Jeg er lei disse bloggerne:

10.10.2017 - 14:41 12 kommentarer

"Jeg er ikke så fan av blogg jeg altså"

"Det å blogge er lame"

"Bloggere er så oppmerksomhetssyke"

Dette er kommentarer jeg ofte både hører og leser. Det virker som ekstremt mange har et elskhat-forhold til blogg og bloggere. Og hvorfor er det egentlig sånn? Er det fordi noen stikker frem nesa si og snakker høyt? Fordi noen viser seg frem? Fordi man er uenig? Fordi man er sjalu? Eller fordi man rett og slett skriver på en blogg, og fordi man bare syntes blogg er teit? 

Det er noen påstander og kommentarer om blogg jeg hører oftere enn andre, og jeg tenkte derfor å svare på noen av dem. 

"Jeg er så lei bloggere"

- Hvordan da? Bloggere er ikke en egen gruppe mennesker som alle har en intensjon om å plage noen mest mulig. Hvis man er lei en blogger er det enkleste bare å slutte og lese, kommentere og bry seg. Det er litt som å bytte kanal hvis ikke programmet på TV tiltaler deg akkurat der og da. 

"Slutt å være så oppmerksomhetssyk"

- Man skriver en blogg fordi man har et ønske om å dele, vise seg frem og man ønsker SELVFØLGELIG oppmerksomhet for det man gjør. Hvis man som blogger sier noe annet, så lyver man. Man skriver en blogg fordi man ønsker mest mulig oppmerksomhet. Utover det så er det opp til publikum om de ønsker å gi bloggeren oppmerksomhet eller ikke. Man trenger hvert fall ikke å kommentere at bloggere er oppmerksomhetssøkende, for det kommer vel ikke som et sjokk.

"Jeg vil begynne å blogge for å bli rik, jeg også"

- Den dagen intensjonen din med bloggen din er å kun tjene penger vil jeg anbefale at man slutter. Jeg mener også at det er håpløst å starte en blogg med et ønske om å bli rik. Intensjonen bak en blogg burde og må være at man har noe på hjertet og at man ønsker å dele. Hvis ikke så tror jeg ikke at det går. 

"Jeg er ikke så fan av blogg jeg altså"

- Hvordan kan man ikke være fan av blogg? Misforstå meg rett, det er en helt ærlig sak hvis man ikke er fan av spesifikke bloggere. Men blogg-universet er så enormt, og jeg vil tørre å påstå at man er ganske trangøyd hvis man bare har bestemt seg for at blogg er teit. Visste du at Jonas Gahr Støre har en blogg? 

"Blogg er så teit, det handler jo bare om en selv" 

- Jeg personlig vil egentlig at min blogg skal handle minst mulig om meg selv. Noen har veldig personlig blogger, mens andre ikke skriver om seg selv i det hele tatt! Blogg er en form for selvrealisering, og er det egentlig feil? 

"Slutt å dele bloggen din, det er så irriterende"

- En gang hadde jeg samme kronikk publisert i Aftenposten som jeg hadde på bloggen. Folk syntes det var helt i orden om det ble spredning på kronikken i Aftenposten, men ikke direkte fra bloggen. Jeg tror det henger sammen med at man ikke ønsker å gi bloggerne klikk og cred, til tross for at det står AKKURAT det samme. En blogg er en bitteliten plattform med en redaktør!

"Ikke klikk deg inn på bloggen hennes, det gir henne PR"

- Ærlig talt. Det er ikke sånn at kronene automatisk tikker inn fordi mange er inne og leser! Er man livredde for at noen skal få det til? At noen skal tjene penger? At noen skal få oppmerksomhet? 


 

Jeg syntes, uten og ta stilling til min egen blogg at det er forbanna kult at noen faktisk satser litt, at noen tør å by på seg selv og snakke høyt. Janteloven regjerer så det griner etter, og det er kult at noen klarer å se bort fra den. For det er så mange som ikke vil at noen skal være noe, og som mener at man ikke skal tro at man er noe. Personlig tror jeg det er enormt mye sjalusi ute og går, selv om de færreste ønsker å innrømme det. 

Jeg hadde syntes at det hadde vært så kult om folk kunne heia på hverandre, fremfor å tråkke ned hverandre. For hvorfor gjør det så vondt hos oss når noen andre får det til? Samme hva det er? 

Bloggere er selvopptatte og vi ønsker å få det til. Vi ønsker at folk skal se og ta del i det vi gjør, men det er vel ikke et sjokk? 
 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs 

// Marty

 

12 kommentarer

Cecilie kristiansen

10.10.2017 kl.15:26

Utrolig bra skrevet <3
Cecilie kristiansen: tusen takk <3<3

Emilie Helle

10.10.2017 kl.16:29

Omg, jeg er så enig! Bra skrevet:)
Emilie Helle: takk <3

due

10.10.2017 kl.16:56

Jeg er meget enig i dette. Gratulere med å være på topp, på topplisten :) <3
due: <3 tusen takk

Ingrid Kristine

10.10.2017 kl.18:11

Utrolig bra skrevet! Jeg er så enig med deg
Ingrid Kristine: Takk <3

Maria

10.10.2017 kl.23:46

Eg er stort sett enig i poenga dine i innlegget, men eg er litt lei av at folk heile tida bruker janteloven som unnskyldning mot andre som er uenig og kritiserer. Me er ikkje alle sjalu på dei som er finare, rikare, flinkare og har meir suksess enn oss sjølv. Eg heiar fram folk som er dyktige og flinke i det dei gjer, men når dei gjer og seier teite ting så ytrar eg gjerne min kritikk eller uenighet, konstruktivt vel og merka. Om eg ikkje likar nokon er det fordi eg synst dei seier og gjer teite ting, ikkje fordi eg er sjalu. Ingen kan bli likt av alle så å kalle det jantelov blir feil i mine auger. Og slik trur eg dei fleste som ytrar konstruktiv kritikk tenker. Dei andre er troll som kun vil ha oppmerksomhet. Eg er kanskje ikkje alltid enig i meiningane dine, men for meg er du ein av dei bedre bloggarane fordi du velger å skrive med litt substans og ikkje berre overflatiske tema som i det store og heile ikkje betyr så mykje. Drit i kva trolla meiner om bloggarar.
Maria: Takk for en god kommentar!

11.10.2017 kl.11:03

omg slutt med disse missviende overskriftene. Nesten verre enn isabell og Anna.
Anonym: ;)

Skriv en ny kommentar

hits