Jeg er ingen fitte

29.09.2016 - 09:00 11 kommentarer

Noen ganger må jeg bare logge av, jeg må legge alt som gir meg mulighet til å være på nettet bort og jeg må gråte litt. Jeg må være litt sint, jeg må være litt fortvilet og jeg må være litt skuffet. Jeg må gjøre det fordi alt ikke passer seg, og fordi jeg må stå opp for absolutt alt jeg skriver, og hvert eneste ord jeg poster. Jeg må gjøre det selvom jeg overhode ikke har lyst, og selvom jeg av og til har lyst til å skrive ned alle ordene jeg føler, tenker på og kjefte løs. Alt jeg produserer kommer fra hjertet. Jeg gidder ikke å skrive hvis ikke jeg føler for det, og heldigvis så føler jeg for det ganske ofte. Jeg legger ofte mye ærlighet, personlighet og tanker i mine tekster, og det hender at jeg av og til vil hyle ut de styggeste ord, slå og skrike etter at jeg har produsert tekster. 

For jeg er ingen hore, jeg er ingen rasist, jeg er ingen fitte. 

Jeg er Martine Halvorsen, og jeg er 18 år. Jeg er blid, jeg er glad og jeg er generelt glad i livet. Jeg bor i en leilighet, trener for å holde meg i form, spiser av og til litt for mye digg, og syntes av og til at livet er sinnsykt urettferdig. 
Jeg elsker å skrive, jeg elsker å sove, og jeg elsker å være lenge oppe. Jeg er veldig glad i å se på film, helst med en hel boks iskrem i fanget og med bena høyt. Av og til så føler jeg meg sikkelig dritt, selvom jeg ser på film, spiser is og har bena høyt. 
Jeg er ikke perfekt, jeg har mange sterke meninger og jeg har ikke alltid rett. Jeg liker å stille spørsmål, i håp om å få gode svar. Jeg liker å stille spørsmål om hvorfor det er så mange som tillater seg å voldta, jeg liker å stille spørsmål om hvorfor noen tillater seg å diskriminere noen som er homofile, muslimske eller tjukke og jeg liker å stille spørsmål om hvorfor det forventes at jeg skal være så vanvittig flink. 

Det at jeg velger å stille slike spørsmål, betyr nemlig ikke at jeg er en hore, rasist eller en fitte. 

Jeg velger ofte å tulle med ting, litt for å ufarliggjøre. Jeg prøver å være ironisk, men samtidig alvorlig. Alt skal ikke tulles med, og det er jeg veldig klar over. 
Jeg hater ikke innvandrere, jeg skriver ikke for å få oppmerksomhet og kjæresten min er ikke en psykopat av en muslim. Jeg har valgt å være åpen, jeg har valgt å være ærlig og jeg velger å stå i det. Jeg aksepterer at ikke alle er enige, det hender at jeg ikke alltid er enig selv heller - Men det hender ikke at jeg skriver til noen for å fortelle hvor stygge de er, at familien deres fortjener å dø eller at jeg burde fått hodet mitt kappet av. Jeg lar være, selvom jeg er uenig. 

Jeg har allerede fortalt at jeg liker å stille spørsmål, så jeg gjør det igjen. Jeg kan nemlig ikke forstå at noen velger å kalle en jente på 18 år for hore, rasist og for fitte. Jeg kan ikke forstå at noen i det hele tatt tillater å kalle noen for det. 

Når jeg skriver vet jeg at det kommer kommentarer, og ja, selvfølgelig sier jeg at jeg ikke bryr meg. Men hadde ikke du brydd deg når noen fortalte at du ikke fortjene å leve, at de skulle banke opp alle du var glad i og at du måtte passe deg når du skulle sove? Vel, jeg klarer ikke å la være å bry meg - men jeg klarer heller ikke å la være å skrive. 

Vi må snakke mer om netthat, vi må snakke mer om mobbing og vi må snakke mer om diskriminering. Vi må snakke mer om de som tillater seg å rakke ned på andre i kommentarfelt, de som tillater seg å sende diskriminerende meldinger og de som velger å være mobbere. For vi har alle ett ansvar, dere voksne har ett ansvar og samfunnet har ett ansvar. Vi kan ikke tillate at neste generasjon vokser opp med at det er akseptert å drive med netthets. Det er så enkelt, og det er skremmende. Jeg blir lei meg, og jeg blir redd. 

Voksne, mammaer, pappaer, tanter og onkler. Lærere, barnehageansatte, sykepleiere og politimenn. Fotballspillere, trenere, elever og butikkansatte. Det er vårt ansvar, for vi oppdrar neste generasjon, og vi er neste generasjon. Hvert eneste ord jeg publiserer på nettet, vil ligge der for alltid. Min familie, og mine barn vil en gang kunne lese absolutt alt jeg har skrevet. Deres barn vil også kunne lese hva dere har skrevet. 

Ikke la oss vokse opp i en verden der vi tillater å diskriminere, kommentere og publisere dritt. 

For jeg er ingen hore, rasist eller fitte.

Jeg er Martine Halvorsen - Og jeg får med meg alt dere skriver. 


Foto: Siri Granheim

Følg meg gjerne på:

Facebook HER

Instagram HER

Snapchat: Martinehalvs

 

Marty. 

11 kommentarer

Iselin

29.09.2016 kl.11:19

Du er sterk, og jeg digger deg!

Henning Ørke

29.09.2016 kl.12:06

Fortsett og være sterk og modig, du er et godt forbilde :) Mvh Henning.

Tom

29.09.2016 kl.12:26

Meninger skapes og formes av innlegg, diskusjon og debatter og man skal aldri skamme seg for å lufte sune synspukter. Om det så er et dårlig synspunkt, er eneste måten å finne ut av akkurat det, å dele det med andre.

Det er kanskje enkelt for meg som er en 37-årig mann, men et råd som uansett vil komme med tiden og alderen, ikke anse noen person som kaller deg en hore, rasist osv som ditt likemenneske.

Dette er nesten 100% et internettfenomen som bare finnes der. Hadde du vært ansikt til ansikt med dem, ville ingen av de sagt noe slikt og du ville sannsynligvis avvist de som sosialt uintelligente.

direktefra

29.09.2016 kl.13:44

Fra et filosofisk standspunkt blir det vanskelig å stoppe netthat og mobbing, det speiler en del av menneskets psyke. Den genuint eneste måten å virkelig stoppe netthat på er en hardt håndhevet sensur av hele nettet, noe som vil medføre at den friheten f.eks journalister har når det gjelder å skjule eller sende sensitiv informasjon blir svekket osv.

Ellers så tror jeg du må bry deg litt mindre om hva alle andre skriver/tenker/mener.

Min forståelse av dagens Norske kultur er ganske dyster, jeg ser en usunn narsisissme og noe som baner på proto-psykopati.

Anbefaler deg å lese boken Manipulism and the Weapon of Guilt; Collectivism Exposed av Mikkel Clair Nissen (http://manipulism.com) Den er gratis og kan lastes ned som lydbok også.

Den vil gi deg innsikt i hvorfor dagens kultur er en Mobbe/Offer kultur.

Sist men ikke minst, for å finne ekte svar må du bruke logikk og rasjonalitet og lite følelser.

Mvh Dahlron

burobeng

29.09.2016 kl.14:05

Fortsett og skriv Martine. Ikke bry deg om disse taperne som vrenger av seg all verdens dritt.

http://burobeng.blogg.no/

Benedicte Otilie

29.09.2016 kl.22:57

Jeg syns det er helt konge at du bryr deg!! Det å snakke ned og ondt om andre og hverandre er svakt, dumt og trist. vi er alle mennesker, og verdensborgere med samme verdi og menneskerettighet

Lille persille

30.09.2016 kl.01:08

Veldig bra skrevet :) :).

Andrine

30.09.2016 kl.09:48

<3

Ella

04.10.2016 kl.15:53

Så flink du er! Stå på!! Jeg følger bloggen din og jeg synes du har så mye positivt å komme med. Du er flink til å skrive og jeg tror mange av oss unge setter pris på at du står opp for oss unge! RESPEKT
Ella: <3

fabelastisk

04.10.2016 kl.17:38

Det må være vanskelig å få slengt sånn dritt etter seg, men jeg er glad for at du ser ut til å takle det fint. Fortsett skrivinga!

Skriv en ny kommentar

hits