Hverdagskaos

Tankespinn

Idag er en sjukt blurry dag, fin, men blurry. 

 

Tankene mine spinner. Jeg vet ikke hvor. Eller hvorfor. Dager som idag er så rare. Jeg eksisterer, men føler at jeg står ved siden av meg selv. Ironisk? Ja. Nærmest latterlig. Teit. Jævlig teit. Jeg vet at noen syntes det er rart at jeg banner. Jeg syntes ikke det er rart. Det faller seg bare inn, her og der.
Jeg vet ikke om du selv har hatt en av de dagene der du føler deg helt ut av deg selv? Jeg har det idag. Jeg har det bra, så absolutt. Det er mer som en klump i brystet som ligger og ruger. En klump jeg ikke tørr å navngi i frykt for at den skal eksplodere. 

Hva er det jeg vil? Bort? Hjem? Aller helst vil jeg legger meg under dyna og bli der. Tulla. Bare tanken gjør at jeg nesten vil felle en tåre. Jeg kjenner allerede på ensomheten jeg vet da vil banke på ruten og fortelle meg hvor ubrukelig jeg er. 

Jeg har så mange spørsmål. Jeg har så mange tanker. Det hender jeg møter mennesker og blir stående etterpå og tenke på hvor alt kom fra. Hvor smilet, latteren og den sinnsykt hyggelige tonen kom fra. Ikke misforstå meg, det er meg, det er bare rart å føle at man står ved siden av seg selv og ser på det påklistrede ansiktet som hele tiden er sånn. 

Okei. Nå skjønner sikkert ingen hva jeg babler om. Samtidig gjør det ingenting, for det er min dagbok. Der jeg raser, ler, deler og griner. Jeg gråter ikke så ofte faktisk. Jeg gråter når jeg er forbanna, og det er irriterende. Når jeg er sint skulle jeg ønske at jeg kunne være tøff, at jeg beholdt masken og klarte å slå i bordet uten å legge så himla mye følelser i det. 

Nei, jeg er ikke sint. Da hadde jeg ikke sittet her og surra dere inn i tankene mine. 

Nå skal jeg hjem til familien, og jeg gleder meg. 

Jeg håper dere har hatt en fin dag! 

 

// Martyparty

En ufiltrert treningsselfieJeg er dårlig til å ta treningsselfies. I utgangspunktet vil jeg aller helst la være, men av og til får jeg et innfall om at det er en god ide å legge ut et treningsbilde. I bunn og grunn mest for å skryte. Jeg følger haugevis av treningskontoer både på den ene, og den andre kanalen. Jeg beundrer alltid disse menneskene og hvordan de fremstiller seg selv, for ikke å snakke om hvor bra de ser ut! 
Når jeg får et av mine innfall om å poste et bilde på mine sosiale medier av min egen treningsøkt forsøker jeg alltid å ta meg godt ut. Jeg legger meg enten i en søt, eller sexy positur. Hvis ikke jeg ligger, så står jeg ofte i speilet, med rumpa litt lenger ut enn nødvendig og med magen blåst inn. 

Lyder det kjent? 

For jeg blir nesten irritert på meg selv, når jeg tar bilde, på bilde, på bilde for å forsøke og bli fornøyd med et bilde når jeg egentlig er svett og jævlig. For jeg trener ikke med sminke, med puppene klemt opp mot haken og jeg fremstår hvert fall ikke sexy. 

Her om dagen fikk jeg en kommentar på at jeg alltid tar meg så godt ut, og det kan jeg love deg at jeg absolutt ikke gjør. Jeg får også valker på magen når jeg tar situps, jeg får også svetteringer og det hender faktisk at jeg er uheldig å prompe når jeg er på treningssenteret. Det er sinnsykt flaut, men helt sant. 

(Helt ærlig, så er det egentlig ikke flaut heller. For jeg er sikker på at jeg ikke er den eneste) 

 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs


(SJUKT LANGT UTE AV KOMFORTSONA)
 

// Marty

 

Stor rumpe er sexy

Jeg har aldri skjønt dette helt. For min del er det nesten et traume når favorittbuksene ikke passer, mens de damene med store rumper på Instagram spiller på det. Jeg skulle gjerne hatt den rumpa der, men skjønner allikevel ikke helt den sexy delen av det at buksen ikke passer. Er det sexy å fremstille en rumpe på den måten her?

// Marty 

Et kapittel er over


 

Jeg vet ikke helt hva jeg skal skrive. Det er så rart og ikke minst sprøtt på en gang. Det har lenge vært usikkert hva C skal gjøre neste sesong, det har vært mange tilbud og det har vært enormt mange samtaler om hva som er best. Jeg føler selv at jeg har levd litt i en boble, og at jeg egentlig ikke helt har forstått hva som har foregått. Det har skjedd så mye, og jeg føler at ting har skjedd veldig fort. I går signerte han for en ny klubb i Sverige, som betyr at han flytter til Sverige rundt 1.august. Jeg har så mange blandede følelser i kroppen at jeg ikke helt klarer å sette ord på det. Det er helt fantastisk, skummelt og spennende på en gang. Jeg er vanvittig stolt av han, og jeg er helt sikker på at det er riktig valg for han. Samtidig er det skummelt å forlate alt som er trygt. 

Jeg har tro på at han vil få det til, at han vil levere og at han kommer til å være fornøyd med valget sitt. Uansett, så mener jeg at man alltid skal prøve. Det verste som kan skje er jo at det ikke går, og at han må komme tilbake. Han er ung, og han kan få til så mye hvis han jobber hardt nok og hvis han kjører på. 

Det er mange som lurer på hva jeg skal, og jeg skal helt ærlig si at jeg ikke helt vet enda. Dette har skjedd fort og det er mye jeg må finne ut av før jeg legger en plan for det neste året. Jeg er jo i Sverige nå, og besøkte stedet han skal spille for i går. Magefølelsen var god, og jeg tror absolutt at jeg skal klare å tilbringe en del tid der. 

Akkurat nå skal jeg fordøye litt, feire han og glede meg. Han har lært så vanvittig mye i klubben han har vært i, og det blir rart med så store forvandlinger. Samtidig så tror jeg at man må satse litt av og til, og ikke minst følge drømmen. Jeg heier på han, uansett. 

// Marty

Hemmeligheten bak Paradise Hotel

Gjesteinnlegg av Grunde

Paradise er i full gang og jeg har måttet forlate hotellet for andre gang... Det spilles hardt der inne og det skjer mye i kulissene. Visste du egentlig dette om Paradise Hotel?

1) Èn uke på Paradise er aldri syv dager. Helg eksisterer ikke på Paradise, og uken er like lang som man ser på TV.

2) Vi blir vekt hver morgen. Det ser kanskje ut som om vi sover til vi våkner? Vel, vi blir vekt en liten stund før frokost så vi kan gjøre oss klare.

3) Vi får alt vi trenger. Alt fra smertestillende til mat, er hele tiden tilgjengelig. Jeg slet med betennelse i en albue og skulder der nede, og fikk betennelsesdempende for det.

4) Ble noen av oss for fulle, ble baren stengt! Vi måtte alltid være klar for opptak dagen derpå og fikk ikke ta så mye drikke som vi ville.

5) Det er SINNSYKT mye venting i en sånn produksjon. Opptak gjøres flere ganger og en parsermoni kan ta en god stund. Vi får ikke lov til å snakke taktikk utenfor kameraet, fordi de at dere skal få med dere hvis viktige ting blir sagt.

6) Lunsj og middag var ofte på samme tidspunkt hver dag. Alle måtte være med å spise uansett hva det skulle være. Det satt også alltid en deltakeransvarlig med oss når vi spiste. Det var som regel alltid en "sammen" med oss. Og passer på at det ikke blir snakket taktikk.

7) Selvom det ofte ser ut som det er på musikk under hver fest, så var det ofte slik at musikken ble slått av for å ikke ødelegge for hva som ble sagt. Begynte noen å snakke mens det var musikk ble det slått av til det var stille. Men vi kunne synge med så mye vi ville (#Starboy) Vi visste at det som regel alltid var fester på mandager og tirsdager.

8) Det var ganske strengt når vi skulle snakke taktikk. Det var aldri lov til å hviske skulle man si noe så måtte man si det. Taktikk under fest måtte tas på rommene hvis det var musikk.

9) Det er ikke lov til å hviske eller snakke utydelig. Det skjer ofte at man må si ting på nytt, samtidig lærer man seg det ganske fort.

10) Hva som sies på sync (når vi sitter alene på skjermen og snakker) er hemmelig ovenfor de andre deltakerne! Vi får ikke lov til å dele det med de andre. 


Jeg takker for meg i denne omgang, men lover at det ikke er det siste dere ser av meg!// Grunde

Mat som tar knekken på magefettet

 

Er jeg den eneste som er lei av sånne artikler? Altså, jeg spyr hver gang det dukker opp. Det verste er at jeg klikker inn hver eneste gang også. Det er helt i orden å spise variert, trene og jobbe for en bra fysisk helse, men disse artiklene har ingenting med noen av de faktorene å gjøre. 

Lek, nyt, opplev, beveg deg, dans og spis det som er det beste for kroppen din. Gi nå litt blanke i det magefettet vi blir påmint om konstant. 

 

// Marty

 

Hvem er jeg?


 

På fest... 
ler jeg alltid mye, snakker mye og jeg ELSKER å danse. 

På kjøkkenet...
er jeg effektiv og gjør ting kjappest mulig. 

På jobb...
er jeg alltid blid, men opptatt av å fremstå seriøst.

På skolen...
var jeg høyt og lavt hele tiden. Jeg kunne gå med høye heler den ene dagen og slippers den andre.

Med vennene mine...
kommer det ofte an på humøret og hvordan jeg føler meg. Men som regel snakker jeg mye, ler mye og er alltid up for en god samtale og latter!

Med familien...
er jeg 4 år. Nesten. Jeg blir så sinnsykt barnslig og surrete, haha. 

På date...
går skravla i ett. Enten fordi jeg digger og være med personen, eller fordi jeg er super usikker. 

På ferie...
får jeg alltid en helt ny motivasjon til det meste. Jeg trener ofte masse, og kommer ofte inn i veldig gode rutiner. Kanskje i motsetning til de fleste andre?

På fredagskvelden...
sitter jeg aller helst i sofaen, med pizza og en god film på TV-en, gjerne med familien og gode venner. 

På shopping...
er jeg fornuftig! Jeg har bommet så mange ganger, og jeg prøver å være veldig bevisst på hva jeg kjøper og ikke. 

På bussen...
Vil jeg aller helst sitte helt i fred i min helt egen verden med musikk på ørene. 

På sosiale medier...
tenker jeg nok mer gjennom hva jeg legger ut enn det ofte ser ut som. 

I telefonen...
kommer det veldig an på hvem jeg snakker med og om jeg kjeder meg eller ikke.

I begravelse...
gråter jeg uansett. For alt blir så sårt og vondt.

På morgenen...
skulle jeg gjerne vært mer effektiv. Eller, det kommer an på. Har jeg litt dårlig tid så får jeg ofte panikk og blir sur fordi jeg har dårlig tid. Men jeg elsker allikevel morgenen og liker best når jeg kan styre når jeg skal ting selv. 

 

// Marty

 

 

#21


#21
 

Ingen ringere enn selveste Grundis har bursdag idag!
Takk for at du alltid får meg til å le, for at du aldri er lengre enn en telefonsamtale unna og for at du alltid er deg selv 100 %. Verdiene og holdningene dine er så gode, og jeg er så stolt av det du får til! 

Grunde er en sånn type som jeg alltid vet hvor jeg har, som alltid byr på det jeg trenger og som alltid er tilstede. Det å finne en sånn kompis er ingen garanti, og jeg er super takknemlig. 

Gratulerer med dagen #Starboy. Heier på deg! 

 

// Marty

H O M E

H o m e, s w e e t  h o m e

 

Endelig hjemme. Jeg føler ikke at jeg har vært hjemme på evigheter, så det å få noen timer til å få litt orden i ting, vasket litt klær og puste litt var nydelig nå. Jeg har cravet på stekte poteter i hele dag, så min middag har bestått av stekte poteter uten noe annet i dag. Haha, sånn blir det av og til. C syntes det ble litt vel kjedelig og lagde seg noe annet, men gjett om han kan angre...
Jeg er så lite hjemme for tiden, og denne uken er jeg bare hjemme mandag og tirsdag før jeg skal på farten igjen. Uken etter der reiser C til Russland så da kommer jeg nok til å tilbringe mye tid hjemme sammen med familien. Føler aldri jeg får helt orden her hjemme, men sånn er det vel med en hektisk hverdag og når det er mye som skjer. Av en eller annen grunn så slapper jeg ikke helt av når jeg er alene hjemme, og det er lenge siden jeg har vært ordentlig hjemme hos mamma og pappa nå, så det skal bli veldig deilig å rømme dit når han er bortreist! 

Nå skal vi sette oss og se på Prison Break før hvert fall jeg skal køye.

Xoxo

// Marty 

Sminkefri påske 

Oppdatering på "Prosjekt Sminkefri"
 

"Jeg skal ha en sminkefri påske", sa jeg til mine nærmeste rett før høytiden inntraff. De smilte, nikket bekreftende og spurte hva jeg skulle gjøre hvis vi skulle ha gjester, hvis vi skulle på kafe og hva jeg skulle gjøre når jeg skulle jobbe. Jeg stilte også meg selv alle disse spørsmålene, i tillegg til spørsmål som om kjæresten min kom til å slutte og syntes at jeg var fin hvis jeg gikk så mange dager uten. Allikevel hadde jeg ikke noe annet svar enn at jeg skulle gjøre det, uansett. Hvorfor vet jeg ikke. 

Jeg har en stund nå hatt en prosjekt gående. Mitt helt eget "Prosjekt Sminkefri". Prosjektet har ikke omhandlet noe store forvandlinger eller tiltak. Eller jo, for så vidt. Det har nemlig vært tiltak for meg å stå over det å sminke meg. Flere har lurt på hvorfor jeg har valgt å ha dette prosjektet. Mange har kommentert at sminke er helt greit, og at det ikke er noe jeg burde skamme meg over. Men for min del har nemlig ikke prosjektet handlet om å skamme meg for å bruke sminke, men følelsen jeg har båret når jeg ikke har hatt på meg min daglige maske. 

Jeg er ikke en av de naturlige skjønnhetene. Personlig er jeg glad i det naturlige, og er realistisk. Jeg er finere med en runde sminke, ferdig snakka. Problemet mitt er den klumpen jeg konstant bærer når jeg går uten. Det handler ikke om når jeg støvsuger hjemme, har hjemmekontor eller når jeg er på trening. Det handler om svakheten jeg personlig føler uten. Det handler om at jeg føler at jeg mangler beskyttelsen min. Det handler om sårbarhet, og det å være naken.

Det er nesten ironisk å skrive det, for jeg er fullstendig klar over hvor komisk det høres ut. Det er viktig for meg å påpeke at det ikke handler om å slutte, men å kvitte meg med grunnen til at jeg hver eneste dag sminker meg. For noe som egentlig er gøy, har blitt en tvang. 

Æsj, så sinnsykt håpløst.

Men, i påsken har jeg klart det. Jeg har klart å la være. Selv på jobb! Det er faktisk ingen som har kommentert det heller. Jeg har ikke lagt ut et eneste bilde på Instagram, noe jeg vanligvis gjør hver eneste dag. Sannheten er at jeg ikke har følt meg fin nok til å gjøre det, men, jeg har allikevel tatt et stort steg. Jeg har nemlig tatt meg selv i å stå opp, uten å ofre det en tanke. Jeg har følt meg tilfreds, og av og til fin. 

Jeg har hatt godt av det, klumpen i magen har hatt godt av det og selvtilliten har hatt godt av det. Jeg drar nok på meg maska mi i morgen, men mest fordi jeg vil og fordi målet mitt er å slippe å føle at jeg må. Det tar tid, men jeg skal klare det! 
 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs

// Marty

 

Sunday, funday

Ulrik, Daniel & C

Hey alle!

FOR en deilig dag. Vi kom oss endelig ut på påskens første tur og det var helt nydelig. Nå ligger jeg som slakt i sengen nydusja og fornøyd. Jeg har tenkt til å begynne på den nye sesongen av Prison Break. Jeg har ventet sååå lenge på at den skulle komme, men har hørt at den er veldig dårlig, så jeg har liksom drøya det litt. Jeg har faktisk ikke sett noe av den nye Skam-sesongen heller, så det er sannelig på tide å begynne. Jeg har aldri vært noe seriemenneske. Mest av alt fordi jeg ikke har hatt noe spesielt tid til det. Jeg har nesten sett det som en stressfaktor, haha, hvor rart er ikke det?

Prison Break var den første ordentlige serien jeg så alene, så jeg skal se bort fra alle de negative kommentarene om den og komme i gang snart... Jeg og C presterte å bruke 1,5 år på Sons of Anarchy, og jeg elsket serien, jeg fant bare aldri roen til å se den ferdig. Det sier vel sitt! MEN, jeg anbefaler den på det sterkeste. 

Vel, nå skal jeg komme i gang og nyte det som er igjen av ferien.

// Marty

Moderne prostitusjon


 

Goood morgen, eller ettermiddag! 

Morgen for meg hvert fall.... Jeg skjønner faktisk ikke at det er mulig å sove så lenge som jeg har gjort idag, haha. Det tyder vel kanskje på at jeg trenger det... Det er hvert fall det jeg skylder på. Akkurat nå har jeg spist frokost i Skien hjemme hos familien til C. Vi måtte ture tilbake til Oslo fredag kveld, men dro tilbake hit etter at jeg hadde jobbet i går kveld. 

Jeg hører rykter om at vi skal ut å gå tur, og det er så deilig på dager som idag. Jeg har hatt en jobbepåske, så i dag skal jeg koble av litt og kose meg. Jeg har sikla på alle som har vært på fjellet, men det er sannelig ikke så ille å være hjemme heller. 

Jeg har det siste døgnet fått sikkert femti venneforespørsler på Facebook, og alle er av utlandske, nakne kvinner. Jeg har ikke godtatt noen av de, for jeg har lest skrekkhistorier på hva som skjer, og jeg ser jo ikke helt poenget for meg å være venn med profiler som det. Jeg blir alltid litt flau når jeg ser at vi har felles venner, for det er vel ingen hemmelighet at det er en ny, moderne form for prostitusjon. Det er null interesse fra min side hvert fall, og jeg syntes egentlig at det er skremmende og synd at det er et så stort marked for det på sosiale medier. Det er skremmende enkelt. 

Vel, nå skal jeg snøre på meg joggeskoene og komme meg ut! Håper dere får en fin, givende og bra dag:):)

// Marty 

 

B O U N D


 

Goood morgen. Neida, bare nesten. Vi har akkurat ryddet av frokosten, og det er HELT amazing. Til tross for at jeg er flink til å få dårlig samvittighet for at jeg ikke gjør noe som helst. C og jeg kjørte hjem til familien hans i Skien i går kveld og skal tilbringe de to neste dagene her nede. Påsken har kommet altfor fort i år, og jeg har ikke rukket å ta stilling til det i det hele tatt, men jeg klager overhode ikke på litt fri. De to siste ukene har gått i ett, og jeg har merket at hvor dårlig jeg har vært til å puste, ta vare på meg selv og ikke minst sove. Jeg håper at ett par dager fri gjør susen! 

Nå sitter jeg i sofaen og skal jobbe litt. Regne plasker ned utenfor vinduet og jeg lurer litt på hva vi egentlig skal finne på. Jeg er dårlig på å ha fri, og finner alltid på noe å gjøre. Jeg tillater liksom aldri meg selv å ikke gjøre noe som helst. Men, jeg tror jeg har veldig godt av det en gang i blant, så kanskje jeg faktisk skal sette på en film, sove litt på sofaen eller spille litt kort. 

Det er kanonmoro at så mange leste gårsdagens innlegg! Jeg er så takknemlig for alle som leser, deler og kommenterer. 

Jeg håper dere nyter dagene, uansett hvor dere befinner dere. God påske fininger. Husk å puste med magen, det må hvert fall jeg, hehehe...

// Marty 

Nakenbilder

Ingenting er som når en melding som dette dukker opp på telefonen din, spesielt når det kommer fra en mann på 47 år. Seriøst? Jeg blir oppriktig flau på enkelte sine vegne. Skjønner selvfølgelig at det ikke var en dobbelthake han var ute etter, men hallo? 

Kjære gutter, menn, for ikke snakke om fedre... Vær så snill å hold på verdigheten deres, og ikke minst de få gentleman-genene som fortsatt eksisterer blant dere. Dette er sinnsykt turn-off. 

 

 

#Facebooktalks

 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat: Martinehalvs (Nei takk til nakenbilder og slibrige menn) 

 

// Marty

De ekle narkomane


 

Her om dagen travet jeg gjennom Oslo og ble stående på et gatehjørne. Tvers over gaten sto det en mann og solgte =Oslo. Jeg ble stående og betrakte mannen. Mannen minte meg om pappa, og jeg vil anslå at han var på samme alder. Han så godt ut, var blid og hilste hyggelig på alle som gikk forbi. 

Det som fanget oppmerksomheten min var alle menneskene som gikk forbi. Alle menneskene som travet forbi i sine viktige verdener, på vei til møter, toget og for å hente barna i barnehagen. Mannen spurte de fleste om de ville kjøpe et blad av han, og de færreste svarte. De aller fleste gikk faktisk rett forbi, uten å i det hele tatt se på mannen.

I ren nysgjerrighet gikk jeg bort til mannen, mest for å si hei. Jeg klønet litt med ordene mine, mest fordi jeg egentlig ikke visste hva jeg skulle si. Skulle jeg fortelle mannen at jeg syntes synd på han? At han så bra ut til å være narkoman? Skulle jeg spørre om han kjedet seg? Hva sier man egentlig til en "narkis"?

Mannen presenterte seg og lurte på om jeg ville kjøpe et blad. Jeg lot være å kjøpe med min planlagte bolle og kakao, og brukte heller pengene til å kjøpe et blad. Ikke fordi mannen forventet det, men fordi jeg hadde oppriktig lyst.

Mannen var nemlig ikke farlig. Han luktet ikke vondt. Han snakket ikke stygt. Han var ikke rusa. Han var ikke ubrukelig. Han beriket faktisk dagen min.

Mange av oss har latt seg fascinere av TV 2 programmene til Petter Nyquist om Norges uteliggere. Mange av oss har vist empati, støtte og kjærlighet, og mange av oss glemmer som vanlig. Jeg vet ikke grunnen til at vi ikke er hyggelige, ikke kan takke pent nei og grunnen til at vi tillater oss å se ned på disse menneskene. De må jo være nødt til å gjøre noe feil, siden så mange tillater seg å se forbi, og gå ignorant forbi. Hvis argumentet er at de er skumle og at du ikke liker narkomane, så syntes jeg virkelig du skal trå ut av boblen din og stoppe neste gang du ser en som selger et slikt blad.

De er nemlig ikke slemme. De er nemlig ikke stygge. De er nemlig ikke rotter. De er så sinnsykt mye mer enn fordommene vi bærer på, og jeg skammer meg over at man kan stå på et gatehjørne og observere hverdagsmobbing på sitt beste. Ikke fordi man ikke kjøper et blad, men fordi man himler med øynene og ser forbi. Fordi man tror at man er så mye bedre.  

// Marty                                                                                                                                                                                                                                                   

W H E R E


Dorthea & Ingrid

 

G O D   M A N D A G !

Jeg våknet opp ved siden av lillesøster i en hotellseng i Stavanger i dag morges. Vi turet hit i går og etter litt tullball på veien kom vi frem. C hadde bursdag i går, og han spilte kamp i Stavanger. Til tross for at det ikke ble noe særlig feiring i går, var det hvert fall hyggelig å få se han litt. Det var en thrillerkamp og et surt tap i går, men sånn er det! Vanvittig spennende. 
 


 

Altså, jeg kan ikke huske sist jeg spiste egg og bacon, så det var sannelig på tide. Det er noe med det at C har vært så lite hjemme den siste tiden, og at vi derfor sjeldent har fått spise frokost sammen, og jeg må innrømme at det blir dårlig med fancy frokoster for min del. 
Nå sitter jeg i hotellsengen igjen, med nyhetene surrende i bakgrunnen. Jeg er helt forskrekket over alt som skjer i verden om dagen. Jeg er så sint og fortvilet. Det er så mye jeg lurer på, om ikke minst så mye jeg vil rope høyt ut. Tenk å hate så sterkt. Det er så fjernt for meg, samtidig som jeg vet at det er så nært. All respekt til de som jobber for at vi skal være trygge. Jeg er så glad for at denne frøkna alltid gidder å henge på med meg og alle rare ting jeg finner på. Nå skal jeg komme meg ut, se litt på Stavanger før vi skal ture hjemover. Håper dere får en finfinfin mandag. 

// Marty

Kjærlighet ved første blikkHipphipphurra for min bestevenn, min påle i livet og min største motivasjon. Du er kul, alltid glad og pusher meg alltid det lille ekstra. Takk for at du alltid er til stede, takk for at du alltid er trygg og for at du alltid får meg til å føle meg vel. Du er kanon.

// Marty 

SUPRISE

SE så fine søsken jeg har da! 

Grundis & Morkåsa


Verdens fineste bursdagsbarn.
 

OKEI, tidenes seneste oppdatering herfra hvert fall. Jaja, sånn er det! Jeg har holdt på å skrive så mange ganger denne uken hva jeg har holdt på med, men har heldigvis klart å la være. Jeg har nemlig de siste ukene planlagt supriseparty for Christian som fyller 20 år imorgen, og ALT gikk etter planen, woho! I utgangspunktet var planen å ta det som en ordentlig fest, men i og med at de har kamper annenhver dag nå var de helt uaktuelt. Vi dro derfor i gang en sikkelig barnebursdag i stedet. Ironisk nok har ikke C feiret bursdagen sin på mangemange år, siden han alltid har vært i utlandet på bursdagen sin, så da gjorde det ingenting med pølser, burs og feiring midt på dagen. 

Han visste ingenting, og jeg ble like satt ut som han og glemte til og med å filme når han entret rommet med alle kompisene og nærmeste familie i. Herregud så glad han ble! Vi feiret og spiste masse kake, hvert fall jeg, og jeg sovnet som en stein når jeg kom hjem, haha. 

I morgen turer C til Stavanger for å spille kamp, og forhåpentligvis får en bursdagsseier! 

Nå skal jeg spise kyllingvinger og glise fornøyd resten av kvelden.

Xoxo

// Marty

Sånn jeg liker det

Birthdaydate

Hey guys. Håper dere har det fint. Jeg har tilbragt ettermiddagen sammen med godeste Amanda. Vi har holdt kontakten siden ungdomsskolen, og det er alltid gøy sammen med henne. Jeg digger at hun er så ålreit og at hun digger å diskutere alt mulig! Hun har bursdag i morgen, og jeg får ikke kommet, så da måtte vi ha en minifeiring idag i stedet. 

Det er så mange som snakker om hvor mainstream Olivia er, men altså... I'm in LOVE. Det kan være så mainstream det bare vil for min del, haha. Uansett, dagen i dag har bydd på sol, mingling, middagsdate og makroner. Akkurat slik jeg liker det! Nå har C endelig kommet hjem, så nå skal jeg legge bort macen og tilbringe tid med han. Eller hjem og hjem. Vi er hjemme hos mamma og pappa på Nesodden, og det er alltid hyggelig! Deilig å se fæmmen litt. 

Psssst... Kan melde om litt juicy paradiseinfo imorgen! Hahaha. 

Xoxo

// Marty

Bare føtter og hæla i taket

Altså, denne dagen trengte jeg. Hjemmekontor, slækk morgning og egg på brødskiva. Amen og halleluja på samme tid. Gårsdagen var LANG, og det er lenge siden jeg har hatt en dag som idag. Jeg skal snart innover til Aker Brygge for å ha et par møter og spise lunsj med Amanda. Det er lenge siden jeg har sett henne nå, så det blir veldig hyggelig. 

Jeg hørte rykter om at russetiden starter noen steder imorgen, og jeg syntes det er så rart, for jeg er så likegyldig til det. Det er så fjernt for meg. Den stater vel ikke før om en liten stund til i Oslo, men allikevel. Jeg snakket lenge med Grunde om det tidligere idag, og jeg tror mye av det kommer av at jeg ikke har noe særlig forbindelse med de som skal være russ. Jeg hører liksom ikke SÅ mye om det, og føler meg jo egentlig ikke noe eksludert heller. Det er så klart rart å ikke skulle være russ, for det er jo noe jeg har tenkt på i mange år. Jeg møtte en gammel venninne fra ungdomsskolen i går, som sa at hun også egentlig hadde valgt å la være. Hun hadde latt være av helt andre grunner enn meg, men syntes faktisk det er litt kult at man tør å la være også. 

Hallo, det kommer vel flere gode fester med hæla i taket! Nå skal jeg slenge meg rundt å komme meg inn til byen.

// Marty

Answers 2

Spørsmålene har de siste dagene rullet inn og det er vanvittig mange av de. Spørsmålene denne runden har jeg brukt lang tid på å svare på. Det har vært mange og de har satt i gang mange følelser! Det å svare på konkrete spørsmål er så personlig og skummelt, men, here you go: 

 1. Tjener du penger på bloggen din?

- Ja, jeg tjener penger på bloggen min. Jeg tror aldri jeg kommer til å utdype akkurat det spørsmålet mer enn å svare ja. Jeg ELSKER bloggen min og er vanvittig stolt av den. Samtidig legger jeg ned en god arbeidsdag hver eneste dag. 

2. Føler du fortsatt på ensomheten? Er følelsene de samme? Hvordan er det? Er noe forandret?

- Ja, det gjør jeg! Absolutt. Forskjellen er at jeg nå er mye mer bevisst på hvorfor og hva jeg kan gjøre. Jeg begynner å akseptere litt mer enn jeg gjorde før, men kjenner absolutt fortsatt på følelsen. Når gamle venninner er ute og spiser, og jeg får beskjed gjennom snapchat, så svir det godt. Men, jeg har blitt flinkere til å ikke la det kjøre meg rett i kjelleren:) 

3. Hva er det beste med å ha en lillesøster?

- Det beste med å ha en lillesøster er å alltid ha noen. Vi er så like, og det er nesten som å ha en tvilling. Jeg stoler fullt på hun og hun forstår meg så godt. Selvom hun er en del år yngre virker det av og til som hun er den eldste og klokest av oss. 


loveyou.4. Hva er det beste med å være storesøster?

- Det å vite at det alltid er en som ser opp til deg uansett hva. Det vite at jeg har en miniversjon av meg som støtter meg uansett

5. Hvor får du inspirasjon fra?

- Litt usikker på hvilken inspirasjon du mener. Men til bloggen så har jeg egentlig ikke noe godt svar. Det bare kommer liksom (?) haha. Med å lese andre blogger og oppdatere meg på samfunnet! 

6. Hvordan har du lært å skrive på den måten du gjør?

- At det gjør jævlig vondt å drite seg ut. Neida, det er litt sant og litt tull. Jeg har vokst mye og jeg har blitt mye sterkere mentalt. Jeg har lært meg at det alltid finnes noen som er uenige og som ikke vil deg godt. Jeg har også lært at det handler litt om å tørre og satse. Skyter man ikke, treffer man ikke:):) 

7. Angrer du på at du ble med i Top Model?

- Nei. Det gjør jeg ikke! Jeg ble kjent med masse fine jenter og fikk en super opplevelse. Jeg har lagt det kapittelet bak meg for lengst. Jeg snakket faktisk med Guro fra Top Model om det her om dagen, og jeg skulle ønske at det var nå jeg skulle dra. Jeg føler at jeg hadde vært mye bedre rustet nå! Jeg tror ikke man kan ta seg tid til å angre på noe sånt, for da blir du gæren. 
8. Hva engasjerer deg mest for tiden?

- Menneskers rettigheter!!! Både de små og de store spørsmålene. Det grunnleggende og det som ikke er grunnleggende. Likestilling, like rettigheter og ytringsfrihet. 

9. Hva har åpenheten din lært deg?

- Åpenheten har lært meg at det er viktig å snakke og ikke minst at det hjelper å prate. Det hender jeg skriver om hva jeg tenker og føler, og tenker at: "Dette er det ingen som bryr seg om", "Nå syntes folk at jeg klager" og "Nå er folk drittlei av at jeg skriver om dette". Samtidig vil jeg ikke at det skal begrense meg! Jeg har lært at det er viktig å ha troen på meg selv, og å ikke alltid lytte til hva folk har å si. 

10. Hva tenker familien din om at du skriver så åpent på en blogg? Hvordan har de reagert?

- Godt spørsmål. Min nærmeste familie støtter meg FULLT. Jeg hadde aldri turt å skrive som jeg gjør uten de. De leser det meste av innleggene før det blir publisert og støtter meg gjennom tykt og tynt. Samtidig merker jeg at ikke alle i familien heier på meg, og det er sårt og litt vondt. Men, jeg får ikke gjort noe med det og lener meg på de som er der hele tiden. Mamma og pappa er helt fantastiske. 


 11. Hvis du skulle gitt et tips til 16-års gamle deg, hva ville det vært?

- GI FAEN. Gi faen i dumme venninner, håpløse boys og forvridde rykter. Stol på deg selv og drit i hva alle andre mener. (Det er for så vidt fortsatt mitt beste råd til meg selv, hehehe)

12. Hva skulle du ønske noen sa til deg da du var 16 år?

- GI FAEN. Eller, mamma og pappa sa det vel, jeg var bare litt dårlig til å lytte. Og det syntes jeg er litt synd nå. 

13. Hva var det beste og verste med å være med på Sykt Perfekt?

- Det beste: Hvor mye jeg vokste. Jeg er så takknemlig og glad for at jeg turte og fikk muligheten til å være med. Jeg er en helt annen jente nå, enn da og mye av grunnen er at jeg for første gang i livet mitt turte å snakke høyt. Produksjonen og de andre deltakerne er og var fantastiske. 

- Det verste: Jeg tror egentlig ikke det var noe ille med det. Men, å hele tiden måtte prate var tøft, i og med at jeg egentlig ikke prater med noen. Samtidig så var ikke det ille, for det har reddet meg litt. Det verste var kanskje i etter tid, som jeg kan fortelle om senere. 

14. Hva vil du utdanne deg til? Jobbe med? (Unntatt blogg)

- GODT SPØRSMÅL. Altså, jeg aner ikke. Virkelig... Eller jo, jeg vet. Men jeg er bare litt redd for å si det høyt haha. Akkurat nå skal jeg fullføre videregående og jobbe med mine nåværende prosjekter. Jeg krabber sakte men sikkert mot et mål, men tør nesten ikke tenke på målet mitt. Men, med tanke på utdannelse så vil jeg i så fall utdanne meg innen noe som gir meg mulighet til å utvikle, inspirere og skrive. 

15. Er videoblogger noe du kunne tenke deg etter hvert?

- Ja, absolutt! Jeg har hatt så lyst mange ganger... Det som har begrenset meg er at jeg rett og slett er litt redd for å ikke få det til. 

16. Er du noen ganger redd før du publiserer innleggene dine (siden du skriver veldig åpent og ærlig)? Men det er derfor jeg elsker bloggen din og deg - du er så åpen og ærlig. Takk for at du viser det komplekse ved å være et menneske! Jeg tror det er viktig i en verden der alt stadig dreier seg om å prestere.

- Ja, hver dag og hele tiden. Jeg er konstant redd! Haha. Du tror kanskje jeg tuller, men det er HELT sant. Jeg er så redd for at folk ikke skal like det jeg skriver og at de skal le av det. En av mine største frykter er at folk skal syntes at jeg er dum og teit som tenker som jeg gjør. Men, tusen takk <3 Det betyr enormt mye. Stor klem til deg. 

 

Thank you. 

 

// Marty

L A T E - B R E A K Y

S T A V A N G E R

Nå har jeg akkurat spist frokost i Stavanger sammen med Dorthea og Ingrid. Ååååh, jeg koser meg så masse. Se så deilig mat! Jeg var oppe grytidlig i dag morges, men har faktisk ikke blitt trøtt enda til tross for kun få timer søvn. Nå skal vi gå ute i byen, kikke og nyte. I kveld skal vi på kamp, og jeg gleder meg MASSE. C spiller finale mot Stavanger Oilers. Koser meg så mye med disse jentene.

Håper dere har en superfin lørdag. 

Xoxo.

// Marty 

H E L L O A P R I L

Hello April

Dagene og ukene går så fort. Det føles som om det akkurat var nyttårsaften. Men, nå har deilige April ankommet! Jeg har egentlig ingen forventinger til denne måneden. Jeg gleder meg til å forhåpentligvis få hilse på vårsolen, tør asfalt og jobbe på. Mars har flydd av gårde, og jeg vet egentlig ikke om jeg liker det. Jeg irriterer meg over at jeg er altfor dårlig til å puste og sette pris på ting. Jeg stresser altfor mye og skal virkelig prøve å ta meg sammen fremover. 
Samtidig så elsker jeg når det skjer mye og jeg egentlig ikke rekker å tenke. 

Jakke: Vila (OLD) - Genser: Fransa - Bukse: Selected Femme (OLD) - Sko: Zara - Solbriller: Urban OutfittersAkkurat nå sitter jeg på Gardermoen på vei til Stavanger, så April starter hvert fall med et brak og mye moro! C har kamp der i kveld. Jeg fant da et påskudd til å gjøre noe gøy og ikke minst besøke Ingrid og Dorthea som bor der nede. Jeg kjenner allerede at dette blir en lang dag, da alarmen ringte 05.00 i dag morges. Men HEY, det går fint. Jeg gleder meg til å se de og ikke minst koble litt av! 
NYT. 

// Marty 

Last night

Gårsdagen i bilder@Ninasandbech

Tshorte: Fretex - Bukse: H&M - Sko: Zara 


 

Jeg var invitert på et event med @Nouw i går, og STORKOSTE meg. Arrangementet var på Aker Brygge sammen med masse fine jenter! Vi holdt på hele kvelden og spiste og drakk masse godt. Jeg har fått dilla på makroner og var selvfølgelig i ekstase når det ble servert under desserten. 


Bilder: Annie Hyrefeldt

Jeg tror vi var totalt 25 jenter, og det er alltid komisk å være på sånne arrangementer, for alle er så like -  Og samtidig så ulike. 
De fine jentene i Nouw holdt en presentasjon og det er så viktig å ta alt som blir sagt til seg, for det er så lærerikt og ikke minst givende. Det samme gjelder med de andre jentene. 

SEE så fint. Jeg må le litt, for jeg drikker jo veldig sjeldent, og jeg tror jeg var den eneste som ikke tok med et glass i går. Vel, jeg valgte heller å kjøre og holde meg til gode og gamle Martine, haha!

I kveld skal jeg jobbe og forsøke å komme meg i sengs til en passe tid i morgen tidlig. Jeg skal opp 05.00, så det kan jo bli spennende... Håper dere har en fin kveld!
 

Xoxo.

// Marty

 

Answers 

Det har tikket inn spørsmål til spørsmålsrunden min i hytt og pine! Jeg har valgt å dele opp i flere runder og har kopiert spørsmålene direkte. 
 

Have fun: 
 

1. Hvor høy er du?

- Jeg er 179, men lyver alltid på meg en centimeter.

2. Har du noen kjæledyr?

- Jeg har to katter, som heter Pondus & Beate (Ja, der er oppkalt etter tegneserien Pondus). De bor hjemme hos mamma og pappa :)

3. Hei, jeg liker bloggen din. Hvor har du kjøpt leopard jakken din? Lurer også på hvor du henter klesinspirasjonen din fra. Hilsen meg!

- TUSEN TAKK <3 Den jakken er fra Bik Bok, og er muligens tidenes kupp...... Jeg betalte 99,-!!! Den er dessverre biiiittelitt liten, men er innafor. Jeg elsker å skrolle nedover diverse inspirasjons-kontoer på Instagram og følger haugevis av mote-profiler. 

4. Kjøpte du guccibeltet selv?

- Nei, det var jeg så heldig å få i julegave!

5. HEi! Skal Christian spille i Norge neste år eller i utlandet?

- Dette spørsmålet måtte bare komme. Ryktene går og la oss si det sånn at mye er rykter:)

6. Ser du har veldig god kontakt med søsteren din. Har du noen tips til hvordan man klarer å ha god kontakt med søsknene sine? Og hvor mange har du?

- Jeg digger søsteren min Pernille. Hun er så ekte, alltid glad og alltid positiv. For en jente! Det er lett å opprettholde kontakten med Pernille, for vi har det alltid hyggelig og kan alltid prate om noe. Noe av det beste med hun er vel at jeg ikke alltid må prate... Jeg har også en storebror også som heter Trond Marius. Han er født i 1995 og bor i Oslo med samboeren sin! Han har akkurat vært i Thailand og jeg er super sjalu....
Mitt beste tips er å prøve og ta kontakt, mange opplever at man vokser fra hverandre og finner nye interesser. Samtidig har man alltid noe til felles og kan alltids ha noe å prate om. Vær tålmodig og aksepter at man er forskjellig - Selv om man er søsken! 

7. Hvilken blogger i Norge er din favoritt? Hvor henter du inspirasjonen din fra?

- Godt spørsmål! Det er ingen bloggere jeg leser hver dag. Men det er flere norske jeg titter innom fra tid til annen. Liker veldig godt bloggerne som poster antrekksbilder, selv om de kanskje ikke er så kjente. Det finnes SÅ mange andre dyktige bloggere som ikke er på topplisten. 

8. Hvor lenge har du kjent Grunde?

- Hmm... 2 år? Jeg har visst hvem han er lenge, men vi har vært veeeldig gode venner i rundt 2 år nå.

9. Hvilken butikk er din favoritt?

- Godt spørsmål! Elsker å variere. Elsker å mixe dyrt og billig, så jeg har egentlig ingen favoritt.. Handler mye på Day Birger et Mikkelsen!

10. Hvordan ser en vanlig hverdag ut for deg?

- Jeg står opp.

- Drar og trener.

- Poster ett innlegg.

- Drar i et møte.

- Poster et innlegg.

- Svarer på diverse og farter rundt.

- Kommer hjem og lager middag.

- Jobber.

- Ser en serie!

Okei, veldig grove trekk. Hverdagen min er forskjellig fra dag til dag og det er det jeg ELSKER! Tenkte å lage et eget innlegg om dette en dag.

 

// Marty 

Status


 

Hei fininger! 

Dette er den seneste oppdateringen på så lenge jeg kan huske. MEN! Sånn blir det av og til. Akkurat nå sitter jeg i sofaen og jobber, og det skjer svært sjeldent. Pollenallergien har angrepet meg og jeg er sikkelig dårlig form. Det er alltid sånn ett par uker på våren, men jeg skal virkelig ikke klage på at våren begynner å nærme seg. I dag var det jo faktisk ganske mye kjøligere, og det merkes på formen.
Jeg er rørt over engasjementet på gårsdagens innlegg om mobbing, og det viser seg gang på gang hvor viktig det er å snakke om det. Akkurat slike temaer er nødt til å snakkes ihjel, trampes på og skrikes ut. Vi kan nemlig ikke tillate oss å ikke prate om det! 

Nå craver jeg etter tomatsuppe og cookies, hvor rar kombinasjon er ikke det? Vel, jeg tror det får rekke meg tomatsuppe i denne omgang. I går booket jeg tur til Stavanger til helgen, og jeg gleder meg MASSE! C har kamp der på lørdag, så jeg flyr ned lørdag til søndag for å henge med Dorthea og Ingrid som bor der nede. Wii! Det er så lenge siden jeg satt av tid for å gjøre noe slikt, så det blir veldig hyggelig. Jeg hadde egentlig planer om å trene masse denne uken, for jeg har vært i en så fin flyt. Men, når pusten tar knekken på meg av å røre rundt i tomatsuppen tror jeg det er lurest å la være. 

Nå skal jeg spise og jobbe!

Have fun.

// Marty 

Lærepenge


 

Hei dere.

I går postet jeg et innlegg angående presset rundt merkevesker. Du kan lese det HER. I den forbindelse poserte jeg med min uekte Louis Vuitton. Tidligere idag fikk jeg tilsendt en link av en jente som jeg dessverre ikke klarer å finne igjen. Linken inneholdt masse informasjon om det svarte markedet og om produksjonen av slike vesker. Gjett om jeg lærte noe! 

Jeg har tidligere aldri vært bevisst på dette, men produksjonen av slike vesker er grusom. Tidligere har ønsket mitt om å eie slike vesker vært det eneste som har stått i fokus, men med informasjon som at inntektene til disse veskene blant annet går til terrorisme, menneskehandel og prostitusjon har jeg besluttet å ALDRI kjøpe en igjen. Jeg er så takknemlig for at jeg har blitt opplyst om dette, og kjenner at samvittigheten svir. Behovet for å eie en dyr merkeveske burde ikke være så stort at man ønsker å støtte den sorte markedet - Det burde heller være en grunn til å boikotte det. 

Jeg skal sannelig se ett par dokumentarer til og bli en liten ekspert på dette. 

Anbefaler deg å gjøre det samme!

// Marty 

Uken som gikk


 

Hei finefinefine. Håper dere har det fint! For en rar uke det har vært... Det har skjedd så mye, og jeg føler så vidt at jeg ikke husker noen ting. Jeg føler at det akkurat var mandag og at helgen bare FLØY avgårde. Men, for et fantastisk vær det var i går og ligger an til bli idag. I går var en av de deiligste dagene på lenge. C hadde kamp, jeg fikk vasket og fikset masse i leiligheten, funnet frem utemøblene og stekt vafler ute med mamma, pappa og søs som kom på besøk. Men det beste av alt var vel at gradestokken viste +20 grader og at jeg fløy rundt i T-shorte hele dagen!

♥ Ukens høydepunkt: Uten tvil at laget til C har gått til NM-finalen. Det er så fortjent og ikke minst moro.

♥ Ukens frustrasjon: Jeg kommer med et eget innlegg om det litt senere. Det tar såpass mye plass, og irriterer meg så sinnsykt. 

♥ Ukens måltid: Jeg skulle ønske jeg kunne si da C og jeg var ute og spiste lunsj, men jeg bestilte kyllingvinger og fikk et akutt vegetariskinnfall. Jeg ble så uvel av å spise de kyllingvingene at jeg bare måtte la være. De var så dårlig stekt og jeg følte at de nesten levde i hendene mine. Det høres sinnsykt ekkelt ut, men det var faktisk sikkelig ubehagelig. Jeg grøsser bare av å tenke på det!

♥ Ukens serie: "BEST FØR" med Linn Skåber. Altså, jeg blir så flau. ER DET MULIG? Linn er helt rå og serien er enda råere. Jeg satt alene hjemme hele fredag kveld og så nesten alle episodene på rappen, og jeg ler aldri når jeg sitter alene, men denne gangen vred jeg meg i latter. Så at de er i gang med sesong 2 nå, og jeg gleder meg stort. 

♥ Ukens hyggeligste: De fleste vet hvor glad jeg er i blomster, og jeg kom hjem til superfine roser her om dagen. SMELT.

♥ Ukens tanke: At jeg skal oppdatere bloggen minimum 2 ganger daglig. Jeg har hatt perioder der jeg ikke har gjort det, og bloggen har levd litt etter mitt humør. Har jeg det bra, er bloggen bra. Har jeg det dritt, er bloggen dritt. Sånn vil jeg overhode ikke at det skal være, og syntes at oppdateringene var bra i uken som gikk! 

♥ Ukens nedtur: Jeg glemte helt at med sol og varme kommer alle vårens deilige allergier. Jeg er altså pottetett og snørrete, men det er egentlig helt greit så lenge været skal være fint! 

Nå skal jeg slenge meg rundt og komme meg på trening. Jeg skal jobbe i hele dag, men er heldig å ha delvis hjemmekontor, så forhåpentligvis kan jeg sette meg ut, eller på en kafé å jobbe. Vi tenkte å ture hjem til Nesodden i kveld, og jeg forsøker å smiske meg til å grille.... Er det sol og digge temperaturer, så er det vær til å grille i... Selv om vi bare er i mars. 

// Marty

Jeg skal ikke være russ

April er rett rundt hjørnet, og de fleste på min alder er i gang med å forbrede seg på russetiden, mens jeg vurderer om jeg skal ta en sydentur. Russen er noe jeg alltid har sett opp til, og en tid jeg i mange år har gledet meg til selv. Allerede på ungdomsskolen begynte vi å snakke om russetiden, og hadde jeg visst hvor mye som skulle forandre seg, hadde jeg ikke ofret det en tanke. 

Mange vil nok påstå at det å stå over russetiden er håpløst, at jeg vil gå glipp av min livsopplevelse og gå glipp av mye sosialt. Jeg velger derimot ikke å se på det sånn, og tenker at det faktisk er viktigere å følge magefølelsen enn strømmen. 

Jeg skulle gjerne sagt at jeg kun gjør det for å vise at jeg står i mot de dårlige verdiene og holdningene som mange av russen representerer, men mest av alt så gjør jeg det for meg selv. Fordi det ikke frister! Samtidig er det viktig for meg å bemerke at jeg syntes vi er altfor dårlige til å se alt det positive russen gjør. For russen representerer mer enn sjikanerende russesanger, voldtekter og fylletrøbbel. Russen representerer hele mitt kull og i fjor hele kullet over meg. Jeg syntes det er synd at disse negative faktorene ødelegger, og at noen er villige til å ødelegge for så mange andre. 

Jeg har valgt å ikke identifisere meg selv med hele russeopplegget, og det fortjener verken applaus eller kritikk. Det er et gjennomtenkt valg, fordi jeg ikke tiltrekkes av det. 

Jeg har allerede sett at fortvilte foreldre og unge som føler seg utestengt til russetiden, og ironisk nok har jeg valgt å utestenge meg selv. Samtidig vil jeg komme med en oppfordring til både fortvilte foreldre og unge som føler seg utestengt fordi de ikke er på buss, fordi de ikke det siste året har gått rundt med like gensere som klassekameratene sine og fordi navnet deres ikke står bakpå. Jeg mener oppriktig at det ikke er noe å henge med hodet av, verken som forelder eller elev. Du velger helt selv hvor du legger lista selv, og jeg vet at mye blir med forventningene. Russetiden kan være så mye mer enn å drikke seg dritings, ha grøftesex og ha tusj i fjeset. Ingen kritikk av det, men du velger faktisk selv om det er det du ønsker eller ikke. Om et par måneder er mye historie, og alle skal videre i tusenvis av forskjellige retninger. 

Jeg har kanskje valgt å gå min vei litt tidligere enn de andre, og har valgt å ikke legge noen penger eller tid i det. Samtidig vil jeg ønske alle som skal feire russetiden lykke til, og oppfordre alle til å bruke hodet og kose seg - Og jeg satser på at noen roper ut hvis de har en ledig rulleplass. Neida, joda. 
 

 

// Marty 

 

Jomfru´runden
 

Hey partypeople. En hver blogger med litt selvrespekt har hatt en spørsmålsrunde, eller har det ganske ofte. Jeg har derimot reservert meg mot det, og har ønsket å utsette det lengst mulig. Eller så er det fordi jeg ikke skjønner at jeg er en blogger... MEN! Nå er det jaggu på tide. Jeg skal ha min aller første spørsmålsrunde, så spør om alt dere lurer på - Men vær greie. Mitt verste mareritt er at noen finner ut at de skal spørre om hvorfor jeg ser ut som jeg gjør, hvorfor jeg kler meg som jeg gjør eller noe som går på meg som person. Rart, men sant. 

Jeg vet at mange sitter på spørsmål, og det er super hyggelig hvis noen ønsker å stille de under i kommentarfeltet!

Feel free! Spør om alt du lurer på, så lover jeg å svare så godt jeg kan på det aller meste :) 

Nå skal jeg avslutte dagens arbeid og komme meg til Karianne som skal feire bursdagen sin idag. Jeg gleder meg MASSE! 

// Marty

Selfiedritt

Hei dere! Håper dere har det fint. 

Her om dagen fikk jeg spørsmål om hvorfor jeg så sjeldent tar selfies. 

For det første: Så tar jeg sinnsykt mange selfies, jeg legger de bare aldri ut. 

For det andre: Så klarer jeg ikke å bli fornøyd med en eneste én. 

Jeg er medlem av et par beautygrupper på Facebook, og der blir det daglig postet selfies av forskjellige jenter. Jeg bestemte meg for at jeg skulle ta en selfie for å legge ut på Instagram idag, men idag fungerte virkelig ikke kameraet, lyset eller noen fotogener. Jeg kan faktisk ikke fatte og begripe at folk klarer å ta fine selfies? 

Jeg prøver....

Og jeg prøver...

Det er fullt mulig noen påstår at disse er fine, men det er jo overhode ikke noe jeg i utgangspunktet føler er komfortabelt å legge ut. Finnes det et kurs for hvordan man kan lære seg å ta selfies? Jeg vil nemlig veldig gjerne delta, for jeg behøver det stort. 

Jeg har lest tonnevis av artikler og blogger som skriver om "Tips til å ta den perfekte selfien". Jeg kan si med en gang at det er håpløst, for av og til finnes rett og slett ikke den perfekte selfien. 

1. Finn den perfekte bakgrunnen - Nei, det fungerer faktisk ikke alltid. Og HVA I ALLE DAGER er den perfekte bakgrunnen???? 

2. Velg rett vinkel - Noen dager (som idag) føles faktisk alle vinkler feil. For min del hjelper det overhode ikke med en såkalt "god side". 

3. Riktig lys - Jeg har tatt bilde i så kalt riktig lys i hele dag, men har allikevel ikke fått den perfekte selfien. 

4. Håndholdt anbefales ikke - Jeg har tatt håndholdte selfies i hele dag, men det kan umulig være grunnen til at jeg har mislykkes.

5. Bruk makeup - Dette er kanskje en fin forklaring. For til tross for vipper, er jeg totalt sminkefri idag. Men må jeg sminke meg for å få en fin selfie?

Jeg har ikke en god forklaring på hvorfor jeg ikke er fornøyd med én av dagens 785 selfies, og det føles ganske ironisk at jeg ikke er fornøyd med noen av de. Men, hvis det finnes noen selfieeksperter der ute er det bare å rope ut. 

// Marty  

Verdiene er viktigst


 

Grunde sjekket inn igjen på Paradise Hotel igjen i går, og reaksjonene har vært kraftige. Noen har vært overlykkelige, mens andre har syntes at det er håpløst. Jeg har skrevet litt om Grunde tidligere, og jeg har fått kommentarer der folk lurer på hvordan jeg med mine verdier vil relatere med til et program som Paradise Hotel.

For min del handler det ikke om å relatere seg til Paradise Hotel, men at Grunde er bestekompisen min. Selvfølgelig heier og støtter jeg Grunde - Det vil jeg gjør uansett hva han er med på og hva han gjør. I dette tilfelle er det jeg som har meldt på han, og når Grunde takket ja, har jeg vært positiv hele veien. Jeg er ikke i en posisjon som skal begrense han eller fortelle hva han burde eller ikke. Jeg er sikker på at han kommer til å levere en god figur og at han vil holde på sine verdier hele veien. Grunde er eksentrisk, unik og morsom, og jeg vet at det nødvendigvis ikke faller i smak hos alle. Men sånn er det, uansett hvem du er og hvordan folk oppfatter deg.
Altfor få av oss ser på program som dette med kritiske øyne, og i bunn og grunn er programmet kun lagd for at vi som ser på skal le og finne det underholdene. Jeg står for mine verdier, og det vet jeg at Grunde også gjør. Hva han sier og gjør kan ikke jeg gjøre noe med, men hadde ikke jeg vært en dårlig venninne hvis jeg ikke støttet han gjennom dette? Han lager show, ler og snakker (sinnsykt mye), om alt mulig! Jeg kan relatere meg til Grunde, og noe mer trenger jeg ikke.

Mange av oss glemmer at det faktisk er mennesker vi ser på, ler av og erter på skjermen, også jeg. Men, det gir oss ingen større grunn til å mobbe de. Selvom disse deltakerne helt frivillig har valgt å bli med er ikke vi andre i en posisjon til å drite de ut. Noe av det verste jeg vet er når folk kritiserer utseende til andre mennesker, og jeg ser at vanvittig mange gjør det på Paradise deltakerne.
Hvordan de ser ut, hvor høye, lave, breie eller smale de er, har ingenting å si for oss, og jeg syntes at det er så sinnsykt lavmål og kommentere det. Alle mennesker får rynker på magen når de sitter i badetøy, alle mennesker er trøtte i trynet om morgningen og alle mennesker danser da rart på fest! Dette har ingenting med intelligens å gjøre, og vi andre kan mene akkurat hva vi vil om kunnskapen og intelligensen til deltakerne, men husk at dette er laget av en produksjon og at hele konseptet er sånn. 

Jeg støtter Grunde fullt ut, uansett. Jeg har ingen behov for å forsvare han, for det klarer han fint selv! Jeg vet hvilke verdier Grunde står for, og det er disse jeg assosierer meg med når jeg velger å støtte han. 

#GoGrundis

// Marty

Orange day
 

HEEEY. For et nydelig vær, det gir så mye energi og gjør meg så utrolig godt. Jeg har fartet rundt i hele dag, med selveste Grunde på slep. Vi har sittet og jobbet noen timer, og ikke minst ledd mye. Er nemlig en som gleder seg veldig til kveldens episode av Paradise Hotel... Og det er ikke meg for å si det sånn! Neida, joda.

Jeg skal innrømme at jeg hadde et Paradise-maraton i går kveld, og fikk hentet meg inn. Altså, jeg blir så flau og jeg aner ikke hvorfor. Det er så humor at jeg nesten ikke vet om jeg orker å se på i det hele tatt. C ELSKER Paradise, og jeg tror jeg personlig har et elsk/hatforhold til det. Det ironiske her er jo hvordan så mange av oss nordmenn faller pladask for intriger, pen ungdom og kaos. Tror faktisk vi elsker det fordi det er så sinnsykt skamløst! Appropo skam; Nå er det på tide med en ny sesong...

Nå sitter jeg hjemme, skal snart komme meg bort i hallen på kamp og vurderer om jeg skal lage middag nå eller etterpå. Jeg fikk akkurat bekreftet at artikkelen jeg har skrevet for Kvinneguiden skal komme i morgen så det blir veldig spennende, lover å dele den så fort den kommer! Håper dere får en fiiin kveld, med Paradise på skjermen, bak puta, under dyna eller med øynene lukket. 

Xoxo.

// Marty

 

 

feeling fresh

 Sponset behandling 

Er det noe som slår det å våkne opp, en grå dag i mars - Brun som etter tre uker i Syden? Altså, jeg er så fornøyd. Jeg har vært på opptak om med VGTV og MinMote idag, og dette har foregått i bikini. Derfor var det perfekt å matche bikiniene med en gyllen og fin brunfarge.  Jeg er super fornøyd, og skal absolutt fortsette med det. Jeg er ingen tilhenger av solarium, med tanke på skadene det kan medfølge. Jeg fortrekker mye heller å ta spraytan enn å ta sol. Fordelene med spraytan er at det er økologisk, inneholder planteekstrakter, vitaminer og antioksidanter for en dypt pleiende, fuktighetsgivende og anti-aging effekt. Spraytanhuset ligger midt i Oslo sentrum og du finner hjemmesiden deres HER

 

// Marty

Omvendt, men like


 

Idag 21.mars er det den internasjonale Downs Syndrom-dagen. I den forbindelse har vi tatt på oss to forskjellige sokker for å hylle denne dagen! Bli med på #Rockesokk du også, bytt med en venn, ta på deg to forskjellige sokker og vær med. Det eneste som skiller oss er et kromosom, og det gjør oss ikke ulike. Vi snakker om likeverd, og at vi alle er forskjellige. Vis omtanke, fra topp til tå! 

Anbefaler dere å se denne filmen HER

Ha en fin rockesokkdag!

// Marty

Innspilling med VG


 

Akkurat nå sitter jeg med en lett panikk. Eller nei, panikken er konstant og vond. Jeg har nemlig takket ja til å stille opp i Trendguiden til MinMote, som er motesiden til VG. Ikke bare det, men dette skal foregå i badetøy. BADETØY!!! Jeg elsker å gjøre jobber som dette, men jeg akkurat nå kjenner jeg at jeg begynner å få kalde føtter. Jeg har den siste uken tatt selvbruning, nappet her og der og smørt inn huden i de rarste dufter og ting. Det er akkurat som om jeg tror de som sitter på andre siden av skjermen lukter meg. Jeg har så prestasjonsangst at jeg nesten ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg. Jeg er livredd, og hvor ironisk er ikke det? Det er jo bare badetøy, men tanken på å blottlegge meg på den måten skremmer meg. Akkurat badetøy er jo et av mine aller såreste punkter. Vondeste. En av de tingene jeg misliker mest. 

Tross alt, så finnes det vel ingen vei tilbake nå. Annet enn omgangssyken, men så flaks kan jeg umulig ha. Jeg er fast bestemt på å gjennomføre med stil, og har avlyst tannblekingstimen som jeg fikk et innfall om at måtte gjøres. Hvis jeg skal gjøre noe som dette skal jeg være med selv fullt ut, og stå opp for meg selv. Jeg vet hvor tåpelig det kanskje høres ut, og hvor tåpelig det er å ha panikk for noe som dette . Men det er kanskje på tide å gjøre noe med det...?

Jeg skulle bare ønske at jeg kunne vente bittebittelitt til. Så omgangssyken hadde rukket å komme.

Neida.

Joda. 

 

// Marty

Uken som gikk

♥ Ukens måltid: Pinnekjøtt!!!! Er det egentlig normalt å spise pinnekjøtt langt ute i mars? Jeg aner ikke, men tante inviterte oss på pinnekjøtt på lørdag. C og jeg kunne ikke, men hun var så grei å sende med mamma en hel haug. Søndagsmiddagen besto altså av pinnekjøtt, og det var nydelig! Og, jeg er fortsatt tørst.

♥ Ukens nedtur: Jeg har vurdert om jeg i det hele tatt skal tørre å si det høyt, men jeg presterte å få bot her om dagen. Jeg fikk rett og slett bot for å snakke i telefonen, og det første jeg sa til politimannen var at det ar helt i orden. Jeg mener at det oppriktig er helt på trynet å gjøre det, for det handler ikke kun om din egen sikkerhet. Det ferdes så sinnsykt mange i trafikken, og telefonen har faktisk ingenting der å gjøre. Pengene sved, og jeg har forhåpentligvis lært. 

♥ Ukens serie: Jeg ser så flaut lite på TV i ukedagene, og jeg kommer aldri til å svare Paradise her, uansett hvor hysterisk festlig jeg syntes at det er. Har du sett "Før vi dør" på NRK? Den anbefaler jeg på det sterkeste. 

♥ Ukens film: Jeg kan ikke huske sist jeg var på kino, men Skjønnheten og Udyret var fantastisk. Er det rart å si at man kjenner seg igjen i en Disneyfilm? Og at man i tillegg gråt? 

♥ Ukens irritasjon: Det jeg har irritert med mest over er at C glemte å sette inn ny Pepsi Max i kjøleskapet når jeg kom hjem her om dagen og var sykt keen på kald Pepsi. #Luksusproblemer

♥ Ukens antrekk:

SELVFØLGELIG dette!

♥ Ukens sitat: 

HUSK!
Noen ganger må man skrive
seg selv øverst på huskelappen
så man ikke glemmer å huske på den
som skal huske på alt det andre

- Kjerstin Aune

Ønsker dere en fin ny uke og en kanonbra mandag! Det vanker en spørsmålsrunde snart, så følg med:)

Xoxo.

// Marty

Avokadosmoothie

Avokadocrush- 1 avokado -

- 1 banan - 

- Valgfri juice (jeg bruker multivitamin eller frokostjuice) -

- 1 ss valgfri youghurt (jeg bruker vanilje) -

- Isbiter (for at den skal være kald) -

 

Jeg har fått dilla på avokado, og ble nødt til å lage meg en avokadosmoothie idag. Det er så frisk, godt og rent! Elsker det. Det passer perfekt på farta, hvis du er småsulten eller har lyst på noe godt. Anbefaler å bruke noen isbiter i, så smoothien blir kald. Hvis ikke du har burde du sette den kaldt i enten kjøleskapet eller fryseren!

NYT.

 

// Marty

YES OR NO 

20 kjappe
-
Yes or no
 

1. Pizza eller taco?

- PIZZAAAA

2. Pepsi eller cola?

- Pepsi MAXXXX

3. Film på kino eller hjemme?

- Hjemme

4. Sort eller hvitt?

- Sort

5. Kaffe eller kakao?

- Kakao

6. Skinnbukse eller skinnskjørt?

- Skinnbukse

7. Nytt på Nytt eller Senkveld?

- Senkveld

8. Hockey eller fotball?

- OI.

9. Hettegenser eller skjorte?

- Hettegenser

10. Norgesferie eller Europaferie?

- EUROPA

11. Barn eller ikke?

- Barn

12. Bil eller kollektivt?

- Bil........

13. Løst eller oppsatt hår?

- Oppsatt

14. Bok eller film?

- UMULIG

15. Mønster eller ensfarget?

- Akkurat nå..... Mønster.

16. Instagram eller Snapchat?

- Instagram

17. Komedie eller romantisk film?

- Romantisk komedie:)

18. Høyre eller venstre side av senga?

- Høyre!

19. Matte eller norsk?

- Norsk

20. A eller B menneske?

- A...... aller helst

 

// Marty

Messyy


Messy
 

Nå sitter jeg i sofaen alene hjemme. Jeg har tent stearinlys og ser på nyhetene. Eller nei, nyhetene surrer i bakgrunn mens jeg gjør alt annet enn å følge med. Det er i sånne øyeblikk jeg tenker. Masse. Det er i sånne øyeblikk som nå jeg ønsker å puste, kun nyte og trives med meg selv. Med en gang stillheten senker seg og jeg sitter alene så føler jeg meg forlatt og alene, samtidig som jeg er glad. Vel, det høres vel helt kårni ut. Kårni er kanskje ikke et ord en gang, haha. Dagen i dag har vært fin. Jeg har sittet hjemme og jobbet stort sett i hele dag, med unntak av et tvangstur ut for å lufte hodet og en lunsjdate med papsen, som alltid er nødvendig og hyggelig. 

Nå skal jeg forhåpentligvis puste ut, legge bort macen og finne noe å se på. Jeg ser jeg har en del kommentarer som jeg ikke orker å sjekke akkurat nå. Håpløst, men sant. Det er livsfarlig i sånne øyeblikk som dette, for når det ikke er noen å støtte meg på eller noen å snakke med, så tror jeg på alt som står skrevet. Selv om det antakeligvis bare er hyggelig! 

Snakkes.

// Marty

Sunny

Samarbeid

AAAAAH. Idag er en kanonfin dag. Jeg er ferdig med masse jobb som har hengt over skuldrene mine lenge nå, solen skinner og humøret er på topp. Premierefesten på Skjønnheten & Udyret i går var veldig hyggelig og jeg storkoste meg. FOR en fantastisk film. Antrekket mitt i går har fått ganske stor oppmerksomhet, så jeg skal dele dette med dere litt senere i dag... Jeg gleder meg:):)

Til uken har jeg fått gleden av å skulle spille inn en episode av Trendguiden med MinMote, jeg vil ikke røpe mer om det enda, men jeg tenkte å ta en tur HIT i morgen..... Så, dere kan vel gjette hva jeg skal, haha! Kanskje vi ses?

Ønsker dere en finfin fredag videre.

// Marty 

Red belt

Blazer: H&M
Genser: TiMo
Bukse: 2ndday
Sko: Zara
Belte: Fretex
Veske: Beck Søndergård Vår i luften og humøret på topp. Akkurat nå har jeg litt panikk, for jeg skal på premierefesten til Skjønnheten & udyret i kveld og har selvfølgelig ikke antrekket klart........ Overdel er i boks (gled dere), men resten har jeg ikke peiling på. Og jeg må dra om en halvtime. #Luksusproblemer
Dagen i dag har vært fin. Jeg startet med en real runde på treningssenteret før jeg gjorde noen ærender som egentlig skulle være gjort for lengst. Men nå tror jeg at jeg er klar med det meste, og gleder meg til i å se filmen! Jeg har dratt med meg Grunde, noe som alltid er moro. Fikk dere med dere at han måtte sjekke ut av Paradise på tirsdag? hehehehehe

Håper dere har det fiiiint, jeg skal få ned pulsen så fort antrekket er i boks. 

// Marty
 

For 2 år siden

Hey yoou.

For et fantastisk vær! Jeg stråler og er super fornøyd. C og jeg har 2 års jubileum idag, og jeg har lenge vurdert om jeg skal la være å si det i og med at han sjeldent dukker opp på bloggen. Samtidig er jo han en så stor del av livet mitt at jeg nesten føle at det ville blitt unaturlig å ikke si det. Jeg vet at det er flere som har lurt på hvorfor jeg ikke deler mer som handler om han og meg, hvem han er og hva han gjør.

Først og fremst så er vi to forskjellige individer, med hvert vårt liv. Bloggen er en stor del av mitt liv, og han får selv velge om han ønsker å ta del i den eller ikke. Han er en stor del av hverdagen og av hva jeg gjør, men noe mer enn det ser jeg ikke at er relevant. C har aldri sagt at han ikke ønsker å ta del i bloggen, det har bare blitt et naturlig skille. Han har sin karriere, og hva jeg gjør og mener skal ikke påvirke hans jobb. 

Christian er så dedikert og dyktig, og jeg støtter han i alt han gjør. Han gjør det samme med meg, men det betyr ikke at jeg behøver å inkludere han noe mer i bloggen enn nødvendig for at dere skal kjenne meg. Han tar del i avgjørelser, leser, deler og pusher meg, men hva han gjør, hva vi diskuterer om, hvor ofte vi gjør ditt og datt føler jeg at han skal få slippe. Christian er voksen, og bestemmer ting selv sammenliknet med et barn som blir utsatt for det samme. Jeg har valgt å dele mye av livet mitt og mine tanker, og det trenger ikke gå på andre sin bekostning. Jeg setter enormt stor pris på han og tror faktisk ikke jeg hadde turt dette uten han. 

Nå gleder jeg meg til pizzadate i kveld, og til dagene og årene sammen med verdens bestevenn og kjæreste. 

xoxoFin da eller?!?!?!?!

// Marty 

 

Rediger deg penere

Jeg jobber stadig med mitt eget Prosjekt Sminkefri, og føler meg mer og mer komfortabel. Jeg vet faktisk ikke hvorfor, og på en måte syntes jeg at det er latterlig. Latterlig fordi jeg må jobbe for å være komfortabel med meg selv, noe jeg vet burde vært det mest naturlige i hele verden. Det eneste er at jeg midt oppe i Prosjekt Sminkefri har jeg kommet over en app. En app som kan gjøre meg penere, vakrere, tynnere og mer komplett. Og jeg har selvfølgelig forelsket meg. Intenst. 

Overskriften på appen var: "Create a world with beauty". Når jeg trykket på last ned tenkte jeg kun på at dette var midt i blinken for meg. Samtidig som tanken slo meg med at man kan lage en vakrere verden, i en app. Jeg har tidligere ikke retusjert noen bilder jeg har lagt ut, annet enn filtere. Men etter at appen har blitt så lett tilgjengelig på telefonen min har jeg slengt de fleste av bildene mine innom der. Unnskyldningen og forklaringen til meg selv har vært at jeg bare kan endre på litt, og at ingen andre ser det. Samtidig har frykten for at noen faktisk skal se det vært stor, for min del hadde det vært tidenes nedtur. I dag tok jeg meg selv i å bare ville endre litt på et bilde jeg skulle legge ut på Instagram stories, men stoppet. Heldigvis.

Jeg stoppet når jeg merket at tårene begynte å trille. Ironisk eller hva? Ironisk fordi jeg gråt fordi jeg kunne redigere meg penere. For tårene begynte ikke å trille fordi jeg var lei meg, fordi jeg ikke var glad, men fordi det plutselig gikk opp for meg hvor håpløst det er å i det hele tatt tenke tanken. Tenke tanken på å ville endre på meg selv. Appen ble lastet ned for ett par uker siden, og jeg har aldri før vært så bevisst på min egne "feil". Jeg har aldri før vært så bevisst på at kinnbenene mine kunne vært litt høyere, at tennene mine kunne vært litt hvitere, at brynene mine kunne vært litt høyere og at ansiktet mitt er litt for rundt. 
 

CREATE A WORLD WITH BEAUTY
 

Jeg slettet appen akkurat nå, og jeg la sannelig ut et 100 % sminkefrittbilde for første gang. Men, jeg tenkte jeg skulle vise dere hva jeg forelsket meg i. Det er ikke så altfor store forskjeller, annet at det er unaturlig og helt annerledes proposjoner. Det verste er egentlig at det skulle så "lite" til for at jeg skulle øke selvtilliten min et lite øyeblikk. 

Akkurat nå skammer jeg meg litt, og tenker at jeg kanskje skal forelske meg i meg selv i stedet. 

Flaut. 

// Marty

 

Hvorfor jeg ikke er på premierefesten.


 

Vet du hva noe av det kjipeste er? Det er når du ikke har fylt 20 år enda, og dermed ikke kommer inn på utesteder. Jeg skulle vært på premierefest med bestekompisen min, men endte opp her i stedet. Takk til bestemor for kake, takk til mamma og pappa som fødte meg (litt) sent og takk til produsentene av Pepsi Max for verdens beste brus. Så nedtur. 

Jeg heier på Paradise-Grunde fra sofaen, og sutrer litt innimellom. 

#Alltidforung

Uken som gikk

Hei alle! Jeg håper mandagen har startet bra og at dere har det fint. Jeg ble holdt våken med verdens lengste ishockeykamp i natt, og det kjennes haha! Vel, sånn er det vel. Været er ikke så altfor tiltalende ute og det er som om det ikke klarer å bestemme seg for om det skal snø eller regne... Akkurat nå sitter jeg og jobber og skal gjøre det resten av dagen. I kveld er det premiere på Paradise Hotel, og jeg er invitert med av Grunde. Det eneste problemet er at jeg i utgangspunktet ikke er gammel nok, så det er sikkelig kjipt. Men jeg krysser fingrene for at det går fint, jeg er jo ikke der for å drikke akkurat. 

♥ Ukens tanke: I uken som gikk har jeg jobbet med å være positiv. Det er lange dager, mye som skjer og jeg merker at med feil innstilling så går det skeis. Jeg har derfor fokusert på å puste, før jeg reagerer, haha. Jeg har også tenkt mye på å spise riktig og nok mat, noe jeg ofte er dårlig på når det skjer mye!

♥ Ukens hyggeligste: Søs hadde bursdag på fredag, og det var veldig hyggelig å tilbringe dagen med henne. Hun blir så glad for ALT, og humøret hennes smitter så lett over på meg.

♥ Ukens måltid: Det må ha vært gårsdagens middag. Vi spiste en stor steik, ris, saus og grønnsaker. Det var såå deilig. Litt flaut at det ikke ble spist før klokken ti, når C var ferdig på kamp..... Menmen! 

♥ Ukens favorittantrekk: 

Aaaabsolutt dette. Fargerikt & behagelig!

♥ Ukens frustrasjon: Heheheheh, det har vært mange hockeykamper og jeg engasjerer meg enormt. Tror faktisk jeg har sovet litt dårligere på grunn av det, haha... Men! Jeg har tenkt mye på dette med russesangene, og syntes det er rart at noen forsvarer de, og ikke ser alvoret i de. Jeg kjøper liksom ikke argumentene om at det "bare er en sang". For min del snakker ikke jeg om bare en sang, for dette har pågått i åresvis. Det er mulig jeg er kjedelig, men jeg klarer ikke se poenget og festlighetene med det. 

♥ Ukens sang: C har sett på Petter Uteligger når de er på tur, og har hele uken gått å sunget på "Livet mitt er helt problemfritt", siden en av deltakerne sang den sangen der. FOR en munter sang, haha! 

Jeg håper dere får en finfin ny uke! 

Xoxo

// Marty

Love your curves

Tuller du med meg Zara? Virkelig?!

Slutt å blande kropp med girl power, rumper og reklame. Du elsker ikke kurvene dine med å se sexy ut i en jeans, naturlig sminke og et lekent blikk. Det der har ingenting med å elske seg selv å gjøre, og det har ingenting med et positivt kroppsfokus å gjøre. Disse jentene er flotte, men konseptet deres svikter totalt. 

Jeg hadde dessverre verken en fotograf eller venninne å benytte meg av på morgenkvisten og heller ikke lyst til å sminke meg. For så vidt var ikke planen å presse rumpa opp i kameraet heller, men hvis du vil kjøpe jeansen min fordi jeg står sånn er du hjertelig velkommen, til tross for at tigerblikket ikke helt satt. 

#Loveyourself, not Zara. 

 

// Marty

Instagram HER - Facebook HER - Snapchat Martinehalvs


 

Hvorfor jeg ble med på Paradise

Gjesteinnlegg fra Grunde

Det er mange som har lurt på hvorfor jeg valgte å bli med på Paradise Hotel. Mye fordi jeg som person ikke er en såkalt "typisk paradisedeltaker". For hva betyr det egentlig å være med? Ødelegger det for deg? Må du drikke? Må du drite deg ut? Personlig har jeg alltid sett på programmet, og alltid syntes at mange av deltakerne har stått frem med svært dårlige verdier. Samtidig så er det vel akkurat det man som tilskuer liker og det man syntes er interessant. Konseptet med norske ungdommer som flyr rundt og gjør dumme ting, i badetøy - Det er jo klart vi digger det. Spesielt hvis det får oss til å føle oss bedre. 

Så hvorfor valgte jeg å bli med på Paradise? For min del, har det aldri vært en del av planen min. Hadde du spurt meg for et år siden, hadde jeg aldri gjettet at jeg skulle være med på Paradise Hotel. Når muligheten bød seg fristet det mer å si ja enn å si nei, mye fordi jeg vil være med på å vise at det kan gå an å feste uten å drikke og delta med sunne verdier. Jeg tror mange tenker at det høres dumt ut, og at det er en dårlig unnskyldning, og jeg vet at det er kontroversielt å være med - Men hvis man er seg selv, holder på sine verdier og holder hodet kaldt, er det da dumt? Eller er det bare selve navnet Paradise som gir et dårlig stempel? 

Det er ingen hemmelighet at det er mye rart som finner sted på Paradise, du får alt av forskjellige personligheter, type mennesker og utseender. Jeg syntes det er innafor å delta, og aksepterer at andre ikke syntes det er greit. Vi er ikke dårlige mennesker fordi vi deltar, selv om noen mener det. Vi er ikke lite oppegående, selv om noen mener det. Vi er ikke håpløse, selv om noen mener det. Men jeg trenger ikke å forsvare Paradise Hotel og egentlig ikke meg selv heller. Jeg er fornøyd, og jeg står for det jeg har gjort. Jeg har egentlig ikke et godt svar på hvorfor jeg ble med annet enn at eventyret og opplevelsen fristet. 

Martine har jo sine egne meninger om Paradise og det vet jeg at flere av oss har. Jeg lovet henne å oppføre meg bra, så nå er det bare å vente og se...

Akkurat nå gleder jeg meg bare til å dele dette med dere, for det blir litt av et show. Jeg gleder meg til å vise dere at det fint går an ha det moro uten alkohol, at du fint kan danse og ha det gøy. Det er ikke bare for en type mennesker, og det ønsker jeg å vise. Kanskje hvis flere som meg deltok at synet på programmet hadde vært annerledes?


Bilde: TV3 
Instagram: @Grundemyhrer

 

// Grunde

 

Ikke bli som meg


// Snapchatkvalitet
 

Hellooooo in the sun. Jeg ELSKER at solen skinner og at livet smiler. Akkurat nå er jeg på den gamle ungdomsskolen min og holder yrkesbibliotek for 8.klasse. Jeg husker så godt at jeg hadde det selv i åttende, og syntes det er veldig hyggelig å være tilbake her. Lillesøster Pernille går jo her, og det gjør det jo hele ekstra stas. Senere idag skal jeg på NRK Østlandssendingen, der vi skal debattere om masse spennende. Pernille fyller hele 14 år idag, så når alle planer er fullført idag skal resten av dagen gå til å feire henne. 

Det er så mange av åttende klassingene som engasjerer seg i mitt yrke, og det er helt vanvittig. Hvilket yrke liksom? Haha. De spør så mye og lurer så mye. Jeg elsker engasjementet de har og henter faktisk vanvittig mye inspirasjon fra de. Jeg tuller og ber de overhode ikke bli som meg, men anbefaler alle som vil og begynne å skrive, dele og være samfunnsengasjerte. Man trenger jo ikke akkurat å blogge om det, for det finnes enormt mange måter å engasjere seg på. Vi trenger sultne, ivrige og bra unge som tør å prate og som interesserer seg! #Heiakidsa

Håper dere har en fin fredag og at dere som har mulighet skrur på NRK Østlandssendingen 14.00 idag!

Xoxo

// Marty

Feeling fresh & feminin


FFF// Feelingfreshandfeminin -  Samarbeid 

Hei dere! Jeg håper dere har det fint og at dere føler dere fabolous idag. Jeg har en finfinfin dag i dag og det føles så bra. 
I dag har jeg vært og spist frokost hos @Presskontakterne, jobbet og surret rundt. Været er fint og jeg er happy. Dere som følger meg vet at jeg har et prosjekt som heter Prosjekt Sminkefri, og forrige uke glapp jeg helt. Dette betyr ikke at jeg ikke skal bruke sminke, men at jeg utfordrer meg selv i situasjoner jeg ellers ikke hadde gjort. Jeg er veldig glad i vipper, og føler at når jeg har det behøver jeg ingenting annet. Forrige uke følte jeg meg sikkelig lite fin, og tenkte at jeg skulle unne meg et nytt sett med vipper. Jeg har satt på vipper MANGE ganger før, men har hatt en liten pause. Jeg oppsøkte Four Seasons Spa på Aker Brygge og ble kjempe fornøyd. Siden det er kvinnedagen har jeg fikset en suuuuper rabatt! Hvis du ønsker å gjøre det samme kan du oppgi koden MARTINE for å få - 50 %

Spør meg hvis du lurer på noe. Du kan bestille time ved å ringe 40040013 eller HER

Xoxo. 

 

Sluttspillmoro

Hurra, endelig tid for litt sluttspillsmoro. 

Jeg kom over artikkelen til Erik Follestad Johansen her om dagen. I artikkelen forteller han om vårens vakreste eventyr, nemlig sluttspillet i ishockey. Han fortalte om at ingen av hockeygutta hører etter når damene sier noe, at de fleste tar seg fri fra jobb og at de ikke bryr seg om at svigers har bedt på søndagsmiddag. Det er sant, skremmende sant. Personlig har jeg fått tydelig beskjed om at det ikke er noe støvsuging, sene kvelder og middagslaging fremover. Når det kommer til middagslagingen tror jeg at håndkle må kastes inn, for middagen kommer faktisk ikke på bordet av seg selv - selvom det er sluttspill. Jeg har i år også fått tydelig beskjed om at skjegget ikke skal tas før sluttspillet er ferdig. 

Det er gøy med sluttspill. Jeg føler jo trossalt at jeg lever som en toppidrettsutøver selv. Det er en egen stemning og kultur som kommer til syne. Som svette hockeyhender, hurtigtørking av utstyr på baderomsgulvet og snorking. 

Det stemmer at det alltid er noen skavanker gjennom sesongen, som en bilrute med steinsprut, lyspærer som må skiftes og klær som må henges opp. Altså typiske hverdagsting som blir skjøvet til side. Eller ikke til side, men til meg. Det er greit det altså. Det som er mindre greit er hvis de er uheldige å tape, for da blir stemningen ordentlig råtten, litt som de skittene sokkene som ikke kan plukkes opp fordi det ikke må brukes mer energi enn nødvendig. 

Det snakkes om denne berømte bobla som man trer inn i. Jeg kan forsikre deg om at ikke bare spillerne trer inn i den boblen. Den boblen blir nemlig pålagt at de nærmeste skal tre inn i. Sove, spise, sove, trene, spise, trene, sove, spise. For min del drar jeg kanskje litt hardt der, for det trenes nemlig ikke mer enn nødvendig fra min side. Men, er det sovetid i huset (noe det stort sett er), skal det aller helst ikke komme en lyd. Verken fra TV, støvsugeren eller stekepannen. Selv ikke klining er tillat. 

Follestad skriver at de fleste som jobber i sivil tar seg fri fra jobben, og de tar seg ikke bare fri fra jobben. De tar seg fri fra å være med på butikken, pakke ut matvarene og være tilstede. De tar seg fri fra å være kjærester, brødre, pappaer, svigersønner og kompiser - Og det med god grunn. For sluttspillet er døds moro. Det er verdt det, til tross for sure sokker, sure miner og sure tap. Når sesongen er over flyr de nemlig i veggen, tilbyr seg å hjelpe til og er veldig klare for å kline igjen. Da skal jeg ta mitt sluttspill, la skjegget gro, la klærne flyte og ikke lage min egen middag. Jeg gleder meg. Men, først sluttspill!

Måtte den beste vinne. 

 

Følg meg gjerne: Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meg og en eller annen (annen enn min) svett hockeyspiller. 

 

Hvorfor Top Model ble som det ble

Jeg har fått mange spørsmål etter at jeg var med på Top Model, og jeg har egentlig ikke svart på noen av de. Jeg har bevisst valgt å ikke svare, og det er først nå jeg egentlig har lyst og føler at det er greit å svare. Det hadde selvfølgelig kanskje passet seg bedre når programmet gikk på TV, men for min del var jeg overhode ikke klar for å prate om det. Jeg får fortsatt en del spørsmål, og jeg skal prøve å svare så godt jeg kan. 

Top Model fanget min oppmerksomhet med en gang de presenterte hva de så etter, hvor de ville at fokuset skulle ligge og når de fortalte at alle slags type jenter skulle være representert. Jeg tror de fleste, kanskje spesielt jenter, har drømt om å prøve seg som modell før. Jeg kan nå fortelle at det er et lite glamorøst yrke. Intensjonen min var ikke det å bli modell, men det å vise at det var mulig. Det som var viktig for meg var å få være med på å vise frem et mangfold, vise at jeg som ser og føler meg som jeg gjør kunne være med. For min del, ønsket jeg å være med på å revolusjonere modellbransjen. 

Det ble overhode ikke sånn. Allerede etter første oppgave følte jeg meg utilpass, jeg følte at jeg var en av de største og var sikkelig skuffet. Du må ikke misforstå meg, for jentene var fantastiske - Men, for min del stilte jeg spørsmål ved konseptet allerede ved første møte med de andre jentene. Dagene gikk og jeg hadde det veldig gøy selvom hjemlengselen selvfølgelig var stor. For min del stemte ingenting. Jeg lo, jeg hadde det gøy, men jeg følte meg ikke bra. Jeg hadde det ikke bra. Jentene var flinke til å ta vare på hverandre, samtidig så kommer man ikke unna at det er, og var et vanvittig press. Jeg husker jeg ble overrasket over at hun ene hadde med seg avføringspiller, at en av de andre fortalte at hun skulle foreta en brystforstørring når hun kom hjem og at flere kritiserte hva hverandre spiste. Jeg tror ikke dette er uvanlig, og det var ikke nødvendigvis feil. Jeg følte bare at mange av oss snudde ryggen til konseptet, ubevisst. 

Jeg var uheldig å tråkke over. Ikke slik man ser det på TV, da det var staget. Jeg tråkket over lenge før. Jeg gjorde egentlig ikke det en gang, det sa bare pang i ankelen min. Jeg sto med to størrelser for små sko, og visste at ankelen min var dårlig. Personlig ønsket jeg gjerne å bli værende, men produksjonen følte det ikke ansvarlig. Der og da føltes det helt greit, for kroppen og hodet var fylt opp og det eneste jeg ville var å komme meg bort. Hvert fall litt. 

Jeg så de to første episodene på premierefesten, og etter det har jeg kun sett en halv episode sammen med Benedicte, som forøvrig gikk veldig langt. Men jeg klarte det ikke, og måtte faktisk dra. Det ble så personlig og sårt. Jeg lærte vanvittig mye og jeg er uendelig takknemlig for muligheten. Jeg har fått spørsmål om jeg helst ville vært foruten, og det ville jeg selvfølgelig ikke! Jeg har fått meg noen gode venninner, jeg har lært masse om meg selv og jeg har kjent på følelser jeg ellers aldri ville kjent på. Personlig, så tror jeg kanskje ikke at jeg var klar. 

Top Model er lagt lagt bak meg, og jeg heier enormt på de andre jentene. Noen av de lykkes nå som modeller, og det er fantastisk gøy. Noen av de har lagt drømmen helt bak seg, mens andre fortsatt jobber for det - Eller helt andre ting. 

Dette eventyret og kapittelet er lagt bak meg og jeg har sånn ting er nå ikke tenkt til å svare på flere spørsmål rundt det. Jeg håper de får til en sesong til, med enda større mangfold og sunne verdier! 

  

 

// Marty

 

Oppdatering på Prosjekt Sminkefri

- Les prosjektsminkefri -
 

Lurer du på hvordan Prosjekt Sminkefri går? Vel, jeg kan fortelle deg at mitt prosjekt om å bli mer selvsikker uten sminke, gå uten sminke og føle meg fin idag har gått rett vest. Er det mulig? Snakk om å føle seg katastrofal. Noen dager er bare helt håpløse, og idag er en sånn dag. Så akkurat idag hater jeg Prosjekt Sminkefri, og capsen og solbrillene er min bestevenn. 

Nå sitter jeg og venter på time til å sette på vipper, så akkurat nå føles Prosjekt Sminkefri håpløst ut. Bakgrunnen for prosjektet mitt var utfordre meg selv uten sminke i sosiale settinger, og se reaksjonen til de jeg omgås med. Samtidig å utfordre min egen komfortsone og forsøke å skape en bedre selvfølelse. Det skal sies at jeg ikke er spesielt dyktig og kreativ når det kommer til sminke, men til tross for dette så er det jo en stor del av meg, en stor del av masken jeg bærer. I dag har jeg ikke lyst til noe annet enn å gjemme meg under masken, alternativt dyna. Haha. 

 

// Marty

Mars og litt surr


 

Hei dere! Jeg håper dere har det fint, og at det er flere enn meg som er heldig å få kjent litt på tidlig vårsol idag. Wow, Mars allerede! Jeg føler at det nettopp var desember. Dagene går så fort og jeg tar meg selv i å nesten ikke huske hva jeg gjorde for en uke siden. I dag har jeg vært i diverse møter, fikset neglene mine og spist litt lunsj med C. Jeg har fått DILLA på El Camino på Frogner i Oslo, det kan absolutt anbefales på det sterkeste. Når jeg var yngre spiste jeg aldri salat og grønt med mindre jeg ikke måtte, mens nå har jeg fått dilla på salat, burritos og grønnsaker. 

Akkurat nå ville jeg bare titte innom å si hei. Jeg er dårlig på hverdagslige oppdateringer som dette selvom jeg vet at mange liker å lese sånt. Jeg vet jo med meg selv at jeg syntes det er gøy å lese om hva andre driver med! Jeg tror rett og slett at jeg syntes at mitt eget liv er uvesentlig for andre, og det er ironisk ettersom jeg konstant deler diverse om mitt eget liv. Vel, nå ligger jeg hvert fall rett ut med hodepine, drikker pepsi max (som faktisk ikke er så lurt å drikke når man har vondt i hodet... Har jeg lært) og ser hockeykamp - Som er gammel. Hurra! En kamp i reprise er kjempe spennende, haha. 

Jeg skulle egentlig jobbet med en artikkel jeg skal skrive, men kjenner at den får vente til i morgen. Nå skal jeg smiske meg til at vi kan se noe annet på TV og ta kvelden. Vi er hjemme hos mamma og pappa siden jeg skal noe i morgen tidlig og papsen er grei å stiller opp! Skulle gjerne sagt hva det er, men jeg vet ærlig talt ikke, haha. Jeg vet at det sendes direkte på God Morgen Norge, men hva det er er jeg faktisk ikke sikker på. 

NYYT. 

// Marty

8 ting du ikke vet om Grunde


 

Okei, dette har jeg gledet meg SÅ mye til å dele med dere. Det er mulig at det kanskje er litt flaut for han, så jeg må kjappe meg å dele det før han kommer hjem. Neida, jeg bare tuller. Men, hvem ønsker ikke litt juicy info om Paradise deltakerne? Jeg syntes faktisk det er litt ironisk, for jeg har tidligere sett på Paradise litt i smug, for jeg må ærlig innrømme at jeg syntes det har vært MYE spesielt og humoristisk som har funnet sted der. Mange syntes kanskje det er rart at jeg da har meldt på min bestevenn? Jeg syntes egentlig det jeg også. MEN! Jeg har så stor tro på han som menneske, vet at han tar gode valg og at han er oppegående, utover det så er jo ALT opp til han selv. Og, man må vel ikke alltid være snill som venninne? ;)

- Grunde er dønn seriøs. Han trener hver eneste dag og lever og ånder for det han gjør. Han har et STORT konkurranseinstinkt, så at han kommer til å spille og konkurrere for harde livet inne på Paradise tviler jeg ikke ett eneste sekund på. 

- Grunde har dødskul stil! Han er opptatt av hva han har på, og han er flink til det. Det er alltid kult å gå på gata med han, for han er alltid kul. 

- Er det sånn at jenter prøver seg hvis jeg sier at han er romantisk? IKKE mot meg altså, tvert om. Trenger jeg egentlig å si noe mer her (?)

- Første gang Grunde sendte melding til meg sjekket han meg opp. HAHAHA, tenk på det. Ble dessverre aldri noen date, men tenk om han aldri hadde sendt melding? Kanskje vi ikke hadde vært venner den dag i dag?

- Vi ringer hverandre hver eneste dag. Derfor er det SINNSYKT rart at vi ikke har snakket sammen på to måneder nå! 

- Grunde snakker mye. Og da mener jeg mye. Vent å se, så skjønner du hva jeg mener! Men, det som er fint er når jeg er deppa, så har jeg full underholdning til tross for at jeg ikke sier er ord. 

- Han har tatt MAAAANGE bloggbilder, og er faktisk ganske flink. Han legger alltid sjelen sin i det, og det er super gøy. 

- Han drikker ikke alkohol, så jeg er veldig spent på hvordan han løser det inne på hotellet!

Herregud, jeg er gira!! Jeg har faktisk funnet ut at det er en god del jeg vet hvem er der inne, blant annet naboen(!!!) min, Petter som også er der inne. Nye Paradise-Petter kanskje?

 

// Marty

Linni Meister veier kun 40 kg


 

Jeg kom over denne forsiden her om dagen, og jeg syntes det er så vanvittig synd at man bruker både kropp og vekt som underholdning. For jeg kan ikke skjønne hvordan vekten til noen kan være god underholdning? Jeg leste ikke mye, og kjøpte overhode ikke bladet. Men jeg kan ikke skjønne poenget eller hva de ønsker å nå frem med. Er det bra, eller er det dårlig at Linni Meister kun veier 40 kg? Og, hvor relevant er det faktisk?

Det skremmende her er hvordan de klarer å kombinerer vekt, med glamour. Er det et forsøk på å trigge, underholde eller hva forsøker de egentlig på? Jeg liker Linni Meister, og hva hun veier er ikke min business, og heller ikke noe jeg finner underholdende. Jeg syntes hun er tøff som deler sin historie og sine tanker, og jeg syntes det er synd at Se & Hør bruker det for at folk skal ville lese. Jeg tviler også på at hun har bedt om at historien skal legges frem på den måten. Problemet er at Se & Hør fremmer det som en stor nyhet, og at jeg ikke klarer å skjønne om det er ment bra eller dårlig. Forsøker de å si at det å være på Farmen er en bra slankekur eller å si at Linni Meister er syk? 

Jeg er så lei av at vi er så opphengt i kropp, og hvert fall at vi bruker det som underholdning. Hvorfor lar vi oss selge av dette? 

// Marty 

Bestekompisen min er på Paradise!


 

ENDELIG kan jeg rope det ut. Deltakerne til Paradise er sluppet og jeg kan røpe at Grunde, bestekompisen min er med. Det er noen av de som har fulgt meg en stund som har spurt om det har skjedd noe mellom oss eller om vi har kranglet, men jeg kan fortelle at det overhode ikke er tilfelle. Jeg kan nesten ikke vente til han kommer hjem om noen dager og kan love dere MASSE gøy. 

Grunde er et av de varmeste, snilleste, kuleste og mest omtenksomme menneskene jeg kjenner, og jeg er vanvittig spent på hvordan han har løst Paradisegåten. Det er jeg som meldte han på, og det er nesten så jeg angrer nå, for det føles jo ut som om han har vært borte i alle evigheter! Heldigvis er innspillingen snart over, og han er på plass igjen til å ha lange samtaler, få litt kjeft og finne på masse sprell. Det er ofte veldig strengt for deltakere før de drar, og de kan egentlig ikke si det til noen hvor de skal og hva de skal. Grunde ringte meg samme dag som han ble ringt opp for casting, og i det han sa hei, visste jeg hvorfor han ringte! Grunde stiller alltid opp, får alltid viljen sin og er en ordentlig bra fyr:

Gled dere til å bli bedre kjent med Grunde. 

// Marty

 

Dager som idag


 

I dag har jeg en sånn dag. Nemlig sånn at jeg ser ut som på bildet til venstre og føler meg som på bildet til høyre. Jeg vet at det kun er jeg som tenker over det, men samtidig klarer jeg ikke å ta meg sammen. Alt føles feil, alt kjennes feil og alt oppfattes feil. Er jeg den eneste som av og til har det sånn? 

Jeg søkte akkurat på dårlige dager, i det jeg kom på at jeg sto på badet og danset mens jeg sminket meg i stad. Allikevel føler jeg meg ubrukelig og lite fin. Jeg vet det er håpløst, og at det antakeligvis går over før dagen er omme. Jeg vet at sminken ikke ligger feil, at håret ikke ligger feil og at antrekket ikke er feil. Tankene mine er det eneste som er feil. 

Ofte er det eneste som frister på sånne dager som idag film, alenetid og dyna mi. Men jeg stiller meg alltid spørsmålet om det egentlig hjelper å syntes synd på meg selv. I dag tror jeg faktisk at jeg skal ta meg sammen, være litt sosial og ha litt troen på meg selv i stedet. Jeg lager faktisk mine dårlige dager selv, og det er fryktelig slitsomt - og ikke minst unødvendig. Følelsen jeg bærer på forteller at jeg ikke ser bra ut, ironisk nok så jeg helt lik ut i går. 

Det er fullt mulig at det er tabu å si at man føler seg smashing, men det er da veldig mye deiligere å føle seg det, enn sikkelig dritt. 

Stemmer for en smashing lørdagskveld. 

// Marty 

 

Singlet, tights og sminkefri

Jeg kom akkurat hjem fra treningssenteret, og gjett hva jeg trente med i dag? 

Min gule singlet OG min fargerike tights, uten sminke. Snakk om å gå ut av min egen komfortsone! Tilbakemeldingene har vært enorme etter innlegget "for tjukk til å trene", og det er ingen tvil om at folk er enige i at man skal kunne kle seg med hva man vil. For min del, blir det da desto viktigere å ikke holde igjen, og hvert fall ikke på grunnlag av hva andre tenker. Jeg syntes det er viktig at man da faktisk tør å følge magefølelsen, kle seg i hva man vil og at man faktisk bryr seg om sin egen mening fremfor andre sin. Det er ille at noen faktisk får seg til å kritisere hva andre kler seg i, når det faktisk ikke er deres business i det hele tatt. Jeg ser meg hvert fall for god til å bry meg om noen trener i tights, joggebukse eller stilongs. 

Jeg stiller meg selv spørsmål om det finnes normer og regler som går ut på hva jeg, som ser ut som jeg gjør kan bruke, og hva du, som ser ut som du gjør kan bruke. Jeg lurer også på hvem som eventuelt er med på å lage disse reglene? Kroppen skal ikke definere deg som person, og identiteten din ligger heller ikke i kroppen din - Hvis du ikke velger det selv. Min gule singlet er ikke hvem jeg er, men hva jeg ønsker å fremstå i. Identiteten min er hvem jeg velger å være, hva jeg gjør og hva jeg sier. Jeg er meg, jeg velger å trene i singlet og jeg velger å si at det er greit. 

For tjukk til å trene i singlet? Samma det. 

 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs

// Marty

Snakker jeg alltid sant på bloggen min?


 

Episoden med Ærlige Norge har akkurat kommet ut og jeg har akkurat sett den selv. Jeg ser i utgangspunktet aldri noe jeg er med på selv, men denne gangen følte jeg at det var litt annerledes. Episoden er morsom, interessant og jeg blir stilt noen spørsmål du garantert (!!) lurer på. Jeg hadde med storebror Trond Marius på opptaket, og jeg må si at han imponerte meg litt! Jeg syntes dette var SUPER gøy, og det var veldig gøy å gjøre noe helt annet. Denne uken handler det om familieforhold, så gjett om vi fikk noen spørsmål som satt forholdet vårt på prøve. Det var faktisk et par spørsmål jeg kunne ønske kom med, men som ikke gjorde det. 

"Er du alltid 100 % ærlig når du skriver på bloggen?"

"Handler bloggen din om penger, eller faktisk innhold?"

Du kan se hele episoden, eller spole til 15.20 for å kun se min og TM sin del. Se episoden her HER

// Marty 

Uken som gikk

Hei alle! Jeg håper dere har fått en fin start på denne mandagen. Jeg skal innrømme at jeg har hatt en sikkelig treg start. Jeg er egentlig super motivert om dagen, men idag morges slumret jeg en halvtime og var veldig lite effektiv. Det var den treningsøkten for å si det sånn! Forrige uke var en rar og fin uke. Den var litt mindre hektisk enn andre uker, noe jeg egentlig får litt panikk av. Når det ikke skjer ALT for mye, får jeg plutselig tid til å ta litt vare på meg selv, og det blir ofte en svært følelsesmessig prosess det der altså. Jeg følte at jeg forrige uke fikk tid til å spørre meg selv hvordan jeg har det, og selvom jeg har det fint, så er det rart å forsøke og ta hensyn til meg selv på den måten. Jeg vet ikke om du skjønner hva jeg mener, jeg prøver hvert fall å si at jeg har det fint og at forrige uke var en fin uke!


 

♥ Ukens serie: Sons of Anarchy. Jeg tror jeg har brukt snaue to år på den serien, og i går så jeg siste episode. Du vil ikke tro hvor mye jeg gråt! Jeg tror faktisk jeg kommer til å få litt kjærlighetssorg nå som den er over. Jeg som egentlig ikke er noe typisk "seriemenneske", har forelsket meg i karakterene, historien deres og hverdagen. Tenk at jeg skulle la meg fenge av motorsykler, vold og tragiske skjebner. Jeg anbefaler den på det sterkeste! 

♥ Ukens sang: "Helium" med Sia har gått på repeat her hjemme. Jeg liker den så godt, og den vekker så mange følelser! Syntes Sia har en amazing stemme. 

♥ Ukens nedtur: Jeg syntes egentlig ikke at det har vært noen nedturer? Det har bare vært en typisk uke, og det er klart det skjer ting i løpet av en uke. Men det er ingenting jeg sitter igjen og føler at var en sikkelig nedtur forrige uke. 

♥ Ukens måltid: Grønnsakssuppe! Det er vel ingen hemmelighet at det spises enormt mye proteiner, grønnsaker, poteter og ris her hjemme. Ofte så er det ikke bestemt av meg (!!!). Men mamma kom hit i går formiddag og vi lagde det til lunsj, og det var sikkelig godt. Jeg skal absolutt lage det en gang til uken som kommer! 

♥ Ukens tanke: Jeg tenkte faktisk jeg skulle lage et eget innlegg om ukens tanke. Jeg har nemlig tenkt MYE, kanskje litt i det meste laget. 

♥ Ukens opptur: Jeg ELSKER det punktet her. Oppturer er jo kanon bra! Det skjer alltid oppturer, men jeg prøver å lære meg og sette pris på oppturene i hverdagene. Kanskje litt mer de små tingene? For min del trenger jeg liksom ikke å vinne i lotto, for at jeg skal ha en opptur - ikke det at det hadde gjort noe. Jeg ønsker å bli flinkere til å sette mer pris på at middagen står klar når jeg kommer hjem, at lillesøster har spilt en bra kamp, at C har hatt en fin dag og at jeg skriver noe bra. Sette pris på hverdagslykke, kanskje? 

Nå har våknet ordentlig opp, og er klar for en ny uke til tross for en relativt treg start!

 

// Marty 

10 ting jeg elskerHva jeg elsker?
 

♥ - T-shorter! Jeg elsker t-shorter i alle farger og fasonger, gjerne også med MASSE print. 

♥ - Vepsebol. Du vet de sure, rosa? AAAH. Det er litt flaut, men jeg tror faktisk jeg spiser noen sånne nesten hver eneste dag. Det er så godt...

♥ - Pommes frites. NAM! Jeg elsker det, og kan godt spise det istedet for potetgull. Det er ikke så ofte jeg spiser det, så når jeg først spiser det blir jeg kjempe skuffet hvis den ikke er fersk og ordentlig stekt. 

♥ - Gåturer. Gjerne sammen med noen jeg kan skravle med! Jeg syntes det er så forfriskende, deilig og jeg får alltid en sånn sunn, frisk og god følelse etterpå.

♥ - Nordisk krim. I LOVE IT. Jeg tror ikke det finnes en eneste nordisk krimfilm jeg ikke har sett faktisk. Hvis du har noen tips til hva jeg burde se er det BARE å rope ut! 

♥ - HaPå. Du vet kanskje det sjokoladepålegget? Jeg har alltid vært veldig dårlig til å spise pålegg, noe som gjør at jeg veldig sjeldent lager meg en brødskive. Det er også veldig upraktisk, siden jeg ofte lager ting som tar ganske mye lenger tid. Men, nå har jeg forelsket meg i HaPå. 

♥ - Ren leilighet. Altså, jeg blåser i blomster, sjokolade og diamanter, for hvis leiligheten er ren når jeg kommer hjem er jeg solgt! 

♥ - Jordbær og kesam. Jeg gleder meg så til sommeren! Det er vel ingen hemmelighet at jeg elsker is, men kesam er et veldig godt alternativ. Is fungerer jo litt dårlig til frokost, men jeg kan fort spise is og kesam til frokost. 

♥ - Teite quotes. Ahhh, akkurat. Jeg klarer ikke å gå forbi et skilt med et ordtak på, uten å lese det. Jeg syntes jo ofte at det er litt harry, men må innrømme at jeg har noen stående hjemme selv. 

♥ - Lørdag! Jeg elsker lørdager. Spesielt hvis jeg har fri. Da elsker jeg å sove litt lenge, spise god frokost og gå ut. Gjerne gå en tur, dra å kikke litt, spise en lunsj og bare være. 

Jeg håper dere får en fantastisk lørdag, og gjør noe dere digger!

// Marty 

 

Right To Play

Ambassadør

Jeg ville bare så gjerne dele dette bildet med dere. Jeg er jo så heldig å få være ambassadør for Right To Play, og hva passer vel ikke bedre å elske, glede og leke på en dag som idag? Valentines handler ikke nødvendigvis om kjærlighet for partneren vår, men også ovenfor venner, seg selv og ikke minst lek. 

#LoveToPlay

 

// Marty 
 

Når katten får mer kjærlighet enn meg

Happy valentines, eller 14.februar for de som ønsker det. 

Jeg våknet opp med en beskjed fra min kjære om at jeg hadde blødd gjennom idag morges, en søt liten beskjed om at: Oi, her har det skjedd noe. Utover det, så var både han og jeg morgengretne, og frokosten var stille, tørr og svært lite romantisk. Det er vel begrenset hvor romantisk en bolle med havregryn kan bli. Katten fikk til og med mer oppmerksomhet enn meg, hurra. 

Vi prøvde oss på en date her for noen uker siden. Pizzaen kom 1,5 time etter bestillingen, og mann som han er meldte frustrasjonen seg etter en halv time. Daten så sånn her ut på snapchat: Og jeg kan love deg at den ikke var så romantisk som det ser ut her. 

MEN! 

Poenget mitt er at jeg ikke klarer å la meg fascinere av valentines. Jeg syntes at hele bildet av hva kjærlighet er, blir feil. I bunn og grunn så er det jo ingenting annet enn et kommersielt stunt for å tjene mest mulig penger. Samtidig så finnes det så mange andre dager i året, og disse dagene trenger like mye kjærlighet og omtanke som idag. Det er ingen vits i å sitte hjemme og sture, føle seg alene og føle at ingen i verden liker en, for hos de aller fleste så er det en helt vanlig dag. Det er fint at vi feirer kjærligheten, og hvis vi føler at vi ikke har noen å gjøre det med, kanskje vi skal sette av litt tid og sette pris på oss selv i stedet? 

Jeg er så lei av at vi damer føler vi trenger noen andre for å ha det bra, for å spre kjærlighet og føle oss komfortable med oss selv, men hvem i alle dager har sagt at det er sånn det skal være? 

Spre kjærlighet idag, i morgen og dagen derpå. Spre kjærlighet rundt de du er glad i, og husk på deg selv. 

Jeg digger den typen her, men hvis jeg ønsker meg roser i senga, vin og haugevis av gaver, så tror jeg at jeg må sette på en film. 

Følg meg gjerne: Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs

 

// Marty

 

 

 

Her er Farmenvinneren:

Okei, er det mulig? HAHAHAHA. Er jeg den eneste som fikk med meg dette? 

Det er nesten så jeg håper Lothepus vinner finalen nå etter denne prestasjonen. TV 2, halloooooooooo!! 
Uff, jeg håper virkelig at det ikke var ment sånn. 


 

Freddan

FREDDAN 

 

Heeey!

Hvordan har dere det? 

Nå sitter jeg og jobber, svarer på litt mails og hører TV-en surre i bakgrunnen. Vi har turet hjem til familien til C i helgen, og det er SÅ deilig. Det er så sjeldent vi har mulighet til å gjøre noe annet siden C har så lite fri, og da er det ekstra deilig når vi først får rømt fra byen. Vi kom hit sent i går kveld, og la oss egentlig så fort vi kom frem. I dag skal jeg komme meg bort på senteret, spise litt is og bare nyte. Christian mener at jeg shopper hele tiden, men det gjør jeg egentlig aldri lenger. Jeg gleder meg faktisk til å bare surre litt rundt, titte og ikke stresse - For en gang skyld. 

Håper dere får en finfin dag, og klikk dere gjerne inn å les dette: Hatere burde holde kjeft

// Marty

Hjemmekontor

Været er så grått og surt. Det er som om det ikke klarer å bestemme seg for om det skal være kaldt, varmt, sol eller grått. Nå som snøen først har kommet, kunne jeg ønske at jeg fikk noe ordentlige vinterdager. Jeg ble faktisk ganske fristet til å finne frem skiene mine og stikke opp til Tryvann her om dagen, men så kom jeg på at jeg ikke har stått på et par år og at det kanskje ikke er så lurt. Nei, så ille kan det vel ikke være?! Nå sitter jeg og jobber, hører på Queen og spiser banan(er). Jeg skal ærlig innrømme at jeg fortsatt sitter i morgenkåpen, noe som er sikkelig flaut. Jeg satt med ned foran macen med en gang jeg våknet, og da blir jeg bare sittende her. Det er faktisk en ganske dårlig uvane, for selv om jeg har hjemmekontor liker jeg egentlig å stelle meg og ikke subbe rundt som om jeg skulle vært syk. Været og årstiden påvirker humøret, og det er lett å føle seg verre enn det man faktisk er! 

Jeg sitter timesvis foran macen hver eneste dag, og ofte så sitter jeg hjemme. Det er alltid greit å ha noen punkter som jeg faktisk følger, for det er lett å bli litt slapp når man går hjemme - Selv om jeg elsker det. 


 

1. Spis frokost - Jeg må alltid spise frokost. Hvis jeg står over og tenker at jeg lager frokost etter jeg har sjekket nettet, så går det fort flere timer før jeg lager meg mat. Da går det utover kvaliteten på arbeidet som faktisk må gjøres, så frokost må jeg ha.

2. Stå opp - Det er lett å tenke at man sover ett par timer ekstra fordi man kan. Jeg er ofte tidlig ofte både lørdag og søndag, og hvis jeg er det hender det at jeg sover ut en annen dag i uken, men det er overhode ikke mulig hver eneste dag. 

3. Beveg deg - En dag med hjemmekontor går lett utover skuldre og nakke. Samtidig så slutter hvert fall hodet mitt å fungere på et tidspunkt. Jeg drar derfor ofte og trener, går meg en tur eller gjør noen øvelser på kjøkkengulvet før eller under arbeidsdagen. Det er et stort pluss med hjemmekontor!

4. Lag en arbeidstid - Jeg er personlig ganske dårlig på akkurat dette. Jeg skulle ønske at jeg klarte å sette meg ned fra 9-17, og være ferdig, men sånn blir det sjeldent. Jeg jobber alltid en del timer på morgenen, men så skjer det ofte noe i form av et ærend eller møte, og da blir det nesten alltid jobb på kveldene. Men jeg skal bli flinkere! 

5. Husk lunsj - Trenger jeg å si noe mer? Det er VIKTIG med påfyll, og når du går hjemme er det like viktig med pause som hvis man faktisk er fysisk på jobb. Jeg prøver å bli flinkere til det, fordi jeg ofte lager lunsj også setter jeg meg ned foran macen med en gang. 

6. Drikk vann - Jeg drikker aldri brus når jeg sitter og jobber. Jeg drikker masse, men kun vann. Mye fordi det fungerer godt for meg, og fordi jeg merker at kroppen trenger det. 

7. Lag den en plan - Det er veldig nyttig å sette opp en liste med punkter både før, under og etter arbeidsdagen. Punkter med ting som må gjøres og huskes på.

8. Dra ut - Hjemmekontor behøver ikke nødvendigvis bety at man må sitte hjemme. Det er veldig deilig å ta lunsjen ute med en gammel venninne, også bli sittende å jobbe der. Det kan bli kjedelig å bare gå hjemme.

9. Musikk - Noen blir ukonsentrerte av musikk, men jeg hører alltid på det når jeg sitter og jobber. Hvis jeg virkelig skal konsentrere meg, lese til eksamen eller noe annet så gjør jeg det derimot ikke. Jeg har faktisk tenkt på å lage med en arbeidsliste på Spotify!

10. Jobb er jobb - Det er veldig lett å bli ukonsentrert og finne på mye annet fordi man har muligheten til det. Jeg er dårlig til å faktisk minne meg på at jeg sitter og jobber, og kan fint finne på å vaske badet selvom jeg jobber. Det betyr jo ikke at det blir mindre jobb, men at man skyver på planen! 

Jeg lover at jeg skal hoppe ut av morgenkåpen nå, og huske på disse punktene igjen i morgen. Jeg elsker friheten med hjemmekontor, men det er viktig å ha en plan!

Ha en fin dag ♥ 

// Marty 

Who do you love?- WHO DO YOU LOVE -

Jeg håper alle har en finfinfin tirsdag. Jeg sitter nå på Joe & The Juice og jobber, samtidig som jeg sluker en toast med avokado og kylling. NAAAAM! Jeg har vært i møter i dag, og skal straks ha dagens siste. Disse dagene er hektiske, samtidig vanvittig givende og inspirerende. Jeg var nødt til å stoppe forbi Paleet i Karl Johan i stad. Nesten hele bygget var dekket i fine ord, og jeg hang meg ekstra opp i "Who Do YOU Love?". Jeg vurderte faktisk å skrive meg selv når jeg postet samme bilde på instagram, selvfølgelig med en god dose ironi. Men idag er en sånn dag der ting er fint. Etter at hele klesskapet var dratt utover soveromsgulvet i dag morges, har alt vært kanon bra....... Jeg fant nemlig ut at jeg ikke hadde noen ting å ha på meg i dag morges! 

Jeg en god dag idag, jeg er blid, fornøyd og vanvittig glad. Selvfølelsen er på topp, og jeg er altfor dårlig til å anerkjenne det selv. Er det egentlig litt tabu å si at man er fornøyd med seg selv? I dag evner jeg faktisk å se ut fra den fiksjonen som handler om alt det perfekte, og nyte. Vi blir stadig vekk fortalt at vi skal elske oss selv, og jeg er oppriktig redd for at det gjør at jeg slutter å ta vare på meg selv. Jeg prøver å minne meg selv på at det å elske seg selv ikke er det samme som å gi faen. Jeg unner alle å føle på den følelsen jeg føler på akkurat nå. Følelsen om å akseptere, være fornøyd og være glad. Det er lenge siden jeg har følt på den følelsen jeg gjør i dag, og jeg unner ALLE å føle på den. 

Who do you love?
 

// Marty 

Ubrukelige mennesker?


 

Heey! 

Jeg håper alle har en kanon bra mandag. Jeg er nødt til å titte innom, fordi jeg ble sikkelig frustrert på vei til jobb i dag morges. Det sitter en mann og tigger rett ved toget, og han har gjort det så lenge jeg kan huske. Han spør aldri om noe som helst, det eneste han gjør er å sitte der med koppen sin. Vi kan jo alltids diskutere om vi er for eller i mot tiggere, men i dette tilfelle så er det ikke det som gjelder. Mannen hadde koppen sin fremfor seg, og han hadde sovnet. Det kom gående en gjeng med gutter forbi og de sparket til koppen hans, tok pengene hans, og ropte ting som at han var fattig og ubrukelig som bare satt der. 

For det første så kan jeg ikke forstå at noen får seg til å gjøre noe sånt, og for det andre så syntes jeg det er skremmende at ingen andre sa noe. Jeg har aldri pratet med mannen før, men i dag etter hendelsen satt jeg med ned på huk og spurte om det gikk fint. Det tok meg tre minutter, og samtalen har virkelig beriket dagen min. Mannen er født i og oppvokst i Asker, han er 46 år gammel og uføretrygdet. Når han var 16 år, satte han sin første sprøyte med heroin - Og han har levd på gata store deler av livet sitt. Han fortalte meg at han har en datter som ikke bor i Norge, og at han ikke har misbrukt stoff på snart fire år. Til tross for dette bor han fortsatt på gata, og mye grunnet at han ikke klarer å komme tilbake til normale rammer igjen. 

Jeg har tenkt på mannen i hele dag, og på hvor klok han var. Han forventet ikke at jeg skulle gi han noe, han visste bare ikke hva annet han kunne gjøre enn å sitte der. Det er så trist at man tillater seg å se ned på andre, og hvert fall når man overhode ikke aner hvem de er. Det hender jeg trenger en påminnelse, en påminnelsene om at jeg kanskje ikke skal dømme andre før jeg kjenner de. Jeg håper guttene som sparket til koppen til mannen og tok pengene hans leser dette, og jeg håper de smiler og sier hei neste gang. Han forventet nemlig ingenting mer. 

Det koster nemlig SÅ lite å bry seg. 

// Marty 

 

Uken som gikk

Jeg kan nesten ikke huske hva som skjedde forrige uke. Jeg syntes uken fløy av gårde og sliter nesten med å huske hva jeg gjorde for én uke siden. Forrige uke var en uke bestående av alle mulig følelser. Det var mye rart som skjedde, og følelsesregisteret gikk nesten i spinn. 

♥ Ukens tanke: At jeg må nyte de fine tingene som er. Jeg må bli flinkere til å leve i nuet, ikke kun tenke på hva jeg skal gjøre senere. Jeg må bli flinkere til å vise gleden ved tingene jeg gjør akkurat NÅ. 

♥ Ukens måltid: Tandori chicken (fra Toro). Jeg dro hjem til mamma og pappa på onsdag forrige uke for å sove der, i og med at jeg og pappa skulle på et møte grytidlig på torsdagsmorgen. Mamma vartet opp med Tandori chicken og det er faktisk det beste jeg har spist i hele 2017. 

♥ Ukens mest leste innlegg: DETTE

♥ Ukens serie: Sons of anarchy. Jeg tror faktisk jeg snart har brukt to år på den serien. Jeg har perioder der jeg ikke får sett et sekund på TV, og da detter jeg helt ut. Men nå har jeg tatt opp kampen om å bli ferdig, og er på siste sesong! DIIIIGGER den serien.

♥ Ukens irritasjon: Skal jeg være helt ærlig så orker jeg faktisk ikke å gå inn på det. Noe av det jeg blir aller mest sint, lei meg og frustrert over er når ting er urettferdig. Jeg er fullt klar over at livet er sinnsykt urettferdig, men jeg klarer ikke å akseptere når det går utover mine nærmeste og de jeg er glad i. 

♥ Ukens mest spilte sang: "Sex on fire" - Kings Of Leon. Litt flaut kanskje, men jeg har fått totalt dilla. 

♥ Ukens favorittbilde: Selvfølgelig der jeg spiser pizza. ELSKER pizza, og spiste det både lørdag og søndag, heheehe...  

♥ Ukens sitat: "Alt gikk på skinner i feil spor" - @selvforvikling 

Nå er jeg klar for å kickstarte denne uken, og håper dere får en kanonbra uke. 

// Marty

Fornøyd etter operasjonene

Etter innlegget mitt Til Isabel Raad i går, fikk jeg en melding fra en 12 års gammel jente. Denne 12 års gamle jenta sa at hun ikke var enig i det jeg skrev. Jeg måtte selvfølgelig spørre hva hun ikke var enig, og jenta svarte med at hun syntes det skulle være lov å operere seg, og at hun også skulle det. Hun syntes det var bra å kunne ha forbilder som kunne lære bort om det og som sa at de følte at de ble finere av å operere seg. 
Jeg har enda ikke klart å slutte å tenke på hva denne jenta sa. Jeg har enda ikke klart å slutte og tenke på at jeg fortsatt lekte med dukker når jeg var 12 år gammel. 

Isabel har på en måte valgt å ikke svare meg (blokket meg på instagram), samtidig som hun postet en video på bloggen sin i går der hun delte sine tanker om sine operasjoner og der hun også fortalte at hun hadde gått for langt. Jeg sendte hun en melding i går, som hun ikke har svart på. 

Jeg fikk også tilbakemeldinger som: "Offentlig person eller ikke, slike bloggere har ikke mindre ytringsfrihet enn andre. Man velger heller ikke leserne sine selv, og man må jo få dele tankene sine på sin egen blogg. Slutt å les slike blogger om du ikke tåler innholdet." Jeg kjenner at jeg oppriktig blir bekymret. Ikke fordi jeg nødvendigvis er uenig, men for det første så handler ikke denne kampen om ytringsfrihet. For det andre så velger man ikke leserne sine selv, men vil man virkelig sitte med en samvittighet om at man er et dårlig forbilde? Jeg blir jo ikke påvirket av henne, men det heller ikke meg selv jeg tar denne kampen for. Jeg tar kampen for den 12 års gamle jenta som syntes det er helt greit å operere seg selv, for 9 åringen som sa hun syntes Isabel er mye finere nå og for 15 åringen som sa hun selv ikke kunne vente med å bli gammel nok til å fikse på nesa si. Kampen mot et samfunn som er mer opptatt av å være perfekte enn å leve. Leke. Le. Oppleve. 

Jeg syntes det er fint at Isabel innrømmer at hun syntes hennes besettelse av operasjoner har gått for langt, og at det ikke har gjort henne noe lykkeligere, kanskje tvert i mot. Jeg forstår at hun er midt oppe i det, og jeg forstår at hennes besettelse kan kategoriseres som en sykdom. Og syke mennesker innrømmer vel svært sjeldent at de er det? Debatten dreier seg ikke om henne, men i mine øyne er hun en stor del av den. Jeg syntes det er trist at hun bemerker at hun er mer fornøyd nå, samtidig som hun sier at hun ikke er lykkeligere nå. Samtidig så tror jeg kanskje hun forstår selv, og at hun en dag vil se tilbake på hvordan hun har håndtert ting og påvirket. 

Til syvende og sist er det vi som velger å ta valget, og jeg syntes det er vondt å vite at det er så mange av oss som ikke klarer å akseptere oss selv. For det vi gjør når vi velger å forandre på oss selv, er å fornekte den personen vi er. Men, jeg mener med hånden på hjertet at man ikke er noe dårligere menneske på grunn av det. Det er bare synd at man tar den enkle løsningen. 

 

// Marty

 

Todayyy

Jakke: H&M - Sko: Zara - Bukse: 2ndday

Hey.

Lørdag & jobb. 

Nå sitter jeg på baderomsgulvet og skriver. Jeg skal snart ture av gårde på jobb. C ligger og sover, og akkurat nå skulle jeg helst krøpet under dyna igjen. Neste helg er fri helg og jeg gleder meg masse! Samtidig så elsker jeg når det skjer mye og jeg elsker å jobbe. Helt på ekte faktisk, haha. I går var jeg på et SINNSYKT spennende møte, og jeg gleder meg enormt til å dele hva det handlet om. Jeg var også på en date med Kristin (Styleconnection) i går kveld, og for en kul dame. Aaah. Seriøst! Nå skal jeg hoppe i dusjen før jeg skal hoppe i mine nye røde bukser fra DAY, elsker de. 

Xoxo

// Marty 

 

Februar

Velkommen februar ♥

Jeg er absolutt et sommermenneske, og gleder meg stort til sommerdager med grilling, sol og sommerkjoler. Men! Januar har gått overraskende fort. Januar har gjort meg godt, jeg er derfor ekstra positiv til februar. Hvert fall mye mer enn jeg pleier! Jeg er ikke særlig fan av at det skal være isete og glatt, men utover det tror jeg februar kan bli en sinnsykt spennende måned. Dette gleder jeg meg til i februar:

♥ Stearinlys! Jeg EEEELSKER stearinlys, og jeg tenner alltid lys når jeg er hjemme. Det har ingenting å si om at er dag eller kveld, stearinlys skal jeg ha! Det er så koselig, trygt og levende. 

♥ SS17. Jeg gleder meg til de nye springsummerkolleksjonene ankommer butikkene for fullt. Da skal jeg ta meg en sikkelig runde og hente masse deilig inspirasjon. 

♥ Serier. Det er alltid noen ordentlig bra serier som går på TV på denne tiden av året, og jeg gleder meg til å sette meg godt under dyna og titte på serier.

♥ Fifty Shades Darker... ASSA HELLO. Jeg gleder meg så sinnsykt!! Jeg tuller ikke når jeg sier at jeg teller ned til den kommer på kino, jeg er så sinnsykt gira. Aaaah...

♥ Hjemkomst! Nå som det er februar er det kun én måned til bestekompisen min kommer hjem, og jeg gleder meg sikkelig. 

♥ Tomatsuppe, er jeg den eneste? Tomatsuppe har egentlig vært noe jeg har cravet etter i hele januar også. Litt tjukk tomatsuppe, med egg og masse pasta..... NAAAM. Middagen i kveld er altså planlagt...

♥ Puste. Jeg har lyst til å fokusere på å puste i februar. Jeg kan ikke fortelle meg selv at jeg ikke skal stresse, for per dags dato er det et håpløst prosjekt. Men det betyr ikke at jeg ikke kan bli flinkere til å puste. Med det mener jeg at jeg vil bli flinkere til å ikke bli hysterisk og crazy hvis jeg ikke får til alt. 

♥ Kvalitetstid. Mørketiden er tid for kvalitetstid. Jeg gleder meg til å være med hjertene mine, se filmer og nyte (Selvfølgelig med tomatsuppe og stearinlys).

♥ Trene; Men kun når jeg har lyst. Det høres kanskje rart ut, men jeg merker at motivasjonen er mye bedre når jeg faktisk ikke presser meg på trening når hodet ikke er klar for det. 

Du kan bare komme nå februar, for jeg er klar for deg! 

Genser: 2NDDAY (AW17)
Bukse: 2NDDAY
Belte: Gucci
Øredobber: H&M

// Marty

 

 

Ytrefilet


 

Haha, tidenes overskrift eller? Det er en god grunn, og det er jeg har spist tidenes mandagsmiddag. ASSA, hello. Nå sitter jeg godt plantet hjemme foran TVen, jobber litt og surrer. Det er faktisk noe av det beste jeg vet. Det å bare være, skrive litt og nyte. Det er helt fantastisk! Jeg føler egentlig at denne dagen har vært sikkelig lite produktiv, til tross for at den egentlig har det. Jeg har hatt hjemmekontor idag, så jeg sto opp og spiste frokost før jeg dro for å trente. Jeg må faktisk le litt, for jeg hadde gått inn på Elixia i det jeg så det tikket inn med nyhetsvarsler om at homofilt ekteskap nå er lov i kirken. Jeg snudde i døren og kjørte hjem for å skrive. Vanligvis hadde det vært en dårlig unnskyldning for å slippe trening, men ikke idag. Etter at jeg hadde skrevet innlegget dro jeg faktisk tilbake!

Jeg har fått gjort litt hjemme idag, og føler at ting er på stell. MEN! Det beste med hele denne dagen har altså vært middagen. Jeg vet at mandag betyr fisk for mange, men ikke her i huset. Vi stekte en diiiiger ytrefilet, poteter, grønnsaker og masse digg saus. Jeg er faktisk en av de som mener at man kan bli lykkelig av mat, i hvert fall for et øyeblikk. 

// Marty

Gyllent glis


 

Akkurat nå har jeg det så sinnsykt bra og det er så skummelt. Det er så godt. Og det er så vondt. Jeg er ikke bekymret. Akkurat i dag er jeg SÅ jævelig glad liksom. Er det mulig? Er det greit? Det er klart det er greit. Jeg må skjønne at det er ganske kult å ha det bra, og at det er godt. Ikke bare vondt. Det er mulig du ikke forstår noe som helst, men det gjør jeg og det er det som betyr noe. Det som betyr noe er at jeg ikke har kjent klumpen i brystet på noen dager, og jeg kan ikke huske sist. Eller jo, nå lyver jeg. Bloggen kan ikke huske sist, fordi jeg ikke fortalte om sist jeg var i kjelleren. Fordi jeg bare kjørte på og latet som ingenting. En dag skal jeg fortelle om det, akkurat som alt annet jeg ikke forteller. Men for meg er det ganske stort å fortelle at jeg er sikkelig glad akkurat nå. 

Jeg har energi til å være blid, glad og i dag tenkte jeg ikke over at jeg var tjukk i speilet. Faen så deilig. 

Jeg er redd for at klumpen er tilbake i morgen, men akkurat nå skal jeg ikke tenke på det. Akkurat nå skal jeg bare ha det fint. 

 

// Marty 

Søndagsfrokost

Hva slår vel pannekaker til frokost? Jeg er ikke mye flink på kjøkkenet, og bruker helst minst mulig tid der. Samtidig er jeg opptatt av å spise god og næringsrik mat, og får titt og ofte innfall av å prøve noe nytt. En ting jeg ikke kommer foruten er pannekaker. Jeg elsker pannekaker, og kan spise pannekaker både til frokost, lunsj og middag. Har du noen gang smakt pannekaker med bacon? Det anbefales på det sterkeste, og selvfølgelig med jordbær og is... 

Jeg skal hvert fall lage meg pannekaker til frokost i dag, og hvis det frister så sjekk ut denne oppskriften:

(Jeg følger denne oppskriften, men ikke så nøyaktig. Jeg tar det som regel på øyemål) 

♥ 4 stk egg

♥ 2 ½ dl sammalt hvete, fin

♥ 1 dl lettkokt havregryn

♥ 1 l ekstra lett melk

♥ 3 ½ dl hvetemel

♥ ½ ts salt

♥ 2 ss smeltet smør eller olje

♥ Litt sukrin 

♥ 1 ss cottage cheese 

 

Happy meal. 
 

// Marty 

 

 

Jeg er med i nytt program!Innspilling

Det skjer mye spennende i kulissene om dagen og jeg stortrives. Dagene flyr av gårde og er aldri kjedelige. Når man har mange prosjekter på gang er det alltid sånn at noen blir noe av, mens andre ikke. Det gjør ingenting at det er sånn, for alt handler om læring, erfaring og mestring. Bloggen går bra om dagen, og jeg elsker å ha den. Bloggen er som mitt eget lille verktøy der jeg deler tanker og meninger. Det er rart hvordan bloggen og Martine er to forskjellige personer. For Martine som kryper opp i sofaen en sen fredagskveld og Martine som står foran hundrevis, og tusenvis av mennesker og prater er forskjellige. Samtidig som det er en og samme person. Det er som å være veldig liten og veldig stor på en og samme tid! 

For noen uker siden dro jeg med meg broren min på innspillingen sammen med TV 3 for å spille inn en episode av Ærlige Norge, og det var SÅ gøy. Ærlige Norge er et program der man blir lenket fast i en løgndetektor og blir stilt spørsmål der man er nødt til å svare ærlig. Jeg ble sikkelig grilla, og det gjorde absolutt broren min også! Vi hadde laget spørsmål til hverandre, samtidig som et panel stilte en haug av crazy spørsmål! Jeg kommer til å dele episoden her på bloggen, men jeg er ikke helt sikker på hvilken dato den kommer. Stor stas!

 

// Marty 

Lengsel

Jeg finner ikke riktig ord som kan beskrive været som er ute nå. Tåketegråttæsj. Jeg sitter og scroller gjennom bilder på macen, og har sittet altfor lenge å tittet på bildene fra i sommer. De dagene er det lett å beskrive, fordi de dagene var så klare, lette og varme. Gode. Jeg elsker sommer. Jeg har alltid lurt på om jeg hadde vært like glad i sommeren hvis det hadde vært sommer året rundt, og jeg tror faktisk det altså. Kanskje bortsett fra desember? 
Er ikke sommeren fin?
Finefinefinefinefinefinefinefinesommeren.

Sommeren har sin egne sjarm, eller. Hver eneste årstiden har vel egentlig det. Sommeren byr bare på så mye mer! 

// Marty 

Feminist, jeg?

Det hender jeg får spørsmål om jeg er feminist. Jeg flirer og svarer at "nei, tja... Hvem er ikke litt feminist?"

Men så slår det meg senere at: Herregud. Det er da sinnsykt mange som ikke er "litt feminist."

Det finnes da sinnsykt mange som syntes denne reklamen som skal selge burger, er sinnsykt bra. Altså pupp og burger på ett bilde - halleluja. 

 


Bildekilde

Det er derimot sjelden noen spør meg om jeg er skiskytterentusiast. Noe jeg dessverre ikke er, men vet at mange andre er. Det er jo klart da at denne sportsnyheten er sinnsykt interessant, spesielt når kvinnelandslaget i fotball har spilt landskamp, og ikke dreit seg ut eller hadde en puppeglipp. 

 


Bildekilde

 

Hvis "ikkefeministene" har behov for en botoxguide, lurer på hvordan magen skal bli flat og ikke minst!!!! hvordan du skal få sprettrumpe. 

 


Bildekilde

 

Fordi "slik lurer du jentene" artikler lærer deg om hvordan du skal lure med deg damene hjem fra byen. Damer: husk sykkelbukse under kjolen, det er livsfarlig med en truse som på dette bilde. 

 


bildekilde
 

Om jeg er feminist? Neineinei, jeg er kun ute etter å kjøpe meg en bruktbil. 

 

bildekilde

 

Det er jo viktig å huske på at gutter og jenter må lære seg forskjellige sanger og IKKE MINST gå på potta forskjellig. 

 


Bildekilde
 

Tar du på deg dette undertøyet får du automatisk "The perfect body". 

 


Bildekilde 

 

Det er helt naturlig at de kvinnelige ansatte går toppløse på jobb, mannfolka derimot....Bildekilde
 

Vi må jo ikke glemme skokjeden Bianco som denne uken forsøkte seg som en versting med påstander om at kvinner fortjener mer enn menn, fordi det er dyrere å være kvinne. Fordi frisørbesøk og undertøy er dyrere for damer. 


Bildekilde

 

Også har vi jo meg da.... Som fisker og skryter av sjelefreden, samtidig som jeg og rumpa mi prøver å fiske etter likes på Instagram. 

Mission completed.


 

Feminist? Ja. 

Ikke på grunn av rumpa så klart. (Kun ett svakt øyeblikk) 

 

Les også: Mislykket feminisme 

 

Følg meg gjerne:

Facebook HER
Instagram HER
Snapchat: Martinehalvs

 

// Marty

 

 

NOK.

I dag er jeg nødt til å slenge meg på min kjære Kristin Gjelsvik som igjen går ut for å ta kampen mot et utseendefiksert medie-Norge og føler seg alene. Kristin er en del år eldre enn meg, men samtidig så kjemper vi samme kamp. Vi kjemper samme kamp om at det en dag skal være greit å være seg selv, at det en dag skal føles kult å bære den kroppen man er gitt og at man en dag skal være fornøyd. Jeg vet at vi har en vanvittig lang vei å gå, og at det kanskje er umulig å bli helt fornøyd - Men betyr det at vi ikke skal prøve? Betyr det at vi skal fortsette å oppfordre til å forandre på seg selv, informere om tiltak du kan gjøre for å bli mer fornøyd med deg selv og drive videre på den seksualiserende trenden vi har satt oss fast i? 

Jeg er medlem av flere sminkegrupper på Facebook. I flere av disse gruppene er det tusenvis av unge som er medlemmer. Det diskuteres alt fra frakt på varer man ønsker å bestille, hvilke mascaraer som er best og hvor mye volum man burde putte i leppene sine. Egentlig har jeg lyst til å boikotte det hele, fordi jeg personlig merker at jeg blir påvirket. Verken frakt på varer eller mascara påvirker meg stort, men at det er så enkelt å endre på utseende sitt. At det er så lite som skal til for å bli fornøyd. Men jeg har tidligere prøvd meg på "hvis jeg er tynn" er jeg perfekt-tanken, og det fungerer jo dårlig. 

Samtidig viser mange av de som er medlemmer av disse gruppene fortvilelse når det postes videoer av jenter ned i barneskolealder og yngre som sminker seg, og jeg lurer på om man glemmer at mange av disse er med i de samme gruppene og at de får med seg de samme innleggene som meg? 

Vi er faktisk på et punkt nå der det er nok. Der flere og flere kaster seg på trenden om å endre på seg selv, og jeg kan ikke akseptere det. Jeg klarer ikke å syntes at det er greit. Jeg klarer ikke akseptere at jenter som er like gamle som meg syntes det er greit å få større lepper og fylle kinnbena som om det skulle være like normalt som det er å spise lunsj. Samfunnet vårt har ikke råd til at botox skal være en typisk lunsjbehandling. 

Flere av Norges største bloggere skriver åpent om vekt, utseende og behandlinger, og det er skremmende at det selger så godt som det gjør. Media elsker det, og de ser de samme klikkene og pengene som disse kyniske bloggerne gjør. For du er kynisk når du åpenlyst deler bilder av nyopererte rumper og nypressa lepper med tanke på klikk. Det handler nemlig ikke om ærlighet, om at man ønsker å være ærlig om at man endrer på seg selv - For det er det samme som å fortelle at man ikke er bra nok, og at det er grunnen til at man endrer sitt eget utseende. 

Det er faktisk nok, og det er på tide at vi tar hodet ut av den perfekte boblen vår og våkner opp. Det handler om oss selv, og ikke minst neste generasjon. Hvis vi syntes det er så tøft, tenk da på hvordan neste generasjon vil få det. Det er nok nå, og vi må sette ned foten. Vi må slutte å tro at mindre brystvorter gjør oss lykkeligere, at større rumper gjør oss lykkeligere og at høyere kinnben gjør oss lykkeligere. For den eneste som kan skape vår lykke er oss selv, og den lykken kommer ikke før vi lærer oss å elske og akseptere den vi faktisk er. Og den vi faktisk er, er ikke den personen vi har valgt å endre på. 

Det er så sykt mye kulere å ha det bra, enn perfekt. 
 

Følg meg gjerne: 

Facebook HER
Instagram HER
Snapchat: Martinehalvs 


 

Takk for at du tar kampen Kristin. 

 

// Marty 

 

short hair - don't care

- Sponset behandling av Centrum Frisør Nesodden -

ÆÆÆÆH! Jeg har klipt av meg alt håret. Det føles hvert fall sånn. Jeg dro til frisøren min og ga hun rimelig frie tøyler med tanke på frisyre. Det betydde mange hakk utenfor min egen komfortsone, men det ble SÅ KUUULT. Jeg kjenner meg nesten ikke igjen, men syntes at håret gir et mye tøffere og voksent utrykk. Jeg gjorde noe av det samme rett før sommerferien i fjor, men jeg har aldri vært så kort på håret som jeg er nå. Jeg tviholder på min egen farge i og med at jeg liker den veldig godt, og lengden vokser jo ut igjen. Tidligere har jeg satt håret i en dott, hestehale eller latt det henge, men nå må jeg faktisk fikse håret. Jeg sitter på nettet og søker på frisyrer og titter, samtidig som jeg prøver meg frem selv. Det er uvant og absolutt en vanesak. Men jeg er faktisk ganske stolt av at jeg turte, og jeg digger det!

// Marty


 

Kaputt
 

Er det virkelig mulig å være så kaputt etter en dag der det ikke har skjedd noen ting? Eller, jeg lyver litt. For jeg klarer ikke å gjøre noen ting. Jeg får smålig panikk når det for en gang skyld står ingenting på kalenderen. Jeg sov lenge i dag og ble liggende å tenke på hva jeg skulle fylle dagen med. Kanskje jeg skulle arrangere middagsselskap, rydde i hele klesskapet mitt, dra til syden eller til mars? Det er nesten så ille, og håpløst. Men til tross for stress over at det ikke skjer noen ting har jeg vasket leiligheten, lagd middag og sett lillesøster spille håndballkamp. Så dagen har blitt fylt allikevel! Denne helgen har vært sikkelig fin og jeg er super happy. Det er en god følelse å ha det bra. Sikkelig digg faktisk. Nå skal jeg se ferdig Farmen, som jeg har fått totalt dilla på. Jeg har aldri sett en episode av Farmen tidligere, men nå er jeg helt avhengig. Jeg håper Jarl drar hjem. Er det lov å si? 

Spiller ingen rolle, jeg er glad.

// Marty 

Takknemlig

Tusen takk for alle gratulasjoner i går. Jeg er takknemlig og ikke minst rørt. Jeg syntes det er så rart med bursdager, og spesielt min egen. Jeg lurer på hvor mange år det går før jeg slutter og syntes det er gøy å bli eldre. Jeg vet egentlig ikke om jeg syntes det er gøy nå heller. Samtidig er det rart å se tilbake og se hvor mye jeg faktisk har vokst. Dagene går så fort, årene går så fort, og samtidig så sakte. Men, jeg skal faktisk ikke klage på at jeg blir eldre, for jeg er faktisk heldig som gjør det. 

Vi har vært hjemme hos mamma og pappa noen dager, så i dag går til å vaske leiligheten, handle, jobbe og få litt orden. Syntes jeg vasker hele tiden jeg, men det blir jo altså så fort skittent. Er det bare jeg som syntes det? Jeg fikk faktisk spørsmål om hvorfor jeg ikke skaffet meg vaskehjelp her om dagen, og helt ærlig... Hva skal jeg med det? Jeg har jo C :) Neida, joda. Men jeg klarer fint å holde styr i mine egne saker foreløpig hvert fall! 

Igjen, tusen takk for alle hyggelige meldinger! 

Et litta TB. 

// Marty

Kylie Jenner vs. Meg

Jeg er flott.

Jeg er unik.

Jeg er bra nok.

Jeg er tøff.

Jeg er morsom. 

Jeg er sterk. 

Jeg vet at dama til venstre er et stort forbilde for mange og at hun i mange sine øyne fremstår perfekt. Jeg vil ikke kritisere henne, for vi har plass til alle farger, fasonger og kroppsvalg i vårt samfunn. Samtidig så syntes jeg det skal være like greit å vise seg frem med utrimmet bikinilinje, kjerringhåndtak og usminket, som det er å vise frem implanter, botox og sminke. 

I dag har jeg bursdag, og i dag er jeg stolt. I dag er jeg fornøyd. 
Og det burde du også være. Det er nemlig det jeg ønsker meg i bursdagsgave. 

 

Følg meg gjerne:

Facebook HER
Instagram HER
Snapchat: Martinehalvs

 

// Marty 

Søtpotet og kliss

Burger, milkshake, søtpotetfries og C. Kanskje ikke verdens fineste bilde, men det er hvert fall verdens fineste fyr. Jeg er så takknemlig, glad og stolt. Så jævelig klissete, men akkurat nå føles det helt riktig. 

Dyrebart privilegium

I dag har vært en tung dag, og det hender. Jeg prøver å fortelle meg selv at det er sånn av og til, samtidig som det føles sikkelig urettferdig og feil. På dårlige dager føler jeg meg ofte alene, helt alene. Ikke alene i den fortsand at jeg ikke har mennesker rundt meg, men at jeg er den eneste i verden som har det sånn. At jeg er den eneste som har det dårlig. Jeg vet at det ikke er sånn, til tross for at jeg ikke tror på meg selv når jeg sier det. For hva definerer dårlige dager? 

Jeg kom over ett blogginnlegg skrevet av en annen blogger der hun ramset opp 10 ting som fikk det til å klikke for henne. Jeg vet at det dummeste jeg kan gjøre på dårlige dager er å utsette meg selv for andres selvrealisering og andres perfekte liv. Jeg vet at det går inn på meg, at det gjør dager som i dag enda litt hardere. Et av disse punktene gikk ut på at hun alltid glemte noe når hun reiste, og at hun ble så oppgitt. På hvilken som helst annen dag, hadde jeg kanskje funnet meg enig, men ikke i dag. I dag vil jeg ikke finne meg enig, fordi jeg i dag har blitt påmint at det finnes verre ting enn å glemme noe når du skal ut å reise, og at jeg, og vi er for dårlig til å faktisk nyte det som faktisk er. Personlig er jeg altfor dårlig til å kritisere og fokusere på hva jeg har glemt, fremfor hva jeg faktisk har. 
Et av de andre punktene omhandlet hennes misnøyde meg kollektivtransport, og igjen, på dager som idag skjønner jeg faktisk hvor heldig jeg er og vi er, som i det hele tatt har tilbudet. Akkurat som jeg aldri ville funnet på å irritere meg over at søsteren min "terroriserte" meg med meldinger. Punktet som traff meg mest i dag handlet om at hun mislikte når hun ikke hadde rene truser. Du kan jo lure på hvorfor. 

Stakkars bloggeren som får gå gjennom mitt kaos, fordi jeg har en dårlig dag. Men det er rart hvordan vi enkelte dager kan skrive en liste over ting vi ikke liker, mens vi andre dager er takknemlige for å være i live, for å våkne og for å se menneskene vi møter hver eneste dag. Jeg har en sånn dag i dag. En dag der jeg setter pris på alt. Jeg er glad for at jeg ikke har en liste over ting jeg ikke liker, og for at disse punktene ikke er med på definere hva som gir meg en dårlig dag. 

I dag er faktisk alt et dyrebart privilegium. 

// Marty

Jeg var ikke ensom

Fredag. Jobb, nerver. Mingling, skravling, høye heler. Bilder. Radio med Kari Jaquesson, fin samtale. Bursdag. HÆ! Min egen bursdag, sykt uforpliktende sto det i invitasjonen. Var det egentlig en invitasjon i det hele tatt? Innerst inne så var jeg livredd, samtidig som jeg gledet meg. Jeg gledet meg til å fortelle, snakke og bare være. Og det var jeg. Det var sinnsykt deilig, og til tross for at det er søndag i dag så lever jeg fortsatt på det. Jeg hadde nerver og prestasjonsangst for maten, badet og trappa som var glatt, jeg var sinnsykt redd for at noen skulle tryne. Heldigvis overlevde alle! Til og med jeg. 

Det var deilig å være sosial, og ikke være ensom. Det var deilig å le, smile og nyte. 

Etter at jeg har vært åpen om ensomheten, som jeg er fullstendig klar over at jeg ikke er alene om - Så har jeg lært meg å sette pris på når jeg ikke er det. Det er jo flest ganger der jeg ikke er det, det er bare vondt når man er det. Ordentlig vondt. Men det var deilig å invitere til middag, med en helt unik sammensetning. Fredag var fin, lørdag var fin og søndag skal bli fin. YES. 

 

// Marty. 
  

Gårsdagens sending

 

 

________________________________________________________________________________________________

 

 

 

Hør gårsdagens fredagspanel på NRK Østlandssendingen HER
 

I studio med Kari Jaquesson og Nina Kristiansen
___________________________________________________________________

OnlineNå sitter jeg og spiser, føler jeg egentlig alltid gjør det når jeg blogger. Jeg sitter også og snapper litt for @Snapkollektivet, der jeg er så heldig å få gjestesnappe hele dagen i dag. Jeg prater om litt av hvert, alt fra prestasjonsangst til hettegenseren min. Eller C sin. Jeg burde rydde over leiligheten snart, i og med at noen venninner - ja, du leste riktig, kommer på middag her i kveld. Det hjelper å ta litt tak! 
Senere i dag skal jeg inn til NRK Østlandssendingen for å delta i Panelet som kommer live 14.00, og i dag gleder jeg meg faktisk sikkelig til det. Temaene er kule og jeg er super engasjert. Jeg håper du vil skru på og høre! 

Husk også å legge til @Snapkollektivet på Snapchat for å følge skravla mi i hele dag. 

// Marty 

@Snapkollektivet


 

I morgen har jeg fått gleden av å gjestesnappe for Snapkollektivet! Wow, for en ære. Jeg gleder meg SÅ mye. Jeg har selv fulgt Snapkollektivet på Snapchat en stund, og det er helt fantastisk. De tar opp alt fra A-Å og alt de har på hjertet. De tar opp temaer vi andre helst ikke vil prate om, ting vi lurer på og ting vi absolutt behøver å snakke om. Denne uken er det "Kjære samfunn" som er tema. Jeg skal prate om hvordan vi mennesker ser på oss selv, andre og hvordan samfunnet påvirker oss. 

Jeg gleder meg masse! 

Add @snapkollektivet på Snapchat - Så ses vi imorgen :)

// Marty 

Vi er nødt til å prate om det


 

Nå sitter jeg foran macen, spiser litt og oppdaterer meg litt rundt gårsdagens innlegg. Wow, for en respons. Innlegget skrev jeg faktisk for en stund siden, og i utgangspunktet fordi jeg var sint. Jeg var fortvilet og jeg undret på hvordan det er fysisk mulig å være sånn, oppføre seg sånn og tenke sånn. Jeg syntes det er utenkelig. Jeg leser sjeldent kommentarer, rett og slett for å skåne meg selv. Allikevel kunne jeg ikke unngå å få med meg at noen mener at man gir ABB mer oppmerksomhet med å snakke om han. Men jeg vet ærlig talt ikke. Gjør man egentlig det? Handler det om å gi han oppmerksomhet når man deler sine tanker som er basert på frustrasjon og hat? Jeg syntes i utgangspunktet at vi burde glemt han, ikke snakket om han og ikke brydd oss - Men kan vi egentlig det? For uansett hvor mye vi ønsker å la være, så oppholder han seg i vårt land, vi bruker store pengesummer på han og det er sinnsykt urettferdig. Jeg har ikke troen på at det hjelper å glemme ting og at det er en løsning å ikke prate om det som gjør vondt. For vi kan ikke glemme, og vi skal ikke glemme. Er det i det hele tatt mulig å glemme? 

Hans handlinger er et faktum, og sårene leges ikke ved å ikke prate om det. Samtidig så fortjener han ikke oppmerksomhet rundt sine hilsninger eller meninger, men mitt innlegg handlet ikke om det - Det handlet om mine følelser og tanker som norsk statsborger, engasjert og involvert. Det er en grusom sak, og jeg personlig føler meg egentlig handlingslammet. Jeg føler meg handlingslammet fordi jeg føler at jeg ikke kan gjøre noe, og det er antakeligvis en grunn til at jeg ikke kan gjøre noe. 

Uansett så kan vi ikke legge lokk på noe som gjør så vondt. 

Vi er nødt til å prate om det, på lik linje med alt annet som gjør vondt! Det nytter ikke legge det i en skuff, og forsøke å glemme. 

// Marty 

Et mål


 

Onsdag. I går var en tøff dag, men det var i går. I dag er i dag, heldigvis. Fjo. I går ødela jeg vaskemaskinen, hurra. Jeg har satt C på saken, så han ordner vel opp, som vanlig. Nå er jeg på vei til et spennende møte, som jeg faktisk har null formening om. Det er jeg som skal lede an, og jeg har mye på hjertet - Men jeg har liksom ikke forventinger til utfallet. Det blir spennende!
I går kveld satte jeg meg faktisk ned med en bok i fanget, og jeg kan ikke huske sist jeg gjorde noe sånt. Det var sinnsykt deilig! Jeg har lyst til å bli flinkere til å oppdatere om hverdagen min, til tross for at jeg sliter litt med hva som er interessant for andre med mitt liv. Det er vel ikke for sent med et nyttårsforsett? Eller, hvorfor kalle det et nyttårsforsett egentlig... Et mål passer SÅ mye bedre. 

Håper alle får en god, trygg og fin dag!

Forresten: Du har helt rett i at bildet ikke var relevant med budskapet, men jeg likte det så godt. 

// Marty

Hverdagsbalanse

Jeg snakker mye om forhold til kropp, sjel og mat. Jeg forstår også at det da er fristende å spørre hvordan jeg forholder meg til det. Men jeg forholder meg ikke til det, overhode ikke. Det har jeg aldri klart, og det kommer jeg nok aldri til å klare heller! Men hvordan jeg spiser, trener og lever? Godt spørsmål. Jeg skulle gjerne svart at jeg følger magefølelsen og gjør litt sånn som jeg vil, men det er ikke sant. 

Jeg har alltid vært glad i å trene, det gjør meg glad og det gjør meg godt. På trening kan jeg være sint, begeistret, fortvila og glad - Alt på en gang. Det er deilig. Samtidig er ofte dørstokkmila lang, sinnsykt lang. Allikevel så prøver jeg så godt jeg kan! Jeg er heldig som finner en glede ved det, og jeg forsøker så godt det lar seg gjør å opprettholde den gleden. Det er jo ikke bare, bare. 

Kosthold er ett grusomt spørsmål, og jeg nekter å gå dypt inn på det. Jeg vil ikke gi et fasitsvar på noen ting, og jeg tror alle må føle seg litt frem. Jeg tror det er viktig å jobbe mot en balanse. Jeg tror ikke man bare kan finne en balanse, men jeg tror man kan jobbe mot en. Før spiste jeg ikke salat eller grønnsaker i det hele tatt, noe som for min del var en sær, barnslig greie. Jeg begynte først å spise det når jeg interesserte meg for å spise sunt, og det er jeg takknemlig for! Tenk hva jeg hadde gått glipp av hvis ikke. Jeg har personlig kvittet meg med alle slankeapper, kaloritellere og ting jeg vet ikke påvirker meg slik det burde sånn ting er nå. Nå forsøker jeg å fokusere, nyte og samtidig være bevisst. Jeg drikker masse smoothie, fordi jeg liker det. Spiser havregrøt hver morgen, fordi jeg liker det. Av og til spiser jeg sjokolade til frokost, og forsøker å akseptere det. Det skjer jo, gjør det ikke? Jeg håper virkelig at det ikke bare er meg! 

Jeg liker å leve sunt, men syntes nesten at begrepet sunt er tygd i hjel. Jeg vil være frisk, glad og takknemlig. Jeg vil være frisk nok til å ikke ha noen fysiske begrensninger. Jeg vil være glad nok til å nyte, oppleve og akseptere. Jeg vil være takknemlig for at jeg kan stå opp om morgningen, for at jeg kan løpe meg en tur hvis jeg vil det og for at jeg kan spise en bolle hvis jeg vil det. 

Personlig har jeg sluttet å følge de jeg føler, og innerst inne vet ikke påvirker meg noe positivt på sosiale medier. Det gjør at jeg slipper urealistiske forbilder og usunne tanker - I hvert fall til en viss grad!

  

// Marty

Gårsdagens følelser

Jeg vet ikke om du kjenner til den følelsen av å lande? Når dagen har gått i ett, og du plutselig sitter igjen, helt alene. Jeg vet ikke om du kjenner følelsen av å stirre i veggen, savne lydene rundt deg og føle deg hjelpesløs. Jeg kjenner til det godt. Veldig godt. Det var sånn jeg hadde det i går. 

Dagen var fantastisk. Dagen var varm, god og jeg var takknemlig. Jeg var glad, jeg lo og jeg la alt til side - Før det plutselig hentet meg inn igjen. Sinnsykt irriterende. Jeg tror kanskje det er en av verdens verste følelser, det føltes hvert fall sånn der og da. En følelse av svakhet, maktesløshet og det å være totalt idiot. Overlatt til seg selv. Fra konge til knekt. På ti minutter. Æsj, jeg liker det ikke. Samtidig så forsøker jeg å akseptere at det er sånn det er, og at det er helt vanlig. 

Det er skummelt å rope det høyt, rett og slett fordi du der og da føler deg så naken. Du føler deg svak, helt til noen faktisk sender deg melding og du finner ut at du ikke er alene. Selvfølgelig er jeg ikke alene! Det er jeg jo fullstendig klar over. Idiot. Igjen. 
 


 

Det var et øyeblikk av å være menneskelig. Litt hjelpesløs. Noe milkshake, nuggets og litt sosialt samvær som regel fikser! Det handler ikke om å ikke ha det bra, for det å gråte en skvett kan vel av og til ikke være annet enn godt. Sunt. Bra. For jeg har det bra! Av og til er jo det å være alene fantastisk, mens det andre ganger er det skumleste i hele verden. En ting jeg vet er at det hjelper å snakke om det, prate om det og si det høyt. 

Og spise på macern. 

// Marty. 
  

Foreldre gjør barna ansvarsløse

Bilde: Kjersti Westeng 

Denne uken har debatten om foreldrenes påvirkning og innvirkning på barna sine vært i vinden. Svein Harald Røine, lederutvikler, mentaltrener og forfatter skrev denne uken «Tving ungene opp om morgenen». Han skrev om at han tvang sine egne barn opp av sengen når de helst ville sove lenge. Da datteren sa hun ikke orket å stå opp fordi hun hadde sovet dårlig, skrudde Røine på lyset, satte på musikk og ba henne komme seg opp av sengen for å gå på skolen. 

Hvorfor? Fordi hun måtte lære seg å stå opp og møte dagen - selv på de dagene hun hadde lyst til å begrave seg under dyna!

Det ble gjort ett intervju som jeg har vært med å kommentere, og jeg anbefaler deg å lese det HER. Jeg syntes selv at det er VELDIG interessant, og at debatten er viktig å ta! 

// Marty

 

 

Hvorfor sluttet jeg på videregående?

Etter at jeg tok valget om å slutte på videregående i det jeg skulle til å fullføre siste året har det tikket inn spørsmål. Det er mange som har spurt hvorfor og hva jeg skal gjøre nå. For meg var det der og da ikke ett spørsmål. Det eneste riktige var å følge hjertet, hodet og alt annet som skrek nei. Kroppen skrek ikke nei fordi jeg ikke ville, men fordi det var så mye annet jeg også hadde lyst til. Rart? Det er kontroversielt, men for meg var det helt riktig. 

Jeg har alltid vært flink på skolen, pliktoppfyllende og gjort som jeg skal. Jeg vet at det kom som et sjokk på mange at jeg tok det valget som jeg gjorde, og jeg har mange forskjellige svar, og om du velger å kjøpe de - det er opp til deg. For min del er det ikke et spørsmål om jeg skal fullføre videregående eller ei, for det skal jeg. Jeg gjør det bare på en annen måte enn hva de fleste andre gjør. Jeg har allerede begynt, og er fast bestemt på å fortsette. Det siste året har jeg fått enormt mange muligheter som jeg har bestemt meg for å ta, jeg har bestemt meg for å satse, tråkke ut av komfortsonen og prøve. Jeg aner ikke om jeg kommer til å få det til, antakeligvis vil jeg feile, for og så prøve igjen. Jeg ønsker noe, jeg vil oppnå noe, men hva det er vet jeg ikke. Jeg er lei av å dilte etter, gjøre som alle andre og som jeg får beskjed om. Jeg er fullstendig klar over at det strider i mot hva de fleste mener, og innerst inne strider det i mot hva jeg selv også mener. Men til tross for dette, så har jeg lyst til å gjøre noe annet. Det er ikke snakk om et behov for å skille seg ut, men å følge magefølelsen og hjertet. 

Jeg har ikke et behov for å forsvare valget jeg tok, for jeg står fullt og holdent ved det. Faktisk er jeg litt stolt, samtidig som jeg er livredd. For det er skummelt, det er sinnsykt skummelt. Men jeg er stolt fordi jeg trodde på meg selv, og velger å stå ved det. 

  

// Marty.

Wine&?

WINE&?En gammel venninne, mimring, skravling og en god del oppdateringer. Funket fett å sende melding å spørre om hun var ledig. Skal prøve det igjen. 

 

Takknemlig.

 

// Marty.
 

Innspilling

 

 

Det er sjeldent jeg gjør humor, men det er sannelig på tide! Nå er jeg på vei inn til Oslo for å spille inn et program i samarbeid med TV3. Jeg gleder meg til å dele mer med dere, samtidig som jeg faktisk er ganske nervøs og spent. Jeg har dratt med meg storebror, og tror det kan bli suuuuper gøy. Det er ingen store greier, men det blir gøy å gjøre noe helt annet enn hva jeg vanligvis gjør og ikke minst tråkke LAAANGT utenfor komfortsonen. Jeg er ikke helt sikker på når det kommer, men lover selvfølgelig å dele det med dere.
Senere i dag spiller Frisk Asker mot Vålerenga på Jordal, og jeg gleder meg masse til kamp! Yes.

// Marty. 

10 ting du ikke visste om meg (3)

✭ - Jeg elsker å våkne tidlig, og bare bli liggende i sengen. Du aner ikke hvor mange treningsøkter som har utgått på grunn av dette! HUUURRAAA.

✭ - Jeg har aldri sett en hel serie alene. 

✭ - Frem til nå, i en alder av 18 år har jeg spist helt plain hamburger. Jeg har verken hatt salat eller dressing på. Har faktisk ikke dressing på nå heller...

✭ - Jeg elsker å få blomster. Hvem gjør vel egentlig ikke det? Det står alltid en blomst rundt i leiligheten min, jeg syntes det gir så mye liv og er så fint.

✭ - Jeg hater å være alene hjemme. Jeg syntes det er så ekkelt. Det er egentlig helt håpløst, for jeg er MYE alene. 

✭ - Jeg gikk rundt med småpanikk etter jeg kom hjem fra Top Model. Det var som å være i en annen verden her hjemme, det er faktisk først nå jeg føler at jeg har landet. Til tross for at jeg skadet meg tidlig, så virret jeg rundt her hjemme og følte at jeg ikke hang med på noen ting. 

✭ - Jeg leser sjeldent andre sine blogger. Eller, lyver litt, for jeg klikker inn hvis det står noe jeg vet er spennende og konstruktivt. Men jeg holder meg langt unna "I dag skjedde det sykeste som noen gang har skjedd" titler. Altså, den begynner å gå ut på dato - sammen med en rekke andre. Eller "Så mye tjener jeg". 

✭ - Jeg har veldig lyst til å ta tatovering på underleppa, uten å si det til noen. Bare for å ha den helt for meg selv. Tviler på at jeg hadde klart det, men!

✭ - Jeg har vært innlagt grunnet hjertefeil, men er heldigvis MYE bedre nå. 

✭ - Jeg er aktuell i to nye TV-programmer.  

Les de andre innleggene HER og HER

 

// Marty. 

 

Ironiske nyheter

Det skjer mye rart om dagen, og noe av det er at jeg har havnet på listen til Team Models som en av deres modeller. Komisk hva? Sykt ja. Det er selvfølgelig veldig gøy, spennende og interessant. Jeg var på casting hos de for noen uker siden, og trodde at de egentlig hadde glemt meg. Etter å hatt en over snittet dårlig opplevelse hos et annet byrå, som du kan lese om HER, så var selvtilliten ganske tråkket på - Men! Man skal aldri si aldri. 
Det som er gøy, er at jeg er en av de største i byrået deres, og at det sakte men sikkert åpnes opp for et større spekter i modellverden og motebildet. Det går sakte, veldig sakte - men det kommer. Jeg kriger hvert fall for at det skal skje en endring, for det er faktisk på tide. 

Jeg kan love at jeg ikke skal skrive modell i biografien min på instagram med det første, men festlig - det er det. 

@martinehalv

// Marty. 

 

  

Uken som gikk?

I det jeg satte meg ned for å skrive "uken som gikk" ble jeg sittende å tenke på hvordan forrige uke var. Hva jeg gjorde, og hva jeg ikke gjorde. Jeg husker så vidt hva jeg gjorde, men jeg husker alt jeg ikke gjorde. Jeg dro ikke på trening når jeg sa jeg skulle, jeg leste ikke i den nye boken min som jeg sa jeg skulle og jeg la meg ikke når jeg sa jeg skulle. Et av mine nyttårsforsetter er å slutte med akkurat dette, for hva godt kommer egentlig ut av det? Jeg har lett for å fokusere på alt jeg ikke fikk til, fremfor alt jeg får til. Faktisk hele tiden. 

Jeg ser at en del har skrevet lange tekster om hva de har oppnådd, klart og fått til i 2016, men jeg får panikk av å tenke på det, så jeg lar være. Men jeg kan si at siste uken av 2016 gikk unna! Wow. Bakoversveis. Året har faktisk flydd av gårde. Vel, jeg husker at jeg ikke syntes det fløy av gårde i mars en gang, men det går bra. 

Nå sitter jeg i bilen, spiser kald havregrøt og et hardt eple. Hva som skjedde forrige uke? Ja, godt spørsmål. 

Ha en fin dag!Søs. 

// Marty. 

20172017

Jeg legger alt som har med "nytt år, nye muligheter" på hylla. Jeg vet jo selv at det uansett havner der om noen uker. Jeg vil heller starte med blanke ark, der jeg faktisk bestemmer selv hvordan de arkene skal utformes. Kødda. Jeg tror rett og slett det beste er å kjøre på akkurat som i fjor. Jeg tror det beste er å være bevisst, ikke bare i januar - Men resten av året også. For hvem er det vi egentlig lurer? 

Skal man slutte å røyke, så kan man vel det i september også?

Tja. 

Godt nytt år. 

// Marty. 

Hvis du lurer:

Hvis du lurer på hvordan jeg har det nå, så har jeg det sånn:

Og sånn har jeg hatt det den siste halvtimen. Jeg håper dere syntes det var bra, og at jeg kan tørre å gå ut av døren i morgen. 
Jeg håper også at jeg klarer å skrive noe konstruktivt i morgen. 
Natta. 

 

// Marty. 

 

Reportasje med TV 2

Reportasje med TV 2

Jeg har akkurat hatt besøk av TV 2 som har laget en reportasje som kommer på TV 2 Nyhetene i kveld, så jeg håper så mange som mulig har lyst til å skru på og se! Reportasjen omhandler nye undersøkelser om ensomhet, og jeg er så privilegert å få være med å ha en stemme i denne saken. Jeg er stolt, takknemlig og glad for at vi prater om dette, og ikke minst takknemlig for at jeg kan få lov til å være med på å tråkke ned på de tabuene vi har. 

Bortbortbort med tabu. 

Håper du vil se på!

Hvis du forresten ikke har lest saken jeg var med på å lage sammen med VG, kan du gjøre det HER og HER

// Marty. 

Jeg skal slutte

Året er snart omme, og jeg har notert meg mine nyttårsforsetter. Jeg har lagt alt som har med trening og kosthold på hylla, og heller tatt for meg en helt annen ende av skalaen. Jeg vet at jeg har en lang vei å gå, men allikevel så er jeg villig til å gjøre et forsøk. Alle punktene dreier seg egentlig om å bli fornøyd, så jeg vet at det vil bli tøft. Klarer jeg et av de skal jeg være fornøyd, klarer jeg flere er det supert - Jeg vet at jeg i løpet av neste år ikke vil klare alle, for jeg tror de fleste av de er ganske menneskelige ting - Men jeg lover å forsøke og være bevisst. 

1. Jeg skal kvitte meg med trangen til å alltid ha rett

2. Jeg skal kvitte meg med folk som ikke er bra for meg

3. Jeg skal kvitte meg med alt av anger på ting jeg har gjort tidligere

4. Jeg skal slutte å snakke nedlatende til meg selv

5. Jeg skal begynne å imponere meg selv, fremfor andre

6. Jeg skal slutte å forsøke og gjøre alle fornøyde 

7. Jeg skal slutte og syntes synd på meg selv

8. Jeg skal kvitte meg med tanker som begrenser meg selv

9. Jeg skal slutte med baksnakking, både om meg selv og andre - og jeg skal slutte å klage.

10. Jeg skal slutte å bekymre meg for fremtiden.  

// Marty. 

Nesten gjennkjennelig

- Sponset innlegg - 

Okei, det er muligens en litt sen julehilsen, men! GOD JUL. Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke åpnet macen på julaften og 1.juledag - og det var så deilig. Men nå er batteriene ladet opp! Dere som følger meg på snapchat fikk med dere at jeg var hos Spraytanhuset i Oslo rett før jul. Dagene før jul var veldig hektiske, jeg fikk sovet lite, spist dårlig og løp rundt. Når jeg har disse hektiske periodene føler jeg meg alltid dårlig og selvbildet blir nesten ugjenkjennelig. Alt blir feil, og føles feil. Men, så sendte min barndomsvenninne Nathalie meg en melding og lurte på om jeg ville komme til henne og ta spraytan, og det er seriøst mitt beste tips. Nesten, etter is og film. Jeg følte meg SÅ fresh, og selvbildet ble nesten gjenkjennelig igjen. Jeg har anbefalt dette til alle mine venninner, og jeg skal garantert gjøre det igjen. Anbefaler dere å gå til Nathalie, og sende en venninne som trenger å føle seg litt fresh dit! 

Ha en fiiiiin dag.

 

// Marty. 
 

Det å møte ensomheten er tøft

SAKEN FINNER DU - HER

Tidligere i år skrev jeg at jeg ønsket meg en venn, og fikk enorm respons. Jeg delte mine innerste tanker om at jeg savnet en som alltid var der, en jeg kunne ringe og at jeg var lei av å ikke føle meg bra nok. Meldingene tikket inn, fra både kjente og ukjente. Brått følte jeg meg ikke så alene, og følelsen av å være den eneste i verden som var ensom, forsvant.

Sammen med VG dro jeg for å møte noen av de som kontaktet meg. Alle menneskene vi har møtt har en historie, helt ulik min egen. Sindre var den første vi møtte. En gutt, utdannet og en del år eldre enn meg. Sindre inviterte meg på kaffe, og åpnet seg mer og mer for meg. Jeg forsto at vi kanskje ikke var så ulike likevel. Vi ønsket oss begge en venn, vi ønsket begge å prate om ensomheten vår og følelsene vi satt med var faktisk ganske like. Å ikke være bra nok, og ikke strekke til. Å stirre i veggen mens alle andre er ute og har det gøy.

Mitt møte med Synne fra Levanger, satte i gang tanker hos meg som ingen andre har gjort. Etter møtet med henne syntes jeg ikke synd på henne, men jeg følte med henne. For jeg klarte ikke å forstå at Synne kunne være ensom. I mine øyne var hun helt normal, oppegående, høflig, høy og slank, flott, rimelig komplett, egentlig. Jeg klarer fremdeles ikke å skjønne hva som gjør at Synne sitter inne alene.

Andrine og Tone har snakket for generasjonen jeg selv er en del av, og det er godt å vite at jeg ikke er den eneste som føler meg rar, utilpass og håpløs. At jeg ikke er den eneste som står foran speilet og spør hva som er galt med meg. For disse to jentene er unike, ekte og fantastiske slik jeg ser dem.
Da jeg møtte Tone ble jeg overrasket, for hun var en helt vanlig mamma, oppegående, snill og trygg. Det eneste som var annerledes med Tone var at hun var like gammel som meg, og samtidig mamma. Det var også derfor hun var mye ensom, i likhet med mange av de andre som har kontaktet meg. Tone har ingen andre mammaer rundt seg, ingen å henge med. Og selv om Tone er mamma, er hun fortsatt bare 18 år ? med akkurat de samme følelsene og behovene som meg.

Å møte mennesker som tør å snakke om ensomheten har vært tøft. Men det har vært godt, og det har gitt meg en rar form for trygghet. Selv om jeg er veldig ulik alle jeg har møtt, har vi likevel dette til felles, og det gjør at jeg tenker at jeg kan ha noe felles med alle mennesker. Det betyr ikke at vi skal snakke om ensomheten hele tiden, slik disse menneskene har gjort til meg, men det betyr at vi har noe å snakke om, noe felles.
Det er også vanskelig å definere hva ensomhet er. Det finnes jo ingen fasit. Vi kan snakke om hvilken påvirkning sosiale medier har og hvor mye samfunnet vårt har endret seg, men jeg er lei av å prate om alle om alle årsakene. Vi må snakke om hva vi kan gjøre, like mye med hverandre som med oss selv.

For det at vi snakker så lite om noe som er så vanlig, er rart. Vi snakker mye heller om hvem vi ligger med, hvor ofte vi går på toalettet og hva alle andre gjør, enn vi snakker om følelsene vi har inne i oss selv.

Det er tabu å vise for mye følelser, samtidig som vi heier frem de som tør å fortelle. Jeg ønsker minst mulig tabu, men enda mer ønsker jeg meg en venn. Jeg slår ofte av mobilen, fordi jeg ikke orker påminnelser om hvor ensom jeg føler meg, fordi jeg ikke orker å ta del og fordi jeg faktisk ikke har noe å dele.

Jeg tror mange velger å ikke prate om ensomheten av samme grunn. Fordi det oppleves, feil, svakt og sårt. Kanskje er det så enkelt som at vi ikke vil tre ut av fasaden vår? Uansett, så bør vi det.

For jeg vet at jeg ikke er alene om å være ensom. 

Les gjerne artikkelen med alle de fantastiske menneskene jeg har fått gleden av å møte HER


 

// Marty. 

Et av årets mest leste

Okei, hvilken dag er det? Desember har jo virkelig bare FLYDD av gårde. Jeg gleder meg som en liten unge til julaften, og jeg kjenner at det kribler i magen. Akkurat nå sitter jeg og jobber fra ett av mine favorittsteder, nemlig sofaen i Skien hjemme hos C sin familie. Jeg skal ture hjemover i morgen og jobbe helt frem til julaften. Jeg tror jeg er ferdig med alt som må gjøres til jul, men jeg er litt stresset i og med at den ene gaven ikke har kommet enda..... Men, men. Jeg har purret opp, men enda ikke fått noe svar så jeg får bare ha is i magen litt til. I dag har jeg jobbet en del med saken som kommer i VG om noen dager, og jeg tror det blir så vanvittig bra. Jeg gleder meg nesten mer til det enn til julaften, haha! Jeg har også fått forespørsel om noe annet morsomt idag, som jeg lover å dele så fort som mulig. 

Nå har jeg tatt på meg joggebuksen, skal snart bake pepperkaker og legge vekk mobilen. LANGT bort. Kroppen skriker etter litt fri nå, så jeg tror det er lurt å ta litt hensyn. Eller, jeg syntes egentlig ikke det - Men C syntes det, og det er vel greit å høre på han av og til også. 

I dag delte Side2 "kjære pappa, jeg er lei av å tørke datteren din sitt spy" og skrev at det er ett av årets mest leste innlegg - WOOOOW. Det er jo helt rått. Tusen takk!


 

// Marty. 

 

Aleppo

Kjære Aleppo

Jeg hører deg

Jeg føler deg

Jeg ser deg

men vet ikke hva jeg skal gjøre

gråte

har jeg forsøkt

skrike også

hvor kan jeg sende

all freden jeg har til overs

 

- Trygve Skau (min favoritt dikter)

Uken som gikk

Ukens mat: Okei, det er kanskje veldig spesielt. MEN! Is og krumkaker. Yes. Det er så sinnsykt godt, og jeg har allerede bestilt det som dessert på julaften...

♥ Ukens tanke: Jeg har tenkt mye på hvor heldige vi er. Hvor priviligerte vi er som har varme, trygghet og mat rundt oss. For meg er julen veldig nær og det er ofte mange følelser som blir satt i gang. Jeg postet innlegget "Behøver du en julegave" i går, og har fått enorm respons fra mennesker landet over. Jeg er rørt og faktisk ganske takknemlig for at det er så mange som helt ærlig tør å si at de syntes ting er litt tøft, at det ikke går helt rundt og at de gruer seg til jul. Jeg er lei av bildet vi har på at julen, og at alt er en klisje. Vi glemmer hva den egentlig handler om. Jeg holder på å pakke gaver som en gal nå, og det er SÅ hyggelig. 

Ukens øyeblikk: Det må ha vært når Christian kom hjem fra Tyskland. Det var som om jeg ble mye lettere og at en haug av bekymringer slapp.

Ukens serie: Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke har sett et minutt på TV forrige uke. Jeg fikk sett litt av Fleksnes i går kveld, så jeg tror sannelig det er Fleksnes som blir ukens serie. Digger det! 

Ukens sang: "It´s Beginning To look A Lot Like Christmas" - Michael Bublé får ALLTID meg i julestemning. 

Ukens hendelser: Forrige uke var kaotisk, hektisk og jeg fløy rundt konstant. Men! Jeg digger det. Jeg føler at det er en bra ting at det skjer mye, og jeg føler en slags god følelse rundt det til tross for at kroppen ofte blir veldig sliten. Jeg husker så vidt hva jeg gjorde de forskjellige dagene!

Ukens snapchatbilder: 

Snapchat: Martinehalvs

♥ Ukens sitat: "Det er ikke bare bare å komme tilbake når man har drømt seg bort for alltid" - @Selvforvikling

 

// Marty. 

 

 

Behøver du en julegave?

Kjære jenter mellom 15-25 år. 

Jeg har ryddet i klesskapet mitt og i smykkeskrinet mitt. Mye av dette er brukt, men det er brukt pent. Det er brukt med omsorg, det har hengt pent og mye av det er veldig fint. I og med at det nærmer seg jul så finner ikke jeg noen glede i å prøve og selge det, og jeg har mye heller lyst til å gi ut noen gaver. Jeg vet at det kanskje ikke er like kult med noe som er brukt, men jeg velger å se på det som noe positivt. Vi sparer miljøet, penger og bytter på gleden av å eie det. Jeg vil ikke skrive hva det er i pakkene, og det er dessverre ikke nok til alle - Men det er nok til noen som kanskje behøver det. Jeg velger å ikke skrive hva det er i og med at det jo er en presang, og at det selvfølgelig da er mye mer spennende å pakke opp denne gaven på julaften. 

Mange av tingene er som sagt lite brukt, og størrelsene varierer, men jeg kan garantere at det er fra lite til smått, kjoler til skjørt, bluser til gensere. Jeg vet at det sitter altfor mange der ute som ikke skjønner hvordan de skal få det til å gå opp, oppfylle ønsker og som ikke klarer å glede seg til jul. Jeg tror vi må huske på hva julen egentlig handler om, for den handler ikke om dyre gaver, det å gi mest og det å oppfylle flest krav - og jeg oppfordrer alle som har noen poser i garasjen, litt tid til overs og en for liten jakke til å gjøre det samme. 

Hvis du ønsker deg noen av gavene fra meg, så send meg gjerne en melding HER. Du forblir selvfølgelig anonym, og er du en mamma, bestemor eller en som ønsker å gi bort gavene, så kan vi selvfølelig snakke om hva du får gleden av å gi! 

Del veldig gjerne så det når ut til de som behøver det. 

God jul. 

// Marty. 

Østlandssendingen! 

Tune in NRK Østlandssendingen og Panelet i dag 14.00! Jeg er på og snakker litt om ukens hendelser, temaer og spetakkel sammen med noen andre kule damer. Jeg gleder meg masse, og jeg ELSKER jo å debattere og snakke i vei om alt som skjer rundt oss, så jeg tror det blir kanon bra. Slenger selvfølgelig ut en link etter sending så du kan få hørt det hvis du går glipp av det. 

Ønsker alle en finfin fredag! 

Og har du muligheten - Gjør noe for Aleppo idag, doner hvis du kan, les deg opp på situasjonen og send masse kjærlighet. 

 

// Marty. 

Nytt prosjekt

Jeg har de siste ukene jobbet med noe veldig spennende, og ikke minst givende. Det er ingen hemmelighet at jeg ønsker å rive opp hvert eneste tabu som er, tråkke på såre punkter og rope så høyt at ingen føler seg alene, verken med seg selv, andre eller egne følelser. Det er bein tøft og ofte så stiller jeg meg spørsmålet om det i det hele tatt er verdt det. For er det egentlig det? Jeg vet ikke. Etter at jeg skrev om ensomhet gikk jeg sammen med VG for å lage en sak om temaet med forskjellige mennesker. Dette har vært givende og ikke minst flott. Sammen med de har jeg dratt til forskjellige steder, besøkt forskjellige mennesker og gjort ett tappert forsøk på å belyse temaet ensomhet. For hva er ensomhet? Hvorfor føler vi på ensomheten? 

Saken kommer som en spesial på nett og i papirutgaven rundt julaften og jeg gleder meg så mye til å dele disse tankene, menneskene og ikke minst - rive litt i de såre følelsene om det å faktisk være ensom. Jeg er takknemlig for muligheten og håper du vil lese når saken kommer på trykk. 

YES!

// Marty. 

--->

God morgen! 

Gårsdagen tok litt overhånd over bloggen og jeg hadde rett og slett ikke kapasitet til å lukke opp macen en gang. Jeg vurderte å ta meg et bad, poste et bilde av badekaret og skrive at vi snakkes i morgen, men sovnet før jeg i det hele tatt kom meg inn på badet. Haha! Alarmen ringte 04.40 i går, og for meg er det ALT for tidlig. Jeg fløy frem og tilbake til Trondheim og jobbet med et av prosjektene jeg holder på med i disse dager. Jeg tenkte jeg skulle dele hva det i alle dager er jeg driver med senere i dag, så stay tuned! Jeg tror hvert fall at det blir kanon bra og gleder meg masse til å vise dere det endelige resultatet. Dagen i dag startet med at jeg gikk rett på rumpa i det jeg små løp til bussen og at jeg glemte tyggis (krise). Nå er jeg på vei inn til Oslo for å så reise til Skien! 

Stay tuned. 

Og følg meg på snapchat gjennom dagen: Martinehalvs

// Marty. 

Status________________________________________

Blazer: La Redoute
Hettegenser: Gina Tricot
Bukse: Floyd
Sko: For flaut 
Veske: Day Birger et Mikkelsen 
Øredobber: Gave 

________________________

 

Statusoppdatering. Nå er jeg på vei hjem, spiser sjokoladecorassaint og beundrer kjæresteparet foran meg som råkliner, kontinuerlig. Vel, egentlig er jeg bare sjalu. C er fortsatt i Tyskland og jeg savner han. Men sånn er det. Dagen idag har vært hektisk. Jeg har vært i noen møter idag, og spesielt det ene var kjempe spennende. Jeg kjenner det kribler i magen bare av å tenke på det - HURRA. Når jeg kommer hjem skal jeg rett på julekonsert med familien og jeg gleder meg masse! Jeg har ikke fått ordentlig julestemning enda, så jeg håper jeg får det i kveld. Mamma har satt opp juletre og jeg gleder meg til å pynte det. 

Men en helt annen ting! Det har vært speilglatt overalt i Oslo idag og jeg tror jeg har sett typ fem stykker falle. Det som forundrer meg er at det er så mange som bare går rett forbi. Det er som om folk ikke enser, eller vil ense at noen andre faller og får vondt. Altså? Jeg vet med meg selv at det er flaut å falle, og at jeg helst vil at ingen skal se det, men det er jo klart noen ser det - og hvorfor i alle dager spør vi ikke om det går bra? FOLK. 

Jeg håper dere har hatt en kanon dag, det har hvert fall jeg! Jeg har også gjort et intervju med KK som jeg gleder meg til å dele med dere. 

Xoxo. 

// Marty. 

13.desember

Lucia! 

 

 

 

"Tenn lys og hør på julemusikk! Samtidig når du gjør dette, ta en gjennomgang av brannalarmene og sjekk at de fungerer som de skal". 

 

 

 

// Marty

GURAN


 

Okei, jeg må bare titte innom en gang til for å si gratulerer med dagen til Guro! Jeg er SÅ takknemlig for å ha møtt henne, for at hun alltid er blid, kul, snill, glad og for at hun er vennen min. 

Guro er genuin, hun er dyktig, hun er flott og hun er smart. 

Hipphipphurra for deg ♥ 

 

// Marty

Late

 

Sen oppdatering idag, men jeg har surra rundt. Nå sitter jeg på Joe & The Juice og jobber. Jeg har trimma litt idag, sov litt lenge og vært i Asker en tur. I går var det siste samling med årets Top Model-jenter og det var SÅ hyggelig. Jeg digger virkelig de jentene! Vi var på TVNorge huset, spiste tapas og skravla. Det er så gøy å høre hva de driver med, planene og i det hele tatt møtes. Jannie, Guro, Benedicte og jeg surret oss ned til Olivia på Aker Brygge litt senere og satt der noen timer før vi tok kvelden. Jeg er så takknemlig og glad for å ha møtt de jentene. Vi er så forskjellige alle sammen, men jeg tror kanskje det er det som gjør at vi har det så gøy sammen. 

YES!

Nå har jeg noen timer jobb foran meg, før jeg skal på JENTEKVELD (endelig) i kveld. 

 

// Marty. 

 

En update med hva jeg driver med

Her om dagen fikk jeg spørsmål om hva jeg drev med om dagen, og det slo meg at det er lenge siden jeg har fortalt noe om hva jeg bruker dagene til! Vel, dagene flyr hvert fall. Det er gøy og jeg elsker det hektiske livet. Jeg elsker når det skjer ting hele tiden, når man må planlegge, tilrettelegge og ikke minst produsere. Akkurat nå så er jeg heldig som får lov til det. I dag har jeg løpt fra møte til møte. Jeg traver mellom møter, blogg og selvfølgelig litt jobb for Day Birger et Mikkelsen. Jeg trives veldig. 

De som følger meg på snapchat fikk med seg at jeg dro til Sandefjord og tilbake på veldig få timer i går, og jeg gleder meg SÅ til å fortelle hva det er jeg jobber med. Jeg kan hvert fall røpe at jeg har vært så heldig å få ta del i et prosjekt som er bra, givende og ikke minst viktig! YES. 
C er i Tyskland for å spille VM nå, og jeg må ærlig innrømme at hjertet mitt gråter litt fordi jeg ikke får sett. Men sånn er det faktisk. Vi lever begge to hektiske og ikke minst spennende liv, og jeg tror faktisk at det er grunnen til at det går rundt. Jeg var jo i Østerrike i fjor når han spilte VM og satser på at det blir flere sånne turer fremover - For det er SÅÅÅ morro. 

Denne uken, og store deler av neste bor jeg hjemme hos mamma og pappa. Leiligheten blir liksom så tom helt alene, og det er ganske deilig å komme hjem til et fullt kjøleskap og kos fremfor en kald og mørk leilighet alene! Det er flere av dere som også har spurt om jeg ikke kunne vist noen bilder av leiligheten vår, og det kan jeg selvfølgelig. Men jeg kan garantere at jeg ikke drar dit denne uken for å gjøre det.... 

I kveld skal jeg på besøk til TVNorge-huset og henge med de norske jentene fra Top Model og jeg gleder meg masse. Bilder fra sist vi var hos TVNorge. Digger disse jentene!

 

Følg meg forresten på snapchat for enda hyppigere oppdateringer: Martinehalvs

 

// Marty. 
 

8.desember

Dagene flyr unna! Wow, det er jo snart julaften?! 

Jeg vet ikke om du følger den rare og sjarmerende julekalenderen min? Jeg kan hvert fall si at jeg har fulgt alle punktene hittil. 

 

 

 

" Fortell til noen hva du har tenkt på lenge, om det er noe hyggelig, noe som plager deg eller noe du har lyst til å dele"

 

Jeg skal gjøre det i dag og jeg er spent. 

 

 

 

// Marty. 

6.desember

 

 

 

 

 

"Fortelle noen at de er gode nok! Vi trenger alle å høre at vi er bra nok og gode nok, så minn en du bryr deg om på det"

 

 

 

// Marty. 

3.desember

Faen. Glemte å skrive ned luke nr. 3 i går. Jaja, det hender vel at man glemmer sjokoladen i julekalenderen vel....

Hvert fall!

I går var min luke:

 

"Tilbringe tid med de du er glad i. Opplev noe, stort eller smått". 

 

// Marty. 

Liste over desember


 

Dette vil jeg gjøre i desember:

♥ Sette av tid! Jeg vil sette av tid til å gjøre ting jeg har lyst til. Tiden finnes jo, men jeg har lyst til å prioritere pepperkakebaking, ordentlig julegaveshopping, lage krumkaker og dra på julekonsert. 

♥ Rydde i klesskapet. Jeg har veldig lyst til å ta en sikkelig opprydning å finne frem gamle ullgensere, ullundertøy og stæsj som jeg aldri bruker lenger og gi det bort. 

♥ Møte gamle bekjente! Jeg har lyst til å gjennomføre avtaler som aldri blir noe av. Jeg har lyst til å møte noen av de man møter på trikken og avtaler å drikke kaffe med, men som aldri skjer. 

♥ Skrive julekort. Jeg har lyst til å lage personlige og hyggelige julekort til mine nærmeste som de kan lese på julaften! Jeg syntes ofte at gaver blir så upersonlig og glorifisert, og jeg syntes jo selv at det er mye hyggeligere å få noe gjennomtenkt og hyggelig selv. 

♥ Legge bort mobilen. Den tar AAAAALT for mye unødvendig tid. Jeg har lyst til å oppleve, nyte og glede - uten den også. 

♥ Skille mellom jobb og fritid. Jeg tror at det er viktig å klare og skille mellom arbeid og privat. Jeg er personlig altfor dårlig til det. Det kommer mye av at jeg er på 24/7 i min jobb, men da tror jeg det er viktigere å skille enda mer. 

♥ Se tre julefilmer! Desember flyr ofte altfor fort unna og jeg syntes ofte at jeg sitter igjen og føler at jeg har gått glipp av så mye, og det vil jeg ikke i år. 

♥ Gå på julemarked! Det skal jeg faktisk i dag og jeg gleder meg. 

// Marty.  

 

 

1. desember


Fra Sunn Fornuft-prisen tidligere denne uken - og fiiiiiine Ulrikke. Haha, digger det
 

Sen oppdatering i dag, men dagene går i ett. Men! ENDELIG desember. Jeg elsker desember. Pepperkaker, julemusikk, stearinlys og kos. Ja, og selvfølgelig litt kaos og stress. Jeg har jobbet i hele dag, og til tross for at macen har vært mye foran meg har oppdateringene vært litt dårlige. I dag har jeg sett forskjellige julekalendere overalt, og skal innrømme at jeg stiller rimelig svakt i år. C reiser til VM på tirsdag og blir borte en stund så av en eller annen grunn så føler jeg at det ikke blir helt det samme. Jeg ser at det er populært å bruke julekalenderdagene til å gjøre gode gjerninger, og jeg har latt meg inspirere! Jeg har lyst til å bruke det som en utfordring selv, og bruke dagene til å sette meg nye mål. Jeg vet ikke om jeg vil klare det, men jeg vil hvert fall gjøre et forsøk. Jeg starter en dag for sent og kickstarter i morgen!

Nå sitter jeg og ser på nyhetene med mamma som har tatt turen ut til meg og C. Jeg er forresten på to danske nettaviser idag, så sjekk det gjerne ut HER og HER

Xoxo.

 

// Marty. 

Gonok

Jeg har jo blitt Gonok ambassadør og har så lyst til å dele intervjuet mitt med Gonok sammen med dere. Du kan se intervjuet HER. Det er en stor ære og få være ambassadør, få delta i et så viktig arbeid og ikke minst fremme følelsen av å være GOD NOK!

Jeg var så heldig å få gjeste Sunn Fornuft-prisen 2016 i går for å holde tale og det var helt fantastisk. Sunn Fornuft-plakaten ble startet opp i sommer og bygger på at influensere og bloggere skal bruke sunn fornuft. Det har vært helt valgfritt om man har ønsket å signere på plakaten eller ei, men jeg har selvfølgelig signert. 

Punktene lyder som følger: 

1. Unngå å skrive hvor mye du veier, BMI, kaloriinntak, midjemål, armmål og liknende tall. Husk at du har unge lesere som sammenlikner seg med deg.

2. Unngå å være for bastant når du skriver om positive eller negative sider ved en enkelt matvare eller en livsstil. Husk at du skriver fra egen erfaring og ikke er fagperson. Det som er bra for deg er ikke nødvendigvis bra for alle andre.   

3. Bilderedigeringsprogram kan være fint for å justere lys, farger og utsnitt, men unngå å endre kroppsstørrelse eller fasong.

4. Del gjerne mat og treningsinspirasjon, men vær flink til å understreke hvem det er ment for, at ikke alle løper like fort, veier like mye eller i det hele tatt trenger å endre noe. Husk at du ikke har noe kontroll på hvem som leser det du poster på nett. Selv om du har en kjernegruppe faste lesere som kommenterer har du også lesere som er yngre og eldre, friskere og sykere.

5. Fokuser heller på treningsgleden fremfor hvor langt du selv løper og hvor mange repetisjoner du tar. Husk at du ikke trenger å skrive om hver eneste gang du selv trener for å dele treningsinspirasjon. Poster du et treningsopplegg, så presiser hvem det er laget for, og hvem det ikke er laget for.

6. Når du skriver om mat, ta gjerne bilde av matlagingen, bordet eller hele retten, men vær bevisst om du poster bilder som viser størrelsen på din egen porsjon. Vis særlig omtanke om din egen porsjon er liten. Presiser gjerne at du for eksempel forsynte deg flere ganger.

7. Skriv gjerne om klær, men unngå å skrive hvilken klesstørrelse du bruker. Husk at leserne ikke kjenner deg i virkeligheten, og bare gjetter på om deres kropper faktisk er like. Får du spørsmål om størrelsen du bruker i et plagg, svar heller på om du opplever at plagget er lite, stort eller normalt i størrelsen.

8. Vær bevisst på den totale mengden bilder du legger ut der kropp er i fokus. Kropp i biniki er naturlig på en strand, men tenk på omfanget i andre settinger. Vis gjerne hva som er bak fasaden i blant og post realistiske bilder av deg selv.

9. Vær varsom om du deler informasjon om dine egne kosmetiske inngrep. Sett deg inn i hva loven sier om markedsføring av slike inngrep.

10. Hvis du blir kontaktet av lesere som forteller at de er syke eller har det vanskelig, send dem videre til fagpersoner. Mental Helse har en gratis, døgnåpen hjelpetelefon for mennesker som trenger noen å snakke med. Telefonnummer:  116 123 De som synes det er vanskelig å snakke med noen kan få skriftlig hjelp på Mental Helses nett-tjeneste sidetmedord.no

 

Det er jo klart vi skal bruke sunn fornuft, og jeg er sikker på at det gjør at vi føler oss gode nok! 

// Marty. 

 

 

 

 

Ice baby

Okei. Fun fact. Nei, det er ikke funny. Det er så sykt langt fra funny som det kommer. Det er en svakhet, nærmest trist. Eller nei. Du kan avgjøre. Jeg er avhengig av is. Helt seriøst! Jeg har hostet, snufset og vært små syk hele uken, og her om dagen hentet mamma meg, dro meg vekk fra macen og ut for å spise is. Altså, thank yoooou sier bare jeg. 

Det finnes vel verre ting å være avhengig av, så det er jo ikke SÅ ille. Men det er såpass at jeg spiser is på julaften - he he. 

Det verste er at jeg er sykt kresen på hvordan is jeg spiser. SYKT kresen. Men nok om is og min avhengighet til is. 

 

Black Friday hææ? Det er jo ville tilstander. Jeg har jobbet i hele dag, og skal jobbe noen timer til, men jeg tenke meg en tur på storsenteret i kveld for å se om jeg finner meg noe, eller kanskje noen julegaver. Formen er ikke 110 %, men det funker. Jeg prøvde meg på en hjemmedag for noen dager siden, og jeg fikser det dårlig. Det endte opp med at jeg satt foran macen hele dagen (aka jobbet), trente, spiste pepperkaker og sutra. Nei, formen blir vel bedre med litt is tenker jeg.  

Håper alle har en fin dag!

 

// Marty

 

Mine tips til Black Friday!

Black Friday tilbudene trekker i dag haugevis av kunder til butikkene, og det er lett å la seg friste! Personlig har jeg jobbet lenge med å ta meg sammen, tenke nøye gjennom hva jeg kjøper, og ikke minst hva jeg faktisk trenger. Det er lett å la seg friste av rabattene, og det er da kanskje ekstra viktig å ha noen regler å følge. 

1. Tenk deg om to ganger - Det er lett å bli revet med, men ta deg to sekunder ekstra til å tenke over om det faktisk er verdt det. 

2. Ikke kjøp bare for å kjøpe - Hva er vitsen med det? Har du hatt lyst på det? Behøver du det virkelig? Hvis ja, go for it. Det er ikke vits å kjøpe bare for å kjøpe. Spør deg selv spørsmålet om du faktisk hadde kjøpt den sammen tingen hvis det var til fullpris!

3. Tenk langsiktig - Vi trenger alle noen basisting av og til. Det kan være lurt å investere i t-shirts, undertøy og sokker når det er ekstra gode priser.

4. Er det verdt maset? - Det er mye mer behagelig å handle på nett enn å trave rundt i fullstappede butikker. Et godt tips er å lage deg en ønskeliste på forhånd, eller i løpet av dagen for å så klinke til!

6. Det er ikke barebare - Pengene går fort når det er salg, så ikke gå i fellen med å kjøpe noe som er på salg fordi det bare koster det det gjør. 

7. Planlegg og vit hva du skal ha - Planlegging er alltid lurt. Det er ikke sikkert du har mulighet til å prøve og spørre etter størrelser, så det er alltid en fordel å være forbredt. Og hold deg til planen... Det dyreste du kan gjøre er å kjøpe noe som ikke var på planen.

8. Hvor bra er egentlig tilbudet? - Det er ikke nødvendigvis et godt kjøp fordi det har en rød lapp på seg som lyser salg. Mange butikker er sleipe, så det kan også være lurt å sjekke hva det faktisk koster ordinært. Oftes er elektronikkjedene verst på akkurat dette!  

9. Har du råd? - Salg er fantastisk, men det skal ikke gå på bekostning av noe. Det er lett å bli fristet til å kjøpe noe dyrere, kun fordi det er avslag. 

10. Returrett - Det kan skje at men ender opp med å gjøre et bomkjøp. Da er det godt å vite hvilke returbetingelser butikkene opererer med. Dette kan du sjekke på forhånd! I nettbutikkene står vilkårene som regel i handelsvilkårene, og i fysiske butikker kan du rett og slett spørre de som står i kassen. Uansett er det viktig at du tar vare på kvitteringen. Om du har gjort et bomkjøp, eller produktet viser seg å ha en feil er dette det du kan bruke som garantibevis - Uansett hvor mye du gir!

 

Lykke til ♥
// Marty. 

 

LengselGrå, små kjølige og lange dager gjør at jeg lengter tilbake til dager som dette. Jeg fikk Barcelonatur i bursdagsgave fra Christian for en stund tilbake og jeg lengter tilbake til sol, is, kos og deilige dager. Jeg vet det kommer igjen, men det er vel lov å lengte litt? Jeg gleder meg enormt til jul, og jeg elsker julen her hjemme - Så tur får vente nå og jeg får lengte så mye jeg vil. Jeg kan uansett anbefale Barcelona på det varmeste. Vi dro ikke til Barcelona for å shoppe, og det tror jeg heller ikke at jeg ville gjort nå heller. Men! Byen har så mye fint å se på hvis man tar seg tid til det, fine restauranter i bakgater og en idyllisk stemning i utkanten av storbyen. Jeg er heldig!!

Christian har forresten blitt tatt ut til VM i desember så STOOORT grattis. 

 

// Marty.
 

Fyllik


 

Det er sjeldent jeg tipser om noe på bloggen. Det er sjeldent jeg informerer om hvilken hudkrem som er best, hvilken foundation som er best, julegavetips eller hvilket treningstøy som er best. Men i dag er jeg faktisk nødt. 

Jeg ønsker nemlig å anbefale årets julegave, en gave alle kan dra nytte av, en gave alle kan kjenne seg igjen i og som alle kan hente kunnskap fra. For vi har mye, samtidig som vi savner mye. Vi har alle en følelse av lengsel etter noe, eller noen. For hvordan er det å ha en mamma som er fyllik? Hvordan er det å ha en mamma som drikker? Som glemmer, surrer og som du kanskje ofte er sint på. Eller pappa, eller søster, eller bestefar? For vi kjenner alle en eller annen, på en eller annen måte. 

For slutter man noen gang å være alkoholiker? Slutter man noen gang å drikke? Er det mulig? 

Min kjære nabo, forbilde og mamma Julie har skrevet om dette. Hun har skrevet ned alt hun husker, men også de gangene det har vært helt svart. Helt svart. 

Jeg tror vi alle kan kjenne oss igjen, til tross for at jeg ikke kan forstå det. 

"En livsreise som kan være til hjelp og advarsel for alle dem som kjenner noen som er rusmisbruker, det vil si så godt som alle"

Jeg anbefaler absolutt alle å lese boken til Julie. Du kan kjøpe boken til Julie HER

Tusen takk.

 

Innlegget er ikke sponset med annet en fantastisk innputt, kunnskap og kloke ord.

 

// Marty. 

22.11.2016

Jeg mimrer tilbake til i sommer, til lange støvletter, korte skjørt og vind i håret. Jeg sitter nå og snufser i tøflene mine, ullgenser og drikker noen ekle greier jeg hørte skulle hjelpe. Jeg har spist opp alle pepperkakene og kjenner at jeg gleder meg til jul samtidig som jeg sutrer over forkjølelsen som nå har kapret både stemmen, hørselen og kroppsvarmen min. 

// Marty. 

Go´nok


Jeg har fått æren av å bli Go´nok-ambassadør og jeg er super stolt! 

"Go´nok prosjektet er et holdningsskapende arbeide som er initiert av Diameta. Diameta ser på dette som sitt bidrag til sin sosiale bunnlinje og ønsker også at flere andre firmaer vil se verdien av å satse på den sosiale bunnlinjen. Go´nok skal fremme en holdningsskapende endring hos barn og ungdom ved å sette fokus på følelsen av å være Go´nok som den du er. Dette er forebyggende psykisk helsearbeid for barn og unge. Vi ønsker at alle skal kjenne på følelsen av å være Go´nok ? å tenke, føle og være Go´nok som den du er gir næring til god selvfølelse" 

«Tørre å være seg sjøl»
«Tørre å ha egne meninger»
«Tørre å tro på egne egenskaper og talenter»
«TØR Å VÆR GO`NOK»
«Go´nok som den du er»

Jeg setter enormt stor pris på å bli spurt, få delta og ikke minst få kjempe for følelsen av å faktisk være Go´nok! Jeg skriver mye om disse følelsene og for meg er det viktig at følelsene rundt det å ikke føle at man strekker til, når opp eller mestrer blir snakket om - Rett og slett fordi vi ALLE av og til har det sånn. 

Det å føle seg Go´nok er ingen selvfølge, men jeg har troen på at man kan bedre følelsen med riktig arbeid. 

// Marty. 

SoxyBox

Fotograf: Philipp Berndt


ALTSÅÅÅÅ! Jeg er bare nødt til å dele disse bildene med dere. Hvor kule er ikke de? Bildene er tatt i forbindelse med en lansering av sokkene på bildet som heter SoxyBox. Jeg anbefaler dere og sjekke de ut på Facebook HER. SoxyBox har et mål om å bli den råeste inntektspartneren for idrettslag, skoleklasser, russ og andre organisasjoner. 

IIIIIIK.

Marty. 

det som betyr noe

Jeg er ny i gamet, og jeg stortrives. Jeg har ikke blogget ett år en gang, men det har skjedd mye på den tiden jeg har holdt på. Er det lov å si at jeg er bitt av basillen? Jeg vet ikke. Det føles hvert fall sånn. Det å ha muligheten til å skrive, dele og kanskje av og til inspirere er fantastisk. Jeg elsker det å kunne produsere og mene akkurat hva jeg vil! Jeg vet ikke hva jeg vil med bloggen min, hva som er målet eller hva det i det hele tatt kan bli ut av bloggen min. Men det jeg vet er at jeg liker det jeg holder på med, jeg liker å mene og jeg liker å kunne skrive. 

De siste årene har det blitt arrangert VIXEN Blog Awards, der de beste bloggerne blir kåret. Kategoriene er forskjellige, og jeg har spisset meg inn på "Årets Sterke Mening". Jeg føler den passer perfekt til meg, og med beskrivelsen: 

"Årets sterke mening går til bloggeren som har utpekt seg med én eller flere ytringer som bidratt til å skape økt bevissthet, engasjerte mange til å mene noe og/eller som har ført til en konkret endring politisk eller samfunnsmessig"

Jeg har dette året som såkalt blogger vært med på å bedre helsesøstertjenesten, tatt opp en rekke tabubelagte temaer og ikke minst fått mange tilbakemeldinger på at jeg har gjort en forskjell. Jeg har skapt debatter om alkoholbruk, jeg har skapt debatter om psykisk helse, og ikke minst lært vanvittig mye selv. Jeg er egentlig livredd, men samtidig stolt. Jeg er liten i en stor og mektig bransje, men jeg velger å kicke ass og gjøre en innsats for denne prisen! 
Jeg håper du har lyst til å ta deg noen sekunder til å stemme på med som "årets sterke mening". Det hadde betydd enormt! Tusen takk på forhånd. 

Du kan stemme HER 

Marty. 

Avhengig av cola, uten å like vin

Det er mange som etterlyser det å bli bedre kjent med meg, og jeg er en av de som ikke forstår hva som er så interessant! Men hallo, her har dere ti ting dere muligens ikke visste om meg: 

 • Jeg begynte med sminke i 5.klasse. Jeg begynte rett og slett fordi jeg på et tidspunkt var nødt til å føle meg fin, og det å sminke meg gjorde at masken jeg forsøkte å opprettholde ble enda sterkere. Det er rart å tenke på hvor ung jeg faktisk var, men der og da var det helt riktig.
   
 • Jeg har knekt nesen min fem ganger. Yes, og jeg har fått hjernerystelse hver gang den har knekt?.
   
 • Jeg var avhengig av cola når jeg begynte å drikke det. Jeg har aldri vært så begeistret for cola, men av en eller annen grunn begynte jeg å kjøpe meg det hver eneste dag når jeg begynte på videregående. Jeg ble super avhengig og skjønte at jeg måtte slutte!
   
 • Jeg har aldri prøvd å verken snuse eller røyke. Jeg sier ikke dette for å få et type ?good girl? stempel, men allikevel! Det har aldri tiltalt meg, og det har aldri fristet. Jeg har hørt flere ganger at jeg er en typisk snuser, selv om jeg ikke aner hva det vil si (?)
   
 • Jeg har flyttet hjemmefra og har bodd i egen leilighet i snart et halvt år sammen med kjæresten min. No hard feelings, det bare ble sånn ? og jeg stortrives!
   
 • Jeg har støv på hjernen. Aka, panikk hvis det er rotete og skittent. Spesielt hjemme hos meg selv!
   
 • Jeg sang i kor når jeg var liten, og skjønner nesten ikke at jeg fikk lov. Jeg var, og er altså SÅ dårlig til å synge. Men det stopper meg ikke, ikke på privaten hvert fall.
   
 • Jeg har danset freestyle i mange år, og faktisk konkurrert i NM.
   
 • Jeg har ALDRI smakt ordentlig sushi. Jeg hater events som varter opp med sushi. For noen uker siden ble jeg tvunget til å smake på vegetar sushi, og det var helt ok. Men! Jeg skjønner virkelig ikke at folk elsker det?. I mine øyne så smaker det kun sunt, og det er ålreit det, men der stopper det liksom.
   
 • Jeg liker ikke vin.
   

Jeg høres antakeligvis ut som verdens kjedeligste, og det er jeg nok på ganske mange punkter. Men tro meg at man kan ha det veldig gøy selv om man ikke kaster innpå med vin, eller er nødt til å ta seg en partysigg. Jeg kan jo trossalt danse, selvom jeg ikke er så flink til å synge....
 


<---- Grunde// 
 

Følg meg gjerne på snapchat for å bli enda bedre kjent - Martinehalvs

Instagram HER

Facebook HER 

Marty. 

 

 

Bildene dere ikke har fått se

 


 

Tro det eller ei. Men jeg har ett visst filter, og det er mye jeg ikke tør å dele.
Disse bildene betyr kanskje ingenting. Men allikevel mye. 

MYE

Jeg tror faktisk ikke jeg har delt bilde av pappa på bloggen før? Mamma har dere sett, og dere har vel
faktisk sett begge to i Sykt Perfekt. Det nederste bilde er fra eksamen forrige uke. Heheee, jeg turte
ikke skrive det på bloggen fordi jeg var livredd for å stryke. Men det gjorde jeg ikke. Selvom jeg var ca.
SÅ REDD. 

YES. 

 

Marty.

 

Currently in:

LILLEHAMMER! 

Vel, kanskje ikke så spennende, men jeg kan love deg at det er deilig. Jeg sitter nå i hotellsengen, har kastet inn på med sjokoladecroissanter og stortrives. Det er masse snø her, og jeg skal innrømme at jeg nesten fikk litt julefølelse i går. Jeg må alltid le litt av alle snapper og statuser om at det snør. Jeg skal ha for at jeg postet en snap av snøen i går jeg også, men det var litt på grunn av omgivelsene og at jeg syntes det var vakker. Men det lille hjerteinfarktet som kaster seg over alle nordmenn når det plutselig snør er litt ironisk, og fortvilelsen om at man enda ikke har byttet dekk på bilen... Jaja.
Jeg så, som sikkert flere gjorde at politiet kjørte ut i grøften i går etter å ha uttalt seg om at alle som kjørte uten vinterdekk ville miste lappen. Jeg la også merke til kommentarfeltene, og er det lov å si at jeg syntes litt synd på politiet? Jeg syntes det er så altfor mange som mangler respekt. Altså, de er jo BARE mennesker de også? Men men. Jeg ønsker ikke å være en del av moralpolitiet, ikke nå hvert fall. Nesten godt å se at de kan drite seg ut de også! Jeg gjør jo hvert fall det hele tiden :-) 

C er på samling her, og vi slo da to fluer i en smekk. Litt jentetur og kos, og ikke minst hockey! Elsker disse turene. 

Jeg var på Ekko på NRK P2 i går, og hvis du gikk glipp av det må du gjerne høre det HER
Nå skal vi ture ut i gaten her, før vi skal se Norge-Tyskland!  

NYYYYT.

Marty. 

Deilig kaos

Det har vært hektisk, gøy og vanvittig morro de siste ukene. Jeg har lært mye, utfordret meg selv og ikke minst hatt litt dårlig samvittighet for bloggen som har rent mellom fingrene mine. Jeg har fått et kjempe spennende oppdrag som jeg gleder meg til å fortelle MASSE om senere, og ikke minst besøkt God Morgen Norge, forskjellige radioer, hatt masse intvervjuer og masse annet gøy! Utrolig nok har jeg til og med fått mitt første frierbrev denne uken, haha.

Jeg legger under linker til noe av det under her hvis du har lyst til å lese. Jeg spilte blant annet inn en podkast med Aftenposten forrige uke, og det er alltid veldig stas. 

Podkast med Aftenposten - Anbefales!! - HER

God Morgen Norge - HER 

Intervju med VG - HER

Intervjuet med VG ble det jo litt diskusjon rundt, og det var veldig inspirerende og gøy. Du kan lese litt om det HER

Det blir litt rotete, men det er sånn disse dagene har vært. Så velkommen inn i mitt deilige kaos! Nå er jeg fyllt opp med masse motivasjon, tanker og ideer. YES! Hvis du har lyst til å følge enda litt mer med på kaoset mitt så følg meg gjerne på snapchat: Martinehalvs. 


Maria som alltid holder ut med stressaMarty. 


Ukene har vært ca. så skurrete og gått så fort som bildet av meg her. Jeg har fått klemt inn en del boklanseringer da både Sophie, Espen og ikke minst Julie Winge (nabo) har lansert bøker de siste ukene. Så rååå folk! Alle bøkene har sitt særpreg, og jeg digger det. Stor inspirasjon. Litt komisk når jeg skulle på lanseringsfesten til Sophie E, og ikke kom inn fordi ingen hadde tenkt på at jeg ikke var gammel nok, hahaha.... NEDTUR! Menmen. Både Espen og Julie sin kom jeg meg inn på. Bildet over er fra lanseringen til Julie og boken hennes "Fyllik". Jeg skal begynne å lese den i helgen og gleder meg stort. Kan da også påpeke at glasset foran meg en en eller annen alkoholfridrink. Æsj. 

 

Marty. 

 

Uken som gikk

Okei, jeg har faktisk en blogg. En blogg som må oppdateres. Eller, som hvert fall burde oppdateres. Jeg vet ikke om noen stusser hvis den ikke blir oppdatert, og hvis det er det; da må jeg ærlig innrømme at forrige uke var FULLSTENDIG kaos. Jeg har vel hatt det jeg kaller en ut av meg sjæl opplevelse. Ordentlig morro, og sykt på samme tid.  

♥ Ukens craving: Når dagene går fortere enn det er fysisk mulig å holde følge, så betyr det kald mat i bilen, havregryn og julebrus for å opprettholde. Og den nye julebrusen som i utgangspunktet vel både er sukkerfri og kalorifri, er ordentlig god. Noe som egentlig gjør at jeg tviler litt på hvor sunn den egentlig kan være? Faktisk, så lot jeg meg nesten provosere, og ladet egentlig opp til et heidundranes blogginnlegg om at vi må gjøre absolutt ALT sunnere. Men personlig syntes jeg nesten den sukkerfri er bedre....... 

♥ Ukens opptur: Det er garantert all den positive responsen jeg har fått rundt temaet ensomhet. Det er helt vanvittig. Jeg hadde aldri forventet at responsen skulle være så enorm, og noe sier meg at det faktisk er et tema som MÅ snakkes mer om. Jeg var også i ett spennende møte og skal gjøre noe kjempe spennende og interessant snart, så stay tuned. 

♥ Ukens tanke: Godt spørsmål. At vi stresser oss i hjel unødvendig? Nei. For jeg var sinnsykt stressa forrige uke, og de ordene hjalp ikke meg overhodet. Jeg har tenkt mye på alt vi ikke tør å prate om, alt vi skyver til siden og alt vi faktisk er redde for å prate om. Jeg har tenkt på alt som er med på å sette skår i vår såkalte fasade. Samtidig som jeg har stilt spørsmål om det faktisk er verdt det? 

♥ Ukens øyeblikk: Hmmmm.... Jeg kan svare alt som er "jobbrelatert", altså besøk på TV og radio, intervjuer og mailer. Dette har på en måte vært øyeblikk, og selvfølgelig fantastiske øyeblikk. Men, det er på en måte ikke det som betyr noe. Det er rart, men sant. Blant alt stress, flying fra A-B og kaos, så hadde jeg et øyeblikk der jeg satt i bilen, helt alene og tok meg selv i å synge - høyt. Akkurat da slappet jeg av og var bare, sang bare, satt bare, kjørte bare. Det verste er at jeg ikke husker hvilken sang det var en gang, eller kanskje det er det beste?

♥ Ukens serie: Jeg vet ikke om dere fikk med dere mitt svar til Anders Danielsen Lie? Hvis ikke, så kan dere lese det HER. Uansett, han spiller jo i NRKserien NOBEL, og jeg DIIIGGER den serien. 

♥ Ukens sitat: "Alt gikk på skinner i feil spor" - @selvforvikling. Dette slår liksom aldri feil.  

- Marty

GOD MORGEN NORGE

Heia! 

Jeg skal på God Morgen Norge i morgen tidlig en gang mellom 08.30-09.00, og håper alle som har mulighet vil tune in. Jeg gleder meg masse! Det vil bli snakk om ensomhet, fasade og prestasjon. Jeg er så takknemlig for at jeg får være med på å sette så viktige temaer på agendaen, og ikke minst at noen ønsker å sette fokus på det. 

Disse dagene går i ett, og jeg er spent, glad, takknemlig, sliten og surrete. Jeg har til og med latt noen blomster jeg fikk forrige uke dø, lenge før tiden. De som kjenner meg vet at sånt i utgangspunktet ALDRI skjer, så jeg skal ærlig innrømme at det er hektisk og at tankene er cirka en million forskjellige steder. Jeg trives med det, men hater når jeg ikke har kontroll. Men det er vel kanskje derfor det er viktig med en ung stemme, som lever midt oppi kaoset? Jeg er både sliten, stressa, frustrert, men også til tider sinnsykt glad! 

Jeg gleder meg til i morgen, og jeg håper du vil se! 


Marty.

Rørt til tårer

Jeg er stum, jeg er stolt og jeg er helt slått ut. For en fantastisk respons på gårsdagens innlegg! Jeg hadde aldri forventet en så enorm respons, og jeg skal ærlig innrømme at det ble felt en god del tårer. Hvis ikke du fikk lest det, så les det gjerne HER. Jeg har fått mange meldinger, og jeg skal virkelig forsøke å svare på alle. Det tar bare litt tid, og jeg ønsker å svare ordentlig - For alle som tar seg tid til å sende meg melding fortjener den samme tiden tilbake. 
Tusen takk. Takk for all positiv respons, meldinger og hyggelige tanker. 

Nå har jeg akkurat holdt et foredrag på Dønski videregående, noe som var super gøy. Jeg fortalte om gårsdagens innlegg, og det var så vanvittig kult og inspirerende! Nå er jeg på vei for å jobbe litt, før jeg er så heldig å få delta på to arrangementer senere i kveld. Så mye positiv energi! Jeg håper alle har en kanon bra dag, og at ingen føler seg ensomme. 


 

//Klem

Tv-aksjonen

Nå er jeg på Nesodden, jeg har nemlig fått være med på ringe-dugnad for tv-aksjonen! Det er veldig hyggelig at det er lokalt, og ikke minst hyggelig å få være en del av noe som er så viktig. Ironisk nok er det næringslivets ringe dugnad, altså; Martine fra næringslivet?! 

Hvis du ikke helt vet hva TV-aksjonen er, så er det en årlig, riksdekkende innsamlingsaksjon til veldedige formål, som har blitt arrangert helt siden 1974. Den arrangeres av NRK i samarbeid med utvalgte organisasjoner. Innsamlingen foregår på flere måter. Det mest sentrale er rundt 100 000 bøssebærere som går fra dør til dør. Det gis også gaver fra bedrifter og privatpersoner direkte til innsamlingen, samt at det er tradisjon for å ha en direktesendt auksjon i NRKs sendinger. Innsamlingen foregår også en tid etter selve aksjonsdagen. Formålet bestemmes av et innsamlingsråd i NRK. I år er det bestemt at innsamlingen skal gå til Røde kors, og de "usynlige ofrene". 
Dette vil si arbeid med å hjelpe mennesker i Syria, Sør-Sudan, Afghanistan, Somalia, Myanmar og Mellom-Amerika med blant annet helsetilbud og medisiner. 10 prosent av innsamlingsbeløpet skal også brukes i Norge, på aktiviteter på asylmottakene, flyktningguider og helsesentra for papirløse flyktninger.

Jeg syntes det er veldig hyggelig å hjelpe til, og det håper jeg du også gjør hvis du har muligheten! 
  

Marty. 

 

Back in business

Er det kanskje passende tidspunkt å skrive; Hejjjjjjj bloggæææææn? 
Vet ikke, og jeg lar det være med det. Men ja, jeg lever. Jeg har det ganske fint og den siste uken har bare vært høyt, lavt og fullstendig kaos. I positivt favør også, absolutt. Jeg har bestemt meg for at bloggen min skal komme fra hjertet, og at jeg verken vil skape klikk, lesere eller hva jeg nå skaper hvis jeg skriver svada. Litt svada blir det av og til, men livet er jo litt svada en gang i blant, og det vil jeg gjerne dele. Men til de som tror at det har skjedd noe alvorlig, eller noe annet, så nei. Det som har skjedd er at jeg faktisk har holdt pusten, prøvd å ta hensyn og overlevd enda en uke - HURRA. 

Jeg har ikke tatt en frivillig litta pause, tvert i mot. Det har bare blitt sånn, men nå er jeg klar igjen. Jeg har mange ideer, som jeg gleder meg til å få skrevet ned og etter hvert dele. Jeg har mine tanker om leppepomade, doping, ensomhet og annet, som vanlig. Det gledes! 

Er det klisje, eller provoserende å skrive at jeg har gledet meg til denne dagen, til tross for at det er mandag? 

Slenger med et rimelig deilig bilde av meg selv, i sort hvitt. 


Marty.
 

Bildedryss

Jeg er så takknemlig for alle de fine menneskene jeg har i livet mitt, og spesielt takknemlig for at det finnes så sykt mye digg mat, og spesielt vafler med sjokolade og jordbær. 
Marty. 

Fordrag om psykisk helse!

I dag morges har jeg holdt foredrag for ca. 200 elever ved Blindern videregående! Hvor sykt er ikke det? Hvor sprøtt er det ikke at så mange mennesker er villige til å bruke tid på å høre på meg, mine meninger og min historie? Jeg er så takknemlig, og det er så gøy. I går var verdens dagen for psykisk helse, og jeg var spurt om jeg kunne komme å holde foredrag der i den forbindelse. Jeg syntes det er fantastisk at dette får et fokus i skolen og at man er villig til å bruke ressurser på noe som er så viktig. Det at jeg får være med, dele og bevisstgjøre, er også stort. 

Vi har absolutt alle en psykisk helse, og det er klart den må prates om!

Marty. 

Uken som gikk

♥ Ukens craving: Tomatsuppe med egg! ALTSÅ... Nam. Det er så vanvittig digg og passer perfekt til middag med tanke på årstiden. Når jeg sier med egg så må jeg påpeke at det er kokte egg, haha. Digger det! 

♥ Ukens tanke: Som denne uken, akkurat som alle andre uker så tenker jeg mye. Jeg har tenkt mye på dette rundt "Mannegruppa Ottar" denne uken, diskutert det mye og prøvd å forstå. Men; Det jeg egentlig ville skrive om var clikbait, eller hva det nå kalles. Det er veldig sjeldent jeg lager overskrifter som ikke stemmer overens med innlegget, kun for at folk skal klikke seg inn. Altså, på en måte er det jo gull, men allikevel føler jeg at det ikke gir så mye tillit til leserne sine, eller kanskje troverdighet er et bedre ord? Det blir liksom helt håpløst å lage en overskrift der jeg skriver: JEG ER GRAVID, også handler teksten om at jeg har spist litt mye til middag og at jeg kan blåse opp magen min liksom. Jeg syntes ALTFOR mange bloggere gjør det. Det må forresten være sykt slitsomt å finne på sånt hele tiden....

♥ Ukens sang: "Movements (feat. Yung Fusion)"

♥ Ukens øyeblikk: Ukens øyeblikk må være at jeg fikk mail om at jeg er nominert til Best i Tekst-prisene. Det er vanvittig kult i seg selv, men det som er så komisk med det er jeg akkurat hadde pratet med mamma, var super fortvila og følte at jeg ikke fikk til noe som helst i hele verden, kun to minutter før jeg fikk mailen. 

♥ Ukens serie: NOBEL!!! Den fortjente store, tykke, rosa bokstaver. Har du sett den? Jeg ELSKER den. Jeg syntes NRK er veldig dyktige, og denne serien elsker jeg. Den er viktig, bra og ikke minst spennende! Anbefales. 

♥ Ukens instagrambilde:  

♥ Ukens sitat: "Just because it isn´t happening right now doesn´t mean it never will" Okei, litt klisje. Men hvorfor ikke? 

 

 

- Marty

Hvem bryr seg om at jeg spiser pizza til middag?

Det er lenge siden jeg har skrevet om hva jeg driver med på bloggen, mye fordi jeg selv ikke finner det så veldig interessant - og fordi jeg ikke helt klarer å forstå at andre gjør det. Dagene flyr av gårde, og ofte i et vanvittig tempo. Det er mange lange dager, men det er dager fylt med glede, vilje og engasjement! Jeg trives. Tror jeg. Det er rart å være selvstendig, det er rart å styre sin egen hverdag helt selv, og det er rart å bli voksen. Men jeg tror jeg trives. Jeg har det hvert fall bra. 

Så hva bruker jeg egentlig dagene på?

Vel, i går spiste jeg pizza til middag. Og is til dessert. 


(Ja, det ble tatt en bit før jeg husket å ta bilde)

Før på dagen var jeg på en jobb for TvNorge, om ett nytt spennende program som kommer, og det var veldig gøy! 

I dag er jeg på reklameinnspilling, jeg sitter og jobber i bilen mellom slaga, leser litt skole og blogger litt. Det er vel egentlig sånn dagene går. 

Det hender jeg får innfall at jeg har lyst til å dele hva jeg skal akkurat idag, eller fortelle om noe kult jeg gjorde i går. Men av en eller annen grunn er det ofte jeg ikke finner det interessant, givende og nyttig. Hvem bryr seg vel om hva jeg gjorde i går? 

Mamma bryr seg. Hun snakker jeg mye med, og hun er jeg veldig glad i. Det er hyggelig å ha en å dele tankene som dukker opp i løpet av en dag med, det er hyggelig å ha en å prate med om hva jeg gjør, hva jeg har lyst til. Jada, jeg har fler. Og de er jeg vanvittig glad i. Jeg ler litt inne i meg, for de færreste orker jo å bry seg. De fleste observerer og kommenterer det hvis man møtes på butikken, før man traver videre i sin egen boble og hektiske hverdag. Jeg tror det er helt normalt, uansett hva en driver med, hva en holder på med og hva en skal. 

Men allikevel, selvom vi tilsynelatende ikke bryr oss om hva andre gjør, så gjør vi det allikevel. Helts i smug. Selvom vi har mer enn nok med oss selv, så klarer vi å mene og syntes noe om hva andre rundt oss gjør. Vi er flinke på å utrykke at vi ikke bryr oss, ikke får det med oss - Men HALLO? Det er klart folk får ting med seg, det er vel litt derfor vi også har et behov for å snikskryte litt, eller noen av oss mye. 

Jeg hater å bruke meg selv som eksempel, fordi jeg også finner det svært uinteressant, og vil mye heller prate om en som går andre året på medisin og er vanvittig dyktig. Det er viktig det, det er spennende det. Men til poenget; Her om dagen møtte jeg en som ikke visste at jeg blogget, plutselig visste ikke personen at jeg drev med blogg. Vel, det er jo forsåvidt HELT i orden. Men det ironiske er jo at personen betrodde seg i fylla for en tid tilbake at bloggen var lagret på favoritter og at min blogg ble sjekket hver eneste dag. Ironisk hva? 

Så, folk bryr seg vel egentlig. Ikke alle, men en hel del. Uansett hva vi driver med, så syntes vi det er spennende. Jeg vet ikke om vi skal kalle det snoking? Hvert fall, så syntes jeg vi skal hylle Facebook, Instagram og ikke minst Snapchat. Halleluja. Hvordan skulle vi ellers fått med oss hva gamle klassekamerater, kollegaer og venninner drev med? 

Følg meg gjerne på:

Facebook HER

Instagram HER

Snapchat: Martinehalvs

 

Marty. 

 

Jeg er nominert til Best i Tekst-prisene!

Jeg er faktisk nominert til Best i Tekst-prisene, da jeg kanskje står bak årets beste digitale tekst! Jeg fikk mail her om dagen og er egentlig enda litt sjokkert. Altså, wow! BEST I TEKST-prisene kårer de aller beste norske nettsidetekstene, der både NRK ytring, forfattere og lille meg er nominert. Det er så stas, og helt vanvittig! Jeg har ikke peiling på hvem som har nominert meg, og det gjør det hele enda morsommere. 

Det å få sånne positive tilbakemeldinger på arbeidet man legger ned er vanvittig stort, og ikke minst en stor ære. Det legges ned haugevis av timer med arbeid for å produsere, og haugevis av tekster går rett i søpla, mens noen virkelig treffer. Jeg har ofte dratt meg i håret og vært super frustrert, men med sånne positive tilbakemeldinger skyter motivasjonen til topps! Jeg er beæret og litt i sjokk. Og ca, SÅÅÅÅ glad...


 

Tusen takk. 

Marty. 

Uken som gikk

♥ Ukens craving: Hmm... Jeg vet faktisk ikke! Jeg har spist myeee digg mat denne uken, men jeg har ikke cravet etter noe. 

♥ Ukens tanke:  Jeg har tenkt mye etter at jeg postet dette innlegget: "Jeg er ingen fitte". Jeg fikk for det aller meste bare hyggelige tilbakemeldinger. Men det forundrer meg sånn at når noen egentlig åpner seg og forteller om hvordan det føles å bli utsatt for diskriminering og netthat, at enkelte tillater seg og "fortsette". Det skremmer meg også at det for det meste i mine kommentarfelt er de voksne menneskene som tillater seg og rakke ned, kommentere og diskutere. Jeg er alltid åpen for debatt, men jeg lurer sånn på hvorfor noen ser på meg, eller andre som deler sine meninger som hoggestabber. Jeg har tenkt mye på dette denne uken, og jeg syntes i bunn og grunn synd på de voksne menneskene som tillater å rakke ned på meg. 

♥ Ukens sang: "Can´t Help Falling in Love" - Haley Reinhart. 

♥ Ukens øyeblikk: Det å ha lillesøster på overnatting! Det er alltid super hyggelig. Ukene går så fort, og jeg syntes det er så viktig å få tid til de jeg er sååå glad i. 

♥ Ukens instagrambilde: Jeg fant ut at det også var på tide og skifte profilbilde på Facebook, og det ble dette - Så da må det nesten være ukens instagrambilde. Men hallo! Jeg har over 50 000 følgere på Instagram nå... Det er HELT vanvittig!

♥ Ukens sitat: "Enten går det bra, eller så går det over" - Ukjent. På en måte syntes jeg at det er en smule naivt, men på en annen så liker jeg det. Det er oppmuntrende, og det trengs! 

Uken som gikk har vært fin. Den har bydd på alt som hører hjemme! Jeg har kost meg mye, nytt det jeg har gjort og hatt det bra. Jeg håper denne uken blir like bra, og at det fantastiske høstværet holder seg. 

 

Marty.

 

 

50 000 følgere

Jeg kan ikke tro at jeg har over 50 000 følgere på Instagram nå! Det er helt vanvittig, og så stort. Det er så mange mennesker at jeg egentlig ikke klarer å ta stilling til det. WOW. Jeg elsker å ta bilder, legge ut på instagram å dele. Jeg syntes det er så inspirerende og kult! Det er ekstra morsomt at jeg når ut til så vanvittig mange mennesker. Det som også er gøy at jeg ikke bare har norske følgere, men at mennesker fra over hele verden følger meg nå - blant annet mange fra USA! Hvor kult? Instagrammen min blir litt som et glansbilde, men mye fordi jeg er en stor moteklovn! Jeg syntes det er veldig gøy, samtidig som jeg digger å ta bilder. Jeg prøver å være flink til å skrive om fasaden og vise stemmen min mye mer på bloggen, fordi jeg tror det er veldig viktig!  
Tusen takk til alle som velger å følge, og hvis ikke du gjør det, så følg meg gjerne her: Martinehalv

Marty. 

Oktober

1. oktober, sol og lørdag. Perfekt! Jeg syntes månedene flyr av gårde, og at tiden går så vanvittig fort. Jeg elsker høsten. Jeg elsker de friske temperaturene, fargene som kommer og spesielt dager som i dag da solen skinner. Ulempen med oktober er at det plutselig kan bli super kaldt, grått og at det til og med kan begynne å snø! Men, jeg satser på at resten av oktober blir like fin som i dag. 

Denne måneden ønsker jeg å: 

♥ Jeg vil være flink til å nyte naturen. Jeg vil være flink til å komme meg ut i skogen, nyte temperaturene og den friske luften! I september har jeg gått masse turer i skogen, og det er så deilig. 

♥ Jeg vil være flink til å være strukturert. Jeg vil være flink til å planlegge, tilrettelegge og få ting til å gå opp!

♥ Jeg vil ha enda mer selvtillit. Jeg vil ha selvtillit i absolutt alt jeg gjør! Jeg ønsker å legge til side alt som handler om usikkerhet, og jeg ønsker å være rak i ryggen og ha troen på meg selv. 

♥ Kle meg i farger! Jeg vil være flink til å ta på meg farger som kler høsten, strikk og deilige kvaliteter. 

♥ Være positiv! Vel, det er jeg stort sett. Det er sjeldent jeg er negativ, men vi trenger vel vi alle en påminnelse en gang i blandt?

♥ NYTE. Jeg skal være flink til å nyte. Jeg skal være flink til å nyte opplevelser, øyeblikk og ta til meg ting som blir sagt. Kjenne på gleden ved det å nyte.

♥ Jeg vil være flinkere til å være tilstede. Jeg ønsker å klare å koble av, legge mobilen bort, nyte det jeg faktisk gjør og ikke være så avhengig av den. Jeg vil sette klare rammer og være flink på tilstedeværelse! 

 


 

Jeg tror denne måneden kan bli veldig bra, og gleder meg! 

Marty. 

Uken som gikk

♥ Ukens craving: Chicken fajitas! NAAAAM. Jeg spiste det for første gang i sommer, og jeg har fått sikkelig dilla på det nå. Når jeg var yngre påsto jeg at jeg var allergisk mot salat og grønnsaker, men digger det nå. Det er digg, tasty og ikke minst sunt! Jeg skal faktisk innrømme at jeg spiste chicken fajitas tre ganger forrige uke... 

♥ Ukens tanke:  Forrige uke var rar, lang og jeg følte at det var umulig å ha kontroll. Det skjedde små ting hele tiden, og jeg føler at jeg har hengt veldig på etterskudd. Irriterende, men sånn er det vel! I går prøvde jeg å bruke store deler av dagen til å gjøre helt andre ting enn å være online, og det var deilig. Jeg trente, så C spille kamp og spiste god mat, og prøvde å nyte en "fri søndag", selvom det ble litt skriving og litt lesing. 

♥ Ukens sang: "FourFiveSeconds - (live from studio) Astrid S". Jeg digger original versjonen, og det er lenge siden jeg har hørt den - men denne versjonen dukket opp på en gammel spilleliste og den er så klar og behagelig. 

♥ Ukens øyeblikk: Hvor skal jeg begynne? Jeg føler hver eneste dag byr på små ting som jeg kunne fortalt masse om. Som sagt følte jeg at forrige uke var så ventende og treg, og rar, men det morsomste må ha vært å få være med på innspilling til "Helt Perfekt" med Thomas Giertsen. 

♥ Ukens instagrambilde: 

Jeg var dårlig til å oppdatere Instagram forrige uke, hvert fall i forhold til hva jeg vanligvis gjør. Jeg elsker Instagram, men forrige uke følte jeg at jeg ikke hadde noe å inspirere med, dele og noe som var verdt å legge ut. Men, noe ble det selvfølgelig! 


Dette er forøvrig uken kuleste antrekk også! 
 

♥ Ukens sitat: "Hun surfet gjennom livet, med et hav av problemer" 

Dette passer perfekt. Akkurat nå. 

_________________________________________ 

Denne uken skjer det mye forskjellig, og jeg gleder meg! Jeg skal virkelig strukturere denne uken bedre enn forrige uke, og det bli sikkelig bra. Jeg skal komme med ett innlegg om hvordan jeg vanligvis planlegger og strukturerer, og det passer vel fint denne uken her, nå som det virkelig trengs:) 
Jeg håper dere får en kanon bra uke! 

Marty.

Innspilling til "Helt Perfekt"


(♥)
Genser: Line Of Oslo
Bukse: Weekday
Sko: Unisa
Clutch: Hunkydory

(♥)

Vet dere hva jeg skal i dag? Det er super gøy, og litt komisk! Jeg ler litt og tuller med at jeg nå skal gå fra Sykt Perfekt til Helt Perfekt, og det er nesten sant. I dag skal jeg nemlig på innspilling til Helt Perfekt, hvor komisk er ikke det? Det er ikke noen store greier, men en liten rolle som titter inn. Det er uansett veldig gøy, mer erfaring og lærerikt! Hvis du ikke vet hva Helt Perfekt er, så kan jeg informere deg om at det overhode ikke er det samme som Sykt Perfekt. Helt Perfekt er er humorprogram på TVNorge med Thomas Giertsen, som er vanvittig god underholdning... 

Store deler av dagen i dag, og litt senere i uken går til det, men jeg skal også forsøke å få jobbet litt senere i dag! 

Det var vanvittig mange hyggelige meldinger og kommentarer etter gårsdagens innlegg, og det betyr veldig mye. Det er nesten uvirkelig at det jeg deler her inne når ut til mennesker som faktisk sier de trenger det! Det betyr enormt. 
Jeg håper å rekke ett innlegg før dagen er omme, men hvis ikke så følg meg på snapchat: Martinehalvs. Nå skal jeg ture innover til Oslo for sminke og innspilling! Stay tuned. 

Marty. 

Søndag og pannekaker

Jeg vet ikke helt hvordan det er med dere, men søndager som tilbyr formiddager med sol, null planer og bare kos er faktisk rimelig digg! Akkurat nå sitter jeg faktisk ute og spiser pannekaker til frokost og nyter solen i kun morgenkåpe. September kan godt vare for alltid. Jeg elsker pannekaker og spiser gjerne pannekaker for å dekke søtsuget, til frokost eller hvis jeg skal kose meg litt ekstra i en hverdag. Jeg følger en oppskrift som er veldig god og faktisk ganske så sunn!

___________________________________

Pannekakeoppskrift: 

♥ 2 egg

♥ Ca. en håndfull mandler (hvis du har)

♥ Melk

♥ Mel

♥ Cottage Cheese

♥ Vanilje kesam (eller yoghurt)
____________________________________


Hvor digg?
Bildet er lånt fra Pinterest

Som du ser er jeg ikke så nøye på akkurat hvor mye jeg tar av ditt og datt. Vanligvis tar jeg en spiseskje cottage cheese og en spiseskje vaniljekesam. Mel og melk tar jeg oppi til slutt, og jeg er faktisk så lite nøyaktig at jeg tar til det blir en god røre... Jeg lager også pannekaker hvis jeg har en melk som snart går ut på dato, eller hvis jeg har en boks cottage cheese som må spises! 
Nå skal jeg gå en tur i solen når jeg har spist opp før det er duket for hockeykamp i kveld. NYT! 

Marty. 

100 påmeldt


 

I dag er det duket for ShapeUp Convention på Bislett Stadion, og for ett vær! Oslo bogner vel av sporty og kule mennesker i dag, ettersom det både er Oslo Maraton og ShapeUp. 
Jeg skal holde foredrag på ShapeUp, og fikk høre i går at det var rundt 100 stykker som er påmeldt til mitt foredrag, så jeg skal ærlig innrømme at jeg har bitteliiiiitt panikk. Men så kult! Det blir jo egentlig ikke bedre, selvom det er super skummelt. Jeg var på Bislett i går for og se lokale, hente antrekk og kjenne litt på omgivelsene. Store deler av dagen i går ble brukt på å øve og forberede, selvom jeg i øyeblikket føler at jeg ikke husker noen ting. Men dette er en stor erfaring, vanvittig kult og jeg gleder meg, sånn innerst inne! Det handler vel faktisk om å bare holde roen, kose seg og ha det kult? 

I kveld skal vi ha middag på Paleet, og det blir veldig hyggelig! 

Følg meg gjerne på Snapchat gjennom dagen for hyppige oppdateringer: Martinehalvs. 

Kick ass

Marty. 

1,5 ÅR

Grått vær, varmt og hygge. Rare, og deilige september! Du husker kanskje at jeg skrev om ting jeg skulle gjøre i september? Vel, ett av punktene var å sende melding til noen venninner jeg ikke har pratet med på lenge, og det har jeg altså holdt! Marlene, som jeg har vokst opp sammen med har tatt turen til meg i kveld for å spise middag og hygge litt. Ironisk nok er hun min date idag, ettersom C og jeg har vært sammen i 1,5 år i dag. Sånn er det vel, og jeg lover å ikke klage på erstatningen altså! C er i Kongsvinger og spiller kamp, og er hjemme seeeent i kveld, så da blir det sikkelig girls talk og kos med Marlene i kveld i stedet. Jeg gleder meg til å catche opp og høre om alt hun har gjort i det siste!

Jeg har forresten prøvd meg på noe som likner på Tikka masala, men vi får se hvordan det ble, haha! 
Nyyyyt ♥

Marty.

I ett


- Happy - 
 

Dagene går i ett, og jeg trives så! Gårsdagen vartet opp med et fantastisk vær, og jeg gikk konstant rundt å gliste. Det var sol, jeg gikk rundt i short og t-shorte og spiste iiiiiiis. Mamma kom hit i går, og vi gikk en lang og super fin tur. Vi gikk rundt et stort vann, og møtte både hester, sauer og kuer. Sikkelig idyll! Hockeysesongen startet opp for C i går, så nå er det fullt kjør for begge. 
Været er ikke like deilig idag, men at temperaturen er så digg midt i september er jo vanvittig. I dag skal jeg jobbe, fikse litt nytt kontor i den lille leiligheten vår, så inn til Oslo på åpningen til Holzweiler og Weekday - Det gledes. 

Top Model surrer stadig på skjermen, og jeg skal faktisk helt ærlig innrømme at jeg ikke har sett de fire siste episodene! Jeg vet jo på en måte alt som skjer, men det er jo allikevel super komisk og gøy å se de andre jentene styre rundt, haha! Jeg møtte Benedicte fra Top Model i går faktisk, men som de dyktige bloggerne vi er så tok ingen av oss bilde. Vel, alt må vel ikke dokumenteres eller? 

Jeg håper dere får en super dag! Husk å følge meg på snapchat forresten: Martinehalvs

Martyyyy. 

 

Oh snap

Jeg ELSKER snapchat. Jeg syntes det er så gøy og følge andre, få ett innblikk i mennesker som inspirerer meg sin hverdag og ikke minst følge mine nære og kjære! Jeg prøver å være flink til å oppdatere snapchat, og elsker å poste både stort og smått der. Det er selvfølgelig ikke alt jeg poster, men mye! Følg meg gjerne: Martinehalvs ♥

Intervju med Side2

Hei, 

Jeg delte forrige uke at jeg har valgt å slutte på skolen, du kan lese innlegget HER. Det har vært mye følelser, og vanvittig mange tanker. Jeg ble intervjuet av Side2, og hvis du ønsker å lese intervjuet må du gjerne lese det HER. Jeg måtte le litt av tittelen at "Top Model-Martine har valgt å slutte på videregående". Hadde jeg ikke dratt hjem på grunn av ankelen hadde vel folk trodde at jeg hadde dratt seieren i land og at planen var å satse på modellkarrieren. Vel, så eksotisk og spennende er det ikke. Mange spør hva jeg skal gjøre nå, og jeg skal skrive ett innlegg om det i løpet av de neste dagene... 

Nå skal jeg hvert fall nyte den nye hverdagen på sofaen, med bena høyt og med potetgullposen i fanget ;) 
 

Marty. 

Ukeshandel

Vi kjenner vel alle til det å bruke altfor mye penger på mat, og irritere oss over forbruket vårt. Jeg gjør hvert fall det! Jeg hater å kjøpe mat jeg ikke får spist og som bare blir liggende og mugne, og gå ut på dato. Det er fryktelig unødvendig! C og jeg bestemte oss, eller rettere sagt, jeg bestemte oss for at vi skulle skjerpe oss på den fronten, haha! Det er vanskelig å handle inn og planlegge, og det er ikke alltid det går. Det hender det dukker opp uventede ting som gjør at matplanene kræsjer, at du ikke er så fristet til å lage den avanserte middagen du egentlig hadde bestemt deg for på akkurat den dagen eller helt andre ting. Vel, jeg liker hvert fall å gjøre det veldig enkelt og greit. Det trenes veldig mye her, og det spises mye mat. For oss holder det overhode ikke å følge en plan etter hva som er anbefalt for to personer. 

Jeg har ett mål, og det er at vi skal holde oss til planen hvert fall mandag-fredag. Dette er for å slippe og dra på butikken unødvendig og for å ha en plan. Det er sjeldent jeg og C får spist middag til normale middagstider, og som regel spiser vi middag mellom 20-23. Jeg skal ærlig innrømme at det frister lite og lage mat så sent, men mat må man ha - og gjerne noe enkelt! 

Dette handler jeg ALLTID når vi ukeshandeler:

♥ - Sitron: Jeg drikker alltid vann med sitron. Det renser kroppen og det gir litt ekstra smak! Jeg drikker MASSE vann, og da er det alltid deilig at det er friskt og godt. 

♥ - Grønnsaker: Grønnsaker er noe jeg alltid kan bruke, og om det blir noe til overs så er det veldig enkelt og mikse alt sammen, og ha en egen rett bare med det som blir igjen! 

♥ - Frukt: Her i huset spises det MASSE frukt. Jeg spiser kanskje ikke anbefalt fullt 5 om dagen, men det er ikke langt i fra. Det er sunt og veldig godt! 

♥ - Pepsi Max: Hmmm.... Den sliter vi med å droppe. Men hallo, noe må da være greit! Vi prøver å være flinke til og kjøpe brus når vi er i Sverige, og det hjelper mye på ukesbudsjettet. 

♥ - Kyllingfilet: Dette pleier vi også å være flinke til å handle når vi er i Sverige. Men vi spiser veldig mye kylling og jeg bruker kyllingfilet i omtrent alt som er! 

♥ - Frosne bær. Firstpriceposen til 11,- mener å huske at det er det den koster, er genial! Jeg elsker smoothie, og det er både sunt og forfriskende. 

♥ - Yoghurt. Vi spiser mye yoghurt til frokost. Vi bruker det i smoothie, blandet sammen med havregryn og biola og sammen med frukt. 
 

______________________________________________________________________________________________________________________________

Middagsplan:

Mandag - Wok 

Tirsdag - Spagetti og karbonadedeig. Dette er kampdag for Christian, og da blir det middag egentlig rundt lunsjtider, og gjerne rester eller noe veldig enkelt etter kamp! 

Onsdag - Tikka Masala. Jeg er ikke hjemme på kvelden, men da spiser vi bare hver for oss og da er dette veldig greit å lage på forhånd! 

Torsdag - Kyllingfilet, løk og nudler. Dette er også kampdag for Christian og han skal til Kongsvinger, så da gjelder det samme som tirsdag. 

Fredag - TACOOOOO 

___________________________________________________________________________________________________________________________

Nå skal jeg ut og handle, og har planen klar! Jeg har lovet å poste både favorittsmoothien min og søtpotetpizzaen jeg stadig poster på snapchat..... Det kommer :) 

Marty. 

Mandag


Bildet er lånt fra Pinterest
 

Jeg føler hver mandag byr på nye muligheter. Jeg føler at mandag er en grunn til å starte på nytt, bli enda bedre og prøve. For min del har det alltid vært unaturlig å starte på en torsdag, for da har det allerede vært "tapt". Jeg skjønner hvor håpløst det kanskje høres ut, men mandag betyr liksom noe friskt og nytt. Det er sjeldent jeg syntes mandager er ille, og hvert fall ikke nå som jeg kan legge opp store deler av min egen hverdag. Begrepet "blåmandag" er vel kjent for mange, men for min del så kan jeg like godt ha en ganske så blå tirsdag eller fredag. Når jeg var liten så syntes jeg søndager var sikkelig unødvendig. Jeg følte at søndagene ikke ga meg noe, og at jeg bare gikk og ventet. Jeg hørte folk prate om søndagene som så avslappende og deilige, men når jeg var liten så klarte jeg overhode ikke å forstå hva de mente med deilige. Eller... Dette gjelder egentlig litt fortsatt, haha! Jeg prøver, og jeg forsøker å nyte. Søndager ER vanvittig deilig, og det er på en måte et avbrekk. Jeg tror ofte at grunnen til at jeg har hatt den følelsen jeg har hatt, er fordi jeg har gruet meg til å stå opp tidlig, og fordi jeg aldri har skjønt hvorfor jeg må gå og vente på mandagen... 

Mandager som tilbyr sol, deilig høstluft og en uthvilt kropp er hvert fall fantastisk. Jeg har kommet litt dit at vi faktisk velger mye selv, og at det faktisk er opp til meg hvordan jeg vil at dagen skal bli. Jeg er fullt klar over at det ikke nødvendigvis går som planlagt, og at det kan påvirke både humør og sinn. Men jeg liker å fortelle meg selv at det er opp til meg selv, for i bunn og grunn er det vel det? 

Goooood mandag til dere alle ♥ 

Marty. 

<--- Denne uken

♥ Ukens craving: Denne uken har jeg typ spist nudler, kyllingfilet og løk til lunsj hver eneste dag. Jeg har fått sikkelig dilla! Nudler var så kult å spise på barneskolen og sånt, så jeg spiste nudler omtrent hver dag da også. Men det gjorde at jeg ble super lei, men hvis man lager det med litt tilbehør så er det siiiiikkelig digg. 

♥ Ukens tanke:  Jeg har tatt valget om å slutte på Kristelig Gymnasium som jeg har gått på frem til nå. Jeg har bestemt meg for å fullføre som privatist med tanke på omstendighetene, og jeg har brukt mye energi å tenke på dette. Det er uvant, men jeg tror det blir veldig bra! 

♥ Ukens sang: "Sex on fire - Kings of Leon" - Den er såååå kul! Jeg har hørt på den i alle slags rare settinger denne uken, både når jeg har jobbet, trent og har lagd middag. 

♥ Ukens øyeblikk: Denne uken har det skjedd ting jevnt og trutt, men det kuleste er kanskje at jeg har fått en plass i panelet til NRK Østlandssendingen på fredager, det er veldig stort! C kom også hjem med blomster og Ben&Jerrys, så da skal jeg ærlig innrømme at jeg var solgt. Ukas beste middag forresten.... Det var også super hyggelig å se Top Model jentene igjen! 

♥ Ukens instagrambilde: Jeg syntes dette bildet er sååå fint! Venninnen min Andrea tok det, og det er sikkelig kult. Jeg leste en artikkel her en dag om at det var noen turister som hadde blitt så redde da de så dette fordi de trodde det var en terrortrussel. Jeg måtte le litt jeg da, jeg syntes kanskje vi har blitt litt for hysteriske... 
 

♥ Ukens sitat: "Always be careful with what you hear about a woman. Rumors either come from a man that can´t have her or from a woman that can´t compete with her". 
Det var en venninne som sendte dette til meg i går kveld, og jeg likte det veldig godt...... 

Denne uken har vært spesiell, ny og krevende. Det har vært MYE jobbing, men samtidig som den har vært veldig morsom! Jeg gleder meg til å kickstarte med ny uke i morgen. 

 

Marty.

yesterday

I går gikk det i ett, men i bunn og grunn er det de beste dagene. De dagene der agendaen er full og jeg egentlig bare kan nyte og oppleve. Jeg sto opp og jobbet litt før jeg tok turen til NRK Østlandssendingen der jeg snakket i Panelet. Det var super morro, og ikke minst lærerikt. Etter turen hos NRK spiste jeg en kjapp lunsj med Christian på El Camino på Frogner, og det var sååå deilig. Det er litt komisk, for før var jeg nærmest allergisk mot salat og den slags. Ikke i ordets rette forstand, men jeg påsto det selv, haha! Men nå elsker jeg det. TVNorge hadde arrangert en liten fredagsdate med oss i Top Model på TVNorge huset, så etter litt kjapp lunsj gikk turen dit. Det var veldig hyggelig å se de andre jentene igjen, og ikke minst Guro som hadde flydd fra Bergen for å være med. Jeg kan ikke få sagt det nok ganger hvor morsomt vi har det sammen....
I dag har Christian fri, og jeg typ 70 % fri, så vi skal ture litt i byen og faktisk på kino sammen med mamma! Jeg tror ikke jeg har vært på kino på to år så jeg gleder meg. Vår pressesjef!
Bildedryss//

Marty. 

Panelet

Hei dere!

Jeg har fått æren av å sitte i Panelet til NRK Østlandssendingen på fredager. Dette er superstas og jeg er så fornøyd! Panelet er vel i bunn og grunn et politisk program som tar opp samfunnsaktuelle temaer. Jeg stiller kanskje minst politisk av alle som er med, men har mye på hjertet og mange meninger! I dag skal vi blant annet diskutere fraværsgrensa, noe jeg gleder meg veldig til. Jeg skrev ett innlegg om fraværsgrensa for noen dager siden som du gjerne må lese HER. Jeg syntes det er en ære og få delta, diskutere og belyse temaer som er så viktige, seriøse og som diskuteres! 

Skru på NRK Østlanddsendingen (Radio) hvis du er i Oslo omårdet på frekvens 88,7! Jeg legger også ut link senere så du kan høre det hvis ikke du fikk det med deg eller ikke har kanalen :):) 
  

Marty. 

08.09.2016- Jeg trives, og det er skummelt - 

Solen skinner, formen er bra og akkurat nå kjenner jeg et snev av det å være fornøyd, og det er så deilig. Jeg er perfeksjonist, og jeg tillater meg egentlig aldri å hvile, puste ut og kjenne på resultater av ting. Jeg er konstant sulten og jeg vil alltid gjøre mer, ha mer og prestere mer. Jeg sto opp i dag morges og var uthvilt, jeg våknet faktisk før alarmen, og det er vanvittig deilig å kjenne seg klar. Jeg kjappet meg bort til treningssenteret og var med på en time som var dødskul. Instruktøren var kul, musikken var kul, trinnene var kule og de andre damene som deltok var kule. Jeg gikk hjem etter timen, og det var vel kanskje da følelsen av det å være fornøyd kom. Ikke fornøyd i den stand av at jeg ikke vil mer, men at dette kanskje kan bli bra, og at det vil bli bra. 

Jeg leste en artikkelen på kvinneguiden i går som den ene journalisten sendte meg, og jeg digget den. Jeg trengte liksom å høre hvert eneste ord som sto skrevet! Jeg anbefaler deg å lese den HER.  Jeg ser veldig opp til Marianne som er intervjuet og syntes hun er veldig tøff! Hun sa faktisk til meg tidligere i dag at jeg må fortsette å følge magefølelsen, at jeg var tøff og at jeg må gå min egen vei, så kanskje det var disse ordene som skapte den følelsen av å være fornøyd, følelsen av å være kaptein i eget liv? 

Jeg har nå jobbet en stund og skal ha en liten photoshoot nå før jeg skal på kundekvelden til Fretex sammen med Maria. Jeg trives, og det er skummelt - og samtidig vanvittig godt. 

Marty. 

Behind the scenes


 

Det er vel ingen hemmelighet at TV ikke er sånn det ser ut på skjermen. Det å lage TV tar lang tid, ting spilles inn mange ganger og mye er oppsatt. Jeg blir ofte overrasket når jeg ser ting på TV og jeg kan egentlig ikke forstå at det ser så naturlig ut som det gjør, når det er virkeligheten ligger haugevis av timer bak for å få spilt inn det som vises i tre minutter på skjermen. Ofte! 

Jeg var forbredt på mye venting og lange innspillingstimer når jeg dro til Portugal for å spille inn Top Model. Flere av jentene var sjokkerte etter bare første dagen, og de skjønte fort at TV tar tid. Mye tid. Og at det er vanvittig gøy!

Mange lurer på hvordan det egentlig var på innspilling så jeg har skrevet noen punkter om Top Model behind the scenes...

1. På TV ser det ut som vi første dagen ankommer huset og møter de andre jentene, men sannheten er at vi faktisk sov to netter på hotell før vi i det hele tatt begynte ordentlig med innspilling, møtte de andre jentene og fikk se huset. 

2. Når vi landet i Portugal var vi norske jentene samlet, vi spiste lunsj på flyplassen og ble så plukket opp av en bil som kjørte oss til en liten by utenfor Lisboa. På dette stedet skulle vi ta "forsidebildet" i undertøy. Hver av jentene fikk 1 minutts makeup og ble kastet inn foran kameraet (i undertøy) før vi på null komma niks var ferdig! Flere av oss var veldig fortvilet, og følte det ubehagelig å stille opp i undertøy foran ett kamera som det første vi gjorde. Jeg hadde heldigvis enormt fokus, og klarte egentlig ikke gjøre noe annet enn å tenkte på oppgaven vi hadde fått, men klarer egentlig ikke helt å forstå at det ble gjort som det ble gjort sånn i etterkant. 

3. På hotellet ble vi norske jentene bedre kjent og fikk snakket masse sammen. Vi gikk med sommerfugler i magen hele tiden og var super spente fordi vi aldri visste hva som skulle skje. Vi bodde på hotellet helt alene, og fikk lov til å gå ut for å spise middag sammen den ene kvelden. 

4. Det var kjempe strengt at vi ikke fikk øye på de andre deltakerne før vi kom inn i huset. Når vi var på den første shooten i undertøy hadde akkurat svenskene vært der, og vi fikk neeeeesten øye på de. Vi ble også plassert fra hverandre og på forskjellige hoteller for å ikke få øye på hverandre. Vi fikk høre at danskene var offentliggjort før vi ankom Portugal og vi søkte febrilsk på nettet for å prøve og finne ut hvem de var, men uten hell! 

5. Vi fikk ikke lov til å ha mobilene våre inne i huset, og vi var alle veldig skeptisk til det. Det var en del av pakka at vi skulle være 110 % inne i bobla, og få kjørt oss sikkelig, noe flere av oss ble. Dette betyr at vi altså ikke fikk ha kontakt med noen hjemme heller. Når vi måtte levere telefonene våre ringte jeg hjem til Christian kjapt og gråt og gråt, jeg visste jo ikke om det kom til å bli to måneder for jeg fikk prate med han igjen.... 

6. Det bodde en dame med oss i huset hele tiden. Hun het Sofia og var helt fantastisk. Hun sov på et eget rom, og er aldri å se på skjermen. Hun passet på oss, sjekket at alt var som det skulle og ble en mamma for de aller fleste der inne! 

7. Klokken min ble stjålet i Portugal og jeg har ikke peiling på hvor den kan være....

8. Vi mellomlandet når vi fløy ned, og jeg gjorde også det når jeg skulle fly hjem. Jeg hadde krykker helt til jeg hadde sjekket inn bagasjen min, men måtte levere de!!!! når jeg hadde gjort det. Jeg ble kjørt rundt i rullestol på flyplassen i Portugal også fløyet til München. I utgangspunket skulle det stå en rullestol der når jeg landet, men det gjorde det ikke og flyet mitt skulle da gå om 10 minutter. Jeg fikk lettere panikk og prøvde iherdig å dra meg til gaten, haha. Når jeg endelig kom meg til gaten 15 min for sent, så var flyet forsinket en time. Men den timen ble til at flyet ble kansellert. Så jeg satt altså helt alene, uten å klare og gå på flyplassen i München. Det ble helt kaos på flyplassen og alle flyene hjem til Norge var fullbooket, så jeg fikk tilbud om å ta fly hjem tre dager senere. Du kan tro at jeg hadde panikk! Jeg fikk tilbud om hotell, men jeg klarte jo ikke å komme meg rundt, så jeg satt jo fast på flyplassen. Heldigvis fikk jeg fikset et fly til Gøteborg dagen etter, men måtte sove helt alene og døøøøds sulten på flyplassen. Krise. 

9. På TV ser det ut som om foredelingen av rom gikk helt uproblematisk for seg, men vi fikk faktisk en jurymail om at vi måtte dele rommene på en spesiell måte. Vi måtte splitte oss og fordele landene rundt. Det var altså ikke lov til å sove på tomannsrom med en fra samme land. 

10. Vi fikk beskjed om at vi måtte ta av oss alt av falske negler og vipper før vi ankom konkurransen, og jeg syntes det var grusomt. Jeg hadde da hatt på vippeextensions i nesten to år, også måtte jeg plutselig ta de av. 

Spør om det er noe du lurer på da vel! 

 

  

Marty. 

10 ting du ikke visste om meg (2)

Hei dere, jeg håper dere har en deilig tirsdag! 
Forrige ukes innlegg om "10 ting du ikke visste om meg" slo veldig godt ann, så jeg blar opp ti nye punkter... 

♥ Jeg elsker å sove med vinduet oppe. Jeg sover med vinduet oppe året rundt, og helst på vidt gap. Christian lo av meg første gang jeg spurte om han kunne sette vinduet på vidt gap og sa han heller ville ha det på grått.... 

♥ Jeg har danset freestyle og deltatt i NM! Jeg var vel og merke veldig ung, og for ung til å delta i ordentlig NM. Men! Jeg og min dansepartner Kristin konkurrerte i Dobbel og vant faktisk klassen vår.... Sååååå.... Teoretisk sett serier i NM ;) 

♥ Jeg drikker Solo i stedet for Fanta. Jeg elsker å være på resturanter som tilbyr Solo fremfor Fanta. Det er de færreste.... Men de som gjør det er verdt ett nytt besøk! 

♥ Jeg biter negler. Det er en SIKKELIG dårlig uvane. Jeg hater det, men jeg kjedebiter helt uten å tenke over det, og jeg er veldig bevisst på det og prøver virkelig å skjerpe meg...

♥ Jeg får nesten panikk når mobilen min er under 60 % strøm og hvis jeg ikke har mulighet til å lade. Eller ikke nesten....

♥ Jeg digger stearinlys, og vil helst ha stearinlys over alt. 

♥ Jeg er isoman. Altså, jeg ELSKER is. Jeg vil helst leve på is, og har null problem med å spise en boks med is om dagen. Dessverre er det ikke så veldig sunt og jeg må beherske meg litt. Dessverre.... 

♥ Jeg blir veldig fort stressa. Dette er kanskje ikke en stor suprise, men jeg blir stressa av ingenting. Jeg jobber mye med det, for jeg vet jo at det bare er tull. Christian mener at jeg blir veldig sur når jeg er stressa, men jeg er totalt uenig. 

♥ Jeg har to katter som heter Pondus og Beate. Rart hæ? Jeg gjorde narr av Frida, venninnen min som har en katt som heter Emma her om dagen. Akkurat da hadde jeg glemt hva jeg har kalt mine. Og ja, hvis det lød kjent så er det fra tegneserien. 

♥ Jeg har egentlig aldri skjønt hvorfor jenter går to og to på do. Helt ærlig, hva er poenget?


Les de andre punktene HER
 


 

Spør meg om det er noe du lurer på så svarer jeg i neste innlegg. 

xoxo

Marty.

Uken som gikk ♥

♥ Ukens craving: Melkesjokolade. Trenger jeg å si noe mer? 

♥ Ukens tanke:  Denne uken har jeg tatt et personlig oppgjør, jeg har tatt noen store valg og jeg har tenke mye. Jeg har prøvd å finne ut hvordan jeg vil ha det og hvordan ting skal være. Jeg lover å dele når jeg er klar! Jeg tror man av og til må huske å puste, tenke når man ikke puster også finne ut av hva man tenker på når man ikke puster, og det har jeg gjort nå. 

♥ Ukens sang: "Photograph - Ed Sheeran". Kjære, kjære Ed. Mhmmmmm..... Den stemmen der altså. 

♥ Ukens øyeblikk: Det beste øyeblikket denne uken er desidert når Norges hockeylandslag slo Frankrike og kvalifiserte seg til OL i 2018. Det var seriøst helt fantastisk og så deilig! Det var ett fullsatt Jordal Amfi, fantastisk stemning og seier, WOW. Heia Christian! 

♥ Ukens instagrambilde:  

Så glad, så tilfreds. 
 

♥ Ukens sitat: "Alt går bra til slutt. Er det ikke bra er det ikke slutt" - Ukjent/Marie Brekke

 

Marty.

On my phone
Jeg tar ofte bilder med mobilen, og det fyller seg opp med gode øyeblikk, fine mennesker og ting jeg vil dele. En liten klisje og fremvisning av hvor fint livet egentlig kan være, når hodet ikke er surret inn i stressbobla, bøker og kjas - For livet smiler egentlig ganske ofte, og da er det fantastisk at jeg har snapchat til å dokumentere det, så alle dere får det med dere hvor fint jeg har det. 

Marty. 

Top Model-Middag
 

Hva slår vel en lørdagskveld med Top Model-jentene? Altså, mer stemning, latter og humor skal du lete lenge etter. Benedicte, Jannie, Charlotte og jeg spiste middag hos Jannie i går. Benedicte og Charlotte hadde med seg en venninne hver, og vi spiste god mat (poeng til deg Jannie), og lo i timesvis. Vi savnet Guro som har flyttet til Bergen og Linda som fløy hjemover i går. Vi har det så morsomt sammen og det er jo nesten ett galehus hver eneste gang vi er sammen. Jeg tror alle har så mye på hjertet og har så vanvittig mange følelser inne i seg som man egentlig ikke får uttrykt noe annet sted enn når vi er sammen, så skravla går i ett. Jeg mener at det beste med Top Model er de nye jentene jeg har fått gleden av å bli kjent med!

I dag har jeg jobbet litt, og er på vei inn til Jordal for å se Norge sin siste OL-kvalifiseringskamp mot Frankrike som de må vinne!! Jeg er så spent, og krysser alt jeg har. Været er jeg helt fantastisk, så jeg håper kanskje vi får fyrt opp grillen i kveld og spist grillmat. Jeg ELSKER grillmat! Og fint vær. Og gode venner. 

Marty. 

Dagen i går


 

Fredag, septembersol og latter bydde dagen i går deilig opp til. Perfekt fredag! Surre rundt, møte mennesker, nyte og la seg inspirere. Jeg hadde klessalg i studioet til Kings&Queens i går sammen med en bunke av forskjellige og kule jenter, og det var super hyggelig! Mamma inviterte meg ut for å spise etter klessalget, så vi tuslet litt rundt på Grünerløkka og satte oss ned på en restaurant som heter CafeFontes. Jeg har vært der en gang tidligere og det er fantastisk mat der. Sist spiste jeg tapas, men i går gikk det i en saftig burger og det var helt topp! NAM. Solen sto på hele tiden og det var nesten så jeg kastet jakken. Jeg anbefaler faktisk alle som ikke er kjent i Oslo og oppsøkte Grünerløkka neste gang de tar turen til hovedstaden. Det er en unik atmosfære der, kule mennesker, mye kule restauranter og ting å se på! 
Fredagsunderholdningen i går var landskamp på Jordal, og Norge slo Italia 4-1 hurraaaa, ett steg nærmere OL-plass. Bra dag og mange inntrykk. I dag går dagen til litt jobb, en liten hangout med Christian, ettersom han har fått noen timer fri fra samlingen og middag med jentene fra Top Model! 

For hyppigere oppdateringer følg meg gjerne på snapchat: Martinehalvs

Marty. 

NRK Østlandssendingen

Hei dere!

Jeg gjester NRK Østlandssendingen (Radio) i dag ca. 16.40 for å snakke om dagens innlegg som er på trykk i Aftenposten og på bloggen i dag. Les det gjerne HER. Temaet er "Plus Size" og jeg gleder meg masse!! Jeg har så mye på hjertet rundt akkurat dette temaet, så dette blir super gøy! Skru på radioen og få med deg skravleMarty som er proppfull og super nervøs for premieren av Top Model i kveld ♥

  

- Marty

Denne uken

♥ Ukens craving: Mamma sine vafler. NAAAM, det er nesten så vi kunne spist dem på juleaften i stedet for ribbe. Nesten... 

♥ Ukens tanke:  Denne uken har vært rar, morsom, hektisk og lærerik! Jeg må innrømme at mye av mine tanker har gått til Top Model denne uken også... Jeg er så spent, og jeg lurer sånn på hvordan mottakelsen blir. Jeg har så mange tanker og meninger som jeg gleder meg til å dele med dere. 

♥ Ukens sang: Denne uken har "HER av Karpe Diem" gått på repeat. Den kom på radioen her om dagen, og det var så lenge siden jeg hadde hørt på den at jeg måtte legge den til på den nye spillelisten med en gang! Elsker Karpe. 

♥ Ukens øyeblikk: Denne uken har det vært mange hyggelige øyeblikk! Absolutt mangle flere positive enn negative. Det er faktisk litt vanskelig å velge. Det er alltid stas å se Christian spille landskamp, ha latterkramper med lillesøster og kjøre bil på natten til underbart-listen. mmmmhm

♥ Ukens instagrambilde: Fra en lykkelig sommerkveld. 

 

♥ Ukens sitat: "Du kan ikke krysse havet ved å stå og stirre på vannet" - Laurence J.Peter

Intervju med Side2 

"Top Model-Martine: - Jeg tror folk blir mer kritiske når det er fokus på kropp"

Jeg ble intervjuet av Side2 på premierefesten til Top Model her om dagen. Jeg forteller litt om mine tanker, følelser og meninger rundt årets sesong. Jeg forteller blant annet om at jeg tror folk blir mer kritiske til kropp når det blir fokus på kropp. Les gjerne intervjuet HER

Første episode av Top Model kommer på FEM 21.30 på tirsdag. Jeg er vanvittig spent og jeg tror ting kan bli veldig spennende fremover. Jeg gleder meg til å dele mine tanker og meninger videre, jeg gleder meg også til å svare på spørsmål, tilbakemeldinger og kunne dele min erfaring enda dypere. Stay tuned! 

- Marty

 

Solskinn 

For et fantastisk vær! I dag våknet jeg av at solen tittet inn gjennom vinduet og finnes det egentlig noen deiligere start på dagen? Når jeg hadde fått dratt meg opp av sengen spiste jeg frokost og jobbet litt før jeg gikk en tur med mamma. Vi stoppet faktisk halvveis når vi hadde kommet ned til vannet og la oss på et fjell, og det var ordentlig deilig å kjenne solen varme! Jeg er hjemme hos mamma og pappa i helgen ettersom Christian er på samling, og jeg kan syntes at det blir litt vel ensomt å sture alene i leiligheten når han er borte mange dager i strekk, men hjemme hos de er det hvert fall verken ensomt eller kjedelig! 
Nå har jeg spist og skal ture innover til byen for å se Norge-Østerrike i kveld 18.00! Kampen går på TV 2 Sportskanalen så tune in :) Heia Norge

- Marty

44 000


 

Jeg kan ikke tro at jeg faktisk nå har over 44 000 følgere på Instagram. Dette er noe jeg egentlig ALDRI har tenkt over, egentlig aldri har brydd meg om og egentlig heller aldri har klart å reflektere over. Men når jeg tenker meg om... Så er det vanvittig mange mennesker! Jeg syntes Instagram er gøy, og jeg henter selv mye av min daglige inspirasjon derfra. For min del så er min konto noe som skal være morsomt, og jeg poster aldri bilder hvis ikke jeg er i humør til det. Altså, jeg poster ikke hvis ting ikke er bra. Jeg vil at kontoen min skal være positiv, digg og bestå av akkurat det jeg ønsker at den skal bestå av - og det at jeg nå har så mange som velger å følge, er sinnsykt kult. Jeg er veldig opptatt av at prosjektene jeg jobber med og tingene jeg gjør skal gjøres fordi jeg liker det, fordi jeg ønsker det og fordi det gir meg noe. Samtidig er jeg veldig opptatt av at jeg poster for meg, og ikke for alle andre. Jeg tror kanskje jeg må glemme hvor mange som ser bildene jeg legger ut, for når jeg tenker over det oppstår det egentlig en lettere panikk! Men så SYKT kult, og skummelt. 

Tusen takk ♥

Følg meg gjerne HER du også! 

- Marty

Premierefest

 
Premierefest - Top Model. Altså?! Hæææææ.....

Jeg føler at jeg svever rundt i en liten uvirkelig boble om dagen, og på tirsdag hadde vi premierefest for årets sesong av Top Model, og jeg er med... Jeg syntes det er så vanvittig rart og det hender jeg bare må dobbeltsjekke. Martine Halvorsen liksom. Det er så rart!
Men heldigvis så vet jeg at jeg ikke er den eneste som er veldig spent, og jeg var så heldig å få ha premierefest, se de to første episodene og le meg ihjel med noen av de kuleste menneskene jeg kjenner!
Vi snakker: FOR noen fine jenter, for noen bra jenter og for noen kule jenter. Jeg får mange spørsmål om hva det beste med Top Model har vært, og det mener jeg fullt og helt er vennskapet til de andre jentene. Vi er seriøst en fargeklatt av forskjellige jenter, og jeg ler, gråter og koser meg med denne gjengen. Vi er ALLE forskjellige, og allikevel så går vi så godt overens. Jeg er evig takknemlig for opplevelsen jeg har delt med de.

Premierefesten var vel en typisk premierefest. Stress, litt alkohol, mingling, intervjuer, latter, dårlig mat (neida, joda), og god stemning - Men det tror jeg det blir uansett når vi jentene er sammen! 

Morro!! Premieredatoen er tirsdag 30.august 21.30 på FEM!

- Marty

Førpremiere


 


I kveld er det klart for førpremiere av Top Model 2016 og jeg er så vanvittig spent! Det kommer ikke på TV før neste tirsdag 30.august, men vi skal få se de to første episodene idag, svenskene fikk se de her om dagen så jeg har en viss forventing! Jeg er vanligvis super forbredt og klar til det aller meste, men akkurat i dag så føler jeg at jeg ikke har oversikt eller kontroll i det hele tatt. Jeg bestemte meg omtrent i natt hva jeg skulle ha på meg, og det er sånne ting jeg ofte bestemmer ukesvis i forveien! Nesten... 

Jeg gleder meg masse til å se jentene, de er virkelig bra jenter og vennskap og bånd blir liksom helt spesielt når man deler ting som på en måte ingen andre vet. Men til tross for nerver, sommerfugler, edderkopper, og lite kontroll, så gleder jeg meg.

Følg meg gjerne på Snapchat i løpet av dagen i dag for litt updates = Martinehalvs. 

- Marty

Uken som gikk

♥ Ukens craving: Kyllingfilet og cottage cheese....... NAM. Kyllingfileten må stekes i pannen sånn at den blir sprø, og spises sammen med cottage cheese.... Det er seriøst godt!

♥ Ukens tanke: Denne uken har jeg tenkt mye på deltakelsen i Top Model, og mye av fokuset mitt har vært rettet mot det. Det er vanvittig spennende og jeg tror det kan bli veldig bra. 

♥ Ukens sang: "Eric Church - Mr. Misunderstood" - Den er så god! Jeg har kjørt MYE bil denne uken og den har gått på repeat. 

♥ Ukens øyeblikk: Hmm... Denne er litt vanskelig. Jeg føler det har vært en uke med mye oppturer og glad beskjeder. Takk og lov! Jeg tror kanskje det var når Christian ble tatt ut på landslagssamling. Akkurat da var jeg litt fortvilet og ble så glad på hans vegne! Haha:)) Men det må også være når jeg fylte bensin i stedet for diesel...... Er det mulig!!!

♥ Ukens instagrambilde: 

♥ Ukens sitat: Jeg fikk en goodiebag med en cookie her om dagen, og i den så var den en lapp som jeg har tatt vare på! 
​"Stop wishing. Start doing". 

- Marty
 

LINE OF OSLO 10 ÅR

For en fantastisk feiring det var av Line of Oslo her om dagen! Wow. Det var flotte farger, deilig inspirasjon, et forrykende show og en behagelig stemning. Det var så mange kule plagg og jeg fikk lyst på absolutt alt. Samtidig som popcornet var farlig godt når jeg var sååå sulten! Jeg dro sammen med Eline og vi koste oss masse. Selv været var med på feiringen og det ble rett og slett en deilig sommerkveld til tross for at jeg trodde sommeren var borte for lengst! Tusen takk Line of Oslo ♥ 

(De øverste bildene er tatt av Kilian Munch) 

- Marty

 

Bensin


 

Løøøøørdag. Så deilig! 

Akkurat nå er jeg i Skien hjemme hos familien til Christian og det er så deilig. Vi kom hit sent i går kveld, etter at jeg hadde vært på Bransjefesten til Moteuka og han på noen andre greier. Det ble også ett par timer ekstra forsinkelse da jeg skulle være så snill og fylle diesel på vei hjem fra der jeg var i går kveld...... og jeg fylt BENSIN! Altså. Jeg har gjort det mange ganger før, jeg er fullt klar over at det skal fylles diesel, men jeg sto altså helt i mine egne tanker. Heldigvis skjønte jeg at jeg hadde surret det til ganske fort, og fikk ringt om hjelp med en eneste gang. En litt dyrere fredagskveld enn planlaget.... Hurra! Det gjelder og ha hodet på plass altså. Tro meg at det var flere som dro "kvinner og biler" kortet i går, men hallo...... 

Uansett, i dag blir en sånn surredag. Vi skal besøke noen, spise god mat, slappe litt og nyte! Sjekk så fine Hanna Martine og Maria var i går da:):) Så gode jenter! 

- Marty

 

Yesterdays feelings

T-Shirt: Selected Femme
Bukse: Weekday
Veske: Ilse Jacobsen
Sko: ? 


I går var en vanvittig rar dag. Jeg har så lenge gått og ventet på å dele at jeg er med i Top Model Skandinavia 2016 at det ble helt rart at plutselig alle visste det. Jeg har heldigvis hatt lang tid til å forbrede meg på, meg jeg skal innrømme at det ikke føltes helt sånn i går. Jeg fant ut at det var perfekt å møte noen av jentene i går, kun for å snakke om noe helt annet og bare le litt. Jeg klarte nesten........ å være tilstede helt tiden. Dagen i dag går til en del jobb, møte, trening, bransjefest på Moteuka i kveld og antakeligvis kollaps etter det! Jeg turer til Skien sent i kveld for å tilbringe helgen der, og jeg gleder meg masse. Det er alltid så deilig å dra dit og bare koble av litt. Forhåpentligvis blir det tid til litt slappings der denne gangen også! 

- Marty

hits