Takk for svar Sylvi - Vi har en jobb å gjøre.

05.07.2017 - 11:35 27 kommentarer

Hei Sylvi!

Tusen takk for svaret til til innlegget mitt om at "Norske jenter fortjener å bli voldtatt". Først og fremst, holdninger om at man fortjener å bli voldtatt er ikke nødvendigvis kun et import problem, men et innvandrings - og integreringsproblem som er å finne i norske skolegårder, i kommentarfelt skrevet av voksne mennesker og som blir harselert med i vennegjengen. Jeg har ingenting med hva som blir sagt innad i vennegjengen, men at det er giftige holdninger - Det er jeg helt sikker på. For hvor grensen går mellom det man sier og handling vet jeg ikke, men at du og resten av politikerene har en jobb å gjøre er jeg overbevist om.

I mitt tilfelle påsto tre menn med minoritetsbakgrunn at jeg fortjente å bli voldtatt fordi jeg gikk kledd i bikini i parken og flere har skrevet under på at dette er reelle holdninger som kommer fra kulturforskjeller og dårlig forståelse. Mye på grunnlag av at kvinner fra deres kultur som har et behov for å vise seg frem er mindre verdt, billige og ikke finnes ære verdige, og der har du og de andre politikerne en stor jobb å gjøre, for det er en total holdningskræsj, og jeg stiller spørsmål om vi kan ha så store kulturforskjeller, eller rettere sagt holdningsproblemer. 

Dette er holdninger som må tas opp i skolen, i hjemmet og i media. Vi trenger nemlig undervisning, kunnskap og lærdom. Voldtekt skal nemlig prates i hjel, trampes på og rives i stykker. 

Vi trenger undervisning i skolen fordi man allerede fra ung alder må lære at voldtekt er feil, man må lære om grensesetting og forståelse, og dette hjelper både oss norske og innvandrerne. 

Vi trenger at det prates om i hjemmet fordi foreldrene har en enorm påvirkning. Vi trenger foreldre som tør å snakke høyt om voldtekt, seksuell trakassering og om hva som er greit og ikke. Vi trenger nemlig foreldre som ikke skjemmes av seksualitet, for ikke å snakke om at de lar seg begrense av religion og kultur. 

Vi trenger at det trampes på og at det blir så ille å voldta at ingen gjør det.

Du oppfordrer meg til å anmelde, og det ser jeg at jeg burde. Men jeg tror vi hadde tjent på å komme til et punkt der det var en selvfølge å anmelde både overgrep, sjikane og trakassering. Per dags dato er terskelen altfor høy, og det er altfor mange skrekkhistorier om at saker som min bare blir liggende.

Voldtekt skal ikke ties i hjel, det skal snakkes i hjel, og samfunnet trenger faktisk at dere politikere er med på å snakke det i hjel. Jeg vil tørre å påstå at temaer som dette er langt viktigere enn hvor det skal bygges nye veier og om hvem som skal få gifte seg med hvem. Dette er faktisk av samfunnets største interesse, for det omhandler oss alle. For når det går mennesker rundt med slike holdninger er det en trussel, og det er en trussel vi må luke bort nå - Før tilfellene blir for mange.          

Dere, landets foreldre og jeg kan gjøre handlingsrommet til overgriperne mye mindre, og vi kan gjøre det sinnsykt mye vanskeligere å få til. 

Og det er verdt alt. 

 

Facebook HER - Instagram HER - Snapchat Martinehalvs 


Foto: Annie Hyrefeldt


 

27 kommentarer

05.07.2017 kl.12:53

så sykt bra skrevet

05.07.2017 kl.13:53

Helt sant

audun

05.07.2017 kl.14:04

Har du anmeldt saken til politiet?

Sara

05.07.2017 kl.16:40

Hei.

Jeg er fra innvandrerbakgrunn og er oppvokst i Oslo. Jeg har en bror med innvandrerbakgrunn. Jeg er den som får vondt i magen og skyldfølelse når du skriver sånt om innvandrergutter. Jeg er den som må ta på meg skjoldet når VG/dagbladet/Aftenposten/Nrk/listhaug og nå deg legger mer vekt på etnisiteten enn noen ekle gutters oppførsel.

Når du blogger i vei og presiserer så bevisst at dette var gutter med innvandrerbakgrunn synes jeg det er skremmende at du ikke tenker deg om hva slags skade det vil gjøre med f.eks lillebroren og storebroren min. Dem ville aldri sjikanert/truet eller ytret seg mot kvinner på den måten. Men du, ja akkurat DU gjør det vanskelig for dem og leve i et fordomsfritt Norge.

Du er med på og spre fordommer mot gutter med innvandrerbakgrunn og er grunnen til at dem må forsvare seg selv ytterligere. Carl i Hagen sier at alle muslimer er terrorister, Listhaug presiserer at for og være norsk må du spise svin, drikke alkohol og gå i bikini, Hege Storhaug sier at alle kvinner i Somalia er omskjært, Walid Al qubaisi sammenligner hijab med hakekors og nå kan jeg skrive at du Halvorsen, presiserer at gutter med innvandrerbakgrunn truet deg. Det er absolutt viktig og si ifra eller anmelde sjikanering, trusler eller vold. Men og dra alle etnisiteter over en kam er dumt og lite nøye tenkt gjennom. Jeg savner den tiden når vi muslimer eller generelt folk med innvandrerbakgrunn ikke trengte og forsvare oss så iherdig. Jeg kjenner meg mye igjen i fordommene som Sana i skam må leve gjennom hver dag. Jeg håper at du forstår hva slags skade og hat du sprer når du presiserer etnisitet.

sara too

05.07.2017 kl.17:21

@sara - det er ikke fordommer når det er sant. Det er viktigere å snakke om problemene enn og legge lokk på dem, det er akkurat da frustrasjon og fordommer får konsekvenser - både i stemmevalg, debatter og trolling på nett. Når mange nok norske jenter opplever det samme som Martine, må det snakkes om, og da må man kunne fortelle fritt om egne erfaringer uten at dette blir vanskelig pga frykt for å bli dømt som fordomsfull. Det er eneste måte å få bukt med problemet på. Det er et problem at det føles mye mer utrygt å gå på gata i Norge i 2017 enn det var i 2010. Kulturforskjellene er et problem i størst grad for norske jenter, som likestilte og selvstendige er et "uvanlig" fenomen for mange gutter/menn med innvandringsbakgrunn. Dette må tas tak i for at nettopp fordommene skal opphøre. Da må man først kunne adresse problemet og snakke om det for å finne løsninger, ikke fortie det i frykt for å bli stemplet som rasist.

Ragnhild

05.07.2017 kl.22:27

Til Sara.

Skulle Martine tiet om denne opplevelsen? Hun forteller sin opplevelse, sin sannhet og må få lov til det. Hun sprer ikke hat eller gjør noe skade. Hun sprer sannhet og det er bare trist at vi jenter ikke skal få leve vårt frie liv i vårt eget land. Detter er en veldig viktig sak. Hurra for Martine. Stå på.

Anne

05.07.2017 kl.23:35

Jeg er enig med Sara. Det å presisere at det var gutter med innvandringsbakgrunn er med på å oppretteholde fordommer. Du skal selvfølgelig få lov til å fortelle din historie, men jeg føler at du skjærer alle over en kam når du omtaler denne gruppen i innlegget ditt. Presiser gjerne at dette ikke gjelder alle. Bare den lille detaljen der vil føre til at kanskje ikke alle i en gruppe får et dårlig stempel på seg for noe en enkeltperson(er) har gjort. Jeg er etnisk norsk og dessverre kommer ikke slike holdninger bare fra de med innvandringsbakgrunn, men og etniske norske. Det har jeg opplevd.

06.07.2017 kl.07:42

Men viss dei slutter med å si slike ting (dei tre guttene), da forsvinner "fordommene" slik dere sier

Sofie

06.07.2017 kl.09:01

Heia Sara, det var en viktig kommentar jeg tror Martine ikke har tenkt over et sekund.

06.07.2017 kl.10:30

Sara; Jeg har tre sønner. De tar det ikke personlig når noen påpeker at "det er flest menn som voldtar". Selv om prinsippet er akkurat det samme som når Martine nevner etnisk/kulturell bakgrunn på de som trakkaserte henne.

Tvert imot, så hever de stemmen og sier ifra. Akkurat som Martine. Hva om brødrene dine kastet av seg offerrollen på vegne av sin bakgrunn, og SA IFRA. Ble til de forbildene andre gutter trenger? Det eneste du oppnår med innlegget ditt er å fyre opp fordommene, med å bruke "vi muslimer", "oss- og dere".

Å ta mennesker ut av sin etniske/kulturelle bakgrunn og tro at det er irrelevant er i beste fall naivt. Og tjener kun til å tåkelegge ansvar slik at ingen behøver å gjøre noe. For noen få hundre år siden druknet norske jenter seg fordi de ble gravide utenfor ekteskap. Men samfunnet ville ikke godta dette i lengden, kvinner OG menn gjorde noe med det, sammen. Ingen vil tilbake til det samfunnet. Og i det ligger den enkeltes ansvar for seg, som rollemodell, som menneske og medmenneske. Selv om det ikke er en selv som blir utsatt, eller utfører.

Judas Iscaroit

06.07.2017 kl.10:41

Alle vet at det finnes søppelkulturer og søppel "religioner" som ikke har noen rett til å eksistere i et oppegående samfunn.

Når flertallet ødelegger for minoriteten ordentlige er ikke bra. Vi må være konsekvent ved å fjerne de multikulturelle ved å deportere dem ut av vesten.

De som forsvarer denne galskapen, har ingen argumenter. Fordi vi kan hjelpe disse lokalt. Ikke bare de få, men også mange flere. Vi vet at en importert svindler her i Norge koster kun for opphold like mye som flere tusen lokalt. De som er for å ta inn f.eks. "asylbarn" er normalt pedofile kvinner. Der dem ønsker å bli betalt av staten for å ha sex med barn. Arbogakvinnan er en av disse batikk heksene. Disse står ikke i veien for å utføre kriminelle handlinger for å oppnå sine gale mål.

Gaunil

06.07.2017 kl.10:53

Alle som kommer til et land på besøk eller for å bosette seg, plikter å orientere seg om lover og regler som gjelder. Det er et minimumskrav som alle må tilegne seg. Det burde ikke være gjenstand for noen spesialundervisning.

Jeg har selv vært på jobbreiser i de fleste land omkring i verden og har selvstendig måttet tilpasse meg. Om man ønsker et godt forhold til lokalbefolkningen så tilpasser man seg de regler som gjelder. Hvordan forholdene er i hjemlandet eller hvilken tro jeg har er uten betydning.

Thefuture

06.07.2017 kl.13:34

Hvor mye fikk du av Sylvi ? Jeg regner med at du fikk like mye akk som regjerringen betalte for en nordmann murder i Afrika!

England politisk korrekthets bakside

06.07.2017 kl.14:14

https://www.youtube.com/watch?v=upGDSnKFf6o&feature=share

Sara vær så snill å la oss gripe onder ved roten

Infidel

06.07.2017 kl.16:29

Til "Sara"

Hvorfor lyver du og tillegger seriøse politikere uttalelser som de ikke har kommet med, og hvorfor er muslimers omdømme viktigere enn at sannheten kommer frem? Din uredelighet forsterker inntrykket mange har, nemlig at muslimer ikke har noen ære!

Anne

06.07.2017 kl.18:18

Det er så viktig å si det som det er,tøft gjort av deg. Denne gangen var det tre gutter med minoritetsbakgrunn,noen av dem har problemer med hvordan norske kvinner kler seg,det er vel ingen hemmelighet. Men man dømmer ikke alle med minoritetsbakgrunn, på bakgrunn av disse tre.Men siden dette ble slått opp i media,får vi tro at nettopp disse tre guttene har fått det med seg og tenker seg om..så kan vi håpe de forandrer mening også.

SkikkeligLei

06.07.2017 kl.19:47

DEt virker ikke som om du har forstått ennå at du var kun noen tilfeldigheter og noen sekunder unna å bli brutalt voldtatt av tre menn. Du snakker om å bli ropt etter, holdninger, kulturforskjeller og dårlig forståelse. Den situasjonen du beskriver, er det som skjer rett før en voldtekt. Jeg tror ikke du vet hvor utrolig heldig du har vært.

Uansett, noen menn er voldtekstmenn. Slik er det, vi lever ikke i en Disneyfilm. Så det eneste vi kan gjøre er å huke tak i dem når vi har sjansen og låse de inne. Tenk på de som et rovdyr, man kan ikke lære en ulv å slutte å drepe sauer. Det er umulig. Så det er veldig viktig å sende politiet etter slike svin så raskt som mulig.

En ting som skuffer meg enormt er at jeg ser hele tiden saker om jenter som blir trakkasert og tatt på både det ene og det andre. Jeg tror jeg har sett èn sak hvor en bror eller pappa sa at nå er det pokker meg nok og ga gjerningsmennene et helvete. Vi nordmenn sitter på facebook og klager mens mødre, døtre og søstre blir ovefalt og trakkasert. Ingen som tør å reagere. Vi har blitt veldig siviliserte og snille her i Norge. Nesten for mye av det gode. I historiebøkene kommer Norden til å bli beskrevet som et unikum i historien, de eneste landene som noensinne har vært så godhjertet at de har latt seg okkupere, raseres og voldtas uten å reagere.

Careful

06.07.2017 kl.20:01

En viktig ting som du bør tenke på nå, ser du de karene igjen så snu deg å spring så fort du kan.

Seriøst, de husker deg og hvis de tilfeldigvis møter deg på feil sted så ligger du veldig tynt ann. Beklager, men slik er verden. Ser de deg igjen, så sier de "der er hu dama som `disrespected` oss, den jævla hora som gikk nesten naken i en park". Du aner ikke hva som foregår i hodene til disse vesenene. Dessuten vet de at du har mobil, kort og alt mulig på deg, alle har det så det er en ekstra bonus. Vær veldig forsiktig hvis du er smart.

smurfeline

06.07.2017 kl.20:48

men Norske jente og skandinaviske, kan faktisk talt legge opp til mye selv med fristelser, blikk, latter og flørt, til utlandske menn. JEG ser jo selv åssen de oppfører seg på ferie og hvor villig de er. AT utlandkse menn voldtar eller tror de kan voldta kan fort missfortår når de aldri har sett ei dame i bikini og kjoler før. de tror hun er en H***, grunnet i dems land , så har de aldri sett lettkeldde damer. Men man skal alle som mennesker , som ansvar, vite, at sex skal være vilje mellom to stykker. Men igjen så overdriver mange norske jenter voldtekt. på fylla, sovner de i en seng en mann kommer inn å tar på henne, å hun ler å sier kos med meg,, de har sex, og neste dag anmeldes det pga hun ikke husker, eller fordi hun har type å angrer.Så ikke døm utlenningene , de fleste norske jenter er faktisk MED på leken!men ingen fortjener å bli virkelig voldtatt. fy fy!! alle har ansvar over seg selv. det er ikke Listhaug sin jobb å lære folk respekt. det er du selv og dine foreldre!

Smurf1

06.07.2017 kl.22:44

Jeg tror Smurfeline er en utlending som prøver å disse norske jenter under et alias. Trist at man skal være så smålig og ikke tåle litt berettiget kritikk mot utlendinger med dårlig kvinnesyn..

Phantomblue

06.07.2017 kl.23:34

Trokke akkurat,at disse gutta ,ikke vet at voldtekt ikke er lov/akseptabelt..Er vel mer de gir F pga de føler de har en rett til det likevel.

Men det er naivt å tro at dette kan løses med og si at voldtekt er fy-fy

Trine

07.07.2017 kl.00:05

Flott skrevet og dette skal absolutt komme ut! Dette er din opplevelse og du har all din rett til å fortelle om den, selv om "Sara" i kommentarfeltet ikke synes det og kritiserer deg for å avsløre at mennene som mente du burde voldtas var menn med utenlandsk bakgrunn. Det er derfor det er så viktig at det presiseres, fordi det at menn fra visse kulturer har et spesifikt kvinnesyn i forhold til hvordan kvinner skal te seg og kle seg, er vel ikke akkurat ny informasjon, og folk ser og hører ting selv i samfunnet, ting som ikke er bra, og å prøve å dekke over utfordringene er ihvertfall ikke en god løsning. Just keep on!

07.07.2017 kl.00:05

Men det er tydeligvis helt greit at vi kvinner fra minoritetsbakgrunn opplever like mye dritt fra etniske nordmenn?

Og regelen om respekt for kvinner gjelder tydeligvis kun innen for den norske grensen, så når de er i utlandet så kan de gå fritt frem. Thailand? Listen er lang.

For å ikke nevne soldatene som voldtar de unge kvinnene som ikke går med bikini engang. Snakk om dobbeltmoralen.

Men JEG kan bedre enn det her . JEG drar ikke alle under samme kam. JEG vet at alle nordmenn ikke er sånn. Det finnes fantastiske nordmenn også .

JEG vet at alle ikke er som han etniske norske fyren som klikka på meg da jeg avviste han. Som sa at kan ikke du være sexslaven min for en dag, dere er sexslaver for mennene deres hele livet jo. La meg se hva du skjuler under klærne. Nei jeg gikk ikke med burka (full dekket plagg) hvis det er det dere lurer på. Jeg hadde jeans med land cardigan over.

Uansett hvordan man velger å kle seg så vil det ikke gjøre noe forskjell på de mennene der ute som ser på kvinner som objekter. Slike menn kan ikke kategoriseres gjennom rase eller land. De finnes overalt.

Skulle man tro at det er bare bikinibrukere som opplever sånn? Nei.

Jon

07.07.2017 kl.07:45

Sara her oppe er en del av problemet og viser at det er en svært lang vei å gå før denne kulturen hun bringer med seg blir kompatibel med vår likestilte og åpne kultur.

Sara

07.07.2017 kl.09:44

Du verden så mye hat det er her. Jeg er så glad for at jeg svært sjeldent kommenterer noe eller følger det opp. De mennene som sjikanerte Martine fortjente og bli anmeldt/fått bot eller t.o.m blitt satt i glattcella. Jeg har selv blitt utsatt for seksuell trakessering både på jobb og fritid. Dette var av menn med både norsk etnisitet og utenlandsk opprinnelse. Jeg synes det gjennomgår en kultur her hvor det er akseptabelt når etniske nordmenn oppfører seg på den måten og staten har brukt millioner for og få hjem en morder fra Kongo. Men når det er en med utenlandsk opprinnelse nei da skal han kastet ut av landet - brennes i helvete - til helvete med islam - alle er terrorister - dere kan ikke intergrere dere etc

Dette var noen gutters oppførsel og har ingenting med religion eller kultur å gjøre. Mine brødre og deres venner ville aldri gjort noe sånn. Jeg har en norsk samboer og det samme har lillebroren min og. Vi er majoriteten av innvandrere i landet. Jeg har jobbet fra jeg var 14 år og har en super utdannelse/jobb og mange norske venner. Aldri har jeg blitt utsatt for diskriminering eller rasisme heller. Men, jeg må forsvare meg. Jeg må forsvare meg så iherdig for fordommene jeg blir møtt med daglig. Det er nettopp deres fordommer som får meg til å føle meg annerledes.

I stedet for og dra alle utenlandske gutter under en kam anbefaler jeg dere og heller gå ut fra hulene deres og bli kjent med utenlandske gutter. Jeg har ikke unnlatt og bli kjent med etniske norske som reiser til Thailand/filippine fordi det står på Vg at dem rømmer til pedofilenes land. Eller når familiene på vestkanten mishandler sine au pair! Eksen til min lillebrors samboer var etnisk norsk, han jobbet ikke og tok alle pengene hennes hele tiden samt som han fiket til henne når hun ikke ville ha sex. Hun går fortsatt ukentlig på DPS pga angsten hennes. Men det stoppet meg ikke og få en etnisk norsk samboer som jeg elsker så høyt.

Jeg kunne ønske Martine at du presiserte at dette ikke gjelder alle utenlandske gutter. Hvis du har lest gjennom kommentarene her så ser du hvor mye hat som skjuler seg bak skjermene.

Jeg ønsker deg en god helg og oppfordrer deg til og anmelde saken om det skulle skje igjen.

Ole

07.07.2017 kl.09:50

Hvis det er en etnisk gruppe som skiller seg mer ut når det kommer til seksuell trakassering osv. burde dette selvfølgelig komme frem, slik at det kan forhindres. Selvfølgelig betyr ikke det at alle er slik. Men å si at Martine burde tie om noe slikt bare fordi noen kan føle seg støtt, og dermed forhindre arbeidet med å stoppe slike holdninger, gjør det bare værre for kvinner av både norsk og utenlands opprinnelse. Ikke svekk likestillingen bare fordi at noen er hårsår

09.07.2017 kl.13:27

Sara, jeg er selv av utenlandsk opprinnelse og kan bekrefte at det Martine opplevde er dessverre en tragisk realitet som er i ferd med å vokse i Norge. Sverige har opplevd samme skjebne. Det er rett og slett noen kulturer/folkgruppe som ikke passer i den vestlige verden. Jeg vil presisere likevel at dette gjelder vanligvis men som har kommet her i Norge de siste senere årene som ikke hadde tilknytning her i landet ra før og det er mange av dem. Det er ikke rasisme å komme frem med fakta når man vet at det er en gruppe med som skliller ut når det gjelder alt fra grove seksuelle trakassering på daglys til overfallsvoldteker.

Til alle som oppleve slike ting ikke være redd å komme frem med deres historie. Ikke redd å bli kalt rasist osv.. vær aktivt.

Skriv en ny kommentar

hits