Har du hørt om Klara?

12.08.2017 - 10:03 2 kommentarer

Jeg vet ikke om du har hørt om Klara? 

Hvis ikke du vet hvem Klara er, så tenkte jeg at jeg skulle fortelle litt om Klara og hennes korte historie: 

Det som skulle være en helt vanlig tirsdag på jobb i slutten av mai, ble alt annet enn det for kollegaene til Erlend og Eline, som er foreldrene til Klara. På hver sin kant fikk kollegaene en mail med et budskap som umiddelbart gjorde kontorlandskapet helt tyst: Erlend og Elines datter Klara, som nettopp hadde feiret sin første bursdag, hadde fått kreft. Akutt leukemi.

Hva gjør du, der du sitter som kollega og føler at du ikke kan gjøre noe verken fra eller til? Hva gjør du for en familie som har fått livene sine snudd på hodet fra en dag til en annen, for ei jente som er veldig syk, for en storesøster som bruker sommerdagene på sykehuset sammen med lillesøster og for foreldre som trodde hverdagen var noe de kjente? Vi trengte ikke engang lure, for oppfordringen kom i samme mail:

"De av dere som sitter og kjenner at dere skulle ønske dere kunne gjøre noe: Det er én ting Klara trenger mye av fremover som ikke kan kjøpes i butikken - nemlig blod."

Erlend og Eline oppfordret oss til å melde oss som blodgivere. Det gjorde vi. To dager etterpå kom det en snap fra Erlend, den ukronede kongen av snapchat, med et herlig glorete filter på; rosa solbriller, gullringer i ørene og en rosa caps med påskriften Make Klara Great Again, som Erlend selv hadde skrevet inn. Enda et par dager senere hadde Erlend og Eline bestilt capsene i virkelig form, og hadde dem på hodet på sykehuset. Og Klara selv? Hun hadde en liten, men altfor stor, caps med 💪 på sitt eget hode.

Make Klara Great Again er Erlend og Eline sin måte å møte livets største utfordring på. Vi, kollegaene deres, vennene deres og andre berørte vil vise at vi står sammen med dem. For Klara ? og for alle de andre Klaraene der ute.

I Norge mangler vi 25 000 blodgivere. Visste du at 1/2 liter blod kan redde tre liv eller at det trengs blod for å bekjempe kreft? 

Klara, og alle de andre Klaraene der ute trenger at vi bidrar. Alle kan ikke bli blodgivere, men vi kan ALLE verve noen - Og sammen så kan vi faktisk redde liv. 

Du kan melde deg HER. 

 

// Marty

 

2 kommentarer

Jannicke Elnæs

12.08.2017 kl.11:07

<3 utrolig viktig tema du skriver om!
Jannicke Elnæs: <3

Skriv en ny kommentar

hits