hits

Postet jeg nakenbildet selv?

07.03.2018 - 05:30 3 kommentarer

Foto: Astrid-Helen Holm, Side2

Nå er det en stund siden nakenbildet av meg ble publisert på appen Jodel. Siden da har jeg lært mye, forstått mye og hørt ekstremt mye. Jeg har vokst selv, hatt det vondt, vært sint, pratet, kjempet mot spredning av nakenbilder og snakket med titalls andre personer som har opplevd det samme.

Noe av det som har vært vondest etter at dette skjedde er hvordan folk har snakket, spekulert og påstått ting. Hvordan folk har valgt å legge skylden på meg og gått så langt at folk har påstått at jeg har stått bak det selv. 

Men, disse menneskene har ikke sett meg når jeg har grått rundt middagsbordet. Disse menneskene har ikke sett meg når jeg har lurt på om jeg skal tørre å gå inn på butikken. Disse menneskene har ikke sett meg stå midt på kjøkkengulvet å skrike til foreldrene mine at jeg like gjerne kunne stått naken på Karl Johan. Disse menneskene har ikke sett meg målløs etter å ha blitt sjekket opp av fyrer som sier at de har onanert til nakenbildet. Disse menneskene så ikke reaksjonen min når bildet ble publisert på en pornoside. 

Disse menneskene har umulig opplevd det samme selv. 

Jeg har i dag valgt å svare på noen av påstandene og utsagnene som har kommet etter at dette skjedde: 

- Jeg tok bildet selv.

Nakenbildet av meg er tatt av en annen jente, i treningsgarderoben. Jeg har ikke tatt det selv. 

- Jeg publiserte det selv.

- Hvorfor skulle jeg gjøre det? Prisen man betaler for å være ufrivillig naken på internett er tøff, og det er aldri noe jeg hadde valgt frivillig. Det at flere faktisk påstår dette gjør meg ikke annet enn trist. For hvorfor skulle jeg gjort det? For litt flere klikk på bloggen i noen dager? For oppmerksomhet? For anerkjennelse? 

Jeg vil mye heller ha oppmerksomhet, klikk og anerkjennelse for noe bra jeg gjør, noe bra jeg sier eller noe jeg gjør for andre, enn et bilde uten klær. 

- Jeg likte at det skjedde.

- Fordi jeg valgte å prate om det? Fordi spredning av nakenbilder har blitt en av de tingene jeg ukentlig velger å kjempe mot? Fordi jeg liker at folk ser meg uten klær? 

- Jeg betalte noen for å gjøre det. 

Det at holdninger som dette faktisk eksisterer blant oss sier sitt. Kom an a! 

- Jeg liker oppmerksomheten. 

Senest forrige helg kom det en fyr bort til meg som sa han hadde hengt opp bildet i taket på soverommet sitt og at han brukte det til å onanere med. Den type opperksomhet er det siste jeg vil ha og hver gang jeg leser og hører ting som dette er det som at alt skjer på nytt. 

​- Jeg anmeldte det aldri.

Jeg har anmeldt, jeg har mast, jeg har krangla, jeg har ringt og jeg har forsøkt ALT jeg kan. Dessverre så orker jeg faktisk ikke mer. 

​- Jeg bruker nakenbildet for alt det er verdt.

Forrige uke var det en fyr som fikk straffen sin etter å ha spredt flere nakenbilder av en venninne av meg. Han fikk en bot på 5000,-. Ukentlig blir jeg kontaktet av andre mennesker som har opplevd det samme som meg, der flere av de ikke en gang tør å prate om det. Noen av de slutter på skolen, noen av de flytter, noen prøver å ta livet av seg, noen blir deprimerte, noen går i veggen og noen ønsker å ta livet av de som står bak. 

Alle disse meldingene og historiene gjør at jeg velger å snakke om det gang, på gang, på gang. Jeg bruker ikke nakenbildet mitt for alt det er verdt, jeg har et brennende ønske om å snakke det i hjel og gjør at færre opplever det - Og at færre mennesker skal ha lyst til å ta livet av seg, skal trenge å bytte skole og få livene sine ødelagt. For så alvorlig er det faktisk. 
 

Facebook HER - Instagram HER - YouTube HER - Snapchat Martinehalvs

// Marty 

2 kommentarer

Odd Flolid

10.03.2018 kl.15:25

En ting som er feil dagens samfunn er, hvorfor er det så galt å vise et nakenbilde. Men forstå meg rett det er ikke greit å publisere et bilde av en annen uten godkjennelse.

men hadde det ikke vært flott at man kunne publisert nakenbilde uten at det må bli bråk.Tror at dersom alle hadde hatt et naturligt forhold til kroppen å kunne vise seg frem, kunne det vært et bedre samfunn.Men folk har tendens til å si fy dersom noen viser seg naken, hvorfor.

tror at det er en farlig tendens, at man skal gå i den retningen, for det er sterke krefter som ikke er fornøyd før kvinnene iklær seg burka. Så stå på og ikke la utviklingen gå i feil retning.

John

11.03.2018 kl.10:37

Legg ned bloggen din, ingen bryr seg
John: Hei John. Takk for melding. Alltid bra med konstruktive tilbake meldinger. Men litt usikker her. Men hyggelig at du følger med og leser bloggen til Martine. Ha en strålende søndag. Med vennlig hilsen pappaen til Martine.

Skriv en ny kommentar