Jeg er dritt lei av selvopptatte, nakne jenter.

02.05.2016 - 10:00 9 kommentarer

Jeg roper ut, og jeg prøver å bli hørt. Jeg prøver å si noe, men føler at ingen tar seg tid til å lytte. Jeg er ikke særlig keen på å legge ut bilde av rumpa mi på instagram, stille opp naken på forsiden av ett eller annet herreblad, og dessverre så har jeg ikke en silikonpupp å vise.
Er det sånn, at vi jenter, at vi damer - må kle oss nakne for å bli hørt? Er det en feministisk verdi og blottlegge seg naken, eller er det rett og slett å svekke sin egen integritet? 

Vi lar oss selge av kropp, samtidig som vi hater det. Vi lar oss fascinere når noen kler seg nakne, vi hoier og roper. Vi lar oss selge av silikonpupper, rumpeinnplanter og retusjerte bilder, og samtidig som vi skåler og heier på disse flotte kroppene, så klager vi på bilringer og at låra gnisser.

Stemmer det at mange av oss syntes det er verre og være tjukk enn slem? Vi snakker jo heller om at vi ønsker å se bra ut etter vi har født barn, ikke at vi ønsker å være gode mødre. 

Vi trenger jenter som tør å bryte ut. Jenter som tør å være banebrytende. Vi trenger diskusjoner fra sunne forbilder, som diskuterer hvorfor det enda er så få kvinnelige toppledere, hvorfor kvinner fortsatt er kraftig undertrykt i mange kulturer og hvorfor vi finner oss i at menn tjener mer penger for samme jobben enn oss kvinner. Jeg tror ikke vi trenger anbefalinger om hvordan du skal bli brunere, slankere eller skryt av kroppene vi legger ut for å få annerkjennelse og bekreftelse - jeg tror vi trenger selvtillit, sunne stemmer og en rett feministisk verdi.  

Følg meg gjerne på Facebook HER

og Instagram HER

 

- Marty 

 

 

 

 

9 kommentarer

Monica

02.05.2016 kl.11:31

Så riktig så riktig! :)

EventyrFredrik

02.05.2016 kl.12:21

Enig! Men, hva med menn som EventyrFredrik som legger ut halvnakne bilder (jeg er ikke selvopptatt, det var mitt alter-ego CrazyFred som slo seg løs . . )? :) Fin blogg du har forresten - du virker som ei trivelig tjej! Liker tankegangen din, det er som om du tør å stå imot flokken! Ikke VÆR en sau, vær en (Ida) Ulv!

Ha en flott dag videre kjære trofaste leser <3

02.05.2016 kl.12:57

Du legger jo ut lettkledde bilder på instagrammen din hvor du står i bikini og poserer lettkledd? Jeg er helt enig i det du sier i innlegget, men du er jo hyklersk!!

02.05.2016 kl.13:09

Kjære Martine. Du skriver mye bra men merker at jeg ofte ikke på at du mener det. Ta en titt på din egen instagram kanskje, før du begynner å kritisere andre jenter for å legge ut bikinibilder. Dette er rett og slett hyklersk. Og du sier du er i mot at vi skal fremstå som "perfekte" på sosiale medier, men din instagram er bare nesten veldig redigerte og oppstilte inspo bilder som fremstår det jeg tror er en falsk hverdag.

en du kjenner

02.05.2016 kl.13:20

slutt å syt, begynn å yt.,.. bare klaging på denne bloggen

carolinesofiee

02.05.2016 kl.14:08

Man kan fortsatt ha selvtillit og være et forbilde selv om man legger ut bilde av kroppen sin, lol.

02.05.2016 kl.14:15

Enig!!
http://martinehalvs.blogg.no/1462189172_dobbeltmoralsk.html

Selma❤️

02.05.2016 kl.20:49

Ikke bry deh om de kipe kommentarene! Det er utroleg bra skrevet og stå for det du mener! Veldig BRA ❤️❤️❤️❤️

Skriv en ny kommentar

hits