Hvorfor har du sex på TV, Anna?

12.10.2017 - 01:02 28 kommentarer

I går satt jeg og bladde i et gammel fotoalbum hjemme hos mamma og pappa. Lillesøster hadde funnet det frem i forbindelse med et skoleprosjekt, og jeg benyttet muligheten til å se på gamle bilder. På bildene var både min og mine søsken sine fødsler dokumentert, mamma sin gravidmage også. Det var dokumentert når jeg hadde vannkopper når mamma og pappa giftet seg, og det var bilder fra når jeg lå på brystet til pappa i badekaret.

Når jeg var ferdig å se på bildene lukket jeg igjen albumet. Når jeg gjorde dette var jeg fullstendig klar over at bildene kom til å være der. For jeg er evig takknemlig for at det ikke ligger bilder fra fødselen til mamma ute på nettet, jeg er også takknemlig for at det ikke ligger bilder fra da jeg hadde vannkopper ute på nettet. 


// Skjermdump TV 2 SUMO

I går publiserte tidligere mammablogger Mariann Johansen en interessant kronikk hos NRK. Hun viste til hendelsen der Anna Rasmussen angivelig hadde sex på TV med sin forlovede i TV 2 programmet Bloggerne. Anna publiserte også klippet på bloggen sin i går kveld. I kronikken stilte Mariann Johansen spørsmål om noen kunne se for seg sin mamma og pappa ha sex på TV, og etter å ha lest kronikken satt jeg igjen med en tanke. Nemlig at jeg er takknemlig for at hele mitt liv som barn ikke er brettet ut på TV, jeg er takknemlig for at mamma og pappa ikke har hatt sex på TV og jeg er takknemlig for at fødselen til mamma aldri noen gang ble filmet og publisert. 

 

"For hvis mamma og pappa hadde filmet at de hadde hatt sex på TV hadde det for så vidt vært deres valg, men vi, jeg og mine søsken hadde tatt støyten."

 

Men mest av alt fordi det handler om privatliv, og retten til å ta egne valg. Fordi jeg ikke kunne ta en beslutning om hva som skulle deles eller ikke når jeg var barn. 

For hvis mamma og pappa hadde filmet at de hadde hatt sex på TV hadde det for så vidt vært deres valg, men vi, jeg og mine søsken hadde tatt støyten. Vi hadde tatt i mot kommentarene i skolegården. Vi hadde tatt i mot kommentarene på fotballbanen. Vi hadde tatt i mot videoklippene på Snapchat. Vi hadde tatt i mot bemerkninger om hvor MILF (Mother I Like To Fuck) mamma hadde vært. Vi hadde tatt i mot spørsmål om vi ble lagd på TV vi også. Vi barna hadde tatt støyten, og det er jeg glad vi har sluppet. 

Jeg tror ikke nødvendigvis at barn skal totalskjermes fra sosiale medier og offentligheten. Men jeg tror det går en grense, og barn skal ikke være reklameplakater eller agn for klikk. Delingskulturen på sosiale medier utvikles stadig vekk og barna er ofrene. For det er barna som må stille seg opp når man er på tur i fjellet, med påklistra smil. Det er barna som må le falskt når mamma skal forsøke å ta (bare) et bra bilde til. 

For min del ser det ut som at mange barn eksponeres for at foreldrene skal få kjenne tilfredsstillelse og få anerkjennelse gjennom «likes» og kommentarer. For når stadig flere deler bilder, «liker» og kommenterer andres bilder positivt, blir det vanskeligere og vanskeligere for dem som ser bildene, å unnlate å gjøre nettopp dette. Det forventes av en å dele og «like» tilbake. Og barna er de som betaler for prisen for foreldres behov for aksept og anerkjennelse.

For nei. Det er ikke kult at mamma og pappa har sex på TV, og det sier seg selv. Det er heller ikke kult at mamma poster et bilde og skriver "god bedring" når man ligger med 40 grader i feber. På en måte vil jeg si at det er et overgrep når du ikke gir barna dine rom for de samme rettigheter som voksne har.

Det er antakeligvis mange som er uenig, og det er nok mange som unnskylder seg med at "Vi lever jo i 2017" og at "Sånn har det blitt". Men vi kan ikke alltid skylde på hvor langt (eller kort) vi har kommet, og vi kan ikke skylde på at "sånn har det blitt", og at det dermed er helt naturlig for oss å bli med på trenden. 

Barna betaler prisen, og det er ikke annet enn forbanna synd. 
 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs 

// Marty

28 kommentarer

Sterkimegselv

12.10.2017 kl.01:09

Spot on!
Sterkimegselv: :D

Iris Anti

12.10.2017 kl.07:21

Hei Martine! Først og fremst : Du skriver så jævla bra! Og jeg digger å følge deg <3

Jeg må liksom ta litt bladet fra munnen her, fordi det er så mange ting som går igjennom hodet mitt når jeg ser videoen av Anna og Jan. Jeg har fulgt hennes blogg fra starten av, men ga meg da clickbaiten var som verst, jeg hater å bli rundlurt som leser. Problemet jeg har med Anna er at det virker som at hun forventer at hun kan gjøre hva som helst uten at det kommer negative reaksjoner. Jeg synes det blir for dumt, fordi det er så mange forskjellige mennesker her i verden og så mange ulike meninger. Det er klart at det vil komme noe negativt ut av det. Jeg syns ikke det er riktig måte å by på seg selv på, og i mine øyne blir det bare kleint og kjedelig. Videre har jeg også forsøkt å gi henne konstruktiv tilbakemelding som en åpen leser, men da har jeg blitt blokkert. Enda jeg virkelig skulle ønske at hun hadde hatt noe å si. Poenget er at når man fremprovoserer så mye så må man også ha i bakhodet at det vil komme reaksjoner, tingen er bare at man må takle det. Jeg mener overhodet ikke at det er greit at folk mobber og trakasserer, på ingen måte. But you get my point. Dessuten så har hun et viktig ansvar som mor, og et enda viktigere ansvar for barnas fremtid.
Iris Anti: Tusen takk <3

Takk for en god kommentar!!

Alexandra Flaa

12.10.2017 kl.08:30

Utrolig bra innlegg!
Alexandra Flaa: tusen takk <3

Emilie Helle Andersen

12.10.2017 kl.08:39

Omg, dette er så sant!
Emilie Helle Andersen: <3

Irene

12.10.2017 kl.10:41

Så sant og som vanlig bra skrevet ,du er fornuftig jente med en fornuftig blogg ! #favoritt
Irene: tuuusen takk <3 <3 <3

12.10.2017 kl.11:00

er det bedre at de på paradise har sex på tv da! ingen klager på det men når anna gjør det da er det krise, sex er normalt
Anonym: Hadde du likt at foreldrene dine hadde sex på TV?

Mariann

12.10.2017 kl.12:00

Takk for at du ser poengene mine! :) Helt enig med alt du skriver her.

Glad for at TV2 nå velger å endre det aktuelle klippet!
Mariann: Helt enig med deg! Takk for god skriving :-)

12.10.2017 kl.13:41

Tusen hjertelig takk!! Et av dine beste innlegg. Håper dette går inn til litt flere mammabloggere også.

12.10.2017 kl.13:52

Håper virkelig det kommer inn noen ordentlig assistanse fra det offentlige som kan hjelpe henne mot å bli en god forelder.. Tviler ikke på at hun er flink mamma hjemme i huset, men hun MÅ bli en god mor på nettet også.

Petter

12.10.2017 kl.14:51

Jeg kunne godt tenk meg hadde sex på tv hvorfor bryr du deg om ho anna har det ikke ditt problem du bryr deg sykt mye håper typen din går fra deg du fotjenere ikke noe så mye du skriv om

øivind rørvik

12.10.2017 kl.15:05

kjempe bra skrevet:) alt du skriver er bra å viktige ting du skriver om :) ha en fin dag :) syes du er knallflink :)

Christine

12.10.2017 kl.15:49

Så du filmen hun la ut? Hun hadde ikke sex

Anonym

12.10.2017 kl.16:33

Nå syns jeg dere legger mye opp i hva Anne gjør, jeg kjenner ikke henne eller hennes blogg men det får være en grense.

Sex på TV , barn med feber. Det har andre også gjort og ingen klager over det... hvorfor klager kun bloggere for det? Ar dere kanskje så sjalu at dere ønsker hennes berømmelse at dere skriver om henne får å få flere følgere ? vi er i 2017 og til hennes barn blir store nok så vil kanskje verden ha litt bedre å blande seg i en hennes sex liv 😀

Sofia

12.10.2017 kl.17:37

Hvert enkelt individ tar sine egne valg. Og hvert valg har sine konsekvenser. Jeg skjønner ikke hva Anna prøvde å komme frem til i videoen sin (jeg har sett begge). Det virker helt meningsløst. Og la oss være ærlig, det eneste motivet med det var å skaffe seg oppmerksomhet. Synes jeg at det er greit at folk har sex på paradise? Nei. Men jeg synes det blir enda verre at du som mor og stefar(?) til disse barna oppfører seg slik. De må da være såpass oppgående og forstå hva det vil føre til.Tviler sterkt på at barna ikke vil få problemer sosialt pga alt som blir lagt ut. Synes det er på tide at Anna begynner å tenke mer på barna enn på bloggen. For min del skal man ikke være så opphengt i bloggen. Hele bloggen skal ikke vært cklickbait. Det er selvfølgelig ditt eget valg, men det er ganske skremmende hvor mye privatliv folk er villig til å legge ut

12.10.2017 kl.18:33

At sex på TV på f.eks. Paradise Hotel forekommer kan ikke sammenlignes med dette. Det er hakket mer naturlig at det skjer når single, unge mennesker med stor alkoholtilgang blir stengt inne på et sted så lenge, i tillegg er det delvis skjulte kameraer de fleste deltagerne sier at man raskt glemmer. Det er derimot annerledes når mamma Anna og pappa Jan i egen seng, edrue filmer seg selv i en slags akt og sender det inn til TV2. Noen burde gripe inn når det kommer til den dama der, det er lenge siden hun kastet inn verdigheten sin for klikk og penger, og det er bare skremmende.

12.10.2017 kl.19:44

Flott at det er flere og flere som problematiserer mammabloggernes eksponering. En del av problemet dreier seg også om mammabloggernes manglende evne til å ta imot kritikk. Det virker som at de forventer at de kan gjøre hva de vil uten å bli kritisert. Når de først får kritikk legger de seg i fosterstilling og mener at alt er andres feil (jf. Anna Rasmussens nye video der hun skylder på TV2 til tross for at hun fikk se klippet før det ble vist på TV).

Ingrid Kristine

13.10.2017 kl.15:14

Jeg er helt enig med deg, Martine!

Man må tenke seg flere ganger over hva man poster på Internett, for når det er postet er det sikkert og visst at noen har fått det med seg før det blir slettet.

Dette innslaget av mammatilmichelle sin video sextape var bare helt.. ja hva skal man si? Jeg er sikker på at comebacken hennes var for å få reaksjoner og clicks, fordi det er det hun alltid gjør. Jeg er sikker på at hun vil barna sine det beste, men å legge ut sexvideo eller dn video som antyder det er feil mot barna, feil mot familie og feil mot forholdet deres.

Hun påstår at hun har stått så lenge i stormen at hun er vant til det, men dette innslaget føles som hun har gått inn i stormen med egen vilje.

14.10.2017 kl.12:20

Du skriver veldig bra, Martine! Men kan du vær så snill skrive om dine saker? Gang på gang henger du ut andre bloggere og hva de gjør/ikke gjør, og hva som er galt med dem. Synes det er utrolig dårlig stil, og minner om nettmobbing. Spesielt når du kan bruke bloggen din som en plattform for deg selv og kan inspirere andre positivt.

15.10.2017 kl.17:53

Dette var et ekstremt bra og viktig innlegg! Det er på tide å se seg selv fra fugleperspektiv, spesielt når det man gjør ikke lenger bare skader deg selv. Barna skal alltid være i fokus, kan dette skade barna på sikt? Ja, da er det kanskje ikke så smart. Barna blir fratatt stemmen sin, en sårbar stemme som ikke kan snakke så høyt enda, det er viktig å ivareta deres beste. All PR er ikke god PR, jeg lurer på hva slags forhold dagens barn kommer til å få til sine foreldre i voksen alder, som fjernet alt av deres privatliv, bare for å tjene penger?
Anonym: <3

Tina

17.10.2017 kl.20:35

Eneste trøsten til barn som vokser opp med mødre som anna er at de er ikke alene. Det er mange bloggere som ikke har barn nå, men som legger ut ting,både bilder og annet, som barna vil skamme seg inderlig over mår de nå blir født og vokser opp. Internett glemmer aldri.

Skriv en ny kommentar

hits