" har jeg virkelig gått inn for å lære meg å drikke kaffe. Det går veldig sakte, men jeg har nå faktisk etterlyst noen som kan lære meg det og fått en enorm, og ikke minst fantastisk respons! Da føler jeg faktisk at jeg er nødt til å gjøre en innsats.... Hvert fall, jeg har startet med å drikke varmt sitron vann... Jeg fikser egentlig ikke varm drikke - Men det kommer seg sakte men sikkert! 

Uansett, jeg drakk min første kaffekopp denne uken. WÆÆÆH! Hvem hadde trodd det? Jeg kan ikke fortelle hvordan kaffe jeg drakk, men det var ikke så aller verst - og jeg hørte rykter om at det var karamell i? Det var faktisk ikke sååååå verst, så jeg har virkelig troen på at jeg en dag skal lære meg det. 

YEEEES. 

Jeg elsker jo kakao, men den skal helst være luken. Uansett, rop gjerne ut hvis dere har tips. 

Håper alle får en fantastisk søndag, med kaffe eller ei!

 

// Marty. 

 

Ny veske på fire minutter


 

Blanding av panikk og ideer sent på sengekanten i går kveld blir surr som dette. Jeg skal på julebord i kveld og lette gjennom alle veskene mine, fant ingen som passet til antrekket mitt og begynte å søke etter ny veske. Ja, det er harry - Men så sykt meg. Denne oransje clutchen er en super gammel slitt sak, og stoffet er en gammel, ubrukelig kjole fra H&M. Båndet jeg brukte tror jeg faktisk kommer fra en gammel skoeske! 

Lurer du på hva i alle dager jeg gjorde? Vel, til C sin frustrasjon breiet jeg meg ut i sengen, bladde frem en liten tube lim og saks. Det behøves ikke akkurat en tryllekunst for å få til dette, men jeg som elsker litt rare, kule og unike ting syntes den ble sikkelig morsom. Jeg har lyst til å gjøre det enda litt mer avansert med en annen clutch og da uten tråd - Som i mitt hastverk og i denne omgang erstattet nål og tråd. 

Jeg elsker gjenbruk, og jeg er blitt veldig flink til å kun kjøpe ting jeg vet jeg kommer til å bruke. Jeg prøver stadig å friske opp tingene jeg har ved å klippe av gamle bukseben, sy på knapper og stæsje opp gammelt i stedet for å kjøpe nytt. Jeg vet ikke om det blir denne, eller en annen spennende sak i kveld, men den skal hvert fall brukes! Woho, stygg eller ei. 

// Marty. 


 

Skjelettbransjen

I går surret siste episode av årets sesong av Top Model. Årets sesong har ønsket å sette fokus på kropp, fremme alle farger og fasonger og bidra til å skape et sunt fokus i bransjen. Jeg var så heldig å få være med i årets sesong, og jeg har vært heldig som har fått være med på å ytre meg om temaet og stå opp for at alle kvinner i alle former og fasonger skal aksepteres. Top Model, og ikke minst jeg har ønsket å endre "skjelettbransjen". Jeg vet ikke om vi har klart det, om det kanskje har sviktet litt eller om vi faktisk ikke er klare til å ta i mot det. Jeg vet ikke om de bommet på størrelsene sine, og om konseptet sviktet. Det er hvert fall gjort et forsøk, og utover det så er det opp til hver og enkel hvordan vi oppfatter, fremstiller og tenker om både oss selv og om kropp. I bunn og grunn så er det jo forferdelig at man i det hele tatt må skrive hvilke størrelser man søker. 

Dagens samfunn byr på yoghurter uten kalorier, tips til hvordan du kan gå ned i vekt på tre uker og piller i posten til deg som vil bli kvitt ett par eller ti kilo. Samtidig som det av og til dukker opp en artikkel om at sjokolade er sunt, noe de fleste av oss jubler over i og med at vi i ett lite øyeblikk kan legge bort den dårlige samvittigheten vi ofte bærer på. Problemet er ikke sjokoladebitene, den utgåtte treningstimen eller burgeren, men hvorfor vi får dårlig samvittighet.
Det er som at vi av og til glemmer at mat er mer enn det som ligger på tallerkenen vår. For de færreste av oss kjenner på samvittigheten på grunnlag av vår egen helse, og fordi vi er redd for å dø før hvis vi skeier ut. De fleste tilfeller av dårlig samvittighet kommer på grunn av egen vekt og utseende. For når ble vi så fanatisk opptatt av vårt eget ytre? 

Kvinner har gjennom alle tider pint seg selv for skjønnhet, og på en måte så er det greit. Det er greit hvis det gjør oss lykkelige. Men jeg kjøper ikke at sinnsyke rutiner, selvpining og spy gjør oss lykkeligere. Jeg tror vi skjønner at skjønnhetsidealene som fremstilles i reklame ofte er urealistiske, men vi blir allikevel påvirket - også av modellene som viser frem klærne vi ønsker å kjøpe. Av en eller annen grunn klarer nemlig bransjen å vise tynne, perfekte individer selv i store, klumpete vinterjakker. For i bransjen så er det ingen store vinterjakker å gjemme seg under, og på internett er det bikinisesong året rundt. 

Vi lever mer på sosiale medier enn noen andre steder. Det er ingen steder vi uttrykker oss, deler og kommuniserer på samme måte som vi tillater oss å gjøre der. Vi velger hvordan vi fremstiller oss selv, og higer etter det optimale og det perfekte. Av og til er jeg redd for at vi glemmer at det finnes en ekte kvinne, med en helt ekte kropp bak retusjeringen vi blir vitne til. Og kjøper. Jeg har apper på telefonen min som gjør meg penere med et tastetrykk, og hvorfor skulle ikke jeg ønske å gjøre det tastetrykket - kun for å bli litt penere? Vi lar oss selge av dårlige blogginnlegg og vi elsker det! Er det ikke skremmende at så mange av oss tiltales av 20 % på blodfjes, dårlige grønnsaksdrikker og en frokost bestående av en gulrot? 

Jeg vil tørre å påstå at det er en trend å vise det uperfekte, det å vise strekkmerker og komplekser. Det er fantastisk, for det gjør at noen ikke føler seg så alene som man i utgangspunktet gjør. MEN! Det er nemlig et stort men; Hvorfor heier vi på de som tør, samtidig som vi gjemmer oss bak fire forskjellige filtere og ett par apper selv?  I bunn og grunn blir det feil å legge skylden på noen, og vi ville alle sett at menneskene foran oss på bussen ikke gjenspeiler bildene som popper opp på Instagram hvis vi tok oss tid til å se opp. Men vi påvirkes, uansett hva de som påvirker mener. Temaet er livsfarlig, men det hjelper ikke å ikke prate om det. Det som hjelper er bevissthet og aksept.
Det hjelper ikke å elske idealer uten å elske seg selv først. Og det hjelper heller ikke å hate idealer, hvis man hater seg selv.

Størrelsene burde ikke bety noe. 

Skjørtet er i str L.
Genseren er i str. XL
Skoa er i str. 42 


 

Følg meg gjerne:

Facebook HER

Instagram HER

Snapchat: Martinehalvs

 

Marty. 

En vri av uken

Ofte så deler jeg uken som gikk innlegg, der jeg både deler tanker, oppturer, nedturer, hva som er det beste jeg har spist den uken og hvilken sang som har vært mest hørt. Men hva når behovet for å dele ikke er så stort? Jeg vet ikke. Jeg er glad, jeg har det bra og jeg trives stort om dagen. Det er lenge siden kroppen har slappet av på samme måte som nå, hatt det bra og klart å nyte på den måten den gjør nå. Trykket av stress som i utgangspunktet konstant trykker på i brystet er borte. Eller nei, ikke borte - Men den gjør ikke vondt. Jeg finner meg mer og mer til rette, vel vitende om at det selvfølgelig vil komme perioder, dager og tidspunkt som kommer til å dra følelser som jeg nå ikke kjenner på opp igjen. Men akkurat nå så er det liksom helt greit, for aksepten for at det er sånn livet er, er på nåværende tidspunkt ok. Veldig ok. 

Så hva jeg gjorde forrige uke? Jeg løp rundt, fikk blogget litt lite, jobbet masse, koste meg, og tok blå-shampoo i håret. YES! Sykt glad for at jeg gjorde akkurat det, fordi jeg har fått så mange komplimenter for hårfargen. Spiste ikke middag hjemme én gang, sov lite og snakket såvidt med C. Men det går helt fint, fordi livet er fint! 

Jeg har begynt i ny jobb, det er kanskje derfor ting er fint? Jeg har begynt å jobbe for DAY Birger Et Mikkelsen, og jeg elsker det. Her har jeg fått masse spennende oppgaver og det er midt i blinken for meg. 

Jeg gleder meg til denne uken! Jeg har noen spennende innlegg på lager, skal jobbe en del og opprettholde følelsen. Jeg ønsker dere en kanon bra mandag!

Xoxo. 
 

- Marty

Rutete rosa

_______________________________________________

Kåpen: DAY Birger Et Mikkelsen
Genser: Fretex
Bukse: H&M
Hansker: DAY Birger Et Mikkelsen
Vekse: Day Birger Et Mikkelsen
Sko: Fretex

______________________________Kjølige dager kombinert med deilige plagg. Jeg har lagt min elsk på denne kåpen og syntes den er lekker både til hverdag og fest. Den rosa vesken bryter mønsteret elegant og jeg digger det! Antrekket er avslappet men allikevel stilig. Med et par høye heler til så er antrekket like perfekt til å svinge seg på byen som det er med sneakers når man lufter hunden eller traver rundt på jobb. 

God lørdag!

 

Marty. 

 

Livet i stikkord

Enkelte dager byr på mer skrivesperre enn lysten er på sjokolade. Og du skulle bare visst hvor høyt jeg elsker sjokolade! Jeg vil egentlig ikke kalle det skrivesperre heller, for det er mer behovet for å stå opp om morgningen, trave gjennom dagen og lande sent en gang når kvelden kommer helt alene, som frister. Om det er skrivesperre, eller frykten for å dele som stopper meg vet jeg ikke. Dagen i dag er fin, og det er klart den er - for fredag starter jo på samme bokstav som fin. Æsj, bare vas. Det er jo ingen garanti for at fredagene er fine fordi fin og fredag begynner på F. Men uansett så har det vært en fin dag. Jeg jobber, har jobbet i hele dag. Bortsett fra tre kvarter på Elixia, som jeg er sykt stolt over. Jeg skal spise med Maria i natt en gang, etter jobb. Jeg gleder meg, og livet er ganske fint, akkurat som denne fredagen. Jeg har forresten navnedag! 

Haha. 

Marty. 

Slutt å kalle meg for flink pike.

Jeg tror ikke jeg har tall på hvor mange seksere jeg har fått på skolen opp gjennom, hvor mange kilo jeg ønsker å gå ned i vekt eller hvor mange selfies jeg må ta for å bli fornøyd. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har grått i selvforakt, og jeg har heller ikke tall på hvor mange ganger jeg har følt meg verdiløs. Men jeg har tall på hvor mange treere jeg har fått. Hvor mange ganger jeg har tatt den i mot, grått og hatet meg selv. Nei, det er ikke tull - det er blodig alvor. For meg, har dette vært blodig alvor. Jeg har ikke tall på hvor mange treningsøkter jeg har hatt, men jeg har tall på de treningsøktene jeg ikke har tatt. 

Jeg er ikke deprimert. Jeg har ikke angst. Jeg har ikke selvmordstanker. Jeg har ikke spiseforstyrrelser. 

Jeg er kun flink pike. Jeg ønsker kun å prestere, og levere det beste - til alle døgnets tider. Jeg vet at det verken er nødvendig eller lett for meg å få en sekser, gå ned i vekt eller ta et bilde jeg blir fornøyd med. Men allikevel, så er det noe som forteller meg at jeg burde. At jeg burde få en sekser, at jeg burde gå ned i vekt og at jeg burde ta et fint bilde nå. 

Jeg kan se meg selv i speilet, og se en refleksjon - av seksere, avokadoer og smale midjer. Noe som gir meg lyst til å spy bare av å tenke på det. Ikke fordi jeg ikke unner meg en avokado, mens jeg leser til eksamen - i håp om å få smal midje av situpsene jeg tar innemellom sidene, men fordi det ikke er meg. Fordi jeg blir sint - fordi jeg egentlig ønsker å gi faen i både seksere, vekt, avokado og smale midjer. 

Jeg ønsker å gi faen, men det hender at avokadoen og situpsene sluker meg og mine ønsker, og jeg hater det. Fordi det gjør vondt, og fordi jeg innerst inne vet at det er så sinnsykt undøvendig. Jeg vet at det er like undøvendig som bildene jeg ser curlingforeldrene legger ut på Facebook, av de flotte ungene sine i det sinnsykt fine været. 

Egentlig har ikke jeg et ønske om å være så kalt "flink pike" heller, og jeg kan egentlig ikke forstå at jeg er det - jeg som føler at jeg aldri får til noen ting. Jeg tror kanskje heller ikke at jeg alltid er så flink, men at "flink pike" er akseptert å være, og jeg tror jeg ønsker å være det fordi jeg trenger annerkjennelse - en annerkjennelse jeg ikke tåler. Jeg liker ikke å være flink pike, for jeg strekker ikke til hvis jeg skal være flink pike, og hvis folk skal kalle meg for flink pike. For i mine øyne, er jeg faen ikke flink. 

Og nei, jeg er ikke deprimert, jeg har ikke angst, jeg har ikke selvmordstanker og jeg har ikke spiseforstyrrelser. Heldige meg. Jeg er bare en helt vanlig jente, som ønsker å prestere, og levere det beste - til alle døgnets tider. Og ja, det er jævelig slitsomt, men hadde det ikke hjulpet, hvis jeg sluttet å forvente at jeg skulle være flink pike? 


 

Følg meg gjerne på:

Facebook HER

Instagram HER

Snapchat: Martinehalvs

 

Marty. 

Vafler?


 

Titter innom for å dele verdens beste sunne vaffeloppskrift - Med øyemål. Jeg deler kun bilde av det endelige resultatet, da benken min overhode ikke er melfri, sølefri eller grisete når jeg kokkelerer....

Ca. 1 spiseskje vaniljekesam

Ca. 1 spiseskje cottage cheese

En dæsj melk

En dæsj grovt mel

2 egg

Håndfull mandler

NYT.

 

Marty. 

 

 

Hva du vil

 

 

 

____________________________________________________________

Du kan si hva du vil,

men du vil jo ikke hva du sier 

@Lyrikkemeg

___________________________________

 

 

 

Marty.

 

Perfect lamp

Ok, det er fullt mulig at det er rart å digge noe så enkelt og rart som lamper, men det er altså et faktum! Jeg syntes lamper gjør så mye, og at det er både fornuftig og fint. Det er klart det er lurt å pynte opp med en lampe som kan tilføye enda litt mer lys! Jeg kjøpte denne lampen for en tid tilbake og jeg digger den. Jeg bestilte den på nett da butikken ikke hadde fler, men jeg husker ikke hvilken leverandør det var, hmm. Pæren er så vanvittig kul og den gjør så mye ut av seg, samtidig som den er så delikat. Jeg har byttet pære på denne en gang allerede, rett og slett fordi jeg ville ha enda mer liv i den. 

Er den ikke kul? 


 

Jeg har foreløpig plassert den her, men har hatt den både på kjøkkenet, i stuen og på soverommet. Vil helst ha ti stykker til! Jeg flyttet inn i ny leilighet i mai, men rakk såvidt å flytte inn før jeg kastet meg på flyet til Portugal på innspilling. Etter innspillingen reiste jeg jo i nesten en måned, så var det plutselig fullt kjør, men nå skal dere se at ting har begynt å bli veldig fint her. 
Fordelen med at det begynner å bli mørkt og grått vær ute er jo faktisk at jeg husker å slå på denne lampen og tenne masse fine lys rundt. Det er liksom ikke like naturlig å gjøre det når solen titter inn døgnet rundt, selvom det er det aller beste lyset jeg kan få... 
Jeg håper dere har en fin mandag så langt, jeg bruker dagen i dag på jobb og til å leseeeee.  

Marty. 

 

RÅSA

Rosa dager = Deilige dager.

Jeg som alltid har elsket rosa elsker at det bogner av deilig rosa strikk, fine skjørt, kule t-shirts og annen tekstil i disse dager. Jeg må faktisk innrømme at jeg har en egen "kategori" i klesskapet mitt med kun rosa. Jeg går ofte for den litt mildere rosa, også kalt babyrosa da jeg kler kalde farger best! Jeg har lagt ved noen bilder av mine favoritter akkurat nå;
Jeg hadde utrolig nok noen timer i går der jeg fikk tid til å surre rundt i Bogstadveien helt alene, titte og ble super inspirert! Jeg var også innom den nye Weekdaybutikken, og jeg digget den. 

  

    

 

 Pink baby, pink

 

 

Alle disse plaggene er fra H&M og BikBok! Bildene er også lånt fra de. Anbefaler å sjekke det ut hvis dere er like glad i rosa som det jeg er. Jeg var jo på kundekvelden til Fretex for noen uker siden, og jeg angrer enda på at jeg ikke tok med meg en rosa strikk de solgte der..... Søren! 

Nå skal jeg dure avgårde på trening, før det er maaaaasse jobb som står for tur. 

Xoxo

Marty. 


  

Budsjettkjøp i rosa

Friske farger gir energi, det gir glød og det er rålekkert! Rosa er høstens friske, deilige og kule farge. Rosa kan pryde en hvert antrekk, og funker til både middagsselskaper, blåmandager og til viktige jobbmøter. Det er viktig å finne hvilken rosa farge som passer deg, slik at det ikke blir mer kræsj enn fresht! Jeg har alltid elsket rosa, men har ofte følt at det blir for barnslig med rosa - Men rosa funker faktisk til ALT, alltid. 


H&M 30,- 
Nå er det tøft med statement øredobber, som utmerker seg og som gjerne er litt spesielle.For min del blir disse statement nok, og perfekte til alle slags antrekk! 

Jeg syntes det er døds kult, men er dårlig til å bruke slike smykker. For meg er det derfor helt bortkastet å bruke penger på noe som jeg ikke er helt sikker på om vil bli brukt mye. 


Sko: H&M - 199,-
T-shirt: Zara - 99,- 

 

Jeg har lagt min elsk på blazere, som gir både et femenint og stilig utrykk. Jeg har derfor kjøpt denne t-shorten som jeg kan bruke både under sorte enkle kjoler, under blazerere og til skjørt, og samtidig følge trenden, og føle meg fin i rosa!
Mockasiner er perfekt til været som er ute nå. Jeg mener det er for tidlig til å kle på seg heldekkende, varme sko, og da blir disse perfekt  mellom sommer og høst. Har du sett Chanel sine mockasiner? Vel, de er ikke totalt ulike.... 

Hvem takker vel nei til et budsjettkjøp i rosa? 

Marty. 

Mine favorittserier

Søndag betyr serier, film og total kollaps på sofaen for mange, også for meg... Hockeysesongen starter på tirsdag for Christian sin del, og det betyr vel kamper hver eneste søndag frem til så lenge jeg kan tenke hvert fall, så da blir det litt dårligere med akkurat det, men uansett - serier kan ses året rundt, når som helst, takket være Netflix. 

Jeg har egentlig alltid vært litt dårlig til å se serier, men jeg har elsket TV2krim som jeg kaller det. Jeg har helt dilla på de skandinaviske seriene som byr på deilig krim og intriger! 
 

Mine favoritter for øyeblikket er:

1. Kingdom! Har du sett den? Den er altså så kul, og så bra. Jeg vet at det kommer en sesong til, men jeg aner ikke når den kommer til Norge. Nick Jonas spiller en av hovedrollene i serien som handler om en familie som driver et MMA studio. Serien byr på drama, kjærlighet, action og alt som hører hjemme. Love it!

2. Springflo. Denne fant vi faktisk på NRK. Den var sikkelig bra. Det er en svensk dramathriller som handler om en ung jente som går på politihøgskolen. Hun får i oppgave og fordype seg litt i en sak i løpet av sommerferien som utvikler seg veldig..... Anbefales på det sterkeste!

3. Orange Is the New Black. Denne er vel kanskje ikke ny for de fleste, men hvis du ikke har sett den så anbefaler jeg deg å gjøre det. Jeg vet liksom ikke helt hvor jeg skal plassere Orange Is the New Black, for på en måte så er den morsom og ironisk, samtidig som den byr på masse følelser og drama. Den serien passer perfekt hvis du helst vil ligge i sofaen og slippe å tenke så fælt, haha. Jeg skrur på denne serien når jeg på koble av, for den er ikke så avansert og dramatisk, men allikevel har den akkurat det en god serie trenger. Behøver jeg å skrive hva den handler om? Jeg kan hvert fall si, fengsel, kvinner, intriger og kjærlighet. 

4. Sons of Anarchy, aaaah. Elsker den. Vi har brukt typ 1,5 år på å se denne serien, noe som kanskje sier hvor lite vi egentlig får sett på serier, men vi skal fullføre! Den er helt rå. Motorsykler, tøffe menn (Jax<3), drama, følelser og action! 

Jeg kan love at kvelden i dag skal nytes, med bena høyt, håret opp og med en god serie...

 

Marty. 

 

Høstfavoritter

Hei dere,

Er jeg den eneste som har funnet frem ullsokkene, tonnevis av stearinlys og ullpledd? For ikke å snakke om høstfavorittene fra lengst inne i skapet? 
Jeg elsker september, kjølige netter og solstråler om dagen. Det er så friskt, så klart og så behagelig. Trærne får sakte men sikkert vakre farger og varmekablene skrus sakte men sikkert høyere. Jeg syntes høsten er god, trygg og vakker. Jeg har listet opp hva jeg elsker å gjøre om høsten:

♥ 1 - Jeg elsker å tenne stearinlys. Jeg syntes det skaper så nydelig lys, god stemning og at det hører hjemme på kjølige kvelder og når mørket har lagt seg. Jeg tenner lys året rundt, for jeg syntes stearinlys er sååå delikat, men på høsten og om vinteren er det alltid tent stearinlys hjemme hos meg... 

2 - Jeg syntes det er så deilig å lese. Ulempen er at jeg er så dårlig til å sette av tid til å faktisk lese! Det er sjelden jeg har død tid, og når jeg først har det så har jeg en innstilling om at jeg må bruke den tiden til noe konstruktivt. Men! Jeg har nå begynt å lese Evig søndag av Linnea Myhre og den trollbinder meg på en skummel måte. Jeg syntes den er skummel, trist og grusom. Jeg blir faktisk sliten av å lese den, men samtidig så setter den i gang så mange tanker og følelser. 
 

♥ 3 - Jeg elsker å finne frem ullpledd. Det hører definitivt hjemme om høsten! Jeg elsker dette pleddet og har det faktisk liggende i sengen som er ett eneste stort kaos.  

♥ 4 - TØFFLER hører hjemme hos meg om høsten! Jeg invisterte i disse herlighetene i fjor, og jeg elsker de. Jeg tuller med venninnene mine om at dette er det dyreste jeg eier, men det er hvert fall noe av det kjæreste.... Disse står på badet året rundt, men brukes aldri så flittig som når høstmørket legger seg.  

♥ 5 - Det er deilig å kunne henge opp høstfavorittene på klesstativet igjen. Mørke, behagelige farger, ull og digg tekstil. Jeg skal innrømme at stativet ikke er helt oppdatert enda, men det kommer, det kommer...... Hva er dine høstfavoritter?

Marty. 

INSPOOPhoto credits: her,  her, og her

OKEI, nå behøvdes det innputt fra min side her. Pintrest er og forblir min beste venn når det kommer til inspirasjon. Det er så mye jeg har lyst til å gjøre, og så mange planer, ønsker og drømmer jeg helst vil ha utført med en eneste gang. Som du sikkert ser så har jeg lagt min elsk på grønne planter i alle størrelser og fasonger, jeg har blitt litt betatt av brunt i både skinn og tre kombinert med sort og mønster..... Hmm, det ble ikke akkurat færre planer nå. Så delikat. La du forresten merke til lampen? ALTSÅ, så vanvittig kul. Tror dessverre ikke den hadde passet inn hos meg slik jeg bor nå, føler den er så tøff at den må få rom og mye plass, noe den ikke akkurat hadde fått hos meg nå, men det er lov til å drømme...

Marty. 

 

 

 

 

Instagram lately

 

- Instagram lately -

Jeg henter mye av min inspirasjon fra Instagram, og jeg elsker å poste deilige, inspirerende og kule bilder selv. Hvert fall bilder jeg syntes er inspirerende og som jeg syntes er delikate. Jeg byttet litt tema på instagrammen min for noen uker siden, da jeg ville ha en mer spennende feed, med hvite store rammer og en god blanding. Jeg syntes det er veldig delikat, men jeg elsker forandringer og nye ting, så kanskje jeg endrer tilbake snart? Nå nærmer jeg meg sakte men sikkert 47 000 følgere, og det helt sykt. 
Hvis ikke du følger meg så følg meg gjerne HER/martinehalv

 

Marty. 


 

Dagboka 

Hei dere ♥

Jeg skrev ett innlegg om hva jeg ønsker å bli flinkere til i september her om dagen. Et av punktene på listen er å bli enda flinkere til å planlegge, og det har jeg bestemt at jeg skal bli MYE flinkere til. Altså, ikke misforstå meg... Jeg har alltid kontroll, og jeg er en sikkelig kontrollfreak. Det verste jeg vet er å ikke ha kontroll over avtaler, hva jeg skal og hva som skjer. Jeg har jo lært at man faktisk ikke alltid kan ha full kontroll, og at det hender ting skjer langt utenfor min kontroll. På en måte er vel det ganske greit, for jeg tror det hadde vært kjedelig hvis det aldri skjedde noe uforutsigbart! Denne boken på bildet er faktisk ganske nyttig, hvis jeg klarer å være flink til å bruke den... Utrolig nok. Jeg merker allerede at det blir lettere å få oversikt hvis jeg er flink til å bruke den... 

Marty. 

 

ShapeUp Convention

Hei dere!

I dag er det 17 dager til ShapeUp Convention som holdes på Bislett i Oslo lørdag 17.september, og jeg gleder meg masse. Profiler som Funkygine, Lasse Tufte, Therese Johaug og Pia Seeberg vil være tilstede og ha økter, og det er en stor ære at jeg skal få være med som foredragsholder! For deg som ikke har fått med deg hva ShapeUp Convention er, så arrangeres dette av treningsmagasinet ShapeUp i samarbeid med blant annet hovedsponsorene CASALL og XXL. Dra med deg en venninnegjeng, mammaen din eller bare deg selv på en dag fylt med masse motivasjon, varierte og spennende treningstimer og inspirerende foredrag som tilbyr både kunnskap og inspirasjon. Det blir også servert lunsj fra Starbucks! Jeg er super klar og gleder meg til å presentere mitt foredrag for deg :):) 

Håper vi ses! 

Påmelding kan du gjøre HER 

- Marty


 

September

Åååååh, deilige september. Deilige farger, klar luft, stille kvelder og kule plagg. September er første høstmåned, og jeg liker faktisk høsten. Spesielt september. Jeg hater å fryse, og er den typen som fort kan grue meg til vinteren, og jeg misliker slafs og våt snø. Men jeg føler at september er en sånn stille, lun måned som fortsatt holder liv i noen varme solstråler og som fortsatt tilbyr lyse morgninger i helgene, og jeg elsker det.

I september ønsker jeg å bli flinkere til: 

♥ Puste ut: Jeg vil bli flinkere til å ta vare på meg selv og huske at alt ikke trenger å gjøres på en gang. 

♥ Le: Jeg satt å tenkte på hvor ofte jeg ler i løpet av en dag nå, i forhold til hva jeg gjorde når jeg var yngre. Jeg er livredd for at jeg skal slutte å le, og at jeg skal slutte og glede meg over de små ting som kan bringe frem latter. Jeg vil huske å le, uansett hvor mye det regner, hvor tung dagen er og hvor lite glede jeg tror finnes. Jeg vil LE! 

♥ Planlegge: Jeg skal bli enda flinkere til å planlegge. Jeg er ganske flink til det nå, men jeg ønsker å få enda bedre kontroll over dagene mine. Det er så mye enklere når jeg husker å skrive inn avtaler i boken min med en gang, når jeg lager en plan om hva jeg skal de forskjellige dagene og strukturerer enda bedre! 

♥ Ta vare på: I september skal jeg sende melding til en forskjellig person jeg ikke har snakket med på en stund hver uke. Jeg vet ikke hvilke enda, og det er kanskje teit. Men jeg er den typen som ofte føler at jeg ikke har tid til mennesker jeg egentlig setter pris på, og disse vil jeg huske å ta vare på! 

♥ Oppdatere: Jeg har bestemt meg for at jeg virkelig vil gjøre en innsats med bloggen min. Jeg syntes det er ordentlig morro og jeg liker det veldig godt. Derfor skal jeg bli enda flinkere til å oppdatere og jobbe med bloggen min. Samtidig som jeg skal bli flinkere til å legge den fra meg når jeg ikke behøver å være tilstede.  

Jeg gleder meg til denne måneden og jeg tror den kan bli veldig spennende... 

- Marty

Vibes

Interiør, interiør og enda mer interiør. Jeg skroller daglig nedover Pintrest, og jeg har en million ideer. Alt kan jo ikke gjennomføres, men gøy er det allikevel! Det hender jeg bare trenger litt digg innputt og inspirasjon. Det hjelper liksom litt på å bli kreativ, hvis du skjønner? Det er kanskje en grunn til at det selges stilige blyanter, skrivebøker, og duppeditter som gir gode vibes....

- Marty