hits

Sorry, du er ikke invitert!

30.04.2018 - 09:47 54 kommentarer

I helgen var jeg invitert i en bursdag. Jeg blir alltid glad når jeg får invitasjoner til noe, enten om det er til en jentekveld eller om det er til å gå en tur med noen. Sånn har det vært siden jeg var liten. Jeg jublet alltid når det ble lagt en invitasjon i sekken min eller når det dukket opp en melding på telefonen til mamma og pappa. For jeg har alltid syntes at bursdager er så stas! 

Det var 30 stykker som var invitert i helgens bursdag. 23 av disse hadde trykket SKAL på invitasjonen som ble sendt ut via et arrangement på Facebook. 9 stykker kom. Og fire stykker trykket "KAN IKKE" etter at bursdagen hadde startet, uten å gi beskjed om hvorfor. Seks stykker av de inviterte var å observere et annet sted samme kveld. Uten å i det hele tatt å gi beskjed om at de ikke kom. 

Bursdagsbarnet grein, og lurte på hva i alle dager hun hadde gjort feil. 

Og folkens. HVA SKJEDDE? Hva skjedde egentlig med respekten for hverandre? Når ble det sånn at det ble greit å ikke si ifra om at man ikke kommer? I GOD tid. Hvorfor tar vi det ikke seriøst når det dukker opp en invitasjon i innboksen vår på Facebook? Hvorfor tror vi at det er helt greit å trykke "KAN IKKE" en halvtime etter at selskapet har startet? 

Hvordan rævva opplegg er det egentlig vi driver med? 

Vi bryter avtaler hele tiden og det virker som at de fleste av oss kun sitter og venter på om det skal dukke opp noe kulere. Noe mer fristende. 

Er det virkelig sånn vi vil ha det? Vil vi ha det sånn at vi kan bryte avtaler uten å stå for det? Vil vi ha det sånn at vi velger det som er kulest? Vil vi ha det sånn at det er akseptert å ikke gi beskjed? 

Er det faktisk sånn at det ikke lenger er en glede å bli invitert? Er det sånn at vi har det for kult, til å glede oss over en invitasjon? Til å ikke ta den seriøst? 

Når det dukker opp en invitasjon er det faktisk fordi noen ønsker at du skal komme. Noen har stelt i stand, brukt tid, penger og energi på å skape noe eller lage noe - Som også skal være fint for deg. Det er lett å føle at man selv er problemet, når nesten ingen av de inviterte dukker opp - Til fordel for noe kulere. 

Det er helt i orden å ikke kunne, men for min del handler det om respekt. Det handler om at man faktisk må klare å si ifra i god tid, og at man faktisk må forsøke å prioritere å dra dit man er invitert. 

Det er nemlig ikke den som inviterer som er problemet, til tross for at det føles sånn. Det er de som velger å ikke dukke opp. 

Ikke vær den personen som ikke sier i fra eller den personen som velger det kuleste - For sorry, da er blir du ikke invitert av meg. 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs

// Marty 

54 kommentarer

Elise - Lileahs mamma

30.04.2018 kl.09:58

Enig med deg! Er kjipt å ikke vite hvor mange som kommer når man inviterer til noe

zesamakeup

30.04.2018 kl.10:49

Yes, helt forferdelig. En gang skulle jeg feire bursdagen min og endte med at bare to kom. Av ca 20 mange svarte ikke og de som sa de skulle komme kunne ikke siste liten. De var mine gode venner som kom med siste liten unnskyld. Siden har jeg ikke giddet å feire bursdagen min. For folk dukker ikke opp. Følte meg helt jævlig, og lurte på om jeg var slem, hva hadde jeg gjort osv... Det er noen år siden. Og siden har jeg ikke feiret bursdagen min, ikke drar jeg på bursdager heller. For om jeg drar så vet jeg at de ikke kommer til min. Det er ikke hyggelig... Jeg som var super sosial person! Utadvendt og snakker med alle, jeg snakker fortsatt med alle. Men drar bare ikke så mye på sånt. Heller andre ting der jeg kan møte nye mennesker. Og møte nye folk er heller ikke lett for å ikke nevne å få seg nye venner.

Josefine Fevang

30.04.2018 kl.11:08

Jeg er så glad for at jeg nesten ikke har opplevde dette. Har kanskje skjedd meg en eller to ganger. Sist gang var faktisk bursdagen i år. Alle som ikke kunne komme sa i fra borsett fra en. Og jeg viste at hun hadde tid for fikk snapper og sånt utover dagen. Men hørte ikke et pip om hvorfor hun ikke kom. Var flere som reagerte på dette.

Men i etter tid har jeg tenkt at da fortjenner ikke denne personen min tid. Da er ikke det noen jeg eventuelt gidder og bruke tid på. Jeg har andre venner og familie so fortjener tiden min.

Men synes jo så klart at dette ikke er greit. Hvertfall ikke mot barn og unge som opplever mobbing eller har en identitets krise eller ikke vet helt hvor de passer inn i samfunnet. Da er dette ikke greit.

Christina Elena

30.04.2018 kl.12:22

Enig med deg! Jeg var i utgangspunktet ikke så gira på å feire 21 års dagen min i fjor, men jeg valgte å lage et arrangement på Facebook siden flere av ''vennene'' mine var gira på fest.

Dagen kom, og av de 18 inviterte kom 5 stykker. De andre ga ikke beskjed om hvorfor de ikke kom. Ironien er at de som kom var de jeg kjente dårligst.

Utover natta fikk jeg snapper fra de som ikke kom. De var på andre fester.

deveny

30.04.2018 kl.12:55

Det handler om folkeskikk og det er grusomt å gjøre sånt.

Henning

30.04.2018 kl.13:43

Hei!

Dette innlegget var såpass bra og aktuelt, at eg får lyst å dele det på Facebook. Går det fint?

Denne problemstillinga har eg vore vitne til sjølv. Og følelsen er mildt sagt for jævlig når livssituasjonen i tillegg tilsa at støtte frå vennar var noko eg ønska utrulig sterkt, men som av ukjente grunnar ikkje blei noko av.

Er hjertens einig med deg. Respekta for kvarandre er ikkje lenger den det eingong var...

Anonym

30.04.2018 kl.13:47

Hei Martine :) Synes du er så flink til å formulere deg, kunne du skrevet et innlegg om kroppspress, bilderedigering, sosiale medier og plastikk kirugi? Jeg føler det er så stort (kropps)press på sosiale medier, spesielt på Instagram, blogger og Snapchat. Vanlige folk, modeller og kjendiser legger ut bilder av sine "perfekte" kropper og folk beundrer dem, men veldig mange av disse har tatt plastiske operasjoner (det er ikke mange som er slanke, har flat mage og store, naturlige pupper), de har redigert bildene sine (alle kan redigere bildene sine og ta på filter som får en til å se bedre ut), eller de tar bilder i posisjoner og poserer på måter som fremhever og viser kroppen fra sin beste side (uten at det er slik de egentlig ser ut når de ikke gjør seg til og poserer foran kamera).

Jeg blir så usikker når mange gutter/menn sier at de liker naturlige jenter, men så føler de modeller, kjendiser etc som tydelig har silikon og/eller redigerer bildene sine ekstremt mye. Liker gutter/menn virkelig naturlige jenter med "normale" kropper, eller vil de helst ha en kjæreste som ligner en pornostjerne?

Unge kvinner følger også disse modellene, kjendisene, "instagram-stjernene", og beundrer dem. Det er all grunn til å beundre folk som har trent hardt for å oppnå "drømmekroppen", men det er så uendelig mange som har operert seg til den, som redigerer bildene så kroppene (og ansiktene) ser bedre ut enn de i virkeligheten er osv.

Noen kompiser snakket om ei digg jente på Instagram med mange følgere, jeg gikk inn for å se hvem det var, og selvfølgelig var det ei slank jente med enorme pupper, garantert ikke naturlige, men virket som disse guttene trodde det?! Har selv små pupper og begynner å tenkte på om jeg kanskje bør ta silikon, men samtidig vil jeg være naturlig. Hvordan skal jeg forklare mine fremtidige barn at de er bra nok som de er, når jeg selv har lagt meg under kniven? Nei, jeg må prøve å akseptere kroppen min som den er.

I det siste har det blitt større fokus på store rumper, og på en måte er jeg glad for det, for det er noe man kan trene seg til - men bare til en viss grad, her kommer også biologi og individuelle forutsetning til. Selv er jeg ganske liten og tynn, og selv om jeg kan trene med til en litt større rumpe (noe jeg prøver på), vil jeg nok aldri få så stor rumpe som jeg kunne ønske. Da må jeg i så fall trene ekstremt mye og være ekstremt nøye med kostholdet, men jeg har andre ting som er viktig i livet mitt, som studier, venner og familie.

Synes det er så synd at folk, kanskje spesielt ungdommer i mye større grad beundrer folk med flotte kroppen, enn folk som gjør noe bra for andre.

Nei, vi trenger virkelig flere gode forbilder, som ikke er kjent for at de har fin kropp, men som gjør noe beundringsverdig for andre!

Heidi

30.04.2018 kl.15:37

Svar til deg ovenfor: jeg er en trent jente, med store naturlige pupper. Jeg har ikke IG, FB eller liknende. Kunne aldri tenkt meg å legge ut bilder av meg selv. Jeg er veldig fornøyd med med meg selv, men hvorfor flashe dette?? Jeg har sett mange både kjendiser, blogger etc i real life, da slår det meg at de ser ikke ut som bildene på feks bloggen i det hele tatt! Jeg har jo sett deg Martine på TV, og du ser ikke ut til å retusjere så mye på bilder, du er deg selv du. Er det ikke det vi kommer lengst med? Jeg har måttet se flere ganger på enkelte «kjente», rundere, mer uren hud osv. Det er så mye fake! Og de som bruker vippeextension, goood, du kan ikke se øynene ofte, for vippene dekker jo. Må være ubehagelig å gå med. Jeg synes Martine er et godt forbilde!

30.04.2018 kl.16:18

Sei det til dei det gjelder da

Vero

30.04.2018 kl.20:06

Jeg er enig i at det er dårlig og ikke gi beskjed dersom en ikke kan komme , men da er det også på plass med en skikkelig invitasjon ! En Facebookinvitasjon er ikke en invitasjon i mine øyne. Det er upersonlig og ofte antar man at man bare er blir slengt med på noe. Jeg får facebookinvitasjoner og arrangementer i hytt og pine og gidder sjeldent å svare. Så sant det ikke er en av mine beste venner, men da er dette noe jeg får beskjed om også via tlf/sms/Messenger..

Skal man forvente seriøse svar, får man også sende ut en seriøs invitasjon

Lotte

30.04.2018 kl.22:27

Faktisk synes jeg man skal svare på facebook ettersom de fleste er på face mye av dagen uansett.

Jeg er så enig.. veldig respektløst.

Jeg vet om ei som kommer

Jeg inviterer ikke mange i bursdagen min kanskje 10 personer og likevel så har jeg opplevd at folk ikke svarer eller tar kommer ikke uten å si noe. Når du ser at bare 10 pers er invitert så kan du gidde å si ifra hvorfor du ikke kan komme.

Men til det du skriver. De folka der.. De er så overfladiske og egoistiske. Bry deg om venner og bry deg når du blir invitert i bursdag.. man tenker ikke på hvor mye det betyr for den som har bursdag. De folka du snakker om er ikke verdt å ha som venner etter min mening.

Eva

30.04.2018 kl.23:35

Skriver aldri kommentar på blogger, men det her er jeg sååå enig i!

Dritkjipt å invitere og planlegge noe, også dukker bare ikke folk opp. Det skjedde noe med respekten for andre et eller annet sted, og sånn generelt er det en negativ utvikling i samfunnet. Trist.

Sara

01.05.2018 kl.04:07

Kanskje man skal invitere mennesker personlig å ikke ved en FB invite der 90% av invitsene kommer fra klubber å andre upersonlige arrangement?

01.05.2018 kl.10:49

Utrolig bra skrevet! Håper mange tenker seg en ekstra gang om før de lar være å dukke opp et sted de har takket ja til å komme og likevel ikke møter opp.

Anonym

01.05.2018 kl.11:22

Heidi: Enig. Supert om man har en flott og trent kropp, men hvorfor legge den ut på nettet så alle kan se den? Om man først skal legge ut slike bilder bør man hvert fall legge ut bilder som viser virkeligheten, slik du faktisk ser ut, men det er det ikke mange som gjør, dessverre.

Det er så mye kroppsfokus i samfunnet. Synd at folk føler at de må legge seg under kniven for å føle seg "bra nok".

Victoria

01.05.2018 kl.21:46

Det kom 3 stk i 11 års dagen min. Det var helt forferdelig...

Kris

01.05.2018 kl.22:36

Herregud, hva slags type venner er det folk har? Kjenner meg ikke igjen i scenarioet, men jeg hadde ikke kalt disse som blir beskrevet her som venner.. Finnes flere fisker i havet

Christine Lövendahl

01.05.2018 kl.22:37

Superbra innlegg!!!! Noe så frekt! :s Synes det er superduperSTAS med invitasjoner og da spesielt bursdager som jo er noe ekstra. ALLE vet at en bursdag er både spennende OG litt emosjonelt, sånn er det bare. Hadde blitt superskuffa om folk ikke hadde giddet å sagt ifra en gang :s

ELSKER at ca ALT er på samme plass, enten på facebook eller mail. Vi er da i 2018. Men det betyr jo fremdeles ikke det samme som at folk skal drite i invitasjoner de først har trøkka attending på...!?! Altså hæ!?

Trykker jeg interessert på et event, nei så har jeg heller ikke bundet meg, men vil enten høre mer om eller så er jeg ikke sikker på om jeg kan make it. Jeg trykker however aldri interessert i et bursdagsselskap jeg har blitt invitert i fordi da regner verten meg som en stykk person (som jeg jo faktisk er hehe) som både eter og drikker deretter :p Dette er dessverre ikke gratis i mitt hus, og jeg regner ikke med det er gratis i ditt heller!

Men i bunn og grunn kommer det jo ned til respekt :/

02.05.2018 kl.00:34

Dette er en utrolig kjedelig situasjon som aldri burde oppstått. Her mener jeg at det er lurt å tenke kvalitet fremfor kvantitet. Ikke jakt etter mennesker som åpenbart ikke bryr seg. Vi har begrenset med energi, tid og penger til å bruke dem på fake flakes. Håper iallfall hun koste seg med de som dukket opp :))

Kamilla

02.05.2018 kl.01:03

På grunn av dette, aller verst frykten av det, så har jeg ikke feiret bursdagen min på over 8 år. Kjempe trist, men jeg tørr rett og slett ikke sette meg selv i den situasjonen :(

02.05.2018 kl.02:33

Hvorfor ikke spørre de man vil invitere personlig? Veldig upersonlig å få invite på Face. Man føler jo ikke akkuratt at det er viktig da. Å bare invitere å anta at folk dukker opp er ikke akkuratt noe man burde gjøre på bursdag. Kjenner man disse menneskene nok, burde man bare ringe en og en. Hadde ikke kommet i bursdag til noen, med mindre det var en av mine bestevenner som sendte ut invite, det er jo greit å blir spurt personlig. Syns egentlig det er det verste med dagens samfunn. Vi tar altfor lett på ting.

Renate

02.05.2018 kl.17:36

Som mamma til en liten jente på bare snart ett år - gir dette meg en stor klump i magen. At verden har blitt slik, klart det er vondt når noen ikke møter opp .. årh, jeg gruer meg til skolealder mtp alle disse «arrangementene», «bursdagene» skal ikke være slik .. er selv en som ikke har blitt invitert noe særlig i noe på mine 21 år MEN har alltid møtt opp de gangene jeg har blitt!

kim

02.05.2018 kl.17:39

hadde blitt glad jeg. viser hvem de flaske er ;)

Jegogmeg

02.05.2018 kl.22:20

Jeg opplever dette ofte. Orker ikke invitere til noe lenger. spesielt ikke folk jeg vet gang på gang har avlyst i siste liten,eller ikke møter opp pga noe mere spennende. Og om du møter disse "vennene" er de overfladiske og sier vi må finne på noe en dag. Men jeg er for kjip og komme i bursdagen til.

Blir jeg invitert i noe og bursdagsbarnet ikke vil ut på byen,blir jeg i respekt og fordi jeg vil. Og husker selv hvordan det er når "alle" vil ut. Synes det er ofte folk bruker bursdager, fester etc,som vorspiel også dra ut etter kort tid. Og etterlater bursdagsbarnet alene eller blir tvunget ut,selv om de har lagt festen til hele natten. Bare for å være med noen som ikke gidder være hos deg en hel kveld i livet sitt. Ikke at folk ikke skal få gjøre det de vil,men hva er stresset. Hvorfor må man ut på byen og trenge seg inn i lange køer og utesteder og bli skilt fra vennene sine. Er så lei av dette. Går sjelden ut,møter ikke opp hos noen som ikke møter hos meg og sier alltid ifra om jeg ikke kan. Inviterer hvertfall aldri til noe lenger. Har det helt greit med det.

Tine Cecilia Holm

02.05.2018 kl.22:26

Denne bloggen til Martine Halvorsen likte jeg godt: Det inviteres, og folk dukker ikke opp. De gidder ikke engang å gi beskjed. Det er respektløst. Jeg er enig med Martine - oppfører du deg sånn, så gidder jeg ikke invitere deg. I denne saken blir bursdagsbarnet sittende og gråte. Fytterakkern, så dårlig gjort av de som hadde sagt de skulle komme! Jeg spør med Martine, er det virkelig slik vi vil ha det? Følg meg gjerne på helsetine.no

02.05.2018 kl.22:27

Spot on!! Kunne ikke fått sagt det bedre! Et utrolig viktig tema å ta opp, nå som dette er realiteten ut der....

Jegogdu

02.05.2018 kl.22:28

Føler man må invitere på Facebook, da Facebook gir deg en reminder. Det er svært få som husker det om invitasjonen ikke skjer på Facebook, dessverre. Selv om det kan oppfattes upersonlig, så er det det nye nå. Tror det er svært få som ikke får invites eller inviterer over Facebook.

Synnøve

02.05.2018 kl.23:08

Da tenker jeg at da er man ikke så gode venner at de fortjente en invitasjon.

Cath

03.05.2018 kl.07:59

Synd at det er blitt slik. Er sluttet å like å ha bursdag. Og gidder ikke lenger bake no særlig. I år kom hele 2 stykker i bursdagen min. Men det værste synes jeg er når tenåringen gruer seg til bursdag før det er så få som gidder å komme. Det gjør virkelig vondt i mammahjerte.

Solfrid

03.05.2018 kl.10:55

Heilt enig ! Men mange er sjeldent inne på Her , og andre Mykje ! Ei kunne nok lett gått glipp av mange Fantastiske Invitasjoner , om den berre kom her inne : (

KariA

03.05.2018 kl.22:06

Så trist for henne dette gjelder. Og veldig uhøflig.

Hvis de hadde sagt at de skulle komme så burde de si ifra i god tid at de ikke kan komme. En planlegger både mat og drikke ut fra hvor mange som har sagt ja, og dekker bord m.m. Synes dette var veldig stygt gjort ovenfor henne det gikk ut over.

Men er litt enig i at det er for lettvint å trykke liker eller ja på Facebook uten at en kanskje mener det. Vet at mange har blitt utsatt for dette du beskriver, og synes veldig synd på de som er enda yngre som blir utsatt for dette.

Flott blogg forresten.

Mvh

Kari

Ariel

04.05.2018 kl.06:56

Jeg gikk i 2. klasse. Det var bursdagen min. DETTE VAR 2. KLASSE. Jeg inviterte til bursdag med alle i klassen min, å bare to jenter kom. Og jeg gråt ikke tror jeg, men det var definitivt veldig trist. Jeg følte meg så uviktig.

Snj

04.05.2018 kl.10:19

Vi er en gjeng med sosiale tapere som lever gjebnom sosial media fasade og blir avhengig av bekreftelse fra de vi ser opp til. Vi alle vil være kjendiser, eller heller sitte hjemme på netflix. Vi er en generasjon med urealistiske drømmere, alle skal vi helst være den som får drømmekarrieren hvor man kan gni vår suksess i trynene på de som en gang mente vi var under de. Det er for sent for oss. Eneste vi kan gjøre er å ruste våre barn til å bli tøffere og mer direkte.

04.05.2018 kl.11:10

TAKK!

Du satt ord på det jeg har sagt til mange , men jeg klarte å forklare på en forvirrende måte.

Delt på FB. For dette er så bra

N

05.05.2018 kl.01:28

I dag arrangerte jeg grilling for hele klassen for å markere starten på eksamensperioden. Greit nok at mange ikke kunne på kort varsel (en uke), men det var 30 som ikke svarte noe som helst. Jeg sto klar på møteplassen halv 5 som planlagt. Ingen der. To melde og sa de var på vei. Jeg ventet i 30 minutter. Sendte melding til de om hvor de ble av. 10 minutter etterpå kom det svar. "Vi er ute å går, kan stikke innom en tur, men griller ikke". Jeg avlyste, da det fremdeles bare var meg der. Av 45 stykker svarte 15 før arrangementet. Etter det hade startet trykket 5 "kan ikke komme". Jeg ventet altså i 40 minutter på at ingen kom. Skuffa. Vi skal liksom være voksne.

05.05.2018 kl.12:57

Kanskje revurdere disse "vennene".

Når ble det sånn at det ble greit å ikke si ifra om at man ikke kommer? I GOD tid. Hvorfor tar vi det ikke seriøst når det dukker opp en invitasjon i innboksen vår på Facebook? Hvorfor tror vi at det er helt greit å trykke "KAN IKKE" en halvtime etter at selskapet har startet?

Hvordan rævva opplegg er det egentlig vi driver med?

- skriver du i innlegget. Ikke alle er sånn så det ræva opplegget dere driver med trengs ikke ta ut over hele generasjonen eller hva du driver med. Er ikke enig i at det er greit men halo i luken, håper dere sier ifra til disse "vennene".

Clayton

05.05.2018 kl.13:19

Invitasjon på FB = Det er ikke så nøye om du kommer eller ikke.

Hvor ble det av folkeskikken å sende ut skikkelige invitasjoner?

Buselill

05.05.2018 kl.18:21

Overskriften passer svæært dårlig med innholdet her...

06.05.2018 kl.17:57

Etter at facebook kom er det plutselig ok å droppe å dra.

Det er virkelig stygt gjort. Jeg husker en gang jeg inviterte

til bursdagen min for noen år siden.

Var faktisk ingen som dukket opp, ikke engang mine

nærmeste venner. Det er den mest kjipeste bursdagen

jeg har hatt. Følte meg skikkelig liten og ubrukelig.

Har ikke invitert til flere bursdager etter det og blir

nok neppe å gjøre det igjen desverre

Ross W. Johnson

06.05.2018 kl.19:18

Greetings from sunny and warm California! I hope that you're doing well.

A

06.05.2018 kl.22:14

Jeg har bursdag til helgen og gruer meg nettopp til dette. Har invitert mine venninner. Men jeg tror ikke de kommer. Det er første gangen på 3 år jeg bestemmer meg for å feire. Og vil bare grine av frykt for å føle meg alene og nedprioritert. Og det virker ikke som om noen bryr seg. Og jeg føler meg teit som bryr meg om dette i en alder av 21 år.

Stian

06.05.2018 kl.23:39

Ok, sammen med alt det enkle rundt facebook så har det faktisk blitt andre ting som er enklere også; det er å "bli med" på ting, uten å egentlig bli med, ergo de som svarer ja og aldri kommer.

Har jobbet mye med events profesjonelt og ikke, og det er dessverre slik at skal du ha et eget arrangement der du vil at folk skal komme så MÅ du legge ned litt fotarbeid. Det hjelper ikke å ta den "enkle" utveien ved å opprette et event på facebook, velge et coverbilde og invitere de du ønsker pluss noen til.

Hadde dette vært min fest ville jeg selvsagt laget et event bare for ren ordens skyld (kjempegreit for informasjon osv), men jeg hadde også forsikret meg på forhånd at de jeg brydde meg om faktisk kunne komme, enten ved å ringe, sende melding, eller for all del være stalker og sitte utenfor huset deres i bilen min til jeg kunne takle de på vei ut døren...

Facebook har dessverre ikke noe spamfilter som fungerer slik at man kun får invitasjoner fra de man bryr seg om, eller de som virkelig trenger at du kommer, det må man vise selv ;)

Koz og klemz osv og alt det der ;*

Guri

07.05.2018 kl.08:52

Veldig dårlig gjort. Men er litt enig med det flere skriver her, at invitasjoner på facebook kanskje ikke blir tatt så seriøst.

Selv føler jeg at en slik invitasjon til en event ikke er særlig personlig, og at man ikke er helt nødt til å svare på den på samme måte som en annen invitasjon. Jeg hadde nok likevel trykket NEI om jeg visste at jeg ikke kunne, men hadde ikke nødvendigvis kommet med noen forklaring. Hadde jeg trykket JA og senere funnet ut at det passet ikke likevel, kunne jeg senere endret det til NEI uten forklaring, om det var en stund til festen skulle være. Men det spørs jo litt hvem om iviterer også, hvis det var noen veldig nærme, så hadde jeg nok svart med en kommentar også, eller sendt en pm/sms med forklaring på hvorfor jeg evt. ikke kunne komme. Selv hadde jeg nok sendt en pm/sms når jeg inviterte, for at vedkommende skulle føle det litt mer personlig, og også føle mer ansvar for å ta seg tid til å komme eller melde skikkelig ifra om de ikke kunne.

Simon

07.05.2018 kl.16:27

Har vært i begge situasjoner her men liker det ikke. Virker som om det er lettere å ta det for gitt når det går via nett. Dessverre. Det er slik det er blitt, kan det snus?

Caroline

07.05.2018 kl.18:24

Følte på det her i går kveld, faktisk! Hadde invitert et par stykker på grillings hos oss. Sto opp tidlig for å gjøre både meg og alt klart, og håpet på at vi ville være godt i gang når samboeren min kom hjem fra lang dag på jobb. De dukket aldri opp. Da samboeren min kom hjem, kunne en av dem være her en time senere (kl 21!). Da ble han forbanna og sa at det var bare å glemme det. Ikke hadde de tenkt å ta med seg det lille jeg ba dem om å ta med seg heller. Blir ikke flere invitasjoner hvis folk ikke tar initiativ!

Anders

07.05.2018 kl.19:20

Av erfaring så gir jeg alltid beskjed i god tid om jeg kan eller ikke, og skjer det ting som gjør at jeg absolutt ikke kan komme så gir jeg beskjed om hvorfor jeg ikke kan allikevel.

Det verste er de som venter i tilfelle det kommer noe annet som frister mer. Har jeg sagt ja til noe, og jeg blir invitert til noe annet så prioriterer jeg alltid det jeg har sagt ja til først, så får jeg heller treffe de andre en annen gang det passer. Vanskeligere enn det er det ikke, men er vel slik det er blitt i dagens samfunn, det viktigste er at det skal være best mulig for seg selv, er ikke så farlig med de andre som arrangerer eller som har gledet seg lenge til å feire noe med gode venner/gjøre noe etc.

Stine

07.05.2018 kl.20:19

Veldig enig i det du sier. Derimot svert uenig i det mange sier om å begrunne hvorfor man ikke kan komme. Det er det ingen som har noe med.

07.05.2018 kl.22:25

Helt enig. Det koster så lite å svare på om man kan komme eller ikke. Men synes det værste er når folk har takker ja til å komme, men ikke dukker opp, uten å gi noen forklaring. Det er så sinnsykt kjip når noen vil feire bursdag eller har invitert til fest også dukker nesten ingen opp. Hvis du er en av de som venter på noe "kulere" eller noe du synes virker mer spennende, eller aldri vet om du gidder å dra, så ikke svar ja. Da kan du heller si ifra "jeg kommer likevel" om du skulle bestemme deg for å dra. Og jeg er helt enig at folk er dårlige til prioritere. Vet ikke hvor mange ganger jeg ikke har tenkt at jeg heller ville dratt ut eller bare slappet av hjemme, men når jeg allerede har takket ja til noe, ja så dukker jeg opp. Da er det ikke godt nok at du har mer lyst til å gjøre noe annet. Folk har blitt sinnsykt egoistiske når det kommer til sånne ting. Generelt avlyser jeg aldri i siste liten! Jeg synes imidlertid ikke dette bare gjelder facebookinvitasjoner. Opplever stadig at man avtaler å finne på noe med noen, og ofte takker nei til å være med på andre ting, for så å få en sms om at "jeg orker ikke gjøre noe idag likevel" eller "er så sliten etter jobb".

Caroline

08.05.2018 kl.11:44

Dessverre er ikke dette kun på fb.. men også for barn også dessverre.. det var flere ganger jeg inviterte til bursdag når jeg var mindre og det kun var 1 eller 2 som dukket opp.. Og igjen når jeg skulle feire 20 årsdagen min var det INGEN som ville være med å feire meg.. Ganske sårende hvordan folk kan være egentlig..

Cathrine ruth

08.05.2018 kl.23:57

Jeg er så enig med deg. Har opplevd dette selv at folk sier de kommer men ikke gjør det og heller drar og fester og drar på byen. Uten at jeg får beskjed. Det er ikke så vanskelig å si i fra dagen før f.eks. så slipper jeg å stå der med masse kake/mat.

Maria

09.05.2018 kl.09:44

Til
Anonym
30.04.2018 kl.13:47
Jeg vet ikke hvor gammel du er, men jeg får en følelse av at du er relativt ung?
Jeg vil gjerne råde deg til en ting, utvikle det mest sexy på hele kroppen: Hodet ditt.
Kropp og pupper er kjekt å ha, men det å kunne ha gode samtaler med andre mennesker er vel så viktig.
Jeg er heller ikke superhappy med egen kropp. Jeg har en ENORM rompe og matchende lår(woho) i tillegg til fleskemage etter to fødsler. Men vet du, jeg finner så utrolig stor glede i å utvikle hodet mitt at jeg velger det fremfor å bo på treningssenteret og spise bare selleri. Derfor er jeg student i en alder av 34 år og har ett år igjen nå på min master.
Så om du skal ta til deg en kommentar i dag ber jeg deg velge min. Utvikle hodet ditt, den rette kjæresten kommer etter hvert :)

Avneta

10.05.2018 kl.16:02

Ikke no problem. Blir aldri invitert til bursdager og andre fester uansett 😊

H

12.05.2018 kl.17:22

Dette skjedde på 18 års dagen min, jeg spurte face to face lenge før, alle sa ja. Alle ringte og avlyste 30 min før, å etterpå før jeg høre at de var på konsert istedenfor siden d var kulere, de er ikke venner av meg lengre nå, naturlig nok. Er 26 år i dag og ser nå at d der kanikke kalles venner engang. Heldigvis fikk jeg en annen venninne til og komme, så jeg ble ikke sittend alene :<3 men husker at d var trist. Det er ikke greit, kutta kontakten me dem.

william

18.05.2018 kl.21:38

hvem var det som ble invitert hvis de ikke kom? random folk??

Skriv en ny kommentar