Bildene av Nora Mørk

13.11.2017 - 21:43 34 kommentarer

Dette bildet er av meg for to uker siden. Jeg grein, var forbanna og fortvila fordi noen hadde valgt å spre ett nakenbilde av meg tatt i treningsgarderoben på Elixia. Det er jeg fortsatt. For når det skjer er man ikke bare naken på Internett. Man tømmes for selvtillit og for hver gang man ser bildene blir man slått hardt i magen. Så hardt at man har lyst til å spy. Mest fordi noen andre har tatt eierskap over kroppen din. 

Nå har håndballspiller Nora Mørk stått frem med at noen har hacket telefonen hennes og spredd private bilder av henne på nett. Nora fortalte om hvor mye det har gått inn på henne og hvor tøft det har vært, og er. 

Reaksjonene har vært mange, og jeg blir så forbanna. Jeg blir så trist. Og jeg blir så fortvila. 

For det er faen ikke Nora sin skyld at disse bildene er spredd. 

Det er ikke Nora sin skyld at hun har private bilder på telefonen sin og at noen valgte å dele de. 

Det er ikke noe Nora må forvente fordi hun er kjent.

Nora er ikke løs eller dum som viser seg frem. 

Nora er heller ingen hore fordi noen har spredd disse bildene av henne. 

Jeg er så lei av at vi legger skylden på offeret. Jeg er så lei av at vi klandrer den som sitter og har det aller verst. Jeg er så lei av at vi stempler offeret. 

Men mest av alt er jeg er så lei av at vi som har opplevd dette ikke blir trodd og at vi ikke blir tatt nok på alvor. 

Det er ingen andre enn den og de som har spredd disse bildene som er håpløse, tåpelige og umenneskelige. Så vi må slutte. Vi må slutte å slutshame, vi må slutte å le og vi må slutte å legge skylden på den som har det vondt. 

Og så er vi nødt til å ta tak. 

Så kjære politikere og politi. 

Vær så snill å ta tak. Få opp øya og slå hardt ned på dette. Det skjer, og det kommer ikke til å ta slutt før det blir for vanskelig og strengt å gjøre det. Vi trenger retningslinjer, regler og straff. Vi trenger at dere våkner opp og tar tak. Vi trenger fokus på det og vi trenger tiltak. 

Vi trenger at det er viktig nok for dere. 

Bildene er nok for mange kanskje bare en kropp eller fra en privat situasjon, men det innholdet er privat. Dere er alle enige om at jeg eier min egen kropp og mine rettigheter, så slå ned på det som at noen skulle stjålet den. 

Sett ned foten. Vær så snill. Tro på oss og ta tak. Nå. 

Sitter du på et bilde av Nora, meg eller noen andre, som vi ikke har postet selv. Slett det og slutt å vær en dritt. 

Del gjerne. 

// Marty

34 kommentarer

Rie Aurora

13.11.2017 kl.23:26

Slett - slett - slett

Ondskapsfulle mennesker sprer slike bilder av andre!

Jon

13.11.2017 kl.23:48

"Det er ikke Nora sin skyld at hun hadde slike bilder på telefonen sin"
Ehh, nei vel. Hvem sin skyld er det da?
Jon: Hei Jon. Men blir vel uansett ikke greit med lovbrudd??? Håper ikke du mener det. Ha en glad dag. Mvh pappaen til Martine.

Anonym

14.11.2017 kl.03:25

Bra skrevet🤗

M

14.11.2017 kl.11:19

Enig i alt, bortsett fra dette: "Det er ikke Nora sin skyld at hun hadde slike bilder på telefonen sin" Akkurat det er vel Nora sin skyld?
M: Hei M. Men fortsatt ulovlig å hacke å spre slike bilder. Den som har gjort dette kan umulig ha det bra med seg selv. Mvh pappaen til Martine

Jul E. Nissen

14.11.2017 kl.11:25

Er det ikke Nora sin skyld at hun hadde disse bildene på sin telefon? Hvem er det sin feil da?
Jul E. Nissen: Hei og hopp. Men gir det noen rett til å gjøre dette? Blir vel aldri greit å stjele / hacke? Hvis noen tømmer bankkontoen din er det din feil? Mvh pappaen til Martine

Sandra

14.11.2017 kl.12:07

Det er ene og alene hennes (Nora) sin egen feil at hun har naken bilder av SEG SELV på SIN EGEN telefon! Hvem ellers er det som skal få skylden for at hun velger å ta en naken selfie å lagre den på SIN telefon?!?.. Pappa?n hennes? Mamma?n hennes? Nei, det er hennes egen «feil» den biten der.. så det var teit skrevet av deg, Martine..
Sandra: Hei Sandra. Så hvis noen stjeler fra deg så er det din skyld? Håper ikke du mener det. Ha en fin dag. Mvh pappaen til Martine

Joda

14.11.2017 kl.12:16

Forstår fortvilelsen. Det må være fælt å bli utsatt for noe som i så stor grad invaderer privatlivet ditt. All sympati. Men hvorfor har du tatt bilde av deg selv når du er så fortvilet?

14.11.2017 kl.12:48

Enig med det du skriver, men forstår likevel ikke helt hvorfor fine og veltrente personer i sin beste alder opplever nakenbilder på avveie SÅ ille. Forbanna og trist fortår jeg, men ikke at det skal ødelegge selvtilliten og knekke en som Mørk gir inntrykka av. Blir til at man misstenker at det er langt grovere innhold på bildene. Bør uansett slås hardt ned på ja.

KostholdsBloggeren

14.11.2017 kl.13:55

Uff da, triste greier. Helt enig med deg, blir helt feil å legge skylden på offeret!

Live

14.11.2017 kl.14:35

Det er så rart at alle retter fokuset mot den det er bilder av! Egentlig burde det vært sånn at hvis noen spredde bilder av noen andre, ville alle rette fokuset mot den som spredde dem og kalt den en pervo og en tyv og en ekkel person som ingen kan stole på fordi den går rundt og hacker andres telefoner og sprer private bilder rundt omkring bare fordi den er en dust. Den personen burde være den som ble hengt ut, og som folk holdt seg laaaaangt unna fordi ingen ønsket at vedkomne skulle spre bilder av dem også, enten det er nakenbilder eller stygge selfier man glemte å slette eller private SMS-er.

Marte

14.11.2017 kl.15:17

Jeg er så glad for at du er du. Jeg er så glad for at du tørr, og for at du har vett. Jeg er utrolig glad for at du klarer å få jenter og gutter i alle aldre til å forstå hva som er rett og galt. Vel, det er ikke mange som klarer å forstå og ta det til seg, men det er mange der ute som begynner å tenke seg om en gang eller to. Jeg leser ikke bloggen din noe særlig, men når jeg er innom, da veit jeg at det er viktig lesestoff. I forhold til dagens outfit, sponset botox og hele den shagongen. TAKK for at du er tøff. Du er den flotteste av de alle!

Ana

14.11.2017 kl.17:01

Nei, det er ikke mans feil å ha private bilder på sin telefon. Det er mans valg og rett. Rett for privat liv. Det er den som stjeler og sprer privat informasjon må skyldes, ikke den som ble stjålet fra.

14.11.2017 kl.19:58

Kjære Martine,

Jeg skjønner at du må tjene penger og holde deg aktuell, men ærlig talt! Skjerp deg!

Alt du gjør og skriver om er bare flaut! Du er såpass tragisk at du sprer falske rykter om deg selv med bla de «snikbildene» som ble tatt av deg. Også bruker du faren din til å skrive innlegg og svare på spørsmål... Seriøst? Det der er så sykt rart! Tydeligvis er det å være desperat og syk i hodet noe man arver i familien deres.
Anonym: Kjære anonym. Regner med at jeg vet hvem du er siden du "tydeligvis" kjenner meg ??. Men synes ikke du det er er litt flaut og pinlig å være anonym når du vet alt så godt? Du er sikkert oppdratt til at det ikke er så tøft å hjemme seg bak det å være anonym. Kanskje det som er litt flaut. Glad på dine vegne at du er frisk i hodet. Håper du får en super kveld og et godt liv. Mvh pappaen til Martine

Naldy

14.11.2017 kl.19:58

Det er leit at du har opplevd noe slikt. Tilfellet hvor noen tar skjulte bilder av deg, er nesten mer alvorlig enn bilder en har tatt selv som lekker ut.

Uansett hvor tragisk situasjonen er, hjelper det å belyse det positive, eller se fremover. Ikke bruk tid på, og ikke dvel over, andres ugjerninger som tar humøret fra deg. Det er det bare ikke verdt.

Om det er noen trøst så tror jeg de fleste sympatiserer, og vil neppe tro noe vondt av deg fordi de ser deg naken eller lettkledd på et bilde.

Anonynom

14.11.2017 kl.21:00

Til dere alle.

Hvis Nora vil ha bilder av seg selv på sin mobil, så er det helt greit, det er hennes mobil, hennes liv.

det som IKKE er greit, er at en annen person enn Nora, har brutt seg inn på telefonen, kommet seg inn på telefonen hennes og krenket privatlivet hennes.

Om de hadde delt bilder av Nora utkledt som trump eller naken spiller ingen rolle, de har da gått inn og delt noe mot hennes vilje, og da krenker de hennes privatliv uansett hva slags bilder som er blitt delt.

Generasjon internett, dere er noen av de mest tafatte, og jegvetbestfordijegsitterpådatamaskinenogharenmeningomaltfordiejgvetalt holdning, kutt ut og respekter andre mennesker sine privat liv.

14.11.2017 kl.23:39

Hvor ser man dei bildene ?

Ser aldri bilder som blir spredt på nett
Anonym: Så bra. Da har du ingen venner som driver med den type lovbrudd. Ha en god natt. Mvh pappaen til Martine

Anonym

15.11.2017 kl.15:22

Hvordan kom "hackeren inn på telefonen?"

Det er ikke bare bare å hacke en telefon. Nora må ha trykker på en link eller koblet seg på hackeren sin nettverk (WI-FI). Eller lignende ting.

jan erik

15.11.2017 kl.22:02

hvorfor i helvete tar du naken bilde av deg selv
jan erik: Hei Jan Erik. Hva slags kommentar er det? Selv om noen gjør dette forsvarer det IKKE at noen deler disse bildene. Håper du forstår det....... Mvh pappaen til Martine

D

15.11.2017 kl.22:58

Slutt å lat som det er pappaen din som skriver kommentarene, for det første ville aldri en mann (pappa) skrevet som en diva bitch. For det andre hvis du samenligner det du skriver med det «pappaen» din skriver blir det veldig tydelig hvem det er som faktisk skriver. For det tredje så er svarene dine så langt fra det folk kommenterer at man ikke kan sammen ligne de (hvis du leser ditt svar først så kommentaren du svarer på, blir det ikke noe rød trå mellom svaret ditt og kommentaren du svarer på
D: Heisann. Her bommer du skikkelig. Men klart du gjør det. Stå frem med navn. Nå har det seg slik at leser du svarene vil du se om Martine eller jeg svarer. Men det krever at du leser hele innlegg. Kommentarer samt mitt svar. Men som sagt det krever litt. Mvh pappaen til Martine

Gutt 19

16.11.2017 kl.03:14

Synes dette er forferdelig trist at dette skjer en så god håndballspiller. Dette skjer desverre alt for ofte. Men en ting jeg lurer på er hvorfor i det hele tatt ta nakenbilder av seg selv, når man vet at risikoen for at disse bildene kan havne i feile "hender" selvfølgelig skal man ikke ha sharingspree selv om det er nakenbilde av kjendis eller noen andre. Men det er bra Nora Mørk får anmeldt disse idiotene.

Stine Andrea

16.11.2017 kl.20:38

Ble overrasket over hvor mange som hadde et perverst behov for å kommentere at det faktisk er Noras feil at hun hadde bildene på telefonen sin. Veldig viktig å få presisert den praktiske faktaen her, altså. Dere ser jo ikke poenget i det hele tatt... blir som pappaen til Martine svarer over her; blir det din feil om noen stjeler kortet ditt og tømmer kontoen din for penger? Jeg mener,- du hadde jo pengene stående der, så da blir det din feil da. Jøsses. Får håpe det går opp et lys når dere leser svarene dere har fått, da :-) Er lov å trekke litt raske konklusjoner i blant.

16.11.2017 kl.22:23

Så mange som henger seg opp i om det var Nora sin skyld om hun hadde sånne bilder på tlf sin. Det er vel igrunn det som er poenget, at det er hennes tlf, å hva hun eller andre har på den er helt å holdent opp til dem. Det er vel derfor det kalles privatliv

Thommy Berge

17.11.2017 kl.11:36

Det er forbudt og stjele og hacke. Det er ikke forbudt å la være å ta nakenbilder :)

Kritisk Kar

17.11.2017 kl.16:06

Helt enig! Vi må heller ikke glemme at Apple har noe av skylden. Hvordan kan de ha et så dårlig system at folk blir hacket hele tiden? Har skrevet et innlegg om det på bloggen min. #støtternoramork

Terje N

17.11.2017 kl.19:19

Noen mennesker er bare rett og slett Idioter og blottet for all sunn fornuft. Håper Mørk når fram med anmeldelsene av de som sprer bildene.

"Det er ikke Nora sin skyld at hun har private bilder på telefonen sin...." Jo det er det, men det betyr ikke at det er fritt fram for å hacke telefonen.

"

17.11.2017 kl.20:57

Sånne situasjoner som dette kan sammenlignes med vikeplikt. Selvom du har forkjørsrett følger du jo med i trafikken og stopper om du merker at den andre ikke kommer til å gjøre det. Har du bilder på telefonen din og tror at ingen kommer til å få tak i de, så kommer du en dag til å krasje.. Det burde ikke være sånn, men det er sånn.

Skriv en ny kommentar

hits